I ove subote u „Zvezdama Granda“ odigrao se neizvestan baraž nakon kog su samo oni najbolji izborili plasman u naredni krug.

Andrijana Petrušovska i Vanja Jovanović - (23. 03.)
Čast da otvore večerašnju emisiju imale su Andrijana Petrušovska i Vanja Jovanović čiji je duel izazvao žestoku raspravu među članovima žirija koji su se složili da su u prvim pesmama blistale, dok su u drugim numerama podbacile.

Nakon rezultata 5:4 u korist Petrušovske, njen mentor Aleksandar Milić Mili odmah je napao Mariju Šerifović koja joj jedina nije dala glas.

– Da li je ovo realno? Kako Marija možeš da ne glasaš za nju sada? Ako ovo nije Zvezda Granda šta ti radiš onda ovde?– besan je bio Mili, nakon čega je Šerifovićeva obrazložila svoje glasanje.

– Ja najradije ne bih glasala ni za jednu. Andrijana, ovo je prvi krug da ti nisam dala glas. Svaki put sam te hvalila na maks i mislim da si mega. Obe devojke, prve pesme odlične, druge pesme pakao. Cecina pesma „Nevalja“ se ne peva tako- smatrala je Marija kada joj se Mili ljutito obratio:

– Ja sam radio tu pesmu! Kako pakao? Otpevala je tačno od početka do kraja na svoj način. Ovo što si uradila je mnogo ružno.

Ceca je dodala kako je Andrijana brzala strofe u izvođenju njene pesme, ali da je uprkos tome zaslužila šest glasova, sa čim se složio i Bosanac koji je Petrušovsku pohvalio da je prvu pesmu “ otpevala za deset plus.

Keba se izvinio Vanji što joj nije dao glas, a kao razlog je naveo da mu nije bila ubedljiva u drugoj numeri „Legitimno“ koju je zvučala kao da nije vežbala.

Viki se složila sa kolegama, dok je Đorđe priznao da mu je Vanja postala miljenica posebno zato što nije profesionalac, a Andrijanu je pohvalio što pokazuje uvek nešto novo na sceni.

Na kraju oglasili su se mentori.

– Meni je jedna stvar poražavajuća. Ovi komentari koje vi dajete na čelu sa Marijomi vama koji ste se složili. Ja radim na tome da svaki od izvođača kada uzme pesmu da je pevaju na svoj način– rekao je Mili, a Sneža je poručila Vanji da pusti glas u baražu.

Armin Zukić i Rijad Rahmanović - (23. 03.)
U prvom muškom duelu za večeras predstavili su se Armin Zukić i Rijad Rahmanović u kome je svih šest glasova osvojio Rahmanović koji je prošao direktno dalje.

Keba se odmah nakon njihovog glasanja pobunio i obratio Đorđu koji jedini nije glasao za Armina, što je David protumačio kao kopiranje Milija koji je isto odreagovao u prvom duelu kada je smatrao da je njegova kandidatkinja oštećena.

– Što kopiraš Milija? Mili je original– rekao je roker koji je zatim obrazložio svoje mišljenje:

– Nije imao atraktivan program do te mere da je bilo dosadno, ne mogu da verujem da ste odabrali pesmu od Amadeus benda pored svih hitova koji postoje. Imao je mnogo faulova u programu koji je bio jednostavniji- rekao je Đorđe sa kojim se složila i Snežana.

Za razliku od Davida, Ceca je pohvalila oba kandidata.

– Meni se Armin sviđa, njegova boja, izgled, nastup, ima karakter na sceni. Rijade, standardno si fenomenalan– dodala je Ražnatovićka.

Pored sjajnog nastupa, Mili je pohvalio i Rijadov stajling za koji je zadužena njegova supruga, zbog čega je Saša Popović pozvao Voju da se uključi iz bekstejdža i pokaže Rijadovu lepšu polovinu i ćerkicu.

–Svi koji pevaju ovde se ožene i dobiju decu– prokomentarisao je Popović, a Rijad otkrio kako je njegova ljubavna priča počela pesmom koju je upravo večeras izveo.

– Kada sam prvi put bio u „Zvezdama Granda“ Taške je od mene tražio da pevam „A onda mi pričajte o njoj“ i nikako nisam mogao da navežbam onaj prvi težak deo, a onda mi je tražila sadašnja supruga na jednom nastupu baš tu pesmu i ta iskra se desila– ispričao je takmičar.

Marija i Bosanac su se složili sa komentarima koje su istakla njihove kolege, a prednost su dali Rijadu koji je po njihovom mišljenju bio dominantniji.

Na kraju Keba se složio da njegov kandidat nije imao atraktivan program i otkrio kako nije bio na probi.

Julija Petrović i Antonija Čerkez - (23. 03.)
Ove subote na Grandovoj sceni dogodio se neverovatan duel kada su se u borbi našle talentovane Julija Petrović i Antonija Čerkez budući da su njihovi nastupi ostavili sve bez daha i reči.

Uzbudljivi trenuci u njihovim izvedbama završili su se nerešenim rezultatom 6:6, kao i nakon akapela pevanja rezultat je ponovo bio izjednačen 3:3.

S obzirom na dva imprsivna preformansa koje su pružile Julija i Antonija, Popović je bez razmišljanja doneo odluku da obe kandidatkinje prođu direktno u naredni krug takmičenja.

Prva je reč dobila Marija Šerifović koja je oduševljeno komentarisala ovaj duel, te je priznala da je večeras potpuno iznenađena zahvaljujući Antoniji Čerkez.

-Sjajan duel. Kandidatkinja broj jedan, u prvoj pesmi si refren nabrijala maksimalno i pevala si jako lepo. Ono što je za mene večeras jedno veliko i najveće iznenađenje je Antonija Čerkez i pevanje prve pesme. Dakle, ti si ili propevala ili rešila da pevaš ozbiljniji program i mene to stvarno raduje. Devojke čestitke, koja god da prođe – rekla je ona.

Dragan Kojić Keba se složio sa Marijinim mišljenjem, pa je čestitao i jednoj i drugoj kandidatkinji na sjajnim izvedbama.

-Julija, u refrenu Jelenine pesme si briljirala. Lepo je rekla Marija, trebalo ti je da uzletiš i kad si uzletela, više niko nije mogao da te spusti, bravo. Antonija, svaka čast – istakao je, a zatim je Viki dodala:

-Fantastične su obe, najviše bih volela da mogu obe da prođu i to zaslužuju sigurno i jedna i druga, mesto im je u sledećem krugu.

Svetlana Ceca Ražnatović takođe se složila sa ostalim kolegama sve što su rekli, a zatim je priznala da joj je jako teško da se odluči koja je bila bolja.

-Julija, već su ti sve rekli što ja takođe mislim. Ti stvarno jako lepo pevaš, pogotovo ovaj baraž, uživala sam kako si trilerisala i kako si nam predstavila emociju, fenomenalno. Antonija, lutko moja, šta da ti kažem. Standardno si dobra, trudiš se, odlične ste bile, jako teška odluka – ispričala je Ceca, a zatim je Snežana dodala:

–Svi isto mislimo, sa tim što bih ja Juliji čestitala za ovu baražnu pesmu, svaka čast.

Mili je iskreno istakao da mu je jedna kandidatkinja bila sigurnija i bolja u večerašnjem duelu, a onda bez razmišljanja rekao da bi voleo da ona prođe direktno dalje.

-Dva odlična kandidata, Julija stvarno svaka čast na trudu, ali meni je Antonija mnogo sigurnija, mnogo bolja i ja mislim da je ona trebala da ode direktno dalje – istakao je Mili, a onda dodao Đorđe David:

-Antonija, čestitam. A ti Julija, životinjo.

Dragan Stojković Bosanac vrlo kratko je komentarisao svoju kandidatkinju uz lepe reči i pohvale.

–Ja bih pohvalio Antoniju na pesmi u akapela pevanju o Mostarima, to je tamo himna. Tako da, bravo – zaključio je Boske.

Samed Dželo i Inel Lukić - (23. 03.)
Atomska Mina i Šejla Zonić - (23. 03.)
Uzbuđenje je večeras dostiglo vrhunac kada su se u „Zvezdama Granda“ suočile dve izvanredne takmičarke Atomska Mina i Šejla Zonić,

U sjajnom duelu, Šejla je sebi pobedom obezbedila direktan prolaz dalje, dok će se Mina za svoje mesto boriti u baražu.

Prva je iskreno komentarisala Viki Miljković koja ne krije da se tokom Šejlinog izvođenja čitava naježila, kao i da se umalo rasplakala od miline njene boje glasa.

-Šejla sedimo ovde sedam godina, mnogo sam toga čula. Bilo je fantastičnih pevača. Ja sam se naježila bukvalno od glave do pete, ovo je neverovatno. Ti si pokazala da muzika izaziva različita osećanja. Meni su bukvalno suze naišle na oči od miline i lepote, bravo Šejla. Ovo je nešto što do sada nisam čula ovde, to je moje mišljenje. Mina, pretežak repertoar za tebe, ne zna se koja je od koje teža – rekla je ona.

Snežana Đurišić se složila sa koleginicom Viki Miljković, a onda je istakla da ima želju da Šejla potpuno pređe na pevanje narodne muzike.

-Devojka broj jedan, tebi su već kazali, ja isto mislim kao moja koleginica Viki, da si ti omašila tu prvu pesmu, bolje će to Mili da objasni. Što se tebe tiče Šejla, šokirana sam prijatno. Mislila sam, odnosno sigurna sam da niko bolje od tebe nije otpevao Marijinu pesmu „Moj grad“ u ovom takmičenju. Savršena si bila, odlično. Volela bih da se prebaciš ovamo na narodnjake, jer stvarno sve žanrove odlično pevaš, pa onda bolje idi na ovo što je komercijalnije – ispričala je Sneža.

Dragan Stojković Bosanac komentarisao je Minino večerašnje izvođenje vidno iznenađen, nakon čega ga je Saša Popović naglo prekinuo.

-Ja sam glasao za obe. Atomska Mina mi je bila danas vrlo inspirativna. Ovo je pokazalo, negde na početku smo imali polemiku da li pevač može pevati svojom interpretacijom. Ti si pevala svojim glasom, ali nisi ništa oduzela da bi smo nešto prokomentarisali da li je to, to. Znači to je vezano za taj komentar kad ti ili bilo koji pevač otpeva na svoj način, a drugi po originalu, onda se vidi tvoja raskoš – pričao je Bosanac, a Popović se ubacio:

-Bosanac, požuri. Imamo deset parova, treba da završavasmo u tri ujutru? – pitao je ljutito Saša.

-Ja neću progovoriti više do kraja – žustro je odgovorio Bosanac.

-Jel ne možeš to lepo i brže da kažeš? – nastavio je Popović, a Boske je ipak nastavio:

-Ne mogu. Ako oćeš da kažem, oćeš, a ako nećeš, ne moraš. Neću govoriti više, ali Šejla nisi bila dobra u drugoj pesmi.

-Ma daj bre, šta pričaš? Bosanac, ti znaš da ja tebe najviše cenim, ali molim te – dobacio je Popović.

Nakon toga, Bosanac je nastavio sa svojim izlaganjem, ističući gde je Šejla imala sitne greškice.

-Šejla, ima jedna stvar koju nisi dobro dikcijski izvela oba puta – rekao je Bosanac.

-Ja ću ti reći jednu koja je vrlo ružna, to je pros***anje tvoje ovde koje je neutemeljeno – žestoko mu je dobacio Saša Popović, a Bosanac je odmah reagovao:

–Šta da ti kažem, zameni me. Ja ću se prose****ti, koliko se meni prose***a. Uvek imam argument, a ne zlo.

Nakon male zbrke, Mili je nastavio sa komentarisanjem takmičarki, ističući pohvale za Minin izgled, ali da pevanje nije valjalo.

–Mina, izgledaš fantastično, ali pevanje je bilo pakao. Znači, kad si vrisnula, ja sam mislio da te je napao leopard. Šejla, hvala ti na ovome što si prikazala ovde. To ne da je bez greške, i da se vratimo samo na sekund na ono što je sad i Bosanac počeo da petlja bez argumenata. Za prvu pesmu, ti imaš potpuno drugu boju i doživljaj nego Ceca, a ti si je donela na svoj način, ja sam oduševljen – ispričao je Mili.

Marija Šerifović ističe da je zadovoljna Mininim nastupom, dok je za Šejlu rekla kratko i jasno da je sve bilo odlično.

-Mina, meni si prvu pesmu pevala dobro i ono što mi se najviše svidelo je to što oni najdublji tonovi stoje stameno, tačno, perfektno, sve mi je bilo kako treba. Druga pesma, znaš i sama da te visine nisu poslužile, ali ono što mi se dopalo je što sa puno glasa. Šejla zna sve sam joj rekla prošli put, pevala si odlično – zaključila je Marija.

Dino Suljić i Mirza Pandur - (23. 03.)
Nakon moćnog duela u kome su glasove ukrstili Dino Suljić i Mirza Pandur koji su osvojili maksimalan broj glasova žirija, oni su snage odmerili u akapeli nakon čega je rezultat još jednom bio izjednačen.

– Ako njih dvojica ne prođu direktno, onda ćeš goleme probleme imati kada ja dođem tamo – zapretila je Marija Popoviću pre nego što je usledila njegova odluka.

– Ne mogu ovakva dva kandidata da ne prođu direktno, a pevaju ovako– insistirala je Šerifovićeva koju je podržao ostatak žirija.

Iako u ovakvim situacijama baca novčić, Popović je pritiskom na taster doneo odluku i pustio obojicu.

– Ovo je bilo pod pritiskom Marije Šerifović koja je počela da mi preti javno i otvoreno– priznao je Saša, a a njegova odluka ispraćena je gromoglasnim aplauzom.

Za kraj Snežana je zaševala „Maro, dušo, voleću te ja“ uz koju su je ispratile kolege, čime je završen ovaj duel u korist oba kandidata.

Milica Živković i Đula Drini - (23. 03.)
Milica Živanović i Đula Drini odmerile su snage u narednom duelu u „Zvezdama Granda“, a mlada pevačica iz Bosne nastavila je loš niz, pa ni u ovom krugu nije uspela da ostvari direktan plasman za nastavak takmičenja.

Milica je nakon duela osvojila dva glasa, dok je Đula dobila jedan glas više i obe će večeras pevati u baražu.

Da Đula nije bila na visini zadatka svedoče i komentari stučnog žirija koji je imao zamerke na račun večerašnjeg pevanja.

-Večeras sve što smo čuli od takmičara pre vas, zaista nisam mogla da dam glas, ja koja uvek bar nađem neku sitnicu za koju mogu da opravdam glas. Takmičarka broj jedan, sve vreme si bila dušo visoka, mislim da si promašila izbor pesama. Đula isto, ko koračnicu da si pevala, nije mi se dopalo isto si bila intonativno netačna – rekla je Snežana, a Viki se odmah nadovezala:

-Da je bilo sjajno, nije. Prednost dajem Đuli u svakom slučaju si bila bolja. Đula, rekla sam ti već da volim kako pevaš, ali i prošli krug i danas kao da imaš neku krpu, sve više ti se navlači mat boja, postaješ zatvorena, nemaš prodornost koju si imala. Kod Milice se čuje da si prehlađena, dobila si glas jer sam čula da si bolesna.

Ceca je takođe primetila da se nešto dešava sa Đulinim glasom, a Milicu je pohvalila za izvođenje njene prve pesme.

-Složila bih se sa Viki kada je Đula u pitanju, nešto ti se dešava sa glasom. Ti imaš ogromnu boju i lepo pevaš, ne znam da li su ti umorne glasnice, ali stvarno zvuči mat. Milice, bravo za „Cvetak zanovetak“, to je jako teška pesma za izvođenje izborila si se i dobila si glas od mene. Čuje se da si bolesna i nisi mogla da daš maksimum – istakla je Ceca.

Kratko i koncizno niz kritika je iznela i Marija, koja je imala jedan važan savet za Đulu Drini.

-Dala sam glas takmičarki broj dva jer jednimo što je iole bilo dobro je njena druga pesma. Đula, u prvoj si bila viskoka, ne znam šta se sa tobom dešava, kuglu nemam i ne treba da me zanima. Želim ti sreću i da se vratiš na kolosek gde si bila. Od stare slave se ne živi , nekako se vrati, ne znam gde zapinje – dodala je Marija.

Kako nije dao glasove, Mili je samo kratko prokomentarisao ovaj nastup takmičarki koji nije zadovoljio njegove kriterijume.

-Sad bi mogao da suzim broj grešaka na dvesta, zato niste dobile gas, ali ste preslatke – kazao je Mili, a Đole se nadovezao:

-Milicu ne bih komentarisao jer je bolesna, Đuli sam dao glas zbog druge pesme. Volim tvoju silinu i ti si mene kupila time.

Na kraju su mentori dali završne reči, a na kraju izlaganja Keba i Bosanac uspeli su da se posvađaju kao nikada do sada.

-Bile su super obe, u pravu su kolege. Đula, ti sine samo nastavi tako i ne boj se – rekao je Bosanac, a Keba se nadovezao:

-Milica su sam zvao pre dva dana i rekla mi je da je bolesna. Rekao sam joj da peva to što je odlučila, moj savet je svima da nikada ne govore da su bolesni kad imaju nastuo – rekao je Keba, a svađu pogledajte u videu ispod.

Miki Sekulovski i Boban Lazić - (23. 03.)
Pravi muški duel dogodio se u „Zvezdama Granda“ između Mikija Sekulovskog i Bobana Lazića koji su dali sve od sebe da se što bolje predstave na velikoj sceni. Haos je nastao upravo kada se Bole nakon nasupa žetoko posvađao sa žirijem.

Iako je žiri bio neodlučan oko glasanja, na kraju je Miki direktno prošao dalje, dok će Boban koji je osvojio tri glasa pevati u baražu.

Marija Šerifović je prva dobila reč, a u svom komentaru pokušala je da objasni šta je sve nedostajalo u pevanju da Miki i Bole budu bolji nego u ranijim pojavljivanjima.

-Ja sam Mikiju dana glas, ali želim da pojasnim. On je na kraju glasanja imao tri glasa, a po mom mišljenju on je bolji pevač od kandidata broj dva. Zbog toga moja ruka kreće i njemu daje glas, ali zašto nisam želela da ti dam glas. Ovo je tvoj najslabiji krug, sada smo videli sve tvoje slabosti. Prva pesma više priča, nego pevanje. To znači da sam mogla i broj dva da dam glas, jer je on prvu pesmu otpevao lepo, ali mi se nije dopalo to što si se vratio unazad dva kruga i počeo si da se dereš do iznemoglosti – rekla je Marija, a takmičar Lazić joj je odgovorio:

-To je onda bilo za tri glasa, moje pevanje večeras. Mislim da nisam bio falš, a kandidati da ih ne pominjem sad sa falšom dobijaju po pet glasova. Ne volim da se rapravljam i svi mi to zameraju, ali ja dođem kući o gledam emisiju gde otpevam „Rano je za tugu“ i dobijem četiri glasa i onda dođe šest takmiačra otpeva celu drugu pesmu falš i dobiju po pet ili šest glasova. Onda mislim da ne treba da budem ovde gde sam sad.

Marija je zatim nastavila da objašnjava svoju odluku, a Boban je nastavio da joj odgovara, pa se u sve umešao i Saša Popović.

-Bobane, nisu sva merila ista to je problem. Tu se slažem sa tobom, kada bi se ovde žiriralo samo pevanje, ovaj šou bi se ugasio – kazala je Marija.

U raspavu se umešala i Ceca koja je podržala takmičara i njegovu priču.

-Bobane, aršini nisu jednaki sve te razumem i sve si u pravu. Neki prođu sa sto falševa, a nekima se olupaju kolena i ruke. Ti si super – dodala je Ceca.

Kako bi prekinuo ovu diskusiju, uključio se i Popović koji je još jednom pojasnio šta treba da ima jedan pevač da bi postao zvezda.

-Morate da shvatite da nisu falševi merilo da li će neko dobiti tri ili četiri glasa. Bobane, moraš da shvatiš da sam napravio sto zvezda, nadam se da ti je to janso. Dolazio si na audicije kao mlad, pevao si falš i svakako. Jedne godine te nisam pustio, pa sam te pustio, pa si napredovao. Ovo je sedmo kolo. Ja kad biram tačno znam. Ovo radim dvadeset godina, razmišljam kao producent i gledam da li neko može kasnije nešto da napravi. Možda je i slabije pevao. Pevanje je najbitnije, ali nije sve u pevanju – rekao je Popović.

Laziću ovaj odgovor izgleda nije bio dovoljan, pa je nastavio svađu sa Popovićem i članovima žirija.

-Prošle godine kada sam ispao sa šest glasova, garantujem da mogu da budem veća zvezda od deset vaših finalista. Samo nemam pare da dam 20.000 evra za pesmu, plus za tri pesme. Otišao sam predaleko sada – kazao je on, a Popović mu je odgovorio.

-Ti imaš svoj stav i ja to poštujem, volim kada takmičar kaže ono što misli.

Zatim je Marija pokušala ponovo da smiri situaciju, ali je svađa doživela kulminaciju.

-O ovoj temi možemo da razgovaramo jako dugo. Da me ne shvatiš pogrešno, kada dođu baraži, pevanja. Saša kao šef ove parade, biznisa i svega pre će da da televizičnoj ličnosti glas, nego nekome ko peva tačno. Shvatite to ljudi, to je tačno pa se vi kada dođete u baraž pitate kao je neko ko je pevao falš prošao ili neko sa šest ispao. Pa zato što nema čarlamu – kazala je Marija.

Boban je zatim izneo još jedan svoj stav koji je žestoko pogodio Sašu Popoviča.

-Mislim da moje postojanje na ovoj sceni gubi smisao – dodao je Bole, ali je dobio žestok odgovor od Popovića.

-Kako gubi smisao, sad si bezobrazan. Kako možeš ovako nešto da kažeš? Ti si sada ušao u neke odluke žirija, ako oni nemaju kredibilitet onda nemoj da se takmičiš. Ovo stvarno ne razumem, sad si ispao bezobrazan i mislim da sa tim stavom i nije ti mesto tu. Ako misliš da ti nije mesto tu, onda ne znam šta.

Irma Hasić i Milica Stjepić Ivić - (23. 03.)
Omar Džaferovski i Lazar Živanović - (23. 03.)
U sledeći krug takmičenja prošli su: Rijad Rahmanović, Julija Petrović, Antonija Čerkez, Inel Nukić, Šejla Zonić, Dino Suljić, Mirza Pandrur, Miki Sekulovski, Omar Džaferovski, Atomska Mina, Andrijana Petrušovska, Đula Drini, Milica Živanović, Irma Hasić, Vanja Jovanović, Lazar Živanović, Samed Dželo, Boban Lazić.

Komentari: