Čuvena osmorka pod kreativnom palicom Saše Popovića i za ovu subotu je pripremila red muzike i red smeha, a nova pravila koja su uvedena u ovoj sezoni i dalje se nalaze na udaru samih članova žirija..

Nova sezona muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ ruši sve rekorde gledanosti, a nakon uzbudljivog starta pred nama je i treća emisija popularnog šoua..

Mnogo zabave i dobre muzike očekuje vas u subotu od 21h na kanalu Pink televizije, a samo delić dešvanaj otkrivamo u videu.

Mirza Pandur i Danijel Vasić - (07. 10.)
Baš kao što je Saša Popović rekao na samom startu treće epizode nove sezone „Kada Zvezde Granda idu, tu trava ne raste“, a sudeći po samom početku nove emisije tako će biti i ove subote.

Čast, ali i hrabrost da probije led dobio je dvadesetšestogodišnji Mirza Pandur iz Sarajeva koji je pritiskom na taster na crtu izazvao bivšeg učesnika Danijela Vasića iz Vrnjačke Banje koji brani boje tima Ane Bekute.

Mirza se ovoga puta predstavio numerama Adila Maksutovića i Tošeta Proeskog, dok je Danijel zapevao takođe Adilov hit i pesmu Jašara Ahmedovskog.

Kako pravila nalažu, odmah nakon duela žiri je glasao za jednog kandidata, a rezultati su išli u korist Mirzi koji je osvojio neverovatnih sedam glasova.

-Pa hvala kolege šta da vam kažem- rekla je Ana Bekuta, nakon čega je Saša Popović želeo da čuje mišljenje ostatka ekipe.

-Je l’ me čuješ, Mirza, kako si? Šta ima u Sarajevu? Užasno sam srećna što si došao. Čuli smo se pre par meseci i ovo je bila moja preporuka da ovaj divni momak dođe u ovo takmičenje. Tebi i Ani želim svu sreću i gurajte daleko, slušaj je! Ako naletiš na nekog mog kandidata praštaj, šta da radimo, sad kad si već otišao tamo (smeh)- rekla je Marija Šerifović, nakon čega se Mili našalio sa takmičarem budući da ima veoma specifično prezime.

-Mirza, od večeras si ti moj omiljeni pandur. Oduševljen sam tvojom intepretacijom. Treba da nađeš pesme koje priliče tvom glasu, ali ovo je fascinantno. Intepretacija prve pesme je neverovatna, bravo majstore- istakao je Aleksandar.

-Zato sam i ovde, da učim. Praštajte, prvi mi je put- dodao je Mirza.

Novo lice u takmičenju „Zvezde Granda“ i njegova intepretacija dopali su se i Ceci i Snežani koje su takođe imale samo reči hvale na račun Mirzinog pevanja.

-Ubedljivo je bio bolji Mirza iako je i Danijel odličan pevač. Ali svakako srećno u baražu- rekla je Sneža, a Saša Popović je istakao da je Danijel ovoga puta pevao bez snage.

-Vasiću trebao si da napadneš ovu drugu pesmu, znaš kako to Jašar peva- konstatovao je direktor, a Vasić je potvrdio da je Sale u pravu.

-Ja sam ga potrošio u bekstejdžu. Raspevavali smo se. Pevali smo Vericu Šerifović, on je pevao gornju a ja donju tercu- objasnio je Mirza i pokušao da opravda kolegu.

Biserom nove sezone, Đorđe David nazvao je Mirzu ne skrivajući oduševljenje što će Pandur biti deo novog zvezdanog jata.

Dobrodošlicu talentovanom Mirzi poželela je i Viki Miljković, dok je na račun Danijela, koji je ranije bio deo njenog tima iznela nekoliko kritika, ali saveta.

I na samom kraju, Bekuta je izrazila zadovoljstvo što je Mirza od sada deo njenog tima.

Ena Mujezinović i Snežana Kačar - (07. 10.)
Duel koji je izazvao lavinu reakcija i komentara stručnog žirija je između Ene Mujezinović iz Sarajeva i nekadašnje učesnice „Zvezda Granda“ Snežane Kačar iz Stare Pazove.

Devojka iz Sarajeva predstavila se pesmama „Hej Jasmina“ i „Ljubavi moja“, dok je Sneža zapevala Cecin hit „Trula višnja“ i pesmu Viki Miljković „Volim momke koji piju rakiju“.

Odmah nakon njihovog izvođenja usledilo je glasanje žirija, koji su jednoglasno dali prednost Snežani koja brani boje tima Snežane Đurišić.

-Ena, ovo ne znači da si ti bila loša. Ja sam svoj glas dala Snežani jer mislim da je Snežana Đurišić na poziciji mentora pogodnija za nju, ali nadam se da ćeš i ti kroz baraž pronaći svoju sreću sa nekim mentorom. Ti si pop izvođač i nemoj da gubiš svoj identitet da bi animirala narodnjake oko nas. Nemoj to radiš jer onda to nema smisla. Budi svoja- posavetovala je Marija prvu kandidatkinju ovog duela.

Sa njenim mišljenjem se usaglasila i Svetlana Ceca Ražnatović i takmičarki udelila niz saveta.

-Dušo moja, kod prve pesme uopšte nismo mogli da ocenimo da li ti znaš da pevaš ili ne znaš. U drugoj pesmi se čulo da si odličan pop izvođač i možeš da budeš još bolja- dodala je pevačica i pohvalila energiju, glas i stas Snežane Kačar.

Da je Ena imala loš izbor pesama smatrao je i Bosanac, a njegovo izlaganje prekinula je rasprava oko novog pravila od trideset sekundi.

Naime, Viki je tražila još par sekundi gratis od Saše Popovića kako bi svi mogli opširnije da pričaju, međutim direktor se nije usaglasio.

-Ako neko baš bude zanimljivo pričao onda može. Ali ovo gornja laga, donja laga, a, o, u , to odmah prekidam- rekao je Sale, na šta je Bosanac odgovorio:

-Popoviću, dok ti ja to nisam ispričao vi ste imali jedan prosečan vokabular. Ja sam podigao nivo svemu i cela publika priča o lagama i svemu tome. Ćuti bre, Popoviću! Dao sam ti muzički život!

Vetar u leđa Eni je dala Ana Bekuta tvrdeći da joj se njeno izvođenje dopalo na neki neobičan način, dok je Đorđe David tvrdio da je iskustvo na strani Snežane.

Komplimenti na račun Snežaninog pevanja stigli su i od Viki Miljković, a Saša Popović je smatrao da je to zbog toga što je pevala njenu pesmu.

-Znate vi ko je komponovao ovu pesmu? Mili! Jedna od prvih Milijevih pesama- otkrila je pevačica što je potpuno šokirali Sašu Popovića.

-Viki, sve tvoje pesme znam, ali ovu ne znam! Kad si je izdala? Majke mi ne znam ovu pesmu!- iznenađen je bio direktor, a posebno kada je saznao da je Ceca pevala prateće vokale.

-Snežana je bila ranije kod mene u timu i imala je par nastupa koji su bili bukvalno neverovatni gde je publika podignuta, to je bio vrh ovog šoua. Mnogo se radujem tvom radu sa Snežanom- oduševljen je bio Mili.

Njegovo izlaganje prekinuo je Saša ističući da ne može više da sluša Milijevo hvalisanje.

-Da nisi dobar ti nikad ne bi sedeo ovde! Evo i gospođa Novka me je upozorila da te prekinem jer si počeo da se hvališ!- odbrusio je Saša.

I na samom kraju, reč je dobila Snežanina mentorka ne krijući sreću što će se njihova saradnja nastaviti.

-Ove godine mi Miloš Marković pomaže u radu sa takmičarima tako da ćemo uraditi ono što Mili nije- otkrila je Snežana Đurišić.

Saša Popović ostao je zbunjen budući da je Miloš godinama sarađivao sa Anom Bekutom.

-I dalje je Miloš kod mene!- povikala je Ana.

-Ne govore njih dve!- dobacio je Boske, zbog čega se Ana našila:

-Nas dve ne pričamo! (smeh)

Enis Todić i Mirza Čaušević - (07. 10.)
Novo pravilo u „Zvezdama Granda„ da pravo na učešće imaju stari kandidati obradovala je mnoge mentore koji se se nekad zalagali za njihov što bolji plasman. To je ove subote u takmičenju posebno usrećilo Cecu Ražnatović kada se u šou vratio njen kandidat iz prošle sezone Enis Todić iz Novog Pazara.

On je učestvovao u duleu sa Mirzom Čauševićem iz Doboja koji je bio u ulozi izazivača, a u pevački dvoboj ušli su sa pesmama „Laku noć“ od Adila i „Prokleta je violina“ Saše Matića koje je otpevao Mirza, i „Eh, da je tuga snijeg“ Dina Merlina i „Srećo, ne krivi me“ Tošeta Proeskog koje je izveo Enis.

Na kraju veoma jakog pevačkog duela, krajnji rezultat bio je 6:1 u korist Cecinog kandidata Enisa.

Ipak, koliko god je Todićev povratak u takmičenje oduševio sve, Saši Popoviću se najviše dopala njegova podrška, te je zatražio da je predstavi.

-Ta lepa devojka je Enisova supruga, majka dvoje dece od 4 i 2 godine– rekao je voditelj Voja Nedeljković, dok je Saša poručio takmičaru:

-Nikad se nisi hvalio da imaš tako lepu suprugu i dvoje dece. Ovaj drugi se rodio dok si pauzirao?!

Dragan Stojković Bosanac istakao je da mu se više dopao kandidat pod brojem 1, ali da je glasao za dvojku kako prvi takmičar ne bi otišao kod Cece.

-Ja ću ga sačekati da nekakvom greškom dođe kod mene. Voleo bih da se to desi – dodao je Boske, dok je Viki Miljković istakla da je Enis njen omiljeni Cecin kandidat.

–Mislim da si na neki način nepravedno ispao, ali da ćeš ove godine sebe pokazati u boljem svetlu. Meni se najviše dopada tvoja emocija – rekla je, a Ceca se nadovezala:

–Trebalo je da uđe u finale!

Đorđe David je pohvalio Mirzu za prvu pesmu, dok mu se druga nije dopala, a Enisa je žestoko ishvalio.

-Radujem se svaki put kad te vidim na stejdžu, jer tvoj stil, energija i boja glasa je nešto što se meni lično jako dopada – istakao je roker, a Marija Šerifović imala je drugo dilemu – zašto je Enis ispao iz prošle sezone i to tik pred finale.

-Meni se isto dopao kandidat broj 1 i mislim da je bio zanimljiv i da zaslužuje da ostane u takmičenju. Mene sad zanima šta je Enis pevao u polufinalu kad je ispao? – pitala je Marija, a kandidat odgovorio da je pevao „Tako lako“ od Dženana i „E, Branka, Branka“ od Tome Zdravkovića. Na to mu je Marija poručila da ubuduće pažljivo bira pesme i da u takmičenje dolazi sa odmornim grlom.

Bosanac je ipak imao konkretak odgovor zbog čega je Enis ispao tik pred finale.

-Tekst ne izgovaraš razumljivo. Vodi računa, tu je mentorka. Inače, ja njoj sad pomažem da ne ispadne i ove sezone- objasnio je Bosanac, a Ceca poentirala:

-Neće on ispasti, ne sekiraj se. On nije završio u finalu nesrećnim slučajem i od tada ne mogu da preživim to!

Saša Popović je naglasio da je za Enisa od velike važnosti da se ponovo pojavljuje u takmičenju, kao i da je siguran da će uz Cecu dogurati do finala.

-Drago mi je što sam opet ovde – istakao je Todić na kraju.

Đula Drini i Marta Jovičić - (07. 10.)
Đula Drini iz Cazina večeras se pojavila prvi put kao izazivač u „Zvedama Granda„, dok je Marta Jovičić iz Beograda koja je do sada bila u timu Dragana Stojkovića Bosanca, izazvana.

Đula je za prvo pojavljivanje takmičenju odabrala numere „Sedam hiljada suza“ Šemse Suljaković i „Umirem majko“, a Marta je izvela pesme „Ne kumi me majko“ i hit Aleksandre Prijović „Dam, Dam“.

Iako se ovaj duel čino neizvestan do samog kraja, čuvena osmorka je presudila, pa je tako Đula odnela pobedu sa 6 prema 1, dok će Marta ponovo pevati u baražu.

Saša Popović je na samom početku pohvalio obe takmičarke i još jednom naglasio da žiri u prvom krugu može da glasa samo za jednog kandidata.

-Obe su jako dobre takmičare, ali se glasa iskučivo za jednoj kandidata sada, to ne znači da Marta ne bi dobila šest glasova – rekao je Saša odmah nakon nastupa.

Prva je reč dobila Ceca koja nije štedela komplimente i reči podrške na račun ove takmičarke koje su večeras zablistale na Grandovoj sceni.

-Ja sam dala predost Đuli, bila mi je stabilnija, nekako više sam želje videla u tebi. Marta i ti si bila super, dobar ti je izbor pesama, ali moramo za jednu da se odlučimo. Mislim da treba da ostaneš u baražu – kazala je Ceca.

Ni Ana nije štedela reči, ali je naglasila da je primetila da je Marta za samo dve godine neverovatno napredovala.

-Ja znam Martu dugo, ti je možda Svetlana nisi čula, ali kad bi znala kako je ona napredovala…Svaka ti čast devojko, tako si me iznenadila. Što se Đule tiče, kad si otpevala prvu pesmu, ti si me kupila i to je bilo rešena stavr za tebe – rekla je Ana, dok se Snežana Đurišić složila sa njom i dodala da bi dala glas obema da je mogla.

Mili je naglasio da je Đula ipak dobila najboljeg mentora koji će joj ispraviti male finese u pevanju.

-Moram da kažem da su obe odlične. Broj jedan, mislim da je Bosanac tvoj senzibilitet i kod tebe sam čuo nešto u glasu, neki napad, atak i to podseća na neke stare pevače. Kod ovog matorog ćeš imati odličan tretman. Svaka čast i Marti – dodao je Mili.

-Marta, bila si kod mene, napredak je abnormalan i nastavi tako i mislim da ti je mesto. Čak mislim da ako prođeš treba da ideš kod Milija. Takmičarka broj jedan, kad je vrabac pustio glas, orlovi odleteše, svaka čast – kazao je Đorđe.

Viki je pohvalila obe takmičarke, i istakla da ove sezone nema loših pevača, s stim da je Đula po njenom mišljenju bila dominantnija u ovom duleu.

Na kraju je Bosanac dobio reč, ali je primetio da je na snimanje došla Suzana Jovanović, pa je pokušao da isprovocira Popovića koji nije naseo na njegove komentare.

-Neću Saša da me sputavaš, verovartno si već sada odredio ko će ići u finale. Prva takmičarka, bravo dobrodošla, druga još bolja, ali se tako desilo. Ja bih samo da pohvalim Suzanu Jovanović, inače je Saša njen suprug. Nas dvoje smo snimili pesmu koja je odredila Sašinu muzičku i ovako karijeru „Džabe care sve te tvoje pare“ – zaključio je Boske.

Svetislav Nedeljković i Stefan Krstić - (07. 10.)
Svetislav Nedeljković iz Novog Sada prvi put je večeras nastupao u „Zvezdama Granda“ i to na poziciji izazivača, dok je Stefan Krstić iz tima Marije Šerifović izazvan u ovom duelu.

Izazivač je otpevao numere „Obriši suze mala moja“ i „Suzo moja Suzana“, dok je izazvani otpevao „Jesen u meni“ i „Mia bela sinjorina“.

Posebno je Saša Popović uživao iz numeru „Suzo moja Suzana“, dok je njegova supruga Suzana Jovanović ovaj nastup posmatrala iz publike. Niko nije očekivao da će se baš ona pojaviti na snimanju emisije i to u momentu kada se izvodi ova pesma.

Duel se završio u Stefanovu korist sa pet golasova, dok će Svetislav večeras ponovo pevati u baražu i boriti se za opstanak u takmičenju.

Na samom početku komentara Svetislav se požalio da ima alergiju i da zbog toga nije mogao da iznese na pravi način pesme koje je odabrao.

Bosanac je prvi dobio reč, pa je uprkos zamerkama koje je imao na račun oba takmičara, prednost dao Svetislavu.

-Ja sam čuo da nešto nije bilo dorbo. Pogotovo je bila dobra ova pesma da se Saša raspilavio. Drugi takmičar je bio za panik da je moglo. Bilo je falša, neubedljivosti, naručito u prvoj pesmi. Druga je bila visoka, ja ti tvrdim da bi bio panik kao kuća – kazao je Boske, dok je Viki potpuno drugačije ocenila nastupe:

-Svetislave, znam da alegrija može da te omete, ali je takmičar bio dobar. Toliko te dobro poznajemo i za mene si bio fanstastičan.

Ana se saglasila sa prethodnim komentarima, a istakla je da je Stefan ipak bio bolju u ovom duelu, pa je dobio više glasova.

Iako ne poznaje starog takmičara, Ceca je dala predost Stefanu koji je po njenom mišljenju večeras bio odličan.

-Prvog takmičara je ponela atmosfera i ja mu ništa ne zameram ipak je amater, prvi put si na sceni. Stefane, bio si dobar, čak sam ustala da plešem, ne poznajem te od ranije, ali mislim da si dobar – rekla je Ceca.

Mili je istakao da je Svestislav imao grešaka, ali je ipak uspeo da podigne publiku i naglasio da bi mu bilo interesantno da ako prođe radi nadalje sa Marijom.

Na kraju je mentorka dala završnu reč, ali je i uvažila neke kritike koje je žiri izneo na račun Stefanovog pevanja, a koje je i ona sama primetila.

-Stefane, ja ne znam da li je bilo toliko falševa koliko žiri priča, ali mogu da se složim da je energestki nisi bio na svom masimunu, to je ono na čemu bi mogao da poradiš. Ti bi trebalo da znaš da ova scena to ne trpi i da imaš samo dva minuta – zaključila je Marija.

Sara Nikolić i Maja Đorđević - (07. 10.)
Duel u ononedeljnoj emisiji takmičenja „Zvezde Granda“ bio je neuobičajen jer je prva kandidatkinja Sara Nikolić (24) iz Beograda sve vreme presedela na stolici, a voditeljka Sanja Kužet istakla je da postoje opravdani razlozi za to i dala joj reč da sama objasni o čemu se radi.

-Zaradila sam diskus herniju, odnosno išijas pre desetak dana i od tada sam na svakodnevnim terapijama. Do pre neki dan sam mislila da neću moći uopšte da dođem jer je moje ustajanje iz kreveta bilo jako teško, ali je izgleda moja želja da se pojavim ovde bila toliko jaka. Jer ja da pevam mogu uvek. Bar ja tako mislim, jer pevam stvarno iz duše – rekla je kandidatkinja čiju je iskrenost publika nagradila aplauzom.

Sanja je umesto takmičarke pritisnula taster za izbor „suparnice“ u duelu i tahnologija je odlučila da to bude kandidatknjia na četvrtoj poziciji Maja Đorđević (24) iz Mladenovca, kojoj je mentor Aleksandar Milić Mili.

Prva kandidatkinja izvela je sa stolice pesme „Lepi moj“ od Snežane Đurišić i „Ti možeš sve, al’ jedno ne“ od Zdravka Čolića ali je uspela da osvoji samo jedan glas žirija, dok je sa 6 glasova nakon izvođenja pesama „Da te volim“ od Aleksandre Kovač i „Ja sam dobro“ od Nataše Bekvalac druga kandidatkinja obezbedila prolaz u sledeći krug takmičenja.

Saša Popović je upitao prvu kandidatkinju zašto se nije javila i objasnila šta joj se dogodilo.

-Mogli smo da te prebacimo za jedno 15 dana kasnije – rekao je Popović, a takmičarka je objasnila zbog čega to nije uradila:

-Nisam htela da moje ograničenje pri hodanju bude smetnja ovome.

Popović se ne kraju složio sa kandidatkinjom.

-Mi smo sve ovo napravili u funkciji ovog takmičenja, i ti ništa nisi poremetila. Čak je nekad i interesantno da neko peva na stolici, veruj mi, iako znam da nije baš lako pevati na stolici. Znam kako si pevala na audiciji, bila si zaista bolja – rekao je Saša, nakon čega je Snežana Đurišić dala svoj sud o ovom duelu.

-Neću da komentarišem tebe jer prosto si bolesna. Saša zna najbolje kako ti pevaš kad je sve u redu i on će odlučiti dalje o tvom učešću. Ovo večeras nije bilo dobro jer jednostavno snage nema, ničega nema. Mogu da zamislim kako se osećaš. Zato sam dala kandidatkinji broj dva glas, iako mislim da je i ona malo omanula sa intonacijom. Svi hoćete da pevate nisko da biste bili sigurni, pa onda nema dinamike i nema ničega. Da je moglo, ne bih ni za jednu glasala – rekla je Snežana.

Zvučni signal je prekinuo Snežanino izlaganje, a sledeća je reč dobila Marija Šerifović.

-Želim da kažem Sari da ovi glasovi sigurno nemaju nikakve veze sa time što si ti onemogućena da daš svoj maksimum. Referisali smo isključivo na osnovu toga kako si ti pevala i to pevanje nije bilo dobro. Ti samo moraš dosta da poradiš na svom vokalu. Imaš neki temelj koji nije sad nešto ne znam koliko veliki i značajan, ali veruj mi da može jer i gori nešto pevaju. Izvodljivo je ali treba mnogo vežbe. Imaš jako mali raspon. Visine ne izlaze, ali to moraš sa nekim – rekla je Marija, a kandidatkinja je zamolila za reč.

-Trenutno na sebi imam dva steznika koja mi drže kičmu – rekla je takmičarka, što je izazvalo komentare kako je ona ipak trebalo da se javi i da zamoli za odlaganje svog učešća.

-Tebi dijafragma ne radi, tebi stomak ne radi, tebi pluća ne rade, tebi ništa ne radi da bi svoj posao radila kako treba – rekla je Marija i dodala da druga kandidatkinja nije bila loša.

Popovića je zanimalo šta kažu doktori do kada će kod kandidatkinje da traje ovo oboljenje, na šta je ona odgovorila kako joj oporavak ide dosta brzo.

Mili se interesovao da li takmičarka radi i vežbe uz terapiju i izneo svoja znanja o toj temi.

-Da ti kažem, kod diskus hernije jedino ti je vežba. Samo mišić može da ga vrati nazad ili operacija. Operacija je nezgodna, moj brat to radi i najbolji je u tome, čak je pomogao i našem Popoviću kad se bio iskrivio jadanput. I ispravio ga je. Vidi ga kakav je prav, čvrst, jak, stoji – rekao je Mili.

Saša je priznao da mu nije bilo lako.

-Ja sam Saro to imao četiri godine, da znaš. Jedva sam išao i radio sam u to vreme, od 2005. do 2009. godine – rekao je Popović, a Đorđe David je otkrio koji je bio uzrok tome.

-Kad voziš dvosede stalno – rekao je Đole.

-Ne, nije tačno. Onda sam bio kod MIlijevog rođenog brata. On mi je rekao šta da radim i neverovatno koliko mi je to pomoglo. Da ne pričamo sada o tim stvarima – zaključio je Popović a Dragan Stojković Bosanac nije odoleo da nešto ne kaže.

-Je l’ se presamićuješ? – upitao je Boske.

Saša je bio iznenađen i morao je da reaguje.

-Pazi ovoga! Je l’ si ti presamićanin? – upitao je Saša Bosketa i dao mu reč.

-Meni ste bili super – rekao je Bosanac a Popović je s nevericom posmatrao kako je Bosanac završio s komentarom.

-Super ste mi bile obe. Ova koliko je bolesna dobro je i pevala, ova koliko je lepa i zdrava, dobro je i ona pevala – završio je Boske što je izazvalo smeh.

Popovića je zanimalo kada je Maja poslednji put nastupala u takmičenju.

-Bila sam pretprošle godine poslednji put u takmičenju i stigla sam do šestog kruga – rekla je druga kandidatkinja, a reč je dobio njen tadašnji mentor Đorđe David.

-Mislim da je nerealno upoređivati kaniddatkinje jer je ovde hendikep. Dobro veče, dobro je, ostale su iste one falinke o kojima sam ti govorio. Samo da kažem ona je bila u jednom duelu kada ih je Ana Bekuta sa’ranila ovde zbog garderobe – podsetio je Đole svoje kolege iz žirija na kandidatkinju i naglasio kako je generalno njen nastup bio okej, i istakao kako ga podseća na Vanesu Paradej.

Ceca Ražnatović se složila sa prethodnim izlaganjima.

-Mi žene odlično znamo šta znači nositi steznike i korsete, tu duše nemaš da pevaš – rekla je Ceca, a Sašu je zanimalo da li je i ona sama nosila te stvari.

-Pa non stop. Te korset haljine, to sve steže i puca – objasnila je Ceca.

Sašu je zanimalo i da li Ceca nosi haltere.

-To ti neću reći, to je intimno – poručila mu je Ceca, a Bosanac se interesovao kakav je osećaj kada se skinu ti steznici.

-Osećam se slobodno, ali naglašavam da poptuno devojku mogu da razumem kao i mi sve ovde koje to nosimo zarad lepote, a ne radi zdravlja. To je neizdrživo. A kako je njoj koja uz to ima i bolove, to Sale najbolje zna kako ona peva. Što se druge devojke tiče, atraktivna, meni se dopalo kako si to izvela, bila si u prednosti i čestitam – rekla je Ceca.

Viki Miljković je pohvalila izgled druge kandidatkinje, ali je naglasila da je potrebno da poradi na pevanju.

Saša je dao reč Miliju, ali se Bekuta obratila:

-Mene si preskočio – rekla je Bekuta, a Saša je odgovorio: -Hoćeš da te zaskočim? Donesite mi merdevine, molim vas.

Popović se izvinuo, a Bekuta je dobila reč.

-Čim se ne družiš sa Đorđem, ti se upristojiš kada je u pitanju oblačenje. Pevala si takođe pristojno, ništa van toga. Još mora da se radi, ima tu još dosta problema, ali za početak si lepo obučena. Sad moram da te pohvalim – rekla je Bekuta.

Mili je bio zadovoljan rezultatom i činjenicom da druga kandidatkinja ostaje kod njega u timu.

Danijel Knežević i Omar Džaferoski - (07. 10.)
Poslednji muški takmičarksi par u večerašnoj emisiji bili su Danijel Knežević (23) iz Ljubljane koji je bio u ulozi izazivača i Omar Džaferoski (22) iz Skoplja koji je u timu Đorđa Davida.

Danije je izveo pesme „Isti mi je svaki dan“ od Saje Kapića i „Nemoj druže“ od Ivana Kukolja za šta je dobio jedan glas žirija, dok se Omar opredelio za numere „Pesmo moja“ od Zdravka Čolića i „Srce nije kamen“ od Tošeta Proeskog i osvojio 6 glasova žirija.

Ceca je prva dobila reč.

-Mislim da je bila velika razlika između kandidata. Kod prvog kandidata ne znam ni ko peva prvu pesmu u originalu. Želim ti svu sreću, ali drugi kandidat je bio mnogo bolji – rekla je, a Marija se odmah obratila takmičaru koji je ostavio ubedljiviji utisak.

-Super izgledaš i super se ponašaš na sceni ali moraš da budeš vedriji. Mnogo si ozbiljan i vučeš na neki operski izraz lica – poručila je Marija drugom kandidatu.

Sašu Popovića je zanimalo šta je drugiu kaniddat radio od prošlog učešća u „Zvezdama Granda“.

-Bio sam u Americi, u Čikagu, malo sam šetao, malo sam radio. Tamo sam rođen i imam puno familije koju sam otišao da obiđem – rekao je Omar.

-Tamo si rođen, imaš američki pasoš? Blago tebi – rekao je Popović, a onda se obratio prvom kandidatu i pitao ga šta radi u Sloveniji.

Danijel je otkrio da se bavi pevanjem i da se gotovo pola familije sa strane njegove majke bavi muzikom.

Dragan Stojković Bosanac nije bio zadovoljan ovakvim objašnjenjem.

-Odakle si inače? – upitao je Boske, na šta je takmičar odgovorio da mu je otac iz Oštraluke kod Prijedora a majka iz Šida.

-To se čuje. Zato malo ravnije pevaš kao Popović kako svira – dodao je Bosanac i potom obrazložio svoj glas:

-Hteo sam da glasam za jedinicu ali je Ana rekla da raskidamo koaliciju. Meni je jedinica bila nadahnuta a pretačna dvojka i pomalo ravna. Taj lirski tenor je divan, ali slabo upotrebljiv dinamički. Moraš pobuđivati… Jel’ isteklo vreme – zapitao je iznenada Boske, dok ga je Popović nemo posmatrao.

Usledio je zvučni signal za kraj izlaganja.

-Evo sad ti je isteklo, šta 100 puta pitaš, pa pričaj? – rekao je Bosketu Popović, ali je ovaj odbio da nastavi izlaganje.

-Neću, sviraj ti sebi, nemoj meni – poručio je Boske.

Reče je dobila Ana Bekuta.

-Danijel Knežević se meni dopao. „Isti mi je svaki dan“, tu pesmu nisam nikad čula ali u tvojoj interpretaciji mi se jako dopala, nije ni važno. Ti si meni i borbeniji i pokretljiviji. Više si mi se dopao. Što se tebe Omare tiče, ovo što je Marija rekla to je ono na čemu treba da radiš. Da se maneš tog stava – rekla je Ana.

Bosanac se pobunio kako Marija ima protekciju i da je nikada ne prekidaju, i usledilo je komešanje u vezi sa ograničenjm vremena.

Snežana Đurišić imala je slično mišljenje kao Marija Šerifović, a Viki je obrazložila svoj sud:

-Kod kandidata broj jedan je problem što si ti izabrao pretežak repertoar. Da si izabrao malo lakši repertoar izabrao… Vi mislite da ćete ostavti bolji utisak ukoliko izaberete što težu pesmu i kad izađete na ovaj točak prosto mi bude žao kako se mučite. Da si samo malo nižu lestvicu izabrao večeras ti bi ostavio drugi utisak.

S obzirom da mnogi članovi žirija nisu znali ništa o prvoj pesmi koju je izveo prvi kandidat, Popović je upitao takmičara odakle takav izbor.

-Ta numera se proslavila na Tik-toku i očekivao sam da je možda članovi žirija neće znati, ali sam mislio da će je Marija znati, jer znam da mnogo zna pesama po mrežama – rekao je Danijel, a Popović priznao da je i sam iznenađen.

-Ja koji sam čovek koji je toliko pevača iznedrio i koji vodi produkciju, nisam čuo za njega – rekao je Bosanac, a Marija je dodala da je Sejo Kapić iz Norveške.

Aleksandar Milić Mili pohvalio je nastup prvog kandidata.

-Bio si fantastičan. Odabir pesama fantastičan. Mislim da si to uradi odlično, ali imaš sve simptome prvog nastupa. To će polako da se reši i radujem se tvom nastavku takmičenja – rekao je Mili i potom se obratio drugom kandidatu.

-Standardno dobro ali ravno. Mislim da moraš da ubaciš unutra neki kerozin i da zapališ, i onda ćeš biti na dobrom putu.

Poslednji je reč dobio mentor Đorđe David koji je imao obrazloženje u 30 sekundi, koliko i traje komentarisanje žirija.

-Jako sam radostan jer sam želeo da se vratiš ove sezone i sve ono što su ti rekli, to ti govorim i ja već ne znam koliko godina. Moraš da naučiš da se smešiš. Što se tiče kandidata broj jedan, moje je mišljenje da treba da nastaviš ovo takmičenje, ali tu je Baja Patak koji odlučuje o tome– rekao je roker, a Popović je bio iznenađen i zatražio je objašnjenje.

-Ko je taj? – upitao je iznenađeno, a Đole je objasnio:

-To je onaj što ima jako puno para i gospodari ovim ovde cirkusom.

-Koje budala – prokomentarisao je na kraju Popović.

Nevena Novaković i Lejla Brčaninović - (07. 10.)
Poslednji duel ove subote koji je oduševio žiri odigrao se između Nevene Novaković iz Ugrinovaca koja je bila na poziciji izazivača i Lejle Brčaninović iz Žvinica koja je izazvana u ovom duelu, a koja je do sada radila sa Violetom Miljković.

Ove dve mlade dame priredile su sjajan muzički spektakl u kojem su nijanse odlučivale. Nevena se u ovom duelu predstavila pesmama ,,Ne zaboravi me“ i ,,Senke“ dok je Lejla to učinila numerama ,,Dve muzike“ i „Kleo se kleo“.

Po završetku njihovih izvedi rezultat je bio 4:3 u korist Lejle, tako da je Saša odlučio da svojim glasom izjednači i ostavi mentorki Viki Miljković da odluči koga želi u svom timu a koga šalje u baraž.

-Za Lejlu sam glasao zato što je to bilo zrelije pevanje – poručio je Đorđe pa se brzo prebacio na Nevenu:

-Popoviću, ako bi mi dodelio nekoga ko peva narodnu muziku, ja te molim da ona dodje kod mene u tim jer ja smatram da je ona biser – obratio se Đorđe Saši.

-Obratite pažnju na devojčicu iz Zemuna. Ona je jako talentovana – kratko je rekla Ana, a sa njom je složila i Snežana dodavši da je sigurna da je pred njom dobra karijera.

-Potencijal si veliki i ne sme ništa da te zaustavi. Treba ti rad sa dobrim mentorom i ti ćeš napredovati rapidnom brzinom – istakla je Ceca.

Ne dešava se često da Bosanac ostane bez teksta nakon nekog nastupa na Grandovoj sceni, pa je tako poželeo da takmičarka koja ode u baraž dođe kasnije baš u njegov mentorski tim.

–Ti si najbolje dete ovde koje se pojavilo. Bolje da ideš u baraž, možda ćeš doći meni – ispričao je Boske.

Na samom kraju komentara, Violeti je pripao najteži zadatak, pa je morala da se odluči između dve mlade i talentovane pevačice.

-Odlučujem se za Lejlu zato što mislim da je ona spremnija da nastavimo da radimo, ali vrlo rado ću sačekati baraž u kom nije isključeno da opet dođeš kod mene – obratila se Viki Neveni za kraj i time presudila da zadrži Lejlu a Nevenu pošalje u baraž.

U sledeći krug takmičenja prošli su: Mirza Pandur, Snežana Kačar, Enis Todić, Đula Drini, Stefan Krstić, Maja Đorđević, Omar Džaferoski, Lejla Brčaninović, Marta Jovićić, Nevena Novaković, Danijel Knežević, Mirza Čaušević.

Komentari: