Večeras je počela nova faza takmičenja u kojoj će se predstaviti 12 devojaka i 12 muškaraca, a uvedena su i nova pravila koja je na samom početku objasnio Popović.

Direktno prolazi kanidat koji dobije više od 4 glasa, a ukoliko je nerešeno oba kandidata idu u baraž. Takođe, neće biti komentara kao inače, nego će jedan član kratkom rečenicom da obrazloži glasanje.

-Sve je to tiho, u miru i tišini zakuvao Dragan Stojković Bosanac. Sedim ovde i sve vidim šta radi gosn' Brka- istakla je Marija.

Milica Kostadinović i Nevena Novaković - (16. 12.)
Večerašnju emisiju otvorile su Milica Kostadinović i Nevena Novaković koje su se potrudile kako stajlinzima tako i pevanjem da se plasiraju u naredni krug.

Milica se predstavila pesmama „Tvrđava od ljubavi “ i „Crveni lak“, dok je Nevena pevala „Polje jagoda“ i „Odlično“, a žiri je odlučio da su bile ujednačene zbog čega obe idu u baraž.

Kako nova pravila nalažu, samo jedan član žirija će komentarisati duele, a prva je tu čast dobila Snežana Đurišić.

– Mi smo se dogovarali, činjenica je da je kandidatkinja broj dva bila malo bolja, ali generalno obe su po našem mišljenju za baraž– jasna je bila Snežana, nakon čega je Sanja odjavila prvi par i najavila sledeći.

Inel Nukić i Goran Dimić - (16. 12.)
U prvom muškom duelu za večeras predstavili su se Inel Nukić i Goran Dimić koji su odmerili snage na Garndovoj sceni.

Inel je pevao „Oči moje kletvom bih vas kelo“ i „Sve sam s tobom izgubio „, dok se Goran predstavio numerama „Srce lutalica“ i „Konja vrana“, a nakon njihovih nastupa žiri je glasao ujednačeno.

Konačnu odluku obrazložila je Viki Miljković koja je istakla da su u pitanju dva dobra kandidata.

– Zaista su bili ujednačeni, mladi, talentovani, dva sjajna kandidata. Mislim da se Inel uplašio, ali čuje se da znaš da pevaš– rekla je Violeta.

Saša Popović složio se sa njihovim sudom, međutim otkrio je kako je Inela ubila trema.

– Inele, ja sam bio na probi, pevao si, bio si top. Šta se desilo?– pitao ga je Popović, na šta je on rekao da mu se sušilo grlo zbog čega nije mogao da da svoj maksimum.

Sanja Stanković i Ivana Šundić - (16. 12.)
Žestoka borba je usledila u duelu između Sanje Stanković i Ivane Šundić koje su odmerile snage na Grandovoj sceni.

Sanja se predstavila numerama „Idi, idi moja vilo“ i „Lepi grome moj“, dok je Ivana pevala „Treba vremena“ i „Senke“.

Iako je Sanja u prvom pojavljivanju dobila veliku podršku i savete da pusti svoj glas, ona je i dalje ostala u sigurnoj zoni što je koštalo direktnog prolaska.

Ovog puta žiri je odlučio da sa pet glasova podrške Ivana ide u sledeći krug, dok če Stankovićeva pokušati da se izbori za svoje mesto u baražu.

Ana Bekuta oglasila se u ime žirija kada je još jednom zamerila Sanji da ne koristi svoj potencijal.

– Od prošlog puta imam problem sa Sanjom i njenim intonacijama, moraš da izađeš iz zone komfora jer tvoj glas ne zvuči lepo u niskim intonacijama. Ivana moraš da se opustiš, previše kalkulišeš da li si lepa– rekla je Bekuta, dok se Stankovićeva branila kako je Cecinu pesmu pevala u originalu dok je prvu podigla za lestvicu više, ali žiriju se nije činilo tako.

Mili je dodao da to što je pevala u originalu ne znači da to leži njenom glasu jer je pravljeno za Cecu, a kratak komentar usleio je i od Bosanca.

– Meni ona zvuči kao nekada što je jedinstvena bila Nada Mamula, vrlo lepo i tačno si pevala sve svojepesme dok je druga kandidatkinja otkrila sve svoje mane– smatrao je Stojković.

Haris Skarep i Jasmin Idrizović - (16. 12.)
Glasove su večeras ukrstili i Haris Skarep i Jasmin Idrizović, a u duelu je jedan kandidat bio ubedljivo nadmoćniji.

Haris se predsatvio pesmama „Ne idi s njim“ i „Digni ruku“ ,dok je Jasmin izveo „Ljubavi“ i „Sto posto“.

Žiri je jednoglasno odlučio da se Haris plasirao u sledeći krug, dok Jasmin ide u baraž, a komentar je iznela Marija Šerifović.

– Kandidat broj jedan je ovo zasluženo dobio. Izennadio si me sa ovom drugom pesmom i odmorno je zvučalo. Drugi kandidat, izvini ali nije bilo dobro. Bio si bezvoljan i na pola snage, ali bilo je lepo što si dok je prvi kandidat pevao navijao za njega– rekla je Marija, nakon čega je Popović dao reč Đoletu koji prvi put nije dao podršku nekom Makedoncu.

– Boja je fantastična, ali pesma Galije je pesma koju ljudi pevaju kada ne znaju šta, ai svaka čast na matrici i ubacivanjima koja si ubacio– dodao je David.

Milica Gajić i Nađa Mujezinović - (16. 12.)
Dve mlade i talentovane devojke Milica Gajić iz Obrenovca i Nađa Mujezinović iz Sarajeva borile su se u narednom duleu za povratak u takmičenje „Zvezde Granda“.

Za baražnu emisiju Milica je odabrala pesme „Suknja“ i „Mrgude“, dok je Nađa pevala numere „Moja poslednja i prva ljubavi“ i „Danas sam luda“.

Obe su se potrudile da osim dobog pevanja, prirede i šou na sceni, a žiri je na kraju dao konačan sud i odlučio ko od njih dve nastavlja takmičenje.

Jednoglasnom odlukom žirija sa maksimalnim bojem glasova ovom duelu je pobedu odnela Nađa koja nastavlja takmičenje, dok će Milica pevati ponovo u baražu.

Mili i Ceca su su se saglasili da je Nađa bila bolja, dok je Ražnatovićeva imala i jednu zamerku kada je u pitanju večerašnji nastup.

-Kandidat broj dva, orginalna farba, orginalan doživljaj, nešto što se ovde traži, bila si bolja. Imaš i ti Milice segmente na kojima treba da se radi, ali broj dva je bila prezentnija i više je pokazala – rekao je Mili, a Ceca se nadovezala:

-Drastična je razlika, dvojka je bila zaista dominantnija. Jedina moja zamerka, bila si mi bolja u prošlom krugu, dala si mi više emocije. Odličan si pevač, da mi samo malo duše, Josipa mi je bila više mehanički odrađena.

Iako je dala Nađi glas, Marija je u svom izlaganju takmičarki uputila žestoku kritiku i poručila da pod hitno mora da dobije mentora.

-Broj dva dobra, prva pesma bolja, druga pesma nema pojma. Drago mi je što ćeš dobiti mentora, hitno ti treba mentor, ti si jedno divlje biće inače sve ode -zaključla je Marija.

Srbobran Srba Vrbić i Armin Zukić - (16. 12.)
Srbobran Srba Vrbić iz Aleksinca i Armin Zukić iz Tuzle odmerili su snage u narednom duelu baražne emisije „Zvezde Granda“.

Srba je odabrao numere „Laku noć“ i „Ti pripadaš samo meni“ a Amin numere „Tamburaši“ i „Volim da te volim“, pa se može reći da je ovo bio jedan pravi narodnjački duel.

Odmah nakon nastupa Sanja je prokomentarisala da joj je čudno što je Saša sam na poziciji, pa je kreativni direktor Granda poželeo da mu Snežana otpeva numeru „Sam za stolom jedan čovek sedi“.

Odmah su joj se pridružile kolege iz žirija, dok je Saša čak pustio suzu, a kako je sve izgledalo, pogledajte u videu ispod.

Jednoglasnom odlukom žirija, Armin je odneo pobedu u ovom duelu, dok će Srba večeras imati još jednu šansu u baražu.

-Ja sam slaba na Bosance, Arnim je bio stabilniji i dominantniji. Da idem dalje – rekla je Viki, dok je Saša dobacio da sada može da priča o prodaji stanova, dok je ona ondah nastavila:

-Prodala sam dosta stanova, ali nekako imam volju da tebi prodam jedan, pa makar i tvoj tebi da prodam.

Bosanac je dao završnu reč, a u svom izlaganju imao je jedan savet za Armina koji će mu sigurno biti od pomoći.

-Meni su bili super, samo je prvi bio intonativno klimav, ali je drugi bio dobar. Ne bih dublje pričao, ali i Armin mora da povede računa o biranju pesama – zaključio je on.

Beta Sudar i Maja Đorđević - (16. 12.)
Beta Sudar i Maja Đorđević odmerile su snage u narednom duelu u prvoj baražnoj emisiji ove sezone u „Zvezdama Granda“.

Kao što smo od njih dve i navikli, devojke su dale sve od sebe da se pokažu u što boljem svetlu, a Maja je čak na sceni izvela trbušni ples koji je iznenadio sve.

Međutim, žiri je jednoglasnom odlukom nakon nastupa presudio da Beta nastavlja takmičenje, dok će Maja imati još jednu šansu u baražu na kraju emisije.

Nakon nastupa, žiri je dao svoje kratke komentare i obrazložio zbog čega je Beta večeras dobila njihovu naklonost.

-Vidno bolja kandidatkinja broj jedan u odnosu na broj dva. Majo, ti si slatka i atraktivna, večeras nisi bila loša sigurno, ali je Beta bila bolja – rekla je Snežana.

Kako je Maja pevala Cecinu pesmu „Bruka“ koji je Mili napisao, Saša mu je dao reč, a producent je priznao da je ipak presudlio da Beti da glas to što su iz istog kraja.

-Jeste ta pesma moja, ali moja Slavonija je bila mnogo bolja, njeno mesto je odmah pored Osijeka i želim da pozdravim sve tamo – zaključio je Mili.

Vinko Miloš i Mirza Čaušević - (16. 12.)
I narednom muškom duelu predstavili su se Vinko Miloš i Mirza Čaušević, a čini se da žiriju nije bilo lako prilikom glasanja.

Nakon duela prednost je dobio talentovani Čaušević osvojivši jedan glas više.

Marija Šerifović je dobila reč te nahvalila Vinka, dok je drugog momka iskritikovala zato što, kako kaže, „nije bio u fokusu“.

-Meni je bio tačniji, ubedljiviji, imao više herca kandidat broj dva. Kec je došao pomalo nespreman, malo i zbunjen. Ajde to što je zaboravio tekst je manje više važno, ali videlo se da nije bio u fokusu – rekla je Mara, nakon čega je Bekuta udarila kontru i iznela totalno drugačije mišljenje.

-Ja ne znam zašto, ali dobro kad ste vi tako glasali. Meni je Vinko bio mnogo bolji, naročito u prvoj pesmi sam čula koliko on može. Možda druga pesma nije bila za tebe, ali u prvoj pesmi si pokazao sve ono što je lepo i što treba ceniti kod jednog pevača – rekla je Bekuta.

Nataša Vukajlović i Teodora Mijušković - (16. 12.)
Duel koji je dobro zabavio pripadnike čuvene osmorke je između devojke iz Gradiške, Nataše Vukajlović i Teodore Mijušković.

Nataša se predstavila numerom Indire Radić pod nazivom „Ljubav kad prestane“ i „Imaš mene, nisi sam“ dok je Teodore izabrala vravije pesme „Selfi“ i „Romale, romali“.

Žiri je sve vreme đuskao, a Mariju Šerifović posebno je razigrala pesma Ane Nikolić uz koju je priredila pravi šou.

-Bilo je ovde i igranja, malo ste se i umorile- konstatovala je Sanja Kužet nakon duela, a potom je Saša Popović objasnio pravila prve baražne emisije.

-Još jednom ponavljamo da večeras imamo dvanaest devojaka i isto toliko muškaraca i od njih osmoro prolazi dalje. I kada su devojke i kada su momci u pitanju. Žiri glasa isključivo za jednog kandidata- istakao je direktor, nakon čega je usledila odluka stručnog žirija.

Nataša je osvojila pet glasova, dok su Teodoru podržali Marija, Mili i Sneža što znači da devojka iz Gradiške odlazi u naredni krug.

-Nataša će dobiti mentora, a Teodora svoju borbu nastavlja u baražu- konstatovala je voditeljka nakon čega je usledio komentar Đorđa Davida.

-Da sam mogao ne bih dao glas ni jednoj ni drugoj- surov je bio roker, što je zbunilo Sašu Popovića.

-Pa što onda nisi dao glas Teodori pa da se obe bore u baražu?- zanimalo je Sašu Popovića, dok je roker tvrdio da je napravio grešku u koracima.

-Obe ste bile vrlo pakao, za moj ukus, a što se tiče Nataše manji pakao je bila prva pesma. Što se druge kandidatkinje tiče Mara i ja smo zaključili da oboje igramo bolje nego ti na stejdžu. Jednostavno, nije valjalo- zaključio je Đole.

Ipak, Bosanac je uspeo da unese dozu šale u svom stilu te na zahtev Saše Popovića da prokomentariše takmičarke otkrio gde peva za Novu godinu, što je sve nasmejalo.

-To Boske, Novu godinu u Montrealu u Kanadi, pa svaka čast. Što ne povedeš gospođa Novku sa sobom?- našalio se Sale, a Boske je istakao da kod kuće ima „svoju Novku“.

-Bravo Boske, ima da lete dolari na sve strane- dobacila je Mara.

Vladan Manić i Danijel Knežević - (16. 12.)
Pravi narodnjački duel Vladana Manića iz Pirota i Danijela Kneževića iz Ljubljane izazvao je pravi haos u „Zvezdama Granda“.

Iako na samom startu nije mirisalo na svađu, trenutak glasanja je sve promenio.

Vladan Manić izborio se za tri glasa, dok je momak iz Ljubljane dobio podršku pet članova žirija.

-Ja sam glasala za Vladana jer mislim da je u ovom duelu bio bolji- počela je Ceca, ali je Marija odmah prekinula.

-Ovo glasanje nema pojma!- pobunila se Marija, a sudeći po reakciji i Svetlana je bila saglasna.

-Ovo veze sa životom nema. Ima ovde onih koji su razočarani u glasanje. Ja sam apsolutno za Vladana i meni se sviđa kako ti pevaš. Čestitke. Borim se već dve godine za tebe i nikak da dođeš u moj tim – dodala Ceca, a Vladanov komentar nasmejao je ceo studio:

-I ja sam za tebe!

Ipak, Marija je i dalje bila razočarana rezultatom glasanja, a kako je i sama otkrila najviše je iznervirao Đorđe David.

-Želim da kažem da nikada više neću da sedim pored Đorđa zato što čovek nije normalan, to je broj jedan, a broj dva, on ima strah od ovih gospođa ovamo. Trese se šta će da kažu Ana, Ceca i Viki. Petnaest sekundi pre nego što si takao taster si rekao da prednost ima Vladan– otkrila je Mara virdno izrevoltirana, nakon čega se roker pravdao, ali po svemu sudeći, bezuspešno.

-Pa šta slušaš druge, vidi koliku glavudžu imaš- vikao je Saša Popović.

Međutim rasprava oko kandidata se nastavila, a dok je Mara tvrdila da je Vladan neuporedivo bolji, Mili se suprotstavio.

-Nije tačno, pa ne bismo Bosanac i ja glasali za drugog takmičara- dobacio je Milić, a ostali članovi žirija osuli su paljbu po Đorđu tvrdeći da nije glasao kako je i sam želeo.

-Više nikoga ne slušam!- rekao je roker.

I dok su se svi raspravljali Marija je otkrila koji član žirija je sve ovo zakuvao.

-Bosanac je ovo uradio. Sedim ovde i sve dobro vidim, vidim šta radi gospodin brka- rekla je kroz smeh, dok se Boske branio.

-Marija nije producent, tu smo Mili i ja presudili i naši glasovi vrede za dva. Drugo, ja sam više za Ljubljanu, za zapad, a treće, Đorđe je bio u pravu jer je poslušao mene kao producenta i svaka mu čast- branio se Bosanac, a zbog njegove izjave je Đorđe David zamalo napustio studio.

Ceca je odmah pohitala ka kolegi kako bi ga sprečila da ode iz „Zvezda Granda“.

-Gde si pošao?! Nemoj slučajno da si krenuo!- zapretila je Svetlana, dok je Stojković zbijao šale u svom stilu.

-Nemoj da se pravdaš pevaču jer su oni neznalice. Pevači su neznalice na čelu sa tobom- rekao je Bosanac i poljubio Đorđa Davida.

I to bi bilo to, da prste nije umešao i takmičar iz ljubljane , tvrdeći da njegov tata poznaje Bosanca.

-Moj tata poznaje Bosanca i kaže da ga jako voli. Moj otac je isti kao Bosanac, bukvalno kopija!- rekao je zbog cega se Popović našalio da će da izbaci Bosketa iz žirija i dovede takmičarovog tatu.

-E, sad nam je sve jasno. Kako si se sad zeznuo kralju- kroz smeh je dobacila Šerifovićeva, ali je Dragan ostao pri stavu da ne poznaje Danijelovog tatu, ali i da to može da dokaže na poligrafu.

Melisa Zijadić i Andrijana Petrušovska - (16. 12.)
Melisa Zijadić (18) iz Lažana i Andrijana Petrušovska (23) iz Skoplja stavile su žiri „Zvezda Granda“ na teške muke, a Marija Šerifović zbog toga je apelovala na Sašu Popovića da Đorđu Davidu ukine pravo glasa u ovom duelu.

Sve je počelo od maestralnih nastupa koje je Melisa začinila pesmama „Prođi sa mnom ispod duge“ i „Cvete moj“ koje su razgalile žiri, dok je Andrijana takođe iznenadila obabirom pesama.

Nekadašnja finalistkinja „Zvezda Granda“ predstavila se numerama „Ja volim svoj greh“ i „Dam, dam“, a žiri nije mogao da sakrije iznenađenje Andrijaninim repertoarom i napretkom.

I sam Saša Popović pohvalio je ove dve talentovane devojke.

-Interesantna stvar, imamo dve Makedonke, a poznato je da Đorđe uvek glasa za Makedonce – rekao je Saša, dok je Marija Šerifović apelovala:

-Njemu oduzmite pravo, on ne treba ni da glasa u ovoj emisiji!

Ipak, žiri je u punom sastavu morao da glasa, a krajnji rezultat bio je 5:3 za Petrušovsku.

–Odlično! Petrušovska napreduje. Radujem se, ako nastavi ovim tempom, na pravom je putu- istakao je Mili za Andrijanu, čiji maestralan nastup možete da pogledate u videu.

Nakon komešanja žirija oko borbe za reč, Saša je prozvao Viki za komentar što se očigledno nije dopalo Mariji.

-Šta bre Viki zna?– pitala je Šerifovićeva, na šta joj je Viki odbrusila:

-Ne lupetaj, molim te. Ovo je bila teška odluka jer su obe fenomanlne.

Viki nije mogla, a da ne pohvali obe kandidatkinje, mada je glasala za Andrijanu.

–Petrušovska, jako dobro izgledaš, moderna si, dobro pevaš, a ovo dete pored toga što je slatka, ona peva kao anđeo– rekla je.

Marija Šerifović nakon toga prozvala je penzionere među članovima žirija, dajući im tako prednost za reč.

Ipak, pojedini su smatrali da ne treba ništa da kažu.

-Ja imam dve penzije, ne govorim ništa. Imam i austrijsku i našu– rekla je Ana Bekuta, a Marija dodala da je to isto kao Verica.

-I treću ćeš od Granda -dobacila je Ceca, a Popović potvrdio, na šta je Bekuta odgovorila da može da dobije samo zubobolju od produkcije.

-Samo mogu zub da mi izvade-našalila se Ana.

Petruševska je na kraju duela prošla u dalje takmičenje, a na kraju emisije saznaće se u čijem timu će biti.

Petar Krekić i Nemanja Đorđević - (16. 12.)
Ceca Ražnatović po prvi put iskritikovala je kandidata u „Zvezdama Granda“ što je mnoge u emisiji iznenadilo, budući da je poznata po veoma blagim komentarima prema takmičarima.

To se dogodilo upravo kod duela Petra Krekića (20) iz Beograda i Nemanje Đorđevića (28) iz Kučeva koji su u ovonedeljnoj emisiji našli u pevačkom okršaju.

Iako su obojica bili dobri, žiri je našao zamerku, te im je uputio savet kako da se postave u narednom kolu.

Prvi kandidat se predstavio pesmama „Otac“ i „Nema ništa majko od tvoga veselja“ i upravo on „popio“ je kritiku od Svetlane, a njegov nastup možete da pogledate u videu ispod.

Drugi kandidat otpevao je numere „Od milijun žena“ i „Kesten“, ali je zaradio samo dva glasa.

Najviše glasova žirija, čak šest dobio je Petar koji je i prošao u naredni krug.

Iako su se obojica muški borili za prolazak i briljirali na sceni, Ceca je našla zamerku prvom kandidatu za kog je i glasala.

-Jako mi se dopada kako Petar radi, samo bih mu ja kao mentor malo pomogla. Uopšte mili, ne otvaraš usta. Treba da se malo pomeriš i pokreneš, a ne da izgledaš kao da ti je sve tako ravno. To su neke stvari koje mentor mora da promeni– rekla je Ceca.

Dragan Stojković Bosanac istakao je da mu se Petar nije dopao u drugoj pesmi, dok je za drugog konstatovao da ima fenomenalnu boju glasa.

-Što se tiče Petra, to je bilo potpuno van svega što tu pesmu čini lepom, bez ataka kao što je Ceca rekla. Ti treba da povučeš matricu, pa makar bio kao Paja Patak– izjavio je Boske za Kukića, dok je Nemanju prokomentarisao sa oduševljenjem:

–Drugi kandidat ima vokal koji udara kako treba. Ja sam oduševljen s tobom, dao sam glas samo da Saša ne bi zaboravio koliko si imao glasova.

U sledeći krug takmičenja prošli su: Milica Kostadinović, Melisa Zijadić, Beta Sudar, Ivana Šundić, Andrijana Petrušovska, Nađa Mujezinović, Nevena Novaković, Nataša Vukajlović. Danijel Knežević, Inel Lukić, Vladan Manić, Haris Karep, Petar Krekić, Mirza Čaušević, Goran Dimić, Armin Zukić.

Komentari: