Već u subotu od 21 čas imaćete prilike da upoznate nove takmičare i uživate u sjajnim vokalima mladih talenata koji će se ove godine boriti za laskavu titulu.

-Ovo su nova pravila koja nikada nisu bila za ovih dvadeset godina- istakao je Saša Popović i otkrio da će novi koncept učiniti takmičenje još zanimljivjim i dinamičnijim.

A kako da prva epizoda prođe bez šala i doskočica članova žirija? S obzirom da su mentori i ove sezone spremni da mnogo vremena provedu u Grandovom studiju, a sve sa ciljem da pronađu pravu zvezdu, Viki Miljković je jednom rečenicom nasmejala mnoge.

Podsetimo, snimanja novih epizoda su uveliko u toku, a emitovanje najgledanijeg muzičkog takmičenja startuje u subotu, 23. septembra sa početkom u 21 čas na Pink televiziji, Sitelu, TV Nova BiH i Nova M.

Uvedena su nova pravila koja će sigurno promeniti tok i dinamiku takmičenja, a Popović je na samom početku emisije objasnio gledaocima kako će od sada izgledati Zvezde Granda.

-Ja sam super i jedva sam čekao da krenemo sa novom sezonom,, sedamnaestom po redu. S obzirom da smo prve audicije krenuli 2003. godine, znači da je sada dvadeset godina „Zvezda Granda“. Sada slede nova pravila koja nikada nisu bila za ovih dvadeset godina. Objasniću brzo, ali će gledaoci već ukapirati sami posle prvog, drugog para. Ove godine imamo izabrane kandidate, to su oni koj su se već takmičili, ali nikada nisu došli do finala. Njih ima 32, dakle to su izabrani kandidati i svaki od mentora po 4 kandidata, dva muška dva ženska. Dva su sami birali, dok su druga dva dobili od produkcije. Tim kandidatim će se suprotstaviti izazivači, a njih ima 96. Zapravo 48 muškaraca i isto toliko devojaka-rekao je Sale na samom početku i dodao:

-Ono što je bitno je da muškarci mogu da izazivaju samo muškarce, a devojke su protiv devojaka. Što se tiče ocenjivanja svaki član žirija može da glasa samo za jednog. Imamo izabranog i izazivača i taj koji pobedi ostaje u emisiji, a onaj koji je izgubio ide u baraž. Ono što je takođe novina je da svaki član žirija može da priča samo 30 sekundi. I da svaki mentor će usvakoj emisiji sedeti na drugoj poziciji, a to određuje taster.

Izazivač i izazvani bore se za opstanak u takmičenju, a Saša je otkrio da on u jednom trenutku može da izjednači broj glasova i da mentora dovede u mogućnost da bira između dva pevača.

-Novi kandidat, tj. izazuivač je ovim tasterom izabrao kandidata pod brojem 7, Cecinog kandidata i jedan od ova dva takmiačra će ostati kao izabran a drugi ide u baraž i u nekim sledećim emisijima može da bude izazivač, Rezultat, kao što sam rekao još na početku, glasa se isključivo za jedno kandidata nakon pevanja. Samo u slujčaju ako je rezultat 4 prema 4 ja mogu svojim tasterom da izjednačim i tako dam mentoru mogućnost da odredi ko ostaje, a ko ide u baraž- objasnio je Saša.

Arnel Joldić i Perica Veljković - (23. 09.)
Kao i uvek, nepogrešivi tandem Sanja Kužet i Voja Nedeljković otvorili su prvu emisiju sedamnaeste sezone, a na samom startu Saša Popović otkrio je nova pravila.

-Ja sam super i jedva sam čekao da krenemo sa novom sezonom,, sedamnaestom po redu. S obzirom da smo prve audicije krenuli 2003. godine, znači da je sada dvadeset godina „Zvezda Granda“. Sada slede nova pravila koja nikada nisu bila za ovih dvadeset godina. Objasniću brzo, ali će gledaoci već ukapirati sami posle prvog, drugog para. Ove godine imamo izabrane kandidate, to su oni koj su se već takmičili, ali nikada nisu došli do finala. Njih ima 32, dakle to su izabrani kandidati i svaki od mentora po 4 kandidata, dva muška dva ženska. Dva su sami birali, dok su druga dva dobili od produkcije. Tim kandidatim će se suprotstaviti izazivači, a njih ima 96. Zapravo 48 muškaraca i isto toliko devojaka- objasnio je Sale, a potom otkrio još jedno veoma važno novo pravilo.

-Ono što je bitno je da muškarci mogu da izazivaju samo muškarce, a devojke su protiv devojaka. Što se tiče ocenjivanja svaki član žirija može da glasa samo za jednog. Imamo izabranog i izazivača i taj koji pobedi ostaje u emisiji, a onaj koji je izgubio ide u baraž. Ono što je takođe novina je da svaki član žirija može da priča samo 30 sekundi. I da svaki mentor će usvakoj emisiji sedeti na drugoj poziciji, a to određuje taster.

Čast da prvi udari „taster sreće“ imao je Đorđe David, nakon čega su brojevi dodeljeni i ostalim čanovima žirija koji su sreću okušali na tasteru.

Nakon toga došlo je vreme da se kandidati predstave, a led je probio Arnel Joldić iz Tešnja koji je pukom srećom, putem tastera odabrao svog protivnika.

Na crtu mu je stao bivši učesnik „Zvezda Granda“ Perica Veljković koji brani boje tima Cece Ražnatović.

-Novi kandidat, tj. izazuivač je ovim tasterom izabrao kandidata pod brojem 7, Cecinog kandidata i jedan od ova dva takmiačra će ostati kao izabran a drugi ide u baraž i u nekim sledećim emisijima može da bude izazivač, Rezultat, kao što sam rekao još na početku, glasa se isključivo za jedno kandidata nakon pevanja. Samo u slujčaju ako je rezultat 4 prema 4 ja mogu svojim tasterom da izjednačim i tako dam mentoru mogućnost da odredi ko ostaje, a ko ide u baraž- dodao je Popović pre nego što su kandidati zapevali na sceni.

Momak iz Tešnja za svoje prvo predstavljanje odabrao je numere Lapsus Benda i Šerifa Konjevića „Zbog tebe sam vino pio“, dok je Perica zapevao „Ja bez tebe nisam ja“ i numeru Amar Gileta „Prekasno“.

Na samom kraju duela članovi žirija glasali su u Pericinu korist koji je osvojio šest glasova, dok se Arnel izbori za jedan glas koji mu je dala Viki Miljković.

-Ovo znači da Perica ostaje u igri sa Cecom, ništa se ne menja, a Arnelu saopštavamo da će večeras otići u baraž- objasnila je Sanja Kužet.

Dok je Aleksandar Milić Mili tvrdio da su oba kandidata večeras bila nesigurna, Viki Miljković nije krila oduševljenje momkom iz Tešnja.

-Tešnjak, ti si ovde prvi put i imaš jako lepu boju glasa i mislim da ti treba dati šansu i priliku da nešto pokažeš, da imaš mentora i stekneš isksutvo. Mislim da ćeš biti jako dobar kandidat- istakla je pevačica.

-Viki mislim da tvoj kandidat koji je pobedio je iz Tešnja? I sad ko je iz Tešnja ti mu daješ glas? Ja već vidim kako glasaš!- dobacio je Saša Popović, dok se Violeta potvrdno smeškala.

Ipak, po mišljenju Dragana Stojkovića Bosanca i Ane Bekute ovoga puta su samo nijanse presudile.

-Jesu nijanse, ali moram da kažem da momak iz Tešnja zaista ima baš lepu boju glasa, ali se oseća amaterizam. A Perica mi je sladak- dodala je Ana.

Odabir pesama je po mišljenju Snežane Đurišić večeras koštao Arnela Joldića kome je poželela sreću u baražu.

A da je ovo jedinstvena prilika da zasijaju pod svetlima reflektora objasnio im je Đorđe David.

-Ljudi, nemojte da budete mrtvi, zgrabite prliku jer se ovakva šansa jednom ukaže- objasnio je roker, dok je Ceca bila veoma ponosna što je Perica ovako otvorio novu sezonu.

Tijana Arsenijević i Antonija Čerkez - (23. 09.)
Nakon što su pripadnici jačeg pola probili led u „Zvezdama Granda“, došlo je vreme da vidimo kako će se večeras pokazati devojke.

Sledeći izazivač, a to znači nov kandidat, Tijana Arsenijević (28) iz Kragujevca rešila je da svoju sreću okuša u „Zvezdama Granda“.

Da li je sreća poslužila ili ne, videćemo, ali pritiskom na taster izazvala je nekadašnju učesnicu Antoniju Čerkez, predstavnicu Bosančevog tima.

Tijana je odlučila da se prvi put žiriju i publici predstavi numerom Nine Badrić pod nazivom „Sanjam da smo skupa“ i hitom Milene Vučić „Da l’ ona zna“, dok je njena protivnica izabrala malo drugačiji repertoar.

Antonija je publiku razgalila numerama Done Ares i Tonija Cetinskog.

A dok su takmičarke pevale, kao i uvek u čuvenoj sobi emocija kod Voje Nedeljkovića je sve gorelo! A gorelo je i tokom glasanja budući da rezultat nije bio jednoglasan.

Snežana, Ana, Viki i Ceca prednost su dale devojci iz Bosančevog tima, dok je ostatak ekipa oduševila nova takmičarka Tijana.

Ovaj rezultat, kako nalažu nova pravila, dao je mogućnost Saši Popoviću da izjednači rezultat što je prvi put u novoj sezoni i učinio.

-Boske, sada ti odlučuješ ko ostaje u tvom timu- rekao je Popović, a Stojković nije krio da se našao u prilično nezavidnoj situaciji.

-Obe su bile odlične i stvarno nije zgodno odabrati. Antoniju poznajem, a Tijana ima veliki kapcitet. Ovde sad ima jedan problem! Ako je ova cura dobila tri glasa, a Antonija koja se takmičila i prošla scenu ima iskustvo. Ali ipak ću dati Antoniji prednost, neka ide dalje, ali Tijani sve čestitke- istakao je Bosanac.

Mada ni drugim članovima žirija nakon ovog duela takođe nije bilo lako.

-Pevački je bila bolja kandidatkinja broj jedan, dok je na Antonijinoj starni iskustvo. Meni je žao što u ovom duelu Antonija nije bila borbenija, ali svakako teška odluka. Verujem da Bosancu nije bilo lako, a smatram da je Tijani mesto u sledećem krugu- iskrena je bila Marija Šerifović.

Pohvale na račun Tijane stizale su i od ostalih pripadnika stručnog žirija, a poseban utisak ostavila je na Anu Bekutu i Cecu Ražnatović.

-Smatram da treba da budeš deo ovog jata, treba ti mentor i ti ćeš zablistati!- uvereno je Svetlana poručila novoj takmičarki, a svoje impresije podelio je i Milić.

-Antonija je po mom mušljenju jedan od najvećih potencijala koji se pojavio u ovom takmičenju i drago mi je da je vidim na ovoj sceni, a prednost sam dao Tijani jer se borila muški iako je prvi put na ovoj scenji. Uspela je da priđe Antoniji!

A gde su pohvale tu si i kritike, koje su ovoga puta stigle na Antonijin račun i to od Viki Miljković

-Znaš da volim kako pevaš ali kao da si se malo ugasila- istakla je pevačica, a Sneža je dobacila:

-Prva takmičarka je opasnost! Antonija nas je navikla na više od ovoga što je večeras pružila.

-Da rezimiramo, Antonija ide direktno dalje i ostaje u timu Bosanca, a Tijana ide u baraž. Na kraju svake emisije osmoro ide dalje, a osmoro od baraža odakle će njih četvoro proći- dodao je Saša.

Ne bi „Zvezde Granda“ bile to što jesu da nije došlo do prve čarke, i to sve zbog Milijeve žalbe na račun pravila od trideset sekundi.

Međutim, ima i onih koji su ovim pravilom oduševljeni, a među njima je Marija Šerifović koja nije mogla da sakrije oduševljenje zbog Popovćevog novog koncepta.

-Želela sam da kažem da ništa pametnije, bolje i konstruktivnije nisi mogao da izmisliš nego ovih trideset sekundi. Hvala ti i obožavam te Saša sada posebno zbog ovoga- našalila se Mara na samom kraju.

Petar Krekić i Boban Bole Lazić - (23. 09.)
Muzičko nadjačavanje se nastavlja, a sudeći po početku nova sezona „Zvezda Granda“ i te kako obećava.

Naredni izazivač ove večeri bio je dvadesetogodišnji Petar Krekić iz Beograda kome je na crtu nakon pritiskanja tastera stao bivši učesnik Boban Bole Lazić koji je deo tima Ane Bekute.

Krekić se prvi put pred stučnim žirijem predstavio pesmama „Imam ljubav ali kome da je dam“ i „Ja sam putnik zalutali“, dok je Bole publiku razdrmao hitovima Luisa i Tome Zdravkovića.

Nakon pevanja Popović je rešio da takmičare drži malo u neizvesnosti i proćaska sa njihovom podrškom.

-Pa Bobane ti si u međuvremenu dobio dete?- oduševljeno je rekao Popović, a takmičarov odgovor je nasmejao sve u studiju.

-Normalno, taman u vreme pauze! (smeh) Ovo je moja ćerka Una.

Ništa manje oduševljenje nije izazvala ni Petrova podrška u kojoj se pored članova porodica našao ni manje ni više nego Milan Dinčić Dinča.

–Ovo mi liči na Petra Mitića. Je l’ to Petar tu?- našalio se Saša, a Dinčin odgovor ga je nasmejao do suza.

–Ne, Steva Anđelković! Šalim se, ja sam, Dinča. Tu sam u pratnji Krekića, on je vanserijski vokal. Poznajemo se sa nekih nastupa, a i privatno se družimo i naravno da sam na njegov poziv došao da ga podržim.

Nakon malo šale i smeha, usledio je onaj teži deo emisije- glasanje. Odlukom žirija Boban je dobio četiri glas, dok se Petar izborio za tri tastera.

Prednost novom takmičaru dali su Marija, Ceca i Mili nakon čega je Saša ponovo odlućio da iskoristi svoje pravo i izjednači rezultat.

-Izjednačio sam i evo sada neka gospođa mentorka, Bekuta kaže koga želi u svom timu- rekao je Sale, a Bekuta je ostala dosledna svom kandidatu.

-Što se tiče kandidata broj jedan ja sam mu dala apsolutnu podršku, treba ti mentor samo. Boki je formiran i odličan, briljirao je ali ajde malo i mlađe snage da podržimo- rekla je Ceca, a sledeči je reč dobio Bosanac.

S obzirom da je pravilo da mentori mogu da pričaju samo 30 sekundi Boske ovo vrlo ozbiljno shvatio te je brzinom svog izlaganja nasmejao sve.

-Prvi kandidat, boja glasa, dinamika, intonativno tačan, tekst, tempo, ukrasi, vazduh, pokretljivost na sceni, za jednu tricu! Drugi kandidat, za sve to ima bravo!

Bobanovo iskustvo pohvalili su i ostali članovi žirija, ali ne krijući oduševljenje samouverenošću i hrabrošću porvog kandidata koji je odlučio da okuša sreću u novoj sezoni.

-Boban je zaista večeras bio dobar kandidat iako sam prednost dala prvom kandidatu jer bih volela da ga vidim i čujem dalje- dodala je Marija Šerifović, a potom je Đorđe David iznenadio ceo studio:

-Bobane tebe volim, ti si za mene namazana dorćolska priča i samo da kažem njegova ćerka je bila glavna glumica u mom spotu kada je imala samo 25 dana. To svakako nije uticalo na moje glasanje.

Teška odluka bila je i pred ostalim članovima žirija.

-Baš je bila teška odluka, mada mislim da Petru fali iskustva na sceni, ali ipak ja se emotivno vezujem za kandidate koje znam godinama. Znam da je besmisleno. Ja sedim ovde sto godina isto koliko i ti Bobane učestvuješ ovde- rekla je Violeta.

Adela Smajlović i Sanela Marković - (23. 09.)
Duel između osamnaestogodišnje Adele Smajlovića iz Srebrenika koja je prvi put stala na Grandovu scenu i bivše takmičarke Sanele Marković večeras je pomerio sve granice.

Težak zadatak bio je pred devojkama koje su odabrale numere članova žirija, ali i pred čuvenom osmorkom koja je trebala da odluči koja je bolja.

Prvi put večeras žiri je glasao jednoglasno i to u korist Adele koja je već nakon prvog pojavljivanja oduševila žiri, ali i publiku u studiju.

-Kandidatkinja broj jedan je za mene vrlo prijatno iznenađenje, jako lepo krotiš vokale. Imaš ozbiljan kvalitet za nekoga ko ima 18 godina. Bila si mi dominantnija od Sanele- istakao je Đorđe David, sa čijim mišljenjem je bio saglasan i ostatak žirija.

-Odlična si bila, stvarno osveženje. Čestitam. Dala sam ti prednost, iako je i Sanela bila sjajna- dodala je Ceca.

Da je Adela veliko iznenađenje i dobar materijal za rad sa mentorom potvrdila je i Ana Bekuta.

-Jako sam zadovoljna s obzirom da si prvi put na ovoj sceni. Imamo kandidate koji su već peti ili šesti put ovde a nemaju taj izraz. Sanela ti si pokreni ljubavi, ajmo! Gde je snaga, gde je energija- istakla je Bekuta, nakon čega je Sanela iznenadila ceo studio.

-Ja sam pre 3 meseca počela aktivno da se bavim pevanjem pošto sam se pre osam osam meseci porodila, dobila sam ćerku. Inače sam osoba koja ne voli da se žali i nikada to nisam radila, ali eto možda me je to malo poremetilo, sad se zagrevam- otkrila je takmičarka i izazvala gromoglasan aplauz.

Svetlu budućnost i veliki uspeh mladoj devojci iz Srebrenika predvidela je Viki Miljković.

-Adela je za mene večeras otkriće. Mnogo si slatka, tvoj osmeh pleni i mislim da je velika budućnost na ovoj sceni pred tobom- zaključila je pevačica, a Bosančeva izjava je sve nasmejala.

-Prva takmičarka je pokazala kako se peva u Bosni!

Na samom kraju reč je dobila i Sanelina mentorka Snežana Đurišić koja je Adelu oberučke prihvatila u svoj tim.

-Srećna sam što sam tebe dobila Adela! Ti si odmerena i fina, imaš sve što treba da ima jedan pevač da bi bio dobar i verujem da ćemo uraditi sve što treba da dođeš do finala. Sanela je bila dobra ali je imala boljeg protivnika večeras- rekla je Snežana.

-Sanela ako prođeš u baražu nisi više kod Snežane već ćeš biti izazivač- objasnio je Saša Popović na kraju.

Aleksandar Zlatković i Stefan Tomić - (23. 09.)
Kako veče odmiče, tako nam na scenu stižu sve bolji i sigurniji kandidati koji su spremni da se pokažu u najboljem svetlu. Kao izazivač u sledećem paru pevao je Aleksandar Zlatković (22) iz Leskovca koji je pritiskom tastera odabrao broj jedan, a izazvan je Stefan Tomić (29) iz Kraljeva čiji je mentor do sada bio Đorđe David.

Kada su zauzeli svoje pozicije krenuli su sa nastupom, Aleksandar je odabrao pesme „Daj, javi se da ti čujem glas“ i „Haljina“, dok je Stefan odabrao pesme „Pratim te“ i „Gori vatra“.

Momci su dali sve od sebe da se što bolje pokažu, a čuvena osmorka je na kraju dala svoj sud i donela konačnu odluku. Ovaj dule se zavšio rezultatom 5 prema 2 u Stefanovu korist koji ostaje u Đoletovom timu, dok će Aleksandar pevati ponovo u baražu.

U trideset sekundi svako od članova žirija izneo je pohvale i zamereke na račun oba takmičara, a prvi je govorio Mili.

-Aleksandre, pošto nemamo dovoljno vremena, sve je u sekundama, jako interesantno, ali moraš da poludiš. Da izbaciš sve, da se sklopi taj tvoj glas sa nekom energijom novom. Stefane, tebe obožavam i da gledam i da slušam – kazao je Milić.

Dragan Stojković Bosanac nije prestao da se buni zbog novih pravila, pa je poručio Popoviću da im je dao malo vremena za komentare.

-Šta je bilo bolan? Ma jašta, sve je to to. Imam ja još vremena Popoviću, vrati mi tri sekunde i ugasi to sokoćalo ako Boga znaš. Ja ne znam šta ću govoriti. Ide li to? – rekao je Boske dok je Sale pritisnuo taster taster i rekao da ne ide, tako da je Marija sledeća dobila reč.

-Meni se ovo nije dopalo, dala sam prednost kanidatu broj jedan. Rekla bih da uz dobrog mentora ima što šta da nam kaže i pokaže, odabir pesama ti je bio pakao, horor film. Broj dva, prvu pesmu si pevao jako loše i čudi me da si se usudio, prošao si već takmičenje, sve sam od tebe čula i videla i ne znam šta još može da se desi. I da pitam samo nešto, zašto mi moramo da glasamo? Ja smatram, ne za njih, ali neki takmičar možda ne treba da ide dalje, zašto me prisiljavaš – kazala je Marija ljutito, a Saša je odgovorio:

-Pravila ostaju takva, glasajte za onog ko vam se više dopao, pa imate fore da ispravite u četvrtom, petom krugu.

Iako je poznata po tome da retko daje negativne komentare, ni Ceca nije krila da joj se ovaj nastup i pevanje takmičara nije dopalo.

-Što kaže Marija, mi smo ove pogrešno razumeli i tekst pesama pa smo se smejali, ne tebi, već nismo razumeli. Stefane, ovo nije tvoje ful izdanje, kao da vas je neko ugasio bez energije ste, bravo za obojicu, pa ajde srećno – dodala je ona.

Snežana se saglasila sa ostalim članovima žirija i rekla takmičaru proj jedan da je ipak narodna muzika za njega. Ana je nakon nje iznela nekoliko komentara, ali je podvuka da je kod prvog takmičara presudio pogrešan izbor pesama.

Ni Viki Miljković nije štedela reči kada je ovaj nastup u pitanju, pa je takmičarima stavila do znanja da moraju doneti neke novine na sceni.

–Oni su talentovani, Aleksandre, ko te kukavče nagovori da pevaš ovu prvu pesmu, pakao živi. Stefane, to sako, bacanje, sve si pokazao već, daj pomeri se malo – dodala je Viki.

Na kraju je Đorđe kao mentor da svoj sud, a priznao je da će sa Stefanom imati puno posla tokom ove sezone.

-Broj jedan ima potencijal samo da se radi na pesmama. Stefane ti si se pokvario, ali moramo da te popravimo. Teško je popraviti čoveka koji je bio dobar, nego od starta uvesti u priču – zaključio je Đole.

Milica Gavrilović i Valentina Cvetković - (23. 09.)
Milica Gavrilović (27) iz Kuršumlije našla se večeras na poziciji izazivača u „Zvezdama Granda“. Kada je izašla na scenu, pritisnula je dugme i za rivalku odabrala Valentinu Cvetković (31) iz Beča koja je do sada bila u timu Aleksandra Milića Milija.

Devojke su na samom početku zasenile sve lepotom i stajlinzima, a Milica je odabrala pesme „Neću dugo“ i „Za mene si ti“, dok je Vanlentina pevala numere „Dođi“ i „Sikter“.

Takmičarke nisu večeras bile na visini zadatka, a tome svedoče i glasovi. Valemtina je dobila blagu pednost sa četiri, dok je Milica osvojila tri glasa.

Saša je odmah iskoristio pravo da glasa za jednu, pa je tako dao glas takmičarki broj jedan i doveo Milija u nezgodnu situaciju jer je odmah morao da odabere između dve pevačice.

-Mislim da takmičarka broj jedan ima potencijal, i Saša je više očekivao, na audiciji si bila bolja i gledaj to se sada mora brzo rešavati, već do baraža pa da izađe sve, a ja biram Valentinu – rekao je Mili i nastavio saradnju sa starom takmičarkom.

Žiri je istakao da takmičarke nisu dale sve od sebe, tako da su pale žestoke kritike, a neki uopšte nisu želeli da komentarišu.

–Nevoljno sam dala glas, broj jedan prva pesma još i okej, a onda su stvari krenule da se rasipaju. Broj dva, prva pesma dobro si krenula, ali druga. Očekivala sam da sa njom lakše izađeš na kraj, ali je išao samo pad, nije bilo dobro – kazala je Marija.

Nakon nje reč je dobila Ceca Ražnatović koja je takođe iznela zamerke na račun pevanja obe takmičarke, a ponovo se dotakla novih pravila

-Mi smo ovde primorani da glasamo, mislim da većina kolega ne bi dala glas, čak i ja sa njima. Zaista je bilo loše, tanko – dodala je Ceca.

Ana Bekuta nije želela puno da polemiše, ali je dobronamerno skrenula pažnju svim takmičarima da imaju dovoljno vremena da se dobro pokažu u prvom krugu i da iskoriste svoje šanse.

-Ne znam ni šta da kažem, prilično je bilo loše, nemoj molim te. Meni samo nije jasno zašto se one ne trude imaju četiri minuta sve da pokažu – rekla je Ana, dok je Saša prekinuo raspravu.

-Onda bolje i da ne pričamo dalje.

Na samom kraju, Dorđe David je naglasio da ga više čude stari takmičari nego novi, jer su neki već imali priliku da rade sa mentorima i da pevaju na ovoj sceni.

-Mene čude oni koji su već bili ovde i promenili ne znam možda i dva mentora, ne znam šta se dešava – zaključio je Đole.

Vladan Manić i Lazar Živanović - (23. 09.)
Poslednji muški duel za večeras bilo je pevačko nadmetanje između Vladana Manića iz Pirota koji je u timu Marije Šerifović, a njega je izazvao Lazar Živanović iz Beograda.

Izazivač je izveo pesme „Krive karte“ od Merlina i „Ćutaću“ od Marka Luisa dok je drugi kandidat otpevao numere „Sin“ od Šerifa Konjevića i „Ne daju mi da te volim“ od Ivana Kukolja.

Žiri je odmah glasao i dao 6 glasa izazivaču koji se plasirao dalje i dobio je Mariju Šerifović za mentora, dok će drugi takmičar morati da potraži svoju šansu u baražu.

Sašu Popovića je interesovalo da li je prvom kandidatu Teodora Toković rođena sestra, što je on i potvrdio, pa je Popović objasnio o kome se radi:

-Teodora je pobedila 2017. godine po oceni stručnog žirija – rekao je Popović i poželeo dobrodošlicu takmičaru.

Prvi je dobio reč Dragan Stojković Bosanac, koji je dao kratak komentar:

-Meni je bolji bio prvi. Bio si jasan i ubedljiv, pesme su takve kakve su. Gužva, gungula, ti si bio na mestu i meni se dopalo. Dobra boja glasa, predstavljanje, stajling. Vrlo lepo ko te obukao – rekao je Boske i poručio drugom kandidatu da ništa novo nije doneo.

Čim je Bosketu isteklo vreme Popović ga je upitao da li je bio na odmoru.

-Ne, čekao sam „Zvezde Granda“ – rekao je Boske, a Đorđe David je dobacio kako je BOske od svih najviše bio naletovanju.

-Vidi ga kakav je istostiran, on je bio najviše na moru – rekla je Marija.

Popović je dao svoju primedbu:

-Prošle godine si bio pun duha i elana, pun energi, a vidi sad. Brate, sad si ko jedna dedurina koja sedi ovde. Prošlo ti je 15 sekundi dok nisi nešto rekao – rekao je Saša.

Boske je zatražio novo vreme kako bi rekao Popoviću sve što misli o njemu, na šta su se svi nasmejali. Sledeći je svoje glasanje trebalo da obrazloži Aleksandar Milić Mili, ali se Bosanac obratio Saši:

-Pa šta si to napravio. Znaš kako raste rejting, kao s mosta na glavu? – rekao je Boske.

Saša mu je ljutito odbrusio i naveo jedan koristan primer:

-Jel’ ti znaš da Novak Đoković kad mu je duša u nosu i kad ne može da igra, on za 25 sekundi mora da se resetuje? Mora da dođe na mesto, da uzme lopticu i da servira. Zamisli kada bi on rekao: „čekaj sudija molim te 2 minuta“?

Bosanac je izneo solomonsko rešenje:

-Daj ti meni 10 posto od Novakove love, da vidiš kako ću se ja resetovati – rekao je Boske.

Popović mu je predložio svega 0,1 posto od Đokovićevog prihoda i uzeo da računa i došao do cifre od 800.000 evra.

-Šta će mi 800.000 da crknem od muke. Daj ti meni jedan posto od tvojih para i ja ću biti zadovoljan – rekao je Boske a neko je upitao Sašu da kaže na koliko je on procenjen.

-Mene su procenili na tačno 350.000 evra. Jedan posto je 3.500 evra, dobićeš to umesto honorara koji ovde dobijaš i doviđenja bato – poručio mu je Popović.

Viki Miljković i Ceca Ražnatović su negodovale na tačnost ove računice i rekli Saši kako mu fale dve nule, a Boske je tražio 1 procenat od 25, koliko je njemu poznato da Sale ima.

I Snežana se složila sa Cecom i Viki i poručila mu:

-To ti je 350.000 u minuti – rekla je Snežana što je Sašu izbacilo iz takta:

-Pa šta vi mislite da ja ovde zarađujem ne znam kakve pare?

Saša je potom odlučio da prekine komentare koji su počeli da se nižu:

-Bosanac, kako te nije sramota da se upoređuješ sa Novakom Đokovićem i da tražiš – pitao je Saša.

Marija je odlučila da prekine raspravu i stisnula nekoliko puta taster za prekid diskusije.

Mili je aplaudirao kandidatima, a Ceca je sledeća iznela svoj stav:

-Volim kako drugi kandidat peva i uvek sam bila na njegovoj strani. Obojica su bila dobri na svoj način, ali ovde je emocija presudila – rekla je Ceca.

Viki je dala prednost prvom kandidatu:

-Čapo, ovo je bilo jedno od tvojih boljih pojavljivanja, ali jedinica ima novu energiju – rekla je Viki.

Bosanac je prišao da masira Anu Bekutu koja ga je pitala u kakvom su joj stanju leđa, na šta je MArija prokomentarisala:

-Žiri se raspada. Polako ali sigurno – rekla je Marija.

Bekuta je rekla kako su dobri kandidati, a Viki je predložila da Popović od svojih silnih para uplati žiriju neki odmor.

Saša je odlučio da odgovori:

-Najpre, ja sam penzioner već 4 godine. Penzija mi je trenutno 102.000 dinara. Inače da vam kažem da će 30. januara biti tačno 50 godina kako radim ovaj posao profesionalno. Tada sam prvi put svirao u Nemačkoj za Novu godinu – rekao je Saša, a Boske je dobacio:

-Svaki matori se seća prošlosti, ne vidi budućnost. Kraj! – rekao je Boske, ali se Saša nije pokolebao.

-Ako za 50 godina nisam zaradio neku crkavicu, pa dajte – nastavio je Saša, a Viki je insistirala da im od te crkavice uplati malo smeštaja u Opatiji, što je podržala i Ceca.

Saša je bio u šoku:

-Slušajte ovo i Ceca bi nešto od te crkavice, a milonerka – rekao je Saša, a Ceca je potvrdila:

-Jesam, ali na jutjubu.

Saša je želeo da poentira:

-Šta sam ja za Svetlanu kada su milioni u pitanju, ja sam jedan mali mišić.

Posle ove neobične raprave o honoraru i penzijama nastavilo se sa obrazlaganjem glasova. Snežana je istakla da su oba kandidata bila podjednako dobra.

-Nekako sam dala glas prvom kandidatu da se bolje oseća. Drugi kandidat je već kao naš i lakše će da podnese taj baraž, a inače su obojica bila odlična – rekla je Snežana, a Đorđe David je imao slično mišljenje:

-Još mi je draže što sam glasao za prvog kandidata jer sam tvojoj sestri kada je bilo to glasanje dao 12 poena. Ti si fenenalan, odličan, osveženje, odlična energija. Ta hrabrost pogotovo kada je u pitanju Marko Luis, mislim da je Mara dobila jednog vrlo ozbiljnog muškog kandidata – rekao je Đorđe.

Marija se poslednja obratila kandidatima.

-Ozbiljan si i originalan. Dobrodošao, nadam se da ćemo dugo i uspešno raditi – poručila je Marija svom novom kandidatu a drugom takmičaru poželela sreću u baražu.

Abida Milkunić i Ana Nenadović - (23. 09.)
Poslednji su u prvoj emisije ove sezone nastupali Abida Milkunić iz Živinaca koja je u timu Viki Miljković i koja se takmičila u jednoj od prethodnih sezona. Njen izazivač bila je Ana Nenadović Lulić iz Zagreba, koja je prva nastupala. Ana je izvela pesme „Pametna i luda“ od Marije Šerifović i „Takvi kao ti“ od Nine Badrić.

Njoj se u duelu suprotstavila Abida koja je otpevala „Javi se, oteraj tugu“ od Šemse Suljaković“ i „Kleo se kleo“ od Biljane Jevtić koja je osvojila 6 glasova žirija, a izazivačici je sa jednim osvojenim poenom preostalo da svoju šansu za nastavak takmičenja potraži u baražu.

Prva je svoj komentar iznela Snežana Đurišić, koja je rekal da nije zadovoljna nastupima kandidata.

-Dala sam prednost kandidatkinji borj dva kao nečemu što je manje zlo. Kandidatkinja broj jedan je mnogo falširala i bila neubedljiva, kao da se uplašila do te mere da nije mogla ni da govori. Daleko je ovo od onoga što se zove dobro pevanje – rekla je Snežana.

Dragan Stojković Bosanac je jedini dao glas prvoj kandidatkinji, a na Popovićevo insistiranje da obrazloži svoj stav rekao je:

-Ma šta sam dao, ne znam ni šta glasam. Baš me briga za tih tvojih 25 miliona, evo ti pa sam ih troši – rekao je Boske i ustao.

-Ja kad odem na more sa mojih 100.000 dinara pocrnim ko čovek, a ti celo leto brojiš pare i vidiš kako si beo ko sladoled – objasnio je Boske svoj postupak i potom obrazložio svoj glas:

-Curi sam dao glas samo zato što je prešla ovoliki put, nije to ničemu, a i ti Abida bolje burek da praviš, tako pevaš. Ovo shvati kao pozitivnu kritiku, tako je kod nas u Bosni, nema izokole – rekao je Bosanac, a Aleksandar Milić Mili je začuđeno upitao:

-A šta ti imaš protiv bureka?

Boske je uzvartio pitanjem Miliju sa čime se burek pravi, a nakon što mu je producent odgovorio da se to radi sa sirom harmonikaš je uzvartio:

-Ne znaš ti ništa, tako i praviš pesme kao što ne znaš ništa o bureku.

Započela je debata o bureku. Mili je objašnjavao da može da se napravi i sa mesom i sa sirom, kao i da se drugačije naziva u Srbiji, Bosni, i Hrvatskoj, a Bosanac je presekao.

-Burek je burek. Sa mesom i nema tu drugih verzija. Još ako je sa seckanim mesom i ako se stavi pod sač onda je prva liga. I drugo, može biti pravljen ukrug, a može i u potkovicu. A može biti i tepsijaš, da se kore slože i da se iseče na kraju – rekao je Boske.

Mili se bunio kod Saše Popovića o pravilima.

-Gde je sad onih 30 sekundi kad on lupeta ovako? – pitao je Mili, na šta je Sale odgovorio:

-Sada sam vas pustio, zato što je ovo jako dobra tema a i nije loše da te Bosanac edukuje. A ti Bosanac za onih 25 miliona što me prozivaš, stoko jedna, bitango jedna, matora jedna drtino, kako te nije sramota da izmišljaš stvari ovde.

Bosanac se odmah pobunio zbog ovoga što mu je rekao Popović, ali je ovaj odmah povukao reč.

-Povukao sam reč. Šta ćeš sad? – pitao je Popović Bosketa.

Bosanac nije ostao dužan:

-Baš me zabole za tvojih 100.000 kad ja imam mojih 10.000 penzionerskih.

Popovića je zanimalo i gde je Boske proveo odmor ovoga leta.

-Bio sam u mom Konjicu, u mom Bihaću na Uni, u mom Kotoru u Crnoj Gori… i bio sam u mojoj Šapaniji, čisto da dam svemu na nivou i da Evropu privučem na ove prostore. Mada me je Ceca zvala celo leto da idemo zajedno na Kipar ali ja nisam mogao i ona nije otišla zbog mene – otkrio je Boske.

Sašu je zanimalo i kako je izgeldao cecin nastup kada je nedavnio pevala košarkaškim vicešampionima sveta i Novaku Đokoviću.

-Bilo je fantastično i veselo. Imaju bogat repertoar želja i sa zadovoljstvom sam pevala, puno mi je bilo srce. To je ogromna čast. Svi su bili izuzetno veseli, niko nije sedeo. Najbitnije je to da su se svi veselili, a pošto je Nikola Jokić već znao moj repertoar jer je bio na koncertu u Somboru, njemu je bilo lako. Ali bez šale, to je bilo prelepo. Igraju fenomenalno, tako se i vesele – ispričala je Ceca.

Svi su aplauzom još jednom pozdravili i Novaka i naše košarkaše, a onda je Ceca iznela stručno mišljenje o nastupu kandidata:

-Devojka broj dva mi se jako sviđa kako peva. Mislim da si bila odlična i samo napred – poručila je Ceca.

Mili je konstatovao da je prva devojka imala lep ali nedovoljan pokušaj, pa se obratio drugoj kandidatkinji:

-Abida, meni je ovo bilo fantastično. I da ti dam jedan savet, nemoj da smršaš. Preslatka si takva kakva jesi i to izgleda super! – rekao je Mili.

Popović se uključio u komentar na račun takmičarkinog izgleda.

-Da li vi znate da je Abida kada je prvi put došla u „Zvezde Granda“ imala 29 kilograma – pitao je Popović, a Marija Šerifović je konstatovala da je druga kandidatkinja pevala bolje.

-Što se tiče kilograma ja zaista nemam sa tim problem. Moja preporuka tebi jeste da smo imali jednu Krstinju i da smo videli kako je taj put tekao. Ti svakako nisi kao ona. Tačno se sećam kako si izgledala, kako ti e vokal radio i koliko je sve to bilo prvenstveno za tebe lakše, a i za tvoj posao. Tako da ja ipak apelujem na to – rekla je Marija, a nastup prve takmičarke ocenila je neveštim.

Ana Bekuta istakla je kako prva takmičarka ima zanimljivu boju glasa, ali i naglasila da tu treba mnogo da se radi, dok je nastup druge kandidatkinje ocenila odličnim.

Snežana je ponovo dobila reč pa je savetovala drugu takmičarku da koriguje garderobu dok ne bide smršala, jer ovo nije baš najbolji izbor za scenu.

Ceca se nije složila sa tim mišljenjem:

-Da ti kažem, svaka roba ima svog potrošača i svog kupca. Ljudi ne vole mršavice, vole oble i jedre žene – rekla je Ceca.

Snežana se nije složila sa tim i reagovala je:

-Tačno je ali ona je devojka. Nije roba za prodaju – rekla je Snežana.

U sve se na kraju umešao Popović.

-Da vam kažem, ja više volim punije pevačice nego tanke, sem Cece. Ceco ti si tanka i tebe volim, moram da priznam – rekao je Saša.

Onda se on našalio i uporedio Snežana i Cecu, i pošto voli punije pevačice dao je prednost Ceci.

Đorđe David je bio mišljenja da je kandidatkinja promašila repertoar, ali i da je dobila fantastičnog mentora.

Završnu reč imala je Viki Miljković kao mentorka, koja nije želela da komentariše nastup izazivačice.

-Što se tiče druge kandidatkinje, ne slažem se ni sa Bosancem ni sa Snežanom da je pevala kao za burek. Ona je pevala jako lepo i da ne treba banalizovati stvari. Mislim da si od ženskih kandidata ti večeras najbolje pevala i voim da pohvalim ono što je dobro. Bila si super, a da smršaš moraš – zaključila je Viki raspravu žirija.

U sledeći krug takmičenja prošli su: Perica Veljković, Boban Lazić, Stefan Tomić, Lazar Živanović, Antonija Čekerez, Adela Smajlović, Valentina Cevetković, Abida Milkunić, Vladan Manić, Sanela Marković, Petar Krekić i Tijana Arsenijević.





Komentari: