U novoj emisiji ove subote biće puno smeha, zabave i dobre muzike, ali i neočekivanih rasprava žirija.

Jelena Prole i Andrea Suljić - (30. 09.)
Večerašnjom emisijom startovala je druga epizoda šoua „Zvezde Granda“ koji je od ove sezone potpuno promenjem.

Osim novih takmičarskih parova, svaki član žirija na početku emisije dobija broj, tačnije poziciju starog kandidata, kojim mu se dodeljuje mentorstvo.

Tako je ove subote Ana Bekuta na poziciji broj tri, što je znači da je stara kandidatkinja Jelena Prole iz Zrenjanina od ove emisije u njenom timu.

-Ono što je bitno je da muškarci mogu da izazivaju samo muškarce, a devojke su protiv devojaka. Što se tiče ocenjivanja svaki član žirija može da glasa samo za jednog. Mislim da možemo da krenemo – objasnio je novo pravilo Saša Popović, nakon čega je na scenu izašla Andrea Suljić iz Krupnja (17) koja je pritiskom na tester odabrala Aninu kandidatkinju.

Nova takmičarka Andrea prva je krenula sa nastupom, a za prvi krug odabrala je pesmu „Svako traži novu ljubav“, dok je njena „protivnica“ Jelena odabrala numeru „Suze kraljice“.

U drugom krugu duela 17-godišnja Andreana otpevala je hit „Drugarice, prokletnice“, a Jelena iz Zrenjanina odlučila da to bude pesma „Tri života, srca tri“.

–Hajde da vidimo kako će žiri da glasa, ko će od njih dve da ostane u timu Ane Bekute – rekao je Popović, nakon čega je usledilo glasanje.

Pet prema dva bio je krajnji rezultat, što je značilo da je izazivač pobedio u ovom delu i da je Andrea dobila Anu Bekutu za mentorku.

-Meni je prva kandidatkinja bila dobra, bila je razdragana, dobro je pevala, odlični trileri, jedan dobar narodnjak i meni se to dopalo – rekao je Dragan Stojković Bosanac, a isto mišljenje imala je i Ceca Ražnatović. Ipak, nije štedela reči ni za drugu kandidatkinju.

-Atraktivna je i lepo peva, ali prednost sam dala Andrei –dodala je.

Snežana Đurišić je posavetovala Andreu da bi trebalo da sazri da bi pevala pesme Vide Pavlović, ali da je odličan narodnjak, dok se Marija Šerifović nije složila.

-Jelena je pevala tačnije, zbog toga sam njoj dala prednost. Andrea ima potencijal, ali ne dopada mi se njena boja glasa i ne znam koliko je to upotrebljivo i komercijalno – istakla je Marija, a Popović dodao da misli da takmičarka ima problem sa nosem.

-Nije malo, žena peva kroz nos – dodala je Mara, a Viki Miljković istakla da joj glas još uvek mutira, budući da ima samo 17 godina.

-To nije boja koju tehnikom ne možeš da rešiš– nadovezao se Aleksandar Milić Mili, ali je prednost dao drugoj kandidatkinji.

Đorđe David rekao je da je Jelena bila atraktivnija, ali da ju je trema savladala, dok je Andrei dao sugestiju za stajling.

-Pošto si mnogo mlada, ta dužina suknje nikako nije za stejdž- rekao je roker, a nova mentorka Ana se nadovezala.

-To su stvari koje možemo da menjamo, tu dužinu suknje. Dopada mi se što pesmu ščepaš i pevaš. Ideš pravo, dobrim putem i to je veliki dar. Drago mi je da si kod mene – zaključila je Bekuta.

Popović se skrenuo sa teme i pitao Bosanca da li kao pravi penzioner koristi sve pogodnosti koje oni imaju.

–Da li si uzeo besplatnu karticu za gradski prevoz? Znam da ima Mercedesa kocku koji troši 2o litara, pa ti se ne isplati da ga voziš po Beogradu – rekao je Popović, a Bosanac mu odbrusio:

-Ja sam penzioner i dičim se svojom penzijom, ali podržavam sve intencije koje vladaju u ovoj zemlji. Imam u Srbiji svoju kartu po kojoj se vozim za džabe po Beogradu,a ti verovatno imaš hrvastku. Lako je tebi kad ne živiš od penzije, sramoto jedna.

-Kako ne živim od penzije? Penzija mi je najmilija stvar- odgovorio je Saša, a Bosnac se nadovezao:

-Lako je tebi kad imaš penziju 128.000 dinara.

-Trenutno imam 102.00 dinara- otkrio je Popović, a zatim pitao Anu Bekutu kad će ona u penziju.

-Ja sam u penziji od marta, Bogu hvala. Mora Bosanac da mi objasni gde da nabavim tu karticu– rekla je Ana, a Popović dao predlog da zajedno odu i naprave propusnicu za gradski prevoz i voze se po Beogradu.

-Može, ja nikad nisam vozila beogradskim gradskim prevozom- odgovorila je Bekuta.

Aleksandar Anastasov i Danijel Trajković - (30. 09.)
U muškom duelu „Zvezda Granda“ ove nedelje našao se Aleksandar Anastasov iz Velesa koji je bio u ulozi izazivača, dok je random odabirom dobio starog kandidata Danijela Trajkovića (19) iz Kragujevca, predstavnka Snežane Đurišić.

Izazivač se predstavio pop-rok pesmama „Tu noć kad si se udavala“ i „Srce na cesti“, dok je Danijel odabrao narodnjački repertoar i numere „Ponos“ i „Procvetala ljubičica“, a krajnji rezultet zbunio je sve, budući da je žiri menjao odluku.

Ipak, na kraju je odlučeno da 5 glasova ima Danijel, a Aleksandar samo 1.

–Nemojte to više da radite. Kad udarite taster nemojte da gledate ko je šta udario – vikao je Saša Popović, dok je Ana Bekuta dala opravdanje da od fascikle nije videla.

-Levo je jedinica, desno je dvojka, baš kao što pišeš– odgovorio joj je Popović, na šta se ubacio Đorđe David i okrivio Dragana Stojkovića Bosanca.

-Čim sednu jedno pored drugog tu je problem- dodao je roker.

-Glasala sam za Danijela jer je kec bio bevoljan i bezličan, ali ni Danijel mi nije odgovarao. Ne znam koliko puta treba da kažemo da što više trilera je bljak, to nauči za života – marija

-Ne razumem o čemu se ovde radi. Ja čujem glas naroda, video sam kad je publika skočila dok je Danijel pevao. Aleksandar je bio umiven i nije bio falš, ali Danijel je pevao najbolji narodnjak. Bravo, sve si naučio- rekao je Dragan Stojković Bosanac, ali se sa njim nije složio Aleksandar Milić Mili.

-Je l’ ima neko baterije za slušni aparat? – pitao je Mili.

Viki Miljković složila se sa Bosancem da je Danijel bio dobar i da Mili komentariše muziku koju ne poznaje.

-Aleksandar peva previše za sebe, a Danijel mi je super. Možemo da raspravljamo o količini trilera, ali je njega lako skinuti sa trilera, a teško ih je dodavati – konstatovala je Ana Bekuta, dok je Danijelova mentorka čestitala na nastupu i poručila mu da će sigurno lepo vežbati na mentorskim časovima.

Lana Agić i Nikolina Perković - (30. 09.)
Ženski duel koji je ove subote prodrmao gledaoce ali i žiri „Zvezda Granda“ dogodio se između Lane Agić iz Leskovca i Nikoline Perković iz Klisa.

Ove dve mlade dame priredile su muzičko-scenski spektakl, ali je Lana za nijansu bila atraktivnija, budući da je skinula pokrete i kostim Tee Tairović čiju je pesmu i pevala.

Lana se u duelu borila pesmama „Maskarada“ i „Daj, daj“, dok je Nikolina to učinila numerama „Dalmatinka“ i „Devojka sa sela“.

Ipak, Lani ni trbušni ples, kao ni kostim nisu pomogli da prođe direktno u sledeći krug, jer je žiri glasao sa 5:2 u korist njene protivnice.

-Lana, nije trebalo da pevaš sporu pesmu, već dve brze. Evo za sve kandidate, mogu da se pevaju dve brze ili jedna spora, jedna brza, ali nikako dve spore – poručio je Saša Popović.

-Meni je Lana toliko atraktivna da nisam mogao da ne dam glas. Šezdeset posto imaš, e sad pevanje moraš da toniraš, da napadaš, glas da uvežbaš i ako to uradiš, nema kraja. Izgledaš vrhunski – rekao je Aleksandar Milić Mili, a njegovo mišljenje delila je i Ceca Ražnatović.

-Sa mentorom možeš daleko da doguraš, samo da ti se pronađu dobre, adekvatne pesme. Vidim potencijal u njoj- dodala je Ceca.

–Meni nije bilo dovoljno, dvojka mi je bila bolja – kratko je rekla Marija Šerifović, dok je Viki Miljković posavetovala Lanu da poradi na svemu i da će biti super.

–Zaista mora na pevanju da poradi i da to uradi sa mentorom. Slatka je i može da bude dobar pevač – izjavila je Snežana Đurišić za Lanu, dok je Dragan Stojković Bosanac dodao da sve ima, ali joj fali pevanje a zatim se osvrnuo na Nikolinu.

-Bila je standardno dosadna, ali njanjava, dve spore pesme se ne mogu oprostiti– zaključio je Boske.

Filip Caković i Đorđe Jovanović - (30. 09.)
Pravi narodnjački duel dogodio se ove subote u „Zvezdama Granda“ između Filipa Cakovića iz Čačka i Đorđa Jovanovića iz Niša. Ipak, niko nije znao šta se dešava iza scene sve dok Saša Popović nije u emisiji otkrio.

Inače, u ulozi izazivača našao se Filip, dok je Đorđe branio boje starog tima Aleksandra Milića Milija i krajni rezultat bacio je Sašu u rebus.

Kako je ishod duela bio 4:3 u Filipovu korist, Saša je imao dilemu.

-Ako izjednačim na 4:4, onda Miliju dajem mogućnost da bira da li će jedinicu ili dvojku, ili da ostavim rezultat 4:3 i da Caković prođe direktno – pitao se Saša, a žiri dobacivao da prepusti odluku Miliju.

-Ja ću da izjednačim, neka Mili kaže koga hoće-rekao je kreativni direktor „Granda“, a Mili rekao da u Filipu vidi potencijal, nešto novo i sveže i odabrao njega za svoj tim.

-Nisam sigurna iz kog razloga sam glasala. Nisam čula ništa novo ni od jednog kandidata- rekla je Marija Šerifović, a Ana Bekuta pohvalila Filipovu promenu, budući da je ranije pevao pop muziku.

-Filip je čak hteo da odustane večeras od takmičenja iz razloga što je mnogo bolestan. Verujte mi da je jedva pevao, ja sam ga zamolio. A da li ti misliš Ana, da Mili sa njim može nešto da uradi? – pitao je Popović, a Bekuta odgovorila potvrdno.

-Filip mi se dopao i moj glas je dobio jer je nov, može mnogo toga i verujem da će Mili da uspe sa njim- rekla je Snežana Đurišić, dok je Dragan Stojković Bosanac iskritikovao Cakovića.

-Loša boja glasa, lep je momak ali sa njim se ništa ne može uraditi. Odaje finu pojavu, ali boja glasa onako. Drugi kandidat je meni lutka i još se ugojio – konstatovao je Boske.

Jovana Bešović i Atomska Mina - (30. 09.)
Mlada i talentovana pevačica Jovana Bešović našla se večeras u poziciji izazivača u petom po redu duelu u „Zvezdama Granda“. Pritiskom na ceveni taster odabrala je svoju protivnicu, a to je svima dobro poznato lice Atomska Mina koja se nekoliko sezona ranije takmičila.

Jovana je za ovo veče odabrala pesme „Tvrđava od ljubavi“ i „Ljubav fatalna“, dok je Mina odadrala pesme „Dve Muzike“ i „Ne tiče me se“.

Devojke su dale sve od sebe da se pokažu u što boljem izdanju, a tome svedoče i glasovu čuvene osmorke koja je ostala bez teksta nakon ovog nastupa. Duel se završio 4 prema tri u Mininu korist, pa je Saša izjednačio, dok je Marija na kraju dovedena u situaciju da bira.

-Ja sam ovde od 2015. godine, i često se ponavljaju kandidati, iz godine u godinu slušamo jedno te isto. Meni se stavrno nije dogodilo da sam čula da je neko ovoliko napredovao kao Mina. Devojko, svaka čast, ja sam ostala u šoku. Atomska Mina ljudi peva, ona je bila kod mene, sada je i bolesna, ali to nismo govorili. Da postoji u ovom takmičenju ono zlatno dugme, ja bi ga kliknula da ideš u bilo koje kolo. Mina ide dalje, a ti devojko, bila si dobra, ali je ona bila ubedljivija – rekla je Marija.

Nakon reči svoje mentorke, Mina se rasplakala na sceni, a kroz suze je uspela da kaže nekoliko reči.

-Ja sam u šoku, hvala do neba, žiriju, publici. Počela sam da radim sa bendom, naučila sam tehnike disanja, nisam mogla visine da izvlačim, prosto sam se oslobodila i krenula u posao – kazala je Mina.

Kako je Ana Bekuta dala glas takmičarki broj jedan, u svom komentaru iznela je zbog čega je tako odlučila.

-Sigurna sam u Marijin izbor, ali sam mislila da niko neće dati glas takmičarki broj jedan. Nas troje smo skrenuli pažnju na jedan vokal, mislim da si malo ukočena, ali vreme je pred tobom da se oslobodiš – kazala je Ana, a odmah se nadovezala Ceca:

-Upravo što je Bekuta rekla, nas troje smo glasali za broj jedan, bili smo sigurni da će Mina ovojiti sve, kao što nas je i osvojila da se ne lažemo. Napredovala je, sve čestike, ali morali smo i njoj da pokažemo i ukažemo poštovanje, ona je prvi put na sceni.

Bosanac je da prednost Jovani i niše štedeo reči pohvale u komentaru, a sa druge strane pohvalio je i Minin napredak.

-Dobro si napredovala Mina, ali meni je otkrovenje večeras broj jedan. Takav atak u glasu i visine pucaju, izgovor teksta, sve imaš, malo ti treba pokazati, meni si bila super. Mina je napredovala, ali videćemo dalje.

Viki je dodala da je Jovana bila samo manje dominatna na sceni u odnosu na Minu, ali samo ubog iskustva koje ima.

Mili je izneo sve pohvale na račun obe takmičarke, ali nije krio da ga je Mina posebno iznenadila.

-Jovana, zagazila si jako, pokazali sve puteve, sada ti samo predstoji rad, na sceni izgledaš fantastično. Mina, ja sam se digao odmah na prvoj pesmi, nisam mogao ni da zamislim da ćeš ti ovako pevati – rekao je Mili.

Armin Zukić i Sidik Šabanović - (30. 09.)
Armin Zukić iz Tuzle našao se večeras u poziciji izazivača, dok je za svog protivnika odabrao sunarodnika Sidika Šabanovića kome je do sada mentor bio Dragan Stojković Bosanac.

Izazivač je otpevao numere „Zabranjena ljubav“ i „Ja nisam taj“, dok je iazvani pevao „U lepom starom gradu Višegradu“ i „Čudna jada od Mostara grada“.

Duel se zavšio u Sidikovu korist, dok je Armin dobio jedan glas i večeras će ponovo pevati u baražu. Omah nakon nastupa Saša Popović je otkrio da se Sidik u međuvremenu oženio, a Bosanac je dodao da njegovi roditelji nisu znali za venačanje.

-Ti si se oženio? Pa da li si zavao nekoga od nas na svadbu? Ja sam čuo da si doveo mladu i da niko nije zanao za to – pitao je Sale, a odmah se ubacio Boske:

-Ma niko živ nije znao, svi smo ostali zatečeni u Grandu. Ja pitam da li se oženio, jedni kažu jeste, drugi kažu nije. Zovi onda kući, telefona nema. Pitam gde je Sidik, kažu sa mladom, neka ti je srećno.

Nakon toga, Sidik je otkrio da je tačno da se tajno oženio i da roditelji nisu znali za to, ali je najavio da će tek pravti svadbu.

-Tačno je sve, niko nije zano. Svadba će biti uskoro, devojka je iz Maribora, ali je poreklom iz Bosne.

U komentarima su se članovi žirija saglasili da je Sidik bio bolji u ovom duleu, ali da Arnimu svakako treba dati novu šansu. Bosanac je zatim imao samo reči pohvale za Cecu, jer kako je priznao odlične komentare ima od kada sedi pored njega.

-Za mene je večeras najveće otkrovenje Ceca. Toliko lepo pričaš, gađaš, od kad si prešla na ovu stranu gde harizma i znanje buja. Bravo Ceco i ne menjam te za sada. Sidiče, čestitam, bravo sine, ne menjam te do nekog boljeg takmičara. Arnime, bio si dobar i voleo bi da dođeš kod mene, tako se peva u Bosni – zaključio je Bosanac.

Katarina Tojagić i Tea Stoševska - (30. 09.)
Katarina Tojagić iz Beograda našla se večeras na poziciji izazivača u sedmom po redu duelu u „Zvedama Granda“. Njena protivnica bila je Tea Stoševska koja je ostala kao poslednja devoka u timu izazvanih.

Kaća je otpevala numere „Branim“ i „Minus i plus“, dok je Tea izvela pesme „Provereno“ i „Legtimno“.

Devojke nisu bile na visini zadatka, pa je žiri glasao samo zbog pravila i svi su skoro u komentarima izneli kritike na račun obe pevačice.

Pobedila je Katarina, šest prema jedan u ovom duelu i ona će od sada raditi u mentorskom timu Cece Ražnatović.

Marija je na samom početku izlaganja čestitala Aleksandri Prijović na uspešnim koncertima u Areni, a onda je bez zadrške komentarisala pevčice.

-Ja ću da se isečem, razneću se bombom! Meni se ovo nije dopalo, glasala sam jer sam morama. Sada bih presekla žilu kucavicu, ali bi Verici bio žao. Devojke izvinite, ali mi je ovo nije dopalo. Ako moram da priznam, broj jedan je pevala tačnije – rekla je Marija, a Snežana se saglasila sa njom.

Ostali članovi su izneli slične reči kao i Marija, samo je Bosanac imao malo drugačije mišljene od svih.

-Mislim da cure nisu krive, ovo su takve pesme, nema šta da se peva tu. Dosada Božija, a vi ste bile onako. Da li je bio falša, ko da je sada to važno.

Na samom kraju Ceca je priznala da je čeka veliki rad sa Katarinom i poželela je sreću takmičarki koja je otiša u baraž.

Vinko Miloš i Rijad Rahmanović - (30. 09.)
Duel koji je sve fascinirao bio je između dvadesetčetvorogodišnejg momka iz Gruda, Vinka Miloša koji se ove večeri našao u ulozi izazivača, i Rijada Rahmanovića iz tima Viki Miljković.

Vinko Miloš večeras je otpevao numere „Sipajte mi još jedan viski“ i „Ona, ona“, dok je drugi duelista odabrao malo drugačiji repertoar i predstavio se pesmama „Kasno će biti kasnije“ i „Da si lepa kao nekad“.

-Ko pobedi od njih dvojice ostaje kod Violete, a onaj drugi će se boriti u baražu- objasnio je Saša Popović na samom početku nakon čega je usledilo glasanje žirija.

Ovoga puta mentori su glasali jednoglasno i prednost dali Rijadu koji će nastaviti da se bori za titulu zvezde Granda braneći i dalje boje tima Viki Miljković.

-Trebalo bi pohvaliti prvog momka koji je došao iz Gruda i ima divan lirski tenor, a ti sitni faulovi to ništa nije za ovu scenu. Ti si meni pevao perfektno i bravo za izbor pesama- rekao je Bosanac.

-Ja ću da kažem, prvu pesmu je vrhunski pevao, nju je pevao i na audiciji u Sarajevu. Samo je drugu pesmu sada promašio inače je jako dobar pevač- zaključio je Popović sa čime se usaglasio i ostatak žirija.

Da je apsolutno zaslužio pohvale potvrdila je i Ceca Ražnatović tvrdeći da je Vinko Miloš i te kako dostojan ove scene.

-Imaš prelepu boju glasa- poručila je Svetlana, a potom je i Mili dao svoj sud.

-Ti si za mene jedno otkrovenje. Ta boja glasa i ta emocija su sjajne. Moram da kažem da sad znam tri kandidata koja će biti u baražu i za koje bi me srce bolela da ne prođu- poručio mu je Aleksandar.

Iako takođe oduševljen, Đorđe David imao je nekoliko saveta ali i sugestija za prvog kandidata.

-Trileru nije mesot u pesmi Željka Samardžića, ali iz Gruda dolaze veoma dobri i talentovani pevači- istakao je roker.

Međutim ovaj komentar nije se dopao ostatku žirijske ekipe koji su tvrdili da Željko Samardžić peva sa trilerima, a kako bi to dokazali u jednom momentu je čak i Ceca zapevala.

-Kada dođeš u situaciju da od nas čuješ ove primedbe ti si super! Ovo su sitnice koje su zanemarljive, svakako si odličan kandidat, ali eto, morali smo za nekoga da se opredelimo. Po mom mišljenju je za nijansu bio bolji Rijad- dodala je Snežana Đurišić, a ponosna mentorka Viki Miljković nije krila ponos zbog uspeha svog takmičara.

U sledeći krug takmičenja prošli su: Katarina Tojagić, Sidik Šabanović, Andrea Suljić, Filip Caković, Atomska Mina, Rijad Rahmanović, Nikolina Berković, Danijel Trajković, Armin Zukić, Jelena Prole, Jovana Bešović, Vinko Miloš.

Komentari: