Večeras smo imali priliku da čujemo takmičare koji su nakon probi sa svojim mentorima stali na veliku scenu i pokažu svoj napredak.

Mirza Čaušević i Miki Sekulovski - (20. 01.)
Večerašnju emisiji otvorili su Mirza Čaušević i Miki Sekulovski, iako je publika uživala u njihovim izvedbama žiri je odlučio da je Miki bio nadmoćniji i osvojio je svih šest glasova, dok je Čaušević dobio četiri.

Iako je Mirza bio dobar, imao je jakog protivnika koji ga je bacio u senku što je prokomentarisao i žiri.

– Bio si dobar, borio si se, ali pored tebe je kandidat kome je pozornica dom, mikrofon ljubav i to se tako vidi i čuje. Bravo-rekla je Marija, dok je Bosanac dodao da je Miki ajkula.

Oduešvljenje nije krio ni Đorđe David koji mu predviđa veliki uspeh.

– Kandidat broj jedan samo ti je peh što si naleteo na godzilu, ali sviđa mi se tvoja boja glasa. Makedonac, mislim da je tvoje najprirodnije stanje kada spavaš i kada pevaš. Ti si sigurno finalista ove godine, to ko ospori neka ide kući. Ti si spreman za album ti možeš svaku obradu da otpevaš, malo pevača to može– objasnio je roker.

Ana Bekuta smatrala je da je Mirza imao problem sa dikcijom u prvoj pesmi, ali da mu je dala glas jer zna da je dobar pevač, sa čim se složio i Mili dok su za Mikija rekli da je pevač sa stavom.

Poslednja je reč dobila Viki Miljković koja je prebacila Saši Popoviću zbog toga.

– Mrzim kada pričam poslednja i kada su svi sve rekli. Mirza, nije bilo loše, a što se tiče Mikija slažem se sa hvalospevima i ti meni deluješ kao profesionalac iako znam da nisi– dala je svoj sud Violeta.

Ceca se ponosno zahvalila kolegama što su prepoznali talenat Sekulovskog, za koga tvrdi da je očaravajuće osveženje, dok je Snežana svom takmičaru poručila da se skoncentriše u baražu i da sve od sebe.

Irma Hasić i Nevena Novaković - (20. 01.)
U prvom ženskom duelu za večeras predstavile su se Irma Hasić iz tima Dragana Stojkovića Bosanca i Nevena Novaković kojoj je mentorka Marija Šerifović, a žiri je nakon njihovih nastupa dao prednost Hasićevoj koja je osvojila maksimalan broj njihovih glasova, dok je Novakovićeva dobila glas manje.

Nakon što je u prethodnom paru poslednja komentarisala, Viki je sada prva dobila reč.

– Irma, tebi su se tako tresle noge i tako si podrhtavala, ali evidentno je da možeš. Obe devojke imate loše krajeve i na tome morate da radite, s tim što Nevena je bila neubedljiva, ali manje više ste bile slične– rekla je Violeta, a Ceca je dodala kako je glasala za obe jer su bile apsolutno jednake.

– Bile su ujednačene, iste su greške imale, isto sve. Meni ni ova mala nije loš pevač, tu su i faktori treme, svi su i bolesni i to utiče– bez previše emocije je istakla Ražnatovićka.

Za razliku od njih, Miliju je Irma bila bolja.

– Nisu ni blizu bile, pogotovo prva pesma. Irma, tako si je donela na svoj način, i to je bila jedna kompaktna emocije i bilo je predivno, na drugu nisam obratio ni pažnju tada sam ti dao glas. Nevena, simpatično, i dobar pokušaj, ali mora tu da se radi jer se ni prva ni druga pesma ne pevaju tako, ali imaš šta je potrebno– obrazložio je Mili, a Snežana se složila i dala poželela im sreću.

Na kraju, Bosanac je pohvalio svoju kandidatkinju koja je dobro pevala uprkos problemu sa krajnicima i savetovao je da se sledeći put ne trese na sceni, dok je Marija Neveni poželela sreću u baražu.

Dok je Bosanac napustao svoje mesto došlo je do koškanja sa Cecom koja ga je pitala zbog čega je proziva.

– Nemaš stav. Vidi kako Mili ima stav, a ne ne znam za koga bih glasala… Važno je da je tvoj savršen, ubi te skromnost– odbrusio je Stojković.

Danijel Stojičić i Boban Lazić - (20. 01.)
Danijel Stojičić i Boban Lazić našli su u duelu „Zvezda Granda“, nakon čega je drugi kandidat „popio“ kritiku Saše Popovića, ali i ostalih članova žirija.

Sve je krenulo od izvođenja pesama „Porodično blago“ i „Ohladi“ koje je otpevao kandidat Viki Miljković, ali je najveću kritiku dobio takmičar Ane Bekute koji je izabrao da se predstavi numerama „Umoran sam od života“ i „Nikad nije kasno“.

Na kraju duela žiri je glasao za 6:4 za Danijela.

Posle glasanja stručnog žirija, Ana Bekuta bila je ljuta.

–Mislim da su ovo namerno napravili da me iznerviraju – istakla je Bobanova mentorka, a Saša Popović dodao da smatra da je Boban imitirao Đorđa Marjanovića u drugoj pesmi i da se to žiriju nije dopalo.

-Trebalo je da peva svojim glasom, na svoj način, a on je skinuo Đorđa – rekao je Popović, dok je Đorđe David dodao da nije trebalo da peva ovu pesmu.

-Ovo je kukavičje jaje, nema veze sa njim. Bobana znamo kao pevača koji je neprikosnoven u drugačijem domenu, imao prepoznatljivu boju, a u ovoj pesmi se ne snalazi. Svaka čast što je do kraja izdržao- konstatovao je roker, dok se Bekuta nije složila, tvrdeći da ima koga i da imitira.

–Ovo je stvar ukusa. Meni ta pesma nije smetala, više mi je smetala prva u refrenu. Strofu si otpevao prelepo, a onda lom i krš. Prvi kandidat je pevao lepo i tačno, sve na mestu – rekla je Marija Šerifović, dok je Dragan Stojković Bosanac delio isto mišljenje sa njom. Ipak, imao je zamerku za Bobana Lazića.

-Ti si u pesmama Tome Zdravkovića svoj na svome. Nisi ti bio preagresivan, već falš. Druga pesma i Đorđe Marjanović se ne imitira. On je specifičan, univerzalan i nikad niko nije uspeo da ga skine. To se ne čačka – rekao je Boske drugom kandidatu, čiji nastup možete da pogledate u videu.

Ceca Ražnatović čestitala je prvom kandidatu, dok je za drugog rekla da joj je žao što je dobio malo glasova.

-Meni si ti jako simpatičan kao pevač i kao pojava. Meni ti falšići nisu smetali, meni je najbitnije prezentovanja i kakav utisak ostavljaš na publiku. Žao mi je, srećno u baražu- istakla je Ceca.

-Zaista se nisam trudio da imitiram, možda sam malo prehlađen, malo nos…– pravdao se Boban, a Ceca stala u njegovu odbranu.

I Ana Bekuta branila je svog kandidata, poručivši mu da samo peva srcem u baražu i da se ostavi imitacije. Ipak, takmičar je ponovo pokušao da se opravda da nije nikog imitirao, „vadeći“ se na prehladu, ali je Saša bio odsečan.

-Nemoj da mi pričaš nos, ovo ovo. Nemoj da nas fortaš -poručio mu je Popović.

Andrijana Petrušovska i Vanja Jovanović - (20. 01.)
Andrijana Petrušovska iz Makedonije izazvala je žestoku raspravu među članovima žirija „Zvezda Granda“, a najevći klinč izbio je između Aleksandra Milića Milija i Đorđa Davida.

Andrijana koja je u Milijevom timu, našla se u duelu sa Vanjom Jovanović koja dolazi iz tima Snežane Đurišić, a krajni rezultat bio je 4:3 za prvu kandidatkinju.

Žiri nije bio previše oduševljen izborom pesama i njihovim predstavljanjem, a prva je reč dobila Marija Šerifović koja je Vanjin nastup ocenila osrednjim.

-Previše amaterski, kasniš, nisi fokusirana. Kapiram da tek treba neko vreme da radiš ovaj posao, pa tek onda da se takmičiš- istakla je Marija za Vanju, dok je Andrijanu dodala da je u prethodnom krugu bila daleko bolja.

-Pesma ‘More pelina’ je moja najdraža pesma od balada, ali ti si vikala. Niti sam je doživela, niti sam je osetila, ništa se nije desilo. Malo pročitaš o čemu pisaš ‘Neću da dišem, da se budim’, ti se dereš, ti se svađaš, čuda radiš. A druga pesma ti nije legla, bilo je falševa. To su razlozi zašto večeras nisam glasala – rekla je Marija za Andrijanu, a njeno mišljenje delila je i Ceca Ražnatović.

-Jesi bila van intonacije, ali si mi sijala – dodala je ona.

Ceca je za prvu kandidatkinju dodala da joj fali energije i, kako je rekla, da grize na sceni.

Ana Bekuta je istakla da kod Vanje postoji talenat, ali nema borbe, nema fokusa.

-Ali ima nečeg. Nemoj da prestaneš da pevaš- posavetovala je Ana Vanju, dok je za Andrijanu rekla da je večeras bila bomba.

-Vidi se koliko znaš i koliko poznaješ ovaj posao. Slušala sam je na jednoj proslavi, pevala je sve od Silvane do Nirvane. Bravo, Andrijana! Moj glas ćeš uvek imati – rekla je Ana.

Dragan Stojković Bosanac uporedio je njihov nastup sa fudbalskom utakmicom.

-To je ko kad momak gleda utakmicu, a vi perete sudove, ali ne smete ništa da mu kažete. E, onda bacite tanjir, pa počneš da se derete. Marija ima stav kad peva, tako da upamet sa njenim pesamama – posavetovao ih je Boske.

–Bosanac je čovek u godinama pa mu je druga pesma bila dosadna. Marija je pucač, a tvoja borba, Andrijana je bila jaka, napravila si ludilo. Kod Vanje je bila trema, nestrpljenje– dodao je Đorđe David.

Viki Miljković istakala je da preispituje svoje mišljenje i mišljenje kolega sa kojima se ne slaže.

-Meni je Petrošovska bila nikad bolja. Ti imaš stav, pojava si- istakla je Viki i dodala da joj je prva kandidatkinja delovala kao uplašeno jagnje.

Završnu reč dobili su mentori, a prvi je svoje izlaganje imao Mili koji je za Andrijanu istakao da je pokazala neverovatnu energiju i trud.

–Andrijana neverovatno napreduje. Meni je drago što je pokazala šta ona zaista može i mislim da to treba ceniti– rekao je Mili, ali ga je Popović prekinuo.

–Ona je u prošloj sezoni imala neverovatnu energiju, fantastičnu. Ona je takve nastupe imala i prošle godine, to su svi videli i to svi znaju-dodao je Popović, a sa njim su se složili i ostali članovi žirija, dok je Mili tvrdio da je devojka propevala kod njega.

-Devojka je uvek odlično pevala -konstatovale su Ceca i Viki, dok je Đorđe izneo svoje mišljenje o nekadašnjoj kandidatkinji iz tima, tvrdeći da je najbolji nastup imala upravo dok je bila kod njega u timu.

Đorđe je podsetio sve na njen nastup iz polufinala, kada je pevala pesme Marije Šerifović i Jelene Karleuše, tvrdeći da je stajlingom i interpretacijom nadmašila sve.

-To je bio vrh vrhova i ne verujem da će to iko dostići sa njom- rekao je Đorđe, čime se Mili našao prozvanim.

–Kakav Mili? Šta ti spominješ Milija? – pitao je Đorđa, na šta mu je roker odgovorio da on spominje njega.

Strasti u studiju su se uzburkale, ali je „klinč“ zaustavila Šerifovićeva.

-Saša,aj prekidaj ovu budalaštinu – poručila je Marija na kraju.

Dejan Dačević i Gligorije Ničić - (20. 01.)
Dejan Dačević iz Čajniča i Gligorije Ničić iz Beograda odmerili su snage u narednom duelu u „Zvezdama Granda“ i svojim nastupima pokazali da im je mesto na Gradovoj sceni.

Dejan koji je u mentorskom timu Marije Šerifović ostao je dosledan svom repertoaru koji je izvodio od sada, dok je Gligorije koji brani boje tima Đorđa Davida pokazao da može da postane ozbiljna mlada zvezda.

Ovaj duel se završio rezultatom pet prema dva u Dejanovu korist, tako da niko u ovom momentu nije prošao dalje i za nastavak takmičenja boriće se u baražu.

-Dejane, ovo mi se nije dopalo zato što nije bilo dinamike i emocije, sve je bilo onako usiljeno, nije bilo lepote u tvom pevanju. Mnogo si kalkulisao i razmišljao o tome da li ćeš dobiti glas ili ne, a to sa emocijom i dinamikom ne ide nikako. Gligorije, pozdravi kuma, i dalje imaš lepo ime, ove pesme ja ne da ne razumem, razumem ih kada se dobro otpevaju, ali mislim da ste obe pesme na ovaj moderan način bile suvišne, trebali ste malo to da nivelišete da bude malo poznatije. Kod njega treba razvijati pevanje, a ne ovo nabrajanje – rekla je Ana, a mentor Đorđe se odmah nadovezao:

-Naravno da su tebi nepoznate, nema ova pesma preko 60 miliona pregleda, bebo.

Mili je ipak u svom izlaganju priznao da se razume u muziku koju je Gligorije pevao i da mu je bilo teško da Dejanu da glas koliko je bio loš Ničić.

-Prvi takmičar, bilo mi je teško da ti dam glas, koliko je drugi bio loš. Gligorije, nije probem u pesmama, ali sve si omašio, katastrofa -kazao je Mili.

Viki Miljković je iznela niz kritika na račun kolega iz žirija koji su Gligorija do sada hvalili i koji su mu predložili da peva ove pesme.

-Pre samo nekoliko emisija svi su hvalili ovog momka, padali u nesvest i preporučivali da peva ovo, ovaj pravac. Hteli da prizniamo ili ne, ovaj pravac je popularan. Mili, nemoj da spuštamo ovo na nivo koji ne treba. Ovo može da se peva u studiju, ali ne i na sceni i Milan Stanković bi pevao ovako ovde uživo. Činjenica je da nova generacija sluša samo ovo i što ne bi i ovde imali takve pesme – rekla je Viki.

-I Milan je sveo produkciju na to da bude in, ne diktira on to, nego ovi novi klinci. Gligorije je bio kec na kec – dodao je Đole.

Bosanac je u svom stilu rekao da ljudi koji izvode muziku koju je Gligorije pevao nisu pevači, nego efekt majstori.

-Prvi kandidat je dobio moj glas zato što je bio odličan, osim u prvoj pesmi gde si pevao pogrešnim akcentom kao da te neko spremao ko ima pogrešnu dikciju. Što se tiče drugog kandidata, možda može i tako, ali što neko reče, orginali to retko izvode uživo, puste plejbek. Oni po ovom komentaru nisu pevači, oni su efekt majstori. Drugo, potpisujem da ta publika to ne sluša, mi mlađi od dva idemo u klubove, spavamo, dođemo na snimanje i tako mi život teče. Lepo si ti to doneo, ali je meni kao veliko stručnjaku zvučalo i izgledalo zgužvano – kazao je Bosanac, a Snežana se odmah nadovezala.

-Ta muzika jeste popularna, ali ćes uspeti tek kada mene i Anu nateraš da te slušam. Mislim da nisi sazreo za repertoar Milana Stankovića koji je ozbiljan pevač i koji može sve. Nije mi se ništa dopalo.

Ceca je ipak podržala Gligorija i dodala da ona apsolutno razume i voli da sluša ovu novu vrstu muzike koja je popularna među maldima.

-Ja se ne slažem i smatram da je Dejan dobro pevao prvu pesmu, dobio je moj glas. Što se Gligorija tiče, mene si odlično zabavio, đuskala sam dok si pevao. Sve te pesme znam i obožavam da ih slušam i to mi prija ušima. Mlad jesi i neiskustvo se čuje, ali mislim da si kod pravog mentora koji će ti naći put – kazala je Ceca.

Na kraju su i mentori dali svoje završne reči, a u svom izlaganju su podržali svoje takmičare i ohrabrili ih da što bolje pevaju u baražu.

-Meni se Dejane sviđa kao si pevao prvu pesmu, iz klavir si pevao daleko tačnije nego dugu, gde je bilo grešaka. Povedi računa o tome, nemoguće je da težu pesmu otpevaš lakše – rekla je Marija, a Đole se nadovezao:

-Mislim da kod dela žirija postoji dezinformacija ko sve gleda Zvezde Granda, ja kada sam video, nisam mogao da verujem. Ljudi za koje bih dao ruku da ne gledaju, oni to gledaju. Publika je sigurno je i ona vrsta koju peva Gligrije.

Milica Stjepić Ivić i Julija Petrović - (20. 01.)
Dve talentovane devojeke Milica Stjepić Ivić i Julija Petrović našle su se večeras šestom po redu duelu u „Zvezdama Granda“ gde su odmerile pevačke snage.

Milica je ovim nastupom oduševila žiri, pa je ponosno odbranila tim mentorke Cece Ražnatović i sa šest gasova je prošla u naredni krug, dok će Julija ponovo pevati u baražu.

Nakon nastupa, Ceca je bila ponosna na ono što je njena takmičarka pokazala večeras, dok je Đole zamerio kolegama na glasanju.

-Ja želim žiri samo da pitam da li ste vi normalni? – rekao je Đorđe besno, dok je Marija odmah odgovorila:

-Nisam pala u nesvet ni za jednu kandidatkinju, iako pevači je Milica sašila drugu pesmu. Ništa meni nije bilo za padanje u nestvest, a možete obe dosta bolje. Dugu pesmu je stavrno sašila. Ne znam da li sam tebi rekla, izgleda da ti muku mučiš i dalje sa obućom, sa štiklama. Ne znaš dete da hodaš u tome, nemoj molim te, poginućeš. Ne radi ti aparat zbog toga te blokira sve – rekla je Marija.

-Milice, meni se ovo dopalo, bila si odlična u drugoj pesmi. Julija, dosta nesigurnih tonova u pesmi „Zlatnik“, tek u drugoj. Sve je nesigurno, nije navežbano, jedan to, mene to užasno nervira. Ja za to ne mogu i ne želim da glasam – dodala je Ana Bekuta.

Saša se našalio dok je prozivao Viki da govori na konto priče o rodoslovu, pa je rekao da je ona surdepača, što je nasmejalo sve u studiju.

-Sad ja kad surduknem, dobiću i batine. Ne smem ništa da kažem više, svi su danas ljuti, besni i nervozni, bolje da skratim. Devojke meni ste bile jako dobre, Milice nisam ti našla zamerku, Julija, prva pesma može i da se komentariše, a druga je bila dobra – kazala je Viki.

–Obe su bile dobre, ali postoji jedna svar kod Milice, strofa ne valja ništa kod prve pesme. To je gradska pesma, nema tih trilera, nema toka, ali sam ti dao glas i čestitam za izbor. Ja sam čovek koji nije zlo, ja dam glas, ali upozorim na metora koji te je pustio da pevaš ovako – rekao je Bosanac i otpevao deo prve pesme, dok je Ceca dodala da ga je samo čekala.

Nakon toga, Popović je nastavio da se šali na temu rodoslova, pa je Snežanu Đurišin nazvao parđupana, dok je Milija nazvao „Prc dedom“ što je nasmejalo sve do suza. Tek je lavina smeha nastala kada je Bekuta da predložila da Popović dodeli nadimak Ceci i Đoletu.

-Evo, Đole bi bio kurđup, a Svetlana bi mogla da bude navrbaba – rekao je Saša, a Bekuta se nadovezala:

-Ne, ipak neka bude čukunbaba, baba koja se čuka.

Ceca nije mogla da prećuti, pa je kroz šalu u svom poznatom stilu odgovorila Ani.

-Nisam ja Uskršnje jaje, sve o sebi priča, a meni imputira. To je toliko namazano sa njene strane, ali neka, sve ti je oprošteno – rekla je Ceca, a u videu pogledajte kako je sve izgeldalo.

Almir Delić i Vladan Manić - (20. 01.)
Da i to se desilo! Saša Popović ostao je bez teksta nakon fanastičnog duela u „Zvezdama Granda“.

Naime, u duelu najgledanijeg muzičkog takmičenja našla su se dva sjajna pevača, Almir Delić (37) iz Maglaja i Vladan Manić iz Pirota (22) koji su nastupima bukvalno „oduvali“ sve pred sobom.

Prvi takmičar je otpevao numeru Šabana Šaulića „Ne plači dušo“, a zatim „Kad bi znala šta mi srcu značiš“ koji je još tokom nastupa dobio pet glasova.

Drugi takmičar se takođe predstavio emotivnom pesmom „Otvaram ti dušu“ od Sinana Sakića, a potom pesmu „Princeza“ Selhana Alije.

Nakon maestralnih nastupa, rezultat je bio nerešen – 6:6, a na Saši Popovići je bila odluka da li će se momci ponovo natpevavati za prolazak dalje.

Ipak, njegova odluka sve je iznenadila.

Popović im je najpre rekao da se spreme i pitao šta će pevati, a zatim iznenadio i obradovao sve kada je saopštio da će ipak obojica proći direktno dalje.

-Ne morate da pevate, obojica ste prošli – rekao je Saša, pa dodao:

–Dobri ste oibojica, ja mislim da ovde nema potrebe ni da pričamo. Nema šta, to je to, ajde momci, bravo.

Snežana Kačar i Andrea Suljić - (20. 01.)
U duelu „Zvezda Granda“ našle su se Snežana Kačar iz Stare Pazove (24) i Andrea Suljić iz Krupnja (17), koje su izazvale žestoku raspravu među pojedinim članovima žirija.

Prva takmičarka se predstavila pesmom Zorice Brunclik „Ubile me oči zelene“ kojom je i podigla publiku na noge, a zatim „Drugarice prokletnice“ od Svetlane Cece Ražnatović.

Druga takmičarka je prvo otpevala pesmu članice žirija, Snežane Đurišić „Lele, lele“, a potom numeru „Ruzmarin“ od Sanje Maletić.

Na kraju duela Snežana Kačar je pobedila rezultatom 5:3, što je bilo nedovoljno za direktan prolazak.

Marija Šerifović jedino nije glasala, što je značilo da su obe kandidatkinje završile u baražu.

Snežanina mentorka Viki Miljković bila je razočarana ishodom glasanja, pa se odmah obratila Mariji.

–Marija, zašto kvariš sreću devojačku, samo me to interesuje? Mogla si da daš taj jedan glas i da ide direktno – upitala je Viki, a zatim je Marija prokomentarisala:

-Kandidatkinja broj jedan je bila bolja večeras od prethodnog kruga, to moram da priznam, ali Snežana, sa tvojim vokalom nešto trajno ne valja. Znači tvoji ukrasi ne izlaze, mučiš se. To moraš da vežbaš i ispravljaš, zato što je sve nekako na pola. Ti kreneš, i nikako da se taj niz tehnički realizuje. Što se tiče kandidatkinje broj dva, lutko oprosti meni se ovo večeras zaista nije dopalo.

Nakon što su Marija i Viki rekle šta su imale, reč je dobila Snežana Đurišić koja se složila sa Šerifovićevom.

–Što se Snežane Kačar tiče, isto mislim. Meni je ona draga i sigurna sam da može bolje i da će to biti bolje. Ovo večeras nije bilo za šest baš zbog ovoga što je Marija rekla. Što se tiće Andree, ona pesma prva moraš još da sazriš da bi pesme tog tipa mogla da doneseš onako kako to treba. Vidi se da si vežbala, vidi se da si se potrudia, ali taj finiš nije bio kako treba. Druga pesma mi je bila u redu, mi je bila u redu – govorila je Snežana.

Svetlana Ceca Ražnatović je primetila da Snežana Kačar izuzetno voli da peva njene pesme, te je predložila ideju Viki da dođu kod nje kada budu bile probe.

-Što se Snežane tiče, ja sam primetila da ti mnogo voliš da pevaš moje pesme, pa ću ja moju kumu da zamolim kad budu bile probe da dođeš kod mene, možda te ja opustim. Svidela mi se „Drugarice prokletnice“. Što se Andree tiče, sviđao mi se „Ruzmarin“, to ti je leglo zbog boje Sanje Maletić, imaš sličnu boju, stvarno se vidi devojke da ste se potrudike i ja sam vas nagradila glasovima, srećno u baražu – rekla je Ceca.

U sledeći krug takmičenja prošli su: Dejan Dačević, Boban Bole Lazić, Snežana Kačar, Mirza Čaušević, Vanja Jovanović, Nevena Novaković, Julija Petrović i Andrijana Petrušovska.

Komentari: