Veoma uzbudljiva emisija „Zvezda Granda“ je za nama, ali ipak ništa ne izaziva neizvesnost kao sam baraž.

Melisa Zijadić i Đula Drini - (13. 04.)
Neverovatan narodnjački duel u „Zvezdama Granda“ između Melise Zijadić i Đule Drini otvorio je večerašnju emisiju i na samom početku stavio žiri na muke koji ih je obe nagradio sa maksimalnih šest glasova, zbog čega je kocka presudila ko treba da ide dalje.

Nakon podjednakog broja glasova Melisa i Đula, borile su se u akapeli za direktan prolazak u kome su obe dale svoj maksimum, ali žiri nije mogao da presudi u korist jedne.

– Nemoj molim te, kada je nešto zaista dobro, nema smisla da bacaš taj novčić. Ne može sreća da odlučuje ko je bio bolji, ako ti je data ta odluka, nemoj molim te, glupo je– zamolila je Marija Popovića koji je priznao da se nadao da neće biti u nezavidnoj poziciji.

Saša Popović, pre krajnjeg suda o sudbini dve takmičarke, podsetio je gledaoce da je Grand produkcija osnovana krajem 1998. godine zbog čega je povodom 25 godina postojanja podelio zlatne plakete članovima žirija.

Nakon dodele i šale članova žirija da je to oproštaj, prešli su na komentarisanje duela.

– Melisa mi je večeras bila dobra i dopalo mi se, takođe Đula je bila dobra i obe zaslužuju da idu dalje– pohvalila ih je Marija.

Ceca je intervenisala kod Saše da što pre presudi jer devojke čekaju i drhte i da prekine agoniju na šta on nije pristao i dao je reč Ani.

– Teška odluka večeras, ali ja sam se rukovodila svojim osećajem. Melisa, izvanredno si talentovana i ti ukrasi izlaze bez napora i za tvojim 18 godina svaka čast. Đula ja bih za tebe glasala da je bilo preglasavanje jer si mi bila ubedljivija, formirana je i komercijalna, radi to svim srcem i telom, Melisi fali još malo emocije na sve to– objasnila je Bekuta.

Viki je takođe smatrala da su obe bile sjajne, i da joj se dopada što su obe usvojile konstruktivne kritike koje su ranije dobile, dok je Snežana samo rekla da je teška odluka.

– Meni je Melisa bila bolja od Đule, a Đula bolja u akapeli i tako sam presudio. Melisa ima neverovatnu boju glasa jedino na čemu bih radio je atak koji ti fali, jer glas ti je rođen za energiju nemaš razloga da budeš stidljiva– dodao je Mili, sa čim se složila Ceca, a Đole ih je pohvalio ističući da im je ovo najbolji nastup do sada.

Ipak, Saša Popović je odlučio da presudi kocka umesto njega, a više sreće ovog puta imala je Đula, dok će se Melisa boriti u baražu za prolazak u naredni krug.

Mirza Pandur i Stefan Tomić - (13. 04.)
Mirza Pandur i Stefan Tomić ukrstili su glasove ove subote u „Zvezdama Granda“, a nakon što su zamalo obojica dobili po šest glasova, Đorđe David je u poslednjoj sekundi povukao glas i tako poslao Stefana direktno dalje.

Svoju odluku roker je detaljno obrazložio.

– Da je došlo do akapele tu bi Mirza bio bolji jer tako je pokazalo dosadašnje iskustvo. Ipak, u programskom delu je Stefan u prvoj pesmi bio za klasu bolji i zato sam glasao– rekao je Đorđe.

Dragan Stojković Bosanac je prokomentarisao da Mirza ima ozbiljne uspone i padove i da je za razliku od prošlog nastupa, danas imao nekoliko faulova.

– Pevaš, malo se trudiš, malo ne… Bio si kao: „Evo mene, evo vas, ajde da idemo kući što pre“. To me nervira jer si moj Sarajlija i ozbiljno ti kažem, nema razloga da tako postupaš nonšalantno jer si talenat. Stefane, bio si odličan prvi put po mojoj meri sam dao glas– rekao je Boske.

Ceca Ražnatović se složila sa kolegama i istakla kako su njoj bili dobri, jer gleda celokupan utisak kojim privlače pažnju, dok je Mili istakao nekoliko grešaka koje su napravili, ali i pohvala za oba kandidata.

– Mene je Stefan iznenadio, navikla sam na nekog Čolu i možda bi trebao tako da nastaviš u narednim krugovima da nam priređuješ nešto i to mi je super. I Mirza mi je bio fantastičan i teško je odlučiti ko ide dalje– rekla je Viki, a Marija je dodala da su njene kolege bile u pravu.

Na kraju Ana Bekuta, ali i Snežana Đurišić pohvalile su Miloša Markovića koji im pomaže u radu sa kandidatima, a Sneža je Mirzi rekla da posluša Bosanca i da poradi na svojoj nonšalantnosti.

Andrijana Petrušovska i Irma Hasić - (13. 04.)
Andrijana Petrušovska u duelu sa Irmom Hasić dobila je prednost od šest glasova i direktan prolazak u naredni krug, dok će se njena protivnica boriti u baražu.

– Potpuno je okej ovaj rezultat, Andrijana je bila dominantnija, Irma je bila nestabilna intonativno. Bravo za borbu i za trud, znam da je Andrijana bolesna– rekla je Ceca, sa kojom se složila i Marija koja je pohvalila Makedonku da je bila odlična.

Snežana i Ana takođe su se priklonile komplimentima za Andrijanu, dok su Irmu posavetovale da je trebala da podigne ton.

– Sve je moglo intonativno da se podigne i dala bi energiju Irma. Andrijana bila si maestralna, optevala odlično, divno izgledaš- rekla je Đurišićka, a Bekuta je dodala:

– Mislim da si konačno shvatila, sećam se da si se uvek plašila nekih intonacija i ovaj način govori suprotno da si mogla da dobiješ svih šest da si podigla intonaciju. Iz ovog večeras izvuci pouku. Andrijana, bravo curo za sve.

Nakon komentara žirija, reč je dobio Irmin mentor Bosanac koji je njoj prepustio da donese odluku da li će u baražu pevati više.

– Šta reći, a ne zaplakati? Ja ću sledeće parove prvo da pitam da li je neko bolestan pa ću glasati. Meni je Irma bila odlična i ne znam zašto je taj problem šestog glasa, msilim da treba ponovo da glasamo– izjavio je Stojković.

Mili je istakao kako je ponosan na Petrušovsku koja iz kruga u krug pomera granice što je i večeras pokazala iako ima zdravstevni problem.

– Andrijana je kandidat koji treba da peva pesme velikih pevača, komercijalne, nismo stigli dovoljno da radimo zbog njene bolesti, ali ona je to uspela sa upaljenim krajnikom da iznese,a li smatram da nju kao kandidata u ovom šou treba podržati u promeni– objasnio je Mili, a Saša Popović obratio se Andrijani i pitao je da li se konsultovala sa doktorom oko vađenja krajnika što je izrevoltiralo Cecu.

– Ovde su kandidati došli da pevaju, a ne da ih savetujemo da vade svoje organe. Na šta to liči, nismo mi klinika, samo se petljaš u nešto što te se ne tiče– odbrusila je Svetlana dok se on branio:

– Stalno ima problem sa krajnicima zato pitam da li je bila kod doktora i da li treba da vadi. Tebi bih jezik izvadio– našalio se Popović.

Janko Jankov i Rijad Rahmanović - (13. 04.)
Visoke lestvice u dosadašnjem takmičenju postavili su Janko Jankov i Rijad Rahmanović koji ovog puta nisu ispunili očekivanja Marije Šerifović od koje su obojica ostali uskrećni za glas.

– Sram vas bilo– obrusila je Marija odmah nakon razultata objašnjavajući da se njihovi glasovi kose sa komentarima koje su iskazali tokom duela, kao i da kandidati nisu bili na svom maksimumu.

– Nisu vam legle pesme, bilo je teško, dosadno, neatraktivno, nezabavno meni, ali da pevali ste tačno. Bili ste bolji nekada pre– rekla je Šerifovićeva na šta je odmah odgovorila Jankova mentorka Snežana.

– Ako je nekome neki pevač dosadi to je lični problem. To je njegov put i ako ga radi dobro ne treba da ga menja, a ti ćeš to da kazniš zato što je tebi dosadilo.

Saša Popović se umešao i pokušao da objasni žiriju na primeru Šabana Šaulića i Zdarvka Čolića da je Snežana u pravu zbog čega se Marija razbesnela smatrajući da ne razumeju šta ona hoće da kaže.

– Vi ste glupi prosto ne znate koliko je jedan plus jedan – pokušavala je da objasni Marija.

Nakon polemike, Bosanac je u svom stilu dao sud o duelistima.

– Janko, bravo, nemoj više Šabana više ti ne leži koliko god da ti leži. Sada polako isplivava da je pitanje koliko možeš idržati. Odličan si pevač, ali počeo si da se ne snalaziš, počeo si da pevaš jedno te isto, okej, ja te podržavam, ali ti kažem dobronamerno inače si pevao fantatsično i zato sam ti dao glas. Rijade, bio si bolji, autentičniji, ova krug si bio na nivou– obrazložio je Stojković.

Ceca je pohvalila oba kandidata da su bili dobri i tačni, dok je Bekuta dodala da im je falila energija, a sličnog mišljenja bio je i Mili.

– Dao sam glasove jer ste fantastični, ali nisam uspeo da pronađem nešto što će mi se svideti u vašim pesmama. Kada već imate epitet takvih pevača, imate određenu odgovornost što večeras niste– smatrao je Mili.

Na kraju oglasile su se i mentorke. Viki je branila oba kandidata za koje je tvrdila da su bili odlični i da nisu zaslužili po pet glasova kao ni kritike žirija, a bukvicu je očitala i Snežana.

– Obojica ste bili odlični. Janko je na osnovu Marijinog prošlog izlaganja iazšao sa predlogom da ne peva Šabana Šaulića na koje ste svi popadali u početku i onih i podjenako dobro peva i sada ali je vama dosadilo. Pevčeš Šabana dok ne ispadneš jer ga najbolje pevaš u ovoj kombinaciji kandidata– zaključila je Đurišićka.

Nađa Mujezinović i Beta Sudar - (13. 04.)
Beta Sudar ostavila je srce na sceni u duelu u kome se našla sa Nađom Mujezinović od koje je bila dominantinija i sa svih šest glasova prošla direktno dalje, dok je Nađa sa osvojena tri otišla u baraž.

Iako su obe kandidatkinje imale energične nastupe, žiri se složio da je kod Bete video veći napredak.

– Nađa ti imaš takvu energiju, a mislim da si nam dala samo pedest posto. Moja apsolutna podrška i mesto ti je još uvek ovde. Beta dopalo mi se sve što si otpevala, posebno druga pesma– rekla je Ceca dok je Mili istakao kako je Mujezinovićeva bila van tonaliteta, a Beta iz kruga u krug sve bolja.

Saša Popović primetio je da je Beta vidno smršala od kada se pojavila u takmičenju zbog čega je pitao u čemu je tajna, na šta je takmičarka odgovorila kako je i sama znala da će se bolje osećati mršavija i da je do sada skinula osam kilograma.

Marija se nadovezala na kolege i njihove prethodne komentare.

– Nađa, slažem se sa Cecom, ali nikako da se desi da bude vau i tvoje pevačko znanje doživi vrhunac. Ti sve imaš, ali mora temeljno i polako da se vide greške. Beta, ovo je tvojih najboljih četiti minuta u ovom formatu, bila si odlična– rekla je Šerifovićeva, a Snežana je dodala kako smatra da je kod Nađe problem repertoar.

Ni Đorđe nije krio oduševljenje Sudarovom, a pohvalama se pridružio i Bosanac.

– Beta, prelepa si i sve si lepša i lepša, pevanje je dobro, je sam to od prvog momenta znao. Nađa, ja sam dao Ani Bekuti glas, tebi ne bih dao. Ti ne možeš da izađeš iz kluba, nemoj više pevati narodnjake nikad. Jedino što si napredovala je da si počela da puštaš glas u visinama, ali tanko– objasnio je Boske.

Završnu reč imali su, kao i obićčno, mentori.

– Imaju pravo da im se ne dopada, meni je važnije kako si izašla raspoložena i spremna, greške se dešavaju– istakla je Bekuta.

– Jako sam zadovoljna, hvala kolegama, to zaslužuješ i dopada mi se što napredujemo iz kruga u krug- zaključila je Viki.

Haris Skarep i Sidik Šabanović - (13. 04.)
Ove subote uzbuđenje u „Zvezdama Granda“ dostiglo je vrhunac kada su se Haris Skarep i Sidik Šabanović suočili u spektakularnom duelu nakon čega su izazvali brojne rasprave među članovima žirija.

Sidik je odneo pobedu rezultatom 6:4, međutim, nisu samo njihovi nastupi izazvali pažnju, već i Cecina borba i stav koji je zauzela za Harisa.

Prva je reč dobila Marija Šerifović koja je bez mnogo razmišljanja istakla da joj se dopalo Sidikovo izvođenje, dok je za Harisa imala zamerke.

-Meni se dopalo kako je Sidik večeras pevao. Tačno, precizno, sve je u redu, ali mi je žao Harisa. Harise, ovu prvu pesmu stvarno nisi pevao dobro. Prvenstveno stilski, mislim na ukrase, na sve ono što tu pesmu i interpretaciju treba da čini emotivnom, tačnom, lepom i tako dalje, a najviše me buni to što ti toliko šaraš žanrove. I prošli put sam te to pitala, ti super izgledaš, super se ponašaš, sve je strava, ali nekako nešto promakne – istakla je Šerifovićeva.

Ana Bekuta prisetila se jednog Harisovog nastupa iz prezhodne sezone „Zvezda Granda“ u kojoj se takmičio, tvrdeći da je tada dirnuo pravo u srce.

-Harise, ja se dobro sećam momenta kad si me rasplakao davnih godina jednom svojom pesmom, mislim da je bio Muharem Serbezovski. Možda si malo zbog tog tvog lutanja izgubio fokus, tamo gde si najbolji zanemaruješ. Mislim da ne treba to da radiš, treba da teraš to što ti je u srcu, što ti osećaš. Kapiram, hteo si da promeniš, možda su ti dosadile pesme, a dala sam ti glas jer znam da si sjajan pevač i što dozvoljavaš da se svakom od nas desi da se dogodi neka pogrešna pesma u repertoaru – rekla je ona, nakon čega ju je Ceca Ražnatović prekinula braneći svog kandidata:

-Samo mala digresija pre nego što Saša prozove nekog da kaže nešto. Ja stvarno ne znam kako čovek da se predstavi pred svima vama. Jednolično, jedan stil, ne nikako. Šaraš sa repertoarom, ne nikako. Aman ljudi, šta hoćete od ove dece? Sludeste ih totalno.

Bekuta je mirnijim tonom želela da objasni Ceci gde je uvidela Harisove greške, ističući posebno deo u refrenu.

-Svetlana, on prvu pesmu zaista nije stilski otpevao od Saše Matića, mnogo je vezao fraze, pogotovo refren – rekla je ona, a Ceca je nastavila ljutito da priča:

-Ne, to je nešto drugo. Marija je rekla da šara sa stilovima. To je nešto drugo kad kažeš da nije otpevao stilski kako treba, a ne, šaras sa stilovima. Ljudi, izludesmo ovu decu. Nemoj Šabana, dosadno je. Nemoj Safeta Isovića, dosadno je. Nemoj stilski da menjaš, dosadno je.

-Nije dosadno, sad je bilo dobro – dodao je Bosanac.

-Jeste, a kako kažu? Reci sad, šta ćutiš? – pitala je Ceca.

Nakon toga, Bosanac je nasmejao ceo studio ističući da je savetovao Sidika da prošara repertoar, međutim zbog prethodnih komentara Marije i Ane, povukao je reč.

-Ja kažem nemoj da budu sevdalinke. Vidiš Sidik kako si ti lepo prošarao, al nećeš više šarati – rekao je Boske, a Ceca je dodala:

-Vidiš, poenta je da nisu aršini isti za sve. Stvarno ne razumem, majke mi. Kad mi ne razumemo jedni druge što isti hleb jedemo, kako ova deca da nas razumeju?

-Neko jede hleb, neko jede korice – odgovorio je Boske pokušavajući da nasmeje Cecu.

Bekuta se ubacila u razgovor ističući da želi da nastavi svoje započeto komentarisanje, te je za Sidika imala samo reči hvale.

-Nisam završila. Sidik sjajno, oduševljena sam. Zaista stilski doterana i jedna i druga pesma, nisi kopirao nikoga, dao si jedan svoj divan triler, ukras i svaka čast – dodala je Ana.

-Ajde Mili – dobacio je Popović, a onda je reagovao Bosanac:

-Pa, nemoj je prekidati, lepo priča.

-Šta? Lepo je rekla žena. Može ona još da priča, nije bila tu mesec dana – dodao je Popović, međutim, Ceca se za to vreme nije smirila, te se ponovo ubacila:

-Ovde je Sidik stilski doterivao po njegovom stilu, kako je on hteo i po njegovom maniru. Harisu je zabranjeno da stilski doteruje kako on hoće, po njegovom maniru, onda to ne valja – rekla je Ceca, dok je Bosanac nešto želeo da kaže, na šta je Popović odmah dodao:

-Bosanac, nemoj da mi izigravaš Milija ovde, non stop upadaš. Izvoli, Mili.

Iako nije dao glas Harisu, Mili se nije složio sa mišljenjima Bekute i Marije, ističući totalnu suprotnost što se tiče njegovog nastupa, a onda iznenadio komentarom upućenom Sidiku.

–Vidiš kako sam se ja pretvorio u ćutljivog diplomatu. Harise, prošli put smo ti sugerisali. Ti si bio u nekom pop roku i jednostavno te stvari koje stvarno imaš su glas, scenu i slobodu, nisu tamo izašle. Ne bih se složio sa njima za prvu pesmu, meni si otpevao fantastično. Bilo je na dva mesta, dve greške koje uopšte nisam primetio, ali je došla emocija do mene i ja mislim da je taj tip pesama tvoj put. Znači, na drugoj pesmi nisi uspeo da se izraziš i to je totalno pogrešan odabir za tebe. Sidik, ti si na jednom fantastičnom putu da za par godina, ako budeš ovako vredan i fokusiran muzikom koju pevaš, od sevdalinke, do popularne muzike, da se pretvoriš u naučnika. Majke mi, on meni deluje kao neko ko će biti naučnik u ovom poslu – objašnjavao je Mili, a Snežana se ubacila:

-Mili, ja tebe obožavam, ti si stvarno čovek prva liga. Pa, kako se peva „Dao bih joj srce svoje, neka ima srca dva“, sve narodnjački?

-Je l’ si ti čula šta sam ja rekao? – pitao je Mili, na šta mu je ona odmah odbrusila:

–Čula sam, ali ti si nahvalio čoveka, a nisi mu dao glas. Ja sam mu dala glas i sad ću da mu objasnim zašto.

-Zato što je druga pesma bila totalni promašaj – dodao je Mili.

-Ma, drugu je otpevao daleko bolje od prve, ljudi. Snežana, izvoli – istakao je Popović i reč prepustio Snežani.

Đurišićka je obojici dala glas, međutim, objasnila je zbog čega je glas dala Skarepu i da ako nastavi sa greškama, više neće glasati.

-Harise, kada je Ceca bila bolesna, tad si dobio moj glas na kredit, ovo ti je drugi glas na kredit, više nema. Moraš da obratiš pažnju na te detalje, da ne kažem sitnice, jer ne postoje u muzici, da bi nastavio da budeš ono što mi znamo da jesi. Ti si dobar pevač, koji može mnogo toga i složila bih se sa Anom da se malo vratiš nekoj pop narodnoj ili fok narodnoj muzici. Što se tiče Sidika, standardno si dobar, bravo! – rekla je ona.

Đorđe David ističe da je najvažnije da u svoje ime iznesu pesmu na najbolji mogući način, a Sidiku je i čestitao.

-Mislim da je glavni ključ u tome, bez obzira da li šarate u repertoaru ili ne, samo je važno da to u svoje ime iznesete 100% kad se pojavite na sceni. Imali smo primera gde ljudi pevaju klasičnu narodnu kompoziciju i klasičan pop i rok. Pričam tebi Skarep, druga pesma u baražu ti je penal čist, nema golmana na golu, prema tome znaš šta ti je činiti, a realno svako od nas ima svoj doživljaj za različite stvari i meni si bio super. Kandidat broj dva, standardno, odličan – istakao je Đorđe.

Viki se nije složila sa mišljenjima kolega da je Haris bio loš, a ni za Sidika takođe nije imala nikakvu zamerku.

-Harise, meni to uopšte nije bilo tako, koliko oni napričaše. Nije bilo toliko loše, ti si prvu pesmu pevao na svoj način i složila bih se sa Cecom, ponekad ne mogu da skapiram i nije mi jasno šta se traži. Uopšte nije bilo toliko loše, koliko si ovde čuo priče. A što se tiče Sidika, pevaj ti te sevdalinke, dobro to radiš i vozi svoju priču – rekla je Viki.

Dragan Stojković Bosanac krenuo je sa komentarisanjem od Harisa Skarepa, te se našalio na Cecin račun.

-Harise, ja bih krenuo od tebe. Dobar si bio, dobro pevaš, standardno, kako ti znaš i možeš. Mislim da ti je bolji mentor, verovatno bi bolje i pevao – rekao je Boske, dok je Ceca i dalje bila nervozna:

-Taman si mi ovde pored leve ruke, saberi se.

-Izvini, nisam te prepoznao – dodao je Bosanac.

Iako su svi pohvalili njegovog kandidata i dali mu glas, Bosanac je ljutito iskritikovao kolege što nisu više prokomentarisali Sidikovo pevanje.

-Što se tiče mog Sidika, vidiš kako se sad provejava jedna nelagodnost. Pričaju Harisu pevao si loše prvu pesmu, deugu pesmu, dopala mi se prva, meni se dopala druga, a ti si odličan standardno i u redu. E, pa onda se ti i ja vidimo u finalu, ne trebaš ni da dolaziš više da pevaš. Je l shvataš kad te hvale nevoljno, jedino Bekuta, svaka čast – poručio je Boske.

-Šta sad ne valja ni kad hvalimo? pitala je Viki, a on je nastavio:

-Pazi, jedva su ti rekli da si dobro pevao.

Đorđe David iznervirano je odgovorio Bosancu na zamerke koje im je uputio, objašnjavajući zbog čega više komentarišu kandidata koji je dobio manji broj glasova.

-Ne dobro, nego odlično. Ljudi koji dobiju od strane žirija manje glasova od onoga što je dobio šest, treba da dobiju pažnju baš zato što je visok krug takmičenja, da im se kaže gde, šta i kako – rekao je Đorđe, na šta se nadovezao Bosanac i ponovo potkačio Cecu:

-Tu pažnju pokloni mentoru koji nije uspeo da prenese to što hoćeš ti.

-Ma, ona je zmaj – odgovorio mu je Đorđe.

Ceca je za kraj ponovo istakla da se ne slaže sa mišljenjima određenih kolega, a Sidiku je iskreno čestitala.

-Što se Harisa tiče, sa njima se naravno apsolutno ne slažem. Svaka ptica svojim glasom peva, ti nisi došao ovde da budeš imitator, nego da budeš svoj, a to „svoj“, mogu da kažu da im se sviđa ili ne sviđa, apsolutno stojim iza toga. Sidik, tebi čestitam od srca, bravo svaka čast – poručila je ona i dodatno iznervirala Bosanca.

-Eto, ništa nisi rekla.

-Rekla sam čestitam – dodala je Ceca i krenula na Bosanca.

-Udari ga Ceco – ubacila se Snežana, a Bosanac je nastavio:

-Je l’ snimila kamera ovo da je tužim?

Popović nije izdržao da se ne našali i dodatno iznervira Bosanca, te se ubacio u razgovor i krenuo da imitira ostale članove žirija.

-I ja da kažem svoje mišljenje. Vidi Skarep da ti kažem jednu stvar… Sidik, ti si dobar bio – našalio se Popović, a Bosanac je ostao vidno iznerviran:

-Au, Popoviću, sram vas bilo, napuštam emisiju.

Nikolina Perković i Atomska Mina - (13. 04.)
U duelu „Zvezda Granda“ su se ove subote suočile Nikolina Perković i Atomska Mina, međutim nisu uspele da se izbore za direktan prolazak u naredni krug, a završile su rezultatom 5:4.

Iako nisu obezbedile direktan prolaz dalje, Nikolina i Mina izazvale su oprečna mišljenja među članovima žirija.

Duel je prva komentarisala Snežana Đurišić i to bez dlake na jeziku dala svoj sud o Mini i Nikolini.

-Meni je bilo beskrajno dosadno. Kandidatkinja broj jedan divno izgleda i ne znam šta više da kažem. To pevanje, igranje, ništa se nije posebno desilo, a nije mi ništa ni smetalo posebno. Isto to mogu reći za tebe Mina, ali možda si za jedno koplje bila slabija u odnosu na kandidatkinju broj jedan – istakla je ona.

Dragan Stojković Bosanac prvo je pohvalio Nikolinu za pevanje, a zatim i za stajling koji mu se izuzetno dopao.

-Nikolina je bila dobra, pesmu Nine Badrić je otpevala super, odlično. Druga isto, stajling ti jeste malo provokativan, ali dobro ukockano i složeno – rekao je Boske, na šta će Popović:

-Ajde da je to rekla Bekuta, ali tebi se to dopada 100 posto.

-Pa, da ti kažem, ja sam malo konzervativan, dopada mi se izuzetno. Dobra si bila stvarno, raspevana. Baš za ovu priliku kako i treba. Atomska Mina, prva pesma, vrlo amaterski sa dosta narodnjačkih ukrasa u spuštanjima – odgovorio je Boske.

Nakon toga, u razgovor se ubacila Bekuta i pročitala šta je zapisala kod sebe na papiru tokom njihovog pevanja.

-Ko nasmejan? Nije se nasmejala uopšte. Evo, to sam napisala „Nervozna, nije se nasmejala. Je l’ vidiš Nikolina kad se tako obučeš, Dragan misli da si se presmejala drugu pesmu i da si pevala sa osmehom. Zapalo mi za oko kako pevaš „Ovo će biti dobra noć predosećam“, a ti se ne nasmeja ni jednom, toliko si nervozno pevala. Dala sam ti glas, ali jedva. Atomska Mina, takođe si nešto pala i energetski, dodavala si neke ukrase koji meni tu ne idu. Važnije bi bilo da si ti nama ovde emotivnu prostrla dušu i ne bi smo imali ni jedan loš komentar – objasnila je Ana.

Viki Miljković nije imala posebne reči hvale, već je istakla da joj večeras takmičarke nisu bile preterano zanimljive.

-Devojke, jedino što mi je ovde bilo dobro je prva pesma kod Nikoline Perković. To mi se dopalo i to mi je bilo jedino svetla tačka, a ovo drugo je sve bilo dosadno. Mini sam dala glas, što se kaže „glasić za trudić“, ali Mina došli smo do kruga gde je pitanje da li može dalje. Svi imamo neki svoj limit, ali to nije na meni da ja odlučujem. Dobila si moj glas kao podršku – rekla je Viki.

Mili je sa osmehom na licu pohvalio njihov fizički izgled, stajling i ponašanje na sceni.

-Vas dve izgledate bombastično. I jedna i druga, tačno kako treba da se pojavi na ovoj sceni – rekao je Mili, a onda je Ceca otkrila šta joj je Mili rekao i nasmejala ceo studio:

-Samo sekund. Nikolina, kada si se pojavila rekao je „Nikolina će se razvesti do kraja takmičenja“, oslobodila se.

Nikolina nije izdržala, a da se ne ubaci u ovaj razgovor, te je srećna i nasmejana otkrila šta joj je rekao muž za večerašnji stajling.

-Moj suprug je moj stajling pohvalio kao najbolji od svih mojih do sada – rekla je ona, a Mili je nastavio:

-Ali, ne ocenjuje se ovde samo izgled. Ne mogu Harisu iz prethodnog kruga da ne dam glas, objasnio sam zašto i ne mogu sada da dajem glas mimo toga.

Svetlana Ceca Ražnatović pohvalila je Nikolinino pevanje i otkrila u od kojih izvođača bi trebala uvek da peva pesme.

-Nikolina, ja tebe najviše volim da slušam kad pevaš pesme od Magazina, eventualno Severine. Kad pevaš od Magazina, zatvorim oči i sa uživanjem te slušam i to je neki stil koji ja prepoznajem kod tebe. Mazno, umiljato, prezgodna i lepa žena. Sa zadovoljstvom sam ti dala glas, zato što naša scena traži takvo nešto. Što se Mine tiče, ti si mi energetski pala, ti znaš da pevaš i ja volim tvoje pevanje. Ali, nije to ona tvoja energija kada ti izađeš i daš nam tu svoju energiju, ali dala sam ti glas, zato što ti imaš glas. Srećno u baražu – istakla je Ceca.

Đorđe David je bio pomalo ljut zbog Nikolininog nastupa, ali joj je ipak pružio podršku da u baražu pokida i bude što bolja.

-Nikolina, idemo u baraž. Kada se spustiš niz ove stepenice, nemaš pravo nikakvo na privatne bolove i nelagodnost iz bilo kog razloga. Ono što smo se dogovorili, mora da se izvede do kraja ili „ćao“. Ja bih se nakačio na Milija i na Bekutu. Na Anu, gde je osmeh u drugoj pesmi ženo Božija? Znači, moraš da izneseš to, a ono što je Mili rekao isto tako – rekao je roker.

Saša Popović se našalio da Đole mora da priča na dalmatinskom da bi ga Nikolina razumela, što je ubrzo on i uradio.

-Đole, ne možeš ti nju tako da ubediš. Moraš dalmatinski to njoj da kažeš u jednoj rečenici – rekao je Popović.

-„Razumijela sam ja sve“ – rekla je Nikolina.

-„Je**m ti pasa, moraš sić dole i razgulit to iz sve snage, nemoj me zaje***ati“ – dodao je Đorđe i nasmejao ceo studio.

Marija Šerifović nije želela ništa specijalno da komentariše, osim što je takođe pružila podršku svojoj takmičarki za borbu u baražu.

-Jeste se osetio jedan pad energije i tu stvar ne možemo prevariti nikada. Tako da, Mina sad se saberi, zaboravi na današnje nervoze i znaš šta ti je činiti u baražu – zaključila je Marija.

Petar Krekić i Enis Todić - (13. 04.)
Ove subote vrhunac neizvesnosti dogodio se kada su se na sceni u duelu našli Petar Krekić i Enis Todić, a publika i žiri bili su potpuno oduševljeni njihovim nastupima.

Obojica su osvojili maksimalan broj glasova, međutim, u natpevavanju ubedljivu pobedu je odneo Petar Krekić, dok će se Enis za svoje mesto boriti u baražu.

Jedini koji je glas dao Enisu u natpevavanju, bio je Đorđe David, te je Popović odlučio da prvo reč dobije upravo on i obrazloži svoje glasanje.

-Znao sam da će se veći deo žirija okrenuti ka kecu, a ja sam se odlučio za Enisa zato što mi je bio fantastičan u onome što se zove igrani deo. Sviđa mi se tvoja boja, sve što ti radiš, kakav si ti na stejdžu. Primedba za kandidata broj jedan, sa moje strane si ravan. Dominantniji si bio definitivno u natpevavanju, ali u prvom delu mi je on bio mnogo interesantniji – rekao je Đorđe.

Marija Šerifović ističe da je u poslednjem trenutku odlučila da njen glas pripadne Petru i da je po njenom mišljenju on za nijansu zvučao bolje od Enisa.

-Dobra dva kandidata, ali eto, kandidat broj jedan je pevao nekako razdraganije, svežije. Komotno može i Enis da ide dalje, ali trenutak je presudio – istakla je ona, a Ceca je dobacila:

-Lepi su vam ti trenuci, divni.

-Neka je barem kuma zadovoljna – našalila se Marija, na šta će Ceca:

-Druga kuma nije zadovoljna. Šalim se, srce mi je na mestu kad je moja kuma srećna, ja sam još srećnija.

Aleksandar Milić Mili nije štedeo reči hvale za Petrov nastup, dok je za Enisa ipak imao sitne kritike koje bi želeo da ispravi.

-Petre, ti definitivno znaš da pevaš, izgledaš odlično, fali samo da se ti uživiš u sopstvenu interpretaciju. Probaj da povežeš tu jednu priču, da to izgleda da ti uživaš, a pevanje ti je fantastično i sigurno si zaslužio glas. Enise, to pevanje koje ti pevaš, da na prvoj udariš i posle više nema glasa i još gore, sklanjaš mikrofon. To je pravo tezgaroško pevanje, imaš izgled, imaš boju, poznaješ muziku i dobar si, ali ne možeš da pevaš tako da ti glas ne traje – objasnio je Mili.

Snežana Đurišić ističe da ne dovodi u pitanje talenat oba kandidata, objašnjavajući Petru kako da još više upotpuni nastup.

-Dva dobra kandidata, to je neosporno. Samo bih kazala Petru koji je po mom mišljenju večeras izdominirao, nemoj toliko nervoze da ti se oseti, jer je to odraz nesigurnosti. Mnogo žuriš, pevaj polako i donesi taj tekst, ovako se izgubila emocija kad pevaš ovakve pesme, a tehnički si ih dobro otpevao – rekla je ona.

Iz najbolje namere, Ana Bekuta je istakla aspekte na kojima Petar mora da poradi kako bi unapredio svoj performans.

-Petre, ja sam ukapirala šta mi se kod tebe jedino ne dopada. Dobro pevaš, to ne mogu da poreknem i to je tako, ali nemaš ni jednu grimasu na licu dok pevaš. Nabacio si nekakvu masku i ja ne znam kako ti taj tekst proživljavaš. Nekad se moraš namrštiti, nasmejati, prevrnuti očima, nebitno. Ti to kod tebe popravljaj, izraz. Kada bi čovek utišao ton na televiziji i samo te gledao, ne emituješ ništa – objasnila je Bekuta, a Popović joj je postavio pitanje:

-A kad ga ne bi videli, a slušali ton? Čekaj Ana, recimo kuvaš kafu i tamo na televizoru slušaš njega?

Nakon toga, Bekuta je objasnila da smatra da je Krekić tehnički izdominirao, samo da mu fali dinamika, dok je za Enisa imala kritike što se tiče izgovaranja teksta tokom pevanja.

-Tehnički je okej, ali mora to da bude jedna slika i dinamika. Ispada da sve istim intezitetom pevaš od početka do kraja. Kad to savladaš, ti ćeš biti fenomenalan. Ovo nisu moje loše namere, naprotiv, samo želim da budeš bolji. Tebi Enise zameram izgovor teksta i to sam videla u akapela pevanju, da ne izgovaraš dobro tekst pesme. Evo, Svetlana već udara glavom o sto – pričala je Ana, na šta će Ceca:

-Ne udaram glavom o sto, nisam poludela, moja glava vredi. Popović udara u ovo zvrndalo ovde, a ti Bekuta ulaziš u analitiku tekstova, šta ti je ženo? Puštaj nas odavde.

–Pokaži mu vežbu da izgovara tekst da mu bolje izlazi glas – dodala je Bekuta.

-Ko? – pitala je Ceca ljutito.

Ti! – odgovorila joj je Ana.

-Ja da bolje izgovaram tekst? pitala je Ceca.

-On, pokaži mu vežbu – dodala je Bekuta.

Nakon toga, Ceca joj je žestoko odbrusila, a zatim zatražila pomoć od Bosanca.

-Izgovara dobro tekst, nego ste vi nagluvi. Kako ja sve čujem, a vi sad odjednom ne čujete ništa? Ajde Bosanac pričaj kao Boga te molim, ne mogu više – rekla je Ceca, na šta će Bosanac:

-Sad sam dobar, a?

-Divan si, ajde pričaj. Ne mogu, majke mi – rekla je Ceca i ustala sa stolice, a Popović je odmah reagovao:

-Ma, sedi ovde, ne možeš da ideš nigde.

-Mogu bre šta ja hoću, idu mi na nerve – odgovorila je Svetlana.

-Sedi, ja ću hvaliti Enisa. Sedi, biće ti prijatnije -našalio se Bosanac, a Ceca se nije smirivala:

-Videla sam po ishodu koliko si ga nahvalio.

Saša Popović je zatim reagovao i reč ponovo dao Ani Bekuti da dovrši šta je započela.

-Tišina, ajde Ana, nisi završila – rekao je on.

-Nemam prava da kažem to što mislim, da ukažem na greške, da bude što bolji – odgovorila je ona.

-Ana, nisi sedam emisija bila ovde. Pričaj i dalje, ljubavi naša, ajde izvoli – dodao je Popović.

-Sve sam rekla, gotovo za večeras – zaključila je Bekuta.

Dragan Stojković Bosanac rešio je da oraspoloži Cecu, te je uputio niz pohvala njenom kandidatu.

-Što se tiče Enisa, nije dovoljno rečeno. On je pristupio vrlo perpetikularno pristupio ovim pesmama večeras i hteo je da napravi jednu otmenu priču sa svojim mentorom. Međutim, izbor pesama je bio odličan, pevanje vrlo dobro, nasmejan, dinamika perfektna. Izgovor teksta vrlo razumljiv i njegova celokupna pojava kao mladog čoveka, samo treba malo vremena da se oblikuje. Prema tome, stilski si doteran i obučen, imaš lep pogled. Od svega što mi se najviše sviđa je tvoj mentor. Prema tome, Enise bravo. Nisi dobio moj glas u natpevavanju, jer ne spremate to. Što se tiče prvog kandidata, bio je dobar – rekao je Bosanac, dok su se članovi žirija osmehivali.

-Bravo Bosanac. Ovo je stvarno bilo nadahnuto, inspirativno i konstruktivno – dodao je Popović.

Viki Miljković se prvo zahvalila kolegama na tome što je Petar osvojio maksimalan broj glasova i prošao direktno dalje.

-Hvala kolegama što su glasali. Po mom mišljenju, Petar je bio fantastičan, mislim da su drage gospođe u sredini malo prestroge i ne znam zašto ne gledaju pozitivno i nasmejano, dajte malo pozitivne energije, zašto sve gledamo negativno? – pitala je Viki.

Nakon toga, Saša Popović dao je sjajnu ideju da Petar otpeva pesmu „Smej se, smej“ Miroslava Ilića, što je on i učinio.

-Smej se. Ej, znaš šta bi on trebao da peva u sledećem kolu? Od Miroslava Ilića „Smej se, smej“. Majke mi, to treba da pevaš i da vidim kako ćeš da izvedeš. Jel znaš tu pesmu? Ajde, otpevaj samo refren – rekao je Popović, a Petar je zatim oduševio svojom izvedbom čitav studio i žiri.

U sledeći krug takmičenja prošli su: Đula Drini, Stefan Tomić, Andrijana Petrušovska, Beta Sudar, Sidik Šabanović, Petar Krekić, Melisa Zijadić, Nikolina Perković, Nađa Mujezinović, Atomska Mina, Janko Jankov, Mirza Pandur, Rijad Rahmanović, Enis Todić.

Komentari: