Na korak smo do spektakularne završnice sedamnaeste sezone „Zvezda Granda“, a verovali ili ne, pred vama je jedna od najtežih epizoda. Ove subote, žiri na čelu sa Sašom odlučiće ko će se plasirati u polufinale najgledanijeg muzičkog šoua.

Rijad Rahmanović i Inel Nukić - (25. 05.) - ČETVRTFINALE
Čast da otvore četvrtfinalnu emisiju imali su Rijad Rahmanović i Inel Nukić koji su održali visoke lestvice koje su ranije postavili zbog čega žiriju nije bilo lako oda odluči o boljem.

Nakon što je rezultata bio izjednačen, usledilo je akapela natpevavanje, u kome je prednost odneo Rijad koji se prvi upisao na spisak polufinalista.

Kako ćemo večeras čuti deset parova, Saša je najavio da će ovo biti teška emisija sa verovatno velikim brojem baraža, zbog čega je zamolio žiri za kratke komentare.

– Rijad je prezentniji vokal, čujem iskustvo, i kupio si me pesmom koju si odabrao. Opredelio sam se za bolje– rekao je Đorđe, dok je Ana posavetovala Inela da se opusti na sceni.

– Samo se ti dete opusti i pevaj dalje. Meni si u akapela pevanju odabrao si bolju pesmu, tačnije mudriju pesmu, iako je i Rijad bio dobar ali je imao dosta grešaka– istakla je Bekuta.

Snežana je takođe svoj glas poklonila Rahmanoviću koji je prema njenom mišljenju bio intonativno bolji i prezentniji, a sa njom se u potpunosti složila i Ceca Ražnatović.

Jasan sud izneo je i Dragan Stojković Bosanac.

– Rijad je zreliji i bio je lošiji za nijansu u natpevavanju, ali bolji u obaveznom delu. Inel je talent koji tek treba da dođe– prokomentarisao je Boske, a slično je smatrao i Mili.

– Inel mi je bio tačnijiu akapeli i ogroman potencijal, a Rijad standardno vrhunski- dodao je producent.

Završnu reč imale su mentorke koje su zadovoljne odigranim duelom.

– Obojica odlični, Rijade prvi put polufinale posle toliko godina– rekla je Viki, dok je Marija izjavila kako ne brine za Inela.

Melisa Zijadić i Antonija Čerkez - (25. 05.) - ČETVRTFINALE
Sjajn duel na Grandovoj sceni priredile su Melisa Zijadić i Antonija Čerkez koje su odmerile snage u narodnjačko-pop duelu, a kako su obe blistale u svojim izvedbama usledilo je i akapela natpevavanje.

Iako su obe devojke dale sve od sebe da se plasiraju direktno u narednu fazu takmičenja, žiri je dao prednost Melisi.

Prvi je reč dobio Mili koje je proed Marije jedini dao glas Antoniji, sa zatim je obrazložio i zašto.

– Antonija je gotova zvezda. Glasao sam za nju jer je bila u akapeli tačnija, prezentnija i jedna od retkih koja peva nove hitove i iznosi ih kako treba. Rođena zvezda– objasnio je Mili.

Viki je priznala da je kod nje ovog puta odlučio žanr koji Melisa izvodi.

– Obe moje miljenice i jako drage. Odlučila sam se za Melisu jer je njema muzika meni približnija i imaš jako lepe trilere i ukrase– rekla je Miljkovićeva, a Melisa je otkrila kako je jako bolesna i što je sprečilo da se u potpunosti da na sceni, međutim žiri to nije primetio.

Marija je istakla da je ovo jedna od najtežih emisija u kojoj peva dvadeset fenomenalnih kandidata, a zatim je pohvalila Antonijinu akapelu.

Snežana je istakla kako je kod nje presudio repertoar koji su izvodile.

– Obe su za finale. Melisa je večeras pevala težak repertoar sa kojim se dobro izborila i zato moj glas– prokomentarisala je Đurišićka dok je Ana zamerila Antoniji drugu pesmu koji je izvodila.

– Melisa u sve tri pesme jako tačna. Antonija, nije mi se dopala „Psiho“ pesma, ali u akapeli jako tačna– dodala je Bekuta.

– Melisa, Makedonija može da bude ponosna na tebe. Glasao sam jer si pevala teži program i ovo je najveći pomak za tebe. Antonija, meni se dopala pesma „Psiho“, to mi je nešto novo i interesantno– zaključio je Đorđe David.

Iako je Cecina kandidatkinja prošla direktno, ona je pohvalila i Čerkezovu, dok je Bosanac kratko izjavio da su obe odlične.

Sidik Šabanović i Janko Jankov - (25. 05.) - ČETVRTFINALE
Neverovatnu energiju potkrepljenu moćnim vokalima u četvrtfinalnoj emisiji pokazali su Sidik Šabanović i Janko Jankov koji su stavili žiri na prave muke.

Nakon očekivanog izjednačenog rezultata, usledila je akapela u kojoj su obojica briljirali, a Popović se sa osmehom prokomentarisao kako ne bi voleo da je na mestu žirija.

– Srećan sam što ne sedim u stolici gde je žiri. Čujem Mara kaže: „Ja ne znam“, pa nešto morate– rekao je Popović.

Iako je bilo neizvesno, pet glasova otišlo je u korist Sidika, dok je Janku jedina podršku pružila Ceca.

– Tačniji je bio, rekla sam da su oni gluvi– obrazložila je Svetlana, dok je njena kuma Viki glasala za Šabanovića.

– Obojica su bili jako dobri i tačni, bilo mi je teško da se odlučim – dodala je Miljkovićeva.

Marija se držala takmičarkog dela u kojoj je po njenom mišljenju bio bolji Sidik, a oduševljenje njegovim plasmanom nije krio Mili.

– Kakav je ovo rok bio? Sidik, čestitam razneli ste– oduševljeno je rekao Mili.

Ana je istakla da je Šabanović bio konkretniji, a Đole pohavlio izvođenje Šabana.

Oduševljenje nisu krili ni mentori.

– Tako se peva u Bosni– rekao je Bosanac.

– Ovo je pravi muški duel, mada malo je sramota da Janko dobije samo jedan glas, ali pevaj kao do sada i ne boj se- zaključila je Sneža.

Đula Drini i Andrijana Petrušovska - (25. 05.) - ČETVRTFINALE
Đula Drini ukrstila je glas sa Andrijanom Petrušovskom u četvrtfinalu, kada se žiri našao u velikom problemu prilikom donošenja odluke.

Iako se Saša Popović nadao da će nakon akapela natpevavanja situacija biti jasna, žiri je još jednom glasao izjednačeno zbog čega je odluka bila u njegovim rukama, a pre toga je zamolio za kratke komentare.

Gotovo svi su se složili da je ovo bila teška odluka i da obe zaslužuju polufinale.

– Mnogo mi je bilo teško sada, sjajne su bile. Đula dobra si bila, Andrijana, hrabro za akapelu, vi treba obe da idete dalje- rekla je Marija, a Ceca se nadovezala kako je jedva odlučila kojoj će dati prednost.

Snežana nije krila da je tražila „dlaku u jajetu“.

– Teško, teško, ali eto za dlaku je kandidatkinja broj dva bila preciznija i zato je dobila moj glas– objasnila je Đurišićka, dok se Ana složila sa kolegama dodajući da su izvrsne.

Đorđe David ovog puta se vodio emocijama, a Viki baražnim pevanjem.

– Nemaš ti dileme Popoviću nikakve– dobacio je Bosanac.

– Potrudili smo se i matricu uradili. Dve rođene zvezde– tvrdio je Mili.

Saša Popović odugovlačio je odluku i pitao ih zbog čega oni nisu presudili kada mu je Snežana odbrusila:

– Zbog čega ti tu sediš?

Ipak, na kraju je Sale odlučio da Đulu Drini gledamo u polufinalu.

Stefan Tomić i Dino Suljić - (25. 05.) - ČETVRTFINALE
Stefan Tomić i Dino Suljić još jedan su dokaz da su u četvrfinalu ostali samo najbolji takmičari, a žiri je i u njihovom slučaju bio neodlučan sve do akapele.

Nakon natpevavanja, situacija je postala jasna, a u polufinale direktno se plasirao Dino Suljić.

Iako važi za najstrožijeg člana žirija, Bosanac ume i teka kako i da pohvali kandidate, a ovog puta je imao najlepše reči za Stefana.

– Dva odlična kandidata, stavrno je bilo teško. Ja sam glasao za broj jedan jer sam čak iz Bosne čuo za tebe od nekih poznatih kompozitora zabavne muzike da im vrlo inetersantan i to podržavam. U pitanju je Armin Šahović pravio je hitove i za Anu Bekutu, vrlo je zainteresovan- otkrio je Boske.

Kod Milija je presudila greška koju je Tomić napravio tokom pevanja.

– Stefan je ponovo delovao sveže i to je ono kako bi stalno trebalo da bude, a Dino fanatastičan. Ja sam samo prelomio zbog toga što je Stefan imao grešku u akapeli- objasnio je kompozitor, a Viki je otkrila Stefanovu slabost.

– Obojica odlični. Stefanova slaba tačka je baraž gde te je Dino nadjačao– rekla je Miljkovićeva.

Marija je, takođe, imala reči hvale za obojicu dok je Dina posavetovala da ne viče mnogo i misli o interpretaciji, na šta je on odgovorio da ga je ponela emocija.

Na teškim mukama bila je i Snežana Đurišić.

– Bog kako hoće. Ja sam pritisnula taster dva upalila su se oba. Ovo je veliko iskušenje, prednost dvojci zbog preciznosti- obrazložila je pevačica.

Ceca nije krila koliko je srećna što je Dino prošao dalje, dok Bekuta nije brinula sa svog kandidata na koga je ponosna.

Šejla Zonić i Nikolina Perković - (25. 05.) - ČETVRTFINALE
Neverovatna transformacija Šejle Zonić iznenadila je večeras čak i Sašu Popovića u „Zvezdama Granda“ koji je ostao šokiran kada ju je ugledao na sceni.

Njena protivnica u duelu bila je Nikolina Perković koja je pokazala da je upspela da se izbori i da pokaze svoj talenat uprkos tome što je pored nje stajala devojka za koju mogi kažu da je favorit ove sezone.

Nakon duela Šejla je ostvarila direktan plasman u polufinale se rezultatom 6:3 dok će Nikolina večeras ponovo pevati u baražu.

Pre nego što je žiri izneo svoje komentare, Saša Popović je morao da reaguje na promenu Šejlinog imidža, pa je pitanjem iznenadio sve.

-Ja samo moram nešto da pitam, pre nego šti žiri kaže. Šejla, ti li si? Kakva promena! Kad se setim septembra meseca, tvog prvog nastupa i kako si tada izgledala, ovo je dobro. Šta radiš ti ženo, ja sam šokiran pozitivno – rekao je Saša, dok je ona odmah odgovorila:

-Drago mi je da se vidi promena, ja se trudim i nadam se da je dobro i da se vidi.

Zatim su članovi žirija dali svoje komentare i istakli da su obe pevačice večeras pokazale sve što treba, s tim da su naglasili da je Šejla bila dominantija.

-Obe ste bile divne, ali moram da dam apsolutnu prednost Šejli. Bila je dominantnija, svaki put kažemo da je bilo tvoje najbolje veče, ali mislim da je večeras bilo zaista najbolje. Nikolina, ti si bila dobra, ali imaš žeštokog protivnika, šta da ti radim – počela je Viki Miljković, dok je Marija nastavila:

-Bukvalno bih dobila nervni slom da je ovde bilo šest šest. Šejla, odlična si bila večeras, način na koji ti putuješ kroz žanrove je za svaku pohvalu. Nikolina, bori se u baražu, super ti je pesma, čestitke.

Snežana Đurišić i Ana Bekuta saglasile su se da je Šejla dominatnija i dodale su da Nikolina ima samo jedan problem, a to su završni tonovi.

Iako je do sada imao nekoliko zamerki da kaže Šejli, Bosanac je priznao da je večeras bilo sve kako treba što je iznenadilo mnoge.

-To je to, meni se dopada i prvi i drugi kandidat, malo više drugi, ali prvi nije loš u odnosu na drugog. Šejla bravo, fantastična si u visinama, samo kada si gore, dodaj malo vibrata na kraju, to uradi i to je onda savršenstvo – dodao je Bosanac.

Mili je ipak imao šta da kaže Šejli, pa je kao muzički urednik „Granda“ istakao da ona mora da se fokusira na one pesme koje će pevati na nastupima nakon takmičenja.

-Ti si nama pokazala da i Terezu Kesoviju pevaš fantastično, ali nemoj više. Mislim da moraš početi da se spremaš. Tvoja karijera ozbiljna sada počinje i treba da pevaš one pesme koje ćeš i na nastupima pevati. Sve što si do sada pokazala bilo je nevorovatno, ali sada sebe moraš marketinški pozicionirati tako da si pevač koji može da iznese bilo koji klub ili bilo koji nastup. Sada se približava kraju, ideš u finale – rekao je Mili.

Mentori su na kraju dali završe reči, Ceca i Đorđe su priznali da su ponosni na sve što su ove dve devojke pokazale na sceni.

-Nikolina, falilo je vazduha, ne znam šta je bilo. Razgovaraćemo pre baraža i rešićemo to. Nismo se obrukali, izgledaš kao anđeo – kazao je Đole.

-Šejla je pevala Tetezu baš da bi pokazala sve žarnove. U ovoj pesmi je toliki rapon glasla i da se pokaže njena borbenost i enegrija. Bravo, ja sam preponosna na tebe, cilj smo postigle, pokazala si da možeš da pevaš sve čak i operu – zaključila je Ceca.

Mirza Pandur i Miki Sekulovski - (25. 05.) - ČETVRTFINALE
Mirza Pandur i Miki Sekulovski priredili su nikada viđeni spektakl u „Zvezdama Granda“. Naime, Mirza je pre pevanja prve pesme recitovao stihove Mike Antića što je oduševilo sve u studiju i kraj malih ekrana, dok je Miki prvi put zapevao narodnjake.

Ovaj nastup razgalio je i kreativnog direktora „Granda“ Sašu Popovića koji je uprkos povredi ustao kako bih ih podržao tokom nastupa.

Nakon nastupa Miki je odneo pobedu sa samo jednim glasom razlike i tako se plasirao u polufinale, dok će Mirza ponovo nastupiti u baražu.

Žiri je u većini bio saglasan u komentarima, dok su se samo sporili oko prve Mirzine pesme i načina na koji je on tu numeru otpevao.

-Meni ste bili za šest, pogotovo ova recitacija. Ovako kako si je izgovorio, a da ti se veruje, to je umeće i talenat. Što se tiče Mikija, razneo si brate – rekao je Mili.

-Sila je rekla sve, a ja bih samo rekao Mirza tešku pesmu iznešes kako treba, drugu onako. Miki, ti si čudo majke mi mile, samo malo artikuliši tekst. Samo da te malo bolje razumemo – dodao je Bosanac.

Viki Miljković ipak nije imala zamerke na pevanje, ali je ipak kod nje presudilo to što je Miki ipak bio moćniji u duelu.

-Miki fantastičan, kada pružiš mnogo, onda se pitaš šta ćeš da pokažeš u sledećem krugu, a ti kad god izađeš pružiš sve. Mirza, takođe si bio fenomenalan, prvu pesmu nisam očekivala od tebe – rekla je Viki.

Marija Šerifović je ipak imala zamerku na odabir Mikijeve druge pesme koja ju je kako je priznala uznemirila.

-Od svega ponuđenog, meni se najviše svidela Mirzina prva pesma. Miki, prva pesma odlučna, druga, ja je ne znam. Vidim samo jednu strašnu matricu koja me stravično uznemirava i ti se dereš. Nije mi bilo ukusno – istakla je Marija, dok se Ana Bekuta saglasila sa njom.

-Miki bio si stvarno silan, ti si dečko bio silan. Mirza, ti si isto silan, ali ću ti reći istinu. Nisi sve izveo u prvoj pesmi, sve si promašio – dodao je Đorđe.

Nakon ovog komentara Mirza je odgovorio Đorđu, a onda je žiri ušao u polemiku, kako je sve izgledalo.

Na kraju su Snežana i Ceca dale svoje komentare i istakle da su takmičari bili baš po onakvi kako su se i dogovorili na probama.

-Mirza, ovolika diskusija sve govori, bio si odličan. Ponosim se sa tobom i Jankom, srećna sam što imam dva sjajna pevača – rekla je Sneža.

-Mirza svaka čast, bravo za ideju, to treba ovoj sceni. Miki, bili smo svesni da smo izabrali izuzetno težak program. Ponosna sam na tebe, svaka ti čast, bravo, bravo, bravo – zaključila je Ceca.

Julija Petrović i Aleksandra Ivanov - (25. 05.) - ČETVRTFINALE
Mlade i talentovane pevačice Julija Petrović i Aleksnadra Ivanov stavile su žiri na velike muke i priredile pravi spektakl u „Zvezdama Granda“.

Posebno iznenađenje bilo je to što je Aleksandra izmenila stihove druge pesme, pa je umesto „Mala je dala“, otpevala „Mara je dala“ i tako se našalila sa svojom mentorkom.

Duel se završio nerešenim rezultatom, pa je i nakon akapela pevanja bilo 3 prema 3 i na kraju je Saša Popović morao da presudi ko ide u polufinale.

-Sada ću otvireno da kažem, Julija me malo pridavila drugom pesmom. Prva pesma maestralna, očekivala sam da me druga pesma podigne, a ona me je smorila. Aleksandra je bila lepršavija – rekla je Ana Bekuta.

Snežana Đurišić je priznala da je Julija u akapela pevanju bila bolja, ali je sve drugo kako je rekla imala Aleksandra, pa je zbog toga glasala za nju.

-Meni je Julija sve vreme bila dobra, nemam zamerki, jedino mi je smetala druga pesma koju ne znam, ali si i to dobro pevala. Aleksandra fenomenalno, ovo sa Severinom, zablistala si. Teška je odluka, sve je teže i teže – istakla je Ceca, a odmah se nadovezao Bosanac:

-Ja se sa Đoletom neću viđati više van Granda, na njega prelaze trileri od mene. U prvoj pesmi je Julija pokazala toliko trilera, to je vrlo dobro, ali nije stilski. Aleksandra mi je bila zanimljivija, lepršavija, držala je pažnju, prezadovoljan sam. Moram da priznam da mi je sve dosadno osim mojih kandidata – rekao je kroz šalu.

Čini se da je Aleksandra Ivanov ostavila poseban utisak na Milija još u prošlom krugu, pa je i sada ponovio da je ona veliki potencijal.

-Aleksandra je u prošlom krugu pogrešila, pa je plakala, ali je ostavila jednu snažnu emociju. Sada se isto desilo samo bez grešaka. Ti ostavljaš emotini pečat u svojim nastupima, ne gledam samo pevanje nego sve, ti nudiš mnogo.

Đorđe je kao mentor istakao da je ponosan na Juliju koja je kako je rekao pevao odlično, dok je Marija rekla Aleksandri da je ona pevačica kojoj veruje dok peva i dodala da je to jedan od najvažnijih faktora za nekoga ko želi da se bavi muzikom.

Na samom kraju Saša je presudio da Aleksandra prođe direktno dalje, dok će Julija ponovo nastupiti u baražu.

Dejan Dačević i Petar Krekić - (25. 05.) - ČETVRTFINALE
Petar Krekić plasirao se u polufinale nakon duela sa Dejanom Dačevićem, a žiri je posebno iznenadio kada se na seni pojavio u narodnoj nošnji.

Ovo je bio jedan od nezvenisijih duela, nakon takmičarskog dela usledila je akapela, ali je pobedu odneo Petar, dok Dejan ima novu šansu u baražu.

Žiri je u svojim komentarima istakao da su obojica bili jako dobri, ali da je Petar pokazao više tokom takmičenja.

-Volim kako Petar peva, večeras mi je bio odličan, izbor pesama odličan, Deki standardan, ali za nekoga moramo da se odlučim, šta da radim – rekla je Ceca, dok se Mili nadovezao:

-Petre, ti si sigurno na vrhunskom nivou, ali kada se nalaziš tu, to je momenat kada moraš da radiš na sebi. Moraš da dođeš i do ostalih segmenata koje mora pevač da ima. Od početka, pa do sada ja nisam video tvoju grešku, ali je to sve sada na tom nivou, mora dalje.

Bosanac je u svom komentaru naglasio da Petar već dugo ima jedan problem na kome mora da poradi do narednog kruga.

-Ovde bi se moglo popričati, ali pošto nemamo vremena, oni su dva vrhunska kandidata. Bilo je teško odlučiti. Petre, imaš jedan problem i probaj da ga rešiš, pevaš legato, previše ravno, pogotovo Šumadija, ali probaj da popraviš, biće ti lakše – dodao je Bosanac, dok se Ana nadovezala:

-Dejane, da si moj takmičar ja ne znam šta bi ti dala da pevaš. Pevaš odlično, ali nikako da se desi nešto, fali nešto tu. Nema sugestivnosti. Petre, isto ovo mogu i tebi da kažem kao i Dejanu, ali te molim da otvaraš usta dok pevaš.

Marija Šerifović i Viki Miljković su kao mentorke zaključile da su ponosne na sve što su Dejan i Petar pokazali u takmičenju.

Beta Sudar i Jelena Prole - (25. 05.) - ČETVRTFINALE
Kao što izreka kaže najslađe za kraj, tako su četvrtfinalnu emisiju zatvorile dve prelepe i talentovane devojke Beta Sudar i Jelena Prole.

Devojke su maestralnim nastupima zatvorile takmičarki deo emisije, a duel se završio nerešenim rezultatom, pa je presudilo akapela pevanje.

Nakon akapela pevanja, pobedu je odnela Beta, dok će Jelena svoju šansu potražiti u baražu na kraju emisije.

Kako je ovo bio poslednji takmičarski par, žiri je samo u nekoliko rečenica obrazložio svoju konačnu odluku.

-Kandidat broj jedan po svemu bolji – počeo je Đorđe David, a onda se nadovezala Snežana:

-Ja mislim da je kandidatkinja broj dva, izvinjavam se bolja pevačica. Ne znam zbog čega je večeras pevala falš, samo zbog toga nisam dala glas.

Ceca se saglasila sa Snežinim stavom dok je dodala da je Jelenu večeras trema omela da bi pokazala sve ono što zna.

Kako je Mili rođen u istom kraju kao i Beta Sudar, kao komentar izgovorio je samo jednu rečenicu koja je namejala sve do suza.

-Meni je fascinantno koliko smo mi Slavnoci lepi – kazao je Mili kroz smeh.

Marija i Viki su kao mentorke u svom završnom komentaru istakle da su Jelena i Beta večeras pokazale sve što treba u „Zvezdama Granda“.

-Devojke, obe ste fantastične bile, Beta sve si bolja iz kruga u krug. Idemo dalje, imamo još jedan veliki stepenik – rekla je Viki, a Marija dodala:

-Beta čestitam, lepo si pevala i rasla kroz ovo takmičenje. Tebi stiže baraž, nemoj da me nerviraš.

U sledeći krug takmičenja prošli su: RIjad Rahmanović, Melisa Zijadić, Sidik Šabanović, Đula Drini, Dino Suljić, Šejla Zonić, Miki Sekulovski, Aleksandra Ivanov, Petar Krekić, Beta Sudar, Inel Nukić, Antonija Čerkez, Janko Jankov, Andrijana Petrušovska, Stefan Tomić, Nikolina Perković, Mirza Pandur, Julija Petrović, Dejan Dačević i Jelena Prole.

Komentari: