Druga emisija šestog kruga donela je brojna iznenađenja, a baraž u „Zvezdama Granda“ ni ove subote nije bio nimalo lagan.

Jelena Prole i Jovana Tomić - (02. 03.)
Jelena Prole i Jovana Tomić odmerile su snage u prvom duelu večeras u „Zvezdama Granda“, dok su Marija Šerifović i Keba kao mentori bodrili mlade i talentovane devojke.

Takmičarke su se potrudile da se pokažu u najboljem svetlu, a pogotovo izborom druge pesme uspele su da podignu sve u studiju na noge.

Da je Jelena Prole bila na bolja u ovom duelu svedoči broj glasova stručnog žirija, budući da je osvojila pet glasova, dok je Jovana imala samo jedan glas podrške i to od Dragana Stojkovića Bosanca.

Prva je reč dobila Viki Miljković koja je posebno pohvalila Jelenu koja je izvela njenu pesmu „Večera“.

-Tačno je da Jovana Tomić nije pevala za jedan glas, to što ja nisam glasala, ne znači da je bila loša. Nisam ni videla kako su kolege glasale. Nije to bili za pet ili šest glasova, ali nije ni za jedan baš, sad mi je žao što ti nisam dala glas. Jovana moram da pohvalim tvoj stajling, nisam te prepoznala, jako si lepa imaš divan osmeh, ali izbor pesama mi se nije dopao. Kod Jelene je sve bilo super, moju pesmu „Večera“ si otpevala na neki svoj način, evo prvi put je ova numera u takmičenju, a čujem da je aktuelna poslednjih mesec dana – rekla je Viki Miljković.

Nakon pevačicinog komentara u studiju je nastala polemika oko Violetine pesme, a Snežana Đurišić je otkrila da je ova pesma zapravo presnimljena.

-Ova pesma je snimljena mnogo davno na romskom jeziku, pa je Viki prva presnimila na srpskom jeziku – rekla je Sneža, a Viki se odmah nadovezala.

–Nisam prva, nego sam jedina snimila tu pesmu. Ja sam tu pesmu platila- dodala je ona.

Popović je onda nastavio sa provokacijama, pa je Mariji rekao da baš voli što Viki sedi pored nje, dok je ona priznala da još baš to i nije po volji.

-Jojjj, ubiću se majke mi – dodala je Marija kroz smeh.

Kako je Bosanac jedini dao glas Jovani, sve je zanimalo kako se odlučio na taj korak, te je usledilo Draganovo objašnjenje.

-Jelena, prva pesma od Slađe Alegro je bila toliko pod tremom, nesigurno, ali moram da pohvalim tvoju boju glasa. Drugu pesmi ne bih komentarisao, tu se nisi ni intonativno ni ritmički sastavila, a ni stilski. Bilo je dosta nesigurnosti i dosta falša i mislim da je nerealno da druga takmičarka ima samo jedan glas. Za dvojku sam glasao jer je prva pesma bila jako fina, stabilna, nadahnuta u odnosu na prvu takmičarku. Druga pesma, dobro si to izvela, nije mi ništa smetalo – rekao je Bosanac, a odmah se Mili nadovezao:

-Jelena, super si bila, samo tako nastavi, po meni je sve bilo bez greške. Bilo je puno energije i veselja, na pravom si putu. Jovana, žao mi je što nisam dao glas, nisi zaslužila samo jedan, tu sam pogrešio. Mogu samo da te posavetujem, intonativno je bilo baš mnogo grešaka, da li je to bilo od neke želje ili treme, ne znam.

Sličnog stava kao Milić je bila i Ivana Peters koja u večerašnjoj emisiji menja svoju prijateljicu i koleginicu Cecu Ražnatović.

– Jovana, druga pesma je bila intonativno loša i zbog toga nisam dala glas, kod Jelene me je kupila energija. Jovana, delovala si previše uplašeno i kada si čula da nisi dobra tebe je to još više poremetilo- dodala je Ivana Peters, a njene reči podržao je i Đorđe David.

Jelena Prole je iskoristila priliku da se našali za žirijem, pa se obratila Bosancu koji joj jedini nije dao glas.

-Ja mislim da gospodin Bosanac nije dao glas samo da bi u baražu još jednom čuo deo pesme „Požuri Dragane“ – rekla je takmičarka i nasmejala sve.

Na samom kraju reč su dobili i mentori, a Keba je iskoristio priliku da kaže koliko je ponosan na Jovanu iako nisu imali priliku da rade zajedno.

-Meni je žao što Jovanu nisam upoznao ranije, ali pozdravljam Anu koja je odlično radila sa njom. Kod mene si položila i zaslužuješ još bar dva glasa sigurno. Želim da pohvalim i takmičarku broj jedan i da joj kažem da energija mora samo da se kanališe – rekao je Keba.

-Ovo što je Bosanac rekao, ja sam to pričala prošle nedelje, da je pitanje enregije i to kome se vi obraćate. To je Jelena jedina zamerka, ti imaš jedan mio glas koji je tih, a imaš i dobar raspon. Može bolje, ali ono što je dobro, imaš stava pesmu za baraž – zaključila je Marija, što možete poslušati u videu ispod:

Nakon komentarisanja duela i rasprave oko glasova, usledilo je veliko iznenađenje i to za Sašu Popovića.

-Pošto se situacija jako namunjila, a u prošloj emisiji sam pomenuo mog druga Semira mesara, a pošto si ti Popoviću rekao da meni idu bifteci, a tebi ostaju koske, evo, poslao ti je jedan teleći biftek. Kaže ‘Daj mu da ne glođe koske više, da se zasladi’, pa evo, izvoli poklon- rekao je Bosanac, a potom uručio Saletu poklon.

Nije se samo Popović oduševio, već i Marija Šerifović koja je sa Saletom otpakovala poklon koji su odmah degustirali.

-Je li Bosanac, imaš li ti još nekog mesara da pozdraviš? -našalio se direktor, a Bosančev odgovor je sve nasmejao:

-Da ti kažem Popoviću, cela Bosna je moja i šire, prema tome, sve može.

Janko Jankov i Petar Krekić - (02. 03.)
Bugarin Janko Jankov i ove subote je oduševio sve u „Zvezdama Granda“, a pogotovo žiri koji je nakon njegovog nastupa pao u sevdah.

Sve je iznenadilo to što je od odabrao dva narodnjaka koja je oduvao, pa čuvena osmorka nije štedela pohvale.

Dostojan protivkandidat u ovom duelu bio mu je mladi Petar Krekić koji je takođe osvojio svih šset glasova nakon čega je usledilo natpevavanje u kojem je pobedu odneo Janko.

Na samom početku reč je dobila Marija, koja nije štedela komplimente kada je Jankovo pevanje u pitanju, a ove reči je retko kome izgovorila.

-Obojica su dobro pevali večeras, dosta tačno. Rekla bih da ovde može da presudi samo ukus. Moja prednost ide za jedno silovito, precizno pevanje takmičara broj jedan. Ja sedim ovde devet godina i po prvi put se dešava da neko ko nije sa našeg govornog područja na ovakav način izvodi naše pesme. Da se ja pitam, dala bih ti Janko neku posebnu nagradu, tek da imaš nagradu iz takmičenja. Ne šalim se, to nije mala stvar i bravo za tebe. Petar je takođe pevao jako lepo, ali se kod tebe ništa ne menja, tako da neću dalje imati razumevanja za to – rekla je Marija, a potom je svoj sud dala i Ivana Peters.

-Ovo je bila tesna i teška odluka, obojica su fenomenalni, stvarno su me oduševili. Nije bilo fašla, stavrno sam uživala, ali sam na kraju morala da dam prednost nekome.

Kako je Keba veoma popularan u Bugarskoj, posebno je bio ponosan na Janka, a izneo je i jedan predlog koji je sve iznenadio.

-Janko, žao mi je što te nisam upoznao do sada jer vrlo često nastupam u Bugarskoj, voleo bih da dođeš na sledeći koncert i da te pred svima pohvalim. Čuo sam dosta pevača iz Bugarske koji imaju problem sa našim jezikom, a tebi svaka čast, za Šabanovu pesmu čista desetka. Druga je isto bila dobra. Petre, ti jako dobro pevaš, ali nešto moraš da radiš na sceni, ja to zovem da imaš kolac u leđima, telo mora da ti radi – kazao je Keba.

Mili je takođe pohvalio Janka i Petra, ali je Krekiću kao i ostale kolege zamerio to što nema dovoljno pokreta na sceni.

Đole je takođe izneo pohvale, ali je primetio da je po njegovom mišljenju Petar večeras bio najbolji do sada kada je pevanje u pitanju.

-Petre znao si da ćeš sa njim biti u duelu, vidi kako te Bugarin uzeo lepo. On peva svoju izvornu pesmu, a ti umesto da pevaš „Oj Moravo“, pa da udariš kontru u akapeli, ti pevaš ko da nisi ni pevao. Da si pevao „Sve behara“ prevrnuo bi publiku ovde – rekao je Bosanac dok su ostali članovi žirija negirali ovaj njegov stav.

Mentorke Snežana i Viki dale su na kraju svoje završne reči, a Violeta nije ni ovog puta bila zadovoljna brojem glasova.

-Janko je nekada bio moj kanidat i žao mi je što nije sada kod mene, bili ste jako dobri. Petar je bio fantastičan u baražu, Petre slušaj mene i veruj meni, da treba da se pomeriš, treba, ali ti i ja to pričam. Žiri je krenuo da me seče od ovog kruga jer se plaše da ću ja ponovo odneti pobedu – rekla je Viki, dok se Saša dotakao Džejline pobede.

-Jedne godine je pobedila Džejla koja je sada sve popularnija, njoj fali samo jedna pesma. Verujte mi ljudi, ona će biti jedna od najvećih zvezda Granda. Ona je i sada velika zvezda.

Na kraju je Snežana dala svoj komentar, a onda se i ona dotakla Džejle i uspeha koji je postigla mlada pevačica.

-Ja moram da kažem da sam Džejlu slušala uživo na jednom nastupu, taj trud koji ona ulaže. Koristi sve i glavu i glas, svaka joj čast i želim joj svaku sreću – zaključila je Sneža koja je takođe kao mentorka istakla da je ponosna na Janka.

Valentina Cvetković i Antonija Čerkez - (02. 03.)
Valentina Cvetković i Antonija Čerkez podigle su sve u studiju na noge u „Zvezdama Granda“, dok je nakon glasanja druga takmičarka odnela ubedljivu pobedu.

Saša Popović je odmah nakon pevanja ispričao da se nekoliko dana pred snimanje emisije čuo sa Antonijom, a njegova priča je nasmejala sve.

-Antonija me je pre neki dan zvala i pitala me je „Sale, da li da predložim Bosancu da pevam neku Severininu pesmu“, a ja sam joj onda rekao „Nipošto ovaj krug, nemoj, Keba je u žiriju, samo gledaj da izbegneš to. I evo bio sam u pravu, šest glasova je tu“ – rekao je Popović, a kako je sve izgledalo pogledajte u videu.

Nakon ove šale, Keba je dobio reč, a ona je pohvalio nastupe obe takmičarke i našalio se na svoj račun.

-Antonija, sviđa mi se pre svega izbor pesama, naravno da nemam ništa protiv ni da si pevala pesmu od Severine, nikakav problem. Bravo, svaka ti čast. Za Valentinu neću da kažem ništa loše, vidi se da je bio neki problem sa glasom, malo si mi ravna u pevanju. Mislim da ti možeš dosta bolje – rekao je Keba.

Viki je zatim istakla da joj je žao jer nije dala glas takmičarki iz prvog para, jer je prema njenim rečima bila bolja od Valentine.

-Ovo je jedan od boljih krugova Antonija i moj glas si zaslužila. Bila si fanstastična, obe ste prelepe i baš si dominirala večeras. Valentina, ovo nije bilo dobro, videla sam da si imala samo jedan glas, pa sam ti zato dala, ali mi je sad žao što nisam dala Kebinoj takmičarki koja je bila bolja od tebe – dodala je Viki.

Snežana je iznela sve pohvale na račun Valentininog izgleda, ali je istakla da u nastavku ako prođe dalje mora da obrati pažnju na izbor pesama, dok je Antoniji rekla da se naježila nakon prve pesme.

-Meni je Valentina žao kako nekada nešto ne prokine pa da bude tačno, ne znam gde je problem, godine kod tebe treba da budu prednost, jer imaš iskustvo. Iz kruga u krug niko da ti kaže da si lepo, već samo da si lepa i da ti je lep kostim. Antonija, lepo, lep program, nije mi smetalo ništa – dodala je Marija.

Reč su dobili i ostali članovi žirija, ali gromoglasan smeh Saše Popovića prekinuo je njihovo komentarisanja.

Pokidao si zvučnik!- dobacio je Mili, a Sale je otkrio šta se desilo:

-Je l’ si ti lud Kebo, da nam izbiješ zvučnik?! 20 godina sedim ovde i prvi put sam video da je neko kinuo u otvoren mikrofon. Ispljuvao si bubicu! Molio bih ako ima neka čistačica ovde da obriše pod jer je dobacio na dva metra! Maro, pokaži mu gde se isključuje bubica!- govorio je Popović, dok su svi doslovno vrištali od smeha.

Na kraju su mentori dali svoje završne reči, a Bosanac je istakao da je ponosan na sve što je Antonija pokazala na sceni.

-Valentina je jako hrabro pristala da peva ove pesme, ona ih je sama i odabrala, radili smo i imala je jedan peh zbog matrice. Eto dva glasa, pa baraž – rekao je Mili, dok se Bosanac nadovezao:

-Mi smo ovog puta smanjili vežbanje i glas funkcioniše. Mene raduje što si ti iz kruga u krug sve bolja. Nadam se da će to biti na kraju nagrađeno od Saše, bar jedan stan da dobiješ onaj koji nije prodao još.

Haris Skarep i Filip Caković - (02. 03.)
Haris Skarep i Filip Caković dokazali su večeras svojim nastupima u „Zvezdama Granda“ da im je mesto na velikoj sceni.

Nakon duela strasti su se uzburkale toliko da je Marija Šerifović napustila emisiju nakon svađe sa Viki Miljković.

Na iznenađenje mnogih duel se završio rezultatom pet prema tri, tako da oba takmičara idu u baraž i ponovo će pevati na kraju emisije.

Žiri je i sam sebe iznenadio ovom odlukom, pa su se Viki i Snežana pre komentara usaglasile da ovako glasanje nije fer i da Haris nije samo za tri glas.

Marija Šerifović je zatim prva dobila reč, a u svom izlaganju otkrila je šta zamera i jednom i drugom takmičaru.

-Harise, prva pesma katastrofa, već prvi ton je bio falš. Mislim da je najveći problem je što ti ta pesma ne leži, otpevao si je tako kao da si je jutros prvi put čuo, a sada je pevaš. To je bilo baš loše, da druga pesma nije mogla da te izvadi. Filipe, nije mi se dopala prva pesma, nešto mi je bilo preagresivno, Toše Proeski to tako ne peva, nije samo pevanje u pitanju, nego i to kako se ti krećeš. Ne verijem ti, fejk mi je, ne veruješ ni ti u ono što pevaš, ne razmišljaš koju poruku ta pesma šalje sa emotivnog aspekta. Svaka čast za drugu pesmu, ali ovaj krug niste bili na visini svojih mogućnosti – rekla je Marija, dok se Đorđe nadovezao:

-Skarep, ti si meni kao pojava i cela priča, paket nešto što mi prija. Navijao sam uvek za takve likove kao što si ti. U prvoj pesmi pokušao sam da ti pokažem da se smiriš, vas pukne adrenalin, pa je teško da se obuzdate, druga pesma mi je bila okej. Filipe, tvrdim da si sada bio bolji u odnosu na prošli krug.

Viki je zastim dodala da su obojica morala da dobiju po pet glasova, što je žestoko razbesnelo Mariju, pa su ušle u ozbiljnu raspravu.

-Mislim da smo večeras prestrogi prema Harisu, svi znamo da je on dobar kandidat i znamo koliko on dobro peva. Znamo njegove prethodne nastupe iako je tačno da ovo nije njegovo najbolje veče– poručila je pevačica, nakon čega je Mara prekinula.

-Viki, kako možeš da tvrdiš to, na osovnu koje intepretacije, šta si osetila, na osvu koje lepote pevanja, šta su ovi momci dali? Šta si osetila u pevanju pa možeš to da pričaš da bi imali pet-pet? Ti stvarno ozbiljno misliš? Zašto ne budeš realna? – obratila joj se Marija.

Raspravu je na kratko prekinuo Saša Popović koji je Violeti objasnio da su prošle suboti muški kandidati bili bolji, sa čim se Violeta nije usaglasila.

-Je l’ si ti stvarno ozbiljna?! Ona ne treba da sedi ovde, ona je gluva. Tvrdi da su ove sedmice muškarci bolji, to je nonsens, to ne može da kaže normalna osoba. Saša, objasni joj molim te, ja ću inače da je prebijem – rekla je besno Marija, a Violeti nije bilo jasno na osnovu čega njena koleginica sudi s obzirom da se predstavio tek drugi muški par.

-Viki laže! Ti sada otvoreno i svesno lažeš! Viki, snimiću te u pauzi i počeću krišom da te snimam šta kažeš za kandidate nakon glasanja u pauzi i to ću da pustim na Jutjubu. Doviđenja!- poručila je Marija nakon čega je izašla iz studija.

Ipak, to nije sprečilo Viki da nastavi da izlaže svoj stav i mišljenje.

-Janko i Petar su bili fantastični, to kažem. Ona nije sedela pored mene, nego je ona uhvaćena da laže i da priča gluposti- odbrusila je Violeta.

Kako je izgledala svađa pogledajte u videu ispod:

Keba je u svom govoru istakao da su takmičari bili podjednaki, dok je Bosanac istakao da je je Haris totalno promašio izbor prve pesme.

Ivana Peters i Mili su kao mentori istakli da su zadovoljni učinkom i dodali da su obojica takmičara trebala da dobiju više glasova.

-Od kada sam došao ovde, nisam čuo gluplji komentar od ovoga za pokrete za Tošetovu pesmu. Emocija je mnogo jaka u ovoj pesmi i svako drugačije reaguje. Ako hoće da skaće ili da lupa glavom o zid, da stoji mirno, pa ko smo mi da sudimo da to nije primereno, to je najveća glupost koju sam u životu čuo – rekao je besno Mili.

-Bilo je to mlako na momente, bilo je više pesama u opticaju, pa smo se odlučili za ovu. Možda je pogrešno, to se više neće ponoviti. Znam koliko se Haris trudi, obojica ste bili dobri – zaključila je Ivana Peters.

Ivana Šundić i Julija Petrović - (02. 03.)
Ivana Šundić i Julija Petrović potrudile su se da se večeras pokažu u najboljem izdanju u „Zvezdama Granda“, ali prema oceni stručnog žirija, nisu bile dovojno dobre, pa će obe ponovo pevati u baražu.

Nakon nastupa, Saša Popović se našalio sa Kebom i upitao ga zbog čega priča dok tamičari pevaju, a on je odgovorio u svom stilu.

-Doveli su me ovde u žarište, pored mene su Mili i Dragan i ne znam odakle udara oluja – rekao je Keba, onda je Saša dodao da je seo na mesto Đorđa Davida, a roker se odmah našalio:

-Izlazi iz mog groba – dodao je Đole kroz smeh, a Keba je odmah ustao sa stolice, što je sve nasmejalo do suza.

Kada su se stvari malo smirile, reč je dobila Viki Miljković koja je u svom komentaru istakla da joj je žao što Julija nije dobila šest glasova.

-Mislim Mili da nisi bio realan, ti si Julija jako lepo i sofisticirano pevala, sa puno uskisa, sa merom. Sve što je trebalo, došlo je do izražaja, zaslužila si sve glasove. Ivana, nije mi se dopalo, bilo je puno falša, dosta nesređeno, mislim da je ovaj krug tvoj limit – rekla je Viki, a Saša je Miliju odmah dao reč:

-Nisam dao glasove, meni su obe bile podjednake, svaka u svom fazonu. Takmičarka broj jedan, na momente ima jako lepu farbu, ali je delovala nesigurno. Nisi uspela sve što ti je Sneža rekla da objediniš, nisam mogao da se zakačim za interpretaciju. Broj dva, lepo, ali samo to, nema da pritisneš kad treba, nije bilo za šest glasova. Realnije bi bilo da je broj jedan dobila možda još jedan ili dva glasa.

Ivana Peters je dala oba glasa, pa je u svom izlaganju otkrila šta je presudilo da donese takvu odluku.

-Dobile su glasove na osnovi prve pesme, Ivana me je u nekin momentima podsetila na Draganu Mirković, ali posle je to jenjavalo. Meni su obe bile fine, dala sam obema glas da se drugi prže – kazala je ona, a onda je usledio Bosančev komentar:

-Ja ne bih puno, prva je bila solidna, druga malo bolja od solidnog i to se nagradilo. Kod druge takmičarke, druga pesma nije bila sjajna, prva je dosta distonirala, toliko od mene.

Kako je dobio reč, Keba se poptno zbunio, pa je pokušao da objasni zbog čega je dao glas, dok su ostale kolege iz žirija pokušavale da shvate šta je on zapravo hteo da kaže.

-Kandidatkinja broj dva je trebala direktno da se plasira, ali dobro. Mislim da si se Julija više bavila stalkom za mirkofon i otišla ti je koncertacija. Dok ste svi vi večerali, ja sam otišao do takmičara da ih sve vidim, da se uverim u njihovo mentalno stanje tamo u bekstejdžu. Ja sam doktor za dušu. Ivana, falilo je da ti poverujem, nisi bila tu, drmala te trema, ti sigurno mnogo bolje pevaš. Dao sam joj glas jer mislim da može dosta bolje – rekao je Keba, dok su Mili i Bosanac sve vreme dobacivali.

Onda je nastala prava polemika Bosanca i Kebe, dok je na kraju publika skandirala Kojiću.

Marija je nastavila onda da provocira, pa je u svom komentaru potkačila Kebu, Bosanca i Milija.

-Ja ne bih da kvarim priču ove družine iz staračkog doma. Vrlo su vam lepe pošalice, ali se Kebo ne slažem sa tobom. Ivana, ako moram da biram između prve i druge pesme sa svim greškama, meni je bolja prva, druga ne. Julija, pevala si tačno, ali moraš nekako da nas nateraš da te gledamo i da ne dišemo, a ne da je to neka pevačica koja peva i stoji. Prva pesma je prvi put na ovaj način otpevana, ako ti nisu zamerili, može i tako, ali mora nekako prodornije i stamenije još. Ponašaj se kao da treba u ring da uđeš, a ne metiljavo kao da si negde sa strane – dodala je ona.

Mentori su na kraju dali svoje komentare, dok je Đorđe opasno zamerio Miliju što Juliji nije dao glas.

-Bila si za šest, ali samo da te podsetim da Andrijana Petrušovska u poslednoj sezoni često nije dobijala glas od Milja, ali je dobijala i kritike, zato ove godine ujeda za nogu zbog nje. Ako bi došla kod njega, a to se neće desiti dok sam živ, onda bi ti za njega bila najbolja na svetu – rekao je Đole, a Snežana se obratila svojoj takmičarki:

-Ne znam Ivana čemu ta nezvoza, toliko smo o tome pričale. Pogotovo te pesme koje imaju rubato, staneš, uzmeš vazduh, pa kreneš, obratiš se ljudima. O tome smo pričale, ali nisi to uradila i zato je reuzltat ovakav. Molim te da u baražu da daš sve od sebe, da odlaviš samo kako ti znaš. Sve znaš i sve si na probama pevala fantastično.

Šejla Zonić i Atomska Mina - (02. 03.)
Kao poslednji ženski par ove subote na sceni su se pojavile Šejla Zonić i Atomska Mina koje su još jednom dokazale da su rođene za veliku scenu.

Šejla je odnela pobedu u ovom duelu ali je dobila i velike kritike od žirija, dok je Mina sa četiri glasa otišla u baraž, pa će publika imati priliku još jednom da je čuje.

Bosanac je dao prvi svoj komentar, ali je imao nekoliko saveta za Šejlu i njeno pevanje na Granodvoj sceni.

-Za Minu sam glasao zato što ti neverovatno, ali sigurno jako napreduješ. Jedino što bih ti rekao da bi izbegla mesta sa falševima, malo se smej, ne pevaj namrgođeno, tako i zvuči, to ti ozbiljno govorim. Tebi dva puta bravo, neću treći put jer Šejli ide tri puta. Šejla, interpetativna kreativnost je za deset, sve što treba da se čuje, to se čuje, naručito u drugoj pesmi Dragane Mirković koju sam ja producirao. Jedini savet tebi, pošto si muzički obrazovana, preporučio bih ti da ne pretežeš sa visinama, pukne ti glas malo. Počela si da preambiciozno pokazuješ sve svoje kvalitete, ali već si sve pokazala još od prvog kruga- rekao je Bosanac.

Viki i Đođe su se saglasili da je Šejla bila dobra, ali su dodali da je i Mina večeras opravdala sva očekivanja uprkos tome što je imala tešku protivnicu.

Mili je kao i Bosanac imao nekoliko zamerki na račun Šejlinog pevanja, a to su bile konstruktivne kritike koje će joj sigurno ponoći da se još bolje pokaže.

-Prva pesma od Jelene Tomaševiš, sve ti to pevaš tačno, ali mislim da to nije za tebe. To si dokazala u drugoj pesmi gde se tačno vidi kakav si ti zabavljač, koliko si sigurna i koliko možeš da plešeš. Prvu si otpevala odlično, ali ja bih završio sa tim tipom pop balada i išao bih na orginalnu eneregiju – rekao je Mili, a Šejla je odgovorila na ove kritike.

-Mili ja sam jako srećna što sam dobila od Vas pohvalu-poručila je Šejla.

Snežana je takođe priznala da je Šejla iznenadila kada je otpevala pesmu Dragane Mirković, ali je i za Minu imala reči hvale za Minu i dodala da samo nastavi tako.

Keba je nakon toga pohvalio obe takmičarke i dodao da se iznenadio kada je čuo da je Šejlin rođak poznati pevač Kemal Malovčić.

-Mina, ja se nadam da ćeš jednog dana imati atomsku pesmu i da ćeš opravdati ovaj nadimak. Odlično izgledaš i sve bolje pevaš. Šejla, ja sam slučajno saznao da ti je ujak Kemal Malovčić, ali to ne menja ništa. Pevaš perfektno, možeš da pevaš sve, samo nastavi tako – rekao je Keba.

Ivana i Marija su kao metorke priznale da su zadovoljne time kako su devojke pevale večeras, a Marija je imala jedan savet za Šejlu.

-Šejla, dobro si pevala, ali nemoj da preterano razmišljaš o pevanju. Što budeš više mislila o tome, ovde će biti veća polemika. Ti ćeš sve da otpevaš tačno, ima mnogo drugih stvari o kojima treba da misliš, ali nije ni vreme ni mesto da pričam o tome. Srešćemo se negde, pa ću ti reći, jedino je pevanje sto posto ispravno, sve ostalo je pogrešno, rećicu ti kasnije. Mina, dobro si pevala, iznenađuješ me, jer si sve bolja iz kruga u krug. Vodi računa u baražu, ali mene tvoja želja starno raduje – zaključila je Marija, a šta je još poručila saznajte u videu ispod.

Boban Bole Lazić i Elsan Pilica - (02. 03.)
Boban Bole Lazić i Elsan Pilica zatvorili su ovo veče u „Zvezdama Granda“ na najbolji način. Obojica su dobili po šest glasova, a onda je usledilo akapela pevanje. Iako su dobili maksimalan broj glasova, nakon akapele, žiri nije hteo da glasa, jer kako su rekli ne znaju kome bi dali prednost.

Kako je žiri bio neodlučan, morao je da reaguje Saša Popović koji je još jednom napomenuo da pravila moraju da se poštuju.

-Ne morate vi da glasate na osnovu ovog baraža, dali ste već po šest glasova. Ja sam mogao da kažem samo kome dajete prednost bez ovog baraža i samo da se odlučite za jednog ili drugog. Znam da vam je ovo samo otežalo, jer su mnogo bolji bili u pesama gde su imali matrice – rekao je Popović.

Na kraju su odlučili da ipak glasaju, pa je Elsan prošao dalje, dok će Boban ponovo večeras pevati u baražu. Nakon toga, žiri je dao svoje komentare, a tu su naveli šta im se nije dopalo kod oba nastupa.

Pre toga, Boban je rekao da je pesmu za akapela pevanje odabrao samo zbog Kebe i da je imao spremnu neku drugu, a Kojić je odmah odgovorio.

-Bobane, ja ti nisam ništa nametnuo. Pitao sam samo da li znaš da je pevaš i ako znaš pevaj je – rekao je Keba.

Marija je zatim dodala da ima dosta zamerki na pevanje i Bobana i Elsana, dok je u izlaganju istakla šta joj je najviše zasmetalo.

-Nisam srećna, znaju da budu bolji. Bobane, večeras si mi bio umoran, ali mi se dopalo što ne vičeš kao onomad, to sam te zamolila u prošlom krugu, prihvatio si. Pilica, prva pesma dobra, druga nema pojma, to nema veze sa mozgom, nisi bio falš. Generalno dobro pevaš – rekla je Marija, a Bosanac se nadovezao:

-Meni je važno da su ova moja Antonija i Sidik prošli. Glasao sam za obojicu da ne budem zao. Jedan savet imam za Bobana, to već godinama pričam, kad je tiho onda je tiho. Ti možeš da se dereš koliko hoćeš, a da ne budeš jak. Možeš samo da pričaš tiho, a da budeš ubedljiv. To će Keba da ti objasni i nemoj da napadaš mentora, to ti je greška. Pilice, večeras si bio od svih tvojih nastupa najbolji.

Snežana i Đorđe su dodali da je Pilica bio dobar u prvoj pesmi, a Bobana su savetovali da ne kalkuliše sa odabirom pesama. Mili rekao da Bobanu ne treba da imitira pevače čije pesme peva, već treba da peva svojim glasom.

Na kraju su mentori dali svoje završne reči, Viki i Keba, dok je Kojić dao još nekoliko saveta Bobanu na samom kraju.

-Bobane, drago mi je da je Bosanac rekao istu stvar kao i ja, a to je dinamika, Mili je rekao da nema imitacije, to smo sve pričali na probi. Istina je da oko baražne pesme nismo pričali na probi. Hteo si Džeja i otpevao si – rekao je Keba, a onda je reč dobila Viki:

-Pilice, bio si super, sad sam zadovoljna.

U sledeći krug takmičenja prošli su: Janko Jankov, Antonija Čerkez, Sidik Šabanović, Šejla Zonić, Elsan Pilica, Petar Krekić, Haris Skarep, Jelena Prole, Atomska Mina, Julija Petrović, Ivana Šundić i Boban Bole Lazić.

Komentari: