Večeras je završen treći krug takmičenja i zaokružen spisak kandidata koji će se boriti u narednoj fazi, a samo najbolji nastavljaju trku za titulu nove „Zvezde Granda“.

Tamara Sibinčić i Sara Milivojević - (01. 04.)
Večeras su u „Zvezdama Granda“ probile led dve mlade i talentovane devojke Tamara Sibinčić i Sara Milivojević koje su dale sve od sebe da se što bolje predstave u trećem krugu.

Za ovo pojavljivanje takmičarka iz tima Đorđa Davida odabrala je pesme „Kao moja mati“ i „Da li znaš da te ne volim“, dok je devojka iz tima Ane Bekute odabrala pesme „Lola“ i „Andro Verdan“.

Kako su numere odmicale tako su naše takmičarke bile sve bolje i sigurnije na Grandovoj sceni, a tome svedoči i broj glasova stručnog žirija. Pobedu u ovom duelu je odnela Sara koja je osvojila svih šest glasova, dok ćemo Tamaru gledati ponovo u baražu jer je od žirija dobila tri glasa.

Nakon nastupa, žiri je rekao svoje komentare, a imali su i neke savete za mlade pevačice. Prvo se potegla priča oko naziva prve pesme koju je takmičara pevala. Kako je odabrala numeru „Lola“ grupe „Divanhana“ Sašu Popovića je zanimalo zbog čega Mili krade nazive pesama jer je numeru sa istim nazivom napisao Severini.

-To je najlakše, ne moraš da smišljaš. Velika je razlika u nazivu pesama tako da niko ništa nije ukrao. Saro, meni je ovo bilo sjajno, drugačije i bravo za tebe i mentorku, tačno ono što nam treba. Osvežila si nas i unela si svetlo. Što se Tamare tiče, ti znaš da pevaš, ali si toliko nalegla na pesmu, ja sam te slušao i na probi, sada je bilo bolje zaista. Ovde si u početak refrena dobro ulazila, ali kasnije je sve lelujalo – rekao je Mili.

-Tamara, nešto večeras nije bilo tvoje veče, sve je bilo okej, ali nikako da zakucaš, da se desi neka eksplozija. U drugoj pesmi nisi pogodila najviši ton, onako si se šunjala oko njega. Što se Sare tiče, slažem se sa Milijem – dodala je Viki.

Nakon kume, Ceca je pohvalila obe devojke i poželela im sreću u nastavku većeri, ali je za Tamaru imala i jedan savet.

-Ja bih rekla pre da je svega bio problem kada je ritmika u pitanju, malo si žurira – rekla je Ceca, a Marija se odmah nadovezala i poručila žiriju da ne odugovlači sa komentarima:

-Kandidatkinja broj dva pevala je lep program, bilo je dobro čestitam. Broj jedan je pevala težak program, nije pevala dobro. Hvala na pažnji, doviđenja.

Nakon Marije, Bosanac je dao svoj sud, a onda je prznao da ga je večeras Sara očarala pevanjem, pa je na njen račun izneo niz pohvala.

-Broj jedan, nije bilo dobro, ne znam ni da li da pričam. U drugoj pesmi si se baš svađala, pobegao bi momak. Što se Sare tiče, moram zaista da te pohvalim, ti si jedno razdragano stvorenje, prava curica. Prva pesma je jako zahtevna, ti si sve iznela, predivno, duga pesma odlična, kako bi ja rekao mali glas koji peva. I glumački si sve to donela, pevačka duša je u tebi i to je muzika – rekao je Bosanac.

Snežana je rekla da je takmičarka broj jedan imala veliki broj grešaka, ali je od nje dobila glas da bi mogla da ode u baraž, dok je Saru takođe pohvalila za ovaj nastup.

Na kraju su završne reči dali i mentori, a Đorđe je bio vidno razočaran nastupom svoje takmičarke, dok je Ana pucala od ponosa.

-Evo Ana kaže nije moja bila toliko loša, koliko je njena dobra i to je tačno. Ja nisam zadovoljan, meni je mene žao, ovo što ti je Bosanac rekao, jednom da si ovaj kraj otpevala, kapiram da je trema i da si prva. Imas moćan glas, druga pesma, svaki prvi si ubola, svaki drugi nisi. Molim te pogini u baražu, možda imamo šanse – rekao je Đorđe.

-Sara je jedno divno stvorenje, pretalentovano, ona ovako peva i na probama. Nju nemam šta da ispravljam, samo neke male sitnice. Dođe spremna, samo izaberemo pesme, ima dar da donese pesmu, može da bude i glumica, bila si divna čestitam – zaključila je Ana.

Igor Juričko i Alen Skopljak - (01. 04.)
Dve dame su večeras probile led u „Zvezdama Granda“, a za njima su na veliku scenu stala dva momka Igor Juričko i Alen Skopljak.

Igor je za ovo pojavljivanje odabrao pesme „Ti si tuđa žena“ i „Kada bih se pored tebe budio“ dok je Alen pevao „Med i slatko grožđe“ i „Slike u oku“.

Momci su dali sve od sebe da pokažu svoj talenat, dok je takmičar broj jedan imao još veći motiv jer je vraćen u takmičenje nakon ispadanja. Kako je duel odmicao oni su se i više opustili, a pobedu je odneo Alen koji je osvojio maksimalan broj glasova, dok ćemo Igora gledati u baražu, njega je žiri nagradio sa četiri glasa.

Odmah nakon nastupa, Saša je objasnio zbog čega je Igora vratio u takmičenje, a i sam kandidat se složio sa mišljenjem kreativnog direktora Granda.

-Igora sam vratio zato što u Hrvatskoj, ne da se slušaju narodnjaci, nego se i pevaju i to mnogo vas koji živite tamo pevate narodnjake. Imali smo jednu polemiku da li narodnjaci treba da pevaju u velikim halama i dvoranama u Hrvatskoj, evo Igore ti kaži šta misliš – rekao je Saša, a takmičar je odmah odgovorio:

-Mislite na ove zabrane? To su gluposti zaista, kod mene u Pitomači se sluša čista narodna muzika, nikakav turbo-folk.

Nakon ovog razgovora, žiri je dao svoje komentare, pa je obrazložio raspodelu glasova u ovom duelu.

-Juričko, ja sam ti dala glas zbog prve pesme, imaš lepu boju glasa, druga pesma ti je bila niska. Što se Alena tiče, dobar si, ali si mi bio bolji u prošlom krugu, ne znam zašto. Nemoj da odstupaš od prošlog kruga i ne popuštaj – rekala je Ana.

Kako je Snežana pre snimanja emisije prisustvovala je probi, otrkila je da je Igor tada bolje pevao tada, nego sada kada su se upalile kamere.

-Ja ću dematovati Igora, bila sam na probi i tada si drugu pesmu otpevao bez falša, a sada se nisi sastavio. To je adrenalin koji je normalan kada stanete na pozornicu nego kada ste opušteni. Dok je kandidat broj dva bio odličan – kazala je Snežana.

Mili i Ceca su zajedno dali svoje mišljene pa su rekli da je kandidat broj jedan bio dobar, a takmičar broj dva odličan.

-Samo moram da kažem da je meni Igor bio odličan i sve greške ne pripisujem tebi, nego Bosancu. On svakom kandidatu da više 20 godina. Znači, ako imaš 30. pevao si kao da imaš 50. godina, tako da ako tako nastaviš sa njim blizu si penzije – dodao je Mili koji je priznao da mu se sviđa odelo takmičara broj dva pa je morao da izađe na scenu i da ga proba.

-Kandidat broj dva je za mene večeras pobedio energijom, imao si više volje sladak si na sceni. Broj jedan umorno si delovao, kad budeš bio u baražu pocepaj to – rekao je Đođe, dok se Viki složila sa njim.

Na kraju su mentori dali svoj sud, a Bosanac je otkrio svima da se njegov takmilčar nije pojavljivao na probama i da mu je dva sata pre emisije poslao pesme koje će pevati.

-Juričko, ubijaš te tezge tamo pa baš te briga. Kad bi ti bar jednom došao kod mene da vidiš gde živim bar, ti bi pevao kao slavuj. Ja tvrdim da si ti najbolji pevač narodne muzike u Hrvatkoj imaš triler, boju glasa i neku razdraganost. Kažeš da treba da se podigne pesma za pola tona, diži, radi šta hoćeš ja se neću mešati i ne pravdam se. Pozivam te javno dođi bar na jednu probu i nemoj mi dva sata pre pevanja slati odlučene pesme koje ćeš pevati, molim te eto. On je autentičan i pokazao je kako peva bez pomoći. Kada bi jednom probao on bi pobedio i evo tebi aplauz od Bosanca. Radi toliko da ga ne možeš nahvatati, eto koliko ne vole nardonjake u Hrvatskoj, ne može da živi od tezgi – kazao je harmonikaš.

Marija je ostaka šokirana kad je čula da Igor nije dolazio na probe, a onda je imala i poruku za svog takmičara Alena.

-Ja ne mogu da verujem da neko ima takvu šansu, a da je ne iskoristi. Broj dva sve što smo se dogovorili ti si uradio, ja sam zadovoljna, hvala žiriju i idemo jako i hrabro dalje – zaključila je Marija.

Husein Spasoli i Viktorija Lučić - (01. 04.)
Od samog početka pa sve do kraja duela Huseina Spasolija iz Milijevog tima i Viktorije Lučić koja ove sezone brani boje tima Cece Ražnatović bilo je sasvim neizvesno.

Ipak, nastup se završio u korist Milijevog takmičara koji je briljirao sa svih šest glasova, dok su mladu Viktoriju podržali Bosanac, Violeta i Đorđe David.

-Dala sam kandidatu broj jedan glas jer je okej pevao, ali to može mnogo mnogo bolje. Tvoja sreća večeras je što si bio solidan, a Cecina kandidatkinja je bila katastrofa- istakla je Marija, a Snežana Đurišić je bila istog stava.

-Očigledno je da si promašila pesmu, mislim da je ovo realno stanje i mislim da je dobro što pevaš tu drugu pesmu u baražu. Izgledaš kao pet miliona dolara, ti si nešto što ovako vizuelno odgovara Zvezdama Granda, ali mora malo da se poradi i na pevanju. Želim ti svu sreću- poručila je Sneža Cecinoj kandidatkinji.

Čim je Sneža pomenula dolare Saša Popović se našalio s obzirom da je prvobitno prekinuo u komentarisanju.

-Da sam znao da ćeš da pričaš o dolarima ne bih ti upadao u reč. Znam da ste ti i Bosanac stalno u Americi i uzimate dolare- našalio se Sale, a Ana Bekuta je zapevala dok je Snežana pratila.

Pevačice su uspele da razgale ceo studio, a čini se najviše Bosanca i Popovića, ali i publiku koja je ovaj potez ispratila gromgolasnim aplauzom.

Ono što niko do sada nije prokomentarisao, a to su stajlinzi, posebno pripremljeni za nastup na Grandovoj sceni, ocenio je Đorđe David.

-Oba kandidata imaju vrlo umiven autfit, svaka čast, ozbiljno su ovo shvatili. Milijev kandidat je bio okej, što se Cecine takmičarke tiče druga pesma je bila dobra. Prva frka trema, ali druga okej- istakao je roker, a Ceca je svim silama branila Viktoriju.

-Devojka nije čula intonaciju, prošli put je dobila šesticu od svih vas. Ona jednostavno u ovoj pesmi ne čuje intonaciju. Ja sam napravila grešku jer sam mislila da će moći da se snađe!

Sličnog stava kao i sve kolege bila je i Viki Miljković, a Bosančev komentar namejao je mnoge tvrdeći da Huseinu fali energije te da je kao drvena Marija.

-Ti si iz Sarajeva to mora da gori sve, ali bio si dobar, samo mrdni malo, daj malo. Što se tiče druge kandidatkinje ma ti si bila….Dao sam ti glas jer meni odgovara tri glasa, moj ima četiri- našalio se Stojković.

I mentori su ovoga puta udelili niz saveta svojim takmičarima kako bi bili što bolji te se prvi Mili usaglasio da Huseinu fali energije.

-Kolege su sve već rekle, mi znamo kakva Viktorija može da bude. Zaista se trudi, vredna je. Jednostavno desio se kiks, svima može da se desi. Na sebe preuzimam tu odgovornost, ona nije kriva jer stvarno je loše urađena matrica-zaključila je Svetlana.

Filip Angov i Sara Simeunović - (01. 04.)
Svoju sreću za prolazak u četvrti krug okušali su i Filip Angov iz Marijinog tima kome je na crtu u duelu stala Milijeva kandidatkinja Sara Simeunović.

Očekivano ili ne ovaj duel završio se nerešeno, a oba kandidata dobila su po tri glasa.

Led sa komentarisanjem probila je Viki Miljković koja smatra da se ovoga puta desio neki pad energije.

-Videla sam se da ste se oboje trudili, postojala je želja u vama ali nikako da to izađe. To je moj opšti utisak– zaključila je pevačica, a nakon nje svoj sud dao je i Đorđe David.

-Kada bih uporedio govor tela jednog i drugog kandidata i šta je izlazilo iz glra to je suprotna priča u potpunosti. U ovom lošem duelu ona je bolje pevala, bila je intonativno tačnija, a ti si imao fizičku razdraganost, ali i dosta falševa. Zato sam glas dao Sari, ali ona kada je videla da se ovde ništa ne dešava se povukla umesto da je napala. Nisi imala krvi, potpuno ste me stavili u rebus– objasnio je Đorđe koji misli da oboje zaslužuju šansu u baražu.

Nakon rokerovog komentara došlo je do potpuno neočekivane situacije kojoj se apsolutno niko nije nadao.

-Znate šta, da vam kažem ja jednu stvar. Ja kao sudija imam pravo na svoje mišljenje i da napravim presedan, mislim da niste u pravu i ja oba kandidata puštam da idu u sledeći krug i to direktno! Nema baraža, oboje idu direktno! Tako je i nikako drugačije- rekao je Saša Popović, pojedini članovi žirija su ostali zabezeknuti i tražili Popovićevo objašnjenje.

Međutim sve je bila nameštaljka budući da se Sale našalio s obziuromd da je danas prvi april.

-Aprililili, zaboravili ste da je danas prvi april – kroz smeh je rekao Sale.

Nakon smeha, komentarisanja članova žirija se nastavilo, a većina mentora bila je istog stava.

Sneža ih je prva savetovala da daju i poslednji atom snage i da veruju u sebe s obzirom da su oboje dobili priliku da se bore u baražu.

-Nema tu šta da se komentariše– rekao je Popović budući da je uvideo da su svi članovi stručnog žirija istog stava.

Ipak, na samom kraju reč su dobili mentori koji su maksimalnu podršku dali takmičarima i poželeli im sreću da u baražu budu što bolji.

-Filipe prošli krug si bio mnogo bolji, možda ti danas nije dan. Možda ti je vruće, svi smo prokuvali, ali možeš ti mnogo bolje. I pazi šta ćeš u baražu- savetovala je Marija svog kandidata, dok je Mili maldoj Sari poručio da se trgne što pre jer jedino tako može da briljira.

Darko Gjorgjeski i Nejaz Neki Ramčevski - (01. 04.)
Kao peti par večeras su nastupili dvadesettrogodišnji mladić iz Graca Darko Gjorgjeski koji je deo tima Svetlane Cece Ražnatović i dvadesetdvogodišnji Nejaz Neki Ramčevski iz Niša koji je u timu Viki Miljković.

Darko je prvo pevao „Lapsus“ od Saše Kovačevića, a zatim „Princeza“ od Selhan Alije, dok je Nejaz izabrao „Kiša bi pala“ od Safeta Isovića i „Nataša“ od Zvonka Demirovića.

Prvi kandidat dobio je prvi glas već tokom izvođenja prve pesme od Đorđe Davida, a drugi od Miilija i Snežane Đurišić.

Tokom izvođenja druge dve pesme oba kandidata su zabavila sve članove žirija koji su igrali i pevali sa njima uglas, a duel se završio sa po šet glasova za svakog kandidata, te su direktno prošli u naredni krug.

Ovog puta, takmičare je prva komentarisala Marija Šerifović.

–Dobar par, kandidat broj jedan se daleko bolje snašao u drugoj pesmi. Kandidatu broj dva sam dala glas jer se vidi da on zna da peva. Ovo što pevaju brze pesme je dokaz šta nam je donelo pet vekova pod Turcima, da vam ja kažem! – rekla je Marija i predložila kolegama da brzo završe i krenu na večeru.

–Oba kandidata su bila jako dobra, ne može im se osporiti to. Uzeti pesmu „Kiša je pala“ i oskrnaviti je ovako je bruka. Da li znaš Safetovu verziju?- pitao je Bosanac takmičara, te predložio da zapeva originalnu verziju, ali njegova mentorka Viki mu to nije dozvolila:

–Veliki i dubok naklon za Safeta Isovića, ali ovo je druga verzija i otpevo ju je vrhunski – rekla je Viki i ušla u verbalni sukob sa Bosanem koji je govorio:

-Sram vas bilo, sram vas bilo. Nije ni čudo što vam ne daju da pevate van Srbije kad ovako skrnavite pesme – dodao je harmonikaš.

Sa Bosancem su se složile i Ana i Snežana kojima se nije svidela novija verzija sevdalinke.

Odjednom je u studiju na Košutnjaku nastala prava debata oko ove pesme, a Ceca je stala na stranu svoje kume Viki Miljković.

–Čekate bre babe, šta radite? – prekinuo je tenziju Saša Popović i dodao:

–Vidi ko se buni, najstariji Bosanac, Bekuta…– počeo je da nabraja Popović, a Ana mu je odbrusila:

-Sram te bilo bre! Nije u redu to što radiš!– ljutito je prokomentarisala pevačica, ali je Saša nastavio:

–A pogledajte ovu mladost, Cecu i Viki – ova šala nasmejala je Cecu koja je samo odmahnula rukom i napustila mentorsku stolici zadovolja jer je njen kandidat direktno prošao dalje kao i takmičar iz tima Viki Miiljkoviić.

Mila Smiljković i Milorad Petrović - (01. 04.)
Večera su na velikoj sceni muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ kao šesti par nastupali Mila Smiljković (22) iz Niša koja je u timu kod Đorđe Davida i Milorad Petrović (19) mladić iz Jagodine kome je mentor Aleksandar Milić Mili.

Kandidatkinja je večeras pevala „Rijeka“ od Nine Kraljić i „Žena dete“ od Zoe Kida, a kandidat „Rekla si mi da ne voliš zimu“ od Kemala Malovčića i „Amanet mi babo ostavio“ od Nedeljka Biklića.

Tokom izvođenja prve pesme Mila nije dobila glasove žirija, dok je Milorad dobio dva glsa od Cece i Viki Miljković.

Iako na samom početku tako nije delovalo, ovaj duel se završio odličnim rezultatom jer su oba takmičara dobila po šest glasova i direktno se plasirala u naredni krug takmičenja.

Kako je večeras prvi april Đorđe David se uplašio da je u pitanju šala, pa je bojažljivo prišao svojoj takmičarki da joj čestita direktan prolazak u naredni krug, a Bosanac je dodao:

–Đorđe malo je ovakvih matrica i ovakvih glasova. Cura zvuči zaista super– zaključio je harmonikaš, a onda je kandidatkinja otkrila da je na snimanje došla sa velikim problemom.

–Bolesna sam, imam teperaturu i pukao mi je glas. Prosto sam se razbolela i ne mogu da pričam– objasnila je takmičarka, a žiri je konstatovao da joj svaka čast na tome jer je ipak uspela da vrhubski otpeva pesmu i direktno se plasira u naredni krug takmičenja.

–U dve pesme si pola minuta duže stavio, ne može tako Đole!“ – imao je zamerku na ponašanje mentora Saša Popović, a roker se branio:

–Ono što je zadatak prve pesme su vokalize koje su mnogo ozbiljan zadatak čak i za ozbiljne pevače ovog kalibra – rekao je Đorđe. Na njegove reči nadovezala se Marija Šerifović.

–Bolje da ovaj par u ovom trenutku ne komentarišemo– a sa njom su se složili ostali članovi žirija kao i kretivni direktor Grand produkcije:

–Slažem se, ajde idete u sledeći krug! – obratio se Popović kandidatima.

Mnoge je iznenadio postupak Đorđa Davida koji je izašao na scenu i zahvalio se voditeljki Sanji Kužet na tome što je prenela Popoviću da je njegova takmičarka bolesna uz reči:

–Sanja moram da ti predam ovu kovertu. Sanja je žena koja ima najveći uticaj na Sašu Popovića. Hvala što si uticala, što si mu objasnila, to je to – rekao je Đorđe, na šta ga je Sanja upitala:

–Pa što Đole pred reflektorima?

Saša se zatim našalio:

–Znate šta piše u koverti, kad dođe baraž utičite na Sašu Popovića da prođe moj kandidat! – zaključio je Saša na šta je Đorđe dodao:

-Nije, nije! Ima šuške mila veruj mi! – rekao je Đorđe.

Meris Karamustafić i Semir Džanković - (01. 04.)
Pretposlednji su na scenu izašli Meris Karamustafić iz Sarajeva koji se pripremao kod Snežane Đurišić i Semir Džanković iz Novog Pazara iz tima Cece Ražnatović. Kandidati su se držali folk repertoara. Meris je izabrao da otpeva „Sve behara“ od Safeta Isovića i „Ima pravde ima boga“ od Šabana Šaulića, dok se Semir odlučio da u večerašnjem duelu nastupi sa pesmama „Kad tonem“ od Saše Matića i „Imam samo jednu želju“ od Amar Gileta.

Semir je prošao direktno sa 6 osvojenih glasova i mentorka mu je odmah čestitala, dok je za nijansu slabiji bio Meris koji je morao da se zadovolji sa jednim glasom manje, a prva se za reč javila Marija Šerifović.

-Sasvim je svejedno da li je 6 prema 4 ili 6 prema 5, suvereno je ovom scenom vladao drugi kanidadat i bio bolji od prvog kanidadata koji je slatkasto pevao, ali ga je drugi kandidat ipak nadjačao – Marija je obrazložila svoje glasove.

Viki Miljković se složila da je drugi kanidat bio odličan, a onda je prvom takmičaru poručila:

-Uz tvoju pesmu sam ja igrala, ai vidi, nisi baš briljirao. Bori se u baražu ali malo sa mentorkom porazgovaraj šta ćete.

Na rečima je bila štura Ana Bekuta, koja je to i priznala.

-Nisu mi nešto inspirativni za komentare. Bolji si bio, to je evidentno. Malo imaš želju da odmakneš mikrofon da bi se bolje slikao. Ne slika se boja, ne slika se glas, molim te ne radi to – obratila se Bekuta drugom kandidatu.

Dragan Stojković Bosanac je primetio da Ceca prilično smireno sluša obrazloženja glasova.

-Ceca se ništa ne buni .Kada njen kanidat dobije 6, možeš reći da on nema pojma, ona če čutati kao zalivena – započeo je Bosanac a Ceca Ražnatović je naglasila:

-Zato i sve dajte šestice i ja sam mirna kao buba. I pljujte – rekla je Ceca.

Bosanac je nastavio, poručivši prvom kandidatu da ima tanku boju glasa i da je potrebno da zaokruži vokale.

-Ovo ti je šansa, koristi. A i iz Sarajeva si brate, to je čudo sveta – poručio je Boske prvom kandidatu, a potom naglasio da je baš kod Sarajeva bio centar nekadašnje Jugoslavije.

I on je kao i Aleksandar Milić Mili bio mišljenja da je drugi kanidat bolji, a jedini je suprtonih stavova bio Đorđe David koji je dao prednost prvom kandidatu bez mnogo obrazlaganja.

Potom je rekao da je drugi kanidadat bio bolji, a na posletku je zatražio razumevanje jer mu je prethodna kandidatkinja ostala bez glasa, tako da je na posletku bilo nejasno kome daje prednost, ali to nije uticalo na ishod glasanja.

Završnu reč su imali mentori. Snežana Đurišić je videla da se kandidat umorio.

-U četvrtom minutu si se umerio. Utakmica se igra do kraja. To korišćenje glasa bez pluća i bez dijafragme, to ti je Bosanac rekao, to je boja glasa koja bude tanana a ti je imaš fantastičnu – rekla je Snežana i poželela sreću svo kanidadatu u baražu.

Bosanac je pitao da li može on kao mentor da dođe da vežba kod Cece.

-S zadovoljstvom – poručila je Bosancu Ceca, prethodno poručivši svom kanidadtu da je bio sjajan.

Arsena Sapi i Velsan Zulović - (01. 04.)
Poslednji takmičarski par večeras bili su Arsena Sapi iz Novog Sada i Velsan Zulović iz Bijelog Polja. Takmičarka iz tima Ane Bekute izvela je pesme „Kemano bašal“ od Džan Severa i „Zavede me majko momak loš“ od Džan Severa, dok je kandidat koji se pripremao sa Đorđem Davidom otpevao „Lažu te“ od Amadeus benda i „Opa opa“ od Luisa.

Oba kandidata dobili su po 4 glasa, a Saša Popović morao je da iskaže svoje mišljenje.

-Mislio sam da će Arsena da dobije 12 glasova posle prve pesme, ali posle druge sam znao da će biti haos – rekao je Popović a Marija Šerifović je ponovo prva rešila da da komentar o nastupu kandidata:

-Kandidatkinja broj jedan, prvo je lepo i to je tvoj fazon, ali ti dalje od toga ne možeš. Ili ćeš besomučno vežbati te trilere koji ne izlae ili ćeš ostai na tom nivou i to za takmičenje nije dovoljno, što mislim da je šteta. Druga pesma nije za tebe. To je brza dvojka a ti si je pevala kao da je neki begin.

Arsenina mentorka Ana Bekuta je priznala da je pogrešila i da je ona krivac za izbor te pesme.

-Pri tom je Arsena sve vreme bila bolesna i tek mi je juče- prekjuče poslala snimke. Ali prihvatam da je to moja greška. Ona ne oseća ove dvojke, ja sam mislila da oseća – rekla je Ana.

Marija je nastavila sa kritikom drugog kandidata.

-Nisam ti dala glas jer si pevao previše usiljeno i nisi vodio računa o svim stvarima koje čine jednu interpretaciju lepom. Bilo je malo neprijatno – poručila je Marija takmičaru.

Ostali članovi žirija su bili saglasni sa Marijinom kritikom a Snežana Đurišić je istakla da je takmiarkina izvedba prve pesme bila zaista sjajna.

-Kako je otpevala prvu pesmu to retko ko drugi može tako da otpeva – pohvalila je Snežana nastup prve kandidatkinje i naglasila da zbog toga treba da bude nagrađena.

Izenanda je Saša prekinuo izlaganja.

-Pa šta to radite, ko to radi, šta to radiš, praviš buku, praviš svemir. Izazivaš nas – obratio se Popović Mariji koja je nekako uspevala da uključuje i isključuje ton u studiju.

-Samo unosiš nemir – poručila je Bekuta Mariji.

Đorđe David je istakao da njegov kandidat ima dobru pesmu za baraž i poželeo mu sreću u nastavku.

-Pucaj iz svog raspoloživog oružja koje imaš – poručio je Đorđe.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: Sara Milivojević, Alen Skopljak, Husein Spasoli, Darko Gjorgjeski, Nejaz Neki Ramčevski, Mila Smiljković, Milorad Petrović,, Semir Džanković, Viktorija Lučić, Meris Karamustafić, Arsena Sapi, Velsan Zulović.

Komentari: