Još jedna uzbudljiva, a pomalo i turbulentna emisija „Zvezda Granda“ je pred vama.

Kandidati koji su uspeli da impresioniraju žiri na „prvu loptu“ su se zasluženo izborili za svoje mesto u narednom krugu bez dodatnog nadmetanja, dok su preostali morali da strepe i svoju sreću potraže u baražu!

Anđela Đurđević i Smiljana Jeremić - (25. 11.)
Već prvi duel ove subote u „Zvezdama Granda“ između Anđele Đurđević iz Valjeva i Smiljane Jeremić iz Beograda izazvao je žestoku svađu žirija oko kilograma nakon provokacije Saše Popovića.

Anđela je odabrala pesme „Zlato srećan put“ i Crni ples“, dok je Smiljana pevala „Evo zima će“ i „Bižuterija“.

Ovaj duel se završio 5:2 u Anđelinu korist koja je sa pozicije izazivača otišla u tim Cece Ražnatović, dok će se Smiljana za opstanak u takmičenju boriti ponovo u baražu.

Žiri se saglasio u prvim komentarima da su obe takmičarke bile ujednačene kada je pevanje u pitanju, a onda je nastala žestoka svađa oko kilograma gde su opasno zaratili Saša sajedne strane i Ceca, Ana i Snežana koje su branile stav da vole svoje obline.

-Vas dve ste se prijavile onlajn, vidi se da ste onlajn. Poslale su lepu njigovu glavu i ja vidim lepo pevaju stvarno, malo se šalimo – rekao je Saša aludirajući na kilograme, a odmah se umešala Ceca:

-Saša se malo slobodnije šali, nemojte da mislite da je neka diskriminacija, sjajno pevate i lepe ste devojke, sve je super.

Kada je video da je vrag odneo šalu, Sale je nastavio da se šali u svom stilu, a Ceca mu je na svaku reč žetoko odgovorila.

-Kandidatkinja broj jedan, ti sada ideš kod Cece. Znaš kakvu ona ima dijetu, ma fenomenalnu – dodao je Sale, a takmičarka se umešala i kazala da voli svoje obline, a u tome je imala Cecinu podršku:

-Bravo lutko! Postoje seljaci i prostaci, a ti si pobrkao stvari. Seljaci su čani ljudi bre, prostaci su problem.

U ovu svađu su se umešale su se Ana Bekuta i Snežana Đurišić koje su pomislile da su prozvane, a obe su Saši dokazale da vole svoje obline i udruženim snagama su se borile.

-Nemoj da vređaš seljake, nisi ti seljak, ti si prostačina jedna. Ko si ti da komentarišeš kilograme, sram te bilo – rekla je Sneža, a Ana je nastavila:

-Kakav si ti bio 2001. godine koliko si kilograma imao, nisi mogao da prođeš kroz vrata!?

Sale je nastavio da doliva ulje na vatru, pa je odgovorom još više isprovocirao Snežanu i Anu koje su na kraju ustale sa stolica i nastavile svađu.

-Evo ja priznajem tada sam imao 85, sada imam 74 kilograma. Ja sam smršao 11 kolograma. Zašto ti i Snežana ne idete mojim putem? To više nisu obline, vi ste pevačice i kada izađete na scenu treba da pokažete narodu kako se peva i kako treba da izgleda pevačica. Ti si Bekuta 2012. godine imala 20 kolograma manje, izvinjavam se 30 manje – kazao je Saša, a onda je dobio odgovor od Bekute koji nije očekivao:

-Ja biram izneđu du*eta i lica, šta misliš da sam izabrala? Šta meni fali? Da li si ti normalan? – dodala je Ana, dok je Snežana stala pored nje i tako su nastavile da provociraju Sašu koji je odmah odgovorio:

-Fali ti Ana 10 kilograma da od tvoje guz*ce ne vidim Bosanca i Snežanu.

Bosanac je nakon toga stao u odbranu koleginica rečima da Saša ne vidi svoj stomak i da nije važno koliko ima kilograma, već kako ih ko nosi, a kako je sve izgledalo pogledajte u videu.

Kako se sve okrenulo na šalu, na samom kraju Popović je dao završnu reč i obratio se takmičarkama uz poruku koju će sigurno pamtiti.

-Devojke, dobro pevate i zato se nalazite na ovoj sceni, a to što vas brane ove gospođe iz 1800- neke godine, to putite – zaključio je Popović.

Sidik Šabanović i Stefan Jakšić - (25. 11.)
Nastup Sidika Šabanovića iz Visokog i Stefana Jakšića iz Rogatice izazvao je burnu polemiku kod muškog dela žirija, a Bosanac kao Sidikov mentor nije mogao da prećuti na reči koje su izgovorili Mili i Đorđe.

Nakon pevanja, pale su teške reči i optužbe, a Mili i Bosanac su zaratili kao nikada do sada, pa je Mili optužio Bosanca da je bio na državnim jaslama, dok je Stojković rekao da su većina Milijevih pesama obrade.

Sidik je u ovom duelu bio bolji, pa je prošao dalje sa pet glasova, dok je Stefan osvojio dva glasa i večeras će ponovo nastupiti u baražu.

Viki je na samom početku imala samo reči hvale za Sidika, ali i za Stefana, dok je Đole dao glas prvom takmičaru, što je Bosanca isprovociralo.

-Sidik, ovo sada shvati ozbiljno, ti si ubica od pevača i bio si dominatniji, ali kandidat broj jedan za mene ima jako lepu boju i mislim da ima štofa, moj glas je podrška – kazao je Đole, a Bosanac se odmah nadovezao:

-Neću ni da gledam tamo ka žiriju, nema smisla, ali stvarno. Davati glas kao vetar, a da kao Popović ne čuje, pa te neće pustiti u baražu. Ne može se svakom biti tata, nije važno da li je Sidik ili neko drugi. Tako rušiš kredibilitet svog glasanja, mislim stvarno nema smisla – odgovorio je Bosanac.

Svađa između Bosanca i Dorđa ostišla je u drugom smeru, pa roker nije mogao da prećuti na sve što ne harmonikaš rekao.

-Ja sam samo dao podršku jer smatram da treba, rekao sam da je Sidik ubica – uzvratio je David, a Boske je nastvaio:

-Izvedi ga napolje pa mu reci to, nemoj preko Sidika, preko onog koji je bolji. Ti to stalno radiš i videćeš kako ću ja od sada da dajem glasove.

Kako je i Mili pored Đoleta, dao glas Stefanu, Saša mu je pružio priliku da obrazloži to, a onda se Bosanac posvađao i sa Milićem.

-Sidika znam, on je bio moj kandidat i standarno je dobar, svaka ti čast, volim kod tebe detaljnost koju imaš. Takmičar broj jedan dolazi prvi put, druga pesma mi se nije svidela, sve pogrešno, ali prva pesma sa toliko emocije je bilo od samog početka – rekao je Mili, a Boske odgovorio da želi da on završi, pa da mu saspe sve u lice, što je Milija dodatno isprovociralo:

-Ne možeš ti meni da saspeš, mrtav si profesionalno već sto godina, a ja sam aktivan i ne može tako da mi priča. Ja sam za njega mizička gromada, sviram na punim stadionima, a on po kafanama i on će meni da saspe.

Bosanac je sačekao svojih pet minuta, pa je Miliju sasuo sve u lice i optužio ga da su većina njegovih pesama obrade.

-To što ti radiš, to radi svaki prosečan menadžer, a to što ne znaš da sviraš, nije moj problem. Trebao bi da sedneš sa gitarom ne da veslaš po Dunavu, nego da sviraš. Od tih 400 hitova koje imaš, 390 je grčko-turska obrada – žestoko je reagovao Bosanac, a kako je sve izgledalo pogledate u videu ispod.

Haos se nastavio dalje, pa je Mili na ovo morao da odgovori onako kako do sada nikada nije reagovao u takmičenju.

-Ja nikada u životu pesmu nisam uzeo, sve moje je orginalo od 1989. godine kada sam se pojavio. Ti si brate na državnim jaslama cuclo i nemoj da se porediš.

Marija je zatim rekla da je ipak Sidik bio bolji, a Viki je sve vreme tražila ponovo reč od Popovića, dok je Šerifovićeva rekla da može da se otvori kokošinjac.

Ceca, Snežana i Ana su se saglasile da je Sidik bio bolji u ovom duelu, a onda je Bosanac dao završnu reč i ponovo bacio provokacije ka kolegama iz žirija.

-Nije problem kada glasaš kad pogrešiš, probem je kada ne znaš da objasniš i kad si pogrešio. Ja kada glasam, uvek dam objašnjenje koje niko nikada ovde nije uspeo da obori. To je bito i zbog toga što se moje pesme i aranžnani najviše vrte ovde od svih pesama. Ovi koji su mislili da su uradili nešto, moraju još da pojedu hleba i da nauče, a ovi drugi moraju navežbati pa reći „Ispeci pa reci“. Bravo broj dva – zaključio je Boske.

Atomska Mina i Milica Živković - (25. 11.)
Atomska Mina ove subote doživela je peh tokom nastupa u „Zvezdama Granda“ kada je umalo pala na sceni zbog visokih potpetica.

Njena porotivnica u ovom duelu Milica Živković se po rečima žirija odlično snašla u prvom pojavljivanju na Grandovoj sceni, pa su svi poželeli da je gledaju u nastavku takmičenja.

Mina je u ovom duelu odnela ubedljidu pobedu i sa maksimalnim brojem glasova se plasirala u naredni krug, dok će Milica ponovo pevati u barežu.

-Kod Mine se vidi veliki progres u ovoj sezoni i ja nisam iznenađena. Fenomenalno izgledaš, dratično si poravila pevanje, sve mi se na tebi sviđa. Broj jedan, mnogo si slatka i talentovana devojka, volela bih da ostaneš jer nam trebaju tako talentovane i lepe devojke – rekla je Ceca odmah nakon glasanja.

Ostali članovi žirija su se saglasili da je Mina u ovom duelu bila bolja, ali su poželeli da slušaju Milicu u natavku takmičenja.

Svoju polemiku od prošlog duela nastavili su Mili i Bosanac, a svi su u jednom momentu skočili na Milića kada je rekao koje pevačice su postale zvezde pored njega.

-Mili je blnto, ti živiš stalno u prošlosti kao da imaš 102 godine. Što si ti nekada radio, to se sada samo spominje i da ti ne pomeneš niko se ne bi setio. Gde su ti pesme koje se vrte ovde? Da ti nije ovde Cece, ne bi se ni znalo da postojiš. Koga si ti od anonimusa napravio kao veliku zvezdu? – upitao je Boske, a Mili je nastavio.

-Nisam ja veći od Lepe Brene, nego sam je podigao kada je trebalo. Napravio sam Miligram, Anu Nikolić. Svirao sam na stadionima, gde ti nikada nisi, a ako si nekada i svirao to su bili koncerti gde je Komunistička partija naredila da se ide i bli su besplatni. Kod mene nema toga, nego se lepo plaća.

Bosanac je zatim odgovorio da je ponosan na taj period i da Mili nikada nije mogao ni da priđe stadionu i da svira, a ako je sve izgledalo, pogledajte u videu.

Nanon žestoke polemike, Boske osvrnuo na nastup takmičarki, pa je rekao da Minu u drugoj pesmi nije razumeo, a sa njim se nije složila Marija.

-Mina, druga pesma je večeras bila odlična, osim što si umalo polomila glavu. Prva je bila onako, taj početak je neobičan. Sve skupa, ja sam zadovoljna – zaključila je Marija.

Srbobran Srba Vrbić i Rijad Rahmanović - (25. 11.)
Srbobran Srba Vrbić vratio se u takmičenje ovog puta na poziciji izazivača, dok je za protivnika ove subote imao Rijada Rahmanovića iz tima Viki Miljković. Nakon nastupa Popović se prisetio momenta kada je pre nekoliko godina Jelena Karleuša nazvala Srbu pogrešnim imenom i rečima je malo pecnuo nekadašnju članicu žirija.

Momci su dali sve od sebe da se pokažu u što boljem svelu, Rijad je odneo pobedu u ovom duleu, dok će Srba pevati ponovo u baražu.

Bosanac je prvi dobio reč, pa je savetovao Srbi sa naštima glas onako kako svira instument i da će tada njegovo pevanje biti bolje.

-Bilo je dosta nesigurnosti, ti beše sviraš saksofon? Tako i pevaj, malo više uštimaj biflu pa će biti bolje. Čuje se da pokušava da peva kako svira. Rijade, ne bi ti rekao šta nije bilo u redu da ne bi naučio možda – rekao je Boske.

Osmorka se složila da je ipak Rijad bio bolji u ovom duelu, ali i da je Srbi mesto u nastavku takmičenja, pa su mu savetovali da u baražu podigne intonacije i peva punim glasom.

Viki je kao Rijadova mentorka na kraju bila zadoviljna kako se on pokazao večeras, ali je imala i sve reči hvale za Srbu.

-Srbo, žao mi je što si naleteo na Rijada koji je zaista vrunski pevač, to ne znači da si ti loš. Treba da ostaneš i bolji si od mnogih koji su u takmičenju. Rijade bio si jako dobar – rekla je Viki.

Na kraju je Saša dao završnu reč, a onda je svojim komentarom potkačio Jelenu Karleušu i prisetio se situacije kada je Srba pre nekoliko godina bio u Zvezdama Granda.

-Srbobran je dobar, svi te pamtimo kada te je jedna članica žirija nazvala Vrba Svrbić, sećaš se toga – zaključio je Saša, a kako je to izgledalo pogledajte u videu.

Jelena Glišović i Nikolina Perković - (25. 11.)
Jelena Glišović i Nikolina Perković napravile su pravi šou u „Zvezdama Granda“. Nikolina je nakon nastupa neočekivano prišla Bosancu i poljubila ga, a on se istopio od sreće i uputio joj niz komplimenata.

Kako je Dragan poslednji dao glas, a Nikolina to nije očekivala, poželela je da mu priđe i da ga poljubi kako bi mu se zahvalila na podršci.

-Hvala vam Dragane, ljubim vas. Još niste došli na jagnjetinu. Dragi gospodine Bosanac, ja sam ovo htela odavno da uradim, s obzirom da niste hteli da budete moj mentor, zahvaljuljem se – rekla je ona i poljubila ga.

Nakon ovog gesta, Boske je morao da uzvrati istom merom, pa je rekao Nikolini da će je od sada podržavati.

-Podržavaću te i vrlo kritikovati. Nemoj se viđati sa Đoletom često, ti si tek sada propevala. Veliko mi je zadovoljstvo da dođem na tu jagnjetinu.

Kada su se strasti malo smirile, Bosanac je ponovo dobio reč, pa je na ponovo nahvalio takmičarku i rekao da je imala i neke loše momente tokom pevanja.

-Prva takmičarka lepo i vrlo obećavajuće, ali ne znam koliki je tvoj raspon glasa. Druga takmičarka, divno, lepo, druga pesma loša u modulaciji, penjanje i sam kraj. Da ne govorim dalje – dodao je Boske kroz smeh.

Marija je bila mišljanja da je ovaj duel bio dosadan i da su obe mogle da pokažu više energije i da su bile mlake tokom pevanja.

Ana i Ceca su se saglasile da su obe takmičarke bile dobre, ali i istakle da bi Nikolini možda bolje ležale neke strare dalmatinske pesme.

Na kraju je Dorđe kao Nikolinin mentor dao svoj komentar i otkrio da je Nikolina bila bolesna i da večeras nije mogla da pokaže sve šta zna.

-Nikolina je mrtva bolesna, znam kako peva drugu pesmu, slušao sam je. U ovom stanju ne znam kako je izvela pesmu i ovako. Treba da poludimo, da budemo jači i bolji – zaključio je Đole.

Stefan Makedonac i FIlip Caković - (25. 11.)
Stefan Makedonac i FIlip Caković oduševili su sve u „Zvezdama Granda“, pa je i glasanje bilo neizvesno do samog kraja. Ovaj nastup naveo je Sašu Popovića da se javno izvini Ani i Snežani za sve što je za njih večeras na početku emisije rekao.

Kako su se objica odlučno predstavili, rezultat je bio na kraju 4:3, ali je Saša izjednačio, pa je tako doveo Milija u situaciju da bira.

Snežana je Filipu zamerila da se u pesmi nije čuio glas m, pa mu je otpevala pesmu „Vranjanka“ onako kako treba da zvuči. U tome joj se pirdružila i Ana Bekuta, pa je Popović uputio pevačicama izvinjenje.

-Sve što sam u ovoj emisiji rekao protiv Ane Bekute i Snežane Đurišić javno povlačim i izvinjavam se. Pevate kao, ne znam…. – kazao je Saša.

Bosanac je imao ipak drugačiji stav, pa je izneo niz kritika na račun pevanja oba takmičara, ali je imao pohvale za Anu i Snežanu.

-Ja ne bi glasao uopšte, prvi neubedljivo, drugi sa dosta falša, naručito druga pesma, katastrofa. Rekao bih za Snežanu nešto, ona je ovde sa Anom jedna od vrlo uvaženih solista fonoteke Radio Beograda, gde se trajni snimci snimaju – rekao je Bosanac.

Ova priča je iznervirala Cecu koja je dobacila Bosketu da se malo ubrza.

-Ja nemam ništa protiv, snimala sam isto, samo se malo ubrzaj kada pričaš hvalospeve.

Marija je istakla da joj je novi takmičar privukao posebnu pažnju, a svojom reakcijom je nasmejala sve do suza.

-On mi je zamimljiv, dala sam glas, nešto si sladak mali, slatka košulja, pevaš lepo. Meni je prijalo, broj dva bilo je okej, ali na kraju to navijačko, to mi se nije dopalo – kazala je Marija.

Mili se na kraju odluičio za Filipa i pohvalio njegov nastup, dok će Makedonac ponovo večeras pevati u baražu.

Valentina Stojanović i Andrea Suljić - (25. 11.)
Valentina Stojanović i Andrea Suljić nisu večeras bile na visini zadatka po oceni žirija u „Zvezdama Granda“. Prva takmičarka je došla čak iz Italije, ali nije zadovoljila kriterijume čuvene osmorke, pa se Mili u jednom momentu zapitao kako su obe prošle na audiciji.

Nevoljno su svi nakon nastupa dali svoje glasove, a pobedu je odnela Andrea koja predstavlja tim Ane Bekute, dok će Valentina ponovo pevati u baražu.

-Užasno, meni su bile loše i jedna i druga. Sve falš, pogrešne boje. Ja ne znam kako je to na audiciji prošlo. Devojke, vi ste lepe i mlade i nemojte da shvatate lično – rekao je Mili.

Marija je istakla da u suštini nastup nije bio dobar i da su obe takmičake imale preveliki broj grešaka što ne smeju da dopuste sebi.

-Podjednaki broj grešaka, broj dva je pevala dobro drugu pesmu, prva svačuvaj Bože, druga obrnuto. Sve skupa nije bilo dobro.

Ceca i Viki su se složile da su takmičarke mlade i neiskusne, ali su istakle da su pravila takva i da su za jednu morale da glasaju.

Snežana je kazala da su obe bile slične u greškama, ali je naglasila da kod njih vidi potencijal i poručila im je da vežbaju i da se trude i dalje.

Na kraju je Ana kao mentorka dala završnu reč i priznala da je ipak zadovoljna kako se njena takmičarka predstavila večeras.

-Kako se Andrea i ja nismo čule ni videle, ja sam zadovoiljna. Jedva čekam da počnemo da se viđamo na probama i da te usmerim koliko ja znam i mogu. Devojka iz Italije, lepih trilera sam čula, ali je sve bilo nekako nervozno, vidi se trema i da si se jedva izborila – zaključila je Ana.

Danijel Trajković i Nemanja Đorđević - (25. 11.)
Danijel Trajković ponovo je i ove subote ušao u klinč sa mentorkom Snežanom Đurišić, a sve zbog pesama koje je na svoju ruku odabrao za nastup.

Njegov protivnik, Nemanja Đorđević pokazao je da je veliko osveženje za takmičenje, ali je bio prehlađen, pa kako kaže nije mogao da pokaže svoj maksimum.

Danijel je prošao direktno, ali je od žirija popio kritike uz reči da ako ovako nastavi neće proći dalje u sledećem krugu.

-Ja ne bi glasao da nisam morao, ova scena je nešto potpuno različito od onoga što se zove mali prostor ili soba. To se odnosi na tebe Nemanja, morao si da nađeš nekoga da ti objasni, udavio si se. Broj dva, izbegavaj okolinu koja te tapšu po ramenu i govore ti da si najbolji, imaš stravično puno grešaka – rekao je Đole.

Mili je naglasio da je glasao zato što je morao i Danijelu poručio da neće proći dalje ukoliko ovako nastavi da se ponaša na svoju ruku.

-Ovo je bio totalni pakao i jedan i drugi. Hoću samo Danijelu da kažem, Snežanu sve slušaj i ništa ne petljaj sam i možda ćeš proći sledeći krug, to ti je jedina šansa – dodao je Mili.

Nakon toga, Ana je pitala Danijela da li je Snežana odobrila drugu pesmu, on je rekao da jeste, ali se Sneža odmah uključila i objasnila da se dogodilo nešto sasvim drugačije.

-Rekli smo da se druga ne peva, poslao si tri pesme. Rekli smo ti i Miloš i ja, i ti si odabrao, ta svojeglavost može da te košta. Ti si odličan pevač, ali moraš da znaš šta se u takmičenju peva, a tu smo mi da ti pomognemo – kazala je Sneža.

Na samom kraju, Bosanac je naglasio da je iznenađen Nemanjinim nastupom i priznao da bi voleo da ga vidi i u nastavku takmičenja.

-Ne mogu da verujem da niko nije čuo da je Nemanja jedan osoben vokal koji, ako je zdrav, to je nešto neobično. Izbor pesama, malo pažljiviji, ali tvoja boja glasa je jedinstvena i meni si bio dobar. Danijele, teraj ti po svome, šta će ti iko – zaključio je Boske.

U sledeći krug takmičenja prošli su: Andrea Suljić, Atomska Mina, Nikolina Perković, Anđela Đurđević, Rijad Rahmanović, Filip Caković, Danijel Trajković, Sidik Šabanović, Milica Živković, Srbobran Srba Vrbić, Jelena Stankovska Glišović i Nemanja Đorđević.

Komentari: