Ove večeri Saša Popović je bio na ozbiljnim mukama, ali i kandidati koji su se borili za opstanak u takmičenju.

Boban Bole Lazić i Elsan Pilica - (20. 04.)
Nakon hasosa i svađe sa žirijem koja je izavala pravu buru Boban Bole Lazić zablistao je u „Zvezdama Granda“, a Đorđe David ga je raskrinkao poručivši mu da ga je velika zaljubljenost prema Mariji Šerifović u ovoj emisiji navela na greh.

Boban je za protivnika imao Elsana Pilicu koji je takođe osvojio šest glasova, pa su takmičari ove subote čak dva puta pevali akapela pesmu.

Nakon prvog natpevavanja žiri je bio saglasan da ovaj segment nastupa nije bio dobar, pa su Marija i Bosanac predložili da Saši Popoviću da ih odmah pusti dalje bez glasanja.

-Ovo mi se ništa nije svidelo, bolje da nisu pevali. Takmičarski deo je bio top, bomba, ali ovo nikako – rekla je Marija, a Saša je rekao da ipak moraju da glasaju.

Žiri je i nakon toga bio podeljen, pa je zbog rezultata tri, tri na kraju Saša morao da donese konačnu odluku.

Ipak su prvo usledili svi komentari žirija, a čuvena osmorka je negde bila sličnog stava kada su Boban i Elsan u pitanju.

-Bobane bio si dobar u obe pesme, imaš nešto da mi kažeš – rekla je Marija aludirajući na njegovu svađu od prošlog kruga, a takmičar je samo dodao da pevačica lepo izgleda.

Nakon što su se svi nasmejali ovoj šali, Marija je dodala da je Elsan sašio drugu pesmu, ali je istakla da baraž ne želi da komentariše. Isti stav je imala i Snežana Đurišić, a onda je Bosanac dobio reč.

-Bobane, smem li reći nešto? Em pevaš glasno, em tiho, a sad odmičeš mikrofon. Nemoj odmicati mirkofon sine, dobar si bio. Elsane, ja ne znam ko je ovde uveo nova pravila pa su jednom tebi rekli nemoj pevati Sinana. Samo Sinana pevaj, ovo drugo ne čačkaj, to nema pojma. Pogotovo ova prva pesma, ja sam je radio i znam – kazao je Bosanac, ali je Ceca imala drugačije mišljenje:

-Što se Bobana tiče, ti si meni bio najbolji do sada. Energičan, lepo raspoložen, nisi skidao osmeh sa lica. Pilice, bio si sjajan, ti znaš da ja obožavam tvoju boju, njima se ne sviđa prva pesma, meni se to svidelo – dodala je Ceca.

Mili je u kratkom obraćanju rekao da mu ni jedan nastup nije bio za šest glasova, dok je Đorđe u svom komentaru otkrio veliku tajnu Bobana Lazića, a onda je usledio šok.

-Bobane, tvoja velika zaljubljenost prema Mariji i tvoja potreba da ti ona da dobru reč navela te je da uđeš u greh. Ja ti ovde kao idiot pokazujem da ne odmačinješ mikrofon. Druge pesme su bile dobre, ali je Elsan bio bolji u baražu – kazao je Đorđe.

Kako ni Saša Popović nije mogao da se odluči ko ide dalje, predložio je da obojica ponovo pevaju akapela pesmu, pa je nakon toga odlučio da Elsan Pilica prolazi direktno. Kako je sve izgledalo, pogledajte u videu ispod teksta.

Antonija Čerkez i Adela Smajlović - (20. 04.)
Natup Antonije Čerkez izazvao je pravu buru u „Zvezdama Granda“, a mlada pevačica uspela je nikad žešće da posvađa Svetlanu Cecu Ražnatović i Dragana Stojkovića Bosanca.

Adela Smajlović bila je njena ovonedeljna protivnica u duelu, a kako je žiri naveo, u ovom nastupu presudilo je iskustvo, pa je tako Antonija odnela pobedu, dok Adela ima novu šansu u baražu.

Žiri se u stavovima saglasio da je ipak Adela bila pevački bolja i tačnija, dok su za Antoniju rekli da je rođena „Zvezda Granda“.

-Kandidatninja broj jedan 19 godina, broj dva 27 godina, apsolutno je pobedilo iskutvo. Adela, moj utisak je da imaš bolji potencijal i bolje glasovne mogućnosti od broja dva. Međutim, biraš pesme gde treba da budeš ozbiljna zverina, a nisi još dorasla tom zadatku. Marija se ne peva kao džez, tebi vokal nije na zubima. Antonija, apsolutno sam ti verovao sve, umeš da ga pocepaš da to bude žilet – rekao je Đorđe David, a Ceca se nadovezala.

-Meni su bile egal, ako ćemo pravedno, onda je i Adela trebala da dobije šest glasova. Možda je tebi takav vokal da ne pevaš Mariju prodorno, ali drugoj pesmi ja nisam našla mane. Lepa si, sve si uradila kako treba. Antonija, standarno, uvek lepa, nasmejana, meni se pesme nisu svidele, očekivala sam još više energije od tebe. Navikla si nas na taj level i to se od tebe očekuje.

Mili je ipak priznao da Adelin nastup nije bio na zavidnom nivou, dok je za Antoniju imao samo reči hvale.

-Kod Adele mi je više večeras bilo amaterski, a svidelo mi se što je bila tačna. Antonija, ne znam da li je do pesama, ali ti se boja glasa promenila, a to ne valja. Pevaš tako da sve iz grla izlazi oštar vokal, moraš da vratiš svoje pevanje. Ti spadaš u „Zvezde Granda“ rođena si za zvezdu, ne smeš da imaš takve greške – istakao je Mili.

Marija je primetila da se nakon nastupa dogodila neka čudna energija, pa je istakla da je ispalo tako da Antonija nije zaslužila glasove koje je dobila.

-Ambijent mi ne izgleda tako kao da je Antonija zaslužila šest glasova, treba žena da se raduje. Nekako mi je sve pod velom čudne energije. Adela, talentovana, ume, zna, lepo se ponaša, ali za pesmu moju koju si odabrala da si spustila pola tona dole, bilo bi bolje, to bi ti leglo. Imaš samo 19 godina i ne možeš da shvatiš tekst da bi ga dobacila do nas, ali ja imam lepo mišljenje o tvom pevanju. Antonija, ti imaš svoj slot i to pevaš, meni je bio draži prošli krug, ali si večeras pevala dobro i tačno – iskrena je Marija.

Viki je sa druge stane, prvi put u „Zvezdama Granda“ nekom takmičaru rekla da bi se već sada kladila na njegovu pobedu.

-Adela, nikako da se vidi neki progres, Sneža je odličan mentor, i znam da je od mnogih kadidata izvlačila sve najbolje. Kod tebe to nikako da se desi, a mislim da možeš. Antonija, ma ti si zvezda Granda, to je ono što mi tražimo i ako bi mene neko pitao na koga bih ja uložila novac i stavila kartu, to bi bila ti – kazala je Viki.

Na samom kraju, mentori su dali svoje završne reči, a onda je nastala žestoka svađa Cece i Bosanca zbog Antonijinog nastupa. Na obe strane su pljuštale provokacije.

Omar Džaferovski i Dino Suljić - (20. 04.)
Omar Džaferovski i Dino Suljić su još jednom, ovonedeljnim nastupom u „Zvezdama Granda“ dokazali da im je mesto na velikoj sceni. Međutim, iako je osvojio maksimalni broj glasova, Omar je ponovo bio na meti žestokih kritika.

Da su obojica bili maestralni u svojim nastupima, svedoči i veliki broj glasova stručnog žirija, pa je nakon takmičarskog dela usledila akapela i tu je Dino odneo pobedu, dok će Omar još jednu šansu imati na kraju emisije u baražu.

Ana Bekuta je prva dobila reč i u svom izlaganju rekla je šta je sve zamerila Omaru tokom ovog pojavljivanja.

-Omare, dobar si ti pevač. Ali, ono što mi se ne dopada kod tebe, mnogo improvizuješ. Nisi mi konkretan, nedostajalo je vokala u refrenu i svašta nešto, ali si utisak popravio drugom pesmom i to mi se dopalo. Dino, ti si fenomenalan, dopalo mi se mnogo – rekla je Ana, dok se Marija odmah nadovezala:

-Odlična dva kandidata. Međutim, Omare pobedio te je Dino zbog boje glasa. Boja glasa je nešto što je najskuplje i nešto što ne može da se kupi, a ni da se menja. Tako da, u tome si bio maestralan, predivna boja, svetla, vedra. Omare, mračna energija, a Dino dođe kao leptirić i „Ćao Omare, bye“, misli o tome.

Dragan Stojković Bonsac imao je sličan stav kao Bekuta i Marija, ali je kod ova dva takmičara primetio nešto što drugi nisu.

-Omare, prva pesma mi se dopala, moram priznati. Dobro je spakovana, ima dobrih delova. Možda si izneo neubeljivo, a drugu si razvalio i meni se to dopalo. Što se tiče drugog kandidata, Marija je potpuno u pravu. Ti si dobar vokal, vedar, dobar pevač i mogao bi malo da se pomeriš od mentorke, nikako da se ispričate. Mislim da je Omar morao dobiti bar još dva glasa. Sad reci Ceco šta imaš – dodao je Boske, dok je Ceca morala da reaguje:

-Šta da kažem kad si poludeo? Potpuno si poludeo, blago rečeno.

Saša Popović je prekinuo ovu raspravu, pa je upitao takmičare da li nešto sviraju od instrumenata. Omar je rekao da je nekada svirao klavir, dok je Dino priznao da svira harmoniku, pa su to posebno pozdravili on i Bosanac kao stari harmonikaši.

-Pitao me je jednom da li bi meni Bosanac poklonio harmoniku? Ja kažem pokloniće ti sutra, a možda i malo sutra – našalio se Saša, dok je Bosanac dodao:

-Vrlo povoljno ću mu pokloniti.

Snežana je zatim svojim prizanjem isprovocirala Bosanca, koji nije mogao da veruje da je ona uradila ono što prema njegovim rečima često radi Ceca u emisji

-Mislim da ste u oficijalnom delu bili za 5:6. Ja sam dala šesti glas kandidatu broj jedan da ne bi ispalo da se svetim Đorđu. To nikad ne radim, ali mislim da si podbacio u prvoj pesmi, dok tvoj večerašnji protivnik nije nigde podbacio – kazala je Sneža, a harmonikaš je odmah besno odbrusio:

-Kako Snežo možeš da kažeš tako? Ja sam izginuo sa Cecom u vezi toga i ti sad ponovo. Što ti nisi ukinula Đorđevom kandidatu? – pitao je Bosanac.

Viki i Mili su se saglasili da je ipak Dino večeras bio bolji i da je osnovna razlika između kandidata upravo boja glasa.

-Već je dosta toga rečeno. Bravo za repertoar Omare, a složila bih se sa Marijom, dobio te je na boji glasa koja se niti uči, niti kupuje. Njegova energija je večeras bila lepršavija, sve ostalo su kolege već rekle – kazala je Viki.

-Dino, ti si to izveo fantastično svojom bojom i uvezao si ta dva doživljaja koja su totalno različita. Da ne pričam o refrenu i akapeli, bio si bez greške. Omare, ja lično ne mogu da kažem da mi se svidela prva interrpretacija, ali to što ste ti i Đorđe napravili ovde na bini i što si izveo sa pesmama, to je bilo genijalno – istakao je Mili.

Na kraju su mentori dali završne reči, dok je Đole poželeo da odbrani Omara, pa je oponirao Ani koja je rekla da prva pesma nije bila za njega.

-Kolege, hvala. Samo hoću Anu da uputim, bavimo se muzikom, pevači smo. Ovo što je Omar izveo je naša varijacija pesme Miše Kovača i dodali smo dosta svoga. Nekom se dopada, nekom se ne dopada, bili smo hrabri i otišli na ovo. Omare, nikad zadovoljniji nisam bio, nego u ovom krugu i hvala ti na tome – rekao je roker.

-Zahvaljujem se kolegama na podršci Dinu. Dino je briljirao glasom i lepotom, čestitam – zaključila je Ceca.

Jelena Prole i Julija Petrović - (20. 04.)
Jelena Prole odnela je pobedu u duelu protiv Julije Petriović, a samo jedan glas presudio je da ona ode dirkektno dalje. Međutim, i ovaj nastup izazvao je pravu buru u žiriju, pa su se ponovo posvađali Bosanac i Ceca, a on je koleginicu nazvao „alapačom“.

Dve mlade i talentovane devojke plenile su stavom, hariznom i ponašenjem na sceni i dobile su veliku podršku žirija.

Ceca je na samom početku komentarisanja istakla da je Julila oštećena i da je i ona morala da dobije šesti glas u ovom duelu.

– Mislim da je kandidatkinja broj dva oštećena glasanjem. Prvu pesmu si otpevala fenomenalno. Druga pesma je bila za šou, vesela, ti fenomenalno izgledaš. Mislim da je Mili pogrešio, ali opet njegova je odluka i pravo. Jelenice, lutko, ti imaš nešto. Veselo, pozitivno, u svakom slučaju, devojke bile ste sjajne – rekla je Ceca, dok se Popović odmah umešao:

-Pre nego što žiri nastavi dalje da priča, Julija svi znamo kako pevaš i kakav si repertoar do sada nama predstavljala i ja lično mislim da ova druga pesma uopšte nije za nju. Apsolutni promašaj, ali dobro, recimo Ceci se dopalo, meni apsolutno ne. To nije Julija Petrović.

Viki je i u ovom momentu bila uz svoju kumu, pa je stala u njenu odbranu i dogovorila Saši koji je nakon toga otkrio koje bi pesme Ceca odabrala da se takmiči u „Zvezdama Granda“:

-Ona je otpevala tačno, ništa joj nije falilo – dodala je Viki, a Saša je odmah odgovorio:

-Ceca da se takmiči, iznela bi tu pesmu. Tanja Savić, Andreana Čekić, Slavica Ćukteraš, to je to, ali nije boja glasa za ovu ovde devojku.

Mili je ipak imao sličan stav kao i Saša Popović, pa je istakao da Julija nije prenela pemu koju je otpevala intonativno tačno.

-Viki, nije pitanje da li je tačno otpevala, već da li je iznela pesmu. Neka pogreši, ali da osetimo da kandidat može da iznese pesmu. Pokazala si da znaš da pevaš, ali ta druga pesma za tebe sigurno nije, ali to uopšte nije razlog što sam ja dao Jeleni prednost. Vama je promaklo, Jelena Prole je bila ludilo, i jednu i drugu pesmu si iznela kao gotov proizvod, ona je ozbiljan kandidat – rekao je on.

Ana i Marija su se saglasile da je Jelena bila bolja u ovom duelu, dok je Šerifovićeva iznela i nekoliko zamerki takmičarki koja je pevala njenu pesmu.

-Ako pričamo o tome da Julija Petrović nije za drugu pesmu, možemo da govorimo i da je prva preteška. Ja to nisam zamerila, jer si prvu razvalila, smatrala sam da u drugoj hoćeš malo da se odmoriš i što komfornije dočekaš kraj, meni si bila fenomenalna. Što se Jelene tiče, ti si bomba, ovo je tvoja sezona – kazala je Ana, a Marija se nadovezala:

-Ako treba da prokomentarišem moju pesmu. Ona devojka je narodnjak, ali pogodila si „Ne spominji ljubav“, jako lepo. Ima mikro greškica, ali to se može za lajv izvođenje zanemariti. Odlično je bilo.

Dok je Bosanac iznosio svoje mišljenje, Ceca ga je odmah prekinula, pa mu je rekla da povuče glas, aludirajući na svađu od prvog nastupa.

-Prva kandidatkinja ti si večeras bila bolja za deset kopalja nego prošli put. Ti si otpevala i iznela vrlo zahtevnu pesmu perfektno, odlično si otpevala. Druga kandidatkinja netačno, podržavam Milija – dodao je Bosanac, a Ceca je odbrusila:

-Pa, povuci glas, zašto si joj dao glas? Imaj karakter, imaj stav– rekla je Ceca, dok joj on nije ostao dužan:

-Ajde, alapačo jedna, stani da završim. Spasi me Bože, u ime oca i sina i svetoga duha, Amin. Gospode pomiluj.

Đorđe je u svom izlaganju na kraju podvukao da je Julila odičan pevač, ali da je ju je u ovom krugu koštao izbor pesama.

-Edukacija postoji i kad smo mi mentori u pitanju. Snežana je na početku pokazala meni nešto na šta ću se ja sad nasloniti i reći, svako ima pravo na svoje mišljenje, jer svako od nas ko sedi u žiriju ima pravo da nešto pohvali ili ne. Druga pesma koju je ona pevala, nek ide meni na dušu, jer sam bio siguran da neće postojati nikakav probem zbog prve gde je onaj grandiozni kraj urađen na moju i njenu priču i njene mogućnosti. Međutim, jako mi je žao, smatrao sam da će ovo biti 6:6 iz samo jednog razloga. Pošto je njen repretoar ogroman šta sve može da peva, ja molim direktora cirkusa da ona izađe i publici za dušu otpeva akapelu koju je spremila – na šta će Popović:

Ne može, onda svako ko treba da ide u baraž treba da doda, nema potrebe da vršite pritisak na mene. Ja i dalje tvrdim da je ekstra pevač Julija po meni, ali promašena pesma potpuno – zaključio je on.

Inel Nukić i Samed Dželo - (20. 04.)
Čuvenu osmorku stručnog žirija nije lako oduševiti, ali Inelu Nukiću i Samedu Dželu je to, čini se, olako pošlo za rukom.

Nakon sjajnih interpretacija usledio je maksimalan broj glasova za oba takmičara te je žiri imao priliku da uživa i u akapela izvođenju.

Ipak, pobedu u ovom duelu odneo je Bosančev takmičar, Samed, koji je u natpevavanju osvojio 5 glasova, dok je Marijin kandidat dobio glas samo od Milija.

-Momci, presimpatični ste i pretalentovani. Kod mene je presudio baraž iako se Samed zbunio što se tiče teksta u drugoj pesmi, ali to se dešava svima, to je blokada. To se dešava i nama iskusnima koji pevamo naše pesme po 20,30 godina. Dešava se i meni da zablokiram pesmu koju sam prevala 3 000 puta, da publiak ne krene a peva sa mnom ne bih mogla da nastavim. Ili krenem da izmišljam tekst (smeh). Samed je zreliji pevač i ima bolju boju glasa, što ne umanjuje Inelovu vrednost koji je sa samo 17 godina jako talentovan. Nije ti gotova mutacija, tako da ćeš ti tek biti fantastičan- rekla je Viki Miljković, a sa njom se potpuno usaglasila Snežana Đurišić:

-Inele, pevao si težak repertoar i dobro si to otpevao, bilo je malih proklizavanja. Mislim da je velika i lepa karijera ispred tebe.

Ništa manji utisak Inel i Samed nisu ostavili na Cecu Ražnatović i Anu Bekutu koje su ih obasipale komplimentima.

-Obojica su čitav studio podigli na noge. Mislila sam da će većina da glasa za Inela, a da ćemo sa Sameda samo Bekuta i ja. Čime vas hrane tamo u Zenici? Svi odlično pevate, neverovatno! (smeh)- našalila se Svetlana, a Bekuta je dodala:

-Inele, tako si dobro pevao obe pesme, stilski onako doterano. S tim da si Radišinu pesmu završio sa Safetovim ukrasima, što je ispalo jako simpatično. Čujem tu tvoju muzikalnost, nemoj da negoduješ kada ti se desi proklizavanje, to je prirodno i mi to ne uzimamo za zlo. Samede, dobar!

Aleksandar Milić Mili je ipak bio malo drugačije stava u odnosu na kolege te je u natepvavanju Inela i Sameda, prednost dao Marijinom kandidatu.

-Moram da kažem da je ne vidim da Inel nema iskustva jer ima 17 godina. Ti si 5 krugova zaredom razneo, sve što si pokazao na ovoj bini je bilo fantastično. Ti si bomba i mislim da si i sad dominirao. Ti si budućnost ovog šoua, ponoviću i sad ono što ponavljam u svakoj emisiji- poručio je Milić.

Svoj sud je dao i Đorđe David čiji komentar je sve nasmejao.

-Vrabac, to što ti prokliza glas, mislim da je deo tvog šarma. Sve što radiš je jako u emotivnom smislu i vidi se tvoja želja, ti ćeš biti zvezda. Sad mi praštaj što sam glasao za Sameda, bio mi je saliveniji. Mislim i da je Mili presudio u jednom trenutku kada je rekao ‘Pogledaj ga ovaj, kao Nikola Tesla koji je propevao’ i ja sam se smejao, bukvalno si mi tako izgledao– kroz smeh je rekao Đorđe David.

Na samom kraju, kako to uvek biva reč su dobili mentori Marija Šerifović i Dragan Stojković Bosanac koji su imali samo reči hvale za svoje kandidate.

-Odlični ste momci! Bosketov kandidat zna koliko ga podržavam, ali meni je bolji bio Inel. Zato što je pevao zahtevniji program, sa svojih 17 godina je doneo hrabriju interpretaciju. Govore ti da ti ne zameraju proklizavanje, a upravo ti to zameraju- poručila je Inelova mentorka Marija, a Bosanac je prišao Inelu na sceni i zagrlio ga.

-Dođi ti mali ovamo da ti čestita Dragan. Inel Nukić Srbijanac i Dragan Stojković Bosanac (smeh), bravo i živeo! Bravo i za mog momka, ne mogu više da se načestitam- rekao je Stojković, a Saša Popović je imao važnu poruku za sedamnaestogodišnjeg Inela.

-Kada je Inel u pitanju, mislim da je jedini predstavnik iz Bosne koji peva ovaj srbijanski program… Peva on i jedno i drugo, ali nisam još čuo da neko peva tako autentično. Bravo majstore- konstatovao je Sale.

Sofija Đekić i Šejla Zonić - (20. 04.)
Dve talentovane takmičarke, Sofija Đekić iz Milijevog tima i Cecina kandidatkinja Šejla Zonić uspele su da ostave žiri bez teksta.

Potpuno zasluženo, obe su osvojile maksimalan broj glasova te je usledilo natpevavanje.

Ipak, sreća je bila na Šejlinoj strani koja je jednoglasno odnela pobedu zbog čega joj je mentorka Ceca pohitala u zagrljaj.

-Bravo ljubavi moja- sa osmehom je rekla Svetlana, nakon čega su usledili komentari žirija.

-Komotno su mogle da prođu i Šejla i Sofija koja je sjajno pevala. Devojke bile ste stvarno odlične- poručila je Marija Šerifović.

Malo opširniji od svoje koleginice, bio je Đorđe David koji je takođe imao reči hvale za obe takmičarke.

-Za razliku od nekih drugih mentora na mene niko ne može da izvrši uticaj. Sofiji čestitam za pesmu „Zelenooka“, a druga mi iskreno nije legla. U baražu je bilo školski, ali precizno i tačno. Vidi se da si mlada, aždaja te je pojela na keca. Međutim, tvoj autfit, tvoja sigurnost, sve je super. Milina je slušati te, ali i gledati iz kruga u krug- rekao je roker.

Uprkos ozbiljnoj pritivnici, Sofija Đekić se fantastično snašla, kako je istakla Snežana Đurišić.

-Umrla sam uz prvu pesmu, umorila sam se slušajući te jer je preteška pesma i prepuna iznenađenja, razmišljala sam gde ćeš da upadneš. U Cecinoj pesmi sam shvatila ko je ova gospođa aždaja koja tamo sedi (prim.aut Ceca Ražnatović). Svakako ti čestitam Šejla, ti si maestralan pevač i samo napred- poručila je Sneža Zonićevoj, a sličnog stava je bila i Ana Bekuta.

-Sofija me je iznenadila prijatno u pesmi „Zelenooka“, tako ti to leži, kao da si je ti snimila. Prednost sam dala Šejli zbog akapela pevanja. Fali ti malo duše i emocije, mlada si, imaš tek 20 godina. Ne znam Šejli šta da kažem osim bravo curo!- rekla je Ana.

Da su održale standard koji zahteva deveti krug najpopularnijeg šoua, potvrdila je i Viki Miljkvić na koju su Sofija i Šejla ostavile snažan utisak.

-Obe ste sjajne! Šejla standardno dobra, tu nema greške. Sofija fenomenalna takođe, moja zamerka je samo akapela pevanje jer si promašila stil- istakla je Violeta.

I kako to biva, na kraju su dobili reč i mentori koji su sa razlogom bili veoma ponosni.

-Vidite kakav smo divar par Ceca i ja, a one onako. Šalim se, vas dve ste predivan par, uživao sam od prvog do zadnjeg momenta, a Ceca i ja smo onako par- našalio se Milić, a Ceca je dodala:

-Prvo da se zahvalim mojoj koleginici Snežani na divnom komplimentu i kolegama na podršci za Šejlu. Devojke mi smo uživali, čestitam vam. Šejla ljubavi najdivnija, sjajna si bila i bravo!

Miki Sekulovski i Dejan Dačević - (20. 04.)
Ove subote, Miki Sekulovski i Dejan Dačević priredili su pravu magiju na sceni „Zvezda Granda“. Ipak, za nijansu bolji, prema mišljenju žirija, bio je Miki koji je osvojio šesat glasova, dok se njegov duelista izborio za četiri.

Ana Bekuta oduševljeno je prokomentarisala Mikijev nastup, ističući da joj se posebno dopalo njegovo izvođenje pesme „Rujna zora“.

-Ovde se stvarno vidi jasna razlika. Nemam šta posebno tu da objasnim, osim da je Miki Sekulovski briljirao večeras. „Rujna zora“, prvi put slušam ovakvu interpretaciju i pristup pesmi, tri stila, rok, pop i tako dalje. Za Dejana Dačevića i dalje važi da je dobar narodnjak, ali si imao nesreću sa ovim jakim i prejakim kandidatom – rekla je ona.

Saša Popović takođe je bio prezadovoljan Mikijevim nastupom, te mu je nakon Bekutinog izlaganja postavio pitanje.

-Miki, kad je u pitanju žanr opera, ti si to završio ili šta? – pitao je Popović.

-Završio sam akademiju operskog pevanja – odgovorio je Miki, nakon čega je nastao gromoglasan aplauz, a Ceca ponosno dobacila:

-Pripremaćemo vam mi još iznenađenja. Nećemo sve kečeve koje imamo da otvorimo večeras.

-Čuje se da je školovan, nema tu dileme – dodala je Bekuta.

Đorđe David se osvrnuo na Dejanovo pevanje, ističući da je zadovoljan njegovim nastupom. Međutim, svoje najveće pohvale rezervisao je za Mikija.

-Kandidat broj dva, sve što o tebi mislim stoji i dalje, kunem ti se. Sve to što si ti otpevao sa nekim malim, sitnim greškicama je zapravo. Tako da, baraž je čudna igra, to što ti imaš 4, a neko 6, ne mora ništa da znači, pevaj hrabro tu drugu pesmu. Međutim, ova životinja levo, ako su Crnogorci čuli treći deo „Još ne sviće rujna zora“, onda će to tako aranžmanski da urade i da naprave himnu. To je nešto što ja nisam skoro čuo nigde, nikad, a mnogo toga sam slušao. Tebi je scena prirodno stanje, neću uopšte privatno da pričam sa tobom, hoću samo da te gledam na sceni, ovde si kralj – objasnio je Đorđe.

Bosanac je istakao da je Miki Sekulovski veliko osveženje u takmičenju, dok je i za Dejana imao reči hvale.

-Nažalost, nisi moj kandidat. Bravo momče, stvarno od srca. Ovo je divno što si napravio, jedno osveženje. Čestitam još jednom, a ne čestitam mentorki namerno. Što se tiče drugog kandidata, mogao sam ti dati glas i nisam morao. Međutim, ti si moj Bosanac, pevao si muziku koju ja volim. Nije bilo „vau“, ali zaslužuješ, jer mi Bosanci, ko god nam stane na crtu, ne može nam niko ništa, bravo – istakao je Stojković.

Viki je istakla da je Miki bez konkurencije, ali je takođe naglasila da je Dejan zaslužio više glasova za svoj neosporno sjajan nastup.

-Već je dosta toga rečeno. Ja ću samo da kažem da je Miki van konkurencije, fenomenalno, fantastično, bravo. Što se tiče Dejana, mislim da je trebao da dobije viiše glasova. Zato što mi ovde ocenjujemo ko je kako pevao. Ti si tvoj program, u svom žanru, odradio jako dobro i mislim da si zaslužio više glasova – rekla je Viki Miljković.

Mili je uputio neverovatne pohvale Mikiju, izražavajući svoje oduševljenje njegovim izvanrednim nastupom, a istovremeno nije propustio da istakne da je i Dejan bio sjajan.

–Miki, mogu samo da ti se zahvalim u ime šoua na ovoj prvoj numeri, svaka ti čast, svaki komentar je suvišan. Što se tiče Dejana, definitivno je Miki bio dominantniji, ali mislim da je Dejan bio savršen i treba ga upoređivati sa osobama koji su dobili šest glasova pre toga. Miki bi trebao da dobije 12 glasova, ali nemamo, ali je Dejan pevao za šest glasova. Izašao je siguran, sa emocijama, fokusiran i izveo težak repertoar lagano – objasnio je Mili.

Snežana Đurišić se u potpunosti složila sa Milijem, a njihova saglasnost dodatno je istakla snagu Mikijevog nastupa.

-Mili je skoro citirao mene. Zbog toga što je jedan kandidat savršen, ovog drugog stavimo u drugi plan. Koliko god je Miki bio za svaku pohvalu, stvarno kapa dole, svaka čast, toliko je i Dejan bio savršen. Nijednu grešku nisam čula, niti našla, zato mislim da si trebao da dobiješ i ti šest glasova – dodala je Sneža.

Saša Popović istakao je da je Miki ove subote priredio kreativnost, kao što će i svi morati u narednim krugovima koji slede.

-Ovo je deveti krug. Sledeće subote, dragi gledaoci, gledaćete deseti krug. Interesuje me kakva će kreativnost mentora biti. Da vidim šta će se promeniti u 10, 11, 12 krugu i šta ćete dati vašim kandidatima. Ovo je kreativnost što je Miki uradio i imali smo par takvih nastupa večeras – rekao je Popović.

Marija Šerifović pohvalia je Mikija, dok je Dejana ohrabrila da se izbori u baražu za svoje mesto.

-Miki, odličan si bio večeras. Dejane, ja se za tebe ne sekiram. Budi isti ovakav u baražu i sve će biti okej. Dobro si pevao i dobri ste momci, bravo – rekla je Marija, a Ceca je ponosno dodala i aplaudirala:

–Miki, šta da ti kažem. Bravo, bravo, bravo.

Aleksandra Ivanov i Vanja Jovanović - (20. 04.)
Aleksandra Ivanov i Vanja Jovanović ove subote su se našle u duelu i oduševile publiku svojim sjajnim nastupima, ali je kandidatkinja broj jedan bila posebno dominantna po mišljenju stručnog žirija.

Aleksandrin nastup i izuzetna interpretacija ostavili su žiri bez daha, što je potvrdio rezultat 6:4.

Prvi koji je komentarisao ovaj duel bio je Dragan Stojković Bosanac, koji je svojim strogim tonom dao svoj sud.

-Aleksandra bila si divna, ali od sledećeg nastupa neću više glasati za tebe zato što stalno odmičeš mikrofon. Drugi kandidat je bio dobar, ali svi počeci su bili nesnalaženje, nije mi se dopalo, prema tome nisam glasao. Što kaže Marija, praštaj, ali ne moraš praštati baš te briga – istakao je Boske.

Viki Miljković srdačno je pohvalila obe kandidatkinje, pružajući im podršku svojim toplim rečima, što je Vanji i Aleksandri dalo dodatnu motivaciju i samopouzdanje.

-Razlika je bila evidentna. Aleksandra je baš dominirala večeras, inače obe izgledate fantastično. Aleksandra, meni se sve ovo jako dopalo, što si ti nama večeras pokazala. Ta tvoja samouverenost i sve što pružaš na sceni, ti si meni bolja iz kruga u krug. Fantastična si, stvarno bravo. Što se tiče Vanje, bilo je dobro i nekih malih, sitnih greškica u prvoj pesmi, ali ceo tvoj izraz i ono što si ti pružila, kako si se trudila, to se meni dopalo – objasnila je Viki.

Aleksandar Milić Mili primetio je Aleksandrin evidentan napredak u odnosu na prošli nastup, hvaleći je za trud i posvećenost.

-Kandidat broj jedan, meni je to bilo odlično. Konačno je nekako selo, ali što je Bosanac rekao, toliko se spremate, vežbate i na kraju maknete mikrofon. To je ogromna greška, ali napredovala si. Prošli put ti nisam dao glas, sa razlogom, a sad sam ti sa razlogom dao. Vanja, odmah si ušla pogrešno u prvu pesmu i nisi se sastavila. Jednostavno, iskasapila si tu pesmu, a mislim da možeš da otpevaš je otpevaš, ali nešto se desilo i sad ne mogu da idem po tim mogućnostima – rekao je Mili.

Sledeća je svoj sud dala Ceca Ražnatović.

-Što se Aleksandre tiče, bila je fenomenalna. Saša, ako dozvoljavaš jedan primer da im objasniš, jer ja isti taj problem imam sa svojim kandidatima, ono o čemu je Bosanac pričao – rekla je Ceca, a Bosanac je odmah ustao i dodao:

-Zamisli Primadonu ili nekog pevača da odaljava mikrofon. Vokalizacija, dinamika pevanja, Aleksandra, ti si dobar pevač, zato treba Marija da ti pokaže kako da dobiješ dinamiku.

-Vanja, super ti je izbor pesama. Sve mi se sviđa što si izabrala, samo obrati pažnju na intonaciju. Malo više vežbaj i slušaj sebe dok pevaš, sve ostalo je super – zaključila je Ceca.

Ana Bekuta se usaglasila sa Milijevim mišljenjem, kao i sa ostatkom kolega o odmicanju mikrofona.

-Aleksandra, Mili je rekao lepo, taj mikrofon ne trpi odmicanje. To ne sme da se desi, dinamika se dešava isključivo tvojim glasom, nema odmicanja – rekla je Ana, a Saša je otkrio rešenje za to:

-Znaš koje je rešenje? Da ima bubicu, kao vi, onda nema šanse da odmakne.

Iako otvoreno priznaje da mu je Vanja ljubimica, Đorđe David joj ovog puta nije dao glas, a priznao je da ga je druga kandidatkinja ovog puta oduševila.

–Kandidatkinja broj dva i kandidatkinja broj jedan, veoma velika razlika između falša, netačnosti intonativne i omašaja u onome što se zove „pevačka deonica“. Ovo što je omašaj u pevačkoj deonici praštam, falš ne praštam, pogotovo što si ti moje ljubimče. Gledao sam ako neko da peti glas, da ti ga uzmem. Jer smatram da je ovoga puta četiri glasa za tebe, oseća se taj amaterizam, a znaš da si mi ljubimče. Aleksandra, ovo što si ti uradila sa pesmom Slađane Milošević je jedna dramatika koju ja u životu nisam očekivao od tebe, ovo je varijanta u kojoj sam se ja bukvalno predao i zaljubio – dodao je Đorđe.

Marija Šerifović nije krila da je ponosna na svoju takmičarku, dok je Vanji poželela sreću u baražu.

–Aleksandra je ovu pesmu otpevala fantastično, drugu još bolje, bravo care. Devojka broj dva, bori se u baražu, super si bila – rekla je ona.

Snežana Đurišić takođe je čestitala Aleksandri na izvedbi, dok je Vanju pohvalila koliko je vredna i pružila joj podršku za borbu u baražu.

-Takođe ću da čestitam kandidatkinji broj jedan. Bila si zaista božanstvena. Vanja, osim ovoga što je Bosanac rekao, ništa drugo nije bitno, sve je bilo dobro, to hoću da kažem. Vanja inače sluša i sve je bolja i bolja, zagrizi u tom baražu – zaključila je Sneža.

U sledeći krug takmičenja prošli su: Elsan Pilica, Antonija Čerkez, Dino Suljić, Jelena Prole, Samed Dželo, Šejla Zonić, Miki Sekulovski, Aleksandra Ivanov, Omar Džaferoski, Dejan Dačević, Inel Nukić, Vanja Jovanović, Julija Petrović, Adela Smajlović.

Komentari: