Večeras je u „Zvezdama Granda“ bilo suza, smeha, ali i kvalitetnih nastupa, a Saša Popović je nakon baraža morao da donese konačnu odluku ko ide u naredni krug takmičenja.

Melisa Zijadić i Snežana Kačar - (10. 02.)
Na samom početku večerašnje emisije dogodio se žestok sukob među članovima žirija koji su izjednačeno glasali u duelu između Melise Zijadić i Snežane Kačar koja nije mogla da se suzdrži zbog čega je u jednom trenutku briznula u plač.

Naime, žiri je dao po četiri glasa takmičarkama, što je izrevoltiralo njihove mentorke Cecu Ražnatović i Viki Miljković koje su njihovu odluku smatrale skandaloznom, apre nego što im je dao reč, Saša Popović želeo je da čuje žiri.

– Snežo, ja moram da budem iskrena, drži se. Ovo je peti krug, nikako da proprevaš, nikako da ono što si naumila izađe, sve na pola. Super se ponašaš na sceni, lepa si, super se središ, ali aparat, nešto sa aparatom ne ide. Melisa, uvek sam te hvalila, ali sada si malo ispod svog standarda, kao neka duga pesma koja nikako da se desi. Jedan apel za tebe, molim te izgledaj kao devojčica od 18 godina, izgledaš kao dama od 44– obrazložila je Marija sa kojom se u potpunosti složio Bosanac.

I ostali članovi žirija delili su mišljenje kako je Melisa intonativno tačnija, ali da joj fali energija, dok je Snežana scenski bolja, ali da još uvek nije pokazala svoj pevački maksimum.

– Melisa, tvoja tačnost se ne dovodi u pitanje, ali ja više volim da neko peva falš nego mrtvo. Ti imaš glas i tačnost, ali sve je ravno takvav ti je izraz i ponašanje i to je neoprostivo. Snežana tvoj najveći problem je što tvoj paket obećava puno, ali nikako da pukne i da se ostvari i čim budeš to uradila ti si favorit– dodao je Mili.

Saša Popović nije mogao da dočeka komentare mentorki koje nisu bile zadovoljne glasovima.

– Od mojih kandidata oni očekuju perfekciju, a kada su njihovi u pitanju gleda se kroz prste. Kako da propeva kada imamo dva dana fore. Snežana je imala fantastičan repertoar, a ova druga je imala trilere ali vam se ne sviđa stajling. Nadžak babe i nadžak dede sede u tom levom delu– rekla je Viki dok je Ceca sarkastično dobacivala da su njihovi kandidati savršeni, a zatim je Popović prokomentarisao klanove u žiriju zbog čega se Ceca žestoko naljutila.

– Na šta to liči, ovo je jako ružno, bez svih šala i zezanja.Niko nema pravo da me proziva na ružan način, ja stojim imenom i prezimenom u ovom formatu i dajem glasove kako hoću. Branim se od niskih napada ovde– ustala je Ceca i vratila se na svoje mesto kada je obasnila kako ona glasa u skladu sa svojim mišljenjem i da za tri godine nije nikoga uvredila i oštetila.

Saša Popović se smejao dok se Ceca drala jer do sada nije imao priliku da izazove takvu rekaciju kod nje, a dok je pokušavala da objasni kako ne zaslužuju isti broj glasova, Snežana Kačar je briznula u plač kada je Marija izašla na scenu i donela joj vodu da se smiri.

– Naravno da nisi nikada dovoljno dobra zato što ovde samo negativno komentarišu, niko da pohvali– ljutito je rekla Ceca.

Petar Krekić i Dino Suljić - (10. 02.)
Iako je Petar Krekić osvojio šest glasova i nakon akapela pevanaja sa Dinom Suljićem pobedio u duelu i prošao u naredni krug, dobio je kritike i zamerke od žirija kao nikada do sada.

Momci su se potrudili da se u „Zvezdama Granda“ pokažu u najboljem svetlu, ali i nako šest glasova i natpevavanja, čuvena osmorka imala je šta da zameri.

Ana Bekuta je na samom početku Petra žestoko kritikovala, uz savet da što pre mora da se probudi i da shvati šta sve treba jedan pevač da pokaže na velikoj sceni.

-Kod mene baraž nije presudio, Petar ne otvara usta dok peva, nekako peva iz pozadine. Ti dečko uopšte ne kapiraš šta je pevač i ja te molim da sa svojim mentorom o tome razmisliš i da popričate o tome šta pevač treba da izazove kod nas ovde. Zamisli kad bi otvorio usta, oduvao bi nas. Ti imaš sve, dobar si intonativno, ali ti nešto iznutra ne da da preskočić tu rampu. Dino, ti si meni bio fanstastičan – rekla je Ana Bekuta.

Mili se odmah saglasio sa Anom i dodao da je ta njena zamerka bila na mestu i da je upravo to jedino što Petru nedostaje da bi polazao svoj maskimum, dok je Dina pohvalio i poželeo mu sreću.

Đorđe David je zatim istakao da je prednost dao Dinu jer je kod njega video više energije i naglasio da su u ovom duleu presudile nijanse, dok je Snežana takođe Petru zamerila što nije pokazao energiju na sceni.

Bosanac je sa druge strane pokušao da objasni kako je Petar pevao večeras, pa je malo direktnije rekao ono što su zapravo mislile njegove kolege.

-Ja ću se nadovezati na ovo što su kolege rekle, ali ču biti malo direktniji što se Petra tiče. Kamo sreće da si Šabana pevao kao što si pevao drugu pesmu, tu si pokazao da imaš glasa i da sve zvoni, zato sam ti i dao prednost. Ti Šabana pevaš kao da on peva u tri ujutru za stolom i misliš da je to poenta. U dve pesme si spojio pun glas, da si strofu pevao ko Šaban, a refren kao Savo, ti bio odličan. Dino, standardno si odličan, ali probaj još malo da radiš na dinamici, sad si počeo da pevaš ziceraški, da sve bude tačno. Opusti se i sve što imaš u sebi, izbaci i biće super- kazao je Bosanac, dok se Marija nadovezala i podsetila kolege da su prošli put rekli Petru sve isto kao večeras i da su naglasili da mu neće dati glasove ako ne ispravi greške koje je do sada imao:

-Petre, dobro si pevao večeras, a sve što su ti rekli je istina, ali ja neću da dužim. Meni smeta što si nezainteresovan na sceni, izgledaš kao da te je neko motkom naterao da izađeš ovde. Oni se ne sećaju, ali su ti prošli put rekli da ako to ne ispraviš, sada nećeš dobiti glas, ti ništa nisi ispravio. Dino, bio si divan, super, ali si pokazao da imaš jednu manu, ne snalaziš se dobro u pesmama koje imaju dosta pop ukrasa i tersta, radi na tome – dodala je Marija.

Na kraju su mentorke dale svoje završne reči, a Viki nije krila sreću zbog toga što je njen takmičar odmah prošao dalje, dok je Ceca ljutito odbrusila kolegama i istakla da su Petru zamerili iste stvari kao i Melisi koja nije prošla direktno dalje.

-Naravno da sam zadovoljna, bilo bi super kada bi glasali svaki put kao sad. Hvala kolegama što nisu zlopamtila, bilo bi dobro da se tako nastavi i dalje. Ubili smo se i taške i ja sve vreme smo ti pričali da otvaraš usta. Nemoj da si nezainteresovan, svi su ti ponovili isto što smo ti i mi rekli i nadam se da ćeš bar njih poslušati. Petar je inače dolazio svako drugo veče na probe, nije mu ništa teško, samo takav utisak ostavlja – rekla je Viki.

-Sve ono što ste spočitali Petru, to ste jako zamerili Melisi kada joj niste dali glasove. Sve isto ste rekli Petru koji je fanstastičan pevač ja to tvrdim, on deluje kao flegma, ali gori u sebi, znam taj profil ljudi. Melisu su kaznili, ovo dete su nagradili, slažem se da ga nagradite, ali nije fer, nije u redu i nema smisla. To su sitnice koje deca treba da isprave, oni bre pevaju bolje i tačnije od nekih profesionalaca. Ne treba da ih cedimo kao limun, koji je sada krug, imamo naredne krugove za to, a ne sada da ih traumiramo, nema potrebe – zaključila je Ceca ljutito.

Adela Smajlović i Nevena Novaković - (10. 02.)
Adela Smajlović iz Srebrnika (19) i Nevena Novaković (18) iz Zemuna zabilistale su na velikoj sceni Granda, a njihovi nastupi podigli su sve na noge, ali i doveli do žestoke rasprave u žiriju.

Prednost u ovom duelu imala je Adela, osvojivši četiri glasa, dok je samo jedan manje dobila njena rivalka.

Saša Popović je bio iznenađem glasanjem stručnog žirija, pa je rešio da prvo svoj sud i komentar da Svetlana Ceca Ražnatović.

– Neveni sam samo dala glas iz razloga jer ima samo 18 godina. Vidim da je prestavljena, vidim da joj podrhtava glas i da ima tremu. Imaš tremu?- upitala je Ceca takmičarku iz Beograda, koja je potvrdno odgovorila.

–Vidim ljubavi da se sva treseš. Ovo nije bilo precizno, ovo je bio samo glas podrške i ovo izvođenje nije bilo na nivou po kom te pamtim jer inače ne bi došla do ovog kruga da je bilo drugačije. Inače, što se tiče Adele…Ne znam da li smo Vam mi napravili neki pritisak, ali ste mi se ugasili… Ti si prelepa, obe ste prelepe. Ti se trudiš, lepo izgledaš i sve to, ali kao da si mi ugasila sopstvenu energiju, ili mi se samo to čini… Ne znam, ali imaš moj glas – poručila je Ceca.

Mili je rešio da bude kratak i pohvalo obe takmičarke, ali im udelio nekoliko vrednih saveta.

–Obratiću se jednoj i drugoj kandidatkinji, vežbajte, vežbajte i vežbajte! Super ste, ali mora još mnogo da se vežba – poručio je Aleksandar.

Dragan Stojković Bosanac se usaglasio sa Milijevim savetima, zbog čega je Saša Popović reagovao.

–Ja mislim da je kandidatknja pod brojem jedan, bila daleko bolja od kandidatkinje pod brojem dva -iskren je bio Popović, nakon čega je svoj sud dala i Viki.

– Adela je bila bolja od kandidatinje pod brojem dva, ali Adela ne znam šta se sa tobom desilo, ti bila mnogo bolja na početku. Prosto kao da ti se nešto sa bojom dešava, kao da imaš krpu, što bi mi pevači rekli zagušeno. Vidim ja da se ti zaista trudiš, ali ne znam šta ti se dešava. Mislili smo jednom da je možda prehlada, pa drugi put opet. Stvarno ne znam, ali moraš da vidiš šta je to…Neubedljivo je i tanko, to sam ti prošli put rekla, ali iz kruga u krug, tu si… Inače, što se Nevene tiče, mlada si, ali večeras to nije bilo to… Krajevi loši, sve loše… Nedovoljno – zaključila je Violeta.

Ipak, bilo je i pohvala i lepih reči, ovoga puta od strane Ane Bekute koja je takmičarkama pružila podršku i vetar u leđa.

–Adela lepo, imaš ti tu pogodaka interpretacijskih… Fenomenalnih ,pogotovo kod izgovora suglasnika. Jasno se čuje i lepo izgovaraš. Divno si pevala to moram da kažem, ali ono što meni smeta u izvođenju kod tebe je ta tvoja namrgođena faca. Preozbiljno! Daj malo te ženstvenosti! Nije to ništa ozbiljno kao što ti to misliš u svojoj glavi. Daj nežnosti, pokaži da si žena, mila i draga, kao što i jesi – poručila je Ana i izmamila takmičarki osmeh na licu.

Poslednji je kandidatkinje komentarisao Đorđe David koji je rešio da odobrovolji kandidatkinju pod brojem dva, koji je dobila najmanji broj glasova i najveći broj kritika.

– Kandidatinjo broj dva, kada god te vidim, ja poludim što nisi kod mene! Svaki čovek trenutak dekoncentracije mora da plati kad tad. Ti si meni nešto što je budućnost ovog pevanja i te nekakve muzičke boje. Zato sam ti dao glas, kapiram tremu. Poljuljale su se ovde malo energije, ali verujte mi navijamo za vas. Kandidatkinja broj jedan, rećiću samo da se balade Marije Šerifović pevaju atakerski, ujedaju, a to je bilo mnogo tanko. U drugoj pesmi si pokazala da imaš dobru vožnju – roker.

Inel Nukić i Danijel Stojičić - (10. 02.)
Duel koji je digao veliku prašinu u „Zvezdama Granda“ je između Inela Nukića i Danijela Stojičića.

Zbog njihovih interpretacije ne samo da je publika đuskala, već je na noge skočio i Dragan Stojković Bosanac ponet dobrom atmosferom.

Potpuno zasluženo oba kandidata dobila su po šest glasova te je usledilo natpevavanje u kojem je prednost dobio Inel, kandidat koji ove sezone brani boje tima Marije Šerifović.

Ponosna mentorka mu je poletela u zagrljaj, a ovaj potez publika je pozdravila gromoglasnim aplauzom.

Saša Popović je uvodnu reč dao Miliju, jer se Danijel predstavio sa njegovom pesmom „Beograd noću“, pa je Saleta zanimalo mišljenje producenta.

–Zasluženo su dobili po šest glasova i jedan i drugi. Hteo sam da uzmem Inela za primer jer se ovde često pojavljuju razni komentari o njegovim godinama i kako je ovakav i onakav… Ti si pokazao da sa 17 godina, da taj glas može da bude stabilan, da taj glas može da bude siguran, da ima snage, da ima dinamike u pevanju. Moram da kažem da čak i taj tvoj ples na stejdžu meni je fantastičan, pogotovo kada ideš na viskoke tonove, ti se penješ na prste. Hoću da kažem da i kada imaš tako malo godina možeš odlično da pevaš- istakao je Milić, a njegove reči su dirnule kandidata.

-Mili, Inel je na ivici suza- dobacila je Sanja Kužet, nakon čega je Mili nastavio sa pohvalama.

–Ti si primer stvarno nekog talentovanog, uspešnog i velikog potencijala. Inače, što se tiče kandidata broj dva, super je bio! Mislim da pesma Saše Matića nije bila za baraž. Očekivao sam da ćeš ići sa velikim napadom i velikim tonovima, kao sa pesmama sa kojima si nastupao u prethodnim krugovima. Upetljao si se u tu metriku, tako da je Inel ispao dominantniji. Inel je pevao dok je Danijel pevao, što je dodatni znak da vlada scenom -zaključio je Mili.

Sličnog stava bila je i Ana Bekuta koja je takmičarima uputila dobronamerne savete.

–Inele, nadam se da gledaoci primećuju da mi negujemo takve mlade kandidate kao što si ti, talente koji se pojave i uvek imamo dobru nameru i iskrene savete samo u cilju da bi ste bili bolji. Ti si zaista bio dobar, ima malo mutiranja, omakne se, ali mi to ne zameramo. Inače što se tiče Danijela, imam zamerku na drugu pesmu. Dala sam ti glas jer nisam htela da se izdvajam iz čopora, jer kada sam videla da su svi dali glas i ja sam, ali čini mi se da ti je nešto umoran glas. Nešto ti je tamna boja, ne znam o čemu se radi. Povedi malo računa i obrati pažnju na odabir pesama jer ova druga nije bila baš najbolja – poručila je Bekuta.

Ceca Ražnatović je odmah posle Ane iznela svoje mišljenje ne skrivajujći da je Inel ostavio veliki utisak na nju.

–Inel ima samo 17 godina, to je činjenica. Lepo je Ana rekla da mi to podržavamo. Gospodin Bosanac je rekao jednu istinu, a to je da umemo da budemo naklonjeni i blagi, a odatle ide i broj glasova. Dušo moja imaš problem sa tim ispavanjem ‘e’, to je prenaglašeno i to moraš da ispraviš što se mene tiče. Energičan si, trudiš se, boriš se kao lav i odatle ide i nagrada. Konkretno, lično sam dala prednost Danijelu, jer je pobedilo iskustvo. Sviđa mi se jako Danijelova boja glasa, ali nisam bila oduševljena izborom druge pesme. Bila ti je previše jaka matrica, ali mi se sviđa tvoja boja glasa i kako nastupaš – rekla je Ceca, a Saša Popović se nadovezao i prokomentarisao da mu Milijeva pesma baš nije trebala, a kandidat se usaglasio.

– Danima sam se borio sa matricom…Sređivao sam je, rešavao… Imali smo malo vremena– rekao je on, a Sale je dodao:

–Znam, ali toliko imamo Milijevih matrica ovde.

I ostatak čuvene osmorke bio je sličnog stava, a posebno Đorđe David koji je kandidatima poželeo sreću u daljem toku takmičenja.

–Za kandidata broj dva mogu samo da kažem da ujeda pošto ide u baraž. Ti se se kod druge pesme vodio originalom i tu si hteo to da provučeš. Na ovom stejdžu ćeš morati mnogo više da daš daha… Scenski si mi bio bolji, a i pesma koju si pevao prvu, mislim da je prvi put izvedena od kako ja sedim ovde…Meni je to bilo čarobno. Kandidat broj jedan, da mutacija nije završila, ali si majstor u tom fahu koji radiš. Svaku sreću ti želim – poručio je roker sa kojim se usaglasila i Snežana Đurišić.

–Kandidat broj jedan, bio je odličan. Odličan izbor pesama Inele, lepo si sve to odabrao, čak i pesma iz baraža nije bila loša. Danijele, pošto ideš u baraž, povedi računa o intonaciji, pogotovo kada su neke modulacije, to je baš bilo falširanje – poručila je pevačica.

Sudeći po reakcijama stručnog žirija, ovim duelom najviše je bio oduševljen Dragan Stojković Bosanac.

–Meni se boja Danijela jako dopada, naročito kada si dole, a kada si gore tanjiš, defuješ, ali može i tako. Dobro si pevao, nađi dobru pesmu i dobro ćeš pevati. Za prvog kandidata sve pohvale, bravo dušo sve pohvale, što se tiče izgovora, pesme i svega ostalog… Odličan si…Naročito druga pesma…Ja bih sve čestitke uputio i tvom mentoru koji je za baraž odabrao ovako kratko, ali slatko. Ritam, akcentovanje, sve je bilo savršeno. Tako mlad si se borio i kupio si i publiku, bravo Inele – uz osmeh je rekao Boske.

Valentina Cvetković i Irma Hasić - (10. 02.)
U uzbudljivom duelu na Grandovoj sceni su se našle Valentina Cvetković i Irma Hasić, a kandidatkinja broj dva zasluženo je izašla kao pobednica rezultatom 6:3.

Njihova borba bila je ispunjena talentom i energijom, a Irma je svojom izvanrednom izvedbom osvojila srca žirija i publike.

-Ja sam devojci broj jedan dala podršku. Preatraktivna si, trudiš se, boriš se, sve to stoji i od mene imaš apsolutnu podršku. Što se tiče kandidatkinje broj dva, bila si energična, potrudila si se, nagrada je stigla, čestitam devojke – rekla je Ceca, a zatim je svoje mišljenje istakla i Marija Šerifović:

– Kandidatkinja broj jedan nije dobila glas od mene jer prva pesma koju si pevala mi se stvarno nije svidela, Valentina. U nekim trenucima si stvarno bila dobra, stabilna i sigurna u sebe. Kandidatkinja broj dva, dala sam ti glas isključivo zbog prve pesme. Prvo, meni je taj izbor fantastičan, to je pesma koja se ne peva tako često ovde, bila je prelepost.

Đorđe David nije bio preterano oduševljen, ističući da su mu kandidatkinje koje su prve nastupale bile drastično bolje od njih.

-Ja kad čujem ove dve kandidatkinje i setim se prve dve, prve dve su mi bile bolje, odmah da vam kažem. Kandidatkinja broj jedan, ti si meni večeras na nekim mestima bila tačna u tonalitetu kao nikad, a imala si mnogo promašaja intonativnih. Ulazak u prvu pesmu, da si tako nastavila, dobila bi više glasova -govorio je, pa dodao:

-Kandidatkinja broj dva, isključivo zbog toga što si promenila energiju, možda čak i pristup celoj priči, čak i repetoar, ja sam nagradio, zato što je to hrabro, i hoćeš da ideš dalje iz sve snage.

Viki Miljković je otvoreno govorila da obe fantastično izgledaju, a potom je posavetovala Valentinu za naredni period.

-Dok ih gledam ovako, obe izgledaju fantastično, i broj jedan i broj dva, kao da ste se dogovarale. Vrlo složeno. Valentina, dobila si moj glas za hrabrost. Pretežak program uzimaš, ne bih ti savetovala za sledeći put ako prođeš, uzmi malo lakše slobodno, da bi se ti osećala komfornije. Što se tiče Irme, bila si odlična večeras. Veliki napredak se vidi – rekla je Violeta.

Ana Bekuta je skrenula pažnju kandidatkinji broj dva, govoreći joj da manje obraća pažnju na to šta će obući, i koje će štikle obuti, nego da više razmišlja o pevanju.

-Valentina, ulazak u prvu pesmu je bio jako lep. Ja kažem „Evo ga, propevala“, i odma treći i četvrti stih pad. Što meni samo govori o tome da ti površno skidaš pesme, čak pomišljam i na to da moraš da razlikuješ tonove, ima ih mnogo koje ti nisi otpevala i zvuči kao ravna linija. Sve to ti možeš, ali više razmišljaš o tome šta ćeš obući, koje štikle, koju haljinu– poručila je Ana.

Mirza Čaušević i Miki Sekulovski - (10. 02.)
U spektakularnom duelu Mirza Čaušević i Miki Sekulovski facinirali su čuvenu osmorku, ali i publiku u studiju koja je tokom njihovih interpretacija bila na nogama.

Borba je skoro do kraja bila neizvesna, međutim, Miki Sekulovski je krunisao svoj sjajan nastup pobedom 6:5, nakon čega je reč dobila Ana Bekuta.

-Mirza, dobro je to bilo večeras. Dobro si se izborio sa ovim Mikijem, on je opasnost. Sve je bilo fantastično, nemam primedbi, a znam da Saša ni ne voli kad krenem da pričam o primedbama, tako da je bolje da ćutim– rekla je ona, a Popović je dobacio:

-Pričaj o čemu hoćeš, briga me Ana.

Viki Miljković je istakla da nije baš sve bilo savršeno što se tiče Mirzinog pevanja, dok za Mikija nije mogla da nađe nijednu zamerku.

–Ja ne bih da kritikujem, ali moram da kažem. Što se tiče Mirze, nije baš sve bilo savršeno. U prvoj pesmi si imao dosta falša, u drugoj je sve bilo jako usiljeno. Baš je sve bilo na silu, svađaš se i boriš sa tom matricom. Više puta je ponovljeno od strane mojih kolega u žiriju, a i ja sam ponavljala koliko je muzika lepa, i da mora da se peva i pliva kroz sve to, što ti nisi radio večeras. Dobio si moj glas jer se čuje da ti to znaš da radiš i zaslužio si ga, ali nije bilo za šest glasova i mislim da je ovo realno – rekla je Violeta, pa potom dodala:

-Za Mikija nemam nijednu zamerku. Jedva čekam kad vidim da ti nastupaš da vidim šta ćeš novo da nam otpevaš i pokažeš. Jedan si od retkih koji uspeva iz kruga u krug da nam pruži nešto novo, drugačije i lepo. Pogotovo kada je tvoja vrsta muzike u pitanju.

Ni Đorđe David nije ostao imun na vokal Mikija Sekulovskog za koga je tvrdio da je zvezda, ali i da je spreman za finale najpopularnijeg takmičenja u regionu.

–Kandidat broj jedan, ostaviću drugim kolegama da komentarišu tebe. Ja ću da kažem kandidatu broj dva, Majstore, ne bi bilo loše da probaš na nekom evropskom ili svetskom takmičenju. Ja sam neko ko rokenrol predstavlja. Način na koji ti izvedeš stvar koju niko ne zna, dovoljno govori. Zainteresuješ ljude, svaki put kad izađeš ću da kažem ‘Ti si za finale’, ali raduj nas još, budi maštovit, milina te je slušati – istakao je roker.

Ponosna mentorka Mikija Sekulovskog, Svetlana Ceca Ražnatović ističe da je veličina izvođača upravo u tome kad uspe da zaintrigira publiku, što je njemu i pošlo za rukom.

-Jedna digresija. Veličina izvođača je da te zaintrigira sa onim što nisi čuo i da ti skrene pažnju. On je uspeo da skrene pažnju svojim performansom, svojom interpretacijom, na drugom jeziku. Publika to nije mogla da razume, kao što ni ja neku reč apsolutno ne razumem. Uspeo je da ih digne sve na noge, doviđenja, prijatno – istakla je Ceca, a Snežana Đurišić je pružila podršku Mirzi.

-Mirza, bio si bolji nego ikad. Oštećen si večeras, ali i nisi. Super si, isto tako pevaj u baražu i ne brini– dodala je Sneža.

Andrijana Petrušovska i Marta Jovičić - (10. 02.)
Andrijana Petrušovska izdominirala je zahtevnim repertoarom u duelu u „Zvezdama Granda“ i zasluženo osvojila svih 6 glasova žirija, a samo za nijansu slabija bila je njena protivkandidatkinja Marta Jovičić koja je nastupala sa povišenom temperaturom.

Sjajno izvođenje prva je komentarisala Marija Šerifović koja je prema Popovićevim svojim glasom presudila u ovom duelu.

-Mislim da samo lud čovek ne vidi da je Petrušovska bila bolja, ali je prva kandidatkinja bila bolja nego u prethodnom krugu. Andrijana, odlična si bila. Pevaš hrabro, pevaš srčano. Omakne se koja greška, ali ja to ne zameram jer u tome vidim strast – rekla je Marija, a kako je izgledao nastup Andrijane Petrušovske pogledajte u videu ispod:

Ceca Ražnatović takođe je bila oduševljena izvođenjem druge kandidat zbog čega joj je i javno uputila aplauz.

-Što se Andrijane tiče fenomenalno. Stvarno. I ta borba i ta želja. Uživaš u muzici u svakom taktu, u svemu. Predana si skroz. To je za svako poštovanje i bravo od mene – rekla je Ceca i uputila aplauz kandidatkinji iz Skoplja.

Ceca je potom Marti poručila da joj u njenom nastupu nedostaje da donese još malo energije.

-Vidi dušo, meni kod tebe jedino fali da prosto još malo energije fali. Da se opustiš, da zagrizeš. Videla si kako ona to radi. Ona skače, vrišti, peva, smeje se, razumeš. I greši, ljudski je, ali ona se bori do poslednje sekunde druge pesme – poručila je Ceca prvoj kandidatkinji.

Viki Miljković ocenila je da su suštinu i kvalitet ovog duela dobro objasnile i Marija i Ceca i dodala:

-Marta, jako si bila dobra večeras iako sam čula da si prehlađena, ali to ti se na sceni nije mnogo primetilo i bravo za tebe, dobro si se izborila. Međutim, Andrijana je pobedila samo zato što je bila borbenija, a ima i više iskustva koliko ja znam.

Snežani Đurišić dopao se nastup druge takmičarke koja je odabrala veoma težak repertoar.

-Andrijana zaista si izdominirala. Svaka čast. Čestitam ti, zasluženo si dobila sve ove glasove – rekla je Snežana i objasnila da to ne znači da je prva kandidatkinja bila mnogo lošija ali je jednostavno bila slabija u ovom duelu.

Osim samog pevanja Ana Bekuta je dala svoj sud i o izgledu takmičarki i posebno pohvalila Martinu odevnu kombinaciju.

-Marta, lepo odelo. Baš si ga ubola večeras, divno. I divno si pevala. Moram da ti kažem da si iz kruga u krug sve bolja i bolja. Samo tako nastavi i usvoji ovo što ti je Ceca rekla. To nedostaje da budeš top – poručila je Bekuta Marti, a onda uputila pitanje Andrijani:

-Andrijana, imam jedno pitanje za tebe. Šta znači ajde sega gušni me’?

Takmičarka je prevela izraz i objasnila da to značli „zagrli me“, a Ana je bila zadovoljna odgovorom.

-A zagrli me. Dobro, da naučim jednom ovu makedonsku reč. Divno si pevala, divna je bila energija. Sve je bilo vrhunski – dodala je Ana.

Popović je konačno dao reč Draganu Stojkoviću Bosancu, nakon što je na početku imao određenih tehničkih problema sa audio bubicama.

-Evo iz režije mi javljaju da je gospodin Bosanac uspeo da nađe dugme gde se pali mikrofon tako da mislim da može konačno da kaže nešto – najavio je Popović Bosanca.

-Pohvalio bih Martu. Fino je i lepo to, ako si još bolesna onda je još bolje. Bravo Marta. Što se tiče Popovića odnosno Petrušovske, bravo, bravo! Jedna lepa… Napredovala si od prošlog i pretprošlog puta. Sad si se opustila i pevaš kao na dobro plaćenoj tezgi, što se čuje i to je pravi posao. Bravo! Dobra vokalizacija, dobar raspon glasa, dinamika, sve. Nešto te je motivisalo izuzetno. Čak i streljaš očima – rekao je Boske, a članovi žirija otkrili su šta se krije iza te motivacije:

-Rođendan joj je.

Usledile su rođendanske čestitke Andrijani, a Marija Šerifović je izašla na scenu i poklonila slavljenici i njenoj koleginici iz duela po čokoladicu.

Popović je otkrio i da je Petruševska želela da izvodi narodnjake i primetio da je u pop muzici ona fantastična.

-Ona na tezgama peva sve živo, ali u takmičenju treba da pevaš ono gde si najbolja, a to će tvoj mentor da odluči – rekao je Popović.

Završnu reč imali su mentori, a Đorđe je naglasio da je kandidatkinja iz njegovog tima zaista pod dejstvom nekog virusa.

-Samo ću da kažem, 38,5 ti je temperatura trenutno. Da nije bilo tih nekih čarobnih pilula ja sam stvarno mislio da možda nećeš moći ni da izađeš. U svakom slučaju hvala ti na borbi i na želji. MIslim da si bila više nego korektna s obzirom na stanje u kojem se trenutno nalaziš – naglasio je Đorđe a pohvalio je i nastup Milijeve kandidatkinje.

Mili je u završnoj reči otkrio i da je Andrijana uprkos sjajnom nastupu imala tremu, i podelio detalje kako je sve to izgledalo pred sam nastup.

-Zaslužila je 6 glasova, ona napreduje i mimo mentora. Sve ove komentare što daju, ona izađe i pokaže više od toga. Mislim da je to tačno ono čemu ovo takmičenje služi, ali moram da kažem jednu stvar. Pre nastupa mi je pokazala gestom da joj dam vodu. Kada sam prišao sa vodom ona mi je rekla da ponesem telefon jer je zaboravila tekst od treme. Rekla je da ne zna celu prvu rečenicu prve pesme. Otišao sam po telefon, i ona uđe, istrči i celu pesm osuri od početka do kraja. Fantastičan borac i fantastičan potencijal – otkrio je Mili.

Takmičarka je objasnila da joj se to dogodilo zato što je mnogo razmišljala o nastupu, a onda joj je Mili uputio savet.

-Nemoj ništa da razmišljaš, evo gledaj mene. Ja ništa ne razmišljam i pogledaj koliko sam uspešan. Dominiram svima. Jel tako Popoviću?– upitao je na kraju Mili, a Popović mu je odgovorio:

-Sto posto si u pravu, veruj mi.

U sledeći krug takmičenja prošli su: Petar Krekić, Inel Nukić, Irma Hasić, Miki Sekulovski, Andrijana Petrušovka, Dino Suljić , Snežana Kačar, Melisa Zijadić, Valentina Cvetković, Adela Smajlović, Marta Jovičić i Danijel Stojčić.

Komentari: