Badnje veče, ove subote provodimo uz „Zvezde Granda“, u kojoj će takmičari još jednom dati sve od sebe da zadive žiri koji uprkos praznicima neće spustiti kriterijume koje moraju da zadovolje.

U novoj epizodi očekuje vas puno dobre muzike, smeha, ali i čarki žirija čija će se mišljenja često mimoilaziti.

Ivan Miljković i Armin Zukić - (06. 01.)
Badnje veče provedite uz dobru i kvalitenu zabavu u emisiji „Zvezde Granda“, a za odličan provod večeras pobrinuće se naši kandidati, ali i članovi žirija koji su pripremili iznenađenja.

Prvi na scenu izašli su Ivan Miljković iz Smedereva i Armin Zukić iz Tuzle, a oči u oči našli su se Marija Šerifović i Ana Bekuta kao mentorke.

Momci su dali sve od sebe da se pokažu najbolje na Gradovoj sceni, a tome svedoče i glasovi stručnog žirija. Ivan i Armin su osvojili šest glasova, pa su ponovo pevali jednu pesmu bez muzike.

I nakon drugog pevanja, situacija je bila ista, obojica su dobili po tri glasa, pa je na Saši Popoviću ostala odluka da presudi kod odmah ide dalje, a ko će ponovo pevati u baražu.

-Vidim da su obojica uedjnačeni, to govore vaši glasovi – rekao je Saša Popović dok su članovi žirija priznali da su teško doneli ovu odluku nakon nastupa.

Pre nego što je doneo odluku, Popović je pozvao mentorke da kažu svoj stav, a obe su se grčevito borile za svoje pevače.

-Ja ne želim da komentarišem tuđeg takmičara, nikada to ne radim. Meni je Ivan bio dobar, bolji u drugoj pesmi nego u prvoj. Sada ako već moram da kažem u baražnom pevanju si bio bolji daleko od takmičara broj dva – rekla je Marija, dok se Ana odmah nadovezala.

-Nije tačno! Tvoj takmičar je bio tih i nesiguran u odnosu na mog koji je bio snažan i siguran.

Iako se Saša Popović dugo dvoumio kako će doneti ovu odluku, ipak je Ceca uspela da ga nagovori da pusti oba takmičara dalje. Kako je rekla pravila su tu da bi se kršila i ponosno je istakla da se čuda dešavaju u Zvezdama Granda.

Beta Sudar i Aleksandra Ivanov - (06. 01.)
Nasup Bete Sudar i Aleksandre Ivanov izazvao je tektonski poremećaj u žiriju „Zvezda Granda“, toliko je bilo napeto da je Marija Šerifović napustila emsiju.

Dve mlade i talentovane devojke pokazale su svojim pevanjem i nastupom da su rođene za scenu, ali to nije bilo dovoljno žiriju koji im je dodelio pet glasova i mesto u baražu.

Ova odluka je razbesnela Mariju Šerifović koja je Aleksandrina mentorka, a koja je odmah nakon nastupa uz teške reči napustila emisiju.

-Onaj prvi par je dobio šest, a njih dve ne! Vi ste poremećeni, u najmanju ruku poremećeni. To je sve što ću ja da kažem i ne želim u ovome uopšte da učestvujem. Aleksandra, razbila si, neću da sedim ovde – rekla je Marija i napustila emisju.

Đole je u svom izlaganju prozvao Bosanca koji nije dao glas Aleksandri pa zato ni on nije dao Beti, a onda se Marija vatila i nastavila da besni zbog odluke žirija.

-Danas je druga emisija kako mi radimo sa takmičarima i ne želim da razgovaram sa nekim da li treba da glasa za nekoga ili ne. Ja vas molim da mi se do kraja sezone tim povodom ne obrati niko, ali niko – dodala je Marija.

Kako Bosanac i Đorđe nisu dali jedan glas pa je ostalo pet prema pet, Snežana je iskoritila priliku da kaže da ta odluka ipak nije fer.

-Mi smo svi merodavni da kažemo, i uvek ćemo naći grešku i u našem pevanju, a ne kod njih koji su treći put ovde. Ovo je apsolutno bezobrazno, ako smo pustili direktno ona dva momka i njih dve treba da idu dalje – kazala je Snežana.

Bosanac je ipak iskoristio priliku da kaže svoj stav, a u svom izlaganju je istakao zbog čega je Aleksandri dao glas.

-Broj jedan, sve tvoje visine, bilo je dosta nečistih tonova, tvoja boja glasa je kao kroz krpu da si pevala. Najvažnija stvar, dosta nesigurnosti to je meni presudilo da bi drugoj takmičarki dao glas. Prva pesma dobra, druga pesma sve doneseno, ja čestitam i kao da sam slušao pesmu koju si ti snimila – rekao je Bosanac.

Goran Dimić i Elsan Pilica - (06. 01.)
Duel između Gorana Dimića iz Žablja i Elsana Pilice iz Bijelog Polja izazvao je sukob između Viki Miljković i Marije Šerifović.

Članice žirija su se „zakačile“ nakon što je Viki prozvala kolege zbog glasanja.

Inače, tokom duela između Gorana i Elsana samo Marija nije dala glas, a krajnji rezultat bio je 5:5.

-Obojica su mi daleko bili bolji u prethodnom krugu, jedino što mi se dopalo jeste perfektan intro kandidata broj 1, gde je pevao bez muzike. Matrica je bila loša, ništa nije vozilo -rekla je Marija za Gorana, dok je Elsanu uputila niz kritika.

–Bilo mi je malo previše sile. Bile su ti bolje pesme u prethodnom krugu i mislim da treba pažljivo da ih biraš- dodala je.

Ana Bekuta je blagu prednost dala Goranu jer je, kako je rekla, Elsan večeras utanjio.

-Obojica ste mi bili super. Mislim da je trebalo da dobijete veću ocenu – konstatovala je Ceca Ražnatović, dok se Aleksandar Milić Mili složio sa Marijom, iako je glasao za obojicu, što mu je Popović zamerio.

-Imamo pravo da kao članovi žirija odradimo priču u korist kandidata. Uvek sam za to da pravda mora da postoji– rekao je Đorđe David i dodao da mu se posebno dopada prvi kandidat, dok je za drugpg rekao:

-Druga pesma je bila odlična, a prva ti nije legla. Ni sam sa prvom nisam načisto.

Snežana Đurišić pohvalila je oba kandidata, ali je dodala da nijedan ne zaslužuje svih šest glasova.

Završnu reč dobila je Elsanova mentorka koja od šoka nije mogla da kaže sve što joj je na duši.

-Nije realno da moj kandidat ne dobije šest glasova. Bio je mnogo bolji, to su minorne greške koje su bile u prvoj pesmi. Žiri je srećan kad moji kandidati ne dobiju glas- rekla je Viki, a Popović je pitao na kog člana žirija je mislila.

-Ima ih više. Prvi je taj što se javja sa plavim naočarima, sa plavim kačketom, onda ova gospođa koja me gleda ispod oka – rekla je aludirajući na Milija i Mariju.

-Ljudska glupost nema kraja očigledno – odgovorila je Marija.

-Ako sam uspela da te usrećim i da ti smirim bes, ja sam srećna. Eto, dobro – dobacila je Viki.

Reč je dobio i Goranov mentor koji nije želeo da se meša u raspravu između Viki i kolega.

-Jasno je da je moj kanididat bio ubedljiviji. On je vodio, znao je šta hoće, on je meni lutka –zaključio je Dragan Stojković Bosanac za svog kandidata.

Nataša Vukajlović i Đula Drini - (06. 01.)
Nataša Vukajlović iz Gradiške i Đula Drini iz Cazina izazvale su opšti haos ove subote u „Zvezdama Granda“, a Saša Popović je po prvi put iskritikovao i pokazao razočarenje prema kandidatu, što je razljutilo Dragana Stojkovića Bosanca.

Sve je krenulo od duela u kom je Đula Drini ubedljivo odnela pobedu sa 6:2, ali je umesto pohvala dobila manju kritiku.

Popovića je najviše zanimalo da li je Đula konačno radila sa mentorom Draganom Stojkovićem Bosancem.

-Jesam, napokon – odgovorila je takmičarka, a Aleksandar Milić Mili dodao da se vidi, jer je bila slabija.

-Nešto si bolje pevala ranije- našalio se Saša, a Bosanac dodao da ona nikad neće biti kopija, već će biti prva.

Snežana Đurišić je istakla da je Đula ubedljivo bila bolja, dok je za Natašu rekla da je bila u falšu, ali da ima prelepu boju glasa.

-Đuli čestitam. Ona je meni jako draga i jako dobar kandidat. Nije ovo večeras bilo savršeno, mogla bih dosta mana da ti kažem, ali neću- rekla je Viki Miljković i dodala da ne želi nikom da seče krila.

Ceca Ražnatović se složila da je prva kandidatkinja bila lošija, dok je Đulu nahvalila.

–Volim kad peva pesme Južnog vetra, nekako mi evocira uspomene n amladost i detinjstvo. Sjajna si, Đula! Čestitam ti –poručila je Ceca, dok je Marija Šerifović imala manju kritiku za Đulu.

– Ti si večeras bila bolja od nje, ali ne i od sebe iz prethodnog kruga– konstatovala je Marija.

-Što znači da možeš i sama da radiš – našalio se Popović, a Aleksandar Milić Mili dodao da joj je večeras falilo energije.

Završnu reč dobio je mentor Dragan Stojković Bosanac koji je odmah uputio zamerku Saši Popoviću.

-Dragi prijatelju, ti ovde unosiš svoja vrlo paušalna izlaganja koji prenosiš na pojedeine članove žirija koji nemaju svoj personaliti u žiriranju. O ukusima ne treba raspravljati– odbrusio je Bosanac, što je nateralo Sašu da objasni zbog čega smatra da je Đula bila lošija večeras u izvođenju Stojinog hita „Moje srce ostariti ne sme“.

-Meni njena boja glasa za tu pesmu jednostavno nije legla. Jednostavno me nije pogodila ta pesma- rekao je Saša, a Bosanac mu odgovorio da je uprkos komentarima žirija ponosan na svoju takmičarku.

-Bravo, Đula, bravo duša moja!– rekao je Boske i dodao da kad bi slušao članove žirija, ne bi ni bio ovde.

Popović je na kraju morao da se obrati Đuli za koju smatra da je večeras bila lošija.

–Nemoj moje primedbe da shvatiš lično. Navikao sam od tebe na vrhunski doživljaj i ugođaj – poentirao je Popović.

Nikola Petračković i Haris Skarep - (06. 01.)
U narednom duelu neki su slavili, a neki popili žestoke kritike. Nikola Petračković iz Milijevog tima i Cecin kandidat Haris Skarep svojim nastupima izazvali su lavinu reakcija stručnog žirija.

Ipak, ovog puta prednost je dobio Hairs, osvojivši svih šest glasova, dok se Petračković izborio za tri tastera.

-Bravo, bravo, bravo!-povikala je Ceca i izgrlila svog kandidata.

Prvi je reč dobio Bosanac koji je obojici dao glas zbog čega se i sam našalio.

-Evo ja glasao, sve vreme sam gledao u Đorđa i kada sam video da je on dao dva glasa, onda sam i ja i sad sam miran. Nikola prvu pesmu si sašio, da nema dalje. Što se Skarepa tiče, meni se svidela druga pesma „Kap po kap“- rekao je Stojković, dok je Ana Bekuta iznela nekoliko kritika.

-Nikola bio si bolji u prošlom krugu, mnogo bolji. Bez koncentracije, nije dobra melodija u strofi. Tonski nije bilo dobro, nekako nezainteresovano sa tvoje strane, a ne znam razlog za to. Takmičiš se momče!- poručila je Ana Bekuta, nakon čega je Milijev kandidat objasnio da je prehlađen.

-Harise, šta će tebi ovi rok?! Zašto? Nemoj ti drugačije, ti si se ovde pokazao i dokazao kao odličan narodnjak. Sad praviš neki zaokret koji ti ne ide na ruku, mislim da treba da ostaneš kod narodnjaka-dodala je Ana.

Ipak, i Marija Šerifović primetila je isto što i Bekuta te je pokušala da „protrese“ takmičara, a sve u cilju da u narednom krugu bude još bolji.

-Pitanje za Harisa, da li si sam birao pesme? Nemam ja problem da se menja žanr dok je to dobro, u prvoj si bio visok i drao se, visok i drao se. Na svom terenu si zakazao, a ovamo si bio dobar. Vodi računa šta radiš. Što se Nikole tiče, ja moram da budem iskrena. Ti kada izađeš na ovu scenu meni izgledaš kao da si izašao da baciš đubre i otpevaš nešto usput. Majke mi. Da li se tebi ne takmiči, koja ti je ovo sezona? Nekako si nezainteresovan, nemoj to sebi da radiš. Ili se saberi i vidi šta ćeš sa sobom, svojim bićem, svojim predstavljanjem i vokalom- oštra je bila Šerifovićeva.

Saglasna sa Marijinim mišljenjem, ali i stavom ostalih kolega bila je i Sneža Đurišić, a Đorđe David nije krio oduševljenje Cecinim kandidatom.

Kako je i sama Viki Miljković priznala, za divno čudo, ovoga puta se apsolutno usaglasila sa mišljenjem kolega iz žirija.

-Nikola drag si mi i uvaži sve što su ti rekli- rekla je Violeta, a Bekuta je odmah prekinula.

-Kaži ti Viki ko koga mrzi ovde u žiriju? Ko se ne podnosi, ako je mržnja gruba reč?

-To ćemo ti i ja uz kaficu, nemoj javno, nije lepo- poručila joj je Viki sa osmehom.

Dijana Krneta i Nađa Mujezinović - (06. 01.)
Duel Dijane Krnete koja brani boje tima Aleksandra Milića Milija i Bekutine takmičarke, Nađe Mujezinović izazvao je oduševljenje, kako publike u studiju, tako i stručnog žirija.

Čuvenoj osmorciu nije bilo lako da odluči koja je bolja te je zbog nerešng rezultata došlo do natpevavanja između Dijane i Nađe.

-Toliko ste se predale, ali spremite još snage jer ćete se i natpevavati- rekla je Sanja Kužet i čestitala takmičarkama.

Tokom ponovnog duela kada su devojke zapevale bez matrice, Dijana se predstavila numerom Seke Aleksić, dok je Nađa odabrala pesmu Nine Badrić.

Ovako je Dijana pevala bez matrice:

Zamalo je rezultat ponovo bio nerešen, ali je Ceca presudila u korist Bekutine takmičarke.

-Meni je Nađa svukupno bolja pevačica. Iako joj je baraž bio loš- rekla je Marija, a sa njenim mišljenjem bila je saglasna i Ceca.

-U baražu si počela da lutaš. I Dijana super peva, ali moramo za jednog da se odlučimo- dodala je Svetlana.

Međutim, Bosančev komentar nasmejao je sve u studiju.

-Ako Dijana prođe dalje ja mislim da joj je bolje da peva bez matrice, u baražu je bila odlična!- rekao je kroz smeh Stojković.

Za razliku od kolega, Snežana Đurišić i Đorđe David prednost su dali Dijani tvrdeći da je neuporedivo bolje pevala u natpevavanju.

–Imaš jako lepu boju glasa. U baražu si pokazala ono što sam naslutio dok si pevala s matricom- objasnio je roker.

Ipak, na samom kraju Saša Popović se iznervirao tvrdeći je Đorđe David preopširan.

-Svako je rekao jednu rečenicu, a ti sad krećeš naširoko. To me najviše nervira- pobunio se Sale.

-Ja najkraće pričam od svih članova žirija ove sezone- odgovorio je Đorđe.

Kako to biva, na samom kraju mentori su dobili reč, a ono što je Mili rekao izazvalo je gromoglasan plauz publike u studiju.

-Većina je rekla da je Nađa bolji pevač, ali da je podbacila u baražu. Čemu onda služi taj baraž ako je Dijana za njih bila bolja u baražu?- rekao je Aleksandar.

-Baraž služi za ono što me ti nedeljom jutru zoveš i pitaš ‘Gde su rezultati?’ – rekao je Popović i nasmejao sve.

Omar Džeferovski i Janko Jankov - (06. 01.)
Omar Džeferovski iz Makedonije i Janko Jankov iz Bugarske priredili su maestralan duel u „Zvezdama Granda“, pa je izjednačen rezultat doveo do pevanja akapela.

Rezultat od 6:6 bio je dovoljan za Sašu Popovića da kandidate natera da ponovo zapevaju uživo, ali bez matrice.

Na kraju akapela izvođenja žiri je presudio 4:2 u korist Bugarina Janka, a Marija Šerifović nije mogla a da ne prokomentariše ovaj fantastičan duel, ali i uputi jednu kritiku.

-Ne mogu da kažem da je odlučio baraž, zaista mi je bilo svejedno jer obojica treba da idu dalje. Drugi kandidat je sašio drugu pesmu, a kandidat broj jedan je jako talentovan, sve je lepo, ali postoji jedna stvar koja mi se ne sviđa. Svađa se dok peva – rekla je Marija i pitala ga da li je nekad voleo.

-Muzika služi da nas rasplače, nije sve puka tehnika i da sve bude tačno. Pristajem i na mali falš ali me naježi – dodala je.

Aleksandar Milić Mili je glasao za oba takmičara i smatrao da su fantastični, ali mu se večerašnji nastupi nisu svideli.

-Ovo je prvi put da sam čuo da pevaš na stranom jeziku, mislim na srpski jezik. Svaki put je do sada pevao razumljivo, a sada je to delovalo tebi strano– rekao je Mili Janku i posavetovao ga da u buduće peva na maternjem, bugarskom jeziku.

-Ja njega najviše volim u izvođenju Šabanovih pesama, tu se ne čuje da si iz druge države. Ovo ti je bio eksperiment, a u akapeli si nas naježio – konstatovala je Ceca Ražnatović.

Viki Miljković je pohvalila oba kandidata, tvrdeći da sjajno pevaju, ali joj se Jankov repertoar večeras nije dopao.

-Ja sam se naježila kad je pevao akapela. Tu se videla sva lepota njegovog glasa. I dalje me fascinira kako peva našu muziku – dodala je Ana Bekuta.

Dragan Stojković Bosanac uputio je kritiku kolegama iz žirija da su mnogo rekli, a u suštini ništa konkretno.

–Janko treba da se drži svoje muzike, jer ne može stalno Šabana da peva. Pokazao si u akapeli kakav si vokal, raskoš i svega onoga što ti poseduješ – rekao je Boske, a Popović dodao da takmičar ništa nije razumeo.

Šejla Zonic i Jovana Stanković - (06. 01.)
Šejla Zonic iz Tuzle i Jovana Stanković iz Beogrda (17) su se večeras našle u duelu na Grandovoj sceni u najgledanijem muzičkom takmičenju u regionu „Zvezde Granda“. Kandidatkinja broj jedan se prvo predstavila pesmom Marije Šerifović „Moj grad“, a zatim je Prijovićkinim hitom „Dam, dam, dam“ zapalila studio, dok je Ceca neodoljivo plesala pod uticajem Šejlinog vatrenog nastupa.

Kandidatkinja broj dva počela je emotivnijom pesmom Milice Todorović „Proći čes me ti“, nakon čega je Snežana Đurišić pohvalila i aplaudirala, potom je otpevala Breninu numeru „Janoš“.

Šejla je pobedila rezultatom 6:4, nakon čega je Ceca ustala i poljubila je, čestitala i pohvalila pred svima:

–Bravo lepoto moja, top, samo gazi – a nakon toga, Popović je dao reč Miliju:

-Prva pesma kandidata broj jedan neverovatna stvarno, svaka ti čast. Tako donešena ta emocija, i ta pesma je nedavno izašla, nije bilo vremena da se pohvata. Ti si to uradila neverovatno, ali druga pesma mi se ne sviđa uopšte. Ne zato što si ti loše otpevala, nego jednostavno mislim da taj tip pevača i brže pesme treba da budu drugačije, a na prvu si me raznela kao da si me stavila u bioskop i da gledam nešto predivno – rekao je Mili, a zatim je Ceca izrazila drugačije mišljenje:

–Mili mala digresija, ja sam aspolutno razumela šta ti hoćeš da kažeš. Poenta je da posle Marijine pesme, sve je mlako, sve je smešno veruj mi, jer to je takvu emociju izazvalo da je to prosto neuoporedivo. Inače je sašila i drugu i prvu pesmu. Druga pesma je toliko teška, jedva dišeš u refrenu.

Marija Šerifović nije krila oduševljenje Sejlinim nastupom, ali je takođe izrazila i iznenadila sve svojim mišljenjem o Jovani.

–Što se mene lično tiče, kandidatkinja za koju sam glasala, posle moje pesme nije morala da peva ništa. Dvojka nije dobila glas zato što je meni bila osrednja. Kompletan utisak, devojka ima zanimljivu boju glasa, a možda te je poljujala kandidatkinja broj jedan. Možda ti je trebalo jako malo da budeš i bolja od nje na neku drugu foru, al to su sad već druga pravila igre psihološke i tako dalje.

U sledeći krug takmičenja prošli su: Ivan Miljković, Armin Zukić, Đula Drini, Haris Skarep, Nađa Mujezinović, Yanko Yankov, Šejla Zonić, Aleksandra Ivanov, Omar Džaferovski, Beta Sudar, Elsan Pilica, Dijana Krneta, Nikola Petračković, Nataša Vukajlović.

Komentari: