Večeras je počeo deseti krug takmičenja u kome se 28 kandidata bori za ostvarenje svojih snova i približe finalu za koje se mesecima bore.

Enis Todić i Stefan Tomić - (27. 04.)
Čast da otvore deseti krug takmičenja večeras su imali Enis Todić i Stefan Tomić nakon čijeg je duela usledila neočekivano koškanje Cece Ražnatović i Viki Miljković.

Naime, nakon što su obojica osvojili maksimalan broj glasova usledilo je akapela natpevavanje u kome je još jednom bio izjednačen rezultat, a pre Sašine odluke žiri je dao svoje mišljenje.

– Enise, ti standardno to dobro izvodiš sve je utegnuto, upeglano, možda bih volela da izađeš iz tog okvira i nešto novo da nam pokažeš jer znam da to možeš– počela je Viki što je izrevoltiralo Cecu.

– Hoće kumo, sledeći put će operu da peva. Ajde molim te nemoj ti– odbrusila joj je Ražnatovićka, dok se Viki branila kako zna da on može da peva i urbane narodnjake što bi volela da čuje, dok je Stefana pohvalila za energiju, a zamerila mu komplikovan repertoar sa čim se nije složila njegova mentorka Ana Bekuta.

Mili je istakao da obojica imaju neverovatnu harizmu, što je njega kupilo, dok je kod Snežane presudila nijansa da podrži Stefana.

– Dobro su oni pevali, možda me je malkice iznenadio Enis. Jedan krug u kome nisam ništa senzacionalno novo čila, ali bilo je lepo za glasove– dodala je Marija.

U svom stilu Bosanac je istakao kako je Stefan bio bolji, ali da su generalno obojica bili dosadni.

Nakon komentara žirija, Popović je rekao kako ne može da odluči i da će uslediti još jedan baraž što se nije dopalo žiriju, međutim nakon natpevavanja Stefan je dobio glas više i prošao direktno.

– Na strani kandidata sam, ovo nije fer jer su spremili jednu pesmu za baraž. Očajno ste otpevali ove druge pesme, ali ja to zanemarujem. Donela sam sud na osnovu boljeg pevanja i završimo maltretiranje momaka– zaključila je Marija.

Na kraju Popović je objasnio kako su ušli u tešku fazu takmičenja kada su svi dobri i gde nijanse odlučuju.

Atomska Mina i Antonija Čerkez - (27. 04.)
Atomska Mina i Antonija Čerkez ukrstile su glasove u duelu koji je obećavao, u kome direktno dalje prošla pulenka Dragana Stojkovića Bosanca kojoj je mentor udelio najveći kompiment ikada.

Iako je do sada ostavila utisak borbene i energične, Mina je u ovom krugu podbacila, a članovi žirija su se složili da je izgledala kao da je u grču.

– Što se mene tiče, mislim da je presudilo kod Mine samo zato što nije bilo stabilnosti u intonacijama. Kod Antonije standarno, navežbano, top kao paketić, super – rekla je Ceca, dok je Đorđe pridružio pohvala za izgled, ali ne i pevanje.

– Mina, prva pesma je pokazala sve tvoje mane, najviši ton u toj pesmi pogodiš, a ujednostavnim ispadneš iz koloseka– dodao je roker.

Slično mišljenje imala je i Snežana.

– Mina, ti si meni u obe pesme bila vrlo nestabilna, ali delovala si mi utučeno, kao da te nešto muči. Ovoliko grešaka ne mogu da istolerišem, sve drugo je savršeno na tebi, ali nisi bila ubedljiva. Antonija, stabilna, tačna, šarmantna– objasnila je Đurišička.

Mili se složio sa kolegama i rekao da kod Mine treba da se poslože kockice, a Viki je savetovala da povrati samopouzdanje na koje su do sada navikli u njenom izvođenju.

Završnu reč imali su mentori, a Bosanac nije krio svoj ponos.

– Paketiću moj, moram nešto reći ti si jedini moj kandidat u svim sezonama koja si bila na tri, četiri probe i gde si sve ukapirala da sama skidaš pesme. Jednom sam joj objasnio, peva dva kruga nisam je video– izjavio je Boske na šta je Ceca žestoko odgovorila:

– Znači ne radiš sa kandidatima? Ti si lenj čovek, Hoćeš da pohvališ nju, ali sebe si ukopao. To nije fer prema kandidatima koji su nam dodeljeni, nije ljudski.

Marija je smatrala da je Atomska dobro otpevala i da ima dobru pesmu za baraž.

Mirza Pandur i Petar Krekić - (27. 04.)
Sjajan duel priredili su Mirza Pandur i Petar Krekić koji su uprkos neverovatnoj energiji završili u baražu nakon rezultata 5:5 zbog koga je došlo do pobune Viki koja je optužila Popovića kako favorizuje kandidate.

– Ja mislim da je u ovom duelu nadmoć pokazao Mirza, pevao je težak program i dve potpuno različite stvari u kojima se snašao odličmo, To ne znači da je Petar pevao loše, ali to je bila prednost– rekla je Marija koja je svojim glasanjem naljutila Krekićevu mantorku Viki koja je apelovala na Popovića da prizna kako je duel bio za 6:6.

– Mirza je stvarno zaslužio i prednost bih dao kandidatu jedan jer je razvalio – iskren je bio Saša.

Bekuta je pohvalila Mirzu što je ostao u fokusu uprkos maloj greški koju je napravio, kao i da je Petar kupio prvom pesmom.

– Drugari, vi ste došli i upalili svetla. Sve je do sada bilo dosadno, vi ste došli i razneli, podigli ste nam raspoloženje i to je bitno. Bilo je greščica, nadao sam se akapeli– izjasnio se Mili sa kojim se složio Đorđe koji je posebno pohvalio Pandura.

– Mislim da su bili fantastični i greota što nisu imali šest glasova– rekla je Ceca koja je ipak prednost dala Krekiću kada je Popović rekao da je to logično jer je on kod Viki, a ona mu uzvratila da favorizuje kandidate sa čim se složila i Bekuta, a on zapretio povratkom Kebe.

Završnu reč imali su mentori.

– Obojica su bili fantastični i trebalo je da bude 6:6 jer su oni „Zvezde Granda“, Marija ne daje glas Petru već drugi put ali nema objašnjenje za to. Kada to kaže Marija ti to Popoviću favorizuješ, ali okej– pomalo izrevoltirana je kazala Viki.

– Vas dvojica ste žrtve kalkulacije, nemojte to da vas pomeri. Ovo takmičenje je počelo sa vama, posebno sam Mirza zadovoljna jer si uvažio kretanje i vi ste obojica trebali direktno u sledeći krug- završila je Snežana.

Andrijana Petrušovska i Melisa Zijadić - (27. 04.)
Dve kandidatkinje moćnih glasova Andrijana Petrušovska i Melisa Zijadić našle su se u duelu u kome je ubedljivo izdominirala Melisa koja je svojim nastupom zadovoljila i visoke kriterijume Dragana Stojkovića Bosanca.

Marija je jedini član žirija koja nije dala glas Andrijana zbog čega je prva dobila reč da obrazloži svoj sud.

– Melisa, ludilo. Generalno dobro pevaš, međutim rekla sam ti da budeš vedrija i ukazala na neke stvari, sve mi se večeras dopalo i bravo posle osam krugova. Andrijana, meni je žao što si pevala mnogo lakši program od tvog znanja i molila bih te da barem jednu pevaš pevačku pesmu– objasnila je Marija koja je zatim ušla u raspravu sa Milijem koji je branio svoju kandidatkinju da je do sada pokazala znanje i da su želeli da prirede zabavan program.

Snežana je istakla kako je Petrušovska bila mnogo bolja u drugoj pesmi, ali da je Zijadićeva bila fantastična.

Kada je dao reč Viki, Saša Popović je prvo predvideo šta će reći s obzirom da je Cecinoj kandidatkinji dala glas na prvi takt.

– Složili smo se svi da je kod Petrušovske prva pesma bila diskutabilna, kod Melise kada sam čula te trilere, sašila je. Ti si ljubomoran što je moja kuma naučila kandidate da pevaju– dodala je Miljkovićeva.

Za razliku od njenih kolega, Ana Bekuta je smatrala da je Andrijana odličan kandidat i da joj ne zamera izbor pesama, a posebno je pohvalila vidan Melisin napredak, dok se Đorđe složio sa Šerifovićevom.

Detaljnu analizu kandidatkinja pružio je Dragan Stojković Bosanac.

– Andrijana, dobro si pevala, ali nisi bila inspirativna u prvoj pesmi, druga je bila dobra, ti fina i dobila si glas. Od tebe se očekuje mnogo, nije strašno otići u baraž, lepo izgledaš i odličan si pevač. Melisa, ja ću te pohvaliti, a tvojoj mentorki ću reći gde si pogrešila. Ti meni deuješ kao priča o labudu, prvi drugi krug prepala se pače, i sada si dobila krila i letiš zlato moje, odličan triler, boja glasa. Bravo ti si meni deset- rekao je Stojković.

Ceca nije krila ponos zbog direktnog prolaska njen kandidatkinje, ali je pohvalila i Andrijanu za koju tvrdi da je ono što ovaj šou traži.

Inel Nukić i Dino Suljić - (27. 04.)
Duel Inela Nukića i Dina Suljića izazvao je totali kolaps u žiriju „Zvezda Granda“, pa su nakon žestoke svađe Svetlana Ceca Ražnatović i Dragan Stojković Bosanac umalo napustili emisiju.

Iako je Đorđe David naglasio da je Dino za njega već u finalu, ostale kolege su imale različite stavove, pa se ovaj duel zavšio rezultatom 5:5 i oba takmičara ponovo večeras pevaju u baražu.

Kako je Viki glasala samo za Dina, a Bosanac to video, on je na kraju povukao glas, što je Cecu razbesnelo kao nikada do sada.

Viki je prva dobila reč i u svom komentaru obrazložila je da nije glasala za Dina zbog toga što je kod Cece u timu kako je tvrdio Saša Popović, već zbog toga što je bio bolji u ovom duelu.

-U ovom duelu mi je Dino bio daleko ubedljiviji, po boji glasa, prezentnosti, jeste da je razlika u godinama. Inel, ti si presladak i bićeš stvarno fantastičan, ali imaš 17 godinica, mlad si. Šta da radimo, treba ti još malo, bićeš bomba. Ali govorim ono što sada čujem, vibrato ti ne nestabilan, sve je to nekako folklorno, neiskusno. Treba ti vremena, ali mislim da će biti fanstastičan, samo kada sazriš – rekla je Viki.

Dragan Stojković Bosanac presudio je svojim povlačenjem glasa da oba takmičara odu u baraž, pa je u svom komentaru otkrio zbog čega je to uradio.

-Smatram da može da bude, ali ne mora da znači da nisu bili za šest glasova. Bio sam blagonaklon tokom pevanja i dao sam oba glasa, hteo sam da dam podstrek, ali kada sam video da jedan ima 6, a drugi 5 i bili ste mi isti, povukao sam, pa neka bude balans– rekao je Boske i nastavio:

– Inel, sam početak pesme bio je nesiguran, glas puca, ovo je takmičenje. Svima govorim, ovde se vi takmičite, ko pogreši, ovaj drugi treba da trlja ruke, a ko ne pogreši treba da bude zadovoljan. Kod druge pesme bilo je problema sa tekstom, sa dikcijom, neubeljivi su bili krajevi, nije bilo kao kada si pevao sa mojim Sidikom, obojica smo se utronjali kako si pevao. Dino, prva pesma bez greške, nadahnuto, emocija, sve si imao, druga pesme nigde veze nema ni sa tobom ni sa pesmom. Na početku si ispao iz ritma, ti si odmah hteo veselji. Tvoji Zeničani će me razapeti, ti si muzičar, sviraš, sedi, pa sviraj tačne tonove.

Snežana je zatim dodala da je saglasna sa Bosancem u većem delu komentara i istakla da joj se kod Dina ipak dopala druga pesma, koja je za ostale članove žirija bila problematična. Za Inela imala je samo jednu zamerku, a to je pucanje glasa, dok odmah se nadovezao Saša Popović koji je imao suprotan stav.

-Meni se to dopalo, dobro pevaš i ja te slušam i čekam kada će to pucanje. Ti si po tome postao poznat, bez toga nema Inela – dodao je Popović.

Mili je i dalje ostao pri stavu od pre par emisija da je Inel budućnost narodne mutzike, dok je i za Dina imao samo reči hvale.

-Inele, ja ću ponoviti da si ti budućnost ovog takmičenja, a ono o čemu oni govore je proizvod tvog mutiranja koje je meni simpatično. Ono što si izveo bilo je fantastično, zbog tvog scenskog nastupa i fokusa koliko si u pesmi. Samo radi, ovo je sigurno posao kojim treba da se baviš. Dino, bilo je grešaka, ali u onim delovima gde si trebao da pokažeš emociju, da proširiš, to si uradio, to je meni za glas odmah -rekao je Mili, dok se Ana Bekuta nadovezala:

-Inele, meni se dopada repertorar koji izvodiš, uvek nađeš pesme u kojima ćeš lepo da plivaš. Mislim da će te greške kod tebe proći, treba ti samo malo vremena i samopouzdanja, to ne dolazi preko noći, samo ćeš se iznenaditi kada vidiš da toga više nema, samo ti malo vremena fali. Dino, bilo je sjajno.

Đorđe je imao samo reči podrške za oba takmičara, a rekao je da je Dino po njegovom mišljenju drugi muški finalista ove sezone.

-Inele, tvoja vaspitanost, čistita i uzdržanost je nešto što je za primer svim muškim takmičarima. Divim se tebi sa tvojih 17 godina na koji način pristupaš ovoj priči. Šaljem poruku drugim takmičarima, i onima koji su duplo stariji od tebe da treba da se ugledaju na tebe. Blago majci što te rodila. Dino, ti si ozbiljna zver, a zbog prve pesme, od ovog kruga smatram da si u mojoj glavi drugi muški finalista – kazao je Đorđe.

Ceca je do samog kraja čekala svoj red kako bi odgovorila Bosancu, a onda je nastao pravi haos.

U raspravi koja je trajala nekoliko minuta sasuli su jedno drugom sve u lice, a Stojković se prekinuo ovu farsu tako što je ustao sa stolice i krenuo da napusti emisiju, a isto je Ceca htela da učini, ali je ipak sela pored njega kako bi se razjasnili.

-Mislim da je Dino oštećen, ali stvarno, ne šalim se. On je večeras pokazao sve, podigao publiku, video se taj žar kod njega Bosanac ga je oštetio iz samo njemu poznatih razloga koje ne smatram relevantim. Ja sam povukla glas kod Mirze, ali sam rekla da su bili za šet, ono što je Bosanac uradio je maliciozno, greške koje je Inel imao, to Dino nije imao. Ogrešio si se, imaš žicu koja je kvarna i ne znam zašto to radiš klincima. Nemoj da radiš ovako pogane stavri – rekla je Ceca, a onda je svađa ekalirala.

Na samom kraju, Marija je dala svoj zaključni komentar koji je sve u studiju nasmejao do suza.

-Sve ovo što su rekli nema pojma. Moj takmičar je trebao da dobije svih šest glasova i da se ova saga završi. Srećno obojici i ajde da vas ne vidim – zaključila je Marija.

Aleksandra Ivanov i Nikolina Perković - (27. 04.)
Aleksandra Ivanov doživela je peh u „Zvezdama Granda“ kada je zaboravila tekst prve pesme, pa se zbog toga i rasplakala na sceni. Ubrzo je uspela da se vrati, pa je na kraju duela osvojila maksimalan broj glasova.

Takođe je i njena protivnica Nikolina Perković pokazala da joj je mesto na velikoj sceni, zbog čega je osvojila svih šest glasova.

Nakon toga, usledila je prva akapela, ali je rezultat bio nerešen. Marija je zatim rekla da njena takmičarka neće pevati drugu akapelu, a odmah se umešao Saša Popović koji je pitao Aleksandru da li će pevati ako joj on kaže.

-Ja moram da poslušam svoju mentorku – rekla je takmičarka, a Saša je rekao da će ipak pevati.

Kada se završio drugi akapela nastup, Popović je prvo dao reč žiriju, pa je ostavio sebi vremena da do kraja komentara odluči koja od ove devojke ide u naredni krug, a koja u baraž.

-Aleksandra, fantastično si se izvukla. To se dešava svima nama, meni se hiljadu puta dogodilo i to na mojim pesmama. Zablokiram i pojma nemam i kad pokušam da se vadim, sve više upadam u živo blato. Nikolina, ti znaš moje mišljenje o tebi, bravo – rekla je Viki, dok se Ana Bekuta nadovezala:

-Ovo što se desilo u prvoj pesmi Aleksandra, govori o tome da ti sve ovo ozbiljno doživljavaš, tako i treba. Mi ti to nismo zamerili, dešava se, ljudi smo od krvi i mesa. Bilo mi je žao što si tako reagovala, shvatila si kao da je pitanje života i smrti. Na scenu treba da izađeš rasterećena i koncentrisana, to ti je moj savet. Nikolina, ti si jedno drago biće za koje sam ja glasala, navijam za tebe.

Mili je istakao da ovaj nastup nije bio za šest glasova, ali je naglasio da su devojke uspele da prenesu neverovatnu emociju na žiri.

-Dao sam u početku oba glasa za taj putopis, ona plače, ona joj prilazi. Svašta se nešto tu izdešavalo, kao da je neko pisao scenario. Nisu mi bile za šest, tako se desilo, izazvale ste emociju, ali sam dao prednost Aleksandri- kazao je on, do je Snežana Đurišić dodala:

-Ja ću samo reći da još nisam naišla na osobu da u isto vreme plače i peva, svaka ti čast.

Bosanac je u svom izlaganju pohvalio obe devojke, a reči koje je izgovorio Aleksandri sigurno do sada nije nikome rekao u „Zvezdama Granda“.

-Meni su bile super, drago mi je za moji Klišanku dole da je strofu u drugoj pesmi pevala falš, ali mi nije smetalo uopšte. Aleksandra, ja sam jako emotivan i emotivac, pogotovo na žensku suzu, ali je tvoja suza bila otmena inadžija i to mi se dopalo. Dobila bi moj glas i ovako i onako, konačno si profunkcionisala sa mikrofonom i svi su ti rekli da si bila ubedljiva. Bravo curo, to što si omanula dva reda, nikome ne smeta jer si muziknat u duši – istakao je Bosanac.

Ceca je u svom komentaru podržala ove takmičarke i istakla da joj se sve svidelo u njihovim nastupima.

Marija je kao mentor pružila Aleksandri maksimalnu podršku, dok se Đole zahvalio Nikolini, pa se posebno obratio drugoj takmičarki.

-Ti si meni Aleksandra išla na nerve i to sam ti rekao iza kulisa, nekako si se provlačila. Na emociju ragujem apsolutno predano, ti si prva dva fulanja napravila do te mere glumački, da glumice mogu da ti zavide. Otćutala kao da to tako treba, to je veština. A onda tu emociju sa sve falševima koje si dala na visinama, to je tvoj najskuplji minut koji si dala ovde i tu si pokazala kakav si frajer i borac. Javno kažem zbog ovog sada imaš od mene glas uvek – kazao je Đorđe.

Saša je nakon toga odlučio da u naredni krug prođe direktno Aleksandra Ivanov.

Rijad Rahmanović i Janko Jankov – (27. 04.)
U sledeći krug takmičenja prošli su: Stefan Tomić, Antonija Čerkez, Melisa Zijadić, Aleksandra Ivanov, Janko Jankov, Nikolina Perković, Andrijana Petrušovska, Rijad Rahmanović, Mirza Pandur, Dino Suljić, Inel Nukić, Petar Krekić.

Komentari: