Za prethodnih devet meseci u takmičenju se pojavio veliki broj pevača, ali su samo najboljih 20 zaslužili da budu u polufinalu koje će se emitovati ove subote od 21 sat na televiziji „Pink“.

Podsetimo, veliko finale 17. senone na „Zvezda Granda“ na programu je u subotu 8. juna kada ćemo saznati ko će od ovogodišnjih takmičara poneti titulu pobednika.

Dejan Dačević i Janko Jankov - (01. 06.) - POLUFINALE
Čast da otvore polufinalno veče imali su Dejan Dačević i Janko Jankov koji su na samom početku emisije dokazali da su u takmičenju ostali samo najbolji pevači.

Na velikim mukama ostao je žiri nakon neverovatnog duela dva ozbiljna narodnjaka, koji su još jednom odmerili snage u akapela natpevavanju u kome je Janko dobio više glasova i tako se prvi upisao na listu finalista koji će se boriti za laskavu titulu pobednika.

Takmičar iz Bugarske nije mogao da obuzda emocije kada je ugledao rezulatat zbog čega je pustio suze i otrčao u zagrljaj svoje mentorke Snežane Đurišić.

– Čestitam Janko, zaista si zaslužio– ponosno je rekla Sneža dok se u pozadini čuo gromoglasan apalauz publike.

Iako je Janko prošao direktno u veliko finale, žiri je imao komplimente i za Dejana koji će pokušati iz baraža da ostvari svoje snove.

– Dejane, nikad bolji nastup, šteta što si za baraž izabrao ovakvu pesmu, trebao si nešto lagodno, greota, glasao bih za tebe. Janko, zreo pevač i za finale odaberite ti i Sneža samo refrene koji pucaju– poručio je Bosanac.

Pohvalama se pridružio i Mili koga je Dačević fascinirao svojim nastupom.

– Dejane, tvoj napredak je neverovatan. kao da se pojavio drugi pevač, siguran i svež. U takmičarkom delu bolji od Janka– priznao je Mili.

Kod Cece i Ane Bekute presudilo je Jakovo neverovatno pevanje u akapeli, dok je Viki istakla kako je Dejan večeras pokazao sebe u punom sjaju.

Đorđe David je iskoristio priliku da čestita Dačeviću rođendan koji je proslavio pre nekoliko dana.

– Dejane, srećan rođendan da te novčić služi u životu kao u ovom takmičenju. Janko zahvaljujem ti se na akapeli.

Ponosne mentorke nisu krile zadovoljstvo zbog duela kojim je počela večerašnja emisija.

– Na najlepši mogući način krenulo polufinale. Momci fantastični, Janko biti stranac u drugoj državi…Mada postao si naš čestitam. Dejane bio si u pravom trenutku najbolji i ja ti na tome čestitam , bravo momci- zaključila je Marija.

– Podjednako dobro obojica. Srećna sam zbog Janka koji je sve vreme bio marljiv i vredan što je prvi finalista– dodala je Snežana.

Antonija Čerkez i Jelena Prole - (01. 06.) - POLUFINALE
U prvom ženskom duelu u polufinalnoj emisiji glasove su ukrstile Antonija Čerkez i Jelena Prole koje su pored pevanja, sve zasenile i neverovatnim izgledom na sceni.

Atraktivne takmičarke završile su performanse izjednačenim rezultatom, da bi u akapela natpevavanju bila dominantnija Antonija koja se plasirala direktno u finale, a žiri je bio gotovo ujednačen u svojim komentarima.

– Nadmoćnija je bila Antonija pogotovo u baražu– smatrala je Snežana.

Viki je pohvalila Jelenu kako se vidi njen napredak u odnosu na prethodne krugove, ali da je ipak Čerkezova bila za direktan prolazak, a slično je razmišljala i Ana Bekuta.

– Htela sam za tebe da glasam Jelena, ali očekivala sam još jedan refren u akapeli nešto je bilo sa grlom. Antonija odlična sveža– objasnila je Bekuta.

Kod Cece je pak presudila Antonijina preciznost i tačnost, a Đorđe nije krio da je slab na njen repertoar.

– Sve šta su kolege rekle, prelepo izgeldate i opravdavate sve što piše iza vas. Ja sam slab na Dalmaciju– priznao je roker.

Iako je primetio ozbiljnu želju za prolaskom kod Prole, Milijev glas je takođe otišao u ruke Čerkezove.

– Borila si se kao lav i svaka ti čast, meni se svidelo šta sam čuo i video, ali Antonija je Antonija– priznao je Mili.

Na kraju oglasili su mentori koji su čestitali Antoniji na finalu.

– Bravo Antonija dočekala si to finale. Prole, super idi da se odmriš do baraža– poručila je Marija, a Bosanac nije krio ponos.

– Što reče neko da je bila precizna. Vidiš Ceco, to je sve precizno i tačno zapadanjačka kultura to je taj krš, kamen i maslina u Hercegovini– zaključio je Bosanac.

Dino Suljić i Rijad Rahmanović - (01. 06.) - POLUFINALE
Dino Suljić i Rijad Rahmanović odmerili su snage u polufinalnom duelu, u kome iako su mnogi očekivali nije bilo natpevavanja.

Žiri je nakon njihovih performansa prednost dao Dinu Suljiću koji se plasirao direktno u finale dok će Rijad još jednom pevati u baražu i pokušati da osvoji simpatije Saše Popovića.

Kako je glas Marije Šerifović presudio u korist Suljića, ona je prva dobila reč.

– Nikada nije meni nedostajalo ni istine i hrabrosti. Dino je kroz ovo takmičenje išao kao jedno sunce vedro i zaslužio je da stigne bez natpevavanja u finale. Rijade, sjajn si bori se u baražu– objasnila je Šerifovićeva.

Đorđe David žalio je što nije bilo akapele kod ovih momaka jer je po njegovom mišljenju Rijad pokazao neverovatan napredak u ovoj sezoni.

– Meni je zanimljiv ovaj par. Rijad mi od početak deluje kao gotov proizvod, a Dino je na početku– dodao je Mili, dok su Bosancu obojica bili odlični.

Snežana je čestitala Dinu za koga je smatrala da je bio tačniji, kao i da je Rahmanovića koštala intonacija maksimalnog broja glasova, a Ana se nadovezala kako natpevavanje ne bi promenilo situaciju.

Iako je čestitala Suljiću na prolasku, Viki se pobunila kako je njen kandidat oštećen.

– Dino bio si fatanastičan, Rijad je oštećen. Čula sam falšić to je i trema i želja da uđe u finale. Nije fer glasanje, trebalo je da bude natpevavanje.

Ceca nije krila sreću povodom plasamana njenog kandidata na čemu se zahvalila kolegama iz žirija.

Andrijana Petrušovska i Nikolina Perković - (01. 06.) - POLUFINALE
Dve atraktivne takmičarke, Andrijana Petrušovska iz Makedonije i Nikolina Perković iz Hrvatske, odmerile su pevačke snage u polufinalu „Zvezda Granda“, ali samo jedna se plasirala direktno u veliku završnicu.

To je ove subote pošlo za rukom Andrijani, talentovanoj Makedonki koja je do finala stigla zahvaljujući svom mentoru Aleksandru Miliću Miliju.

Andrijana je ove subote imala teži repertoar, ali je žiri obe takmičarke nagradio sa maksimalnim brojem glasova, zbog čega je usledilo natpevavanje i preglasavanje.

I Nikolina se potrdila da sa svojim mentorom Đorđem Davidom obezbedi dobar plasman, a to je učinila pop pesmama. Njen nastup možete da pogledate u nastavku.

Usledilo je akapela izvođenje, posle kog je žiri gotovo jednoglasno odlučio da Andrijana Petrušovska ide direktno u finale.

Ona je od stručnog tima „Granda“ dobila 4 glasa, dok je Nikolina osvojila 2.

-Andrijana ode u finale – rekao je ushićeno Saša Popović, a voditeljka dodala da sad sigurno Makedonija slavi kao što su to na sceni učinili Andrijana i Mili.

-Bilo je tesno – dodao je Popović.

Takmičarka i njen mentor dugo su se grlili i slavili njen direktan prolazak u veliko finale „Zvezda Granda“.

-Meni je bilo jasno kao dan ko ide dalje. Pretežak je bio tvoj program. Stvarno si se potrudila- rekla je Ana Bekuta za Andrijanu, dok je za Nikolinu dodala da je bila slatka, ali da je njena protivnica bila bolja.

-Za nekog moramo da glasamo, sad su samo nijanse u pitanju. Nikolina, bori se u baražu- istakla je Viki Miljković, dok je Dragan Stojković Bosanac dodao da je akapela presudila u njegovom glasanju.

Snežana Đurišić je dodala da su obe takmičarke lepe kao lutke, ali da je za nju takmičarski bila bolja i preciznija Andrijana.

–Dale su dosta toga ovom takmičenju i kada je interpretacija u pitanju, scenski nastup i kostim i čestitke na tome. Andrijana je pevala teži program, a ni Nikolina nije bila loša – prokomentarisala je Marija.

Završnu reč dobili su mentori, a prvi se oglasio Đorđe David koji se Nikolini zahvalio na poslušnosti i verovanju i poželeo joj puno sreće u baražu.

-Mislim da smo zasluženo stigli ovde – rekao je Đorđe, a Mili se zahvalio žiriju i rekao da je za finale sprema nešto neviđeno.

–On je fenomenalan mentor koji se stvarno trudi i bodri nas – zaključila je Petrušovska.

Petar Krekić i Mirza Pandur - (01. 06.) - POLUFINALE
Dva žanrovski različita takmičara odmerila su snage u polufinalu „Zvezda Granda“. Petar Krekić iz Beorgada i Mirza Pandur iz Sarajeva lavovski su se borili za mesto u finalu, ali je samo jednom to pošlo za rukom.

Petar koji u „Zvezdama Granda“ brani boje tima Viki Miljković, predstavio se narodnjačkim repertoarom kojim je i nagrađen sa maksimalnim brojem glasova žirija.

Protiv narodnjaka išao je Mirza Pandur iz tima Snežane Đurišić koji se pop numerama predstavio u polufinalu.

Oba takmičara dala su svoj maksimum na sceni, te je ih žiri obojicu nagradio sa šest glasova.

Ali finalista ovog duela može biti samo jedan, te su kandidati morali dodatno da se potrude da osvoje žiri.

Usledilo je akapela pevanje kojim je stručni žiri i odlučio ko je peti finalista sedamaeste sezone najgledanijeg talent šoua.

I dok je Petar ponovo odabrao narodnu numeru, Mirza se odlučio za pop.

Nakon natpevavanja, žiri je glasao i rekao da je finalista „Zvezda Granda“ Mirza Pandur koji je dobio 4 glasa, dok je njegov protivnik osvojio 2.

-U finale direktno ide Mirza Pandur koji nije svestan kakav uspeh je postigao – rekla je Ana Sević i čestitala Snežani Đurišić, Mirzinoj mentorki koja je zaslužna za sve što je pokazao u takmičenju.

Marija Šerifović je prva dobila reč da prokomentariše dueliste, ali je najviše hvale uputila Sarajliji.

-Mirza, super si pevao kroz čitavo takmičenje. Pevao si hrabro. Tvoj šarm ne može da se kupi, beskrajno si šarmantan. Hrabro pevaš, hrabro grešiš- istakla je Marija, dok je Ana Bekuta dodala da se kod obojice vidi napredak.

-Vidi se i čuje trud. Sve vreme su bili perfektni, borili ste se kao lavovi. Kod Mirze ima neke zvezdane prašine, zato je za njega glas – dodala je Ana.

Saša Popović je istakao da su svi takmičari pokazali neverovatan napredak kroz takmičenje i najavio neverovatnu sledeću sezonu.

-Odradio sam audicije u 7 gradova do sad i moram da kažem da ne samo u Srbiji, nego u regionu ima toliko talenata. Imamo puno fantastičnih takmičara za sledeću sezonu, ali moram da kažem da su ovogodišnji takmičari pokazali neverovatan napredak. Ovo što ste vi kao mentori uradili sa njima niti može da se plati– istakao je Saša, a Marija se našalila i dodala da i te kako može da se plati.

–Njima (prim.aut kandidatima) ne bi naplatili, ali vama i vlasnicima da – našalila se Mara.

Dragan Stojković Bosanac se složio sa Popovićem i dodao da je ovde reč o odličnim kandidatima, a zatim rešio da otkrije tajnu Mirze Pandura.

-Tvoj deda je Edo Pandur. On je bio legenda Sarajeva i pevač Radija Sarajeva i jedan od retkih u Bosni koji je starogradske pesme pevao fantastično. Evo sa dede na unuka – otkrio je Bosanac, što je sve u studiju ostavilo u šoku, budući da je takmičar krio čiji je unuk.

Saša je još jednom nahvalio takmičare, a zatim dodao:

-Ovo je najjača sezona u poslednjih 10 godina, ako izuzmemo sezonu u kojoj je pobedila Džejla Ramović.

Ceca Ražnatović je istakla da je Mirza fantastičan pevač i da mu je mesto u finalu, dok je pohvalila i Mirzu.

-Ti si gotov proizvod, rođen si sa tim da vladaš scenom. Stvarno ti od srca čestitam finale – poručila je Ceca, a čestitkama se pridružio i Đorđe David.

Šejla Zonić i Julija Petrović - (01. 06.) - POLUFINALE
Duel koji su svi čekali da čuju u polufinalu „Zvezda Granda“ dogodio se ove subote između Šejle Zonić i Julije Petrović.

Dve mlade i pre svega talentovane devojke dale su svoj maksimum na sceni i tako se upisale u istoriju „Zvezda Granda“ kao devojke koje su imale najbolji takmičarski duel.

Već na samom početku Šejla je bez teksta ostavila žiri izvođenjem pesme Verice Šerifović.

Aplaudirala je mentorka Ceca Ražnatović, Saša Popović je takođe Šejlu nagradio aplauzom, a ni Marija Šerifović nije ostala imuna na izvođenje majčinog hita.

Ni Šejlina protivnica nije se dala, a kako je žiri rekao, Julija je večeras imala ubedljivo najbolji nastup od kad se takmiči u „Zvezdama Granda“.

Mlada kandidatkinja iz tima Đorđa Davida potrudila se da parira Šejli i ostavi žiri bez teksta.

Koliko su takmičarke stavile žiri na muke, svedoči to što su obe dobile maksimalan broj glasova.

Nakon toga je usledilo akapela pevanje koje možete da poslušate u nastavku.

-Kako sam srećan čovek što ne sedim tamo. Molim vas da ne dobacujete, nego da glasate – poručio je Saša Popović i pozvao žiri da proglasi narednog finalistu.

Direktno u finale, sa svih šest stručnog žirija otišla je Šejla Zonić.

-Od svega što smo videli do sad, ovo je bio najbolji duel. Svaka čast, devojke – poručila je Marija Šerifović, dok su se svi u žiriju složili.

Dragan Stojković Bosanac nije mogao, a da pored Šejle ne pohvali i Juliju.

-Ti pevaš neverovatno čisto kao instrument. Svaka ti čast – rekao je Boske, dok su ostali članovi žirija ostavili bez reči, budući da su se obe devojke potrudile da daju svoj maksimum.

-Ja sam oduševljena ovim duelom. Šejla je na visini zadatka od početka sezone, tu nema greške- poručila je Ceca i čestitala i Juliji na maestralnom nastupu.

Inel Nukić i Stefan Tomić - (01. 06.) - POLUFINALE
Spektakularno polufinalno veče u „Zvezdama Granda“ donelo je neočekivanu situaciju kada su na scenu izašli Marijin takmičar Inel Nukić i Stefan Tomić, koji ove sezone brani boje tima Ane Bekute.

Dva žanrovski različita pevača dovela su atmosferu do usijanja, a u jednom trenutku Saša Popović i Marija Šerifović zaigrali su direktorovim štakama.

Ipak, vesela atmosfera nije potrajala dugo. Rezultat duela bio je 5:5, što znači da će se oba kandidata za svoje mesto u finalu boriti u baražu.

-Prvi put imamo u polufinalu ovu situaciju- konstatovala je Ana Sević.

S obzirom da je Đorđe David u poslednjem trenutku promenio glas, i prednost ipak dao mladom Inelu Nukiću, roker je prvi dobio reč.

-Inele, tvoj program mi nije bio atraktivan, pa sam bio u fazonu okej i dao glas Stefanu. Onda je Inel otpevao drugu pesmu „Joj,Rado, joj Radmila“ i razigrao sve, a ti si uhvatio da mi pevaš Mikija Jevremovića kao Boris Bizetić kad se zeza. Zbog toga sam sa zadovoljstvom dao glas Inelu. Stefane, to se ne peva tako. Nukić je bio dominantniji i smatram da je zaslužio šest glasova- oštar je bio Đorđe.

Bekuta je tvrdila da Đorđe David nije u pravu kada je u pitanju Stefanovo izvođenje.

-Mi smo skidali sve u ton, ma u akcenat. On je pevao svojim glasom!- rekla je Stefanova mentorka Ana.

Zbog ovoga je usedila rasprava i sukob mišljenja između članova čuvene osmorke, a Ceca je bila istog stava kao Bekuta, tvrdeći da su oba momka sjajna.

-Stefan je otvoreno otpevao Mikija Jevremovića i imao je tu vedrinu u glasu- dodala je Svetlana.

Problem je nastao kada je Bekuta istakla da joj se Viki sveti, iako je dala glas njenom kandidatu, što je sve zbunilo.

-Šta ti se ja svetim? Pa, dala sam glas tvom kandidatu, Ana! Šta si ti meni uradila da bih se ja tebi svetila? Izvini, ja nisam obaveštena- zbunjena je bila Violeta, nakon čega je Bekuta tvrdila da se Viki ipak osvetila Mariji.

-Znaš ti što! To što radite nema smisla- odsečna je bila Ana braneći svog takmičara.

Diskusiju je prekinuo Saša Popović i reč dao Miliju koji je bio fasciniran duelom Inela i Stefana.

-Ovako treba da zvuči polufinale. Bravo momci, toliko ste nas zabavili, jasno ste pevali i dobili ste nogu u dupe- našalio se Milić.

Kao vrsni interpetator narodne muzike, Snežana Đurišić uputila je niz pohvala na račun mladog Inela koji je u polufinalu pevao pesme Šabana Šaulića i Miroslava Ilića.

-Pesma „Joj, Rado, joj Radmila“ je možda laganica u odnosu na Šabanovu „Jedna lasta ne čini proleće“, ali si ti Inele, obe numere lepo odradio i fino nas zabavio. Što se Stefana tiče, izborio si se i hrabro si ušao u klinč sa pesmama Zdravka Čolića i Mikija Jevremovića- obrazložila je Sneža.

Bosanac je tvrdio da je nepravda što takmičari nisu dobili po šest glasova, a nakon njegovih reči svoj sud dale su mentorke, Marija i Ana.

-Momci bili ste savršeni, razveselili ste nas. Hvala Ani Sević koja je dala predlog za pesmu „Da sam tvoje zlato“ Mikija Jevremovića- otkrila je Bekuta, a potom je Marija nastavila:

-Mogla bi svašta da kažem, ali ja sam sada majka Mara, rekli su mi da moram da udem mudra i fina, da prorpagiram mir i harmoniju zato ću na televiziji reći da su obojica zaslužila po šest glasova. Inele, možda nikad nisi bio bolji, prvu pesmu si sašio. Momci borite se u baražu kao da je finale.

Beta Sudar i Aleksandra Ivanov - (01. 06.) - POLUFINALE
Kada su Beta Sudar i Aleksandra Ivanov stale na scenu, Saša Popović nije ni slutio da je pred njim jedna od najtežih odluka.

Neverovatnu transformaciju i sjajno izvođenje Violetine takmičarke Bete i Aleksandrin talenat i smisao za humor žiri je nagradio sa po šest glasova.

Marijina kandidatkinja Aleksandra u samo startu nasmejala je sve kada je zapevala pesmu „Ludi letnji ples“i izmenila tekst čuvenog hita.

-Dobro veče gledamo polufinale „Zvezda Granda“, pre svega želim da se zahvalim žiriju na svakom komentaru i glasu, a ja se svakako više neću takmičiti, a tebi Sale želim što brži oporavak- izrecitovala je Ivanov.

Kako nalažu pravila usledilo je akapela pevanje koje se, takođe, završilo nerešenim rezultatom te je Saša Popović morao da donese konačnu odluku, koja takmičarka ide direktno u finale.

-Prelepe, prezgodne, talentovane, uživali smo, bravo devojke- oduševljeno je komentarisala Ceca Ražnatović.

-Kod mene nije odlučivalo akapela pevanje, već regularni deo takmičenja, tako da je za mene Aleksandra bila bolja- dodala je Ana Bekuta.

Dugačijeg stava je bio Đorđe David koji je prednost dao Beti Sudar, dok je Miliju bilo izuzetno drago što će Saša Popović morati da presudi u ovom duelu.

-Sad će Saša morati malo da se muči, ali bez novčića. Moraš da preuzmeš odgovornost – našalio se Milić.

Za razliku od kolega, Dragan Stojković Bosanac nije bio oduševljen duelom Bete i Aleksandre u polufinalu.

-Iako mi je Aleksandra Ivanov bila bolja u regularnom delu pevanja, moram priznati da ste mi bile onako, podosadne i jedna i druga u baražu. Baraž je bio, ništa- istakao je Boske.

I dok je Saša Popović razmišljao koja devojka zaslužuje direktan prolazak u finale, Mili se našalio:

-Pa nije teško! Viki ili Marija (smeh), a trebala bi Marija, da mu nogu ne slomi (smeh).

Međutim, Saši nije bilo lako te je sve vreme razmišljao kojoj devojci da da prednost.

-Stvarno ste prelepe i ovo je dokaz da poštujete ovo takmičenje ovakvim nastupima, doterale ste se, lepo ste obučene. Ufff…..- zakukao je Popović.

Mentorke su sve vreme bile kao na iglama i nestrpljivo iščekivale odluku kreativnog direktora „Granda“.

-Želim da kažem i Beti da je tokom celog takmičenja sjajno pevala i da je jedan od najozbiljnijih pop izviđača. Iz kruga u krug si bila sve bolja. Ovako se Viki komentariše tuđi kandidat. Aleksandri hvala što je bila svoja, i kada sam ti govorila da radiš kako hoćeš, ti si radila onako kako ja smatram da treba. Dala si ovom takmičenju nešto što nije suva intepretacija. Kad biste se vas dve spojile dobilo bi se ludilo- rekla je Marija Šerifović.

I taman kad su svi pomslili da će Saša Popović konačno presuditi, to se nije desilo.

-Ja i dalje ne mogu da odlučim, čujem da publika u studiju navija za kandidatkinju broj dva. Stvarno su obe dobre, ali nema šanse da ih obe pustim. Ovo je mnogo teško. Beta je imala neverovatnu transformaciju od septembra, što se Aleksandre tiče, ona je ovde već drugu sezonu. I puštam dalje kandidatkinju…- zastao je Saša, a u sve se umešala čuvena Novka iz publike.

Naime, Novka je navijala za Marijinu takmičarku zbog čega se Viki pobunila.

-Novka, ti protiv mene?!- kroz smeh je dobacila pevačica.

Tenzija je trajala do samog kraja, a Saša je prednost dao Beti Sudar koja se na sceni rasplakala zbog prolaska u finale.

-Želim još jednom da čujem Aleksandrino izvođenje pesme „Ludi letnji ples“ u baražu. Beta je toliko napredovala i odlučio sam da je nagradim prolaskom u finale, zaslužila je- zaključio je Sale, nakon čega su mentorke čestitale svojim takmičarkama.

Sidik Šabanović i Miki Sekulovski - (01. 06.) - POLUFINALE
Nakon nekoliko godina takmičenja, Sidik Šabanović uspeo je da se plasira u veliko finale „Zvezda Granda“ i to baš na dan svog rođendana.

U nikad neizvesnijem duelu, rival mu je bio Miki Sekulovski čija je mentorka Svetlana Ceca Ražanatović nakon glasanja žirija umalo napustila emisiju jer je smatrala da je njen takmičar oštećen.

Članovi žirija nagradili su polufinaliste sa po šest glasova, pa je usledilo natpevavanje u kome je pobedu odneo Sidik Šabanović koji se ujedno plasirao u veliko finale „Zvezda Granda“ na oduševljenje njegovog mentora Dragana Stojkovića Bosanca.

Pre nego što je čuvena osmorka dobila reč, Saša Popović je iskoritsio priliku da Sidiku čestita rođendan i prolazak u veliko finale.

-Sidik, ajde što si otišao u finale, ali ti u ime svih čestitam ti danas rođendan – rekao je Saša Popović.

Žiri se u komentarima saglasio da je ovo bio najbolji muški duel u polufinalu, ali su svi pohvalili i Mikija i Sidika zbog svega što u takmičenju pokazali proteklih meseci.

-Bukvalno je neumesno da komentarišem ove kandidate, jer su kroz celo takmičenje bili fantastični i kec i dvojka. Ja sam u poslenjem tretutku udarila na dvojku, zato što si tako lepo milovao ovu poslednju pesmu, Miki svaka i tebi čast – rekla je Marija Šerifović, dok se Snežana Đurišić nadovezala:

-Ovo je nezahvalno, ali nekome moramo dati glas. Ja sam to uradila, jer sam i malo naklonjena Sidiku, bio je moj kandidat. Odlični ste obojica bili, Miki, energiju koju imaš svaka čast.

Kako su se Viki Miljković i Đorše David u preglasavanju odlučili za Mikija oboje je su u svom komentaru oblazložili svoj glas.

-Svaka vam čast, čestitam Sidiku. Odlučila sam se za Mikija zbog njegove energije, on je na sceni kao pravi profesionalac – istakla je Viki, dok je Đorđe dodao:

-Izvođači poput tebe rok muzike su velika falinka na Balkanu. Ti si neko ko me fascinira, a to je jako teško, jer sam jako nadrndan čovek kad je ta muzika u pitanju. Beskrajno ti hvala na svemu što si uradio ove sezone. Smatram da nemaš brige. Ovo je moje izvinjenje Sidiku, strašno mi je neprijatno i osećam se nekulturno što sam morao da glasam samo za jednog.

Kako je kroz čitavu sezonu hvalio pevanje i nastupe i Mikija i Sidika, Aleksandar Milić Mili rešio je da ustane i da im se zahvali na svemu što su pokazali.

-Moram da ustanem i da kažem da za vas dvojicu treba da izmislimo neko drugo takmičenje. Ovo što ste vi pokazali, to nije sa ove planete. Hvala vam, bili ste neverovatni obijca – rekao je Mili.

Ana Bekuta je iskoristila priliku da se malo našali na Sidikov račun jer je konačno uspeo da se plasira u finale nakon nekoliko godina u takmičenju.

-Veoma jak duel, zaista su nijanse odučile. Miki, kroz celo takmičenje si blistao i večeras. Ali ajde da ne gledamo više ovog Sidika, neka ide u finale, da ga naše oči više ne gledaju. Da i on jednom ide na svoju stranu. Šalim se naravno, Sidik, opravdao si svaki glas, tako si lepo milovao ove sevdalinke i drago mi je što ih neguješ, to malo pevača čini u današnje vreme – kazala je ona.

Mentori su na kraju dali završne reči, dok je Ceca bila jako ljuta zbog odlike žirija, pa je demostrativno ustala sa stolice i umalo napustila emisiju.

-Moram da priznam da je bilo stvarno čupavo. Prvi odličan, drugi odličniji. Sidik, što bi rekli ti i ja, tako se peva u Bosni – rekao je Bosanac.

-Kažu kroz Bosnu ne pevaj, kroz Srbiju ne igraj, a kroz Makedoniju ne pevaj, ne igraj i ne sviraj. Tako da žao mi je, mislim da si oštećen Miki. Ajde bre paljba – rekla je besno Ceca.

Melisa Zijadić i Đula Drini - (01. 06.) - POLUFINALE
Kada je Saša Popović rekao da će polufinale 17. sezone „Zvezda Granda“ biti najteža noć u njegovoj karijeri bio je apsolutno u pravu.

Nakon poslednjeg duela žiri ga je stavio na muke da presudi između Melise Zijadić ili Đule Drini, dok je Đula na kraju duela završila u suzama.

Devojke su dale sve od sebe i još jednom su pokazale da im je mesto u polufinalu, pa su ih tako članovi žirija nagradili sa po šest glasova.

Nakon akapela pevanja rezultat je bio nerešen, pa je pred kreativnim dirktorom „Granda“ bila nikad teža odluka za dvadeset godina koliko emisija postoji.

-Šta je ovo majko moja – rekao je Saša nakon što je video da će on na kraju morati da donese odluku.

Marija Šerifović se obratila u ime čuvene osmorke i održala govor na kraju još jedne uspešne sezone koji je raznežio sve njene kolege.

-Obzirom da je ovo poslednja emisija, poslednji par, želim da se zahvalim svim kolegama na divnoj saradnji. Nije bilo puno tuča i svađa u ovoj sezoni. Želim da se zahvalim svim kandidatima, pogotovo onima koji su nas najviše zabaljvali. Želim da se zahvalim i svim gledaocima koji nas gledaju u neverovatnim brojevima. Ove devojke su kroz čitavo takmičenje bile sjajne, ja bih sada bila licemer kada ne bih rekla da mi je kroz celo takmičenje Đula bila jako draga, bila favorit. Peva divlje, masno, nekako borbeno. Melisa, takođe si večeras pevala lepo, borite se – rekla je Marija Šerifović.

Na ove reči se samo nadovezala Snežana Đurišić koja i nakon nekoliko meseci ne može da veruje da Đula tako snažno peva sa tako malo kilograma.

-Ja bih samo pitala ovu devojčicu koja ima 12 kilograma, odakle ti takav glas? – rekla je Snežana.

Nakon toga Saša Popović je morao da presudi, pa je odlučio da Đula drini prođe direkto u veliko finale „Zvezda Granda“.

Mlada pevačica je završila u suzama, dok joj je njen mentor Dragan Stojković Bosanac čestitao na svemu što je pokazala u ovoj sezoni.

U FINALE takmičenja prošli su: RIjad Rahmanović, Melisa Zijadić, Sidik Šabanović, Đula Drini, Dino Suljić, Šejla Zonić, Miki Sekulovski, Aleksandra Ivanov, Petar Krekić, Beta Sudar, Inel Nukić, Antonija Čerkez, Janko Jankov, Andrijana Petrušovska, Stefan Tomić, Nikolina Perković, Mirza Pandur, Julija Petrović, Dejan Dačević i Jelena Prole.





Komentari: