Poslednja emisija petog kruga najgledanijeg takmičenja na Balkanu „Zvezde Granda“ donela je pravi haos u žiriju i svađu Cece i Milija koji su se častili žestokim uvredama.

Mirza Pandur i Dejan Dačević - (17. 02.)
Poslednju emisiju petog kruga otvorili su Mirza Pandur i Dejan Dačević koji su ovom pop-narodnjačkom duelu bili izjednačeni kada su osvojili po šest glasova žirija nakon čega je usledila akapela.

Ipak, u preglasavanju je Mirza bio ubedljiviji i sa čestiri glasa i otišao direktno dalje, dok će se Dejan za svoje mesto boriti u baražu.

Iako su kandidati u takmičarskom delu osvojili maksimalan broj glasova, žiri nije bio blagonaklon u svojim komentarima.

Viki je smatrala da su podjednako grešili u prvom delu, ali da je Mirza bio bolji u akapeli, dok je Ceca smatrala suprotno, a Ana Bekuta se pitala zbog čega je uopšte glasala.

– Dala sam prednost Mirzi jer sam videla da je Dejana uhvatila panika i trema u baražu i Mirza mi je bio stabilniji. U takmičarkom delu nijedan nije uhvatio moju pažnju, nisam vas faktički ni slušala, ne znam kako su mi ove ruke otišle na tastere, neka sila, glasala sam nekim čudom- priznala je Bekuta kada joj je Popović odbrusio:

– Šta radiš ženo?– nakon čega je dao reč Miliju.

– Slažem se sa Anom apsolutno, meni niko nije bio za šest. U baražu Mirza se zaleteo, imao si i čist falš, Dejan je ipak otepvao tačno i zato njemu prednost– objasnio je Mili, kada je Saša opomenuo članove da budu skoncentrisani na pevanje i ocenjivanje.

Bosanac je pohvalio oba kandidata, a posebno ga je iznenadio Pandurov raspon glasa, ipak njegov favorit u ovom duelu bio je Dačević.

I Đole se složio da se žiri zaleteo kada su u pitanju glasovi jer je smatrao da nisu bili za šest jer su i jedan i drugi imali i dobre i loše momente.

Na kraju, Marija je zaključila da su ovu emisiju otvorili dobri kandidati, a Saša je priznao da je njemu Dejan bio bolji.

Milica Živković i Milica Stijepić Ivić - (17. 02.)
Duel Milice Živković iz tima Ane Bekute i Milice Stijepić Ivić koja brani boje tima Cece Ražnatović izazvao je opštu pometnju u „Zvezdama Granda“.

Šest glasova je Milici Stijepić izmaklo za dlaku, a njena duelistkinja uspela je da se izbori za samo tri tastera što znači da će se obe boriti u baražu.

-Kod Milice Živković ništa nije bilo dobro, ne znam da li je loš odabir pesme, da li si umorna, vidi se jedno mučenje dok pevaš. Ne izlazi ravan tačan ton, ni vibrato, a o ukrasima da ne pričam. Druga Milica je bolja, ali je ovo tvoje najtanje pojavljivanje do sad- rekla je Marija Šerifović odmah nakon glasanja, a potom je svoj sud dao i Đorđe David.

-Meni je kod Cecine kandidatkinje bilo fenomenalno kada ogrebe po onom basu dole u strofi. To je prezentno, to je dikcijski tačno i jako teško otpevati za neke muškarce, a kamoli za žene. Tu si pokazala umeće. Što se Bekutine takmičarke tiče, da li tebi nešto nije u redu sa grlom?- zanimalo je Đorđa, a njen odgovor ga je šokirao.

-Ja imam veliku tremu svaki put kad dođem ovde, ja ne znam šta se meni desi- priznala je Milica Živković.

-Majko moja, je l’ moguće takvu tremu da imaš?- rekao je roker, a njena koleginica iz duela je potvrdila da je Milica veliki tremaroš i da je to primetila i na tonskoj probi.

Da je odustna na sceni smatrao je i Mili, dok je Cecinoj kandidatkinji zamerio nekoliko stvari što je dovelo do svađe sa Ražnatovićevom.

-Strofa u prvoj pesmi je bila jako loša, bila je nekih polufalševa. Kad si otišla gore pukla si iz sve snage, čak i previša za tu pesmu. Nijedna ni druga nije za šest glasova- rekao je Milić.

Međutim, njegove reči su veoma izrevoltirale Cecu koja nije uspela da mu ne odbrusi.

-Ma kako da ne! Pošto smo onima dali šest glasova, ajde da iskasapimo svako buduće dete! Tvoje slušanje falša i agresivnog pevanja nema veze sa muzikom. To ti je Bosanac sto puta rekao- vikala je Svetlana, a Popović je zahtevao da ugase Milijev mikrofon kako bi Svetlana mogla do kraja da kaže šta želi.

-To je jedino što znaš da kažeš kad nemaš argumenata- pobunio se Mili, a Ceca mu ni tad nije ostala dužna.

-Argument ćeš dobiti iste sekunde! Ućuti bre! Prekini čoveče da me prekidaš, da li si čuo za parlamentarno ponašanje u komunikaciji? Tvoje mišljenje nema veze sa životom. Milice, bila si odlična i jesi zaslužila 6 glasova, a njemu na dušu. Ne mogu sa njim da se raspravljam jer ovaj glas je jako skup, vredi i neko ga voli- rekla je Svetlana i Bekutinoj takmičarki poželela da se oslobodi treme.

Ipak, ni tu nije bio kraj njihovoj raspravi, ali se Saša Popović umešao i otkrio šta je glavni problem između Cece i Milija.

-Svetlana, ti nećeš više da uzmeš pesmu od njega i on te stalno bojkotuje, tu je glavni problem- konstatovao je Sale, što se Miliju nije dopalo.

-Popoviću, to si rekao deset puta. Ceca peva sto mojih pesama i neće više otpevati nijednu jer je to moja odluka, a njena kakva god da je, slaže se. Za moje pesme se ja pitam i niko osim mene. Ako ja odlučim da dam nekome pesmu okej, ako hoće da uzme hoće, ako neće, ajde ćao- rekao je Mili, a Ceca se sve vreme smejala.

-Ceca peva sto mojih pesama, uopšte nema smisla da radimo više zajedno. Zašto to potenciraš Saša?- nastavio je Mili.

Naravno, u Cecinu odbranu stala je kuma Violeta i kada je reč o karijeri, ali i o kandidatima.

-Ja se stvarno pitam je l’ se ovaj Mili šali i zeza s nama ili stvarno ovako misli? Ne mogu da verujem da misli sve što je rekao i za Cecu, iako u to neću da se mešam, ali i za kandidata. Ova devojka je pevačina za razliku od mnogih koji su dobili 6 glasova- objašnjavala je Violeta dok je Aleksandar tvrdio da ona u svakoj emisiji daje glas Cecinim takmičarima.

Nakon svađa i rasprava svoje mišljenje dala je i Snežana Đurišić i pružila maksimalno podršku i jednoj i drugoj takmikčarki.

-Milica Živković ima samo 19 godina i te neke greške mogu i da se oproste s obzirom da je peti krug. Jeste Cecina kandidatkinja bila bolja, ali ne znači da je Živković bila toliko loša- rekla je pevačica, nakon čega je svoje mišljenje dao i Boske.

-Ja ne mogu da se načudim da toliko površno komentarišu i da ne mgu da odvoje šta je to što im se sviđa ili ne sviđa. Kod prve takmičarke mi se sviđa taj narodnjački filing i tvrdim da od nje može da se napravi ako prođeš jedan jako prezentan i lep narodnjački vokal. Cecina kandidatkinja se koncentrisala na strofu, a trebalo je otvoriti refren, a ti si ravna kao auto-put. Popravi te stvari u baražu- poručio je Stojković.

Sidik Šabanović i Boban Lazić - (17. 02.)
Sidik Šabanović i Boban Lazić dali su sve od sebe da svojim performansima oduševe žiri koji ih je nagradio sa po četiri glasa, što je izrevoltiralo Sašu Popovića koji je smatrao da je njihova nepažnja koštala kandidate glasova.

– Ovo je jedna velika sramota! Ja sam gledao ovde na ekranu Mili i Ceca uopšte nisu obarćali pažnju na kandidate. Pogotovo kandidat broj dva, Mili ga nije pogledao. Zašto oni pevaju? Kome pevaju? Šta pričaš Svetlani?– drao se Popović dok je Mili pokušavao na sve načine da se izvadi kako ih je zapravo slušao.

Za razliku od Milija, Ceca je priznala svoju grešku.

– Ja se izvinjavam. Stvarno si u pravu, moja greška. Htela sam i ovom dečku da dam glas- rekla je Ceca koja je oštetila Sidika.

Ova polemika izazvala je koškanje među članovima i paljenje i preostalih tastera, međutim Popović je poništio naknadno glasanje i ostavio prvobitan rezultat.

– Mili saberi se! Saša jel smo u obdaništu šta je ovo ? – iznervirala se Marija a zatim dala svoj sud o kandidatima:

– Dobri ste bili. Sidik malo mi je falilo ataka, ali standardno dobar. Bobane, zašto toliko vičeš? Da li ti ta vika stvara sigurnost? Preteruješ. Dobar si bio, ali radi na tome– rekla je Šerifovićeva sa kojom se složila Ceca.

Đorđe je smatrao da su kandidati oštećeni i da su obojica zaslužili po šest glasova, dok je Viki poručila Sidiku da bi trebao da smrša.

Saša Popović je odlučio da Mili nema prava da komentariše jer nije slušao kandidate, međutim Ceca se izborila za reč.

– Ja sam Bobanu dala glas, htela sam i Sidiku samo sam zakasnila i izvinjavam ti se javno .Volela bih da čujem od tebe malo i Šabanov program, malo manje sevdalinke, malo više folka– rekla je Svetlana koja je zatim prebacila Popoviču da se ponaša kao Paja Patak koji zavodi red.

–Pipazi malo na epitete i rečnik, nije u redu da ti meni kažeš Paja Patak. Ja sad tebi treba da kažem da si Mis Pigi- branio se Saša.

Milica Kostadinović i Julija Petrović - (17. 02.)
Duel Milice Kostadinović i Julije Petrović izazvao je lavinu komentara čuvene osmorke, ali i mnogo oprečnih mišljenja.

Bosančeva takmičarka Milica, ovoga puta uspela je da se izbori za samo tri glasa, dok je Đoletova kandidatkinja Julija očarala žiri i prošla direktno u naredni krug.

Da je drastična razlika iznmeđu ove dve takmikčarke tvrdila je Ceca Ražnatović i odmah Milici sugresisala na falševe, a sa njenim mišljenjem ovoga puta bio je saglasan Mili koji je ipak Kostadinovićevoj dao glas.

-Milice, pevanje milijardu falševa, ali ja sam sada glasao za jednu nenormalnu dozu atraktivnosti, tog scenskog nastupa. To je bukvalno nešto što je gotov proizvod. Imaš 17 godina, vežbaj i vežbaj- poručio je Milić.

Ovaj komentar izrevoltirao je Cecu koja je Miliju zapevala stihove svog čuvenog hita „Idi pa se leči“.

-Lupaš gluposti! Mojoj kandidatkinji nisi dao glas, a ona ubija kako peva. Pričaš nebuloze- odbrusila mu je Svetlana, dok je Mili rekao da se ovaj šou zove „Zvezde Granda“ i da su bitni i drugi faktori.

Ipak, okrenuli su sve na šalu i Mili je je zapevao rok verziju Cecine pesme „Šta je to u mojim venama“ i nasmejao sve do suza.

Šalu na stranu, usledili su komentari stručnog žirija, a među prvima je svoj sud dala Snežana Đurišić.

-Pevanje ništa nije bilo dobro iako si lepa i slatka. Generalno, je l’ si ti uopšte vežbala sa Bonsacem, je l’ ste se čuli?- zanimalo je pevačicu.

-Pa nismo imali sada vremena- priznala je Milica Kostadinović.

U Milicinu odbrau stala je Viki čijom pesmom se takmičarka večeras i predstavila.

-Ja ne znam što ste uopšte osuli paljbu po Milici, ne znam šta vam je danas! Prvo, obe izgledaju moderno i fantastično, odlično ste stilizovanme, oduševljena sam. Što se tiče Milice, devojčice, lutko očigledno je da izazivaš pažnju i to je dobro. Ima istine u tome što su ti rekle moje kolege, ali mislim da ti treba neka druga vrsta muzike, poput Breskvice. Mislim da treba da prođeš jer si potrebna ovom šou programu- istakla je Viki aludirajući na svađu koju je Milica izazvala zbog svog stajlinga tokom prethodnog pojavljivanja u „Zvezdama Granda“.

Vrlo sličnog stava bila je i Ana Bekuta, koja je kandidatkinjama ukazala na greške i udelila niz saveta.

-Marija me je popreko pogledala i ustreljala Viki i mene. Pitala nas je da li smo normalne što smo glasale za Milicu. Ja sam sticajem okolnosti stigla malo ranije na snimanje i slušala sam je na tonskoj probi i rekla joj da pripazi na drugu pesmu. Ona je to otpevala sad bez greške, što govori da ona mora samo da vežba i da sluša mentora. Ona može, samo nema sa kim! Dete, uzmi nekog učitelja pevanja, možeš ti to! Što se Julije tiče, ona je bila sjajna- ispričala je pevačica, dok je Marija Šerifović imala drugačije mišljenje.

-Julija, malo se priča o tebi večeras. Prvu pesmu si otpevala odlično, ja bih rekla da si slušala onu Džejlinu verziju, jako lepo i jako tačno. Ukrasi su ti super izašli, ali ti je malo snage zafalilo. Milice, sve što su ti rekli je manje ili više istina, ali devojko da bi bila pevačica moraš da pevaš tačno i da ne pevaš falš. Ako živiš u Cirihu sigurna sam da postoji neko tamo ko može da ti pomogne. Moraš da vežbaš dok ne pomodriš i ne poplaviš i onda da se vratiš u takmičenje ili u sledeći krug, to ti je neophodno- poručila je Mara.

Kao i obično na samom kraju, reč su dobili mentori koji su bili puni reči podrške za svoje takmičarke.

-Milica treba da vežba dosta, da radi, ali vrlo je muzikalna. Inače, jesu ovo „Zvezde Granda“ što bi rekao jedan član žirija, ne bih ime da mu pominje, ali pre svega mora biti pevanja. Nadam se Milice da ćeš te sitne stvari ispraviti. Moram i Juliju da pohvalim, vrlo lepo i nadahbuto je pevala – rekao je Stojković.

Iako je Julija osvojila ukupan broj glasova, njen mentor Đorđe David trudio se da bude objektivan i iskritikovao je.

-Druga pesma nije bila onako kako smo se dogovorili. Mesta gde se uzima vazduh si preskočila i dala sebi autogol. Nemoj to više jer te smatram jednim od svojih boljih kandidata- poručio je roker.

Danijel Knežević i Vladan Manić - (17. 02.)
Danijel Knežević i Vladan Manić ukrstili su glasove u još jednom muškom duelu u sinoćnoj emisiji, u kome je Manić odneo apsolutnu prednost i prošao direktno u naredni krug.

Danijel će se za svoje mesto u narednom krugu boriti u baražu, a pesme sa kojima se predstavio prošle večeri „Med sa tvojih usana“ i „Moje sunce“ izazvale su čuđenje kod Viki Miljković.

– Vladane bio si dobar, druga pesma je bila bolja, u prvoj si se šunjao ali dobar si bio. Danijele, pogrešan izbor pesama i nisi se najbolje snašao– rekla je Marija na koju se nadovezala Viki.

– To mislimo svi. Danijele. Gde nađe ove pesme? Ja koja sve živo znam i pratim narodnjake, ja nikad ovo čula nisam ni prvu ni drugu pesmu, ali u znak podrške sam ti dala glas– objasnila je Miljkovićeva.

Kada je Bosanac video da Ceca nije glasala za Danijela koji je iz tima Đorđa Davida nije propustio priliku da iskaže svoje čuđenje, na koje je ona žestoko odgovorila.

– Jel nas stalno napadate da smo klan? Ovakvi smo onakvi smo. Demantujem vas zato što ovde nije dozvoljeno da se pričaju laži. Nemam šta da kažem osim svega što su kolege rekle– jasna je Svetlana.

Ana i Snežana smatarle su da je Vladan bio bolji, a da se Knežević nije snašao zbog čega su ga posavetovale da promeni repertoar.

Na kraju, reč su imali mentori kada se tokom Milijevog izlaganja dogodila neverovatna stvar.

– Hteo bih da se zahvalim žiriju jer Čapo ti si sve pevao tačno sa lepim frazama, ali sa trideset posto manje tvoje energije. Imali smo tu sreću da se žiri skoncentrisao i slušao te- počeo je Mili kada mu je Popović dobacio da su njegove kolege slušale za razliku od njega koji ne sluša.

Jelena Prole i Vanja Jovanović - (17. 02.)
U „Zvezdama Granda“ retko se dešava da izostaju kritike, ali vršanjakinje Jelena Prole iz Marijinog tima i Snežina takmičarka Vanja Jovanović uspele su da izazovu oduševljenje čuvene osmorke.

Po njihovom mišljenju za nijansu je bila bolja Jelena koja se izborila za svih šest glasova, dok je samo jedan manje dobila njena duelistkinja.

-Ti si najprijatnije iznenađenje za mene i što se mene tiče si otkrovenje u ovom kolu. Ti si jedno prelepo stvorenje i nema razloga da imaš bilo kakvu frku na stejdžu. Snaga u vokalu koju si pokazala je za aplauz. Za Jelenu takođe ništa manje komplimenata- rekao je Đorđe David.

Veliki napredak kod Snežine takmičarke primetila je Ana Bekuta koja je za obe kandidatkinje imala samo reči hvale.

-Prole, proradila si još od prošlog kruga. Svaka čast i da je bilo preglasavanje, glasala bih za tebe jer si bila borbenija. Vanja, fali ti još malo, divna si!- poručila je pevačica.

Iako su devojke pozitivan utisak ostavile i na Viki Miljković, pevačica im je skrenula pažnju na nekoliko stvari, a sve u cilju da one budu što bolje.

-Obe ste se ugasile u drugim pesmama, tu ste trebale više energije da pružite- zaključila je pevačica, a nakon nje svoj komentar dala je i Ceca:

-Super ste, preslatke i prelepe, potudile ste se da blistate večeras. Nekad se desi manjak, nekad višak energije, sve je to za ljude. Vanja, više slušaj sebe da bi bila tačnija, imaš glas, imaš sve, budi tačnija. Mada ni falševi mi ne smetaju kada vidim žar, borbu i želju. Jelena super si bila, čestitam.

Ipak, Dragan Stojković Bosanac ovoga puta bio je drugačijeg stava od kolega koji su prdnost dali Jeleni.

-Meni je Vanja bila bolja. Jelena ima tanke samoglasnike, dok Vanjina boja glasa, samoglasnici, borba u drugoj pesmi su mi neuporedivo bolji i čestitam ti curo- poručio je Boske, a Marijina takmičarka se usaglasila sa njegovim mišljenjem.

-Svesna sam toga i radim na tome- dodala je Prole.

Naravno, mentorke Sneža i Marija pucale su od ponosa zbog uspeha svojih takmičarki.

-Jelena, u pravu su za drugu pesmu, ali si prvu numeru pevala lepo i tačno, ukrasi su izlazili gde im je mesto- konstatovala je Šerifovićeva, a Saša Popović je dodao:

-Dve pesme, dve boje glasa kod Jelene. Baš nevervatno.

Stefan Tomić i Almir Delić - (17. 02.)
Još jedan duel večeras završio se sa maksimalnim brojem glasova u kome su Stefan Tomić i Almir Delić odmerili muzičke snage.

Iako je vladala fenomenalna energija od starta ovog duela, pravi lom nastao je već uz prve taktove pesme „Mujo kuje“ koju je izveo Almir kada je ceo žiri uključujući i Sašu Popović poskakao na noge.

Ipak, žiri je za ovo veselje imao dodatan povod jer se nakon ove epizode ide na zasluženu pauzu od snimanja kojoj su se svi radovali.

– Ovo je kraj prvog polugodišta. Idemo na pauzu. Jes! – dobacivali su članovi žirija, a Popović nije želeo da kvari njihovo uzbuđenje pa je odlučio da reč da samo mentorima.

Umesto da komentriše nastup, Bosanac se se obratio Saši sa zanimljivim zapažanjem.

– Popoviću, ja znam da su tebi zmije u džepu, i umesto da izvadiš pet hiljada evra da zvekneš ti si izvadio toalet papir da baciš– rekao je Boske , na šta kretivni direktor nije ćutao:

– Svako baci ono što mu treba. Ja samo čekam da se isključe kamere pa odoh po toalet papir– sa osmehom je odgovorio Saša.

Na kraju, odlučeno je da obojica direktno idu dalje.

– Ovaj apaluz su dobili kandidti zasluženo i idu direktno obojica. Ovo niko nije doživeo nego vas dvojica– dodala je Bekuta.

U sledeći krug takmičenja prošli su: Mirza Pandur, Julija Petrović, Vladan Manić, Jelena Prole, Stefan Tomić, Almir Delić, Sidik Šabanović, Boban Lazić Bole, Dejan Dačević, Vanja Jovanović, Milica Stijepić Ivić, Milica Kostadinović.

Komentari: