Večerašnju emisiju obeležila je grupa sjajnih mladih talenata koji se svim snagama bore da stignu do finala i osvoje titulu nove „Zvezde Granda“.

Dejan Dačević i Rijad Rahmanović - (09. 03.)
Nakon spektakularnih nastupa Dejana Dačevića i Rijada Rahmanovića desilo se nešto nesvakidašnje, a to je da se Kebin taster iznenada pokvario.

Naime, broj za koji se Keba odlučio se video, ali njemu nije zasvetleo taster, što je njega nenormalno iznerviralo, te se momentalno požalio.

-Pa daj više, upalite mi taster, osećam se glupo – rekao je on, na šta se nadovezao Saša Popović:

-Radi, radi…

-Pa, ne radi meni – odgovorio je Keba.

Đorđe David se iznervirao skoro koliko i Keba, te je ustao sa svoje stolice i pozvao Kebu da mu priđe.

-Stani, on ne razume. Dođi ovamo. Znači, na displeju piše dva, a gore si us**o lampu i ne radi lampa – rekao je iznervirano Đorđe David.

-Bravo, pa ti si Ajnštajn bre, ti nisi David – ljutito mu je odgovorio Keba.

Keba je uspeo da nasmeje Snežanu Đurišić, a ona se umešala i ohrabrila ga jednom rečenicom.

-Nemoj da brineš ništa, sve što ti nije jasno Đorđe će da ti objasni – rekla je.

Nakon dileme oko tastera, jedno je bilo sigurno, a to je da su i Dejan i Rijad bili odlični i pružili nezaboravne nastupe koji su se završili rezultatom 6:6.

Nakon toga, usledilo je akapela pevanje, međutim i tu je rezultat završen nerešenim ishodom 3:3, a onda je Popović reč dao Ceci.

-Što se mene tiče i mog ličnog utiska je da su obojica dominirala u drugim pesmama i da ste se baš tu raspevali. Prvi ste par, to je potpuno normalno, probijate led. Bili ste super – rekla je ona, a zatim je nastavio Đorđe David:

-Oba kandidata su mi zvonila jako lepo što je vrlo teško na početku sa ovakvim pesmama i ovakvim programom koji ste odabrali. Rijade, mene si digao u drugoj pesmi sa tim „Sarajevo“. Ja tu pesmu volim i nisam je čuo ne pamtim. Kandidat broj dva, mislim da si sve stabilniji i stabilniji. Ovo što si pevao je veliko iznenađenje, bravo i nastavi tako.

Keba otvoreno ističe da se nije dvoumio, ali je ponovo zbunio žiri kada je uputio brojne pohvale Rijadu, dok je glasao za Dejana.

-Nemam dvoumljenje. Rijade, meni si i prvu i drugu otpevao odlično. Zaplenila me tvoja boja glasa, sigurnost, lakoća, nadahnutost, što mi je malo manje nadahnutosti bilo kod Dejana – rekao je on.

-Kebo, za njega si glasao. Za Dejana si glasao. – ubacila se Ceca.

-Dobro, ja govorim generalno utisak – objasnio je Keba, dok su se svi u studiju ponovo smejali, a Saša Popović pogotovo.

-Ceco, moraš da sedneš pored njega molim te – rekao je Popović.

-Bolje se snašao drugi kandidat Dejan i zato sam pritisnuo broj dva. Molim vas, u buduće nemojte da me prekidate. Ceco, samo osmeh, tako je – odgovorio je Keba.

Mili je oduševljeno i ponosno pohvalio obojicu kandidata, ali jednu stvar je zamerio Rijadu.

-Ma fanatastičan početak, obojica su mi bili top. Rijade, ja bih ti samo jednu stvar rekao kao moj doživljaj. Nema veze, sad si odličan bio. Imam osećaj da kada si ušao u prvu pesmu, jako si razmišljao da ne pogrešiš, da to bude stameno. Fali mi ona tvoja lakoća, kao prethodnih sezona, kad uđeš i otvoriš se skroz i to sve teče nekako. Sve u nameri da budeš užaasno tačan. Dejane, fantastično – rekao je Milić.

Snežana Đurišić je otvoreno priznala iz kog razloga se opredelila da njen glas pripadne Dejanu Dačeviću.

-I meni ste se obojica više dopali u drugim pesmama nego u prvim. Kad je u pitanju akapela pevanje, ja bih samo kandidatu broj jedan predložila da sa manje ukrasa ovu pesmu peva. To je razlog što sam se opredelila za kandidata broj dva, mada generalno odlični ste obojica baš, čestitam.

Nakon toga, Saša Popović je neočekivano izašao na scenu sa novčićem u ruci i upitao Rijada i Dejana da li biraju pismo ili glavu, te objasnio da će tim načinom odlučiti ko će proći dalje, a ko će otići u baraž.

Dačević je izabrao glavu, a Rijad pismo. Popović je bacio novčić i sreća je bila na Rijadovoj strani budući da je novčić kada je pao bio okrenut na pismu.

Iako su obojica bili fantastični, Rijad je prošao dalje, dok će se Dačević za svoje mesto boriti u baražu.

Vanja Jovanović i Đula Drini - (09. 03.)
U uzbudljivom duelu, Vanja Jovanović i Đula Drini briljirale su svojim izvanrednim nastupima, nakon čega su obe dobile brojne pohvale.

Iako je Vanja dobila komplimente da je neverovatno napredovala, nije bilo dovoljno da prestigne sjajnu Đulu Drini, te je rezultat bio 6:4 u Đulinu korist.

-Đula, bilo je tu nekih problemčića, mislim da si toga svesna. Ti si standardno dobra i odatle moj glas ide za tebe. Međutim, mislim da je kandidatkinja broj jedan zaslužila više glasova. Ti si za mene do sada, u ovom šestom krugu, najprijatnije iznenađenje. Sa svim onim greškama koje su se dešavale sa upadom u prvoj pesmi, ti fantastično zvoniš. Tvoj glas je kao žilet čist, ti možeš da ga otvoriš i pucaš gore koliko je god potrebno. Čak neki put i preteraš, ali kad ga nema onda je problem. Ti si se transformisala u jednu lepoticu, za razliku od svih ovih prethodnih krugova i mislim da je tvoj napredak ogroman i četiri glasa malo – ispričao je Đorđe David.

Marija Šerifović se složila sa Đorđem što se tiče glasova dodeljenih Vanji Jovanović, a Đulu je nahvalila posebnim rečima.

-Možda je Đole u pravu, mogla je da dobije još jedan glas od mene. Vanja, prvu pesmu si pevala okej, a u drugoj si se možda malo umorila, brza pesma, to se vidi. Moja topla preporuka ti je, da počneš negde nešto da pevaš. Da imaš dva sata ozbiljnog pevanja, jednom sedmično. Đula, šta god da je rekao Đole, ovo je šesti krug, a ono kako si ti pevala do večeras je ludnica, apsolutna ludnica. Ja ti verujem i to je to – rekla je Marija.

Nakon toga, Ceca je izrazila svoje mišljenje koje se u potpunosti slaže sa Đorđem i Marijom, ali ističe da joj se dopadaju obe kandidatkinje.

-Već su Marija i Đole dovoljno rekli. Evo, ja ću početi od Đule, Đula ima napadačku boju i veće iskustvo, to se čuje prosto i u nastupu. Što se Vanje tiče, meni se to dopalo. Pogotovo sad kad čujem da nemaš nekog iskustva, jako si napredovala, što je jako bitno. Brzo kapiraš, mislim da si mogla da dobiješ jedan glas više. Želim ti sreću u baražu, a tebi Đula čestitam – rekla je ona.

Ipak, Mili se nije složio sa Marijom, što je Snežanu Đurišić razbesnelo.

– Vanja, ne bih se složio sa Marijom u jednoj stvari, a to je, ne dva sata nedeljno, nego svaki dan dva sata da povežeš. Meni ovo nije bilo dovoljno za više glasova – rekao je on, na šta se ubacila Sneža:

-A šta nije dobro Mili, molim te? Ti si kompetentan za ovaj repertoar, zanima me.

–Prva pesma je toliko bila dosadna – odgovorio je Mili.

-Može pesma da ti bude dosadna, ali njena interpretacija je bila dobra – rekla je ljutito Đurišićka.

-Jednostavno je bila ravna i dosadna i razumem potpuno da ćeš ti to vežbom da postigneš, da izražavaš emociju i dole i gore i da ispričaš kako ti osećaš tu pesmu. To večeras nisi uradila i meni je to bilo dovoljno da zvuči amaterski. Đula, ja mislim da je ovo tvoje najlošije izdanje večeras. Pevaš atraktivan program, atraktivno izgledaš, ali nešto je falilo – ispričao je Mili iskreno.

Zatim je glas dobila Viki Miljković koja je zadovoljna i jednom i drugom takmičarkom, ali je dodala sitne kritike i savete.

-Ajde da počnem od jedinice. Slažem se da si napravila korak i popravila se, ali ono što je meni večeras smetalo, dinamika ti je bila neusaglašena. Znači ideš tiho tiho i onda odjednom gruneš, pa se odmah stišaš. To ti treba vežbanje, tako da nije zamerka. Mogla si da dobiješ još glasić. Mislim da će to vremenom da dođe na svoje. Đula, tebe favorizuju ovde od početka i to je sasvim okej, ali moram se složiti sa Milijem. Od početka tonski nije bilo večeras perfektno, bilo je mnogo silovanja u drugoj pesmi, posavetovala bih te da povedeš računa o tome. Đula, čestitam, a tebi dušo, srećno u baražu – ispričala je ona.

Keba je oduševljen Đulinom energijom, te je upravo to odlučilo da njegov glas ode njoj, međutim, i Vanja Jovanović ga je iznenadila večerašnjim nastupom.

-Đula, ja sam ti dao glas, energija ti je top. Ja volim takvu energiju ko ima na sceni. U prvoj pesmi si nekako bila neraspevana, kruta. Ja neću o greškicama, energija je tu pobedila. U drugoj pesmi si bila nadahnutija, znači ima osnova što sam ti dao glas, svaka čast. Vanja, ja sam uživao u prvoj pesmi. Nije mi bilo dosadno, uživao sam u tvom glasu, fenomenalno je bilo. Druga pesma je mogla bolja, ali svaka čast i jednoj i drugoj – istakao je on.

Dragan Stojković Bosanac je bio iskren, te iako je Đulin mentor, iskreno je uputio gde je večeras imala sitne greške.

-Ja ću za razliku od mojih kolega koji ovde kad sednu, divljaju, brane, sad prvi put reći nešto, Đula ovo je tvoje najlošije pojavljivanje. Sa tvojim glasom se nešto ovde desilo. Ne znam šta, falševa, tona, improvizacije tona. Ovo što su ti ostali ispričali, veruj da su te poštedeli mojih reči i drugu pesmu nismo tako vežbali – rekao je on.

Snežana Đurišić ne krije koliko je zadovoljna i ponosna na Vanju Jovanović i priznaje da je po njenom mišljenju ovo najbolji njen nastup do sada.

-Vanja, ovo je tvoje najbolje izdanje do sada i ja ti zaista čestitam. Slažem se da druga pesma nije bila dobra dinamički i na tome poradi u baražu – rekla je Snežana.

Omar Džaferoski i Armin Zukić - (09. 03.)
Duel Omara Džaferoskog i njegovog kolege Armina Zukića izazvao je lavinu komentara, koje čak ni sami takmičari nisu očekivali.

Nakon nastupa za pamćenje, Omar, koji ove sezone brani boje tima Đorđa Davida osvojio je šest glasova, dok se momak iz Aninog tima izborio za jedan glas manje.

-Otupili su me sa glasovima- prokomentarisao je Keba, koji menja Anu Bekutu u „Zvezdama Granda“, a zbog njegovog ,komentara svi su prasnuli u smeh.

S obzirom da je Marija Šerifović presudila svojim glasom u korist Đoletovog kandidata, prva je i dobila reč.

-Ovako, stvar je vrlo prosta ovde. Omare, pesmu „Od milion žena“ Tonija Cetinskog sam ovde za 9 godina čula 9. 000 puta, a ovako tenički, precizno, ukrasi, toniranje, dinamika, ovo ovako niko nije otpevao i ne može! Što se Armina tiče, jako lepo je pevao, ali se nije ništa novo desilo u odnosu na prethodna 4 kruga. Ovo je sve zasluženo i fer- poručila je Mara.

Sa njenim mišljenjem bio je saglasan i Saša Popović.

-Sličan repertoar peva i mi ne vidimo potencijal za neku zvezdu veliku- konstatovao je Sale,

Ipak, Svetlana Ražnatović bila je drugačijeg mišljenja te je Bekutinom kandidatu udelila niz komplimenata.

-Ne slažem se, jer ja u Arminu vidim ogroman potencijal. Prvo jako lepo izgleda što je bitno za ovaj posao. Prva pesma mu je super, a druga ga je koštala, to je bio promašaj. Ti imaš glaščinu, imaš fenomenalnu boju glasa što je jako skupo u ovom poslu i imaš emociju. Ma verujem ti dok pevaš! –poručila je Ceca i čestitala Omaru na fantastičnom izvođenju.

Sličnog mišljenja kao i Ceca, bio je Aleksandar Milikć Mili koji je sudeći po reakciji oduševljen i jednim i drugim kandidatom.

-Ne bih se složio da Armin nije dao ništa novo. On ima nešto, a to je nekada često najbitnija stvar, ima neko lice poznatog glumca. To ne može da se napravi, čovek se sa tim rodi i to je usko povezano sa harizmom. Samo si imao pogrešan izbor pesme. Mislim da možeš daleko da doguraš, ali svakako je ovo posao kojim ti treba da se baviš – zaključio je Milić.

Istog stava kao i kolege bile su Viki Miljkovikć i Snežana Đurišić, dok je Boske, kao i uvek dao malo opširniji sud.

-Ja bih se osvrnuo na Marijin komentar… Njegov stil će se napraviti kada dođe u studio, ovde je zona komfora vrlo bitna za pevača koji se predstavlja. Zamislite ja sad prebacim Đulu da peva pesme Dorisa Dragojevića. Divan si lik i ne ostavljaš nikoga ravnodušim. Što se tiče Đoletovog kandidata, vidi sine, meni si perfektan. Ti si meni stvarno top– rekao je Bosanac.

Na samom kraju reč su dobili i mentori što je dovelo do žustre rasprave između Marije Šerifović i Đorđa Davida.

-Meni je najvažnije ovo što je Mara rekla, to vredi milion dolara. Takođe i Milijeve reči su jako vredne,ali sad idemo na kritike. Ti majstore ili ćeš da oslabiš- rekao je Omarov mentor Đole, zbog čega je Marija poludela.

-E, vidi, sad ja zbog ovog komentara od sledećeg kruga za Omara ne glasam!- odbrusila je Šerifovićeva iako je roker nije koinstatovao.

-Sve što ti ja kažem je za tvoje dobro- nastavio je Đole, što je Maru još više razbesnelo.

-Nemam komentar, ali ovo je sa svih aspekata pogrešno, ako je neko savršen pevač ostavite ga na miru! To nije dobro za njegovu glavu, nemojte to da radite!- bunila se Marija, dok je Keba istakao da mu je jako žao što nije stigao da vežna sa Arminom.

-Ti sigurno imaš spektar da možeš da uđeš u razne stilove. Omar svakako jeste zaslužio da prođe direktno dalje, ali ti si meni Armine bio super- poručio je pevač.

Nikolina Perković i Andrijana Petrušovska - (09. 03.)
Čuvenu osmorku stručnog žirija nije lako fascinirati, ali Nikolini Perković i Andrijani Petrušovskoj je to pošlo za rukom.

Iako je njihov duel izazvao raspravu, sigurno je bio jedan od onih koji će se pamtiti.

Direktno u naredni krug, osvoijivši 6 glasova plasirala se takmičarka iz Milijevog tima, Andrijana, dok se devojka koja brani boje tima Đorđa Davida izborila za četiri glasa.

-Obe su fantastične! Po mom mišljenju Andrijana je imala jako dobra pojavljivanja i ranije i sada, ali ovo večeras je bilo jedno od možda najboljih. Uvek izgledaš dobro, ali večeras posebno blistaš. Obe pesme si otpevala fantastično, čak da sam se ja naježila. Sve pohvale. Zaslužila si i više od ovoga. Što se Nikoline tiče, neka si se vratila u plavuše. Prva pesma je bila bomba, a druga te malo koštala. Bila si i ti jako dobra, ali je Petrušovska izdominirala večeras- konstatovala je Viki Miljković na samom startu.

Međutim, njen kolega Dragan Kojić Keba imao je drugačije mišljenje zbog čega je izrevoltirao Cecu.

-Verujte mi, mislio sam da ne dam nijedan glas. Andrijana, pesmu „Zajdi, zajdi“ možeš mnogo bolje, meni si bila nestabilna nekako mi se nije to svidelo, nije mi bilo za glas. Što se Brenine pesme tiče kupila si me sa nekim trilerima. Nikolina, drugu pesmu si preagresivno pevala, možeš ti to bolje. Ja sam morao svoje da kažem- poručio je pevač, nakon čega je Marija Šerifović nahvalila Petrušovsku.

-Ovako, ja znam kako Andrijana peva i mislim da član žirija koji dođe treba da ode na Jutjub da presluša kako je neko pevao nekada. Uz dužno poštovanje Kebi…. Savet, dajte čoveku spisak pred emisiju. Prvu pesmu si Andrijana otpevala odlično, možda nisi pevala kao Šaban Šaulić, ali ovo je bilo dobro. Andrijana je pop pevačica i ovo je bilo odlično- rekla je Mara, nakon čega je nastala rasprava oko Andrijaninog izvođenja čuvenog hita „Zajdi, zajdi“.

Ipak raspravu je prekinuo Saša Popović koji je tvrdio da je Petrušovska prelepo otpevala i da se publici u studiju to dopalo.

Pohvale za Andrijanino izviđenje stigle su i od Dragana Stojkovikća Bosanca, koji je kandidatkinjama udelio i niz saveta.

Snežana Đurišić je ovoga puta bila saglasma da je Nikolina u numeri bila preagrisvna, dok je Andrijanu nahvalila za hrabrost da odabere numeru „Zajdi, zajdi“.

-Htela sam da kažem da je Keba nagluv i da nije dobro čuo. Mnogo nas je otpevalo „Zajdi, zajdi“ i svako je to uradio na svoj način, a publika je to prihvatala. Ja sam kod tebe čula emociju i ogroman trud, uživala sam. Što se Brenine pesme tiče sve je super. Kod Nikoline mi se dopala pesma Sanje Vučić, a za drugu pesmu ti nisam zamerila, ona se peva napadački. Srećno devojke!- istakla je Ceca.

Nakon njenog komentara Keba je pokušao da se opravda, ali mu Ceca to nije dozvolila.

-Kebo nemoj da se kačiš sa Svetlanom iz jednog krucijalnog i najvažnijeg razloga. Onog trenutka kad si s njom otpevao „U snu ljubim medna usta“, tad ti je krenula karijera– tvrdio je Saša, dok je Keba istakao da je obratno.

-Čekaj Ceco, ko je kome dao priluku za duet, ja tebi ili ti meni?- pitao je pevač.

-Kebo, da ti kažem nešto. Kad Saša priča nešto ovde, mi svi klimamo glavom, tako da klimaj glavom- našalila se Svetlana.

Na samom kraju reč su dobili mentori, a Đole je otkrio da je njegova kandidatkinja Nikola bolesna.

-Ona je bolesna kao pas. Užasno sam ti zahvalan što si poginula na terenu, što bi se reklo. Petrušovska, budi ponosna na ovaj krug- poručio je roker, dok Mili nije mogao da sakrije ponos zbog uspeha svoje takmičarke.

-Jako sam ponosan na svog kandidata iz dva razloga. Jedan je to što Andrijana ide takvom brzinom od prvog dana kada se pojavila do sada, neverovatan napredak je ostvarila. Drugi razlog je to što je sama odabrala ove pesme, ja sam se tad uplašio i rekao sam joj ‘Nemoj, nisam siguran, to su teške pesme, ostavićemo ih za posle’, međutim ona je rekla da to može i meni je srce puno- otkrio je Milić.

Enis Todić i Lazar Živanović - (09. 03.)
Enis Todić i Lazar Živanović večeras su pokazali da su zasluženo stigli do ove faze takmičenja kada su na sceni opravdali status učesnika najgledanijeg muzičkog šoua u regionu.

Nakon izjednačenog rezultata, kako pravila nalažu, usledila je akapela u kojoj je Enis pevao „Srećo moja“, a Lazar „Nisam te zbog lepote voleo“ , kada je žiri prednost dao Todiću koji je prošao direktno dalje.

Veći deo članova žirija složio se da su bili podjednako dobri kako su i glasali nakon duela.

– Meni su bili izjednačeni. Enise, sve si me poslušao sve što smo pričali ispunio si, tako se peva– počeo je da obrazlaže Boske kada ga je Popović prekinuo i upitao kada su oni to pričali s obzirom da je Todić u Svetlaninom timu. On je nakon kraće digresije prizano je da se šalio, a zatim pohvalio i Živanovića.

– Lazare, dobar si bio, napreduješ, bravo za stajling, za izražajnost. Jedino baraž sastavio si četiri takta.

Keba je pokušao da pecne Cecu kako Enis nije dovoljno vežbao sa mentorom drugu numeru, međutim strasti su se ubrzo smirile.

I Snežana i Mili su podržali prethodne komentare, a kada je Saša Popović pomislio da nema potrebe da Viki priča jer se zna da će uvek podržati Cecinog kandidata ona se pobunila.

– Enise, ovo je tvoje najbolje izvođenje do sada to stvarno mislim. Lazare, moj glas za trud– izjasnila se Violeta što je razbesnelo Mariju u čijem je timu Lazar.

– Kakav trud? Šta je sa tobom? Jel ti imaš paučinu u ušima? – drala se Šerifovićeva kada joj je Miljkovićeva odbrusila kako vređa narod.

Saša Popović pokušao je da se umeša i smiri situaciju, ali je svojim argumentom samo dolio ulje na vatru kada se oglasila i Ceca koja ga je napala da se ne petlja i da je on besan jer je njen kandidat prošao direktno, a ovu raspravu pogledajte u videu ispod:

Na kraju, Popović je prizano da bi u slučaju jednakih glasova u pomoć uzeo novčić jer su oba kandidata po njegovom mišljenju bila sjajna.

Dijana Krneta i Irma Hasić - (09. 03.)
Duel između Dijane Krnete i Irme Hasić nije ostavio utisak na žiri koji ih je nagradio sa 5:4 glasa u korist Hasićeve.

Iako su komentari bili manje više izjednačeni u kojima su se gotovo svi složili da je Irma bila bolja u drugoj pesmi „Da li znaš da te ne volim“ dok je u prvoj „Da sam na netko“ imala problem sa matricom

– Jedino što je valjalo u ovom duelu je Irmina druga pesma. Kanidatkinja broj jedan mi je pevala neuhranjeno, bez imalo snage– prva je prokomentarisala Marija, dok je Đorđe dodao da su obe bile „mlake“.

Keba je iskazao da mu je krivo što nije dao nijedan glas, ali da ga nisu oduševile.

– Ja, kao vaš kolega, želim vam sve najlepše u životu i žao mi je što nisam dao glas, ali Dijana juriš kameru umesto da pevaš, ovo je scena zaboravi kamere. Irma, ništa te nisam razumeo u prvoj strofi, loša dikcija. Imate talenta, lepe ste, ali može bolje– obrazložio je Keba.

Irmin mentor, Bosanac nije ostao imun na Kebin komentar na koji je odgovorio u svom stilu.

– Drage kolege, publiko, uvaženi Popoviću, ja sam insistirao na toj matrici koja je kompleksna, pesma je još kompleksnija, međutim složio bih se sa svim komentarima osim sa Kebom. Izražajnost u tekstu i dikcija nisu isto, možda ti je uho frekventno pomereno od loših ozvučenja na tezgama, ti ne čuješ ne možeš da razaznaš- počeo je svoje izlaganje Dragan Stojković koje je prekinuo Saša Popović.

– Molim vas isključite Bosanca. Toliko napadaš Kebu da stvarno nema smisla– rekao je vrhovni sudija, a publika je uz ovacija skandirala : „Kebo, Kebo“.

Ovaj momenat je nasmejao žiri, koji se zacenio od smeha kada je Keba ispričao anegdotu kada je otišao kod Bosanca u želji da mu on uradi pesmu.

– Želim da se vrati Bekuta, ali da on nikada ne ode– izjavila je Ceca koja je jedva izustila reči od smeha.

Stefan Tomić i Samed Dželo - (09. 03.)
Stefan Tomić iz tima Ane Bekute koju u ovoj emisiji menja Dragan Kojić Keba i Samed Dželo kome je mentor Dragan Stojković Bosanac ukrstili su glasove u „Zvezdama Granda“, a bolji u ovom duelu izabran je nakon natpevavanja, s obzirom da su obojica osvojili po 6 glasova žirija.

U čuvenom „akapela“ pevanju Stefan je „na suvo“ izveo „Nije htjela“ od Kemala Montena, dok se Samed odlučio za hit Adila Maksutovića „Veruj u nas“ čije ga je izvođenje odvelo direktno u sledeći krug takmičenja.

Keba je odmah nakon glasanja žirija reagovao.

-Čestitam u svakom slučaju, ali nije pravedno. Kolege, sram da vas bude. Nijedan nije zaslužio u natpevavanju da pobedi – poručio je Keba i objasnio svoj stav:

-Stefane, žao mi je što me nisi poslušao. Sam si hteo „Nije htjela“. Ja da imam tvoj glas, ja bih bio od dva Čolića bolji. Te visine i tako dalje, ali razumem tvoju tremu. Niste briljirali u natpevavanju, nijedan. Ne bih vas pustio ni jednog. Ali bez natpevavanja… – objasnio je Keba, a Saša Popović je objasnio pravila gledaocima.

-Oni pevaju bez unapred odabranog tonaliteta i jako je teško. To je sad stvar snalaženja i mnogo su nezgodne pesme i kad bi im dali onaj početni akord oni bi to daleko bolje pevali. Ali zato smo mi ovako to i stavili da vidimo kako će se snaći u tom nekom… – započeo je Popović, ali je Keba insistirao da nastavi.

-Dragane!, Dragane! – povikao je kreativni direktor Granda, a Keba je odmah nastavio sa objašnjavanjem.

-Lako je Snežani, meni i Ceci da krenemo, ali ja to njim uvek kažem, probaj da nađeš ton. Pa neće ti niko uzeti za zlo. I Đoković kad igra baci loptu pa servira ponovo – naglasio je Keba.

Dragan Stojković Bosanac je odlučio da otkrije mentorsku tajnu za natpevavanje.

-Ja sam mom kandidatu stavio jednu ovakvu malu spravicu, gde on onako hukne i nađe tonalitet odmah – rekao je Bosanac, a Keba je zapanjeno pitao:

-Pa što nije trubač onda?

Boske je nastavio sa komentarom.

-To se zove štimer, a drugo da nisu bili isti, nisu. Moj je bolji daleko, to se vidi. Ne bih ja njih kudio, nego mentora. Vidi šta je mentor, pogledaj me – dodao je Boske.

Popović je isključio mikrofone mentorima, ali onda je zamolio članove žirija da daju svoje komentare u bukvalno jednoj rečenici, što su oni i učinili.

-Glasao sam za kandidata broj dva jer je prvi takmičar u pesmi koju je odabrao u akapela pevanju sve vreme pevao iz drugog tonaliteta – objasnio je Đorđe David, a Marija Šerifović imala je slično mišljenje:

-Regularni tok vam je bio dobar, ali akapela je pokazala šta Stefan ne ume i šta ne zna.

Ipak, Ceci Ražnatović dopao se nastup oba kandidata.

-Obojica su pretalentovani, uživali smo dok smo ih slušali, dok u akapeli Stefan nije bio siguran, dok je Samed pokidao u refrenu i tu nema greške. To ne znači Stefane da i ti nisi za aplauz. Ti si dve pesme pokidao kao i on, bravo za obojicu – rekla je Ceca.

Aleksandar MIlić MIli se složio sa Kebinim mišljenjem, dok je Viki Miljković priznala da je saznala da Samed dobro peva narodnjake.

-Drž’ se ti ovoga, nemoj da ideš u pop – poručila je Viki Samedu iz Zenice.

Snežana Đurišić slušala je komentare sa nevericom.

-Ja ne mogu da verujem šta pričaju, ali dobro, svako ima svoje. Što se tiče akapela pevanja ja vam ne bih dala ni jednom glas. U onom takmičarskom delu ubedljivo je bio bolji, a pomalo je radio i lokalpatriotizam. Bravo Kraljevo! – poručila je Snežana.

Milica Stjepić Ivić i Milica Živković - (09. 03.)
Dve Milice našle su se u duelu u ovoj epizodi muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“, a dobra energija brzo je ujedinila i njihove mentore koji su u jednom trenutku i zaplesali.

Milica Stijepić Ivić iz Prijedora iz tima Cece Ražnatović i Milica Živković iz Bratunca koju je u odsustvu Ane Bekute pripremao Dragan Kojića Kebe odmerile su muzičke snage u međusobnom duelu.

Milica iz Cecinog tima je zapevala numeru „Zora je svanula“ pevačice Nede Ukraden, a pesma je s prvim taktovima pogodila mentore koji su ustali i zaigrali.

-Pesma koja je izazvala da Keba i Ceca igraju stiskavac – prokomentarisao je Voja Nedeljković dešavanja na sceni.

Druga Milica nastupila je sa numerom „Ja znam“ Zorice Brunclik, a potom su nastavili u bržim ritmovima, sa pesmama „To mi radi“ i „To Miki“.

Čitavo vreme vladala je sjajna atmosfera na stejdžu. Kandidatkinja Stijepić Ivić imala je fantastične nastupe, a identičan komentar važi i za njenu protivnicu u duelu, takmičarku Živković.

Kada sve ide kao podmazano i kada se dva odlična kandidata nađu na velikoj Grandovoj sceni onda je neizbežno da dobiju dve šestice i da se odluka o tome ko je bolji traži u natpevavanju.

Milica Stijepić Ivić odabrala je da u akapela duelu izvede „Nije ljubav to“ Marije Šerifović, dok se Milica Živković odlučila za pesmu „Ko me jednom prevari“ Suzane Jovanović.

Nakon akapela natpevavanja žiri je ponovo glasao i odlučio da u sledeći krug direktno prođe Milica Stijepić Ivić, dok će Milica Živković potražiti šansu za prolaz u baražu.

U sledeći krug takmičenja prošli su: Rijad Rahmanović, Đula Drini, Omar Džaferoski, Andrijana Petrušovska, Enis Todić, Samed Dželo, Milica Stijepić Ivić, Vanja Jovanović, Nikolina Perković, Irma Hasić, Milica Živković, Dejan Dačević, Stefan Tomić, Lazar Živanović, Armin Zukić.

Komentari: