Ozbiljno pevačko nadmetanje gledali smo i ove subote u muzičkom takmičenju ,,Zvezde Granda“, a Saša Popović je ponovo bio na mukama da odluči ko od kandidata koji su se našli u baražu treba da prođe u sledeći krug.

Jovana Stanković i Adela Smajlović - (18. 11.)
Ove subote „Zvezde Granda“ počele su žestoko. Duel dve talentovane vršnjakinje ostavio je žiri bez teksta, ali ih i „bacio“ na teške muke.

Sedamnaestogodišnja Jovana Stanković iz Beograda večeras je zapevala „Kuda idu ostavljene devojke“ i Brenin hit „Miki, Mićo“. U istom ritmu nastavila je i talentovana Adela Smajlović (18) koja se predstavila Breninim numerama „Poželi sreću drugima“ i „Imam pesmu da vam pevam“.

Sudeći po izrazu lica čuvene osmorke jasno je bilo da su u velikoj dilemi kada su u pitanju glasovi s obzirom da su obe devojke bukvalno pokidale.

Ipak, konačan rezultat bio je 4:3 u korist Adele, dok su Jovani podršku pružili Marija, Mili i Đorđe.

Međutim, Saša Popović odlučio jenda dodatno zakuva situaciju i iskoristio svoje pravo da izjednači glasove.

-Jovana, jako lepo s obzirom da imaš samo sedamanest godina. Prilično zrelo pevanje. Mada si malo promašila izbor druge pesme. Adela standardno dobra, mada joj još uvek nedostaje mentor- istakla je Ana Bekuta, a slikčnog stava bila je i Viki Miljković.

-Adela, ti moraš da se pomeriš iz ovoga jer si u dva prethodna kruga bila ubedljivija i upečatljivija. Sad te je prvi jači protivnik malo poljuljao. Možda bih u nekom momentu dala i Jovani glas. Molim te pazi za sledeći krug, moraš ozbiljnije i jače- posavetovala je Violeta.

Iako se zna da su iz Srebrenika potekli sjajni vokali i neverovatni talenti to je potvrdio je Đorđe David koji je reči hvale imao za obe takmičarke.

-Jovana zdravo, veselo, energično i pozitivno. Što se Adele tiče, malo mi zrelije peva i jako mi se dopada. Obe ste bile sjajne večeras- oduševljena je bila Ceca Ražnatović.

-Jovana ima bolju boju glasa, a Adela kao da je non stop na tezgi, promuklo- rekao je Bosanac, ali je takmičarka objasnila da je bolesna.

-Pa čujem ja da ti je nekako zatvoren taj vokal- konstatovao je Saša Popović, što je Adela i potvrdila.

Jovana Stanković nije krila da joj je velika čast što joj je Marija Šerifović dala glas te se sve vreme ponosno smeškala dok je slušala komplimente na svoj račun.

-Moj glas je otišao Jovani jer joj je lepša i prodornija boja glasa, nekako vedra. Kandidatkinja broj dva kaže da je umorna i bolesna, eto…- rekla je Mara, a Saša Popović je dobacio:

-Nije to-to na šta smo navikli od Adele!

Sličnog stava kao Marija bio je i Mili koji je nahvalio Jovanu, a na kako to biva, na samom kraju reč je dobila Snežana Đurišić i čijem timu se nalazi Adela.

-Odličan par! Ipak bih se opredelila za moju Adelu zato što znam da je bolesna i da ovo nije baš njeno veče. Znam šta ona može i verujem u nju- istakla je Sneža, koja je pohvalila talentovanu Jovanu, a potom objasnila da mentori još uvek ne rade sa svojim takmičarima.

Jovana ide u baraž, a ukoliko prođe videće ko će joj biti mentor, objasnio je Saša Popović.

David Osmanović i Boban Lazić - (18. 11.)
Težak zadatak bio je pred dvadesetogodišnjim momkom iz Niša, Davidom Osmanovićem koji se prvi put pojavio u „Zvezdama Granda“ i odmah stao na crtu Bobanu Laziću, veteranu ovog takmičenja.

Talentovani Nišlija predstavio se numerala Adila „Maskenbal“ i Šabana Šaulića „Gde ste sada drugovi“, dok je Bole odabrao pesme „Tražiću ljubav novu“ i „Dajte vina hoću lom“.

Osim publike u studiju koja je sve vreme pevala uglas sa takmičarima, momci su veliku podršku imali i u bekstejdžu.

Bobanova supruga se malo našalila i otkrila da je svoju jaču polovinu ore nastupa učila plesnim koracima.

-Koreografija je bila smišljena!- odala ga je žena, dok je Bole otkrio da je ona balerina.

Usledilo je glasanjestručnog žirija, ovoga puta jednoglasno i to u korist Bobana Lazića.

-Ali vi ne znate Bobana Lazića, a ja ga znam godinama. Kada je prvi put došao na audiciju pre jedno dvadeset godina (smeh) i nije prolazio dugo. Dođe i falšira ovde, imam ja sve te snimke, ja se pitao šta će on u takmičenju. I vidite sad dokle je on došao, tačan si kao sat!- ispričao je Saša Popović kroz smeh, nakon čega su usledili komentari čuvene osmorke.

Iako je, morate priznati, Mariju Šerifović teško oduševiti, Boletu je ove subote to pošlo za rukom.

-Bio je odličan, tačan, precizan, sve sam ga razumela, sve je uradio kako treba. Zapevo je iz svih snaga i pucao iz svih oružja, i to je bilo jako lepo. Davide, ti znaš da pevaš, ali ja nikada ne bih pevala ove pesme, treba ti malo lakši program- istakla je Mara.

Međutim, Popović je otkrio da je David bio sjajan na audiciji i da su ljudi fantastično reagovali na njega.

Ovako je pevao David Osmanović iz Niša u „Zvezdama Granda“:

-Očigledno je da su sve moje simpatije naklonjene Bobanu. Meni se sviđa kako on peva, kako izgleda i kako se ponaša na sceni. Što se prvog kandidata tiče čini mi se da mu više leži Adil, ali imao je jakog konkurenta večeras. Čestitam svakako- priznala je Ceca Ražnatović.

Iskustvo je učinilo da je Boban delovao sigurnije na sceni, zbog čega je Mili savetovao mladog momka iz Niša da ne posustaje već pusti vreme da učini svoje budući da se prvi put pojavio na velikoj sceni.

-Meni su bili odlični, mada obojica su se gađali sa dikcijom. Bole ti kao da si u Nišu dole- rekao je Bosanac i Bobanu udelio niz pozitivnih kritika i saveta, a sve sa ciljem da se sledeći pupt što bolje pokaže.

Sličnog stava kada je reč o Bobanovom pevanju, bila je i Snežana Đurišić, koja je osim toga udelila brojne savete i mladom Nišliji.

-David ima štofa, ali ima dosta nosa i nazala. Poradi na tome. Bobane, sve je bilo kako treba i čim krene priča u sitna crevca znači da se od tebe očekuje mnogo i to je dobro- rekao je njegov bivši mentor Đorđe David.

I na samom kraju reč je dobila i Bobanova mentorka Ana Bekuta.

-Što se prvog kandidata tiče, biće to sve dobro sa pravim mentorom. Nadam se da ćeš proći u baražu. Boki na tebe sam ponosna iako još uvek ne radimo zajedno i ne spremamo se- istakla je Ana.

-Nemoj da pukneš pod ovim pritiskom, nešto te mnogo hvale- našalila se Sanja Kužet.

Milica Kostadinović i Valetina Cvetković - (18. 11.)
Duel između Milice Kostadinović (17) iz Ciriha i Valetine Cvetković iz Beča pamtiće se po brojnim iznenađenjima, ali i lavinom komentara stručnog žirija koji će se još dugo prepričavati.

Mlada Milica večeras se predstavila pesmama „Poslednji let“ i „Da, da, da“, dok je Valentina zapevala „Dođi što pre“ i hit Zlate Petrović „Aj, vino, vino“.

Devojke su na sceni bile prava atrakcija i to ne samo zbog fantastičnih stajlinga, već i zbog onoga što je Saša Popović otkrio.

-Ja ne mogu da verujem da Milica i Valentina pevaju jedna protiv druge! Čuo sam da se poznaju, a one su zapravo kume! Kako ste kume?- rekao je zbunjeno Sale, a Milica je odgovorila:

-Ja sam njoj rekla da bih baš volela da budem sa njom u duelu. A to kako smo kume jer baš komplikovano, pa da ne objašnjavam sada.

–Valentina je od mog bivšeg supruga rođaka- otkrila je Milicina mama.

Žiri je odlučio da glasa u korist Valentine, koja osvojila šest glasova, dok je Ana Bekuta svoj glas dala mladoj Milici.

-Prvi kandidat, vrlo je talnetovana i razdragana. Lepo pričaš znaći da nisi uplašila. Lepo si stilizovana i doterana. Onaj šešir ti skriva lepotu, vodi računa. Što se Vaklentine tiče šteta je velika, kada počneš da radiš sa mentorom sve ovo lepo što ću ti reći ode dođavola. A to je lepo si pevala- počeo je Boske a onda ga je Saša prekinuo budući da je njegovih trideset sekundi za obrazloženje isteklo.

-Meni je jako stalo do njegovog mišljenja. Molim vas da završi. Nisam nikada dobila pozitivan komentar, a baš sam želela– rekla je Valentina, a Popović se našalio.

-Da li je moguće da nikada nisi dobila pozitivan komentar od Bosanca?!- šokiran je bio direktor, a potom odlučio da dozvoli Draganu da priča malo duže.

Šta se dogodilo i kako se Boske snašao u komentarisanju pogledajte u videu ispod:

Scenski stajling i performans pohvalila je i Marija Šerifović, ali i iznela niz kritika na račun njihovog pevanja.

-Nemate pojma! Pojma nemate znači, ali Valentina je u prošlom krugu bila daleko bolja, ne znam šta se sad dogodoilo. Milica je jako mlada i mora još mnogo da vežba. Vrati se pa probaj opet jer ovo nije bilo dobro. Praštajte cure!- iskrena je bila Šerifovićeva, ali njen komentar doveo je do rasprave sa Sašom Popovićem.

–Nije baš tako kako Mara kaže. Ona kad vidi dobre ribe ona ide, rezanje znači!- dobacio je Sale, što je Maru izrevoltiralo:

-To nije tačno! To je glupo što govoriš i nema veze sa mozgom. Nevaspitano je bezobrano je i ogroman si seljak. Ljakse! Sjajno izgledate ali nemate pojma, niste dobro pevale- pobunila se Marija, dok je Boske tvrdio da nije u pravu.

-Počni da govoriš istinu!- povikala je Marija na Bosanca.

Ipak, u njihovu raspravu umešao se Popović koji je tvrdio da su obe takmičarke izuzetno atraktivne, kao i da su pevale vrlo solidno.

Međutim, ovaj duel je izazvao raspravu među čuvenom osmorkom što je dovelo i do svađe ko je seljak, ali i ko je gde rođen.

Da pevanje nije bilo baš sjajno smatrale su i Viki i Bekuta, koja je jedina dala glas Milici kao vetar u leđa.

-Ovo što je Marija rekla može da se kaže i na drugi način. Lepe ste, talentovane, ali ovo večeras nije bilo dobro- dodala je Sneža, a njenom stavu priključila se i Ceca.

-Za nijansu je bila bolja Valentina. Inače, mnogo nestabilnosti, mnogo falša, ali izgledate prelepo, tu greške nema. To nam i treba, ali poradite na tačnosti i ostanite prelepe jer se i to traži!- poručila im je Svetlana.

Ipak, Sale je i dalje tvrdio da su kandidatkinje bile dobre, te se u svom stilu našalio:

-Ali ja kada bih pravio neku zabavu pre bih zvao vas nego Svetlanu zato što nemam dovoljno para da nju platim, jer je puno skupa- nasmejao je direktor sve, dok je Đorđe David bio kratak i jasan:

-Milica veze nema. Valentina, prva pesma je okej, druga ne valja!

Njegoš Turkić i Lazar Živanović - (18. 11.)
U duelu Njegoša Turkića (22) iz Šipova i brata nekadašnje pobednice „Zvezda Granda“ Teodore Toković, Lazara Živanovića uživala je i publika u studiju, ali i stručni žiri.

Iako se prvi put pojavio na Grandovoj sceni, Njegoš je dao sve od sebe da briljira i savlada tremu koja je ovoga puta bila očigledna.

-Živim trenutno u Banja Luci, imam neki svoj bend i nastupam već dve godine. Bila mi je velika želja da se oprobam u takmičenju, inače mi je prvi put da sam na velikoj sceni. Ali iskreno bilo je mnogo treme- priznao je momak iz Šipova na samom startu.

Uprkos velikoj podršci koju je imao u bekstejdžu takmičar nije krio da ga je trema potpuno savladala.

-Njegoša je podržala Anđela Petrušićč iz Kotor Varoši, nekada se takmičili u timu Marije Šerifović– otkrio je Voja Nedeljković iz čuvene sobe emocija.

Međutim, pored nje, Saša Popović očekivao je dolazak Teodore Toković, rođene sestre Lazara Živanovića, koja je pre nekoliko godina odnela pobedu u takmičenju.

-Tetka mi je tu i ona mi je inače najveća podrška, kako u takmičenju, tako i u životu. Mama nije mogla da dođe jer radi, a što se Teodore tiče ona me je ispalila, permutovala je neke datume. To me je malo razočaralo, ali Bože moj, biće valjda prilike- objasnio je Lazar, a Saša je zahtevao da sestri prenese poruku.

-Kada dođeš kući kaži sestri da joj je Saša Popović rekao da dođe jednom u podršku, da je vide ljudi i da se sete ko je ona, jer si ti sad veća zvezda od nje! (smeh) Šalim se malo, ja mnogo volim Teodoru, bila je sjajna!

-Sad će ona da se šlepa uz mene!- našalio se takmičar.

Usledilo je glasanje čuvene osmorke, ovoga puta u korist Lazara, koji je osvojio pet glasova, dok se Njegoš izborio za dva tastera.

Za razliku od ostalih čanova žirija koji su podržali Lazara, Sneža i Đole su prednost dali mladom Njegošu koji je prvi put okušao sreću u „Zvezdama Granda“.

-Lazar je bio dominantniji, ali Njegoš je osveženje. Baš smo komentarisali tvoju boju glasa, a meni je malo čudna, ali to može da bude dobar znak. Mislim da možeš dosta da napreduješ, samo ti fali malo sigurnosti i dobar mentor. A Lazare ti malo opusti te dizgine- rekla je Viki Miljković, dok je Ana Bekuta primetila veliku tremu kod mladog momka iz Šipova:

-Lepo bi se ti vremenom opustio uz dobrog mentora, samo polako.

Međutim, Ceca je izrazila želju da ukoliko Njegoš prođe u baražu bude u njenom timu.

-Volela bih da probam da napravim nešto sa tobom jer smatram da ima dosta materijala i da to može super da zvuči- priznala je Svetlana iako je ovoga puta dala prednost Živanoviću.

Kako je Bosanac i ovako puta bio vema detaljan u svom obrazloženju i hvalisanju talentovanog Njegoša, Popović ga je pritiskom tastera prekinuo.

Ipak, Boske nije mario te je nastavio da priča i „isprozivao“ Sašu Popovića.

-Ajde, sa seljakom ne razgovaram! Kod mene u ličnoj karti stoji centar Sarajeva! Postoji opština koja se zove Centar, skoro na Baščaršiji. Ajde pogledaj svoju ličnu kartu pa da vidimo da li ću da razgovaram sa tobom. Crni Popoviću pa ti nisi rođen ni u bolnici, nisu tad ni postojala porodilišta- nasmejao je Stojković sve, a Popović mu nije ostao dužan:

-Ti matori ćeš da pričaš. Aman, je l’ ti stoje ulica i broj u ličnoj karti?! Je l’ si ti rođen negde na ulici?!

-Seljačine!- dobacio je Boske Saletu i Mariji što je Šrifovićevu nasmejalo.

Nakon mnogo smeha i šale žiri je nastavio da komentariše pevanje takmičara.

-Kandidat broj jedan ima odličnu boju ali mu je glas drhtao dok se predstavljao, ali ipak sam mu dao glas da bih kaznio Lazara. Molim te uozbilji se, ovo je bio jako loš nastup- smatrao je Đorđe David, a Lazarova mentorka Marija je ponosno poručila:

-Kandidat broj dva, moj kadndidat Lazar je večeras bio odličan!

Ana Đokić i Marija Ćirić - (18. 11.)
Dve osamnaestogodišnjakinje odmerile su snage u duelu u takmiečnju „Zvezde Granda“, a Beograđanka Ana Đokić izazvala je na muzički megdan kandidatkinju Mariju Ćirić iz Zaječara koja je u timu Viki Miljković.

Prva kandidatkinja izvela je numere „Tako lako“ od Dženana Lončarevića i „Luče“ od Milene Vučić, dok je druga takmičarka na sceni otpevala „Poželi sreću drugima“ od Lepe Brene i „Dam, dam, dam“ od Aleksandre Prijović.

Žiri je glasao 4 prema 3 u korist prve kandidatkinje, a o tome ko će otići dalje odlučiće Saša Popović uz konsultaciju sa Viki Miljković.

-Ovde je sada diskusija između mene i gospođe što prodaje stanove – rekao je Popović i nasmejao sve u studijum a potom se izvinio Viki zbog nekih ranijih stavova.

-Izvini za ono što sam ranije rekao, ali prodaješ svaka ti čast – rekao je Saša i pružio joj ruku da joj čestita, a Viki ga je pohvalila.

-To je najbolji direktor, vidite kako je dobar – rekla je Viki i zagrlila Popovića.

Saša je želeo najpre da čuje mišljenje žirija a prava je svoj sud dala Ceca Ražnatović.

-Što se kandidatkinje broj jedan tiče, mislim da je odličan materijal. Ima zvonku, čiustu, krisztalnu boju glasa. Rekla bih da si amater ali da dobar mentor može da usmeri tvoj glas na pravi put. A što se tiče druge kandidatkinje nijanse su tu u pitanju, ali moramo za jednu da se odlučimo – istakla je Ceca, a Aleksandar Milić Mili nije bio zadovoljan nastupima takmičarki, naričito prve kandidatkinje čije izvođenje na velikoj Grandovoj sceni možete d apogledate u videu ispod:

-Meni su bile slabe i jedna i druga ali dao sam drugoj kandidatkinji prednost. Mislim da se treba bolje spremiti za ovo takmičenje, i sa energijom i načinom razmišjanja. Prelepe ste obe i mlade, ali imam osećaj kao da ste izašle sa svojih 5 posto energije. A to je jako malo – rekao je Mili.

Ana Bekuta smatra da je prva kandidatkinja zvučala amaterski ali da to u krajnjoj liniji može lepo da zvuči:

-Mogle ste malo više da date energije. Ali sa 17, 18 godina ne može to tako, mora da postoji iskustvo – rekla je Ana a sličnog mišljenja je bila i Snežana Đurišić.

-Kandidatkinja broj dva mi deluje kao da je mrzi što je ovde. Jel’ se nešto desilo? – pitala je Snežana a takmičarka je odgovorila da je malo prehlađena, a kako je pevala pogledajte u videu ispod:

Đorđe David upotrebio je slikovite opise.

-Devojka sa luster haljinom, kandidatkinja borj dva, čuje se da nešto nije u redu. Ovo nisi ti. Devojka broj jedan je dobila moj glas, nauči da se smeješ na stejdžu, malo manje straha – poručio je Đorđe, a završno izlaganje među članovima žirija imao je Dragan Stojković Bosanac.

-Da li je moguće da gospodin 118-godišnjak dovede amatera u takmičenje i mi treba da ocenjujemo curicu koja nikad nije pevala? Da li si ti tu u pravu ili nisi, očito godine čine svoje – upitao je Boske i potom uputio oštre kritike takmilčarkama.

-Prvi kandidat, sine idi kući i vežbaj. Drugi kandidat, niđe veze ali se moralo glasati. A to što ovaj čiča i seljak koji ne zna ni gde je rođen podvaljuje nama, vi vidite deco šta ćete s njim – rekao je Boske.

Svi su se pitali kad aće da priča Marija Šerifović, a Boske je dobacio kako je Popović ostavio svoju poslasticu za kraj.

Sale je objasnio zbog čega će Marija moćiduže da obrazloži svoj glas.

-Marija 8. marta kreće iz Zagreba, Marija je izdala svoj album za razliku od tebe Bosanac i naravno da ima prava da priča ne 30 nego 35 sekundi – naglasio je Popović.

On je objasnio da je kandidatkinja bila na audiciji i da je zaslužila da uđe u takmičenje, a potom se direktno obratio Bosancu:

-A ti matori prdavac što pričaš o meni, brkato jedno čudo, a ako već moram da kažem ko je seljak… – rekao je Popović i nakonm dramske pauze dao reč Bosketu.

-Toliko si opširan da više ne znam ni šta sam hteo. Ali znaš, baš me briga za crvenu boju. Ali ti nisi fer zato što si nehuman, zato što ne porazgovaraš sa svojim odabranim kandidatima koji su ti se dopali, da ih pitaš da li ide u školu, čime se bavi – rekao je Bosanac.

Popović jepodsetio da je druga kandidatkinja dobila glasove žirija, a Marija je u kratkom obraćanjeu rekla da nema šta da doda jer je sve već rečeno o pevanju kandidata.

Popović je pitao članove žirija da li da izjednači glas i prepusti odluku Viki MIljković, što je nakon dobijenog mišljenja i učinio, a Viki je na kraju odlučila da u svom timu zadrži kandidatkinju Mariju Ćirić, dok će prva takmičarka šansu potražiti u baražu.

Inel Nukić i Miki Sekulovski - (18. 11.)
Mladi Inel Nukić (17) iz Živinica sa numerama „Šadrvani“ od Šabana Šaulića i „Zbog tebe sam vino pio“ od Šerifa Konjevićai stao je na crtu iskusnom Velešaninu Mikiju Sekulovskom (36) iz tima Cece Ražnatović koji je na sceni izveo pesme „Nakon svih ovih godina“ od Bijelog dugmeta i „Alfa Romeo GTA“ od Dade Topića.

Iskustvo je ovoga puta presudilo a Sekulovski koji je podigao atmosferu i uz čiji nastup je Đorđe David đuskao sa 6 osvojenih glasova izborio je plasman dalje.

Dragan Stojković Bosanac je prvi čestitao mladom takmičaru na izvedbi, objasnivši razloge zbog kojih to čini:

-Nije on naleteo na iskusnog takmičara, on je izazvao a mi Bosanci se ne plašimo ničega. Bravo momče! Dobro si pevao za tvojih 17 godina a verovatno si i ti amater. Što se tiče drugog kandidata, vrlo dobro. Pozdravljam Dadu Topića – poručio je Boske.

Saša Popović pozdravio je Snežanu Đurišić i dao joj reč.

-Podržala sam kandidata jer se vidi da je vežbao i spremao se za nastup ali je sitacija da nijeimao sreće da u duelu bude sa ovim kaniddatom – rekla je Snežana, a Marija je pohvalila hrabrost prvog kandidata, a evo kako je on pevao:

Marija se potom obratila drugom takmičaru:

-Ovde je bilo par rokenrol izvođača koji su ostavili neki trag. Isak, Hanad, Josifovski. Ti si do sada kad je ta muzika u pitanju daleko najbolji.

Đorđe David istakao je da ovo nije bilo realno odmeravanje snaga.

-Kandidat broj jedan, nerealan duel, pogotovo što si ti čovek koliko ovu materiuju poznajem koji to radi kako treba. A ti me sad iseci jer moram da izađem i da poljubim Makedonca. Nikad se niko nije usudio da otpevaTipića i ovu pesmu koju si ti odabrao. Hvala ti na tome, ja sam uživao do neba – rekao je Đole, izašao na scenu i poljubio takmičara.

Popović je dao Đoletu sugestiju:

-Ja da sam na tvom mestu ja bih došao i poljubio cecu kao njegovog mentora – rekao je Popović, a Đole je dotrčao i „coknuo“ Cecu.

-Pa što mene, čovek pevao, a ne ja? – pitala je Ceca i objasnila:

-Rekao je da sam dobio biser a ja kažem korpu bisera.

Ana Bekuta bila je fascinirana Đoletovom reakcijom tokom takmičarevog nastupa.

-Da ste vi vudeli Đorđa koji je uživao. Ovde se sve treslo i ja sam se krstila i levo,m i desnokm i pomislila sam da nisi normalan Đole. Šta ti je? Ovo je samo jedan takmičar. Odličan si, neću da umanjujem tvoju vrednost, ali meni je Đorđe ovde bio mnogo čudan – rekla je Ana.

Viki MIjković bila je iznanađena zašto je Đole bio čudan.

-On je čovek umetnik, pa kada ga nešto pogodi raduje se – rekla je Viki i potom pohvalila narodnjaka.

Popović je koristio panik taster i prekinuo Viki, što je izazvalo polemiku između njih dvoje, ali je nakon opaske ponovo dobila reč da bi opet bila prekinuta.

-Ona priča pola sata i ništa o kandidatima da kaže – rekao je Popović i dao reč Aleksandru Miliću Miliju koji je bio kratak:

-Kandidat borj dva, savršen i to je to.

Bosanac se javio za repliku i izneo opasku da nije u redu da pojedini članovi žirija navijaju za takmičare dok sede na svojim mestima, a pošto se to odnosilo na Đoleta on se osetio prozvan i priznao je da je snimao šta se dešava u žiriju.

-On hoće da ostane u žiriju po svaku cenu i ne bira sredstva – rekao je Boske.

-A to što ti ljubiš Isaka u usta u tim godinama. Sramota! Klanjao si se čoveku – odgovorio je roker na kritike, a Boslke je sve negirao.

Popović je presekao debatu i dao reč Ceci Ražnatović koja je izašla na scenu.

-Mog kanidata idem da izgrlim – rekla je Ceca i izašla bosa na scenu.

-A gde su ti cipele Svetlana? – pitala je Bekuta, ali odgovora nije bilo.

Dijana Krneta i Đula Drini - (18. 11.)
Poslednji ženski duel za večeras odigrao se između Dijane Krnete na poziciji izazivača, i Đule Drini na poziciji izabrane.

Dijana se žiriju i publici predstavila numerama ,,Oženićeš se ti“ i ,,Poker u dvoje“ , dok se Đula odlučila za ,,Prođi sa mnom ispod duge“ i pesmu Ane bekute ,,Ostavljena“.

Nakon što su čili izvedbe obe devojke, žiri je bio usaglašen i rezultatom 7:0 poslao Đulu u dalji krug, što njen mentor Dragan Stojković Bosanac pozdravio velikim ovacijama.

–Bravo, Đulo – uzviknuo je Boske!

Prvu je reč za komentarisanje dobila Ana Bekuta.

– Đula, sjajnio je bilo. Kada te slušam malo se plašim da nećeš izvući visine, međutim ti ih sve sa lakoćom pohvataš. Sjajna si i meni se mnogo sviđaš. Što se tiče Dijane, mislim da je trebalo umešnije ovo da izvedeš, sigurna sam da možeš mnogo više, treba ti bolji izbor pesama – zaključila je Ana.

Sledeća je priliku za komentar dobila Marija Šerifović.

–Dijana mi ima nešto slatko u glasu, sviđaš mi se i želim ti svu sreću u baražu, a Đulu bih pitala odakle potiče njeno ime jer je zaista prelepo – upitala je Marija takmičarku.

–To ime inače znači ruža, đul – obljasnila je Đula, a kako je Popović konstatovao da joj je i prezime upečatljivo dodala je kako je njega nasledila od muža.

–Đula di Drini, to mi zvuči onako italijanski – uz osmeh je rekao Boske, a Saša nije mogao ostati nedorečen na to:

– Pa i ti bi mogao da budeš Italijan, Boske Lazguzato.

Svi su prasnuli u smeh nakon ove Sašine opaske, a Marija je na to prokomentarisala:

– Pa pogledajte vi molim vas, ova dva starca, Mapetovci, đuturumi!

– Ako ostanemo ja i Bosanac sledeće sezone u stolicama, ova emisija će se zvati ,,Zvezde Granda Maped Šou“– dodao je Popović sa suzama u licu.

Ceca je htela da se obrati kandidatkinjama sledeća, ali ju je Stojković uporno prekidao, pa se u celu situaciju uključila Ana.

– Ceco, daj meni molim te tvoje vreme da ih zaklopim – prodrala se Bekuta pa se obratila Saši i Bosketu:

– Samo da vam obljasnim šta znači reč Đuturum! Star, oronuo, nesposoban za rad, iznemogao. Eto šta ste vi…

Popović je prihvatio šalu, pa rekao kako oni nisu Đuturumi već „Đuturumčići“, nakon čega je ceo studio prasnuo u smeh, a Boske je odšetao do Đule i šapnuo na uvo kako je bila fantastična.

Snežana se složila sa sa Anom oko Dijanine izvedbe, a Đuli je poručila kako se u prvo pesmi malo uplašila svog glasa i kako to ne treba da joj se događa jer je vrhunski pevač.

Đorđe je istakao kako se posle Đule definitivno zaljubio u Bihać i u Krajnu, a za Krnetu kako se mora u sledećem krugu u koliko prođe predstaviti sa energičnijom i težom pesmom.

Viki Miljković je sledeća govorila, a ona je prva koja je Đuli rekla nešto drugačije od ostalih članova žirija.

– Moje kolege ili ne čuju dobro ili neće da kažu istinu. U prvoj pesmi nisi bila dobar, ja verujem da ti to možeš puno bolje,Ti si jedan od favorita ovde i me znam šta se tu desilo – započela je Miljkovićevca, ali pre nego što je uspela da završi oglasio se panik taster i Saša je reč dao Miliju što je Violetu veoma razbesnelo.

Mili je konstatovao da je Dijana jako malo pokazala al da je sve u svemu bila tačna, a kod Đule se složio sa Viki i takođe rekao kako je prva pesma bila katastrofa, nakon čega je nastala prava svađa.

-Nije bila tačna, ti ne znaš da čuješ – oglasila se ponovo Violeta, a Mili joj se smejao pa dodao:

– To je moj posao da procenim a ne tvoj, ti ne znaš ništa.

Pre nego što je situacija eskalirala prekinuo ih je Popović, i dao završnu reč mentoru Draganu Stojkoviću Bosancu:

– Ja ne znam čemu ovolika negativna energija, pogotovo od Milija. Meni kad bi pevač rekao da nemam ne znam da čujem ja bih se spakovao i otišao tako da ga i razumem – podsmehivao se Boske, a Mili mu je na to odbrusio u svom stilu:

– Pa tebi stalno govore kako si seljak a ti i da nemaš pojma ni o čemu.

Stojković se i dalje pohlepno smejao pa uzeo da završi izlaganje:

– Nisam vam ja kriv što je Đula kod mene, nemojte da ste ljubomorni. Ja ne znam ni šta sa tobom da radim kad si super. Što se tiče njene protivniceprotivnice bila intonativno tačna i želim joj puno sreće – zaključio je Bosanac i prepustio Sanji da najavi poslednji duel za večeras.

Tilen Lotrtič i Goran Dimič - (18. 11.)
Čast da kao poslednji takmičarski par zatvore večerašnju epizodu „Zvezda Granda“ dobili su Tilen Lotrtič Anđelo koj dolazi iz Slovenije i Goran Dimič iz Žablja.

Anđelo se predstavio pesmama „Ne mogu da te ne volim“ i „Glavo luda“ dok se Goran odlučio za numere „Bela“ i „Buzuki“.

Po završetku njihovih izvedbi, otklonio je Anđelo dilemu oko toga kako se zapravo zove:

– Zovem se Tilen Lotrič, ali to ovde zvuči kao cirkus pa sam odlučio da je bolje da budem Anđelo – rekao je takmičar, a Marija je na to dodala opasku i zasmejala sve:

– Pa ti si za cirkus!

Nakon toga prešlo se na glasanje a rezultat je bio u potpuno na strani Tilena koji je sa 6:1 ubedljivo pobedio.

Prva je reč dobila Marija Šerifović.

– Dobrodošao u cirkus Tilene, moraš još mnogo da radiš, a za tvog protivnika bih rekla da je podbacio i želim mu sreću u baražu – kratko je iznela Marija.

Posle Mare je Ceca dala svoje mišljenje o kanidatima, rekavši da joj je drago što je Tilen baš kod Đoleta u timu i da će se super slagati, a Goranu je poručila da je jako talentovan i da se bori u baražu. Sa njom se u potpunosti složila i Viki, a Ana Bekuta je nakon nje obrazložila zašto je dala glas Tilenu:

Glasala sam za njega samo jer mislim da će Đorđe mnogo bolje voditi Tilena. Poručila bih mu da sledeći put bude pametniji u odairu pesama, a što se Gorana tiče meni je bio odličan i jako mi se svideo – zaključila je Ana.

Mili je pohvalio Lotridža za ambiviju i energiju, a izneo je i to kako mu se jako svideo njegov sako i da tako mora da nastavi sa radom i usavršavanjem.

Snežana se složila oko svega što je žiri do sada rekao o momku iz Slovenije, dok je oko Dimića imala drugačije mišljenje.

– Ja mislim da su tebi ove pesme legle za razliku od ostalih. Mislim da ćeš ti, ukoliko prođeš, dalje uspeti da uz dobrog mentora to sve nadokandiš – istakla je Đurišićeva.

Pre nego što je dao reč mentoru, Popović je uključio mikrofon Bosketu najavivši ga kao „neograničenog Bosanca“.

– Tilene, ima jedan lek koji se zove Tilenol, prema tome ti si tu došao kako bi nas izlečio, ti si za lečenje. Bio si odličan i svež, a taj tvoj sako je sve dodatno začinio. Goran mi se izgubio potpuno. Ljubim te, nije važan triler, važna je melodija, ti si sve preveo u trilere i zato si dobio jedan glas – rekao je Stojković.

Za kraj je reč dobio i mentor Đorđe David koji se prvo obratio Goranu rečima kojima se malo ko nadao:

–Skini tu smušenu facu sa lica, oni su ovo uradili jer te žele kod sebe u timu, veruj mi šta ti kažem. Ti nsi ubica od pevača i svakome od njih koji rade tu vrstu muzike bi odgovarao. Ja ti želim Violetu, i stisni zube u baražu – obratio se Đorđe Dimiću, a potom i kratko rekao par reči svom novom članu tima:

-Radujem ti se jer imam puno toga kod tebe da popravim. Ti ćeš tek da proradiš. Dobrodošao!

U sledeći krug takmičenja prošli su: Adela Smajlović, Boban Bole Lazić, Valentina Cvetković, Lazar Živanović, Marija Ćirić, Miki Sekulovski, Đula Drini, Tilen Lotridž, Goran Dimić, Dijana Krneta, Inel Nukić i Milica Kostadinović.

Komentari: