Pod rednim brojem 7, publika je svedočila nezaboravnom nastupu Mirze Pandura iz Sarajeva. Ovaj mladi talenat iznenadio je sve svojom harizmatičnom pojavom i moćnim glasom dok je izvodio pesmu ‘Produži dalje’, a svojim nastupom očarao je publiku i žiri, briljirajući na sceni poput pravog profesionalca.

Saša Popović se obratio publici nakon prvog preseka glasova.

-Zaustavili smo glasanje i u ovom trenutku je neverovatno da odnosu na prošlu godinu imamo više 73.000 glasova, skoro 200.000 glasova samo u prvom krugu. Da kažemo šta će se sada dešavati. Imamo 20 takmičara i u drugi krug idu njih 12, a 8 ispada. Za razliku od ranijih godina, samo ću reći ko ide dalje pod rednim brojevima i oni će ostati na sceni i nastaviti svoj drugi krug. U ponedeljak ćemo objaviti koliko je ko imao glasova – rekao je Popović.

Prošli u naredni krug: Dino Suljić, Melisa Zijadić, Sidik Šabanović, Antonija Čerkez, Šejla Zonić, Rijad Rahmanović, Miki Sekulovski, Janko Jankov, Andrijana Petrušovska, Petar Krekić, Đula Drini, Dejan Dačević.

Napustili finale nakon prvog kruga: Nikolina Perković, Julija Petrović, Aleksandra Ivanov, Inel Nukić, Mirza Pandur, Stefan Tomić, Jelena Prole, Beta Sudar.



Kada Marija Šerifović smatra da neko dobro peva, tu nema sumnje, a to se pokazalo i na primeru Mirze Pandura koji je upravo po njenoj preporuci došao u „Zvezde Granda“.

Malo ko bi poverovao da je dvadesetsedmogodišnji momak iz Sarajeva zavšio Fakultet političkih nauka, smer međunarodni odnosi i diplomatija.

Veliki je ljubitelj sporta, a u slobodno vreme voli da piše pesme i svira gitaru.

Tokom osam meseci borbe davao je sve od sebe da bude što bolji, iako nije verovao da će stići do same završnice takmičenja.

-Nemam neki cilj s obzirom kada vidim kakva je konkurekcija, a ja sam prvi put tu. Dokle god da dođem, biću zadovoljan- rekao je kada je prvi put kročio u studio.

Ipak, njegova talenat, ali i pomoć mentorke doveli su ga do finala gde će se boriti za laskavu titulu.

-Ona je veliki profesionalac, žena me je korigovala u prvih pet minuta. Pevao sam četiri pesme, odmah je bilo ispravke što se tiče disanja, dikcije, krajeva, sve. Uglavnom sam prezaodvoljan– istakao je momak nesvakidašnjeg prezimena.

Kako kaže, trema za njega nikada nije postojala s obzirom da godinama unazad aktivno peva i nastupa.

Mirza Pandur – mentor Snežana Đurišić



U nastavku teksta pogledajte pod kojim rednim brojem će se finalisti predstaviti.

1. Miki Sekulovski

2. Nikolina Perković

3. Inel Nukić

4. Julija Petrović

5. Janko Jankov

6. Aleksandra Ivanov

7. Mirza Pandur

8. Šejla Zonić

9. Dino Suljić

10. Antonija Čerkez

11. Sidik Šabanović

12. Đula Drini

13. Stefan Tomić

14. Jelena Prole

15. Dejan Dačević

16. Melisa Zijadić

17. Rijad Rahmanović

18. Beta Sudar

19. Petar Krekić

20. Andrijana Petrušovska

Komentari: