Sjajni nastupi mladih talentovanih pevača su obeležili i ovu subotu veče u najgledanijem muzičkom šou programu „Zvezde Granda“.

Aleksandra Ivanov i Ivana Šundić - (16. 03.)
Večeras su led probile Aleksandra Ivanov iz tima Marije Šerifović i njena koleginica Ivana Šundić koja ove sezone brani boje tima Snežane Đurišić.

Duel se završio u korist Ivane koja je osvojila svih šest glasova stručnog žirija, dok je Aleksandra imala dva glasa manje.

-Devojke čestitam, divno smo startovali sa ovom emisijom. Ivana ovo znači da ideš direktno dalje, Aleksandra za tebe malo manje glasova, ali bila si sjajna, sve čestitke- rekla je voditeljka Ana Sević na samom startu te joj je Saša Popović skrenuo pažnju.

-Voditeljka neka ne daje ocene, da li je neko bio sjajan ili nije. To bih molio u narednom paru- rekao je Saša i dao reč prvo Miliju.

-Aleksandra, ti si fantastičan performer i imaš divnu energiju, ali meni ovaj program nije za tebe. Bila si mi ubedljivija ranije. Nisam ti dao glas jer je Ivana toliko fantastična, toliko jedna specifična pojava i boja glasa, sigurnost u pevanju. Već sam te video kako nastupaš i kako su svi presrećni- istakao je Aleksandar.

Ipak, za razliku od njega Ceca je podržala obe takmičarke tvrdeći da je Aleksandra zaslužila veću podršku.

-Mislim da je Aleksandra oštećena i da su bile egal. To je moj stav- poručila je Svetlana, dok je Keba smatrao da je Marijinu takmičarku ovog puta pojela trema.

Bosanac je bio saglasan sa mišljenjem Milija i Kebe, dok je Violeta iskritikovala Aleksandru.

-Šokirana sam Aleksandrinim nastupom. Ti si fantastična pevačica, al večeras nisi bila u punom sjaju. Ne zameram ti, dobila si moj glas, imaš i ti pravo na ovo- rekla je pevačica.

Izuzetan napredak Snežanine takmičare primetio je i Đorđe David koji je pohvalio i autfite Aleksandre i Ivane koje su se potrudile da večeras izgledaju svetski.

Kao i obično na samom kraju reč su dobili mentori, a Marija Šerifović je sve šokirala izjavom.

-Aleksandra s obzirom na 72 temperaturu, pevala si bomba- poručila je Šerifovićeva svojoj kandidatkinji.

-Temperaturu ima? Ala vera!- dobacio je Đorđe David, nakon čega je reč dobila i Snežana Đurišić.

-Sinoć smo većali da li će Ivana doći danas u takmičenje jer je bolesna i pod temperaturom. Odlična si bila s obzirom na okolnosti– zaključila je Sneža.

Haris Skarep i Elsan Pilica - (16. 03.)
Duel koji će se sigurno pamtiti je između Cecinog kandidata Harisa Skarepa i Violetinog takmičara Elsana Pilice.

Dva talentovana momka priredili su pravi doživljaj u studiju, a žiri ih je nagradio sa po šest glasova.

Kako pravila nalaću, usledilo je natpevavanje u kojem je pobedu odneo Elsan, osvojivši 5 tastera.

-Kakav duel!- prokomentarisali su Ceca i Saša.

-Mislim da je Elsan pevao dosta tačnije i preciznije u programu koji je odabrao što ne znači da je Haris pevao loše u regularnom programu. Mada, vidim da Skarep počinje malo da luta sa repertoarom i Harise ne mogu da te identifikujem konačno, da znam šta pevaš, a ništa mi do sad nije zvučalo da padnem u nesvest- konstatovala je Marija, nakon čega je Sneža kratko dodala:

-Mora da se kaže da je Haris ovog putao bio mnogo bolji nego prošli put.

Đole se jedini opredelio da ove večeri glas da Cecinom kandidatu, a kako kaže za to je presudila akapela.

-Čuo sam neku novu boju u akapeli koju nisam očekivao, to do sad nie pokazao. Elsane, svaka čast- rekao je roker.

Dragan Stojković Bosanac je u svom stilu udelio niz saveta takmičarima i objasnio im na koje stvari da posebno obrate pažnju.

-„Lipe cvatu“ te je potpuno koštala, i ritmički i tonski. Sve ono što si pokušao nije mi se dopalo. Pilica mi je bio odličan, kupio si me u strofi jer si počeo da pevaš- iskren je bio Boske, dok se njegov kolega Keba delimično usaglasio sa njegovim mišljenjem.

-Nemam ništa protiv komentara, ali Elsan je Sinana besprekorno otpevao, a Šabana tako-tako. Harise, ti blistaš, pa ne blistaš, ali obrati pažnju na izbog pesme- istakao je Kojić.

Mentorke su naravno pucale od sreće, a Violeta nije mogla da sakrije sreću zbog trijumfa u ovom napetom duelu.

-Uf, ja sam sad zadovoljna, konačno! Baš ovako mi se sviđa. Obojica ste bil dobri- kroz smeh je rekla Viki nakon čega je Ceca nahvalila Skarepa.

-Nama je bio cilj da pokažemo da pored narodnjaka koje sjajno pevaš imaš talenat i za nešto drugo. Neko ima za to sluha, neko nema. Srećno momci- poručila je Svetlana, a Saša je odmah prekinuo.

-Znači od žirija neko ima sluha, a neko nema? Ja bih voleo da čujem ko to nema sluha- zanimalo je direktor.

-Prvi ti! – našalila se pevačica, a potom pecnula Bosanca.

-Bosanac je mislio da je zagazdovao ali ja sam se vratila, pa ćemo sad da vidimo kojim tokom voda kruži. Sad ćemo da vidimo sta je falš, šta je distoniranje, šta je lepo, a šta je ružno- poručila je Svetlana, a Boske joj nije ostao dužan.

-Konačno da proradiš!- odgovori je Ceci.

Beta Sudar i Nikolina Perković - (16. 03.)
Pohvale su pljuštale tokom duela Bete Sudar iz tima Viki Miljković i njene protivkandidatkinje Nikoline Perković koja brani boje tima Đorđa Davida.

Ipak, glasovi stručnog žirija presudili su u koris Bete koja se plasirala direktno u naredni krug, dok se Nikolina izborila za 4 glasa.

-Znam da je NIkolina pred sam nastup izgubila glas i da se namučila zato ima moju podršku. I mene ubiše virusi, znam kako je. Beti čestitam, bila je sjajna- poručila je Ceca Ražnatović.

Pohvale na račun obe kandidatkinje su stigle i od Snežane Đurišić i Dragana Stojkovića Bosanca.

-Pevački je ovog puta dominirala Beta, posebno mi se prva pesma dopada. Bila je razumljiva i jasna, bravo! Što se Barbike tiče, bila si top, dobro, bolesna si, ali sam ti dao glas za podstrek. Trebalo je da bude 6:6- smatrao je Boske.

Draganu Kojiću Kebi je izuzetno bilo simpatično ime i prezime Violetine kandidatkinje zbog čega je naveo Sašu da se zapita odakle njemu nadimak „Keba“.

-Moj deda se zvao Branko i on mi je dao taj nadimak u sedmoj godini, to znači britka, oštra sablja. Recimo Ana Bekuta, bekuta je tu vašarski nož. Tako da nije slučajno da sam je ja zamenio- objasnio je Kojić i nasmejao sve.

-Sram te bilo stvarno, hoće da kaže da je on sablja, a Ana vašarski nož- kroz smeh je dodao Saša.

Nakon malo šale i smeha, stručni žiri je nastavio da komentariše duel bete i Nikoline.

-Beta je pokazala veštinu u prvoj pesmi, svi se slome pred kraj numere, a ona je imala lepu intepretaciju koja mi je prijala. Čulo se malo da je Nikolinu krenulo grlo da izdaje, ali u svakom slučaju dve dobre kandidatkinje- istakla je Šerifovićeva, dok je Mili tvrdio da takmičarke nisu bile egal već da je znatno bolja bila Beta Sudar.

Kao i obično, na samom kraju reč su dobili i mentori.

-Falilo ti je malo snage u drugoj pesmi, ali u baražu sigurno imamo najbolju pesmu od svih žena koje se budu pojavile- poručio je roker, a Viki je pucala od ponosa.

-Ništa ja tu ne bih menjala, ni dirala. Oduševljena sam- rekla je pevačica sa osmehom.

Janko Jankov i Sidik Šabanović - (16. 03.)
Pravi sudar titana dogodio se na Grandovoj sceni kada su u duelu snage odmerili Janko Jankov i Sidik Šabanović.

Da su pevači koji iz kruga u krug pokazuju da im je mesto na velikoj sceni, svedoči i maksimlani broj glasova koji su osvojili nakon duela.

Iako je uobičajena situacija da odmah nakon nastupa usledi akapela pevanje, Saša Popović je napravio izuzetak, pa je želeo prvo da čuje komentare žirija.

-Oni su dva fanstastična kandidata, ne zna čovek za koga da se odluči. Jedino bih Sidiku rekla, molim te promeni repertoar, daj mi nešto drugačije da te doživim i da nešto novo čujem. Ovo je fenomenalno, super pevaš, ali to smo naučili kao pesmicu. Mlad si i hoću da vidim nešto modernije da pevaš tim božanstavenim glasom – rekla je Ceca.

Zatim je reč dobio Keba koji je u obraćanju pogrešio Sidikovo ime, a onda je u studiji nastala opšta polemika.

Marija Šerifović je u svom izlaganju priznala da su oba takmičara bila na visini zadatka, ali je najavila nove probleme sa kojima će se žiri suočiti.

-Odlični su bili večeras, verujem jednom i drugom. Ne znam što u ovom momentu nema natpevavanja, želim da vas čujem u baražu. Volela bih da oni pevaju, jer će ako se desi slučaj isto kada ja budem mentor, biti problema – kazala je Marija.

Viki i Đorđe su istakli da su u ovom duelu nijanse presudile, ali su oboje dodali da bi voleli da čuji Sidika i Janka još jednom u baražu.

Mili, je nakon toga rekao da je ipak više očekivao od ovog duela, a ova njegova izjava je iznenadila mnoge.

-Moram da kažem da sam se jako radovao ovom duelu. Koliko sam se radovao, nisam doživeo to ushićenje. Mislim da su se vaši mentori preučili sa takvim vokalima. Ove tri pesme su prošle bez energije i snage, ali ste pvali dobro – rekao je Mili.

Nakon komentara usledilo je akapela pevanje, a žiri je tek nakon ovog dela bio na velikim mukama da odluči ko direktno ide u sledeći krug.

Da je odluka bila teška, svedoči to da su obojica takmičara dobila tri glasa, pa su Saši Popoviću prepustili da donese konačan sud.

Kako bi doneo najpavedniju odluku, Saša je odlučio da baci novčić. Sreća je bila večeras na Jankovoj strani i on je prošao direktno dalje, dok će Sidik pevati ponovo u baražu.

Milica Kostadinović i Adela Smajlović - (16. 03.)
Nakon što je u prošlom krugu u suzama napustila „Zvezde Granda“ Milica Kostadinović dobila je još jednu šansu da se pokaže na Grandovoj sceni.

Njena protivnica večeras bila je Adela Smajlović, a u mentorskom duelu našli su se Snežana Đurišić i Dragan Stojković Bosanac.

Duel se završio rezultatom 4:3 u Adelinu korist, a mišljenja žirija su bila podeljena kada je reč o Milici i njenom povratku u takmičenje.

Žiri nije štedeo reči kada su ove dve pevačice u pitanju, pa je svako imao neki savet ili kritiku za Milicu i Adelu.

-Mislim da je takmičarka broj jedan morala da dobije bar još jedan glas, prvi put sam te čuo da nemaš krpu na visokim tonovima. Pukla si i tu si me kupila, posle toga si bila falš, ali je to presudlo. Broj dva, mudro birane pesme, uspela si da sakriješ sve svoje anomalije – rekao je Đođe David, a odmah se nadovezala Viki.

-Adela, sada si bila otvorenija, vedrija, poztivnija. Vidi se napredak i meni je bilo to jako dobro. Milice, meni se to baš baš nije dopalo.

Keba je ipak ostao pri stavu da je Milica napredovala od prošlog pojavljivanja.

Ceca je sa druge strane iznela nekoliko kritika na račun Miličinog pevanja.

-Mislim da je Adela trebala da dobije još glasova i borbana je bila, trudila se, divno izgledaš. Verovala sam ti dok si pevala. Milice, lutko moja, to je sve van intonacije, dobar izbor pesama za energiju i atmosferu, ali moraš da radiš na intonaciji i da bolje čuješ sebe, to ti je moj prijateljski savet – dodala je Ceca, a odmah se uključio Mili:

-Nisam dao glasove, broj jedan, lepo pevaš, ali te je prva pesma pojela, u drugoj je bilo falševa. Dobićeš moj glas kad ga zaslužiš. Milice, ti si na pravom putu, veruj mi – rekao je Mili, dok je Snežana besno dodala:

-Za kući!

Marija je u svom komenataru iznela zamerke na račun pevanja obe takmičarke i nije štedela reči za kritike.

–Činjenica je da je broj jedan daleko bolja pevačica od broja dva, ali moj glas nisi dobila jer prvi refren kao da si krenula u rikverc, prva pesma kao da se nije desila. Nedostajalo je snage i volje, da poentiraš. Broj dva je pevala loše – rekla je Marija.

Na kraju su mentori dali svoje završne reči, a Dragan i Snežana su imali dobre savete za svoje takmičarke.

-Adela, sve što smo pričali, to se i desilo. Ti si dobara pevačica i jedna fina dama. Sve ono što su ti rekli to stoji, ali je jasno kao dan da si morala da dobiješ više glasova – rekla je Snežana.

-Da budem iskren, ja sam bez teksta. Stvarno ne razumem, Keba i Đole su u pravu, ali Mili da ne da glas. Naravno da Keba boje čuje, ali Mili ima više iskustva – rekao je Bosanac, ali je i Milica imala želju da se obrati Kebi:

-Moram nešto da kažem za gospodina Kebi. To je to, razumeli smo se, jer je Loznica u pitanju.

Petar Krekić i Stefan Tomić - (16. 03.)
Petra Krekić iz Beograda i Stefan Tomić iz Kraljeva odmerili su snage u narednom duelu u „Zvezdama Granda“.

Viki Miljković i Dragan Kojić Keba bodrili su svoje takmičare koji su se i večeras potrudli da se pokažu što bolje na velikoj sceni.

Duel se završio maskimalnim brojem glasova, pa su njih dvojica pevali još jednu pesmu u akapela nastupu kako bi žiri mogao da donese konačnu odluku.

Petar je odneo ubedljivu pobedu nakon natpevavanja, tako da će Stefan imati još jednu šansu da se pokaže u baražu na kraju emisije.

Saša Popović je upitao Stefana ko mu je rekao da peva pesmu Arsena Dedića u baražu, a njegov odgovor je iznenadio sve.

-Danas sam je čuo na radiju, pa sam je sada pevao. Iskreno, nisam spremao akapela pevanje – rekao je takmičar.

Žiri je zatim, kratko rekao svoje komentare, a u izlaganjima su obrazložili zbog čega je Petar večeras bio bolji.

-Petru sam dala prednost, pevao je u akapeli odlično i mislim da je bio bolji od Stefana, mada ja Stefana volim i čestitam vam – rekla je Ceca, a Mili se nadovezao:

-Ja sam ipak dao prednost Stefanu, zato što je izabrao totalno pogrešnu pesmu za baraž. Ne znam odakle ti ta ideja? Arsen je toliko težak da se peva, ti si sve odlično poskidao, za danas je ovo bila najteža pesma.

Marija je kratko obrazložila svoj glas, dok se Bosanac saglasio sa njenim stavom.

-Ubedljivi, tačniji i bolji za takmičenje bio je takmičar broj jedan – rekla je ona.

Snežana je imala nekoliko zamerki na Stefanov račun, a onda je nastala prava polemika u žiriju.

Na kraju su mentori dali svoje komentare, a Viki je blistala od sreće nakon što je njen takmičar prošao dalje, dok je Keba pružio podršku Stefanu.

-Prihvatam odgovornost jer sam mu dopustio da peva to. Prve dve pesme su dobre, drži se u baražu. Petra želim da pohvalim, ali u baražu nije bio Radiša, nego si kao Šaban pevao – rekao je Keba.

-Keba ne voli da gubi, pa sad priča stvari koje nisu istina. Petar je jako vredan i odgovoran, dolazi na probe i vidite da je proigrao na sceni – zaključila je Viki.

Melisa Zijadić i Jelena Prole - (16. 03.)
Iako su Melisa Zijadić i Jelena Prole jako talentovane, kada su se ove subote sastale u duelu na Grandovoj sceni njihove izvedbe nisu potpuno oduševile žiri, što je pokazao i rezultat koji je bio 4:3.

Popović je prozvao prvo Kebu za komentar, a on je objasnio iz kog razloga se ovog puta odlučio da glas ne da ni jednoj, ni drugoj.

-Melisa, veliki problem je bio tonalitet. Za ceo ton ili pola si trebala niže pevati ili ti možeš u tvom tonalitetu, ali nisi briljirala večeras. Blistala si na momente i zato nisam dao glas, nedovoljno je. Što se tiče Jelene, ne volim da kažem da je neko u falšu, više volim da kažem da je to distaniranje konstantno i mislim da izbor pesama, pogotovo prva nikako. Nisam zadovoljan, zato nisam dao glas – rekao je Keba, nakon čega je reč dobio Mili i dodao:

-Nije bilo dobro. Vi ste se trudile da izgledate super i pozitivno, ali jednostavno interpretacija i sve zajedno nije bilo dobro.

Snežana Đurišić jasno ističe da su napravile veliku grešku u izboru pesama, međutim smatra da je Melisa za nijansu manje falširala od Jelene, te je zbog toga dala glas kandidatkinji broj jedan.

-Mislim da ste pogrešile u izboru pesama, s tim što je malo bolja bila kandidatkinja broj jedan. Tonalitet u prvoj pesmi, falilo je volumena, glasa, a ti si uzela visoku intonaciju i to je sve bilo tanko, ali negde si bila u intonaciji i zato sam ti dala glas. Nisi podjednako falširala kao što je to uradila Jelena. Odatle je prednost, inače ni jedno ni drugo mi se nije dopalo – ispričala je Sneža.

Ipak, Viki je bez razmišljanja istakla da su joj se obe takmičarke dopale u izvođenju prvih pesama, dok bi za druge pesme imala zamerke.

-Meni su ove kandidatkinje u prvim pesmama bile dobre. Druge pesme onako, tu bi mogli da diskutujemo. Što se tiče Melise, malo je bilo nepreciznosti, ali ti imaš taj neki sladak triler, što se meni kod tebe baš sviđa, tako da ti nisam zamerila. Što se tiče Jelene, falilo je da budeš življa u drugoj pesmi, bila si uspavana, a trebalo je da samo malo življa budeš i eksplozivnija i to bi bilo to – rekla je ona.

Đorđe David smatra da je Melisa večeras bila ispod svojih standarda i objašnjava da to može svakom da se dogodi, ali da pamti njene prethodne krugove koji su mu se dopali, te zbog toga njegov glas ide Melisi.

-Kandidatkinja broj jedan, ja ću samo da kažem da svaki kandidat ima pravo da jednom ode ispod svojih standarda, što se tebi večeras desilo, ali se tvoje znanje i te kako čuje i ovim programom, jako dobro barataš. Prema tome, ja sam ti dao glas računajući sve ono što se dešavalo ranije. Što se Jelene tiče, veliko i prijatno iznenađenje je tvoja boja, kada je prva pesma u pitanju – ispričao je Đorđe, nakon čega je dodala Marija kratko:

-Jeste cela situacija bila uspavana. Nisu toliko loše pevale, nego smo u mesecu kada smo svi bolesni. Jelena probaj do baraža da se sastaviš.

Ceca Ražnatović ističe da joj se Melisino izvođenje dopalo i da je bila odlična, te joj je od srca poželela sreću u baražu.

-Ja u prvoj pesmi kod Melise, stvarno nisam čula te falševe, ali neću ni da tvrdim. Stvarno nisam čula, ima takav glas, mekano peva i nije galamdžija, to ste do sad shvatili. Meni se to dopalo, ti si bila odlična, imaš za baraž dobru pesmu, potrudi se, nagazi i ja se nadam da ćeš proći – zaključila je Ceca.

Antonio Ramčevski i Dejan Dačević - (16. 03.)
U uzbudljivom duelu našla su se dva sjajna izvođača, Antonio Ramčevski i Dejan Dačević koji su priredili pravi spektakl publici i žiriju.

Nakon žestoke borbe, rezultat je bio nerešen sa osvojenim maksimalnim brojem glasova 6:6, nakon čega je usledilo akapela pevanje gde je takođe rezultat bio izjednačen 3:3.

Iako su obojica kandidata osvojila srca publike, Bosanac i Snežana Đurišić izrazili su duboko uverenje da zapravo mogu još bolje i više od toga što su pružili.

-Srednja žalost obojica, gotovo – rekao je Bosanac, na šta se Sneža odmah nadovezala:

-Isto.

Viki je takođe istakla da su bili dobri, ali ne onoliko koliko oni mogu, te da je svuda po malo falilo.

-Pa, da ne bih i ja rekla isto, momci bilo je dobro, ali ni jedan nije bio savršen. Zaslužili ste vi glasove, obojica ste narodnjaci, ali svugde je falilo po malo – rekla je on, a Ceca se nije složila sa ostalim članovima:

-Meni ste bili super – rekla je Ceca.

Mili je bio saglasan sa Cecom, govoreći da su oba takmičara po njegovom mišljenju fenomenalna, te da mu nije jasno to navođenje da mogu bolje da otpevaju.

-Meni su to dva fenomenalna kandidata koji su dobili šest glasova, akapela, tri – tri, ja ne mogu da zamislim šta bolje mogu da izvedu – istakao je Mili.

Đorđe David im je uputio brojne komplimente, navodeći da su njih dvojica budućnost ovog formata, te je istakao da mu se ipak za nijansu više dopao Dejan Dačević.

–Naravno uvek može bolje, bili ste divni. Vi ste budućnost ovog formata i ovog načina pevanja, svaka vam čast. Meni lično više me je kupio kandidat broj dva, razdraganiji si bio – rekao je on, a Marija je dodala:

-Iskreno, ja sam iznenađena da je 6:6, ali je moj kandidat pevao bolje.

Dragan Kojić Keba ih je iskreno opomenuo gde su napravili greške, međutim naveo je da je prednost u ovom duelu dao Antoniju.

-Pevali ste pesme od legende Šabana Šaulića i ne pravite više trilera nego što je Šaban pravio u tim pesmama, to je zamerka za obojicu. Blagu prednost bi dao Antoniju.

Nakon toga, s obzirom da je rezultat poptuno nerešen, Saša Popović je pitao redom članove žirija da nije bilo akapela pevanja, kome bi dali glas?

-Da nije bilo baraža, kome bi Snežana dala prednost? – pitao je Popović.

-Kecu – odgovorila je Snežana kao iz topa.

-A ti Viki? – upitao je Saša.

-Teško pitanje, ne znam. Dvojici – razmislila je prvo, pa priznala da prednost daje kandidatu broj dva.

-A ti Bosanac? – nastavio je Popović.

-Neću da kažem – rekao je Bosanac.

-Mili?

-Kecu – iskreno je rekao Mili, a onda je odgovorio kroz smeh i Đorđe David:

-Dvojici na keca.

Kada su se izjasnili, Popović je izašao na scenu i stao pored Antonija i Dejana, te ih je upitao koju stranu novčića biraju, budući da će to odlučiti ko će proći direktno dalje.

Antonio je izabrao stranu gde je glava, dok je Dejan izabrao pismo i kada je Popović bacio novčić, sreća je bila na Antonijevoj strani, dok se Dejan za svoje mesto bori u baražu.

Sofija Đekić i Nađa Mujezinović - (16. 03.)
Na velikoj sceni glasove su ukrstile Sofija Đekić i Nađa Mujezinović koje su uspele da zadovolje kriterijume žirija i obe osvoje po šet glasova nakon čega je usledilo natpevavanje.

U akapeli Sofija je izvela numeru „Ne dam ovo malo duše“, dok je Nađa pevala „More pelina“, kada je žiri prednost dao Đekićevoj sa četiti glasa podrške, što je izrevoltiralo Kebu koji je smatrao kako je njegova kandidatkinja oštećena.

– Bosnac pogrešio si sad, budi realan. U natpevavanju je Nađa dominirala– rekao je Kojić, na šta je Boske odgovorio u svom stilu:

– Kebo, da li si ti ikada čuo pesme koje su pevale u natpevavanju? Jel ti čuješ kada neko slaže tačne tonove ili poistovećuješ sa falšom jer ne čuješ?

– Stariji si čovek, a lažeš to nije lepo. Pričaj jezikom da te publika razume. Ja sam glas naroda, zezaju se sa tvojim komentarima– uzvartio je Keba, nakon čega je Stojković dao svoj sud.

– Sofija, prva pesma nije bila sjajna zato što si je pevala tehnički doterano, ali ne emotivno. Peva se o majci, treba suza iz kamena da krene, ali druga vrlo poletna i tačna intonativno. Natpevavanje savršeno. Nađa, ti si ovde vrlo lepo nastupila kao jedan tezgaroški pevač, pevala si kao da smo mi u klubu, pa šta lupiš, lupiš koji ton zahvatiš, naročito u akapeli. Prvi ton omašila, to je kao da sedneš u auto i odmah udariš u banderu– zaključio je Bosanac.

Marija je pohvalila Milijevu takmičarku koje je prošla direktno dalje, a zatim je dala savet Mujazinovićevoj.

– Nađa, ja ovo trubim iz dana u dan, prvu pesmu lepo. More pelina, kada pročitaš tekst to je tuga, to je crno bez imalo belog, ti se isvađa sa temom , sa pesmom sa nama tako da ne znam ko će tebe da zipuje. Porazmisli o tome, nema svađanja– istakala je Šerifovićeva.

Viki je smatrala da su bile podjednako dobre, ali da je presudilo to što je Sofija, po njenom mišnjenju mekano otpevala Zoričinu pesmu, dok je Ceci ista kandidatkinja bila vedrija što je potvrdila i Snežana.

Za razliku od njegovih kolega, Đorđe je istakao kako je ovo bilo Nađino najtačnije pevanje od početka takmičenja.

Na kraju, Mili nije krio sreću što je njegova kandidatkinja prošla direktno dalje i pozdravio je rečima: „Bravo,bravo,bravo“.

Enis Todić i Almir Delić - (16. 03.)
Enis Todić i Almir Delić nastupili su kao poslednji par i svojim izvođenjima obradovali ljubitelje kako pop, tako i narodne muzike, a žiri ih je obojicu nagradio sa maksimalnim brojem glasove.

Ipak, u natpevavanju Todić se pokazao kao dominantniji kada je osvojio svih šest glasova i direktan prolaz, dok su na Almirov račun pale kritike.

Kako je u pitanju poslednji par, Popović je zamolio žiri za kratke komentare.

– Upropastio je kandidata Bosanac. Previše trilera, previše svega… To mi je Keba rekao da kažem– rekao je Mili čime je nasmejao prisutne, a Marija se nadovezala kako je Delić zaista preterao sa ukrasima u akapeli.

Posebno oštra prema Bosančevom kandidatu bila je Snežana koja je u jednoj od prethodnih sezona radila sa Almirom.

– Kako može da se peva tako? Unakazio si pesmu, dišeš kad hoćeš, prekidaš miso kad hoćeš. Ti si odličan pevač, ali večeras si u sve tri pesme omanuo, dok je Todić pevao lepo, tačno i gospodski– obrazložila je Sneža.

Keba se pitao kako je Boske dopustio svom kandidatu da na taj način peva Šabana.

– Dragane, kada neko dobro svira i zna meru zašto podržavaš ovakvo Šabanovo pevanje i da se dodaju trileri, umesto da ga po ušima-izjavio je Kojić.

Nakon pohvale Viki i Davida da je Enis dominirao večeras, svoje mišljenje dao je Bosanac.

– Ja sam Šabana producirao i učestvovao u kreiranju i njegovom izvođenju pesama, Marija, dušo moja, i tebe mi je dovde- odbrusio je Stojković, dok je Ceca pohvalila oba kandidata, a posebno svog koji je prošao dirktno dalje.

U sledeći krug takmičenja prošli su: Janko Jankov, Antonio Ramčevski, Petar Krekić, Enis Todić, Elsan Pilica, Ivana Šundić, Sofija Đekić, Beta Sudar, Sidik Šabanović, Stefan Tomić, Jelena Prole, Dejan Dačević, Adela Smajlović, Haris Skarep, Nikolina Perković, Melisa Zijadić, Aleksandra Ivanov, Nađa Mujezinović .

Komentari: