Prva emisija šestog kruga donela je brojna iznenađenja, a baraž u „Zvezdama Granda“ ove subote bio je nikad neizvesniji.

Vatreno krštenje na velikoj sceni imaće nova voditeljka „Zvezda Granda“ Ana Sević koja se našla na mestu Sanje Kužet koja je trenutno na trudničkom bolovanju.

Dragan Kojić Keba će u narednih nekoliko emisija menjati Anu Bekutu, a Ivana Peters sedeće u stolici svoje koleginice i prijateljice Cece Ražnatović.

U subotu će se u emisiji „Zvezde Granda“ prvi put posle saobraćajne nesreće u Severnoj Makedoniji pojaviti i Đorđe David.

Almir Delić i Miki Sekulovski - (24. 02.)
Prvi muzički duel šestog kruga otvorili su Almri Delić i Miki Sekulovski koji su pokidali na sceni, a mnogi su komentarisali da je njihov nastup sudar dva titana.

Ovo je ujedno bio duel pravog narodnjaka i pravog rokera, a koliko su bili dobri na sceni govori i veliki broj glasova stručnog žirija.

Miki je odneo pobedu u ovom duelu, sa šest glasova, dok je Amir osvojio pet. Ana Sević se nako nastupa zbunila, pa je rekla da su oba takmičara osvojila maksimalni broj glasova. Saša Popović je odmah ispravio i rekao da bolje pogleda, a Ana se odmah ispravila.

-Šest, šest čestitam momci, a joj ne. Moramo ponovo, greška. Izvinjavam se nisam dobro videla – rekla je Ana, a Saša se odmah našalio:

-Nema ništa ponovo! Ovo je interesantna stvar, vidite da kod nas nema ponavljanja. Ana kaže ponovo, nema ponovo, brojiš, pa vidiš lepo.

Marija Šerifović je zaboravila da u ovom delu takmičenja postoji akapela pevanje, pa je zamolila Sašu da i ona da glas Almiru da bi ih ponovo čuli, ali je Popović dodao da moraju da se drže pravila.

Zatim je Keba pokušao da se umeša, ali mu je Saša zestko odbrusio, dok je Kojić gromkim glasom rekao da ne viče na njega. Saša je nakon toga pričom o Almiru i Mikiju nasmejao sve do suza, a kako je to izgledalo, pogledajte u videu.

Žiri je u kratkim komentarima pohvalio oba takmičara, dok su svi dali blagu prednost Mikiju koji je po njihovom stavu večeras bio malo bolji.

-Meni je iskreno žao što je glasanje ovako, milsim da nije fer, ali dobro Mariji je sve oprošteno u ovoj emisiji. Oni su podjednako bili dobri, a ja bi rekla da je Almirovo ovo jedno od najboljih pojavljivanja, Miki, bravo – rekla je Snežana Đurišić.

-Ja moram da kažem da sam kriv što nije došlo do natpevavanja, Viki me je isprovocirala i rekla da moram da glasam, ali nisam hteo da glasam. Po meni obojica treba da prođu dalje – rekao je Keba, dok je Saša poludeo od besa:

-Kebo, da li si gledao „Zvezde Granda“ nekada, jesi ti lud? Marija, molim te objasni mu pravila – dodao je Saša, dok je Keba odgovorio:

-Ja ne znam gde sam upao, zbunili ste me skroz, ali se ne dam.

-Almire, ovu prvu pesmu si mi mnogo bolje otpevao pre dve godine u poulufinalu, ko se ne seća star je. Bilo je tada daleko bolje, danas nije bilo loše toliko, samo mi je bilo matoro. Mikiju sam dala prednost, jer sve što on peva, ja mu verujem i vidim ga na sceni koja je skupa, ko razume, razume – kazala je Marija, a Viki se nadovezala:

-Vidiš kako se ona mlada, pa se svega seća. Zna ko je šta pevao u kom krugu, svaka čast Marija i ja se slažem sa njom jer sam i ja mlada i zelena. Almire, meni je isto bilo dobro pre dve godine, ne mislim da je greška ovaj rezultat, meni je Miki bio bolji večeras.

Mili je na samom kraju rekao da su mu obojica bili dobri i da su odlično otvorio emisiju, dok se Đole složio sa njim, ali je posebno podržao Mikija.

Ivana Peters i Dragan Stojković su kao mentori dali završne reči, a oboje su istakli da su i Almir i Miki večeras bili na visini zadatka.

Marta Jovičić i Adela Smajlović - (24. 02.)
Na Grandovoj sceni odigrao se nezaboravan duel između Marte Jovičić i Adele Smajlović, gde su obe kandidatkinje briljirale svojim izvanrednim nastupima.

Napetost je bila prisutna sve vreme, a vrhunac je dostigla kada je žiri odlučio da rezultat bude nerešen 5:5.

Mili je prvi dao svoj iskren komentar, ističući da su obe takmičarke sjajne, a da je glasanje bilo baš onako kako treba.

-Mislim da su oba kandidata odlična i da je ovo baš realno glasanje. Pogotovo, imamo taj problem od prošla dva kandidata koji su stvarno razneli i to je bilo za 6:6. Ja bih voleo da se držimo toga, bile ste odlične i jedna i druga, vidi se da može da se radi, ali ima puno da se radi. Tako da mislim da je 5:5 fantastičan rezultat – rekao je Mili.

Marija Šerifović otvoreno je objasnila da je Marta bila nesigurna na sceni, te je zbog toga dala prednost Adeli za koju smatra sve suprotno.

-Ja sam dala prednost kandidatkinji broj dva koja je čvrsto stajala iza programa u koji veruje. Marta u ovo ne veruje, ja tvrdim. Kada bi neko Marti rekao da peva ono što želi, voli ili oseća bilo bi drugačije – rekla je Marija, na šta se Marta odmah nadovezala:

–Ja baš ovo volim i ja se ovim bavim, ovo najiskrenije volim. Možda ne znam da pevam toliko dobro ovde – odgovorila je Marta, a Marija je nastavila:

-Marta, nisi ti pevala loše, nego ti ne verujem. Gledam nešto i kako se krećeš, neki strah, trema. Da l’ ćeš da padneš, šta će da se desi. Dakle, naprosto nisi sigurna. Kad neko stane da se takmiči i vidiš da su mu nogice klimave, on u to ne veruje. U ono što radi, sebe, pesme, u odabir i ja sam to videla, praštaj.

Viki Miljković otvoreno je istakla da se ne slaže sa Marijinim mišljenjem, već da joj se dopao Martin nastup.

-Ja se ne slažem sa ovim što je Marija rekla, ja mislim sasvim suprotno. Ne umanjujem Adelin večerašnji nastup i to ću se nadovezati. Međutim, meni se Marta baš ovde dopala ovako. Sviđa mi se što si se pomerila iz onog što je bilo ni tamo, ni vamo. Ovo je nešto komercijalno, meni se večeras dopalo. U drugoj pesmi si bila čak toliko dominantna, dominantnija nego Adela. Adela, popravila si se, imala si dosta kritika i sa moje strane i od ostalih članova žirija u prethodnim krugovima. Večeras si bolja, samo napravi taj volumen, moraš da se otvoriš. Tvoje vokalne sposobnosti su veće od onoga što ti izbaciš – rekla je ona.

Dragan Kojić Keba je na mestu žirija Ane Bekute koja će određeno vreme biti odsutna, a on je priznao da su obe bile dobre, međutim jedna kandidatkinja mu je ipak za nijansu bila bolja.

-Marta, čini mi se da je prva pesma bila jača od tebe i kao da si se uplašila te pesme, nestabilna si bila. Za oba dve sam glasao, ali prvo sam dao prednost Adeli zato što je stvarno nadahnuto to otpevala, pogotovo prvu pesmu. Da se ja pitam, pustio bih oba dve – rekao je Keba, na šta je Popović postavio pitanje:

-Sad da je preglasavanje i da moraš da se odlučiš za jednu, kojoj bi dao prednost?

-Adeli – odgovorio je Keba bez razmišljanja.

Ivana Peters je ovu emisiju bila tu umesto Svetlane Cece Ražnatović, a ona je bez mnogo razmišljanja istakla da su obe takmičarke bile sjajne.

-Meni su obe devojke bile dobre, svaka je imala zlatne momente i one manje zlatne momente. Marta je u drugoj pesmi zablistala. Adela, ti si se u prvoj pesmi nekako dala baš pošteno. Mada, to nije samo stvar u vokalu. Neki vokali jednostavno vole mikrofon i mikrofon njih voli, ali kao da imaš prigušivač na tim najvišim tonovima gde treba da zablistaš. Mislim da su obe bile super i da je realno glasanje – zaključila je ona.

Dragan Stojković Bosanac objasnio je iz kog razloga je dao glas Adeli, priznajući da se slaže sa Ivaninim mišljenjem.

-Meni je prva bila dobra i zato sam joj dao glas, osetio se rad i napredak. Tvoja boja glasa je došla do izražaja što je jako lepo. Međutim, drugi kandidat mi je bio bolji i ja ću reći zašto. Pre svega, ti pevaš muzikantski Adela. Naročito jedan momenat lep na kome ja insistiram. Godinama kada se drži ravan ton, ti si ga izvela kako treba. Ravan, pa dodavala. Ti si pravi muzikant, po svom glasu. Ovo što je rekla Ivana, da trebaš da otvoriš vokal u visinama, to je stvar tehnike i intonacije. Vrlo lepo i jedna i druga, mada bih glasao za dvojku da je preglasavanje – rekao je on.

Martin mentor, Đorđe David iznenadio je sve prisutne kada je priznao jednu stvar, ali da svakako smatra da primećuje njen ogroman napredak.

-Ja krivicu za ovo što je njima smetalo preuzimam na sebe, jer sam na tonskoj probi rekao da ipak idemo na keca, a radili smo do tonske probe. Napravio sam jednu grešku, trebalo je u prvoj smeni da se radi onako kako smo radili na probama i to ti se ja duboko izvinjavam. Što se druge pesme tiče, čula si. Slažem se da je ogroman pomak – rekao je iskreno.

Adelina mentorka, Snežana Đurišić vidno je ponosno i uzbuđeno pričala, a sama je priznala zbog kojih stvari joj je posebno drago.

–Adela bila si zaista odlična i drago mi je što smo skoro iskorenili taj strah, otpuštanja tog divnog glasa koji poseduješ. Bilo ga je, u drugoj pesmi pogotovo, lepo je to Ivana objasnila. Pusti glas, jer imaš šta da pustiš. Bila si odlična, i srećno u baražu. Što se mene tiče, ti si za prolaz, ali kako je, tako je. Hvala svima koji su glasali i bori se u baražu – rekla je Sneža.

Danijel Stojčić i Dino Suljić - (24. 02.)
Veliko oduševljenje publike, ali i stručnog žirija izazvali su talentovani momci Danijel Stojčić i Dino Suljić.

Njihove savršene interpretacije čuvena osmorka nagradila je ukupnim brojem glasova, a kako pravila nalažu usledilo je natpevavanje.

Ipak, žiri je prednost dao Cecinom kandidatu Suljiću koji je prošao direktno u naredni krug, dok će se Violetin takmičar večeras boriti u baražu.

-Mentori su imali baš dosta vremena da rade sa kandidatima što se i vidi sada, tako da će biti jako teško odrediti koja dva muška i koja dva ženska takmičara treba da napuste takmičenje. Inače, kada završimo treću emisiju šestog kruga vratićemo nazad u takmičenje dva muška i dva ženska kandidata- objasnio je Saša Popović, nakon čega se našalio sa Dinom Suljićem.

-Moram da pozdravim posebno moju mentorku Cecu koja večeras nije sa nama i moram pozdraviti dijasporu, opomenuli su me da ako ih ne pozdravim možda ne bude glasova u finalu- rekao je Dino i nasmejao sve u studiju.

-Opa, opa, vidi ti njega, pa on može da bude i voditelj. Alo Vojo, gde si Vojooo?!- dobacio je Saša.

-Danijel i Dino su baš dobri drugari, a Sale je to namerno namestio da oni pevaju jedan protiv drugog- našalio se Danijelov brat.

Nakon malo šale i mnogo smeha, usledili su komentari žirija, a prve pohvale stigle su od Marije Šerifović.

-Dobri su bili iako sam dala prednost Dinu jer je pevao čistije. Mada Danijel zna šta ja mislim o njegovom pevanju- rekla je Mara, a Đorđe David je za razliku od koleginice prednost dao Violetinom kandidatu.

-Mislim da si u odnosu na prošli krug napravio ogroman skok i ja sam to nagradio- rekao je roker.

Komplimente i savete takmičarima udelio je i Aleksandar Milić Mili.

-Dino je bio ubedljiviji iako su obojica odlični. Nastupi su bili dosadni ali ste vas dvojica fantastični pevači. Ne znam kako to jer obojica imate energiju i glasove. I Dino molim te ispravi se, ja da imam glas kao ti išao bi sa nosem na plafonu. Malo se ispravi i deluj sigurnije- poručio je Milić.

Istog stava kao Đorđe David bila je i njegova koleginica Snežaa Đurišić.

-Da nije bilo pevanja akapelo dala bih prednost Dinu, ali sam ovako ocenila ono što sam čula i po mom mišljenju je bio Violetin kandidat. Zapravo, on je imao manje grešaka. Inače ste obojica odlični- objasnila je Sneža, a poto zapevala i na delu objasnila takmičarima greške.

Oduševljen vokalima kandidata bio je i Dragan Kojić Keba koji je u ovom duelu prvi dao glas takmičarima.

-Žao mi je što obojica ne idete dalje, ali je Dino bio malo tačniji i sigurniji. I naočare nosi kad budeš postao zvezda, što ćeš sigurno postati, siguran sam, a do tada ne nosi- savetovao je Keba Danijela, zbog čega se Saša našalio.

-Keba kad se rodio odmah je stavio naočare- dobacio je Popović, a Sneža je kolegi udelika kompliment koji su svi aminovali.

-Od kad postoji kao pevač, Keba je najelegantniji i najmodernije obučen od svih muških pevača u folk muzici- dodala je Snežana.

Bosanac je poput kolega, udelio niz saveta kandidatima, a na samom kraju Viki se pobunila.

-Pa nisam zadovoljna, moj kandidat je u preglasavanju trebao da dobije predost i da ide dalje jer smatram da je bio bolji. Naoravio je iskorak u odnosu na prošli krug iako je i Dino bio fantastičan. Mislim da sam oštećena kao i mnogo puta do sad- iskrena je bila Violeta Miljković što je izazvalo raspravu u studiju koju je ubzo Saša Popović prekinuo.

Milica Kostadinović i Nađa Mujezinović - (24. 02.)
Duel Milice Kostadinović iz Bosančevog tima i Anine kandidatkinje Nađe Mujezinović izazvao je opštu pometnju u studiju.

Žiri je ovoga puta bio jednoglasan te je Nađa osvojila šest glasova, dok se Milica izborila za samo dva tastera.

Saša Popović je dao reč prvo Violeti, zbog čega se Marija našalila na njen račun i poručila joj da iskoristi priliku i kaže sve što joj je na duši.

-Ja sam najpametnija i inače zakucam na kraju da poentiram. Nađa, bila si jako dobra i drago mi je da ideš direktno dalje, zaslužila si. Sve u svemu odličan utisak i bila si daleko dominantnija. Milice, izgledaš fantastično, ali tvoje pevanje večeras nije bilo dobro. Je l’ radiš sa nekim na pevanju?- zanimalo je Viki, a takmičarka je otkrila da osim sa Bosancem radi i sa Milošem Markovićem.

-Šta radite bre? Je l’ se gledate, družite, pijete kafu?- dobacila je Marija tvrdeći da Milicino pevanje generalno nije dobro.

-Pa dobro treba vremena da se isprave neke svari, ali mislim da si ti neko ko može da bude jako komercijalan i da od tebe može da bude dobar posao- poručila je Violeta i istakla da joj numera grupe Đavolice „Piće za mladiće“ nije poznata, kao i da to nije dobar izbor za Milicu.

Kao i uvek, Marija Šerifović bila je surovo iskrena prema Kostadinovićevoj.

-Nađa je pevala dobro, ali i dalje ne možeš sebe da obuzdaš. Kad treba da uđeš u svoj pik tačan ton prebaciš i visoka si, a to je žar. Svakako si bila bolja, ali povedi računa o tim svarima jer nema potrebe da se tebi to dešava. Za Milicu, mogu da kažem, da ti ne znaš da pevaš, a mogu da kažem i da osobe sa tvojim znanjem nažalost ili na tvoju sreću u ovom trenutku, na ovoj planeti i na ovom Balkanu rade, zovu se našim koleginicama i jako su upešne. Vidim da se trudiš i da ti je stalo, ali bilo bi lepo da propevaš, a ne da dolaziš iz kruga u krug i da mi više ne znamo šta da ti kažemo- istakla je Mara.

Ipak, Saša Popović je tvrdio da ovi glasovi ne znače da Milica jednog dana neće biti velika zvezda, a sa tim se usaglasila i sama takmčarka koja je komentarom iznenadila sve u studiju.

-Biću, to je sigurno, da li ovde ili negde drugde, biću, to je sto posto, sigurno!- poručila je Milica, a njen stav pohvalio je i kreativni direktor.

-Meni se dopada ta njena sigurnost i samopouzdanje- dodao je Saša Popović.

-Želja ne zna šta je nemoguće i to jeste njena najveća vrlina, a ovo je takmičenje gde mi moramo da ocenimo pevanje. Možda će ona snimiti posle hit, ali mi smo žiri koji žirira i ocenjuje pevanje- dobacila je Marija.

Ipak, Saša Popović istakao je da ovo nije prvi slučaj da takmičari pokupe negativne komentare, a kasnije postanu velike zvezde.

–Sećam se one sezone kada ste iskasapili Teu Tairović i evo je danas peva- poručio je Sale.

Nakon konstruktivne rasprave, ostatak čuvene osmorke takođe je dao svoj sud o nastupu Milice Kostadinovć.

-Nađa prva pesma je bila maestralna, iznela si strava emociju i tonove, ali druga numera nije za tebe. Izabrala si od Brene najgoru moguću pesmu, mislim najgoru za tebe jer to nije zahtevna pesma i pesma koja tebi leži- rekao je Mili.

Ivana Peters je istakla da je ovog puta saglasna sa Marijom, kao i da poštuje samopouzdanje koje Milica ima, ali da treba da se trudi i radi na svom glasu.

-Lepo je kada imaš cilj, ali moraš da budeš skeomna nekada i da saslušaš savete. Miloša treba da slušaš, naravno i mentora Bosanca. Pevanje je bilo falš, a ona to možda ne čuje- savetovala je Ivana Peters koja večeras menja Cecu Ražnatović.

-Daleko od toga da ja nisam skromna i da idem samo na samopouzdanje, ali ja jednostavno znam da mogu jer imam samo osamnaest godina- odgovorila je Kostadinovićeva.

Želju i upornost takmičarke nahvalila je i Snežana Đurišić, ističući da pevanje mora da bude na prvom mestu.

-Da li je teže ispraviti ono što je falinka kod Nađe, kada je udari emocija ili odraditi sa Milicom ono što sam uradio ssa Šaulom kad je došla do polufinala? Ja tvrdim da je lakše uraditi to sa Milicom- jasan je bio Đorđe David, a Saša Popović je dao objašenjenje sa kojim se cela osmorka usaglasila.

-Ovo je kompleksno takmičenje. Može da se desi sledeće, na primer, jedna takmičarka peva jako lepo i dobije pesmu koja ne prođe, a druga peva slabije, ali dobije hit pesmu i odjednom postane zvezda. Naravno, to je samo primer, to niko od nas ne zna- istakao je Popović.

Na samo kraju reč je dao i Milicin mentor Dragan Stojković Bosanac.

-Nije problem ovo što Saša priča ko će biti zvezda, zvezda će postati sticajem okolnosti, srećom i pesmom, ali jadi nastanu kada izađeš tu pesmu da pevaš uživo. O tome pričamo ovde. Milici sam ja preporučio da radi sa Milošem. Najgora stvar je kada oni počnu da te savetuju, a ne kažu u čemu je glavni fazon, a to je kako da čisto pevaš. Važna su dva čista tona, a treći ne moraš ni pevati ako bude falš. Oni na tebi pokazuju silu- iskomentarisao je Boske.

Ipak, Sašu Popovića je zanimalo od kad se Milica Kostadinović bavi pevanjem, a odgovor ga je bukvalno šokirao.

-Od četrnaeste godine pevam tezge- otkrila je takmičarka, a sve je zanimalo kako su joj roditelji to dopustili.

-Prvi put kad su otišli sa mnom u kafanu na svirku i videli kako se ja ponašam tamo, oni više nisu imali ništa sa tim. Publika je oduševljena sa mnom (smeh)- objasnila je Milica zbog čega se Sale našalio:

-Znači Marija ti nikad neće doći na nastup!

Inel Nukić i Antonio Ramčevski - (24. 02.)
Veliko oduševljenje večeras su izazvali talentovani momak iz Marijinog tima Inel Nukić i Anin kandidat Antonio Ramčevski koji su svojim vokalima razmrdali ceo studio.

A, kao nagrada za to stigao je maksimalan broj glasova za oba kandidata.

Kako pravila nalažu usledilo je natpevavanje u kome je prednost odneo Inel i to jednoglasno osvojivši svih šest glasova.

-Moram da kažem da u tom prvom delu mi je bio bolji Antonio, ali kada je došlo natpevavanje glas sam dala Inelu. Svakako obojica odlični pevači- istakla je Snežana Đurišić, nakon čega je komentar dao i sam takmičar.

-Što se tiče druge pesme nije bila baš kako treba jer sam imao veliku tremu i moj mentor je video da sam ja drhtao- priznao je Inel.

Istog stava kao Sneža bio je i Dragan Stojković Bosanac, a pohvale i komplimenti stizali su i od Viki Miljković koja je bila oduševljena Inelom i Ramčevskim.

-Zaslužene su šestice! Svi smo čuli isto. Ovo su dva dobra kandidata, mladi i neiskusni pevači. Kod Inela mislim da se još ni mutacija nije završila kako treba, ali je veliki potencijal i talenat, mnogo dobar narodnjak. Sve si bolji i bolji, napreduješ. Što se Ramčevskog tiče takođe je odličan potencijal, njegov brat je bio kod mene u timu- ispričala je pevačica.

Malo ko bi poverovao da Inel ima samo 17 godina, a njegov duelista 18 s obzirom da su sašili veoma zahtevne pesme kao od šale.

-Mogu odgovorno da tvrdim da su ova dva kandidata budućnost Granda. Molim publiku da vas pozdravi jednim aplauzom jer ste ga zaslužili. Vaša enegija i sve što ste ovde pokazali je fantastično. Puno sreće vam želim- poručio je Milić, a studio se orio od ovacija i aplauza.

-Kad Mili ovo kaže nema potrebe više ni da pričamo, ali Đole bi se raspao na gu*icu da nešto ne kaže- našalio se Popović.

-Sve je okej, rekao je velikan novog doba- dodao je Đole aludirajući na Milija zog čega su svi vrištali od smeha.

Komplimenti su stizali i od ostalih članova žirija, kako na račun njihovog pevanja, tako i na račun stajinga i ponašanja na sceni.

-Inel je jako poslušno čeljade, vredno i izuzetno talentovano. Sve što mu se kaže on jako brzo primeni. Čak sada ima i brkove- našalila se Mara na račun Inela.

Večeras umesto Ane Bekute u žirijskoj stolici sedi Dragan Kojić Keba koji se trudio da bude veoma objektivan.

-Žao mi je što od svih kandidata kojima je Ana mentor, Antonija nisam upoznao, nijednom nismo bili na probi. Što se tiče baraža slažem se da je Inel bio bolji, ali sam siguran da će obojica daleko dogurati. Nisam skoro čuo da neko iz Zenice, kao Inel peva ovako dobro dvojke- poručio je pevač.

Sofija Đekić i Melisa Zijadić - (24. 02.)
Žiri je večeras bio na velikim mukama i to zbog duela Milijeve kandidatkinje Sofije Đekić i Melise Zijadić koja ove sezone brani boje time Cece Ražnatović.

Njihove izvanredne glasove žiri je nagradio sa po šest glasova te je usledilo natpevavanje.

Međutim, akapela pevanje izazvalo je još veću nedoumicu stručnog žirija budući da su i Sofija i Melisa bile izvanredne.

-Teško nam je- zakukala je Snežana Đurišić pred glasanje.

Potpuna neverica za Sašu Popovića usledila je kada je na glasajućim tasterima ugledao nerešen rezultat.

-Sale, odavno nije bio teži izbor- rekla je Sneža, nakon čega je Bosanac dao svoj sud.

-Sofija je odlična, ima super boju glasu, veoma je stabilna i jasna, akapela perfektna i bez falša. Za mene si bila bolja, mada mi je Melisin program bliži. Što se Melise tiče, vidi dušo moja, sve ovo što sam rekao na tebe se ne odnosi. Ti imaš zatvoren vokal jer se ne smeješ. Onog momenta kad se nasmeješ neće biti vokal sa krpom. Naša muzika i kada je tužna je vesela. Potencijal si i zato ti ponavljam da se smeješ dok pevaš, lepa si – savetovao je Boske.

Za razliku od Bosanca, Keba je prednost dao Melisi Zijadić.

-Melisa, ti si meni besprekorno otpevala, samo treba malo da poradiš na energiji koja treba da izađe iz tebe. Koji si znak u horoskopu?- zanimalo je Kojića, a takmičarka je kroz smeh odgovorila:

-Devica!

Tokom Kebinog komentarisanja Mili se pobunio i nekoliko puta ga prekinuo budući da mu se nije dopao kolegin komentar na Sofijin račun.

-Sofija ima energiju i tera me da je slušam. Pregruba je reč da kažem da si bila u falšu, ali preslušaćete snimak- tvrdio je Keba.

Ipak, Sneža je smatrala da su komentari njenih kolega ‘gluposti’ te je dala svoje mišljenje.

-Sofija me je naterala da je slušam i to je ono što je jako važno, veruje ti se i zato imaš prednost. Inače ste egal, dve odlične pevačice- rekla je pevačica, a ništa manje oduševljene kandidatkinje nisu izazvale ni kod Viki Miljković koja je rekla da se ježila tokom ovog duela.

Na pitanje zbog čega je Marija Šerifović dala prednost Milijevoj takmičarki, pevačica je rekla:

-Meni je sveukupno bila bolja Sofija, a to ne znači da je Melisa pevala loše. Sofijina boja glasa je nešto na šta ona dobija dvojiku na keca.

-Meni je Marija već ovo rekla u trećem krugu i ja sam u šoku stvarno- ponosno je rekla Sofija.

Iako su mnogi očekivali da će Đorđe glasati za Milijevu kandidatkinju budući da mu je taj repertoar bliži, roker je iznenadio.

-Dao sam glas Melisi, sad je u modi da na Instagramu skidaju pevačima instrumente i tu se čuje ko ume, a ko ne ume. Melisa je u svom programu otpevala sve kako je u originalu. Sofija je kod Tošeta tri figure otpevala netačno- istakao je roker.

Reči hvale i komplimenti stigli su i od mentora Milija i Ivane Peters koja je istakla da je ovo bio veoma težak zadatak za žiri.

Ipak, sve vreme čekala se odluka Saše Popovića, a svi su bili u nezvesnosti koja od ove dve talentovane devojke će proći direktno dalje.

-Čitav žiri zna da je ovim devojkama mesto u sledećem krugu. Nije fer da one idu u baraž ako ne moraju- poručila je Mara.

Uprkos želji svih da obe prođu direktno dalje Saša Popović doneo je odluku da to bude Sofija Đekić, dok će se Melisa boriti u baražu.

-Od ove dve devojke meni je za nijansu bila bolja Sofija, nekako mi je bila tačnija i prezentnija. Melisa svakako ima velike šanse da prođe- objasnio je Popović.

Mirza Pandur i Vladan Manić - (24. 02.)
Pohvale, ali i žestoke kritike pljuštale su nakon izvođenja Mirze Pandura i Vladana Manića.

Već nakon prvih taktova, Mirza je svojim glasom oduševio žiri i dobio svih 6 glasova, dok se Milijev kandidat izborio za 4 tastera.

Odmah nakon duela vidno ljuta Marija Šerifović žestoko je iskritikovala Mirzu iako mu je dala glas.

-Je l’ mogu ja da komentarišem dok sam nervozna? Mirza, je l’ tvojim telom teče krv ili voda? Pa gde je ta krv? Stani druže, lepa boja glasa, pevaš tačno, ali ti se šetaš po toj bini, ne znaš šta ćeš sam sa sobom. Kakvo je to ponašanje? Mirza radiš ovo peti krug. Krajnje je glupo! Kako nemaš potrebu da kreneš prema ljudima, da napraviš neki žustar pokret. Uključi telo da ti bude u funkciji. Vladane, pevao si tačno, ali ovo je bilo mlako- besna je bila Mara, a sa njenim kkomentarom se usaglasila i Mirzina mentorka Snežana.

-To sam mu ja rekla Maro na probi! Pevaš kao da si najbolji i da ti niko ništa ne može- kritikovala ga je mentorka.

-Ja za tebe više ne glasam, kunem ti se! Šta si u horoskopu?- zanimalo je Mariju, a Pandur je otkrio da je Devica što je izazvalo smeh u studiju.

Međutim, Mili je objasnio da Vladan nije bio u punom sjaju večeras jer je bolestan, a žiri je istakao da se to čulo.

-Vladane, nije mi smetalo to i dao sam ti glas, ali Marija je sve u pravu. Kao što si ti Vladane pevao i gledaš samo u kameru, ali sve u svemu dobri ste i jedan i drugi. I Vladane jako važno, sledeći put zaboravi na tezge kada dolaziš u takmičenje- poručio je Keba.

Kako to često biva, i ovoga puta Bosančev komentar izazvao je haos u studiju.

-Vladane ti svaki put isto pevaš, bio zdrav ili bolestan, pa znam te već deset godina. Bilo je puno falša i nesigurnosti, kao da si želeo što pore da završiš. Mirza imaš pozdrave iz konjica od Semira mesara! – poručio je Stojković, a Saša Popović ga je odmah prekinuo:

– Je l’ taj Semir platio reklamu?!

-Nije, nego je poslao biftek- našalio se Boske, a Sale je dobacio:

-Pa mi smo od tog bifteka samo kosti jeli!

Šalu na stranu, Bosanac je udelio niz komplimenata na račun Mirze, a Viki je doržala bukvicu takmičarima.

-Sve dok budete imali takav stav prema životu i poslu, tako ćete i prolaziti. Takmičićete se godina i nazad, sve dok ne promenite nešto. Vama deco život zavisi od ovoga! Kako možeš da pevaš noć pored takmičenje?- pobunila se Violeta, a Saša Popović stao je u odbranu kandidata.

-On može da peva 10 dana zaredom! Evo i on kaže da može- tvrdio je direktor.

Komentar Đorđa Davida doveo je do rasprave između njega i Mirzine mentorke Snežane, pa čak i opklade.

-Mirza ulazak u prvu pesmu je milion dolara, strava si otpevao strofu, tako rade ozbiljni profesionalci. Ali, se ne slažem za Čolinu pesmu sa Bosance, to Čola ne peva tako. Sve u svemu, ovo je tvoj najbolji krug. Vladan šećer na stejdžu, ali stalno imaš nešto- rekao je roker, a Sneža se pobunila.

–Ja sam neko ko pomno prati pevanje i karijeru Zdravka Čolića i ako poslušaš snimak on što se tiče metrike peva baš ovako- odbrusila je pevačica.

-Ajde da se kladimo u pare- odgovorio je roker, ali Sneža nije imala više komenatara.

Aleksandra Ivanov i Beta Sudar - (24. 02.)
Aleksandra Ivanov i Beta Sudar odmerile su snage u poslednjem duelu u „Zvezdama Granda“, a lepotom, pevačkim umećem i izgledom zapalile su scenu.

Da su obe bile na visini zadatka, svedoči i maksimalni broj glasova stručnog žirija, pa su obe morale da otpevaju još jednu pesmu kako bi žiri doneo konačnu odluku.

Nakon akapela pevanja, rezultat je ponovo bio ujednačen, pa je Saša Popović doneo odluku da Aleksandra Ivanov direktno prođe u sredeći krug.

Saša Popović je još jednom naglasio da će nakon kraja šestog kruga u takmičenje vratiti tri momka i tri devojke, a onda je otkrio zbpg čega je Aleksandra bila bolja u ovom duelu.

-Već kada ste tu odluku prepustili meni, mislim da je Aleksandra bila dominatnija u akapela pevanju. To je ne znači da je Beta bila znatno lošija, obe devojke su bile super. Beta ide u baraž, tu dve devojke ispadaju, ali nakon tri emisije imaćemo šest devojaka i šest momaka koji su ispali, ali vraćamo dve devojke i dva momka nakon ovog kruga – rekao je Saša Popović.

U sledeći krug takmičenja prošli su: Miki Sekulovski, Dino Suljić, Nađa Mujezinović, Inel Nukić, Sofija Đekić, Mirza Pandur, Aleksandra Ivanov, Almir Delić, Antonio Ramčevski, Adela Smajlović, Beta Sudar i Melisa Zijadić.

Komentari: