Ove subote milionski auditorijum širom regiona imaće priliku da pogleda drugu baražnu emisiju najgledanijeg takmičenja na Balkanu „Zvezde Granda“, dok je Saša Popović najavio pakao od sledeće nedelje.

Kako su u samoj najavi naglasili voditelji Sanja Kužet i Voja Nedeljković u subotu će pevati dvanaest parova koji će se boriti za povratak u takmičenje, ali će i dobiti mentora sa kojim će vežbati pred svaki nastup.

-Ovo je druga baražna emisija, imamo dvanaest mladića i dvanaest devojaka koji će pevati – rekao je Voja Nedeljković.

Takođe je kreativni direktor Granda Saša Popović objasnio pravila i dodao da nakon ove emisije kreće pakao i borba mentora.

-Posle ove emisije dobićemo ukupno 64 kandidata, tada kreće već mentor protiv mentora. Od sledeće subote kreće pakao – kazao je Saša.

Nakon ove emisije počinje prava borba među takmičarima, ali i među mentorima koji od ovog kruga počinju pripeme sa kandidatima koje su odabrali.

Jelena Prole i Tijana Arsenijević - (23. 12.)
Drugu baražnu emisiju najgledanijeg šoua „Zvezde Granda“ otvorila su Jelena Prole (22) iz Zrenjanina i Tijana Arsenijević (28) iz Kragujevca.

Na samom startu, Saša Popović objasnio je pravila večerašnje emisije.

-Osam devojaka i osam momaka treba da prođu dalje i posle ove druge baražne emisije dobićemo ukupno 64 kandidata i od sledeće subote kreće pakao. Tada kreće mentor protiv mentora- objasnio je Saša, nakon čega su devojke zapevale u duelu.

Glasovi mentora su bili gotovo jednoglasni, a prednost je dobila devojka iz Zrenjanina. Jelena se izborila za sedam glasova, dok je Katarina dobila jedan, od Đorđa Davida.

-Vrlo interesantno, Tijana je pevala pesmu „Trubači“ Marije Šerifović. Znači Maro ti si bila nekada narodnjakuša, to nismo znali! Onda si se preorjentisala- našalio se Popović zbog čega mu je Mara odmah odbrusila.

-Baš sam bila mala kad sam to snimila. A, još kad bi se neko pecao Saša na tvoje fore. Ja ću uvek i zauvek pevati svu muziku ovog sveta koja je lepa, a rekla bih da sam duplo srećna jer mi se sve to i može- poručila je Marija.

S obzirom da su glasovi čuvene osmorke sve rekli, bio je dovoljan samo komentar Marije Šerifović.

-Jelena je bila stabilnija iako nisam pala baš u trans. Eto, lagana prednost za nju. Tijani je u prvoj pesmi trebalo vremena da postigne radnu temperaturu i promukla si, čuje se da vokal nije baš zdrav- konstatovala je Šerifovićeva, a sudeći po onome što je Tijana rekla Mara je bila u pravu.

-Tačno, bolesna sam- dodala je takmičarka.

Nikola Savić i Dejan Dačević - (23. 12.)
Pravi narodnjački duel usledio je kada su na sceni zapevali Nikola Savić iz Prokuplja i Dejan Dačević iz Bosne i Hercegovine.

Ni malo lak zadatak bio je pred takmičarima koji su odlučili da se predstave numerama Šabana Šaulića što je rezultiralo izjednačenim brojem glasova.

Đorđe, Sneža, Mili i Ceca prednost su dali Nikoli, a ostatak čuvene osmorke glasao je za Dejana.

-Dakle u ovom trenutku niko ne odlazi direktno, znači baraž- konstatovala je Sanja Kužet nakon glasanja.

Prva je reč dobila Ana Bekuta koja je tvrdila da su oba takmičara zaista bila izjednačena, a sa njenim mišljenjem bila je saglasna i Sneža.

-Bilo je falševa i svega, ali generalno dva dobra pevača. Popravite se u baražu i pevajte čisto- poručila je Sneža, dok je Ceca udelila niz saveta momku iz Prokuplja.

-Moram Nikoli da se obratim. Vodi računa o intonaciji, sve vreme sam ti hvatala pogled da ti stavim do znanja. Nemoj da misliš samo na tehniku pevanja – poručila mu je Svetlana, a Viki je smatrala da treba da unesu malo emocije i srca tokom pevanja.

Ipak, nakon Violetinog komentara u zaštitu takmičara stala je Snežana tvrdeći da su veoma mladi da bi znali kako se pevaju dvojke.

-Uh mladi, pa i ja sam bila mlada i pevala sa petnaest godina- odbrusila je Violeta, a zbog njenog komentara se Saša popović našalio.

-Momci vi znate da je ovo najveći studio bukvalno u regionu, prema tome sad izađite iz studija i trčite okolo, što Viki kaže da se lepo zagrejete. I kad bude baraž dođite zagrejani, raspalite i ohladite Viki načisto- rekao je Sale i nasmejao sve do suza.

Jelena Stankovska Glišović i Jovana Stanković - (23. 12.)
Iako članovi žirija često dolaze u sukob mišljenja, kada je u pitanju duel Jelene Stankovske Glišović iz Skoplja i Jovane Stanković iz Beograda, čuvena osmorka je bila sličnog stava.

Devojka iz Makedonije predstavila se numerama Milice Todorović i Goce Tržan, dok je Jovana odabrala malo drugačiji repertoar i zapevala pesme Zorice Brunclik i Aleksandre Prijović.

Nakon izvođenja usledilo je glasanje, a ovoga puta prednost je dobila Jovana koja je osvojila pet glasova, dok su Jelenu popdržali orđe, Marija i Bosanac.

-Meni se ništa nije dopalo, ali sam morao da glasam- priznao je Boske.

Istog stava bila je i Marija koja je objasnila zbog čega je prednost dala Jeleni.

-Stvarno mogu da se složim da u ovom duelu ništa nije bilo dobro. Ovde su se menjala mišljenja, da ne raspravljamo sada. Ja sam ta koja je presudila iako sam u startu želela da glasam za Jovanu, ali je došla odavde informacija da oni neće glasati kako treba- rekla je Mara, a potom dodala:

-Ovde ne može da dođe do dogovora i nastala je petljancija. Ono što je najveća istina je da devojke nisu pevale za apsolutni prolazak. Neka vam je sa srećom, vodite računa jer se ovako ne takmiči!– poručila je pevačica.

Bilo kako bilo, borba u baražu im svakako predstoji.

-Jelena imaš do baraža malo vremena da koriguješ neke stvari– dodala je voditeljka Sanja Kužet.

Robert Kamberović i Samed Dželo - (23. 12.)
Vrlo zanimljiv duel usledio je kada su na binu stali šesnaestogodišnji Robert Kamberović i Samed Dželo (25), momak iz Zenice.

Obojica su dali poseban pečat, a Robert je svojim plesom zabavio žiri, ali i publiku u studiju.

Nakon nastupa, usledilo je i glasanje, a rezultat je bio nerešen. Mladom Kamberoviću podršku su dali Đorđe, Mili, Sneža i Ceca, dok je ostatak ekipa glasao za momka iz Zenice.

-Baraž, dakle, u ovom trenutku niko ne ide direkto dalje-konstatovala je Sanja Kužet.

-Znaš šta Sanja, ovo mi je jako interesantno. Kada si rekla da je rezultat 4:4, publika je rekla ovako ‘Jao, jao“. Šta ‘jao’, evo baš me interesuje?- rekao je Sale, nakon čega je publika počela da uzvikuje ime i jednog i drugog kandidata.

-Izgleda da je pola-pola- kroz smeh je zaključio direktor.

Prva je reč dobila Marija Šerifović koja je kao i uvek prokomentarisala takmičare bez dlake na jeziku.

-Ja mislim da je bila bolja dvojka, i to ne da mislim, nego je to apsolutna istina! Bio je tačniji i precizniji, lepa boja i dobra intonacija. Kamberović dobro peva, ali je mlad i neiskusan. Treba još da raste i da stata- smatrala je Mara, a Miijev komentar nasmejao je sve.

-Ali se na bini ponašao kao da je veliki! (smeh) Pun energije i sreće. Naučiće da peva- dobacio je Milić.

-Iako je Samed bio bolji u pevanju, Robert nas je super zabavio. Drugo ima šesnaest godina i peva o svim svojim bivšim ženama sa 16 godina. Imamo baraž, obojica će ponovo da se pokažu u najboljem svetlu- istakla je Ceca, a Đorđe David je Kamberovića posavetovao da ne žuri dok peva.

Dijana Krneta i Marta Jovičić - (23. 12.)
Dijana Knetra i Marta Jovičić borile su se večeras u narednom baražnom duelu za povratak u takmičenje „Zvezde Granda“.

Dve mlade i atraktivne devojke dale su sve od sebe da pokažu talenat koji poseduju, a žiri je nakon nastupa odlučio ko ide dalje, a ko će ponovo pevati u baražu.

Dijana je odabrala pesme „Strah od ljubavi“ i „Polje jagoda“ , dok je Marta izvela numere „Sledeća“ i „Takvi kao ti“.

Obe su dobile po četiri glasa, tako da niko nije prošao dalje u ovom momentu i devojke će ponovo pevati u baražu na kraju emisije.

U kratkim crtama žiir je istakao da sve što su večeras pokazale na Grandovoj sceni nije bilo dovoljno za nastavak takmičenja.

-Nešto je sve večeras ujedačeno, dosta ste slični, nikako neko da odskoči. Treba malo žara, borbe, očekivala sam više obzirom da se borite za povratak u takmičenje i za mentora – rekla je Viki.

Ostali članovi žirija su se saglasili da obe treba da odu u baraž, s tim da je Đole istakao da mu je ipak bila bolja Dijana u ovom duelu.

Danijel Stojičić i Gligorije Ničić - (23. 12.)
Danijel Stojičić iz Požarevca i Gligorije Ničić iz Beograda dali su sve od sebe tokom baraža da se vrate u takmičenje „Zvezde Granda“.

Danijel je odabrao pesme „Spreman na sve“ i „Varnice“, dok je mladi Gligorije izveo numere „Koketa“ i “ Otkači“.

Pesme i ritam su razdrmale žiri koji je sve vreme đuskao, a nakon nastupa je doneo konačnu odluku da Gligorije prođe dalje sa pet glasova, dok će Danijel koji je osvojio tri glasa ponovo pevati u baražu.

Odmah nakon nastupa, Saša Popović je svojom konstatacijom nasmejao sve do suza kada je predložio da Gligorije izvede sledeći put neku numeru od Deingerice.

-Ja sam gledao neke tvoje snimke. Ti si reper, treper, tiktoker, šta si ti? – upitao je Popović Gligorija, a on je odmah odgovorio:

-Ja sam pop pevač, ali pevam i modernu muziku. Ne pronalazim se u narodnjacima, pa sam zbog toga odabrao pesmu Mire Škorić koja je rok numera u muškoj verziji.

Iako je Gligorije objasnio šta podrazumeva pod modernom muzikom, Sale je ostao pri stavu da ipak treba da otpeva neku rep numeru.

-Ja mislim da treba da pevaš Desingericu i Pljugicu, to ovde niko nije uradio – dodao je Popvić.

Marija je u svom komentaru podržala oba takmičara, ali je istakla da je Gligorije uneo neku novu energiju i svežinu u takmičenje.

-Super je bilo, Gligorije, nekako si svež. Super se ponašaš, taj potez rukom mi je mega, kretanje na sceni, stopala koja ti idu ka unutra, sve mi je strava. Kandidat broj jedan, pevao si dobro, ali možeš mnogo bolje– rekla je Marija.

Saša je nastavio da insistira da Gligorije u narednom krugu peva Desigengircu, a Marija je zahvalila Bogu što Saša ne odlučuje o tome.

Jovana Bešović i Milica Živković - (23. 12.)
Jovana Bešović i Milica Živković odmerile su snage u narednom baražnom duelu u „Zvezdama Granda“ . Mlade i talentovane pevačice potrudile su se da pokažu sve od sebe kako bi nastavile takmičenje i dobile mentora.

Jovana je odabrala pesme „Prođi sa mnom ispod duge“ i „Da, da da“, dok je Milica pevama numere „Ako treba“ i „Tvoj pogled“.

Nakon nastupa žiri je dao svoj sud i odlučio da su obe bile ujednačene, tako su dobile po četiri glasa i pevaće ponovo u baražu.

Kao i uvek do sada, Bosanac je imao opasku na pevanje obe takmičarke, pa je rekao da su mu obe bile dobre, što je bitno razlikovalo od ostalih članova žirija.

-Meni su bile fenomenalne – rekao je Boske.

Đorđe i Ceca su imali drugačiji stav, pa su u svom izlaganju istakli da je ipak večeras Milica bila stabilnija u pevanju.

-Meni nisu bile fenomenalne, ali je druga devojka bila intonativno stabilnija – rekao je Đorđe, a Ceca se nadovezala.

-Jovana je bila bolja u prošlom krugu, potrudi se da čuješ intonaciju, Milica je večeras bila stabilnija.

Filip Čavić i Stefan Tomić - (23. 12.)
Filip Čavić iz Viteza i Stefan Tomić iz Kraljeva odmerili su snage u duelu u večerašnjoj epizodi muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“, a drugi kandidat odneo je ubedljivu pobedu sa 6 prema 2 ali i izazvao sukob između kuma, Cece Ražnatović i Viki Miljković.

Filip je izveo numere „Cveta“ od Šabana Šaulića i „Ti pripadaš sam meni“ od Jašara Ahmedovskog, dok je Stefan izabrao pesme „Lejla“ od Hari Mata Harija i „Sto puta“ od Zdravka Čolića.

Đorđe David najpre je urgirao kod Saše Popovića insistirao Dragana Stojković Bosanac prvi dobio reč jer je glasao za prvog kandidata kao i Viki MIljković, ali je najpre svoj glas obrazložila Marija Šerifović.

-Mislim da je kandidat broj dva očigledno bolji. Kandidat broj jedan ne otvara usta dok peva, ništa ga ne razumem i mislim da ima određenih tehničkih stvari koje mora da ispravi – rekla je Marija, dok je Viki imala drugačije mišljenje.

-Dala sam glas jedinici jer mi je pokazao večeras bolju tehniku i bolju boju glasa. Stefane, ti si meni vrlo simpatičan i drag, ali druga pesma, ti pevaš u jednu stranu, matrica ide u drugu a tvoja igra u treću stranu. Sve je bio ništa ni sa čim – rekla je Viki, a Ceca Ražnatović se pobunila na tu konstataciju svoje kume.

-To nije tačno! Ti si mi kuma i voim te najviše na svetu, ali to nije tačno – rekla je Ceca i obratila se Stefanu.

-Ti si me pomerio iz fotelje i napokon si vratio ono tvoje da svi mrdamo dok ti pevaš. Koketiraš, krećeš se. Znači, bio si super – rekla je Ceca i odbrusila Viki da nije slušala nastup drugog kandidata.

Neko je dobacio iz žirija:

-Prodavala je stan.

Popović je rešio da okonča diskusiju.

-To je to, Svetlana je u pravu, bio si bolji dobićeš novog mentora, nadam se da to neće da bude Đorđe David – rekao je Popović i zaključio debatu.

Snežana Kačar i Milica Stijepić - (23. 12.)
Snežana Kačar iz Stare Pazove i Milica Stijepić Ivić iz Prijedora nastupile su u duelu u večerašnjoj epizodi „Zvezde Granda“, a žiri je imao presudnu ulogu, odlučivši ko je od dve poprilično ujednačene takmičarke bio bolji.

Prva kandidatkinja izbarala je numere „I bogati plaču“ od Cece Ražnatović i „Samo mi sudite pošteno“ od Aleksandre Mladenović i uspela sa 5 prema 3 da se plasira u sledeći krug takmičenja.

Druga kandidatkinja odlučila se za pesme „Zlatni dan“ od Bisere Veletanlić i „Dani su bez broja“ grupe Magazin, ali joj to nije bilo dovoljno da obezbedi direktan plasman dalje.

Ceca Ražnatović je dala taj presudni peti glas prvoj kaniddatkinji i odmah je objasnila zbog čega je to uradila:

-Šta ću Viki me gazi, govori mi kec, kec kec.

Marija Šerifović nije bila zadovoljna njenim objašnjenjem.

-Objasni nam zašto si promenila mišljenje u deset sekundi? – pitala je Marija Cecu.

-Pretio mi je otuda! Baja Patak – rekla je Ceca upirući prstom na iznenađenog Sašu Popovića.

-Nisam je ni pogledao, mene Svetlana ne zanima uopšte. Ona laže uvek, to je normalno. Ništa ja nisam uradio, ti si stisnula jedinicu zato što te tvoja kuma gazila – objasnio je Popović.

Viki je bila prozvana i morala je da reaguje:

-Nije kuma dugme. Ona može da sedi na vašoj strani,a li je uvek na ojoj strani – istakla je Viki.

Popović je zamolio za samo po jednu rečenicu od žirija, a prva je dobila pravo na rečenicu Snežana Đurišić.

-Marija, bezobrazna si – rekla je Sneža i izazvala smeh u studiju, dok je Marija istakla da je druga kandidatkinja za klasu bolja od prve takmičarke.

Druga kandidatknja se požalila da nije dobro čula matricu u drugoj pesmi, a svoju šansu pokušaće da izbori u baražu.

Mirza Pandur i Dino Suljić - (23. 12.)
Dva momka istih godina, Mirza Pandur iz Sarajeva i Dino Suljić iz Zenice ukrstili su večeras glasove, a kkako je Saša Popović primetio našla su se na sceni dva dobra kandidata u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“.

Prvi takmičar je odlučio da nastupi sa pesmama „Apsolutna ljubav“ od Miligrama i „Ljuljaj me nežno“ od Olivera Mandića za koje je dobio svega 3 glasa, a kako je nastiupao pogledajte u videu ispod.

Za razliku od njega Dino je izveo „Utorak“ od Petra Graše i „Kosa do ramena“ Dženana Lončarevića i sa 5 glasova žirija izborio plasman u dalji krug takmičenja. Njegov nastup možete da pogledate u videu ispod.

Prva je reč dobila Ana Bekuta, koja je istakla da je ranije radila sa prvim kandidatom.

-Mirza je bio kod mene ali nismo imali sreću da se sretnemo. Meni se i dalje dopada kako pevaš, sa malim tehničkim oscilacijama koje ćeš verujem ispraviti – rekla je Ana.

Aleksandar Milić Mili dao je svoj sud, a poseban značaj je imalo i to što je prvi takmičar izvodio upravo njegovu pesmu.

-Mislim da Mirza ima to što je Ana rekla. Ove pesme si doživeo na drugačiji način. Treba da ih moćnije, a smirenije ih pevati – istakao je Mili, dok se njegov kolega Đorđe David osvrnuo na čisto pevanje.

-Mirza, nauči pevačke deonice. Ideš u baraž, pojma nemaš šta se peva kada je u pitanju druga pesma koju ćeš izvoditi u baražu. Molim te, poslušaj to na telefonu – rekao je Đorđe i obratio se drugom kandidatu:

-Sem dve pojave nosa meni si fenomenalan.

Dragan Stojković Bosanac insistirao je da dobije reč, a ubrzo se pokazalo i zbog čega.

-Ja bih pohvalio drugog kandidata, stvarno je bio izvanredan. I gospodina Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice da pozdravim koji okuplja svako leto estradu – ispričao je Boske a takmičar je odgovorio da za Novu godinu imaju dragu gošću Mariju Šerifović u njihovom gradu.

-Čekaj Maro, pa ti onda treba najviše da ga pozdraviš? – upitao je Popović Mariju koja je potvrdila da je sledeće sedmice u Zenici, a Bekuta je imala sjajnu poruku:

-Ja ga pozdravljam za narednu godinu – rekla je Bekuta što je izazvalo smeh i aplauze u studiju.

Voditeljka Sanja Kužet upitala je takmičara da li će biti na Marijinom koncertu u Zenici, a on je šokirao odgovorom.

-Pa ako me Marija pozove, na sceni da budem. Red bi bio – rekao je Dino, a Marija je ostala zatečena.

-Jel’ ti pevaš negde za Novu godinu? – upitali su i Popović i Marija.

-To je tajna, ali za vas bih učinio presedan – rekao je kandidat.

Marija je obećala da će razmotriti njegovu ponudu, krenuo je žamor, a Popović je insistirao da se isključi mikrofon žiriju.

Irma Hasić i Olja Babić - (23. 12.)
Ove subote u „Zvezdama Granda“ Irma Hasić iz Tuzle (23) oduševila je žiri u duelu sa Oljom Babić (18) iz Bratunca.

Irma se predstavila numerom Ace Lukasa „Upali svetlo“ i „Ciganka sam mala“ dok je Olja je izabrala „Žute dunje“ od Indexa, i „Tek sad“ od Ivane Selakov.

Mili se uz pesmu „Ciganka sam mala“ veselio i pevao, dok je Marija aplaudirala.

Irma je bez razmišljanja žirija odnela ubedljivu pobedu rezultatom 7:1, nakon čega su usledile suze radosnice.

-Nema šta Irma, bez suza, samo bez suza. Ovo večeras mi se dopalo. Kandidatkinja broj dva, fantastično si krenula, jako zanimljivo, ali ona prva pesma, fantastična, ali brza matrica, ne može tako da se peva – komentarisala je Marija, nakon čega se složila i Viki:

-Ja se slažem sa ovim što je Marija rekla, Irma bila si fantastična večeras, eto jedna rečenica, svaka čast.

Boske je komentarisao izbor pesama ove dve kandidatkinje:

-Prva kandidatkinja, vidite deco koliko je teška ta klasika narodne muzike, tu ton malo omaneš, i tu je falš. Druga kandidatkinja, prva pesma fantastičan početak, ali to je gradska pesma sedalinka.

Fabijan Bajra i Damjan Vračar - (23. 12.)
Večeras su se na Grandovoj sceni u duelu našli Fabijan Bajra iz Podgorice (20) i Damjan Vračar (16) iz Banja Luke, a nakon naatupa samo jedan glas je presudio da prvi kandidat pobedi.

Marija Šerifović je odmah po završetku Fabijanove pobede zatražila da prokomentariše:

–Bucko strava si, ali pevao si prvu pesmu falš. Dvojka me zanima, u prvom krugu si bio si fantastičan, danas ti se nešto desilo. Da si žensko, pomislila bih nešto, ali nisi, pa objasni nam.

I ako je Damjan izgubio, dobio je pohvale od nekih članova žirija.

-Kandidat broj jedan nas je zabavio, ali ja sam glasala za ovog mladog momčica. Dečka koji, vidi se da je amater, i da je vrlo talentovan, sa njim može da se radi – rekla je Snežana, a zatim i Ceca:

-Ja sam dala prednost Damjanu. Zato što ima 16 godina, i zato što si jako talentovan i mislim da je pred tobom jaka budućnost, samo napred.

U sledeći krug takmičenja prošli su: Jelena Prole, Jovana Stanković, Snežana Kačar, Irma Hasić, Marta Jovičić, Milica Stjepić Ivić, Dijana Krneta, Milica Živković, Stefan Tomić, Gligorije Ninčić, Dino Suljić, Fabijan Bajra, Danijel Stojičić, Samed Dželo, Mirza Pandur i Dejan Dačević..

Komentari: