Nakon devet meseci borbe i neprestanog rada takmičara i njihovih mentora uskoro će najpopularnije muzičko takmičenje „Zvezde Granda“ dobiti novog pobednika. Za prestižnu titulu boriće se sadamnaest talentovamih kandidata koji su svojim maestralnim nastupima iz kruga u krug oduševljavali stručni žiri, ali i publiku kraj malih ekrana.

Finalisti su: Martina Jozinović, Maja Jevtić, Dženan Rakić, Dragan Đurić, Nejaz Ramčevski, Petar Bulatović, Ksenija Tanu, Sanela Hasić, Slavica Angelova, Lidija Matić, Nenad Kostov, Igor Knežević, Milan Bukilić, Ivona Damjanović, Semir Džanković, Amna Jusić, Hamza Gušić.

Čast da otvori finalno veče imao je Dženan Rakić koji je tokom prethodnih meseci vežbao sa Đorđem Davidom, i u rokerskom stilu zapevao numeru „Anđele moj brate“ od Van Goga u pratnji benda. Rakić se pobrinuo da zablista na sceni pa je ceo nastup upotpunio crnim kožnim odelom uz detalje lanaca i prstenja. Nakon emotivnog uvoda, Dženan je ubrzao ritam i otpevao hit „Pakleni vozači“.

Pod rednim brojem dva predstavila se Martina Jozinović koja je finalnim nastupom želela da opravda očekivanja koja je postavila tokom celog takmičenja. Devojka iz Kaknja odlučila je da zagreje publiku pesmom „Imaš pravo“ od Severine koju je pevala dok je u šljokičastom kompletu stajala na velikoj crnoj kutiji. Pravi spektal nastao je kada je Jozinovićeva digla publiku na noge pesmom „Đerdan“ uz koju je đuskala i pevala dok je publika pratila ovacijama.

Treći po redu nastupio je Nenad Kostov koji je opušteno i nasmejano izašao na veliku scenu i koji brani boje tima Cece Ražnatović. U prugastom satenskom odelu i bez košulje u spektakularnoj večeri predstavio se pesmom „Živote ženo bez morala“ kojom je raznežio publiku, a zatim je i razdrmao studio Lusiovim hitom „Dudo“. Veseo i nasmejan završio je svoju izvedbu uz aplauz publike.

Četvrta po redu u velikom finalu nastupila je Maja Jevtić iz Rogatica. Takmičarka koja brani boje tima Marije Šerifović ujedno je i prva trudnica koja se do sada pevala u finalu “Zvezda Granda”. Za finalni nastup Maja je odlučila da otpeva splet pesama “Rođeno moje” i “Luda za tobom”. Njen nastup ispraćen je ovacijama publike, a kao scenski deo Maja je odabrala prskalice koje su se upalile tokom pevanja.

Mladi Petar Bulatović iz Podgorice nastupio je u velikom finalu “Zvezda Granda” pod rednim brojem 5. Kanidat iz metorskog tima Svetlane Cece Ražnatović odabrao je numere “Nije ljubav fotografija” i “Vlajna”, dok je svojim pevanjem i energijom podigao sve u studiju na noge. Za večerašnji nastup izabrao je i poseban stajlig, pa je poneo smoking koji se potpuno uklopio uz program pesama koje je otpevao.

Pod rednim brojem 6 u velikom finalu ”Zvezda Granda” nastupila je Lidija Matić iz Ljubljane. Za večerašnji nastup odabrala je pesmu svoje mentorke Snežane Đurišić “Kleo se kleo”, a ritam pesme je podigao sve u studiju i kraj malih ekrana na noge. Duga haljina u nežno roze boji potpuno je pristalaja Lidiji i njenom odabiru pesame, a nakon nastupa u prvom krugu velikog finala, publika je mladu pevačicu ispratila ovacijama.

Samouverena i vesela na scenu je sledeća izašla Makedonka Slavica Angelova koja je kroz takmičenje branila boje tima Đorđe Davida. Angelova je u finalnoj večeri “Zvezda Granda” nastupala pod rednim brojem sedam, a izvela je pesmu Aleksandre Radović “U šaci me imaš” i “Ti nisi taj”. Kandidatkinja je odevena sva u crno, a stajling je upotpunila srebnim detaljima.

Jedini kandidat iz tima Viki Miljković koji je stigao u finale je Nejaz Neki Ramčeski, a nastupao je pod rednim brojem osam. U finalnoj noći Nejaz je zapevao “Idi iz mog grada” od Džeja, a zatim i “ Parno gras” od Šabana Barjamovića. Za ovu spektakularnu noć odabrao je svedeno odelo.

Negde oko polovine finala na scenu je izašla Amna Jusić, lepa dama iz Tuzle koja je u timu Marije Šerifović. U kratkoj, efetnoj haljini pevala je “Evo zima će” dok je na sceni padao sneg, a onda i Brenin hit “Sitnije, cile sitnije”.

Ksenija Tanu je nastupala pod rednim brojem 11, a njen moćni vokal bio je upotpunjen efektmnom scenografijom. Ona je okružena vatrenim prstenom maestralno otpevala pesmu Zdravka Čolića “Ti možeš sve al’ jedno ne” i to verziju koju inače izvodi njena mentorka Marija Šerifović. Finalistkinja je ponela runadavu bluzu i pantalone zelene boje, što je sve dodatno podgrejalo više nego dobar scenski nastup. Njen nastup ispraćen je burnim aplauzima a Voja i Sanja su đuskali na sceni tokom njenog nastupa.

Pod rednim brojem 12 na veliku Grandovu scenu izašao je Igor Knežević iz Žablja koji je pokrenuo lavinu emocija izvevši Adilovu baladu “Veruj u nas”. Finalista iz tima Snežane Đurišić nastavio je u bržem ritmu otpevavši pesmu “Nataša” od Zvonka Demirovića, a nastupao u elegantnom crnom odelu, a na kragni bele košulje upotpunio je leptir mašnom.

-Pobeže on, pa dobro ako mu je tako lakše – prokomentarisao je Voja Nedeljković Igorovu reakciju nakon završetka nastupa, jer se on jednostavno okrenuo i otišao.

Pod rednim brojem trinaest večeras je nastupila Cecina kandidatkinja Sanela Hasić iz Banovića, iz Bosne i Hercegovine. Finalistkinja je zablistala u dugoj elegantnoj haljini sa kristalima ne skidajući osmeh sa lica. Kao i cele sezone i večeras je ostala dosledna svom repertoaru i otpevala dobro poznati hit Dragane Mirković pod nazivom „Pitaju me u mom kraju“ i razgalila studio onako kako samo ona to ume.

Naredni kandidat koji je zablistao u finalu je Milan Bukilić koji ove sezone brani boje tima Đorđa Davida. Za razliku od prethodne takmičarke, mladi momak iz Crne Gore nastupio je sa bendom i dodatno podgrejao atmosferu numerama „Zelena si reka bila“ i „Pljuni i zapevaj“. Bukilić je i ovoga puta pokazao svu raskoš svog glasa i na samom kraju nastupa pozdravio publiku uz široki osmeh koji je postao njegov zaštitni znak.

Talentovana Ivona Damjanović iz Sombora rešila je da u finalnoj noći zablista kao nikada do sad. Naime, devojka iz tima Ane Bekute priredila je scenski performans uz brojne igračice, a u jednom momentu je i zamešala kukovima uz pesmu TeeTairović „Hajde“. Nakon fantastične koreografije Ivona je otpevala i poznati hit „Tri čaše“ koji je izvela solo, bez igračica, a publika je njeno izvođenje pozdravila gromoglasnim aplauzom.

Sanja Kužet je podsetila gledaoce da su linije otvorene i da glasaju za svoje favorite, a zatim najavila da pod rednim brojem 16 nastupa Semir Džanković iz Novog Pazara kom je mentorka Cece Ražnatović. U finalnoj noći Semir je odlučio da se bori pesmom „Ala, ala“ Seja Kalača, a na sceni pojavio se u zelenom odelu i sa naočarima za sunce. Vidno opušten i raspoložen finalista je razdrmao sve u studiju, te su svi bili na nogama.

Čast da zatvori prvi krug u finalnoj noći pripala je Draganu Đuriću iz Doboja, finalisti iz tima Cece Ražnatović. Pesmom „Neću, neću dijamante“ Dragan je podigao sve u studiju na noge, a nakon nastupa ispraćen je ovacijama publike.

U prvom preseku imamo 118.313 glasova.

Takmičenje nastavljaju: Dragan Đurić, Semir Džanković, Slavica Angelova, Maja Jevtić, Sanela Hasić, Petar Bulatović, Dženan Rakić, Martina Jozinović.

Takmičenje su napustili: Lidija Matić, Nejaz Neki Ramčevski, Igor Knežević, Nenad Kostov, Ivona Damjanović, Amna Jusić, Milan Bukilić, Hamza Gušić, Ksenija Tanu.

Nakon preseka, takmičenje se nastavlja, a prvi je nastupio Dženan Rakić. On se predstavio pesmom Dejana Cukića „Ja bi da pevam još malo“.

Sledeća je nastupila Martina Jozinović koja je otpevala numeru Milice Pavlović „Provereno“.

Trudnica Maja Jevtić nakon prolaska dalje, odabrala je numeru Lepe Brene „Ti si moj greh“. Lepotom i energijom je oduševila sve.

Petar Bulatović iz Podgorice odabrao je pesmu „Potražiću oći nešto zelenije“.

Slavica Angelova iz Strumice za drugu pesmu u finalnoj večeri izabrala je numeru Nine Badrić „Čaroban“.

Sanela Hasić iz Banovića nastavlja trku za pobednika „Zvezda Granda“. U drugom krugu finala odabrala je pesmu „Oči oči“.

Semir Džanković iz Novog Pazara za naredni krug odabrao je pesmu „Loša zamena“. Veseo i sa osmehom je otpevao ovu numeru.

Poslednji u drugom krugu finala, nastupio je Dragan Đurić. On se predstavio pesmom „Ne traži je sine“ Sinana Sakića.

Trka za pobednika se nastavlja, a nakon drugog preseka takmičenje nastavlja četiri pevača, dok četvoro napušta takmičenje.

Nakon drugog prseka takmičenje nastavljaju: Slavica Angelova, Dragan Đurić, Semir Džanković, Maja Jević.

Bitku za pobednika su završili: Petar Bulatović, Sanela Hasić, Dženan Rakić, Matrina Jozinović.

Takmičenje se nastavlja, a prva je nakon preseka nastupila trudnica Maja Jevtić. Prdstavila se pesmom „Sačuvaj tajnu“.

Nakon nje, nastupila je Slavica Angelova iz Strumice, za ovaj krug odabrala je pesmu „Pucaj u ljubav“.

Semir Džanković se u trećem krugu predstavio pesmom Ace Pejovića „Da si tu“.

Dragan Đurić u trećem krugu se predstavio pesmom „Sudbina me na put šalje“.

Situacija se zahutava iz minuta u „Zvezdama Granda“, četiri takmičara su ostala, dvoje ispadaju, a dvoje će biti u trci za pobedu u super finalu.

U trci za pobedu su: Slavica Angelova i Dragan Đurić.

Nakon preseka, takmičenje su napustili: Maja Jevtić, Semir Džanković.

U super finalu Slavica Angelova je pevala numeru „Ugasi me“.

Dragan Đurić se u super finalu predstavio pesmom „Prokleta je žena ta“.

Pobednik je: Slavica Angelova.

Komentari: