Polufinale „Zvezda Granda“ na programu je u petak u 21 sat, dok je veliko finale zakazano za subotu 24. jun od 21 sat na TV Pink.

Polufinalisti su: Aleksa Šuković, Maja Jevtić, Dragan Đurić, Martina Jozinović, Ksenya Tanu, Milan Bukilić, Nikolina Milosavljević, Lidija Matić, Viktorija Lučić, Semir Džanković, Nenad Kostov, Rajo Simonović, Petar Bulatović, Slavica Angelova, Dženan Rakić, Željko Trbojević, Igor Knežević, Sanela Hasić, Hamza Gušić, Sanja Terzić, Jasmin Alijevski, Ivona Damjanović, Amna Jusić i Josip Nedić.

Nikolina Milosavljević i Lidija Matić - (23. 06.) - POLUFINALE
Čast da otvore polufinalno veče šesnaeste sezone muzičkog takmčenja „Zvezde Granda“ dobile su mlade i talentovane devojke Nikolina Milosavljević i Lidija Matić.

Takmičarka iz tima Cece Ražnatović odabrala je pesme „Ah tugo tugo“ i „Da ne vidi ona“, dok je kandidatkinja iz tima Snežane Đurišić odabrala numere „Moja zakletvo“ i „Uzmi ili ostavi“.

Iako su se potrudile da pokažu svoj maksimum pred veliko finale, izgleda da je večeras bilo malo više treme. Nikolina je osvojila 4, Lidija 3 glasa i obe ćemo ponovo večeras slušati u baražu.

Kreativni direktor Granda, Saša Popović je objasnio pravila u polufinalu, a otkrio je da je on taj koji odlučuje ko ide dikretno u veliko finale koje je na programu sutra od 21h.

-Sanja ti nećeš nikoga moći da proglasiš večeras prva, zato što je moj sedmi glas. On je odlučujići, samo sa sedam glasova se ide. Da su sada obe osvojile po šest glasova, ja bih presudio i poslao jednu u finale. Znači šestica ne garantuje da neko ide u finale – rekao je on.

Nakon nastupa i glasanja, žiri je dao svoje komentare, a čuvena osmorka je uputila nekoliko kritika i saveta na račun pevanja obe takmičarke.

-Nikolina, srčana si, dobra energija, ti to sve radiš dobro, dopadaš mi se. Što se Lidije tiče, polako se oslobađaš, ali nedovoljno, scena ne trpi tremu i kalklaciju. Izađeš i srcem pevaš, kao što to radi Nikolina – rekla je Ana, dok je Bosanac kratko objasnio zbog čega nije glaso:

-Mnogo je više trebalo za finale, nije dovoljno za moj ukus. Bile ste lepe, razdragane, željne pobede, ali uplašene.

Marija i Mili su bili kratki u svojim komentarima, a oboje su imali jasne poruke za takmičarke koje su otvorile ovo veče.

–Mislim da je bezveze da komentarišem sada posle deset meseci borbe. Lagana prednost Nikoini, kanidatkinja broj dva, nije ti dan danas, nisi dobro pevala, nije to ta devojka – rekla je ona, a Mili se šaljivo nadovezao:

-Dva odlična kanidata za baraž!

Đorđe i Viki su se saglasili da blagu prednost daju Nikolinu, ali su oboje naglasili Lidiji da mora da se oslobodi treme koju ima.

Na kraju su mentoke dale svoje završne reči i obe su poželele sreću Lidiji i Nikolini u baražu.

-Lidija, nisam te navikla ovakvu, nemaš čega da se bojiš. Ono što si, budi u baražu – rekla je Snežana, dok je Ceca samo dodala da su ove bile odlične.

Željko Trbojević i Martina Jozinović - (23. 06.) - POLUFINALE
U drugom po redu duelu polufinalne večeri u „Zvezdama Granda“ snage su odmerili Željko Trbojević i Martina Jozinović.

Milijev takmičar je odabrao pesme „Kad padne noć“ i „Ti se ljubiš na tako dobar način“, dok je takmičarka koja brani boje Marijinog tima izabrala numere „Kruna“ i „Bato Bato“.

Oboje su dali sve od sebe da se u polufinalu pokažu u što boljem svetlu. Dobrim pevanjem i snažnom energijom su razdmali sve u studiju i kraj malih ekrana.

Da su večeras bili na visini zadatka svedoče i glasovi žirija, oboje su osvojili maksimalnih šest, pa je konačnu odluku doneo Saša Popović.v Odlučeno je da Martina Jozinović direktno prolazi u finale, pa je ona ujedno i prvi finalista šesnaeste sezone muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“.v Kako je Saša izgovorio ime pobednika ovog dulea, tako je Marija skočila od sreće i nije krila radost što je prvi finalista baš iz njenog tima.

-Tako je bre – poručila je Marija sa osmehom na licu.

Jasmin Alievski i Sanela Hasić - (23. 06.) - POLUFINALE
Jasmin Alievski iz Skoplja i Sanela Hasić iz Banovića nastupili su kao treći par u polufinalnoj večeri najgledanijeg takmičenja na Balkanu „Zvezde Granda“.

Za ovo pojavljivanje Jasmin je odabrao pesme „Nemaš ni blagodaram“ i „Žena nad ženama“, dok je Sanela nastavila ritam sa narodnjacima numerama „Zbog tebe“ i „Do poslednjeg daha“.

Kako smo već na pragu velikog finala, žiri ima velike kriterijume, pa je ovaj duel završio tako što oba takmičara idu u baraž, s tim da Sanela ima predsnost od pet glasova.

Žiri je nakon toga kratko prokomentarisao večerašnje nastupe, a i ovog puta su imali neki savet i kritiku za oboje.

-Prednost dajem Saneli, onda mi je bila ubedljivija. Ti znaš da ja tebe obožavam i da navijam za tebe, večeras si bila na visini zadatka. Što se tiče Jasmina, dala sam ti glas, bilo je lepo i korektno – rekla je Viki.

Mili je u svom izlaganju objasnio zbog čega nije glasao za Jasmina, kao i to koje greške je čuo kod njega.

-Ja sam glasao za Sanelu, ona mi je bila kompletnija. Jasmine, prva pesma je bila dobra i hteo sam da ti dam glas, ali druga pesma toliko grešaka pogotovo u drugom delu– rekao je on.

Snežana i Ana su prokomentarisale da su oboje bili ujednačeni, dok je Marija prednost dala Saneli za koju je i glasala.

Prošli put Dragan Stojković Bosanac je žestoko kritikovao Sanelu kako bi se u ovom krugu pojavila u najboljem izdanju, ali po njegovom mišljenju večeras nije opravdala njegova očekivanja.

-Sanela, prošli put sam ti rekao masu stvari, pa sam to preslušao i ponovila si isto. Dosta nesigurnosti, falša, sada da ne nabrajam. Prva pesma može i tako, međutim druga pesma, Dragana Mirković na koju se ti oslanjaš da ti to dobro pevaš nije bila dobra. Bilo je puno fašla i razvučena – kazao je on.

Ceca i Đorđe su na kraju dali završne reči i oboje su poželeli takmičarima puno sreće u baražu.

-Jasmine odgovorno ti tvrdim da je ovo bio tvoj najbolji nastup do sada. Hvala ti na tome, imaš dobru pesmu za baraž, udri iz sve snage – rekao je Đole.

-Sanela, ti si bila na visini zadatka, smatram da si trebala da dobiješ naklonost svih članova žrijia, ali šta je, tu je. Malo smo promelili sa Hankom, ali očigledno nije bilo dovoljno, za mene si bila sjajna – raključila je Ceca.

Maja Jevtić i Josip Nedić - (23. 06.) - POLUFINALE
U toku je spektakularno polufinalno veče u kome su kao četvrti par u odlučujućem duelu nastupili kandidati Maja Jevtić iz tima Marije Šerifović i Josip Nedić iz tima Viki Miljković.

Oba takmičara bila su obučena u belo od glave do pete, a Maja je prva zapevala pesmu „Čiji ono svatovi“ od Vesne Zmijanac. Dok je izvodila pesmu na stejdžu, voditelj Voja Nedeljković je prokomentarisao:

–Zvezde Granda postavljaju mnoge rekorde, a čini mi se da je upravo postavljen još jedan. Nikada niko nije nastupao u ovako kasnoj trudnoći. Niko nije bilo ovako visoko trudan dok je pevao u Grandu.

Nakon Maje zapevao je i Josip Nedić iz Orašja pesmu Halida Bešlića „Dvadesete“ dok je Viki bila kao na iglama.

Pesma Lepe Brene „Šeik“ bila je sledeća pesma koju je Maja odabrala za polufinale, a dok je izvodila pesmu na sceni joj je pomogao Josip i otpevao deo, a zatim nastavio da peva „Bolujem u sebi“.

Ovaj odličan duel završen je rezultatom pet glasova za Josipa naprema šest za Maju, a odlukom Saše Popovića trudnica se plasirala direktno u finale takmičenja.

Mili je prvi prokomentarisao nastup polufinalista:

-Nismo imali trudnicu u finalu, to mi je bila namera zbog koje sam ti dao glas, hvala ti na svemu.

Zatim su komentarisali i ostali članovi žirija.

–Majo, ti si realno heroj ovog finala, čestitam ti. Ti si dečko super– rekao je Đorđe David.

Ceca je čestitala Maji na prolsaku u naredni krug takmičenja, a onda istakla da je Josip zaslužio svih šest glasova, a sa njom se složila i Snežana Đurišić:

–Majo čestitam, a smatram da je Josip trebao da dobije još jedan glas.

Bosanac je tokom cele večeri bio štur u komentarisanju.

–Bili su odlični, čestitam – kratko je rekao harmonikaš, a Ana Bekuta pohvalila je Josipa:

-Josip se trudi, svoj je. Uvek ima dobar stajling, za Maju sam glasala od početka – istakla je pevačica.

Završu reč imali su mentori koji su istakli da su veoma zadovoljni nastupima svojih takmičara u emisiji.

Viki je smatrala da je Mili oštetio Josipa za glas, dok se kompozitor pravdao kako je Maja realno bila bolja, a Saša Popović istakao da bi trudnici uvek dao prednost.

Sanja Terzić i Igor Knežević - (23. 06.) - POLUFINALE
Peti par u polufinalu „Zvezda Granda“ bili su Sanja Terzić iz tima Svetlane Cece Ražnatović i Igor Knežević koji brani boje tima Snežane Đurišić. Užičanka je zapevala prva pesmu „Vrati se u moj zagrljaj“ dok su je iz bekstejdža podržavali brat, tata i mama. U istom, narodnjačkom maniru zapevao je i Igor Knežević pesmu Šabana Šaulića „Samo za nju“.

Zatim su takmičari prešli na veseliji ritam, pa je Sanja zapevala „Veseljak“, a Igor „Plavo, plavo“ od Muharema Serbezovskog. Duel je završen sa pet glasova za svakog kandidata, pa su oba završila u baražu.

–Ovo je neverovatna stvar, sada sam prvi put bio na probi da čujem sve kandidate pre nego je krenula emisija. Ukapirao sam da imate neverovatnu tremu kada vidite ovaj žiri i publiku jer vi tako dobro pevate kada su probe, a šta se ovde desi ja ne znam- prokomentarisao je Saša Popović.

Na reči kreativnog direktora nadovezala se Marija Šerifović:

–Ovo je sada polufinale i u finalu mesto zaslužuju samo oni koji ne pucaju pod pritiskom. Prednost dajem Igoru jer mi je bio boji u odnosu na Sanju i to samo zbog druge pesme – rekla je Marija, a zatim je nastup komentarisao i Mili:

– Dajem glasove samo onima koji zaslužuju finale.

Đorđe David sledeći je komentarisao nastup:

–Kandidatkinja je bila slatka, umivena, uštinuta dok sam od Igora očekivao više – rekao je roker, a Viki Miljković je iskritikovala kandidate:

– Igor i Sanja očigledno pucaju pod pritiskom. Umesto da budete najbolji, dali ste manje nego inače.

–Sanja je imala bolju energiju, Igore čulo se da imaš neki problem, ali ti si dobar pevaš i ne uzima ti za zlo– kratko je rekla Ana Bekuta.

-Igore, trema je učinila svoje – zaključila je mentorka Snežana Đurišić i poželela kandidatu sreću u baražu, dok je Ceca pohvalila svoju pulenku:

–Sanjice bila si super, vesela i hrabra kao što smo se dogovorile. Izabraćemo dobru pesmu za baraž.

Ivona Damjanović i Vikotrija Lučić - (23. 06.) - POLUFINALE
Sledeće su na scenu u polufinalnom duelu emisije „Zvezde Granda“ izašle dve mlade dame, Ivona Damjanović iz Sombora koja je deo tima Ane Bekute i Beograđanka Vikotrija Lučić iz tima Svetlane Cece Ražnatović.

Kao pravi lokalpatriota Ivona je ovog puta izabrala pesmu „Somborske ruže“ koju u originalnoj verziji izvodi Ekstra Nena, a cela porodica bila je u sobi emocija da joj pruži podršku.

Tokom izvođenja ove pesme Ivona je prišla Saši Popoviću i poklonila mu crvenu ružu i gestom uspela da mu izmami osmeh na lice, a zatim joj je kreativni direkor džentlmenski poljubio ruku.

Zatim je zapevala Viktorija Lučić pesmu „Pazi se“, a podršku su joj iz bekstejdža pružali mama i drug.

U narednom krugu pesama, takmičarke su prešle na nešto brži ritam Ivona je zapevala “ Volim te“, a Viktorija „Sitnije cile sitnije“.

Natup dve mlade devojke prva je prokomentarisala Snežana Đurišić:

–Ovo je realno stanje, svaka po pet glasova. Borite se u baražu, srećno – rekla je pevačica, a Bosana je opet kratko prokomentarisao:

–Vrlo lepo, prva kandidatkinja vrlo dobra, druga kandidatkinja dobra.

Marija Šerifović nije bila preterano zadovoljna nastupom ove dve takmičarke:

-Dopada mi se samo prva pesma kanidatkinje broj jedan – rekla je pevačica, a Đorđe David ih je pohvalio:

-Vikotrija i Ivona su sada najbolje bile od početka takmičenja. Ivona je veoma scenična, a to je vrlo retko.

-Dopala su mi se oba nastupa i bile ste bolje od nekih prethodnih po mom mišeljenju – istakla je Viki, a završnu reč imale su mentorke.

-Ivona, dušu si mi zadovoljila – kratko je rekla Ana Bekuta, a lepe reči svom kandidatu uputila je i Ceca:

-Mila moja ti si sva satkana od energije, samo napred!

Hamza Gušić i Rajo Simonović - (23. 06.) - POLUFINALE
Sledeći kandidati koji su nastupili u polufinalu bili su Hamza Gušić iz tima Marije Šerifović i Rajo Simonović koji se pripremao kod Snežane Đurišić. Elegantni takmičar koji je poreklom iz Tuzle izveo je na sceni pesmu „Bre gidi džanum“ od Kebe i „Koje si vere nevero moja“ od Medenog meseca, dok je naočiti Podgoričanin na sceni otpevao „Taman je“ od Halida Bešlića, kao i pesmu „Crnogorko, Crnogorko“ od Miloja Bubanje za koju je poneo tradiucionalni stajling i izveo mali igrokaz sa lepoticom odevenom u narodnu nošnju. Uprkos velikom trudu, obojica kaniddata dobila su po 5 glasova žirija i šansu za prolaz u veliko finale moraće da potraže u baražu.

Prva je svoje glasove ovoga puta obrazložila Ceca Ražnatović.

-Super. Sve je super – prokomentarisala je Ceca, a njena kuma Viki Miljković je potom detaljno objasnila svoje glasanje:

-Dala sam glasove. Zaslužili ste, trudili ste se kroz celo takmičenje, ali opet pokazujete da pucate pod pritiskom. Više volim kad su kandidati spremni da idu na velika dela i kad ne pucaju pod pritiskom. Lošiji ste nego u prethodnim krugovima – rekla je Viki a potom upitala prvom kandidata da razjasni da li je on iz Zagreba ili iz Tuzle.

-Tokom celog takmičenja sam govorio da sam rodom iz Tuzle a živim u Zagrebu, isto kao što neke naše kolege, pojedinci žive vani, pa su iz Bosne – istakao je Hamza, a Sašu Popovića je zanimalo gde je takmičar zapravo rođen.

-U Tuzli – rekao je takmičar na šta je Popović jednim potezom razrešio sve dileme.

-Pa ti si Tuzlak – poručio je Saša.

Draganu Stojkoviću Bosancu ovoga puta su se dopali nastupi kandidata i uputio im je kompliment.

-Odmah sam dao glasove nakon prva 4 ii prvih 8 taktova. Bili ste bombastični – rekao je Boske.

Rokeru u žiriju „Zvezda Granda“ nije se dopao nastup drugog kandidata i nije skrivao razočaranje.

-Rajo, sve je u redu napraviti šou ali ipak je ovde osnova pevanje. Moram da te kritikujem, prošli krug ti je bio za 60 posto bolji kada je intonacija u pitanju, nemoj se ljutiti – poručio je Đorđe David i potom se obratio prvom kandidatu:

-Malo mi je više života falilo ali što se tiče intonacije standardno si okej.

Sve do sada rečeno o tome šta se dešavalo na sceni sumirao je Aleksandar Milić Mili.

-Dva fantastična kandidata za… Baraž – rekao je Mili.

Ana Bekuta bila je opravdano ljuta na kandidate.

-Šta nemoj se ljutiti Đorđe? Mi treba ovde da se ljutimo, jer stvarno nije bilo dobro. Rajo, pevao si falš. Jeste bio šou, i spremio si se. Razmišljao si o ovoj polufinalnoj noći. Ali pevanje je bilo… Pogotovo refren „Crnogorko, Crnogorko“. Mora na keca sve, nema uzimanja vazduha, i to te je koštalo glasova. Prva pesma je bila skroz falš, nije ubo ton – rekla je Bekuta, dok je za nastup prvog takmičara imala kratko obrazloženje:

-Hamza, bio si dobar!

Snežana Đurišić se nije slagala sa tvrdnjom da je njen kandidat baš sve pevao u falšu.

-U prvoj pesmi ja nisam čula falš, u drugoj da – rekla je Snežana, a Bekuta joj je pojasnila:

-Nisi čula falš zato što jhe sve pevao falš.

Snežana je poručila svom takmičeru da sam odluči šta će da radi u baražu.

-Ne znam šta ćeš u baražu, koju od ove dve opesme s obzirom da su obe brze. Sam odluči – rekla je Snežana svom kandidatu.

Marija Šerifović uputila je konstruktivne savete svom takmičaru na koji način da se pripremi i šta da učini u baražu kako bi se izborio za prolaz dalje.

-Hamza, dobar si bio. Hajde idi sad odmori lepo, dođi u taj baraž rasterećen i zabavi se. Jako je važno da se zabaviš i da uživaš u onome što radiš o što šalješ ljudima – poručila je Marija svom kandidatu.

Dragan Đurić i Dženan Rakić - (23. 06.) - POLUFINALE
Dragan Đurić iz tima Cece Ražnatović i Dženan Rakić kome je mentor Đorđe David oduševili su žiri fantastičnim nastupima zbog čega su ispraćeni ovacijama zasluženo dobivši po 6 glasova. Prvi kandidat izabrao je dva narodnjaka, „Put me zove“ od Halida Bešlića i Sinanov hit „Sudbina me na put šalje“ dok je drugi takmičar ostao u pop-rok maniru kao i do sada izvevši na sceni „Tu noć kad si se udavala“ od Prljavog kazališta i „Zašto praviš slona od mene“ od Dina Dvornika.

Osvojenih 6 glasova međutim, večeras nije bilo dovoljno da bi se plasirali u veliko finale „Zvezda Granda“, već im je potreban i sedmi glas koji dodeljuje produkcija na čelu sa Sašom Popovićem, koji je rešio da produži neizvesnost.

Saša nije želeo da donese odluku da li će neko od njih dvojice proći dalje pre nego što čuje mišljenje članova žirija, a prva je svoje glasove obrazložila Snežana Đurišić.v -Dva dobra kandidata. Malu prednost bih dala kanididatu broj dva, ali i kandidat broj jedan je bio savršen – rekla je Snežana.

Njen kolega iz žirija Aleksandar Milić Mili bio je zadovoljan trudom i energijom.

-Kandidat broj jedan, nije to bilo bajno, ali si ti pokazao da si kompletan pevač. Izabrao si jako težak repertoar i ja sam se zamislio da li bih ja otišao na ovaj nastup. Bih, otišao bih i zato si dobio glas, i to je najvažnije – rekao je Mili, a drugom kandidatu je poručio da ide samo napred.

Marija Šerifović istakla je da su oba kandidata bila dobra, a isto mišljenje imala je i Viki Miljković.

-Ma obojica fenomenalni. Dženane, ti znaš da ja navijam od početka – rekla je Viki, na šta se drugi kandidat zahvalio.

Da su oba takmičara bila na visini zadatka smatrala je i Ana Bekuta, a Dragan Stojković Bosanac je želeo da se kandidati približe jedan drugome.

-Hajde priđite obojica, neću vam meriti noseve. Ja ću reći: tako se peva u Bosni – poručio je Boske takmičarima koji dolaze iz Doboja i iz Bihaća.

Nakon što je saslušao mišljenje članova žirija Popović je dao sedmi glas i prelomio da oba kandidata idu direktno u veliko finale, što je ispraćeno ovacijama a mentori su im čestitali na sceni.

-Ja sam presrećna, ovo je moj prvi kandidat koji je prošao direktno u finale – rekla je Ceca.

Slavica Angelova i Ksenija Tanu - (23. 06.) - POLUFINALE
Polufunalni nastup Slavice Angelove (21) iz Strumice i Ksenije Tanu (30) iz Belorusije voditelj Voja Nedeljković najavio je kao makedonsko- belorusijski dvoboj. I zaista jeste bio.

Polufinalistkinje briljirale su na sceni „Zvezda Granda“. Prva takmičarka iz tima Đorđa Davida predstavila se pesmama „Pazi se“ i „Ti“, dok je pulenka Marije Šerifović odabrala da otpeva numere „Kalinka“ i „Motori“ kojima je razmrdala ceo studio.

Vrcave takmičarke priredile su spektakl na sceni, ali je po mišljenju žirija bila bolja Ksenija koja je i osvojila šest glasova.

–Pre nego što dam reč žiriju da kažem da Ksenija ide u super finale – rekao je Saša Popović, a Marija počela da vrišti i da se raduje.

-Tako je – povikala je Marija.

Aleksandar Milić Mili je istakao da je Ksenija u ovom duelu bila ubedljivo bolja.

-Zasluženo, nastupi su bili različiti i prepuni energije. Ne mogu da poredim ova dva nastupa, ali prednost dajem Kseniji – istakao je Mili, a zatim je reč dobio Slavičin mentor.

-Postoje ljudi koji ne umeju da oseti ono što ti radiš, koji ne umeju da ocene tvoju pevačku maestralnost. Ja sam ti beskrajno zahvalan i odgovorno tvrdim da je siledžijstvo i energija nešto što je preko potrebno na sceni. Žiriju bih se zahvalio što ste oprostili njenu grešku sa tekstom. Beskrajno ti hvala, ponosan sam na tebe– rekao je Đorđe David.

Ksenijina mentorka nije mogla da sakrije radost i uzbuđenje zbog svoje kandidatkinje, a nakon aplauza i ovacija u studiju kratko je prokomentarisala:

-Ksenija, sve si ovo zaslužila. Ti si jedan ozbiljan zmaj!

Amna Jusić i Semir Džanković - (23. 06.) - POLUFINALE
Polufinalna emisija „Zvezda Granda“ donela je mnogo radosti, smeha, ali i sukoba članova žirija zbog odluke ko od kandidata treba da ide u veliko finale koje je zakazano za sutra u 21 čas.

To se dogodilo tokom nastupa Amne Jusić (21) iz Tuzle i Semira Džankovića (32) iz Novog Pazara koji su u polufinalu dobili 4 i 5 glasova, a jedan od žirija u poslednjem trenutku povukao je glas.

Izbor kandidatkinje Marije Šerifović za polufinale bile su pesme „Dodirni mi kolena“ i „Janoš“, dok je takmičar Cece Ražnatović odabrao da se predstavi numerama „Sve ti dugujem“ i „Dukat“.

Iako je rezultat prvobitno bio 5:4 u Semirovu korist, Đorđe je na kraju povukao svoj glas za Amnu.

–Mislim da je morala da se napravi razlika u korist Džankovića. Bio si intonativno mnogo stabilniji, ovo je jedan od tvoja dva najbolja kruga. Konačno sam čuo taj metal u glasu, konačno si se rasteretio, bio si prisutniji– pohvalio ga je Đorđe, a zatim obrazložio svoje povlačenje glasova.

-Izvinjavam se, morao sam da povučem glas jer je u prvoj pesmi bilo klimavih stvari-rekao je roker za Amnu, a Dragan Stojković Bosanac se nadovezao:

–Ja se izvinjavam, ja sam morao da glasam. Bili ste fini.

Ana je slično mišljenje delila sa Bosancem, mada je našla par zamerki polufinalistima.

-Meni je bio dosadan Amnin repertoar, a Semir je pokazao veću borbu. Mada si se i ti Amna borila, ali igrom-rekla je Ana, dok je Viki Miljković dodala da je Semiru učinjena nepravda.

–Glupo mi je da komentarišem, ali mislim da je Džanković trebalo šest da dobije- dodala je Viki, a slično mišljenje delila je i Snežana Đurišić.

Aleksandar Milić Mili istakao je da nijedan kandidat nije bio za direktan prolazk, što je naljutilo Đorđa.

–Ko je sve producent danas, ja ću da se roknem. Muzika se sluša, a ne da se gleda. Kad ocenjuješ muziku, onda slušaš, ne gledaš – poručio mu je Đorđe nakon što je video da je Mili prednost dao Amni.

Završnu reč dobili su mentorke koje su uprkos komentarima i glasovima bile ponosne na svoje takmičarke.

-Amna, u pravu je žiri. Bilo je problema u intonaciji, samo se malo saberi u baražu i izađi spremna – poručila je Marija svoj kandidatkinji, dok je Ceca dala podršku svom pulenu:

-Borimo se muški kao i do sad, srećno!

Milan Bukilić i Nenad Kostov - (23. 06.) - POLUFINALE
Izvođenje narednih polufinalista Milana Bukilić koji ove sezone brani boje tima Đorđa Davida i Cecinog kandidata Nenada Kostova žiri je pratio pomno.

Milan se u polufinalnoj noći predstavio numerama „Ljubio sam vašu ‘ćer“ i „Srce na cest“, dok je momak iz Svetlaninog tima zapevao „Spreman na sve“ i „Neka me do zore“.

Prve numere prošle su bez glasova, a onda je već posle prvog stiha Milanove druge pesme prvi glas dao Dragan Stojković Bosanac.

Ubrzo su usledili i glasovi drugih članova žirija što je rezultiralo nerešenim rezultatom, odnosno 5:5.

-Ne vidim da su sva polja popunjena, dakle momci rezultat je pet prema pet, to ste večeras zaslužili tako da ćete i vi morati u baražu da se borite- konstatovala je Sanja Kužet.

-Meni je u ovom duelu bio bolji Milan, a kandidat broj dva, nije sporno što si zaboravio tekst, to sam ti dobacila odmah, ali nije ova pesma za tebe- objasnila je Marija koja je svoj glas dala Đoletovom kandidatu.

Drugačijeg stava ovoga puta bila je Snežana Đurišić koja je prednost dala momku iz Niša.

-Nijedan od vas dvojice večeras nije bio za šest glasova, a što se mog ličnog ukusa tiče bili ste tu negde, egal- zaključila je Sneža.

Nakon njihovih komenatara reč su dobili i mentori koji nisu mogli da sakriju tremu zbog svojih predstavnika.

-Bukiliću, imaš dobru pesmu za baraž. Hvala ti na svemu, od novembra do sada što si me mučio i cedio kao limun, ali dobio sam jednog mladog čoveka kao prijatelja. Rokaj u baražu!- poručio mu je mentor, a Snežana Đurišić nije odolela a da ne pohvali Milanov napredak na sceni.

-Mnogo se oslobodio na sceni!- dobacila je pevačica nakon čega su reči hvale usledile na Nenadov račun od strane njegove mentorke.

-Imamo super pesmu Nenade, nabaci svoj prelepi osmeh i pusti svoj glas i samo pevaj i gazi opušteno!- poručila je Ceca.

Takmičari su se zahvalili na svakom komentaru i spremni da briljiraju u baražu napustili veliku scenu.

Petar Bulatović i Nejaz Neki Ramčevski - (23. 06.) - POLUFINALE
Zatvaranje polufinalne večeri dobro će se pamtititi budući da su mladi Petar Bulatović iz Cecinog tima i Nejaz Neki Ramčevski kome je mentor Viki Miljković priredili pravi spektakl na sceni.

Numerama „Mirjana“ i „Usne boje vina“ Bulatović je ganuo prvo Bosanca koji je probio led sa glasovima, a u istom ritmu nastavio je Neki koji je pesmama „Đelem, đelem“ i „Sen Trope“ doveo atmosferu do usijanja.

Potpuno zasluženo, momci su briljirali sa po šest osvojenih glasova, a žiri je ponesen emocijom u jednom trenutku i pobacao papire sa stola po studiju.

Publika je bila oduševljena ovim potezom te su studijom odzvanjali aplauz i ovacije.

-Mi smo završili našu školu!- dobacila je Marija Šerifović aludirajući na kraj polufinalne večeri budući da je od finaka sve u rukama publike.

Ipak, malo teži deo usledio je za porodice takmičara s obzirom da je rezultat nerešen pa kako nalažu pravila žiri treba da da prednost jednom kandidatu.

Ali Saša Popović je uvek tu da iznenadi te je u polufinalnoj noći odlučio da napravi presedan.

-I jedan i drugi kandidati idu dalje!- rekao je Sale nakon čega je usledilo slavlje u studiju.

-Najbolja moguća odluka- dobacila je voditeljka Sanja Kužet.

Mentorke su poletele u zagrljaj svojim kandidatima ne skidajući osmeh sa lica, a posebna sreća bila je za Violetu s obzirom da je Neki vraćen da zameni kolegu koji više nije deo takmičenja, a uspeo je da dođe do finala.

-Srećni gubitnik, to se tako kaže u tenisu- našalio se Popović i poželeo sreću takmičarima koji su vidno raspoloženi napustili scenu.

Finalisti su: Martina Jozinović, Maja Jevtić, Dženan Rakić, Dragan Đurić, Nejaz Ramčevski, Petar Bulatović, Ksenija Tanu, Sanela Hasić, Slavica Angelova, Lidija Matić, Nenad Kostov, Igor Knežević, Milan Bukilić, Ivona Damjanović, Semir Džanković, Amna Jusić, Hamza Gušić.

Komentari: