U poslednje vreme nisu tako česti trenuci u kojima dolazi do žestokih nesuglasica između članova ,,Zvezda Granda“, ali situacija koja se desila u ovonedeljnoj epizodi će vas ostaviti u šoku.

Bilo je dosta zanimljivih i neočekivanih dešavanja na setu, a kako se na kraju rasprava između dve članice žirija završila, pogledajte u subotu od 21 sat na televiziji Pink.

Samed Dželo i Omar Džaferoski - (04. 11.)
Samed Dželo i Omar Džaferoski imali su čast da otvore večerašnju emisiju, a tokom komentarisanja Mili i Bosanac u žestokom okršaju razmenili teške prozivke.

Iako su se oba takmičara pokazala odlično na sceni, žiri je dao prednost Omaru sa 4:3, a Saša Popović je odmah izjednačio rezultat.

Prvi je reč dobio Mili koga je Džaferoski oduševio.

– Omare, savršen si i energija i pevanje. Ja jedino što bih ti savetovao možda dobro, možda loše, ovu igricu si prešao. Gledaj, Toše je razvaljivao narodnjake, treba da se širiš ka narodnoj muzici i da imaš strašnu budućnost– poručio mu je Milić, nakon čega je svoj sud dala Ceca koja je prednost dala Samedu.

– Samede, odličan si bio , meni se jako sviđa kako ti pevaš. Ja sam pretspostavila da će Omar da dobije više glasova, ali ti si neko ko zaslužuje pažnju, imaš lepu boju glasa, energiju i da sam mogla da glasam za obojicu ja bih– iskrena je Ražnatovićka.

Kako je Samed pre nekoliko godina bio kod Bosanca u timu, stari mentor ga je nagradio svojim glasom.

– Što bi Đole rekao ja sam samo glasao zato što je novi bio je kod mene i to je polu poslovna varijanta, ali stvarno je drugi kandidat bio odličan prelepa boja glasa, prelepa interpretacija , više mi se svidela druga pesma, ali tisi to lepo izneo– rekao Stojković nakon čega su Mili i Bosanac u žestokom okršaju odmerili snage.

Iako je Bosanac pokušao da se ne odazova na ovu konstataciju Saša Popović ga je pristisnuo da odgovori na Milijevo pitanje.

– Stavio je kapu to lepo mu stoji priznajem i žao mi je što nema kosu jer ventilator duva pa ovo malo mozga bi spržilo. Ja sam dao objašnjenje ali tvoj malo mozak ne može to da shvati – u svom stilu je odgovorio Stojković.

Marija je pohvalila oba kandidata za sjajne nastupe, dok je svoju podršku Omaru opravdala njegovom ubedljivošću koju je pokazao.

Viki je za Džela imala reči hvale i istakla da ima fantastičnu boju glasa, što je potvrdila i Bekuta.

– Samed, osveženje pravo što se mene tiče, glasala sam ipak za Omara jer znam koliko Đorđe voli svoje Makedonce, ali sledeći put ću da razmislim– dodala je Bekuta zbog čega se Saša Popović našalio kako Đole treba da dobije novo ime zbog tolike povezanosti sa Makednocima- Đole Davidovski što je sve najmejalo.

Na kraju, svoj sud dala je Snežana koja je prednost dala Omeru za koga kaže da je imao bolju energiju.

David je presudio u korist Džaferoskog, dok je Samidu udelio veliki kompliment.

– Samide, ovo „Lažu te ljubavi“, mislim da niko tačnije nije otpevao u poslednje vreme, Omare radujem ti se ovo je tvoje najbolje pojavljivanje u „Zvezdama Granda“ od kada si se pojavio i uzimam tebe– zaključio je roker.

Podsećamo, u prošlom krugu Đorđe je istakao koliko je ponosan što se Omar vratio u takmičenje kada mu je zamerio jedanu stvar.

-Jako sam radostan jer sam želeo da se vratiš ove sezone i sve ono što su ti rekli, to ti govorim i ja već ne znam koliko godina. Moraš da naučiš da se smešiš.

Inače, Džaferoski je otkrio i šta je radio u pauzi izmešu njegovog pojavljivanja u „Zvezdama Granda“.

-Bio sam u Americi, u Čikagu, malo sam šetao, malo sam radio. Tamo sam rođen i imam puno familije koju sam otišao da obiđem – rekao je Omar.

-Tamo si rođen, imaš američki pasoš? Blago tebi – rekao je Popović,

Đula Drini i Jelena Kostelnik - (04. 11.)
Nakon što je u prvom pojavljivanju oduševila javnost, večeras je Đula Drini posvađala žiri koji se žestoko prepirao zbog nje.

Naime, Đula se našla u duleu sa Jelenom Kostelnik od koje je bila ubedljivo bolja što je žiri nagradio sa maksimalnim brojem glasova čime je opravdala prašinu koja se digla nakon njenog prvog nastupa.

Iako je delovalo da je situacija jasna i da je žiri složan kada se Marija obratila Đuli Viki joj se žestoko zamerila.

– Ne kaže se Đulo, nego Đula– odbrusila je Viki.

– Daj Viki nemoj sa tobom da pričam o gramatici, da gubim dragoceno vreme– uzvratila joj je Marija, međutim Miljkovićeva je želela da istera svoje zbog čega je upitala takmičarku kako je zovu, a kako je Đula Drini posvađala žiri pogledajte u videu ispod.

– Đulo,dobro si pevala. Imaš jak stameni glas, malo me to i plaši. kandidatkinji broj dva ne verujem ništa, ovo trema, žiri… Ko zna da peva, zna da peva i to je amin. Ti si prosečna pevačica, možda malo ispod. Vežbaj, vežbaj, danima i satima, pa onda dođeš- objasnila je Šerifovićeva, nakon čega se obratila Viki.

– Đula je bila dominantnija večeras, puno bolja i mislim da te čeka uspešna karijera. Što se tiče Jelene to nije bilo kako treba– dodala je Miljkovićeva.

Bekuta je Jeleni poručila da mora da radi na svom glasu, dok je Bosančevu kandidatkinju pohvalila za pevanje sa čim se složila i Snežana.

Uprkos lošem nastupu, Ceca je Jeleni udelila kompliment.

– Jelena imaš fenomenalnu boju glasa, tebi treba mentor da te ukroji. Ta prva pesma nije bilo dobro, ali moj savet je da uzmeš učitelja pevanja. Đula, ti si sjajna pevačica nemam zamerku, bila si božanstvena– dalas je svoj sud Ceca, a Mili je posavetovao da ukoliko želi da se bavi pevanjem mora da prevziđe tremu koja je psihološki problem.

Oduševljenje Đulom nije krio ni Đorđe David koji je ostao u šoku kada je čuo kakav se glas krije iza anđeoskog lica.

– Mala plava ptičica koja kada je otvorila usta izletela je aždaja. Samo ću da kažem, ti si gotov proizvod. Kandidatkinja broj jedan, ko je moglo sve da ispromašuješ to si ispromašivala– iskren je bio David.

Ponos na svoju kandidatkinju nije krio ni Bosanac koji je za nju imao samo reči hvale.

– Pozdaviću moju Đulu i kako si bila divna i fizički i interperatativno. Vežbaj sama i pevaj sama, ja ću biti uz tebe uvek– poručio joj je Boske.

Stefan Krstić i Ibrahim Bajramović - (04. 11.)
Nakon nekoliko pojavljivanja u prethodnim sezonama, Stefan Krstić izdominirao u Zvezdama Granda kada je u duelu osvojio šest glasova žirija naspram njegovog protivnika Ibrahima Ibra Bajramovića.

Iako je Stefan očigledno bio dominantniji i pokupio simpatije žirija, i za Ibra su rekli po koju lepu reč, a prva mu se obratila Ana Bekuta koja mu je jedina dala glas.

– Da li ja imam pravo da u meni proradi lokal patriotizam? To je moj komšija iz Prijepolja, ja čujem da on može mnogo dobro da peva, ali da je imao problema sa tremom što se čuje, ali možeš mnogo više. Stefane, bio si odličan i spreman– rekla je Ana, sa kojom se u potpunosi složila Snežana.

– Kandidat broj jedan ima lepu boju glasa, međutim bilo je dosta faulova, pa sam se odlučila za kandidata broj dva jer je bio najmoćniji i kada je pevanje i scenski nastup u pitanju– dodala je Đurišićka da je Stefan Krstić izdominirao u Zvezdama Granda.

Pre nego što je dala svoj komentar Viki je upitala Ibrahima da li svira neki instrument, na šta je on odgovorio kako svira harminiku.

– Tako i zvučiš. Deluješ kao muzičar koji peva, to je presudilo jer je Stefan bio superiorniji– istakla je Miljkovićeva.

Iako od Bosanaca često čujemo dugačka objašnjenja, nakon ovog duela imao je kratak zaljučak.

– Meni to sve bilo super. Ibro, nisi bio loš, lepa ti je boja glasa. Stefane, standardno, dve je to dobro– jasan je bio Stojković.

Ceca je rekla kako je Ibra paralisala trema što se čulo u njegovom glas, a kada je Mili dobio reč umesto da se obrati kandidatima, prokomentarisao je svoje kolege.

– Boske seo pored Cece u crvenom i odlepio. One ne zaklapa i to kada bih vam prepričao šta priča, meni je neugodno – otkrio je Milić, a zatim rekao svoje mišljenje o duelistima.

– Ibro, nesigurno, slabo, ali ima materijala. Stefane, prva pesma ti je bolje legla, nemoj da biraš agresivne pesme.

Đorđe David nije krio oduševljenje Stefanovim napretkom koji je pohvalio.

– Šta god da si uradio za ovaj nastup, nastavi to da radiš, odličan nastup. Kandidat broj jedan izvini što ću ovo reći, ali ti kao da se nisi desio– kazao je roker.

Na kraju, Marija je svom kandidatu poručila da se ne opušta jer još uvek nije pokazao sve što može.

– Meni je drago što se kandudat broj dva probudio i što je u odnosu na prethodno pojavljivanje bio bolji, ali još nisi dostigao svoj maksimum, polako dostižeš svoju radnu temperaturu– jasna je bila Šerifovićeva.

Ivana Šundić i Lejla Brčaninović - (04. 11.)
U večerašnjoj emisiji došlo je do šoka kada je Popović napustio Zvezde Granda, a na njegovo mesto došla pevačica iz žirija koja je odmah preuzela ulogu vođe.

Napuštanju njegovog mesta prethodio je duel između Ivane Šundić i Lejle Brčaninović u kome je Lejla bila nadmoćnija sa rezultatom 5:2.

– Kandidatkinja broj jedan, zanimljivo, ali mi je bila bolja prva pesma. Kandidatkinja broj dva je sveukupno imala manje grešaka i u ovom duelu bila bolja- prva je prokomentarisala duel Marija, kada se Lejla javno zahvalila na njenom glasu koji je priželjkivala iz ranijih sezona u kojima je samo jednom ispunila njena očekivanja.

– Napokon Marijin glas, meni je srce puno– nije krila sreću takmičarka.

Ipak, za Milijev ukus Ivana je veći potencijal.

– Meni je bolja bila kandidatkinja broj jedan. Bilo je grešaka, ali mi se sviđa tvoj stav i energija i mislim da si ti bolji kapacitet– rekao je Mili.

Kako je Ivana izvela pesmu „Vratiću se“ od Snežane Đurišić, dobila je iskren komentar iz prve ruke.

– To je jedna od mojih omiljenih pesama od kada sam je snimila do danas, ali svakako ne bih glasala da je ona nije dobro otpevala, prilično dobro. Znala sam da će dvojka dobiti više glasova jer je za nijansu bila kompletnija,a li bilo je grešaka kod obe– rekla joj je Sneža.

Ana Bekuta je svoj glas dala Lejli koja joj je zvučala uvežbanije od Šundićeve za koju smatra da je pevačica koja može da napravi uspeh.

Na iznenađenje mnogih sa svog mesta nestao je Popović čiju je ulogu rado preuzela Viki.

– Sada ću ja da zamenim direktora, Bosanac izvoli– dala mu je reč Miljkovićeva, međutim on je ćutanjem izbojkotovao ovaj poziv, a onda vreme dala svojoj kumi.

– Što se tiče prelepih devojaka presudila sam u korist Lejle zato što imam utisak da mojoj kumi Lejla laži, a Ivana lepo si otpevala prvu pesmu i slatka si ali mislim da bi ti Sneža i Bekuta legle – kazala je Ceca, sa kojom se složio i Đorđe koji je istakao da osim što su prelepe, sjajno i pevaju.

– Dao sam prednost Lejli zbog manje grešaka, ali mislim da neće biti problema ni za Ivanu– obrazložio je svoj glas David.

Nakon kratke vladavine Viki, vratio se Saša Popović i otkrio zbog čega je nestao.

– Ja se izvinjavam, supruga me zvala da pita da li sutra pasulj sa kobasicom ili viršalama pa dok sam objasnio taman je Viki sve obavila– nasmejao je sve kada se našalio da je Popović napustio Zvezde Granda.

Na kraju Viki je rekla da su obe bile divne i da joj je drago što je Lejla ostala kod nje u timu, ali da se ne bi bunila ni da joj se pridruži Ivana.

Enis Todić i Filip Čavić - (04. 11.)
Iako je oduvek važio za njenog mezimca večeras je Ceca zapretila Enisu Todiću nakon poteza koji je šokirao.

Enis se našao u duelu sa Filipom Čavićem u kome je Cecin takmičar bio dominantniji što je žiri nagradio sa šest glasova, ali uprkos jednom glasu pale su pohvale i na račun drugog kandidata.

Prvi je svoj sud dao Đorđe David koji je Filipa posavetovao da promeni jednu bitnu stvar kada je u pitanju scenski nastup.

– Filipe, jako dobra boja i pevanje koliko ja tu materiju poznajem, ali malo više vedrine i života fali. Kandidat broj dva odličan, drugu pesmu si razvalio- rekao je roker, a zatim je u svom stilu nastavio Bosanac koji je taktički glasao.

– Moram priznati da mi se više dopao kandidat broj jedan, ali da ne bude slučajno kod Cece neka bude na raspolaganju svima nama. On je jako dobar i boja glasa i dikcija, ukrasi su na mestu. Što se mene tiče ti si meni bio odličan– objasnio je Stojković sa kojim se složila Bekuta kod koje je za glas ipak prevagnulo Enisovo iskustvo.

– Ako prođeš Filipe pokušaj da taj manir muzičke poštapalice da izbaciš i daj malo osmeha i vedrine– poručila mu je Bekuta.

Ni Marija nije imala velike zamerke za kandidate koji su odmerili snage u ovom muškom duelu.

– Enis dobar, ovo što si odabrao je sve bilo tačno i korektno. Kandidat broj jedan poznat mi je taj lik, vodi računa i kako se ponašaš i kako pevaš i kako izgledaš, znaš da pevaš ali moraš dosta toga da ispraviš– istakala je Šerifovićeva.

Mili je primetio kako Čavić nije sakrio svoju nesigurnost što su svi premtili zbog čega je poručio ne samo njemu već svum takmičarima da na sceni moraju da nauče da vladaju sobom i sakriju nesigurnosti koje javnost uvek primeti i da se fokusiraju i istaknu svoje dobre strane.

– Dobri su i jadan i drugi, Filipe ti si dobar narodnjak i uz pravog mentora mogao bi mnogo, Enis standardno dobar– rekla je Viki, a Snežana je dodala kako je Todić jak protivnik zbog čega Filip nije mogao da dođe do izražaja, ali da ima elementa da za uspeh u ovom poslu ako neko bude radio sam njim.

Na kraju je Ceca zapretila Enisu Todiću kome je našla manu.

– Što se kandidata jedan tiče prijatno sam iznenađena i želim ti da ostaneš u „Zvezdama Granda“. Enise, standardno dobro, ali vežbamo da ne mrdaš mikrofon. Vezujem ti ruku oko ramena i vrata ne znam šta ti je to, to mi je radio Semir sad ti, on je imao tu manu, ali to ćemo da promenimo– poručila je Ceca.

Podsećamo nakon prvog pojavljivanja u novoj sezoni, Enis je sumirao utiske pred našim kamerama i priznao da ga posebno raduje što će nastaviti saradnju sa njegovom mentorkom Cecom Ražnatović.

-Imao sam tremu za divno čudo, svi kanidati su odlični. Ja sam to shvatio dok sam ih slušao na probi, rekao sam kao da je treći ili četvrti krug, a ne prvi. Trema je rasla, ali je sve prošlo dobro hvala Bogu. Za sam zadovoljan i drago mi je što sam ostao kod Cece naravno – rekao je on za Grand i otkrio kako je reagovao kada je čuo za nova pravila:

-Malo je čudno, ali je sam se navikao, biće zanimljivo. Iskreno da kažem i jesam i nisam spreman, ne znam. Potrudiću se da spremim sve unapred i da sve to bude kako treba.

Sofija Đekić i Maja Đorđević - (04. 11.)
Nakon što je Sofija Đekić oduševila svojom interperatacijom, takmičarka prekinula žiri usred komentarisanja i obratila se Popoviću sa neobičnim zahtevom.

Sofija je u duleu protiv Maje Đorđević osvojila simpatije žirija koji je nagradio sa šest glasova, dok je za Đorđevićevu glasamo samo Đorđe David.

Prva je reč dobila Ceca koja se uvek trudi da u takmičarima pronađe ono najbolje, što kod Maje večeras nije uspela.

– Sofija mi je bila stabilnija i bolji je utisak ostavila na mene, to je presudilo. Majo, nešto je tu bilo mlako, nije bilo ataka, sve je bilo ravno– rekla je Ceca, dok je njena kuma bila još oštrija.

– Kandidatkinja broj dva ja te nisam prepoznala, prva pesma mnogo loše nemoj se naljutiti ali iritantno. Kandidatkinja broj jedan večeras si bila bolja, ali za sledeći krug ti treba više– iskrena je bila Viki.

Marija je istakla kako je suština rečena i složila se da je Maja podbacila i da je bila ispod proseka.

Jedini koji je dao podršku Đorđevićevoj je bio David koji je sada objasnio i zašto je to učinio.

– Dao sam sebi za pravo pošto je bila kod mene da je podržim jer sam bio siguran da će se ovakva stvar desiti s razlogom– počeo je roker kada ga je prekinuo Popović rekavši da mu je isteklo vreme.

Snežana je upitala Maju da li je ljuta pošto je tako delovala dok je pevala, što je kandidatkinja negirala. A kada se Popović našalio da nije ni gledala žiri nego njega, to je Đurišićku još više zbunilo jer je baš tada onda trebala da da sve od sebe.

– Pevala si kao da si ljuta i ne možeš da nas gledaš. Kandidatkinja broj jedan ti si bila dominantnija iako si imala jedan žestok falš– obrazložila je Đurišička.

Bosanac je pohvalio Sofiju kako je bila odlična, a kada je krenuo da komentariše Maju, Saša ga je prekinuo zbog istekla vremena za komentarisanje, ali Bekuta se nadovezala i dodala kako je bilo bez borbe i želje.

Nakon Aninog obraćanja, Sofija se obratila Popoviću i zatražila jednu stvar.

– Saša, želim da čujem Đorđev komentar za moj nastup– rekla je nakon što je takmičarka prekinula žiri,a Popović joj je ispunio želju.

– Jedini savet koji imam da ti dam je da ne razmišljaš o tome da zadovoljiš kriterijume nekoga iza nego svoje i razmišljaj o svojoj duši i o svom doživljaju – posavetovao je roker.

Završnu reč imao je Mili koji je Sofiji poželeo dobrodošlicu u svoj tim.

Stefan Arsenijević i Mirza Pandur - (04. 11.)
Nekadašnji učesnik Stefan Arsenijević razočarao žiri nakon povratka u „Zvezde Granda“, a Snežana mu očitala lekciju koji će pamtiti.

Naime, Stefan se našao u duelu sa spremnijim Mirzom Pandur koji je osvojio šest glasova žirija, a gotovo svi su primetili da je Arsa u ranijim pojavljivanjima bio bolji.

– Stefane ja se tebe sećam, i rekla bih da nisi pevao ovako umorno. Ti nešto verglaš, ne izlazi. Mirza, odličan– rekla je Marija, na šta se Ceca nadovezala sa istim mišljenjem.

– Ja sam htela da pitam da li Arsa ima problem sa glasnicama. Kanidat broj dva odličan si bio– dodala je Ražnatovićka.

Jedina koja je dala podršku Arsi bila je Snežana koja je obrazložila i zbog čega.

– Ja sam dala Stefanu svoj glas zbog onoga što znam od ranije iako sam svim srcem uz Mirzu. Stefane, mnogi si tezgario i pokvario si svoje pevanje, mnogo mi je žao što si zaboravio na pevački stav koji bi trebalo da imaš– objasnila je Đurišićeva.

Viki je zamerila Stefanu matricu, a Pandura je pohvalila da je bio sjajan, a svoje oduševljenje nije krio ni Bosanac.

– Odlično, prelepo, tačno drugi kandidat, ne može biti bolje, bravo majstore– drao se Stojković, dok Mili nije bio oduševljen ovim duelom.

– Meni se nije svidela ni jedna ni druga interpertacija, samo što je drugi kandidat bio manje loš. Pandru, bio si mnogo bolji prošli put- rekao je Mili.

David je posavteovao Arsenijevića da se fokuira na pevanje uprkos razmišaljnju o greškama.

Na kraju se oglasila Bekuta ponosna na Mirzu.

– Pandur, nadam se da ćeš ostati kod mene. Lutaš još uvek,pozovi me ako ti treba savet– zaključila je Ana, dok je Stefan Arsenijević razočarao žiri.

Kristina Stanković i Snežana Kačar - (04. 11.)
Zbog poslednjeg duela Bosanac udario na hit Aleksandre Mladenović koji je izvela jedna od takmičarki zbog čega je izjavio kako su sve mlade pevačice Cecine kopije.

U poslednjem paru predstavile su se Kristina Stanković i Snežana Kačar koja je osvojila svih sedam glasova žirija.

Kristina je priznala da je potpuni amater što su primetili i članovi žirija koji su se potrudili da je posavetuju kako bi unapredila svoj talenat.

– Što se Kristine tiče ja bih rekla da ona može, ali je kao srna uplašena. Ona ima neki dar ali očito nedostatak iskustva. Stvarno čujem da ona može mnogo više, ali sve je to bilo amaterski– rekla je Bekuta, dok je Bosanac rekao kako mu se nijedna kandidatkinja nije dopala, ali da je morao da glasa, a zatim obrazložio svoje zapažanje.

Naime, one je pitao Cecu da li ona izvodi numeru „Kutija za bol“ koju je izvela Kačarova što je ona negirala kada je on zaključio da su sve mlade pevačice njene kopije.

–Pitao me jel moja stvar i kaže sve mlade pevaju kao ja rekao mi je da moram ja da se menjam– dodala je Ražnatovićka nakon što je Bosanac udario na hit Aleksandre Mladenović.

Popović se složio da je Kristina izabrala težak program i da je trebala da peva „Šta je to u tvojim venama“, nakon čega je zapevala Ceca, a Kristina nastavila kada je pozdravljena apalauzom.

– Jel ti znaš da se Mili nije ni rodio kada je ta pesma bila hit– šalio se popović koji je rekao da je ta pesma bila revolucija kada se pobudnio Mili.

– „Kukavica“ je bila revolucija. Kada je izašla ta pesma upoznao sam Cecu 1993. ta pesma sa tom pričom je napravljena za nekoga ko ima više od 30 godina, a Ceca je pevala sa 20. Kada je iznela tu pesmu tako da joj poveruje ceo Balkan to je bio znak za veliku karijeru ja sam je tada upoznao i rekao da ću napraviti veliku zvezdu– ispričao je Mili.

Marija je poručila Kristini da nastavi da vežba i bude uporna, a nakon pohvala za Kačarevu Viki je posavetovala da ne koristi uzvike poput: „Idemo, opa,ajde“, a David je pohvalio za energiju koju je donela.

– Snežana sve imaš samo ne toniraš, ako Snežana to sa tobom uspe ti si ozbiljna zvezda– poručio je Mili.

– Ona ne tonira zato što je boelsna, kristina u baražu uradi sve što možeš nemaš šta da izgubiš- odgovorila je Snežana Đurišić.

U sledeći krug takmičenja prošli su: Omar Džaferoski, Đula Drini, Stefan Krstić, Lejla Brčaninović, Enis Todić, Sofija Đekić, Mirza Pandur, Snežana Kačar, Ivana Šundić, Maja Đorđević, Samed Dželo i Filip Čavić.

Komentari: