Još jedna uzbudljiva, a pomalo i turbulentna emisija „Zvezda Granda“ je pred vama.

Ivan Miljković i Stefan Krstić - (02. 12.)
Ivan Miljković oduševio Cecu kada se prvi put pojavio u Zvezdama Granda i izdominirao nastupom u kome je osvojio pet glasova žirija i mnoštvo pohvala.

Odličnom energijom večerašnji šou su startovali izazivač Ivan Miljković iz Smedereva koji je ukrstio glas sa poznatim licem Stefanom Krstićem iz Beograda

Žiri je odlučio da je izazivač bio bolji koji je sa pet glasova postao član Marijinog tima, a Saša je odmah dao reč Miliju.

– Meni su oni bili ujednačeni, dao sam kandidatu broj jedan zato što je imao stabilnost i glasovno je bio prezentan. Ja bih voleo da ih vidim obojicu dalje, ali eto Ivana sam podržao zato što nema toliko iskustva– rekao je producent, dok je, za razliku od njega, Bekuta podržala već poznatog kandidata.

– Glasala sam za Stefana zato što je nekako tu, naš je, ali i Ivan je bio na visini zadataka, možda si dobro osveženje za Mariju. Videćemo– dodala je Ana.

Oduševljenje Ivanovom pojavom na Grandovoj sceni nisu krile ni Ceca ni Viki.

– Što se Stefana tiče bio je intonativno stabilniji, ali mi je Ivan bio odličan, zanemarujem nestabilnosti. Imaš napad u pevanju, glasčinu, osveženje si na ovoj sceni i ostavio si utisak da imaš samopuzdanja– poručila je Ceca, dok je Viki dodala:

– Miljkoviću, ti si mi bio bolji i prodorniji. Stefan mi je simpatičan, ali uvek je isto u istim se okvirima krećeš, ali moraš malo da izađeš iz toga i pružiš nešto novo.

Bosanac i Snežana složili su se kako je sve već rečeno kako je prvi kandidat osveženje, dok je drugi standardan, dok je David smatrao da su obojica bili bolji u drugim pesmama.

Završnu reč dala je Marija Šeirfović koja je dobila novog kandidata.

– Dobro došao Ivane ,pevao si zanimljivo i sveže imaš čistu boju glasa, sve je razgovetno i videćemo samo gde je duša tu. Stefane bio si dobar i želim ti svu sreću u baražu– zaključila je Šerifovićeva.

Antonija Čerkez i Lidija Graovac - (02. 12.)
Ana Bekuta raskrinkala Antoniju Čerkez kada je primetila kako ne gleda u žiri dok peva, kada je takmičarka priznala da postoji jedan član čiji pogled izbegava.

Nakon što se našla u duleu sa Lidijom Graovac, Čerkezova se sa svih sedam glasova plasirala direktno u naredni krug.

Svi članovi žirija složili su se da je bila nadmoćnija u odnosu na Lidiju koja je inače frizerka i ne bavi se pevanjem.

– Antonija, prelepa si. Ako ti ja to kao žena kažem mogu da mislim šta kažu muškarci. Bila si stabilna, vesela, sve što od tebe i očekujemo. Što se tiče Lidije, ti imaš glas ali moraš da naučiš da ga ukrotiš i usmeriš– rekla je Ceca sa kojom se složio i Đorđe David.

Poznata kao veliki kritičar, svojim komentarom Marija Šerifović je oduševila Čergezovu koju je pohvalila da je bila dobra.

– Neka sam dočekala da čujem nešto od Mare– sa osmehom je dodala Antonija.

Ana Bekuta je podržala Lidijin talenat, dok je za Bosančevu kandidatkinju imala pitanje.

– Lidija, vidim da se ne baviš ovim poslom, odličan početak pokazala si talenat, ali u drugoj pesmi se nešto desilo. Ti možeš da pevaš. Antonija, sjajna, odlična. Imam jedno važno pitanje- Jel tebi ubija tremu to što nikada ne gledaš u pravcu žirija, uvek gledaš levo?– pitala je Bekuta na šta je Popović dobacio kako gleda u njega i da zato dobro peva.

– Ka Bosancu gledam, ali nisam primetila da bežim pogledom od vas. Od Mare bežim, ali Cecu sam baš gledala u prvoj pesmi – iskrena je bila takmičarka, a Mili se našalio kako joj treba pravi mentor i posavetovao je da bude lošija kako bi on dobio šansu da je uzme u svoj tim.

Na kraju Bosanac je rekao kako je prva kandidatkinja najbolja pevačica među frizerima dok je njegova takmilarka bila odlična.

Omar Džaferoski i Emin Mujić - (02. 12.)
Iako je osvojio maksimaln broj glasova, dogodila se žestoka svađa Đorđa i Bosanca oko Omara Džaferoskog.

Naime, Omar se našao u duelu sa Eminom Mujićem koji se prvi put predstavio na sceni i nije zadovoljio kriterijume žirija, dok je Đoletov kandidat bio standarno odličan, a iako mu je dao glas Bosanac mu je uputio i kritiku.

– Emin je amater i to se čuje. Što se tiče drugog kandidata, strofa ti je u drugoj pesmi rekla sve o tebi kao pevaču– kratko je dao svoj sud Bosanac.

Pored pohvala koje su se nizale na račun Džaferoskog, Ceca, Viki, Bekuta i Mili su se složile da čuju potencijal kod Emina koga su posavetovale da počne da radi i vežba kako bi postavio svoj glas na mesto.

– Emin, ima tu nečega, ali uz mnogo rada i truda mogao bi da se baviš ovim poslom ali da tu bude sugestija sa pesmama. Nemaš širok opus da bi mogao sve, ali to Baju bi mogao– poručila je Ana, dok je Snežana imala nešto drugačije mišljenje zbog čega ga je pitala da Muji sam oceni svoje pevanje za koje je takmičar potvrdio da nije bilo dobro.

– Ne razumem zbog čega se spočitavaju stvari Omaru, ovo je već drugi put od strane određenih članova žirija. I to već na početku Bosanac krenuo si štiklom u ja*a. Omare, ja ti tvrdim i potpisujem da si pevao kao na ploči. To si mu uradio i prošli put kada se takmičio kada je pevao Korni grupu, ja sam preslušavao snimke- odbrusio je roker kompozitoru koji mu nije prećutao svoje mišljenje koje prvobitno nije želeo da podeli.

– Nisam imao nameru da kažem iz prostog razloga zato što znam da bi ponovio ovu grešku koju je imao u strofi nije otpevao nijedan tačan ton jer je bio visok i davio se dole i treba mu objasniti kako se peva kada je nisko. Nisam imao nameru i neću te drugi put kritikovati, ali to će te koštati. A ti dobro vodi računa Đole kada preslušavaš očito ne čuješ dobro– objasnio je Bosanac.

Kada je počela rasprava oko blu nota, dura i mola Saša ih je prekunio i dao Sanji da odjavi kandidate.

Olja Babić i Sofija Đekić - (02. 12.)
Nakon duela između dve sjajne kandidatkinje, Mili ostavio žiri u čudu kada je trebao da presudi koju takmičarku želi u svom timu

Scenu su večeras delile sjajne Olja Babić i Sofija Đekić koje su prema komentarima žirija bile na visini zadataka, a nakon što je Sofija dobila glas više, Popović je izjednačio rezultat.

Nakon Cecinih pohvala za obe kandidatkinje, reč je dobila Marija.

– Zanimljiv par. Kandidatkinja broj jedan dobro peva za svoje godine može i bolje ali lep temelj postoji. Sofija, dopala mi se prva pesma, druga ne, bilo ti je visoko i teško. Imam jednu molbicu, imaš samo 19 godina tako i izgledaj , to je preozbiljno– dala je svoj sud Marija, dok je Snežana dala svoj glas Olji.

– Iako mi je bliži repertoar kandidatkinje broj dva, dala sam prednost jedinici jer je bila čvršća i bez greške. Kandidatkinji broj dva sam našla niz grešaka. Pretežak repertoar inače si dobra pevačica– rekla je Đurišićka.

Ostali članovi žirija složili su se kako su obe bile odlične sa malim greškama, a zatim je došao red na Milija da presudi koja će biti u njegovom timu.

– Kanditakinja broj jedan bilo je tačno, ali ja sam bliži rumunskoj muzici– rekao je i presudio u korist Sofije.

Antonio Ramčevski i Mirza Pandur - (02. 12.)
Antonio Ramčevski oduševio nastupom u „Zvezdama Granda“, i ostavio žiri bez reči nakon što je otpevao dva ozbiljno teška hita sa samo 18 godina.

Iako se našao na poziciji izazivača, Ramčevski je bio nadmoćniji od Mirze Pandura koji mu je odmah nakon glasanja žirija čestitao.

Prva je reč dobila Marija koja je jedina glasala za Pandura.

– Antonio strašno pevaš za svoje godine, ima tu puno tehničkih grešaka, ali te molim da puno radiš sa Anom i slušaš je. Mirza, to što kažeš da te je razbio to na stranu, ali sada si bez mentora i sada ću ja učiniti sve da dođeš kod mene- poručila je Šerifovićeva, koja je nakon ove izjave dobila konkurenciju.

– Kandidat broj jedan je fantastičan i drago mi je da si kod Bekute jer ja merkam Pandrura da dođe kod mene. Ja želim njega u svom timu, videćemo kako se karte promešaju– dobacila je Ceca, dok je Viki izrazila žal što Antonio nije kod nje s obzirom da je njegov brat Nejaz bio deo njenog jata, ali se pridružila i borbi za Mirzu koji se postideo.

Đorđe je rekao kako je Ramčevski bio odličan i dodao da mu fali malo emocije koju ima njegov brat zbog čega se Sneža pobunila.

– Ne treba ih porediti. Kandidat broj jedan sa svojim mlađanim godinama prvu pesmu si stvarno odvalio svaka čast bila je savršena– dodala je Đurišićka, a pohvale nisu izostale ni od Bosanca i Milija,

Na karaju, Ana nije krila ponos zbog novog kandidata koga je dobila, ali se obratila i Mirzi.

– Pogrešan izbor druge pesme. Ja dam sa čula da pevaš drugu ja ne bih dozvolila, ali verujem da ćeš proći i opet biti kod mene džabe šta pričaju drugi. Antonio,svaka čast. Bosanac ima svoju Antoniju, ja imam svog Antonia– zaključila je Bekuta.

Snežana Kačar i Vanja Jovanović - (02. 12.)
Snežana poludela zbog svoje kandidatkinje Snežane Kačar koja večeras nije ispunila kriterijume žirija što je koštalo ostanka u njenom timu.

Naime, ona se našla u duelu sa novom takmičarkom Vanjom Jovanović koja je pokazala izvanredan talenat i uspela da nadjača Kačarovu sa 4:3 glasa.

Gotovo svi članovi žirija složili su se da je Vanja za prvo pojavljivanje bila odlična za razliku od Snežane koja nije pokazala napredak.

– Ja sam morala da dam glas kandidatkinji broj jedan jer je pevala tačnije i ima zdrav vokal. Ma koliko Snežana bila simpatična, draga i stari kandidat ti si iz kruga u krug ista, malo gora, malo bolja, loše, sori– obrazložila je svoj glas Marija.

Kako je Vanja po strudi medicinski radnik, to je bio dodatni razlog da Bosanac baš njoj da svoju podršku..

– Ja sam glasao za broj jedan jer ja sam bio operisan pre 5 godina na Dedinju valja meni ponovo doći pa daj ja tebi da dam glas. Šalu na stranu, bila si tačna i zdraviji glas, za razluku od Kačar ako ovako nastaviš neće biti dobro– rekao je Boske, dok su Ceca i Viki prednost dale Kačarovoj zbog energije i komercijalne pojave.

Saša Popović odlučio je da izjednači i pusti Snežanu Đurišić da odluči.

– Ne znam šta bih rekla… Sneška vidiš li kad ne slušaš u odabiru pesama– počela je Đurišićka kada je kandidatkinja prekinula sa opravdanjem da se čula sa Milošem oko izbora pesama.

– Ali sa mnom si se dopisivala i ja sam ti rekla da ne pevaš drugu. Da se ne uvredi original izvođač ali to nije pesma za takmičenje ti si dobar pevač i ne bojim se za tebe, ali ja ću se ovog puta opredeliti za kandidatkinju broj jedan. Slaba sam na to ime Vanja– objasnila se Đurišićka.

Fabijan Bajra i Enis Todić - (02. 12.)
Iako se prvi put našao na Grandovoj sceni Fabijan Bajra oborio žiri s’ nogu i uprkos samo jednom glasu dobio je mnoštvo pohvala nakon duela sa Enisom Todićem.

S obzirom da mu je jedino Šerifovićeva dala glas, prva je dobila reč da komentariše.

– Fabijan je razbio. Ja dugo nisam videla da je neko ovako bez imalo straha izašao pred ove dinosauruse, to je tvoje najbolje oružje. Imaš identitet, karakter, strava si. Drugi kandidat standarno dobar– rekla je Mara, a Snežana je dodala da je i beskrajno simpatičan.

Dok su se svi složili da je Enis bio standarno dobar, nije uspeo da oduševi Anu Bekutu.

– Fabijane bio si odličan da sa 20 godina tako ozbiljno i dobro pevaš. Enise, mora tu još nešto, ali ne znam šta, iskorači malo– poručila je kandidatima Ana, a ozbilja pohvala na Fabijanv račun je pala i od Milija.

– Fabijane, bomba. Ovako nastavi sa tom energijom ovo je prvi i poslednji put da ti nisam dao glas- rekao je Mili.

Na kraju Ceca je čestitala kandidatima na sjajnom duelu u kome je uživao ceo studio.

Irmu Osmančević i Lejla Brčaninović - (02. 12.)
Irmu Osmančević pojela trema nakon prvog nastupa u „Zvezdama Granda“ gde se našla u duelu sa Lejlom Brčaninović koja je osvojila svih sedam glasova.

Upkros ovom rezultatu, žiri nije imao velike kritike za Irmu u kojoj su videli potencijal i za koju su smatrali da je odabrala težak repertoar.

– Velika je razlika u nastupima, Lejla je formiraniji pevač. Ne sviđaju mi se pesme, treba ti nešto energičnije da te probudi. Kandidatkinja broj jedan mora stabilnije i da budeš sigurnija- rekla je Ceca na šta se nadovezala Snežana:

– Imam utisak da je trema hendikepirala, ima potencijal. Kandidatkinja broj dva je standardna s tim da si bila uspavana ovog puta– dodala je Đurišićka, a Marija je rekla da je uprkos pehu Irma zanimljiva pojava.

Bekuta se složila sa kolegama i dala vetar u leđa Irmi koju je posevtovala da će biti dobra ukoliko je neko usmeri na pravi način.

Dok je za Lejlu imala reči hvale, Viki je obrazložila zbog čega misli da Osmančevićeva nije osvojila više glasova.

– Mislim da ove pesme nisu takmičarkske i da te je to koštalo, ali imaš veliki potencijal. Lejla bila si odlična– zaključila je Viki koja je ponosna što je Brčaninovćeva ostala u njenom timu.

U sledeći krug takmičenja prošli su: Ivan Miljković, Antonija Čerkez, Omar Džeferovski, Sofija Đekić, Antonio Ramčevski, Vanja Jovanović, Enis Todić, Lejla Bračainović, Snežana Kačar, Olja Babić, Mirza Pandur.

Komentari: