Sudeći po najavi nove epizode najpopularnijeg muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ pred vama je veoma zabavan vikend.

Čini se da čuvena osmorka nije skoro bila ovako dobro raspoložena, a sigurni smo da će vas pojedine scene nasmejati do suza, pogotovo kada Marija Šerifović zameša kukovima u „Zvezdama Granda“.

Elmin Kovačević i Elsan Pilica - (11. 11.)
Tokom komentarisanja prvog para, Saša Popović je razotkrio da li Ceca ima dečka.

Prvi kaniddat u večerašnjoj emisiji bio je Elmin Kovačević (28) iz Tešnja koji živi u Hamburgu i koji je pritiskom na čuveni taster izvukao za protivkaniddata Elsana Pilicu (26) iz BIjelog Polja.

Izazivač je na sceni izveo numere „Pod sjajem ružičastih zvezda“ od Šaka Polumente i „Ne daju mi da te volim“, dok je drugi kandidat koji je već u timu Viki Miljković otpevao „Sina“ od Šerifa Konjevića i „Neću, neću dijamante“ od Halida Bešlića.

Nakon nastupa kandidata Popović je najavio glasanje žirija koji je sa 7:0 nedvosmisleno dao prenost drugom takmičaru, ali se taster Cece Ražnatović nešto sporije uključio.

-Ceci stisni to, stisni to! Svetlana molim te, znam da nemaš dečka već jedno godinu ili dve dana – rekao je Popović, a Ceca Ražnatović mu je uzvratila:

-Šta, ti vodiš evidenciju? – upitala ga je Ceca, na šta je Popović obrazložio kako o svemu kada je reč o „Zvezdama Granda“ mora da vodi računa.

-Od kad nema dečka nekako mi je onemoćala – rekao je Popović, a uz Cecin osmeh Viki je dodala:

-Što je babi milo…

U debatu se uključio i Dragan Stojković Bosanac koji je rešio da sve razotrkije.

-E moj Popoviću, ti nisi informisan. Ti si zaostao u razvoju. Pa vidiš da sedi stalno oko mene. Ali ne bih o sebi, pa nisam joj ja dečko, nego– rekaoje Boske, a Ceca je jednom rečku objasnila:

-Podrška– kratko je dobacila pevačica.

Bosanac je objasnio i da se ovde radi o moći, i naglasio uporedio Cecu sa pastrmkom.

-Pa šta je Ceca nego pastrmka. Najbolja. Pastrmka je jedina riba za koju u nauci nije određeno kako pliva i koju brzinu ima. I isključivo je u čistoj vodi. I endemska vrsta je Ceca – objasnio je između ostalog Bosanac.

Prva je svoje glasove obrazložila Marija Šerifović koja je istala kako je drugi kandidat dobro pevao uz sitne zamerke.

-Malo si kratio fraze u prvoj pesmi, u drugoj si imao problematiku pevanja u ovom tempu – rekla je Marija dodavši da izazivač nije pevao dobro večeras.

Slično je mislila i Ceca, koja je prvog kandidata upitali da li ima neki problem sa grlom.

-Baš se čulo da ti puca glas pa onda ne možemo lepo ni da ocenimo tvoj nastup, a što se kandidata broj 2 tiče, prednost i podrška sa moje strane – rekla je Ceca.

Prvi takmičar je nasmejao sve svojim objašnjenjem:

-Dobro sam pevao dok nisam devojku našao – rekao je on izazvavši smeh u studiju, a na Popovićevo pitanje koliko je dugo u vezi rekao je da je tek na početku.

Đorđe David je bio siguran da će kandidatu pucati glas sigurno naredna 4 meseca, a Snežana Đurišić istakla je kako je pevao iz grla i da se desilo šta se desilo.

-Vokali su doprineli da budeš i u distonu. To moraš da koriguješ ako nastaviš da se takmičiš. A što se tiče kandidata broj dva, dobar si bio. Meni je samo nedostajalo malo više pevanja u drugoj pesmi – rekla je Snežana, a na objašnjenje drugig takmičara da je za njegovo uzimanje vazduha kriv umor, Sneža je bila kategorična:

-Nema to veze sa umorom. Mi smo pevači, znamo za fore.

Popović ovom prilikom dao savet tamičaru:

-Pilice, moraš dan ranije da dođeš. Jer dok ti dođeš iz BIjelog Polja, pa proba ovde. I to sve u istom danu– poručio mu je vrhovni sudija, dok Bosanac nije bio previše rečit.

-Meni je prvi bio onako razdragan, drugi je bio onako što bi Marija rekla, solidan – ispričao je Boske, dok je Aleksandar Milić Mili pružio utehu večerašnjem prvom izazivaču.

-Dobra vest je što ostaješ pored devojke. To neće biti problem, a što se tiče te ljubavi moram da ti kažem da ljubav ne postoji na daljinu i na blizinu. Ljubav je ljubav, tako da nemoj uopšte da se brineš. Ovo je bilo mnoogo amaterski. Moraš da radiš mnogo više da bi postao pevač – rekao je Mili bez dlake na jeziku, dok je za drugog kandidata imao samo reči hvale.

Ani Bekuti se dopala duhovitost prvog takmičara, ali je smatrala da pevanje nije bilo na visini zadatka.

-Ti za početak moraš da postaviš voj vokal. Da odeš kod nekog učitelja pevanja da ti to objasni, da ne pevaš iz grla i mislim da ćeš biti mnogo dobar pevač jer se to čuje – rekla je Bekuta dok je za drugog kandidata naglasila da je bio dobar, ali da nije iskočio iz svoje zone komfora.

Đorđe David se složio sa mišljenjim ostalih članova žirija, a drugom kanidadatu poručio da strogo vodi računa o svojim nastupima.

-Ovo su ozbiljne šanse i ozbiljni penali i ti bi to možda i najbolje trebalo da shvatiš – poručio je Đole.

Mentorka Viki Miljković naglasila je da je Pilica rekao da je imao mnogo ranije zakazan nastup dan pre nego što će se večeras pojaviti u „Zvezdama Granda“ i istakla nejgovo dobre osobine.

-Elsan je dobar pevač i dobra osoba, a kada je reč o prvom kaniddatu pomislila sam u jednom trenutku da ovo meni još jednogTešnjaka u timu, ali moraš mnogo da radiš – zaključila je Viki.

Irma Hasić i Teodora Mijušković - (11. 11.)
Marija Šerifović surovo iskrena prema kandidatkinji Irmi Hasić zbog koje je uživo zapevala kako bi joj objasila šta ne treba da radi.

Teodora Mijušković (26) iz Nove Varoši i Irma Hasić (23) iz Tuzle pevale su u muzičkom duelu u večerašnjoj emisiji „Zvezde Granda“, a žiri je i ovoga puta bio jasan i dao nedvosmislenu predost jednoj od dve takmičarke.

Prva kandidatkinja izvela je „Soba 23“ od Denis&Denis i „Zemlja mojih snova“ od Tijane Dapčević, dok je druga takmičarka otpevala „Tako Lako“ od Dženana Lončarevića i „Ugasi me“ od Parnog valjka osvojivši svih 7 glasova žirija, čime se izborila da ostane u timu Ane Bekute.

Đorđe David prvi je obrazložio svoj glas, istakavši da je prva kandidatkinja delovala nesređeno.

-Više si išla da nas scenskim pokretom oraspoložiš. Nisi razmišljala o tome ni šta ni kako pevaš. Kod druge kandidatkinje mi se mnogo dopadaju ti eksperimenti kada se u pijano varijanti pevaju muške pesme koje imaju tu neku žensku suzu. Meni je to o.k. – rekao je Đorđe, a Viki Miljković je istakla da obe devojke izgledaju fantastično.

-Divne ste, ali je druga kanidatkinja bila nadmoćna u pevanju – rekla je Viki.

Dragan Stojković Bosanac imao je nešto drugačije mišljenje koje je i obrazložio.

-Kandidatkinja broj jedan ima lepu boju glasa, nije to bilo tako rđavo. A druga kandidatkinja, ona je fino pevala ali je malo više mjaukala – rekao je Boske i poručio drugoj takmičarki da da malo više glasa i da će to biti dobro.

Ceca Ražnatović je istakla kako bi u nekim drugim okolnostima glasala i za prvu kandidatkinju.

-Da sam imala mogućnost glasala bih i za tebe jer smatram da nemaš iskustva na sceni a imaš dobru boju glasa. Mogla bi da se oblikuješ, da zvučiš super. Slobodna si na sceni što je tvoja predost i jako lepo izgledaš, a što se tiče kandidatkinje broj dva imaš iskustva i umiljatu boju glasa i zato si večeras dobila prednost – rekla je Ceca.

Marija Šerifović bila je mišljenja da su obe kaniddatkinje bile približne, ali da joj druga kandidatkinja nije pružila veru u ono što peva.

-Bila si bolja ali ti ništa nisam verovala u drugoj pesmi – priznala je Marija i sama zapevala refren numere.

Aleksandru Miliću Miliju nije se dopao nastup prve takmičareke i to zbog netačnog pevanja.

-Kandidatkinja broj dva fantastično tačna ali nigde glasa. Mora tehnički da radi sa Anom da joj iz dijafragme glas dobije sredinu. Onda kad glas dobije sredinu bićeš pevač. Ovo je neubedljivo – poručio je Mili.

Snežana Đurišić se nije slagala sa MIlijevom konstatacijom, i istala je da prva kandidatkinja ima predivnu i specifičnu boju glasa.

-Samo to treba postaviti kako treba i ti ćeš biti dobra pevačica. Iskreno verujem da ćeš doći nekome u ruke ko će znati da to uradi sa tobom – poručila je Snežana prvoj kandidatkinji dok je priznala da joj je u nastupu druge duelistkinje nedostajalo malo glasa.

Ana Bekuta koja je mentor drugoj kandidatkinji složila se sa mišljenjem žirija i obećala da će raditi sa njom na tehničkoj postavci glasa.

Janko Jankov i Dejan Dačević - (11. 11.)
Janko Jankov (26) iz Pernika kod Sofije (Bugarska) i Dejan Dačević (24) iz Čajniča (BiH) odmerili su snage u pevačkom duelu u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“ a takmičar iz Bugarske osvojio je više simpatija žirija i sa 6:1 plasirao se direktno u sledeći krug.

Bugarin je izveo pesme „A ti, još me vliš ti“ od Ljube Aličića i „Kraljice srca moga“ od Šabana Šaulića i dok je takmičar iz Bosne i Hercegovine pevao „Dozvolu za ljubav“ od Dejana Matića i hit Marinka Rokvića „Zanela me svetla velikoga grada“.

-Mnogo vam hvala. Imao sam veliku tremu ali sam uspeo da otpevam sve kako sam želeo i hvala još jednom. I pozdrav i za Viki – rekao je prvi kandidat na bugarskom jeziku odmah pošto je žiri glasao, a Viki MIljković objasnila je zbog čega je izazivač nju posebno pozdravio.

-Janko je bio u mom timu, međutim dobio je koronu i tu se njegovo takmičenje tada završilo. Meni je tada bilo jako žao ali sam sada srećna zbog tebe. Mnogo si bio dobar večeras i ta trema, ona je tvoj terač, ne koči te. Puno sreće ali mi je žao što nisi kod mene – iskrena je bila Viki koja je potom poručila i drugom kaniddatu da mu je sve jasno.

Aleksandar Milić Mili nije skrivao zadovoljstvo nastupom prvog kandidata.

-Ti imaš i ime zvezde, Janko Jankov. U tvojoj interpretaciji je bilo toliko srca da iako je bila neka greškica mene to uopšte nije interesovalo. Voleo bih da u ovom šouu pevaš nama i bugarske narodne pesme, ali i kompozitora Ganeva ili neku od Azisa, jer ono što si ti pokazao je stvarno nešto specijalno. Ja sam oduševljen, bravo majstore – rekao je Mili.

Ana Bekuta primetila je odličan izgovor srpskog jezika kod bugarskog pevača.

-Nisam ni primetila da si ti iz Bugarske. Tek u nekom momentu shvatim da si ti komšija. Dobra borba, a što se tiče drugog kandidata bori se u baražu, ima tu dosta lepih momenata kod tebe – rekla je Bekuta.

Đorđu Davidu dopao se stil pevanja drugog kandidata.

-Ima mnogo gospodštine u tvom pevanju. Jako lepa dinamika i pametno si razmišljao u obe pesme. Međutim zašto sam glasao za keca. Volim pevače koji su životinje. Snaga, tačnost intonativna, ni jedan triler nisi propustio, u vremenu si bio apsolutno kako treba. Ti si rasan pevač i dobrodošao – poručio je Đorđe.

Marija Šerifović bila je sličnog mišljenja, koje je i obrazložila.

-Sva suština je do sad izgovorena. Kandidat broj jedan radi to dosta precizno, krvavo, masno, hrabro. Bravo. Ali budi siguran da ćemo iz kruga u krug sve više mana da ti tražimo tako da to neznači da ne treba da vežbaš – rekla je Marija i dodala da je i drugi kandidat lepo pevao, ali je jednostavno izazivač bio agresivniji.

Ceca Ražnatović čestitala je na dobrim nastupima obojici kandidata i poželela sreću drugoplasiranom u baražu, dok je Dragan Stojković Bosanac koji je jedini dao glasdrugom kandidatu sada obrazložio zbg čega je to uradio.

-Ovo je bila pomoć prijatelja jer ti si mi bliži i logično je. Prvi kandidat, ima tu dosta da se radi i kao što je rekla Marija čekaćemo te – rekao je Boske i istakao da je drugi kandidat imao umiveniji izbor pesama i da se nada da u baražu to da se ceni.

Boskeje istakao i kako u Bugarskoj klimaju glavom kada nešto negiraju, kao da je tako i u Cecinom kraju a Đole je naveo primer, istakavši da to Ceca radi kada govori da nema dečka.

Potom je Saša Popović upitao Viki da li bi ona preuzela Janka Jankova u svoj tim, i nakon njeng potvrdnog odgovora prokomentarisao:

-Kaže Sneža može sutra a možda i malo sutra – dodao je Popović i dao reč Snežani Đurišić u čiji tim je upravo stigao takmičar iz Bugarske, a u videu pogledajte kao je to izgledalo:

Snežana Đurišić poželela je dobrodošlicu novom članu svog tima.

-Radićemo i negde sam sigurna da ćemo stići do finala, a posle kako Bog kaže. Dejane, bio si odličan,a li znam da si ti potencijal i da ćeš doći u prave ruke – poručila je Snežana.

Popovića je na kraju zanimalo i da li su u Bugarskoj čuli za Milija, a nakon što je kandidat potvrdno odgovorio, Popović nije skrivao svoje razočaranje uz jednu psovku.

-Bravo Janko, On koji stalno potcenjuje mene, drago mi je da si mu sad rekao – dodao je Mili na šta je Saša insistirao da se izbaci ovo pitanje.

Nina Šipčić i Julija Petrović - (11. 11.)
Nova kandidatkinja Nina Šipčić (20) iz Kule ove subote se našla u duelu „Zvezda Granda“ sa iskusnijom takmičarkom Julijom Petrović (23) iz Bele Palanke, ali njihov pevački dvoboj podelio je članove stručnog žirija.

Nina se predstavila pesmama „Dođi“ i „Opet imam razloga da živim“, dok je Julija iz tima Đorđa Davida odabrala numere „Od ljubavi do mržnje“ i „Nema te žene“, a rezultat ovog duela bio je 5:2 u korist druge takmičarke.

Žiri je ustanovio da Nina ima tremu, a bilo je i kritika na račun pevanja koje možete da poslušate u videu ispod.

Ipak, koliko god da je Nina osvojila manje glasova, Marija Šerifović je bila ubeđena da je bila bolja u odnosu na njenu protivnicu.

-Dala sam prednost kandidatkinji broj jedan, jer je kandidatkinja broj dva bila do te mere dosadna da je dobila kandidatkinja koja je pevala manje tačno od nje. Energija nije postojala, kao ni borba, do te mere je bilo dosadno. Probudi se, nešto učini, tako se ne peva, tako se ne postaje zvezda– poručila je Marija Juliji, a zatim se obratila Nini:

–A ti molim te, nauči da hodaš na štiklama. To mi je više smetalo nego što si pevala falš. Imaš neku energiju, imaš žišku. Izgledaš mi malo pomereno, to je super. Nemoj da odustaješ, vežbaj!

Marija je bila zbunjena Milijevim glasanjem, budući da je prvo podržao Ninu, a zatim promenio odluku.

Nakon Marijinog upita šta radi, Mili je priznao da je glasao kao cava zbog Nine.

-Ja postajem tvoj fan. Imaš nešto na čemu mora mnogo da se radi, ali imaš nešto. Da li sam pogrešio ili nisam, ne znam! Verujem da će proći u baražu. Za drugu kandidatkinju sam glasao samo jer je pevala tačno – obrazložio je Mili, dok je Dragan Stojković Bosanac pohvalio Ninu.

–Ona mi je bila sveža, obećavajuća. Ima dobru boju glasa, ima visinu, samo se plaši. Trebalo bi sa njom da se radi. Ona je već jedna vrlo atraktivna takmičarka– rekao je Boske, dok je za Juliju dodao da je bila zicerašica, da je zamutila boju glasa, da se ušuškala, te mu njen nastup nije dopao.

Kako je Julija pevala možete da čujete u videu ispod.

Snežana Đurišić je izjavila da sa Ninom ima dosta posla i da je zbog toga glasala za njenu protivnicu, a Ceca Ražnatović istakla da uz dobar rad sa mentorom smatra da kandidatkinja može da napreduje.

Što se tiče Julije, Ceca joj je zamerila što je odabrala mušku pesmu, ali je Popović prekinuo u izlaganju.

-Baš me briga što me je ugasio, nije on glasniji od mene. Daj, bre, Saša, prestani da me zezaš – odbrusila je vidno iznervirana Ceca, ali joj je Saša poručio da džabe priča jer je gledaoci ne čuju.

Ana Bekuta delila je mišljenje sa Cecom u vezi Julije.

-Odavala si nesigurnost u toj muškoj pesmi, nešto si mjaukala, kao da izdišeš – dodala je Bekuta, a sa njom se složila i Viki Miljković.

-Dala sam glas samo jer si bila tačnija. Ovako je bilo dosadnjikavo, anemično, a veći nerv ima tvoja protivnica– istakla je.

Završnu reč dobio je mentor Đorđe David koji je istakao da od Julije mnogo očekuje.

–Moraćemo da promenimo hemiju u tvojoj glavi milom ili silom – zaključio je mentor.

Đorđe Stošić i Faris Mahinić - (11. 11.)
Duel Đorđa Stošića (25) iz Prokuplja i Farisa Mahinića iz Mostara izazvao je opšti haos u „Zvezdama Granda“, a sve zbog merenja vremena stručnom žiriju, tačnije novog pravila od 30 sekundi koje je od ove sezone uveo Saša Popović.

Iako je ovaj duel odavao utisak da će biti dobar, žiri je na kraju ipak bio u dilemi šta da radi sa kandidatima. Zamerki je bilo mnogo, mada je Faris pobedio sa 5:2.

-Ne znam za koga da glasam jer su obojica bili joši. Kandidat broj jedan mi je simpatičan, sladak jedan bucko, ima lep osmeh i energiju. Mislim da je odabrao pogrešne pesme i nekako je nesnađen na sceni– rekla je Marija za Đorđa i poručila mu:

-Malo da se sabereš pod hitno. Imaš lepu boju, lep vibrato, može to mnogo bolje. Nije ovo kafić, klub, kafana, to mora mnogo temeljnije!

Popović je istakao da mu je Marija sumnjiva i da je nemoguće da baš tačno u 30 sekundi sve kaže, što je izazvalo polemiku.

-Vežba bre kući! Sedi i Hak (prim.aut pas) joj pali, gasi taster- dodala je Viki, a zatim istakla da je Faris bio bolji u prethodnom krugu, dok je Đorđu rekla da je pevao više tezgaroški, da mu za scenu fali malo više šlifa i da može mnogo bolje.

Ana Bekuta je prokomentarisala da Đorđe ima lepu energiju, ali da mu je hendikep što peva iz grla i ne uzima dovoljno vazduha, dok je Farisu zamerila nedostatak borbe.

-Mekan si mi u ovim pesmama, to se nije toliko primećivalo u sevdalinkama. Nedostaje ti ataka, snage u pevanju., Inače, ne verujem Saši kako meri ovo vreme, pa moram sama to da radim. Merim jer me je ranije stalno prekidao – rekla je Ana, a Farisov nastup možete da pogledate u videu ispod.

Ceca Ražnatović smatra da je Đorđe odabrao pogrešne pesme, ali da ima potencijal.

–Volela bih da budeš kod mene u timu, znala bih tačno šta treba da uradim sa tobom i tvojim glasom– dodala je.

Saša Popović je pohvalio žiri što je naučio da u 30 sekundi prokomentariše oba kandidata, što je podstaklo Dragana Stojkovića Bosanca da počne sporije da priča.

On je prvo počeo da izgovara rečenice po slogovima, nakon čega je Ceca konstatovala:

-Misliće ljudi da te je udario šlog, čoveče!

Svi u studiju su se nasmejali na Cecinu opasku, a Marija poentirala tvrdeći da samo još to nisu imali u emisiji.

-Njega je udario šlog, samo što on to još ne zna. Nisu mu još javili- rekao je Popović, a Mili sa osmehom poručio:

-Zovite hitnu!

Završnu reč dobio je mentor koji je nahvalio svog kandidata.

-Ima toliko jednu lepotu u glasu, toliko ga je milina slušati. Jedva čekam da počemo da radimo, da sve te rupice pozatvaramo i da raznesemo sledeći put- konstatovao je Mili za Farisa koji je prošao direktno u naredni krug.

Saša Popović upitao je Đorđa da li ima nešto da kaže, a takmičar se zahvalio žiriju, a zatim otkrio zbog čega u prvom pojavljivanju nije mogao da da svoj maksimum.

-Ne volim opravdanja, ali sam pod prehladom već par dana. Ovo nisu bile originalne intonacije, morao sam da spustim zbog prehlade– rekao je takmičar.

Žiriju je bilo jasno o čemu se radi, nakon čega je poručio Đorđu da da sve od sebe u baražu.

Šejla Zonić i Andrijana Petrušovska - (11. 11.)
Šejla Zonić (29) je svojim neverovatnim talentom i prvim pojavljivanjem u „Zvezdama Granda“ raspametila žiri i gledaoce. Ova takmičarka iz Tuzle predstavila se pesmama „Ne dam bolu da me slomi“ Verice Šerifović i „Nismo smeli“ Marije Šerifović, kojim je dobila kompliment da je zvezda rođena.

Ona se inače ove subote našla u duelu sa nekadašnjom finalistkinjom Andrijanom Petrušovskom (23) iz Skoplja, koja je od ove sezone brani boje tima Cece Ražnatović, a koja se predstavila numerama „Zlatni dan“ i „Ivanova korita“.

Saša Popović je istakao da je ovo jedan interesantan, a pre svega kvalitetan duel, budući da su obe kandidatkinje bukvalno „razvalile“.

Ipak, najviše ga je zanimalo da li se Šejla bavi muzikom, a odgovor na to dao je njen suprug.

–Magistrirla je na Muzičkoj akademiji i samo je muzika zanima i muž- s osmehom je otkrio suprug, a takmičarka dodala da je diplomirla pedagogiju.

Iako je ovaj duel između Šejle i Andrijane bio izuzetan, žiri je prednost dao upravo Tuzlanki koja je sa ubedljivih 6:1 pobedila Makedonku.

-Kandidatkinja broj jedan je odlična. Bila sam skeptična zbog izbora pesama, ali si me demantovala, sjajno si otpevala obe– rekla je Ana Bekuta, dok je za Andrijanu istakla da je trebalo mudrije da odabere pesme.

Đorđe je pohvalio Šejlu tvrdeći da se čuje da je u muzici 24 sata, dok je za svoju nekadašnju kandidatkinju dodao da vrlo dobro zna zašto je odabrala narodnjački repertoar.

Čim je ugledala i čula Šejlu, Marija Šerifović je prepoznala sa društvenih mreža, ali je morala da proveri da li je ona „ta“.

-Da li si ti nekad snimila moju pesmu za reel, da li si ti ta Šejla sa Instagrama? -pitala je Marija, a takmičarka odgovorila potvrdno.

-Znači, to si ti! Drago mi je. To je super, odlično pevaš i sve je jasno. Nisam sigurna da li je ikada iko pokupio sve ukrase i svu lepotu, a sedim ovde 48 godina, tako da bravo, čestitke na tome- rekla je oduševljeno Marija. Ipak, morala je da Šejli uputi i zamerku, kao i dobronamerni savet.

-Imaš sve, ali personaliti nekog ko je pomeren i drugačiji ne poseduješ, što ne znači da ne možeš da se modeliraš. Da bi bila najbolja, moraš da budeš drugačija – rekla je Marija, a slično mišljenje delio je i Aleksandar Milić Mili.

-Savršeno pevaš i to je sve mirno, nema dešavanja na bini. Ništa se nije desilo i na tome moraš da radiš – rekao je za Šejlu, dok je Andrijani poručio da je napredovala, što je iznerviralo Viki Miljković koja tvrdi da je Petrušovska prošle sezone bila u finalu i da je reč o maetsralnom kandidatu.

Andrijanino ponovno pojavljivanje izazvalo je polemiku među članovima žirija, te je Saša Popović rešio da otkrije zbog čega je u njenom slučaju napravio presedan.

–To je jedina izabrana kandidatkinja koja je bila u finalu,a i sada se takmiči. To smo uradili u poslednjem trenutku, nakon što je jedna kandidatkinja odustala. Ovo je bio presedan. Imamo puno devojaka iz Srbije, Crne Gore i Bosne, ali samo nju iz Makedonije- objasnio je, nakon čega je Bekuta dodala da je Petrušovska odličan kandidat, ali da je večeras imala ozbiljnog protivnika.

Draganu Stojkoviću Bosancu zasmetale su zamerke koje su Marija i Mili uputili Šejli, nakon čega je istakao da ima personaliti u pevanju, a da će sve drugo dobiti vremenom.

-Šta bi treba da večeras izađe i da napravi kolut unapred, kolut unazad? Ne morate je tako mazati. Što ne kažete kakva je boja glasa, kakve su visine, nizine, izgovor teksta? Sve ti je za 10– rekao je Bosanac.

Jasmin Idrizović i Almir Delić - (11. 11.)
Pretposlednji duel večerašnjeg programa činili su Jasmin Idrizović iz Skoplja sa pozicije izazivača, i Almir Delić iza Maglaja, a kao Jasminova podrška u bekstejdž je došao specijalan gost koga se Saša Popović dobro seća.

Jasmin se žiriju predstavio sa numerama ,,Kao moja Mati“ i ,,Veži me za sebe“, dok se Almir odluči za pesmu ,,Ne voliš me više ti“ i numeru legendarno Željka Samardžića ,,Ne žalim“.

Po završetku nastupa, Saša Popović je pozvao Voju da otkrije ko je u bekstejdž došao kao podrška kandidatima, a osoba koja se tamo pojavila oduševila je sve u studiju i potpuno ukrala šou našim takmičarim. Bio je to Jasminov tata Izet, koji je kako izgleda odmah preuzeo stvari u svoje ruke.

– Bio sam ja jednoj audiciji za ,,Nikad nije kasno“ a tom prilikom mi je Saša rekao: ,,Ovako se peva, ja ne znam kako vi niste još uvek dobili poziv za takmičenje“, i ja još uvek čekam taj poziv. Rekao sam da ću biti drugi Ringo – izneo je Izet, a kad je Popović to čuo prisetio se svega i zamolio ga da otpeva nešto.

Nakon izvedbe starijeg člana Idrizovića, usledio je gromoglasan aplauz, kako publike u studiju tako i članova žirija, a „kreativi direktor Granda“ se još jednom obratio Izetu:

– Da znate, sad je možda kasno za ovu sezonu, ali kad ovo Žika bude video i čuo, siguran sam da vi sledeće sezone nastupate u ,,Nikad nije kasno“ – sa osmehom je zaključio Popović.

Almirova podrška je ovoga puta izostala, a on je otkrio i zbog čega.

– Ovih dana sam imao lepu situaciju u porodici, dobio sam sina, tako da su svi malo okupirani– priznao je pevač.

Nakon erupcije emocija iz bekstejdža, prešlo se na glasanje, gde nas je sačekalo novo iznenađenje. Ceca je imala ozbiljnih poteškoća pri pritskanju tastera, a u pomoć joj je ubrzo pritekla Marija Šerifović koja je dunula u dlan i „magično“ upalila Cecin taster.

Specijalan gost iz bekstejdzu izazvao haos u studiju Popovic u cudu Imacu kada pocnes da isplacujes za stanove6 – Mara gde udari, tu trag ne niče – odmah je uzviknuo Popović.

Odlukom žirija rezultat je bio izjednačen, pa je završnu reč i finalnu odluku morao da donese mentor Dragan Stojković Bosanac. Pre nego što se to desilo, Popović je pošteno iskritikovao neke članove žirija:

–Đorđe David uvek glasa za kandidata iz Makedonije, bez obzira dal je on bio bolji ili ne, to nije u redu i nemoj to da radiš. Druga stvar koju bih zamerio jeste to da su se Ceca i Violeta prilikom izvedbe emotivne pesme kakva je ,,Ne žalim“ non stop smejale i pričale o markiranim torbicama i cipelama. To je strašno – ljutito je odbrusio Saša, a doke je Đorđe sve to negirao, Viki mu je odgovorila da će za tašne imati kad on bude počeo da joj isplaćuje za stanove.

Nakon ove polemike prva je reč dobila Marija Šerifović.

–Za Almira sam glasala jer mi je bio bolji, kod drugog kandidata mi se svideo vokal ali mi se čini da nije još u potpunosti spreman za takmičenje – rekla je Marija.

Odmah nakon nje reč je dobio Mili koji se prvo obratio Jasminu:

–Bio si svež i nov, mislim da tek možeš da napreduješ i da ideš dalje, od mene imaš sve pohvale. Što se tiče Almira mislim da nisi večeras dao svoj maksimum – obrazložio je Mili, a sa njegovim mišljenjem se složila i Snežana koja je takođe prednost dala Jasminu.

Ana Bekuta je takođe primetila da se Idrizović sjajno snašao s obzirom da prvi put nastupa, a za takmičara iz Maglaja je rekla da je bio standardno dobar, kao i da ne odstupa od stila pevanja kojim se danas predstavio.

Đorđe je poručio Jasminu kako treba više da veruje u sebe, a Almiru čestitao na prinovi i poželeo mu da se odmori pred sledeći krug ukoliko prođe.

Ceca i Viki su se već tradicionlno složile oko toga kome če da daju prednost i glasale za Delića, dok su momku iz skoplja poručile da je bio sjajan i da samo tako nastavi.

Konačno se za kraj izjasnio i Bosanac, koji nam je ujedno i saopštio koj takmičar nastavlja a koj ide u baraž:

– Dečko iz Makedonije je bio odličan, treba sa tobom još raditi i bićeš ti super. Što se tiče mog kandidata, mislim da si se upropastio u radu sa Snežanom od ranije, da bih sprečio da se tako nešto ponovi glasaću za tebe – zaključio je Boske, a Snežana je nakon toga iznela svoju repliku:

U sigurne si ruke pao, ako već nisi mene slušao poslušaj Dragana i eliminisi te neke nedostatke.

Anđela Tanasković i Aleksandra Ivanov - (11. 11.)
Poslednji duel ove večeri odžao se između Anđele Tanasković iz Niša i kandidatkinje Marije Šerifović Aleksandre Ivanov iz Kruševca, a po njegovom završetku se dogodila situacija koja je izazvala pravi haos u studiju i žiri kao i publiku dovela dosuza.

U bekstejdžu je kao Aleksandrina podrška stigla i bivša učesnica ,,Zvezda Granda“ Dada Mešaljić, koju je Popović odmah prepoznao i poželeo njoj i njenom detetu svu sreću, nakon čega se brzo prešlo na glasanje.

Žiri je čuo izvedbe obe kandidatkinje, i u potpunosti bio usaglašen u odluci da u naredni krug pošalje takmičarku iz Kruševca sa svih sedam glasova, a kako je ona pevala pogledajte ispod.

Prva je priliku da da svoj komentar dobila ceca:

– Anđela bila si energična i vesela, ima tu dosta grešaka i pokaži se bolje u baražu. Aleksandra je bila odlična, drago mi je što si kod Marije i mislim da si u pravim rukama, samo tako nastavi – iznela je Ceca, a sa njenim mišljenjem se složila i Viki.

Sledeći na redu bio je Mili koji je primetio potencijal kod kandidatkinje koja je završila u baražu.

–Ubedljiv rezultat za Aleksandru samo zbog tačnosti u pevanju, druga devojka je u nekim delovima druge pesme bila zaista sjajna i tu se pojavila ozbiljna boja u njenom glasu, ja ne bih zanemarivao to u baražu – oglasio se Mili.

Snežana, koja se složila sa Milijem i Cecom u potpunosti, iznenadila se što ju je Popović prozvao kao četvrtu, uz konstataciju kako je uvek uključi poslednju, a po završetku njenog izlaganja Saša niej ostao dužan.

– Inače, ja žiri prozivam po broju kilograma, od najmanjeg do najvišeg, tako da je to razlog – dobacio je direktor Đurišićevoj, pa prozvao Anu:

– Sve je već rečeno, devojke su bile dobre – kratko je iskazala Bekuta, a nakon toga je kod žirija nastala prava rasprava oko broja kilograma.

–Ceca stvarno ima najmanje kilograma – prokomentarisala je Viki, dok je Bosanac tvrdio da je sa Snežaninih usana pročitao nešto i ne tako lepo na račun Ražnatovićeve.

Htela je Svetlana da umeša, međutim nije se lepo čula usled skidanja bubice, što je Popovića dodatno iznerviralo.

– Zašto bubicu ne stavi kao i svi ostali – ljutito ju je upitao Saša, a Ceca mu je odgovorila kako ju je privremeno skinula jer je žulja.

Sve ovo nije promaklo Snežani koja nije mogla da sve ovo ne uklopi u malopre pomenutu priču:

– Pa da se malo ugojiš ne bi te žuljalo. Vežbaš da uđeš u flašu – uz smeh je dobacila Sneža, a Ceca joj je odgovorila kako je važno da nju ne žulja.

U svom stilu dobacila je i Marija:

– Šta pričaju gospođe u godinama, ovo je strašno – dobacila je Mara, a potom odgovorom na pitanje u koju kategoriju ona spada sve bacila u smeh.

–Ja žuljam, a volim kad ljulja. Nemoj više da pričamo gluposti ajmo da se vratimo na posao pa da idemo kući – rekla je Šerifovićeva.

Bosanac je sledeći dao svoj sud o takmičarkama koji je nahvalio Aleksandru, a Đorđe je rekao kako mu je sad žao što nije dao glas Anđeli jer je zaslužila barem jedan glas,a za Ivanovu je rekao kako mnogo kalkulisala u pevanju. Kako je Anđela pevala pogledajte ispod.

Na kraju je Marija Šerifović dobila reč:

–Aleksandra mi je bila odlična i drago mi je što nastavljamo da radimo,, a njenoj protivnici želim svu sreću u baražu – kratko se obratila Marija devojkama, čime je završila večerašnji posao žirija i prepustila kormilo Saši koji će u nastavku odlučiti ko ide dalje kroz baraž.

U sledeći krug takmičenja prošli su: Elsan Pilica, Irma Hasić, Janko Jankov, Julija Petrović, Faris Mahinić, Šejla Zonić, Almir Delić, Aleksandra Ivanov, Andrijana Petrušovska, Teodora Mijušković, Jasmin Idrizović i Dejan Dačević.

Komentari: