Žiriju nije trebalo mnogo vremena da se „probudi“, a sudeći po najavi nove emisije žustra borba među čuvenom osmorkom tek počinje.

„Mnogo toga večeras može da bude iznenađenje“ rekla je voditeljka na samom početku četvrte emisije i bila je u pravu, budući da je u istoj potpuno nenadano Sanja Kužet doživela peh u „Zvezdama Granda“.

Haris Skarep i Dejan Dačević - (14. 10.)
Na samom startu večerašnje emisije, usledila je svađa zbog Harisa Skarepa oko koga se žiri otimao u čijem timu treba da bude takmičar.

Naime, na poziciji izazivača našao se Haris Skarep iz Novog Pazara koji je imao je čast da otvori emisiju pesmom „Za venčanim stolom“ , dok se na drugoj poziciji predstavio Dejan Dačević iz Čajniča sa pesmom,“Čemu ovo sve“.

Kao bržu pesmu Skarep je odabrao „Zaviri u moje srce“, a Dejan „Sve je prodaju“, da bi žiri presudio u korist Dejana sa glasovima 5:2, čime je Dačević ostao u timu Snežane.

Saša Popović se podsetio kako se Haris takmičio 2012. godine, a zatim i 2016. godine i kako je došao po treći put da okuša sreću, nakon ćega je dao reč Mariji Šerifović.

– Ja sam dala glas Dejanu jer mislim da je Snežana idealan izbor za njega. Harise, dobro si pevao, refreni su bili diskutabilni. Donje lage su dobre, ali o gornjim moraš da razmisliš, tehnika je bitna i koliko ti to sada možeš da ispraviš– dala je svoj sud Šerifovićeva.

Bosanac je kratko istakao da su bili ujdnačeni, ali da je svog glas dao Harisu jer on podržava moderniju varijantu, međutim Ceca je imala drugačije mišljenje.

– Ja namerno nisam glasala za Harisa da ne bi otišao kod Đurišićke, ja bih volela da je u mom timu. Obojica ste bili sjajni, čestitam– rekla je Ceca što je bilo interesantno objašnjenje Saši Popoviću.

Ipak, Mili je smatrao da je Dejan imao više energije, dok je Viki glasala za Harisa zbog bližeg repertoara koji je pevao.

– Harise znaš da ja od početka navijam za tebe, ti si divno stvorenje, kad god pevam u tvom kraju ti dođeš da me pozdraviš i to je jako kulturno od tebe, ali ovog puta sam se opredelila za Dejana jer mi je delovao svežije i poletnije, ali nemam ove aspiracije koje ima Svetlana šalim se naravno i ja želim da Haris dođe kod mene– iskrena je bila Bekuta koja je ovom izjavom otvorila „borbu“ za kandidata.

– Najbolje bi ti bilo kod mene, oni samo pričaju, ali kod mene se postaje zvezda– dobacio je Mili, na šta mu je Ceca jasno odgovorila:

– Video si čiji su kandidati u finalu, to ti dovoljno govori, samo dela, pusti reči– presekla ga je Ražnatovićka.

Đorđe David nije imao pretenzije da se bori za Harisa, jer je svoj glas dao Dejanu koji je po njegovom mišljenju bio fenomenalan u prvoj pesmi i bliži njegovom senziblitetu.

Na kraju, završnu reč imala je Snežana Đurišić koja je puna samopouzdanja tvrdila da se džabe trude oko Harisa.

– Dejane, drago mi je da si ostao kod mene, ali biće mi žao kada kolegama saopštim da će Haris biti kod mene (smeh). Harise, bio si odličan – završila je Đurišićka.

Valentina Matić i Irma Hasić - (14. 10.)
U želji da se pokažu u što boljem svetlu, učesnici često preteraju, zbog čega je Marija poludela zbog takmičarke koja peva rok i narodnjake kada joj je održala lekciju za pamćenje u nadi da će primeniti njene savete.

Nakon muškog duela koji je otvorio emisiju, Valentina Matić iz Bratunca i Irma Hasić iz Tuzle predstavile su se na velikoj sceni „Zvezda Granda“.

Valentina je pevala „Tango“ i „Jeleče“ i tako predstavila sebe u rok i narodnom stilu, dok je Irma odabrala „Korake ti znam“ i „Taj život moj“ i nakon jednoglasne odluke žirija ostala u timu Ane Bekute.

S obzirom da se Matićeva predstavila sa dva potpuno drugačija žanra, Marije je upitala šta peva kada je sama sa sobom više, na šta je ona odgovorila pop, zbog čega se Šerifovićeva pitala zbog čega je onda pevala i Zoricu.

– Volim da pevam i jedno i drugo, Zoricu sam pevala i na audiciji. Radila sam i sa vokal koačom– počela je da objašnjava takmičarka.

– Ne radi to, postavka tvog glasa nema veze sa narodnom muzikom to ti je najdobronamerniji savet za drugu pesmu. Prva pesma okej, tu ti verujem i to si ti. Nemoj to raditi sebi, imaš dovoljno sluha da čuješ, nemate identitet– konstruktivno je obrazložila, sa čim se u potpunosti složio Saša Popović.

Mili je smatrao da je Irma bila mnogo spremnija i ubedljivija o čemu svedoče i glasovi, dok se složio sa Marijinim mišljenjem za Valentinu kojoj je Snežana dala ozbiljan savet.

– Ne smeš da se kockaš kada su takmičenja u pitanju. Slažem se da ti pop bolje leži, druga kandidatkinja je bila bolja i zato je dobila moj glas– jasna je bila Đurišićka, što je potvrdila i Ceca kao i Đorđe.

Viki takođe nije imala ništa da doda na perthodno izlaganje kolega, već je obe kandidatkinje pohvalila za izgled, dok je Bosanac kratko reko: „To je to“.

– Valentina dobar si kandidat dobra ti je energija, ovo večeras shvati kao jednu lekciju iz koje si mnogo naučila. Moja mila Irma nemoj biti nervozna– rekla je Ana Bekuta.

Faris Mahinić i Ivan Simić - (14. 10.)
Treći duel u kome su se našli Faris Mahinić i Ivan Simić izazvao je haos u studiju zbog Milija, kada je Snežana priznala da je za sve kriva, a Popović pobesneo.

Do polemike među članovima žirija došlo je kada je Faris koji je pevao „Kad sretneš Hanku“ i „Kad bi znala šta mi srcu značiš“ nadjačao Ivana koji se predstavio numerama „Noć mi te duguje“ i „Balkan“ i tako završio kod Milija u timu, što je prvo prokomentarisala Ana Bekuta.

– Faris je bio divan, ali nije Milijeva šoljica čaja. Ipak, Simić mi je bio sjajn, bolja boja glasa sigurniji, bolji pokret na sceni- smatrala je Bekuta, dok je Bosanac dodao da je svoj glas dao Simiću jer je inovativan, dok je Faris samo talentovan i ne može da garantuje da će biti zvezda.

– Kandidat broj jedan, sigurno mogu odmah da predvidim da će napuniti ovaj šou– odgovorio je Mili, a Saša Popović dodao je da je njemu interesantno da vidi kako će on da radi sa pevačem sevdaha.

Ceca i Viki složile su se da za njih Mahinić bio bolji, a zatim je Marija izložila svoja zapažanja.

– Ivane standardno si bio korektan i nema tu sada neke velike evolucije, malo bolje pevaš. Kandidat broj jedan, mlado vedro čeljade. Apropo glasanja, nisam sad sigurna koliko ima smisla, ako je kandidat broj jedan izazivač on se bori za mentora, treba da sudimo ko je bolji, a ne ko je za koga– rekla je Šerifovićeva nakon čega je nastao haos u studiju.

– Mili će uništiti dete broj jedan. Kao Cecu što si uništio tako ćeš i ovo dete to je moj stav– rekla je Bekuta, kada je prekinula Snežana koja je priznala da je ona glavni krivac.

– Moram da priznam da sam ja glasala za ovog rovca da glasamo da on ostane kod Milija, ali to ne znači da imam loše mišljenje nego sam ljubomorna što će kandidat broj jedan da ostane kod Milija. Farise, čestitam ti na tvojim godinama i odabiru ovakve dve pesme, nisam imala zle namere, obojica ste dobri– progovorila je Đurišićka, što je naljutilo Popovića.

– To je bezobrazluk. Nemojte to više da radite, glasajte zaista ko vam je bio bolji- jasan je bio on.

U studiju se zatim povela polemika oko toga koliko je karijera napravio Mili, zbog čega se Viki pobunila kako je drugačije kada radi sa pevačima koji imaju karijeru i sa onima koji tek treba se formiraju, kada je Saša rekao da je sjajno što će Faris biti kod Milija.

Na kraju Đorđe je rekao kako kod nejga Faris ne bi napredovao, ali da kod Milija i tek kako može.

– Postoji velika razlika između tebe i Milija, ti priznaješ da on kod tebe ne može da napreduje, ali Mili ne priznaje– zaključio je Popović.

Anđela Arman i Aleksandra Ivanov - (14. 10.)
Iako smo navikli na oprečna mišjenja i čarke među članovima žirija, nakon jednog duela je Saša Popović u čudu zbog ravnodušnosti žirija na takmičarke koje su izazvale gotovo identično mišljenje.

Izazivač Anđela Arman iz Vršca delila je scenu sa Aleksandrom Ivanov iz Kruševca kada je žiri glasao 4:3 u korist Aleksandre, da bi Saša Popović izjednačio rezultat i njihovu sudbinu ostavio u rukama Marija Šerifović.

Armanova je pevala „Zagrli“ i „Košta me“, dok je iskusno već viđeno lice na Grandovoj sceni odabrala numere „Stine“ i „Zaslužio si sve“.

– Kandidatkinja broj dva, pevala si kao da si neka drugorazredna pevačica koja peva u Prčnju, to sa tim dugim tonovima je bilo strašno. Druga pesma, hvala ti na njoj jer je osveženje i toga se drži. Kandidatkinja broj jedan, svežija, upakovanija, sviđa mi se tvoja muzikalnost i zato sam glasao za tebe – reko je Đorđe David sa čijim mišljenjem su se složili gotovo svi.

Viki i Sneža tvrdile su da je Ivanova bila stabilnija, i da je u drugoj pesmi pokazala šta može zbog čega su joj dale glas, dok su pohvalile Anđelu za nastup, a od njihovog mišljenja nije se puno razlikovalo ni Cecino.

– Meni su one bile egal i tako je i presuđeno. Aleksandra je moja bivša kandidatkinja i presudila sam u njenu korist, a Anđela imaš lep glas i mislim da treba da budeš sa nama– dodala je Ražnatovićka zbog čega je Popović u čudu:

– Moram da kažem da sam šokiram ovim izjavama do sada– izjavio je glavni sudija, nakon čega se nadovezala Bekuta koja je svoju podršku dala Aleksandri iz istih razloga kao i njene kolege, u čemu je podržao i Bosanac.

–Glasao sam za broj dva zbog prethodnog komentarisanja, bila si ubedljivija sa isto grešaka, kandidat broj jedan je kao senica uplašena ali sa lepim glasom– dodao je Boske sa kim je mišljenje delio i Mili.

Na kraju Marija je kao iz topa presudila sa kojom kandidatkinjom će raditi.

– Aleksandra je bila ubedljivija s’ toga Aleksandra ostaje– kratko i jasno je presudila Marija.

Nenad Vitorović i Elsan Pilica - (14. 10.)
Tokom komentarisanja kandidata, na sceni dogodila se nezgoda kada je Sanja Kužet odbrusila Popoviću kao nikada do sad, a Mili pritrčao u pomoć voditeljki u nevolji.

Ovom nemilom događaju prethodio je duel Nenada Vitorovića koji je izveo numere „Dugujem ti sebe“ i „Oprosti mojoj mladosti“ i Elsana Pilice iz tima Viki Miljković koji je pevao „Robinja“ i „Sudbina me na put šalje“. Nakon jednoglasne odluke žirija u korist Pilice, kandidat je ostao u timu Viki Miljković.

Sudeći po glasovima i komentarima žirija, situacija kod ovog para je bila jasna.

– Mislim da je Elsan bio dominantniji, kod Nenada ima materijala da se doradi, jer je u drugoj pesmi proklizao sa intonacijom, ali uz dobrog mentora to može da bude odlično. Čestitam obojici– rekla je Ceca, na šta se jasno nadovezao Mili:

– Dominantniji je kandidat broj dva i bolji izbor pesmama i sigurniji. Kod kandidata broj jedan prva pesma nije bila loša, ali drugom si se detonirao– iskazao je stav kompozitor sa kojim je mišljenje delio Đorđe David kome je bilo drago što se Pilica ponovo takmiči.

Ni Marijin stav se nije razlikovao od prethodno navedenih komentara, s tim da je Nenada savetovala da poradi sa nekim iskusnijim ko će mu pomoći da pokaže svoj pun potencijal.

Bosanac nije imao lepe reči za Vitorovića za koga je rekao da nije pokazao ništa, dok je Ani na trenutak delovalo da će biti u pitanju ozbiljan duel.

– Kada je Nenad pevao prvu pesmu mislila sam da će biti žestoka borba, ali u drugoj ti je popustila intonacija, vidi se da imaš iskustva. Pilice, stameno, čvrsto to si ti – jasna je bila Bekuta, a dok se Snežana komentarisala Sanji se dogodila nezgoda na sceni.

Naime, njoj je štikla propala i zaglavila se u sceni kada je Popović prekinuo izlaganje i upitao šta se desilo.

– Puk’o ti studio– nasmejala je sve Kužetova kada je Mili pritrčao da pomogne voditeljki u nevolji i izvadi zaglavljenu štiklu na čemu mu se ona zahvalila.

– Spasio si me, Mili. Kavaljer, hvala– rekla je Sanja koja je Popoviću odbrusila kao nikada do sad.

– Ti dok pitaš šta mi je bilo, Mili me već spasio– sasekla je voditeljka.

Završnu reč imala je Viki koja je nije krila sreću povodom Elsanovog uspeha, dok je Nenadu poželela da se bori u baražu.

Sanja Stanković i Julija Petrović - (14. 10.)
Kada čuju potencijal kod nekog takmičara, članovi žirija spremni su na sve, a jedna situacija obeležila je emiisju jer se to još nije desilo u „Zvezdama Granda“. Takmičarka pevala 3 puta nakon nastupa, Ceca joj pripretila kada je čula koliko može.

Potpuni haos u studiju dogodio se nakon duela Sanje Stanković iz Leskovca i Julije Petrović iz Bele Palanke, u kome je žiri jednoglasno podržao Juliju koja je u timu Đorđa Davida.

Lekovčanka je pevala pesme „Pristajem na sve“ i „Oči, oči“ za koje su svi smatrali da je pevala prenisko.

– Julija je bila odlična, i prva i druga pesma, sve je bilo na mestu i kako treba. Što se tiče Sanje, da li je moguće da ti pevaš tako nisko?– prokomentarisao je Bosanac sa čim se složila Ceca koja se pobunila i tražila da je čuju ponovo i da joj podignu matricu za ton što su podržali i ostali.

Saša Popović odobrio je ovaj predlog s obzirom da je i sam priznao da je imao isti na probi kada ga je mlada pevačica molila da ostavi matrice niže.

Već u prvim stihovima žiri je čuo poboljšanje, kada su joj pružili podršku koja nije izostala ni od publike koja je sve vreme bodrila, a žiri se složio da je bio u pravu. Na insistiranje još jednom su podigli za još pola tona jer su smatrali da može i bili su u pravu.

– I sad šta se desilo? Ona je htela još niže da peva, ja bih joj dao i ton i po više ona neće, dajte joj sad drugu pesmu više za ton– rekao je Saša, nakon što je takmičarka pevala 3 puta nakon nastupa.

– Ti ne veruješ sama sebi, ti nemaš dovoljno elana da se boriš– prokomentarisala je Viki, dok je Ceca očitala lekciju devojci za koju smatra da može mnogo.

– Ona je navikla da peva niske intonacije i napravila si sebi raspon glasa da ne možeš da makneš i imaš strah. Kod mene bi ti propevala, dva tona više na silu. Šta si se stisla, otišla si u muške intonacije– povisila je ton Ceca.

Saša Popović je uveo pravilo da dva mentora mogu da se zamene kandidata ukoliko se oboje slože, što je obradovalo sve mentore, a zatim se obratio Stankovićevoj.

– Sanja ako prođeš odlučiće ti produkcija intonaciju – odlučio je direktor.

Na kraju Đorđe se obratio svojoj kandidatkinji.

– Julija je neko za kim sam ja jako patio kada je ispala iz takmičenja i drago mi je da si tu – poručio je David.

Robert Kamberović i Almir Delić - (14. 10.)
Po prvi put na Grandovoj sceni predstavio se šesnaestogodišnji Robert Kamberović koji se direktoru istakao još na audiciji za „Zvezde Granda“. Nakon niza izgovora, Popović naterao takmičara da se pojavi u emisiji, a razlog zbog koga je zamalo odustao je hit.

Robert se predstavio pesmama“Da je krv voda“, i “ Daću ti sve što treba“, dok je njegov duelista bio poznato lice, Almir Delić koji je pevao „Što mi oči nemaju svanuća“ i „Nikad mi se bolan ne spava“ i koji je ovog puta dobio 6 glasova žirija, dok je podšku Kamberoviću dao samo Mili.

Roberta su iz bekstejdža bodrili drugari koji su nakon nastupa otkrili kako je matrica kriva što nije dobio više glasova, nakon čega je Popović otkrio šta se zaista desilo.

– Kamberović nije bio na generalnoj probi i ja čujem on neće da dođe, a meni je bio najsimpatičniji na audiciji u Beogradu. Kada sam pitao zašto ne dolazi rekli su mi kako je rekao da nije bio obavešten i da nije dobio matrice Ja pitam sekretaricu, ona potvrdi da je obavešten, zovem ga pitam jel dobio matrice prizna da jeste– počeo je priču kako je Popović naterao takmičara da se pojavi u emisiji.

– On je došao ovde pre pola sata, ja kažem da ga zovu i kažu: “ Doći će baba ga kupa“ i posle čujem zašto nije hteo da dođe. Nisu ni matrice, ni baba nego nije ga frizer lepo ošišao i zato nije hteo– izazvao je Popović lavinu smeha u studiju, a Robert je rekao kako je pristao zato što mu je Saša zapretio da sledeće godine neće dobiti priliku da se takmiči ako se ne pojavi jer nije odustao na vreme.

Iako je odmah stekao simpatije od starne žirija, svi su se složili da mora da poradi na pevanju.

– Ti moraš da se sabereš, stabilizuješ, da kreneš da se upoznaješ sa ovim poslom, terenom , cirkusom, ovo je jedan haos od posla. Jer ako tako budeš regovao sa takvom tremom onda ovo nije posao za tebe, ali imaš potencijal– rekla mu je Marija, što je podržala i Ceca.

– On je toliko sladak i zanimljiv i stvarno si potencijal samo moraš sa nekim da radiš da te usmeri i ukroti gde treba, samo ti treba rad. Drugi kandidat profesionalno, iskusno– dodala je Ceca.

Na kraju, Popović se našalio kako Almir ukoliko ne dođe do finala ove godine, sledeće sezone ćemo ga gledati kod Žike u „Nikad nije kasno“.

Andrijana Petrušovska i Beta Sudar - (14. 10.)
Nakon jedne sezone pauze, Andrijana Petrušovska vratila se u takmičenje i pokidala. Ceca je uzela pod svoje i u potpuno drugačijem izvođenju oduševila žiri.

Iako smo je upamtili kao pop izvođača, nekadašnja finalistkinja se predstavila pesmama „Ako zgrešam neka izgoram“ i „Živote moj“, dok je njen izazivač Beta Sudar iz Hrvatske pevala „Nije ljubav to“ i „Ljubavi moja“, a žiri je presudio u korist Makedonke koja ih je oduševila.

– Andrijana, ovo što si večeras pevala je tvojih najboljih 4 minuta od kada si na ovoj sceni, s druge strane Beta, lep potencijal, lepo si pevala, ali ona mi je bila tačnija– rekla je Marija,a sledeći je reč dobio Bosanac koji je jedini glasao za Betu.

– Sviđa mi se volumen, boja glasa i nastup kod Bete kojoj sam dao glas. Druga kandidatkinja je bila perfekta, ali tanjušav glas, meni se ne sviđa ta boja inače, ali si bila odlična i bravo– istakao je Boske, a pohvale nisu izostale ni od Milija kome se Beta posebno svidela.

– Osvetlala si obraz Slavoniji, ovo što si ti izvela je bilo fanstastično. Ti imaš neku lakoću u pevanju i neku toplinu koju ja do sada nisam video u takmičenju i to je kao jedan biser da imamo. Razlog zašto sam dao Andrijani prednost je zbog tačnosti– obrazložio je Mili, sa čim se složila i Viki Miljković koja je tvrdila da se vratila i pokidala.

Snežana je čestitala Andrijani i pohvalila je za izbor pesama, a lepe reči je imala i za Betu kojoj predvđa uspeh.

– Beta mora malo pažljivije da bira repertoar, ovo su dve preteške pesme i u tom slučaju bi mnogo bolje prolazila. Što se tiče Andrijane, mi smo nedavno sarađivale i ona je baš napredovala i ovo je njeno vreme– rekla je Ana Bekuta.

Ponos nije krio ni Andrijanin bivši mentor Đorđe David kome je drago što je ponovo na sceni, a posebne reči imao je za njenu novu mentorku Cecu.

– Ovo je bilo to što treba da bude. Ja sam užasno ponosan na tebe i u pravim si rukama. Sad to da je ovo tvojih najboljih pet minuta… Te muke koje sam ja sa tobom imao ne daj bože nikom, ali moje srce je uvek sa tobom. Beti, ubila te je trema ali nema veze smatram da treba da ostaneš u takmičenju jer si strašan pevač- kazao je roker.

Na kraju Ceca je pohvalila obe kandidatkinje i izrazila sreću što sarađuje sa Petrušovskom.

U sledeći krug takmičenja prošli su: Faris Mahinić, Andrijana Petrušovska, Dejan Dačević, Aleksandra Ivanov, Elsan Pilica, Irma Hasić, Almir Delić, Julija Petrović,-Beta Sudar, Hais Skarep, Sanja Stanković i Robert Kamberović.

Komentari: