Tenzija i neizvesnost u Grandovom studiju rastu, a takmičari kao i čuvena osmorka ne kriju da je na njima veliki pritisak.

Borba na Grandovoj sceni traje već mesecima, a pred takmičarima i mentorima je finalni deo bitke u kom su spremni da daju sve od sebe kako bi baš oni trijumfovali u najpopularnijem muzičkom takmičenju.

Petar Bulatović i Jasmin Alievski - (10. 06.)
Večerašnju emisiju najgledanijeg takmičenja na Balkanu „Zvezde Granda“ otvorili su mladi i talentovani pevači Petar Bulatović i Jasmin Alievski.

Takmičar iz tima Cece Ražnatović odabrao je pesme „Ovamo cigani“ i „Potražiću oči nešto zelenije“, dok je Jasmin koji brani boje tima Đorđa Davida odabrao numere „Duga“ i „Vagabundo“.

Momci su dali sve do sebe da se pokažu u što boljem svetlu, a tome svedoči i broj glasova žirija. Već na početku emisije dobili smo prvog polufinalistu, a to je Petar, dok će Jasmin ponovo nastupiti u baražu jer je večeras osvojio četiri glasa.

-Momci bili ste dobri, borili ste se koliko ste mogli i naspram vaših mogućnosti. Dala sam glas obojici, s tim da je ovde izvesna prednost za Petra da ne bude da je podjednako. Jasmin je u drugoj pesmi malo krizirao kao po običaju, ali si se brzo vratio natrag – rekla je Ana Bekuta na samom početku.

Bosanac je podržao oba takmičara i u svom izlaganju je naglasio da su mu se svidela oba nastupa. Podvukao je da je sada kasno da se priča o falševima i sitnim zamerkama, već je vreme da se gleda da li se nastup nekome svideo ili ne.

Marija je svog glas dala Petru, ali je naglasila da ga vidi u malo modernijim pesmama, dok je primetila da Jasmin ima neki problem.

-Meni ste bili okej, ali mi ništa ovde nije bilo vau. Kandidat broj jedan je pevao lepo i tačno i to sve stoji, ali bi ja možda želela od tebe malo neke narodnjake koji su bliži tvojim godinicama. Jasmine, iz kruga u krug ti imaš neke probleme. Prošli krug si prošao, ja ti ovo govorim najdobronamernije, falševe koje si napravio tada, bili su da ideš kući. Pružila ti se nova šansa, ti sad nešto štekaš, nema pune snage i nema glasa. Ja to ne mogu da shvatim, ipak je četvrtfinale treba da budeš napet i zapet kao praćka – dodala je Marija.

Mili i Viki su imali sličan stav kada su u pitanju oba takmičara, s tim da je Viki istakla da je Jasmin bio bar duplo bolji na probi nego sada.

-Petre kod tebe se vidi baš veliki napredak, pogotovo na Tozovcu za koga znam da su se mnogi slomili kada ga pevaju. Pogotovo strofa, ušao si lepo, doneo emociju, ali su sačuvao pesmu kako treba da zvuči i drugu si pevao tačno i lepo. Vidi se baš napredak i mislim da si izdominirao u duelu. Jasmine, mislim da je prvi put da nisam glaso za tebe. Nisam glasao jer od tebe očekujem više, kada sam fan nečijeg pevanja i ponašanja na sceni ja sam baš verean fan. Ovo danas nije bilo to, to – rekao je Mili.

Na kraju su mentori dali završne reči, Ceca je bila zadovoljna nastupom svog takmičara, dok je Đorđe pružio podršku Jasminu u baražu.

-Ovo ovde se sada važi, druga pesma ti je dobra. Ja jedino mogu da te zamolim, ali te kao Isusa Hrista molim u baražu pucaj. Pala ti je energija, to je osnovni problem u drugoj pesmi, čim ti padne energija ti dolaziš u problem sa intonacijom – kazao je Đole.

-Petre sve što smo dogovorili i sve kritike koje smo slušali od početka sezone, radili smo na tome. Večeras si dobio sve moguće pohvale i čestitam ti na tome – zaključila je ponosna mentorka.

Danijel Ajetović i Mustafa Budžan - (10. 06.)
Danijel Ajetović i Mustafa Budžan odmerili su snage večeras u drugom po redu duelu u „Zvezdama Granda“.

Takmičar iz Milijevog tima odabrao je pesme „Đelem Đelem“ i „Taši Tanana“, dok je Mustafa odabrao numere „Loše vino“ i „Mogu još da poludim“.

Iako su dali sve od sebe da se što bolje predstave u četvrtfinalu, nisu uspeli da osvoje sve glasove, pa ćemo obojicu gledati ponovo u baražu.

Pre komentara žirija, Saša Popović se obratio gledaocima i otkrio da je Mustafa žrebom vraćen u takmičenje nakon što su Nejra i Eki odustali.

-Tu gde je pevao Mustafa, na tom mestu večeras je trebao da bude Marijin duet. Međutim, zbog zaista opravdanih razloga oni su morali da odustanu, od četiri kandidata koji su ispali, žrebom smo izvukli Bižana da se vrati u takmičenje –rekao je Saša.

Žiri je nakon toga izneo nekoliko kritika na račun oba takmičara, a svi su bili saglasni da večeras nisu bili na visini zadatka.

-Danijele, meni si bio odličan večeras, dopalo mi se sve. Ja volmi i kako se ti ponašaš i tvoj osmeh. Mustafa, komsi komsa, dobio si moj glas jer si se trudio, malo si i proklizao, kao da nisi večeras prisutan ovde. Ne znam, šta ti se dešava – rekla je Viki, a odmah se naovezala Ceca:

-Danijele bilo si odličan, kao i uvek raspevano i razigrano, ja to volim kod tebe. Mustafa ti si moje mezimče u tebi uvek vidim nešto pozitivno, ali mislim da se nisi dao onako koliko možeš. U tebi čuči neko pozitivno ludilo i ja to vidim, čujem i nadam se ako prođeš da će to biti tako.

Marija je na svoj način obrazložila zbog čega nije glasala za takmičare, a iznela je i kritike na račun pevanja oba kandidata.

-Danijele, ovo mi se nije svidelo večeras. U ovom izboru pesama se baš manifestuje tanka granica ukusa, ti je lako pređeš, večeras si je prešao i nije mi se dopao. Mustafa, ti si došao kao neka žalosna vrba, tako ne treba, možem više i bolje. Ja nisam htela da slušam ništa dalje od prve pesme, jer kad takmičar izađe sa takvim govorom tela, ne znam šta da kažem – rekla je ona, a odmah se nadovezao Bosanac:

-Prvi kandidat, izašao si na scenu i ja sam očekivao da će to biti vau. Međutim, ti tehnički sve možeš, ali ti ništa nije izašlo. Hteo si sve da udariš, a promašuješ, duga pesma mi se ništa nije svidela, bilo je falša, visine ti nisu išle. Da si tako ranije pevao, nikada ti ne bi dao glas. Ne osporavam tebe kao talenat, ali ti niša nije izašlo. Mustafa, tebi je problem dinamika jednog tona, kod tebe su tonovi kao kocke, šta god pevaš zvuči tako. Kad si počeo pesmu odmah je otišao u falš.

Na kraju su i mentori dali svoje mišljenje, a obojica su svojim takmičarima poželeli sreću u baražu.

-Sada mucam, ne znam šta da kažem, kao crtani film i ti i Alievski. Napadaju me sa razlogom jer ne znaju šta prolazimo. Bosanac je rekao jednom rečenicom dinamika i kockasti tonovi, a rekao sam ti da se Ceca ne smeje ni na jednog takmičara kao na tebe. Daj nasloni se na to i osloni se na to, što se plašiš – kazao je Đole.

-Danijele bio si savršen, jedino imam osećaj da žiri nije reagovao na našu virtuoznost, tvoje pevanje i moj ples. Meni je sve bilo top, za šest u finale pravo – zaključio je Mili.

Ivona Damjanović i Mia Smiljanić - (10. 06.)
Do kraja šesnaeste sezone „Zvezda Granda“ nije ostalo još puno, a večeras su na grandioznu scenu izašle dve mlade, talentovane dame Ivona Damjanović iz Sombora koja brani boje tima Ane Bekute i Mia Smiljanić iz Beograda koja je deo tima Svetlane Cece Ražnatović.

Prva je večeras na sceni zapevala pesmu „Ništa tvoje“ Ivona koju su iz sobe emocija podržavali članovi porodice, a zatim i Mia „Do mene je“ koju su iz bekstejdža takođe podržavali članovi porodice.

Posle ovih divnih balada bilo je vreme za nešto brži ritam, pa je tako Ivona zapevala „Nije vetar, nije kiša“, a Mia „Košta me“.

Ovaj zanimljiv duel završen je rezultatom četiri naprema četiri glasa za obe devojke, te su one završile u baražu, a prava je nastup prokomentarisala Marija Šerifović.

–Dala bih blagu prednost kandidatkinji broj jedan, s tim što niste briljirale večeras. Borite se u baražu, to je sve što imam da vam kažem i mislim da je Ivona mogla da peva niže – rekal je pevačica, a Mili se nadovezao na njene reči:

–Dao sam prednost kandidatu broj dva, ali ovo mi je zajedno bilo fantastično, umiljato i bledo.

Viki je bila nešto blaž prema devojkama.

-Ne slažem se sa Milijem, nije bilo loše toliko. Devojke izgledaju fantastično, tako su mlade i lepe, a pevanje je moglo tvrđe i čvršće da bude – zaključila je Miljkovićka.

Đorđe je jednoj takmičarki dao blagu prednost ovog puta.

–Kandidatkinji broj dva sam uvek davao glas, ali ne možeš ti da pevaš Ilmu Karahmet. Nešto ti se desilo, pa si se deprimirala, ne inspirišete nas dovoljno, ali bih kandidatkinii broj dva dao prednost – istakao je roker.

Snežana Đurišić bila je konkretna i direktna u ocenjivanju kao i uvek do sada.

-Mislim da je sramota da u ovom krugu imate ovako malo glasova, Ivona prva pesma ti je totalni promašaj, druga kandidatkinja je bolje pevala – istakal je ona, a onda je na red da komentariše došao i Bosanac koji je bio i više nego strog ovog puta:

–Koji u razlozi da imate ovako mlake i mlohave nastupe? OK, ako je vama bilo ovde dovoljno, pa sada bi trebalo da derete! Nije to bilo Bog zna šta, ali sam vam dao glasove. Ne znam šta te je nateralo da kandidatkinji broj dva daš glas osim možda bliskost sa njenom mentorkom. Pa ona je zvučala kao da sestri peva drugi glas, kao da nemaš šta više da se trudiš. Bile ste srednja žalost obe.

Završnu reč imale su mentorke.

-Bile su bojažljive i stidljive, ali mislim da nisu bile srednja žalost. Mislim da je Ivona mogla niže pola tona da peva, ali mi smo namerno podigle matricu. Zadovoljna sam, samo treba da da gas i da se ne stidi – istakal je Ana dok je Ceca samo značajno pogledala Bosanca i kratko porkomentarisala:

–Mia, ti nikad bolji nastup nisi imala nego večera, čestitam lutke i želim vam puno sreće u baražu!

Darko Gjorgjeski i Slavica Angelova - (10. 06.)
Tačno na polovini večerašnje emisije popularnog talent šoua „Zvezde Granda“ kao četvrti par nastupili su Darko Gjorgjeski, Makedonac sa adresom prebivališta u Gracu iz tima Svetlane Cece Ražnatović i Slavica Angelova, Makedonka iz tima Đorđe Davida.

Kao pravi džentlmen, Darko je večeras prvi probio led i na sceni zapevao pesmu „Lutka“, dok je Slavičin izbor bila pesma „Neka te boli“ koji je pevala na makedonskom jeziku.

Nakon balada, na red su došle pesme nešto bržeg ritma, pa je tako Darko izabrao Gastozovu pesmu „Namerno“, a Angelova „Čaroban“ za koju se voditelj Voja Nedeljković našalio da je upravo njemu posvećena.

Takmičari su se ovog puta potrudili i oko stajlinga kojima su uspeli da skrenu pažnju na sebe, a prvi koji je od članova žirija komentarisao nastup bio je Mili:

–Pa dao bih prednost kandidatkinji broj dva, to je fenomenalno. Mnogi se sa ovim ne bi izborili, a ti si uspela i nisi se slomila. Čestitam i tebi i tvom mentoru. Kandidat broj jedan nije bio dobar, na Gastozu si se slomio– rekao je kompozitor, a na njegove reči nadovezala se Marija Šerifović:

–Kandidatkinja je bila super. U drugoj pesmi si bila bolja kao da ti je trebalo malo vremena da postigneš radnu temperaturu. Darko, mislim da si omašio u odabiru pesama, ovaj put kojim si hodao večeras nije dobar.

-Kandidat se u prvoj pesmi nigde nije sastavio, ali misli da ne treba da ispadneš. Slavica me je oduševila i stajlingom i izborom pesama – zaključila je Snežana Đurišić, a Ana Bekuta bila je nešto opširnija:

–Darko, nisi pevao tonove kao treba večeras, još sam se i obradovala da ću uživati uz „Lutku“, ali nije mi se dalo. Taj trend se nastavio i u drugoj pesmi, ako da nisi navežbao dobro. Ništa od obe ove pesme, nije ovo tvoja noć. Slavica mi se svidela posebno u drugoj pesmi.

Viki Miljković bila je kratka u izlaganju.

–Slavice, tvoj repertoar je osvežio ovo veče. Drago mi je i zbog tebe i zbog tvog mentora koji živi za vas. Darko, ti si pokušao da spojiš stajling i pesme, ali druga pesma te je koštala glasova– rekla je pevačica.

Završnu reč kao što ste do sada i navikli dali su mentori Đorđe David koji je bio presrećan jer se njegova takmičarka direktno plasirala u naredni krug i Svetlana Ceca Ražnatović:

-Krenuću od svoje kandidatkinje, nije bilo sto posto odmah da ti kažem. Brkata aždaja je ovog puta ćutala i hvala mu na tome, ali neće tako biti naredni put. Drugi kandidat, da sam bio tamo dao bih ti glas jer imaš ozbiljnu foru, ti si ljubimac istakao je roker.

–Darko, dušo, koncentriši se i stavi taj prelepi osmeh na lice, idemo dalje i srećno u baražu – dodala je Ceca.

Dženan Rakić i Željko Trbojević - (10. 06.)
Pravi spektakl na sceni „Zvezda Granda“ priredili su Dženan Rakić i Željko Trbojević koji su svojim energičnim nastupom podigli publiku na noge, a koristili su i posebne rekvizite kako bi napravili nezaboravan šou.

Prvi takmičar bio je iscrtan u bojama kao i njegov mentor Đorđe David, dok je drugi kandidat započeo nastup sa maskom ajkule, koju je rado kasnije prihvatio i njegov mentor Aleksandar MIlić Mili.

Prvi takmičar izveo je pesme „Indija“ od Masima Savića i „Opasne igre“ od grupe Triger, dok se drugi kandidat opredelio za „Da mi je biti morski pas“ od sastava Metak i „Let na drugi svijet“ od Divljih jagoda.

Za sjajan program oba kandidata dobila su po 6 glasova i plasirali se direktno u polufinale.

-Dženane, ti li si ? – upitao je Saša Popović prvog kandidata čije je čitavo lice bilo prekriveno crnom i belom bojom, i potom uključio bekstejdž u kojem su bili takmičari Velsan Zulović kao i Milan Bukelić koji je došao sa sinom, a razlog njihovog boravka bila je podrška kolegama, čime su pokazali da su se tokom takmičenja rodila lepa prijateljstva.

Marija Šerifović čestitala je kandidatima na prolasku u polufinale.

-Najlepši mi je bio falset drugog kandidata, ali obojica ste prelepi bili na sceni – rekla je Marija a i Ceca Ražnatović imala je slično mišljenje:

-Bili ste mi obojica top, top, top – rekla je Ceca.

Popović je dao reč Snežani Đurišić.

-Snežana je uživala u muzici koju ne razume – rekao je Saša, a Marija je pojasnila da tome muzika i služi.

Snežana je čestitala kandidatima, a i Viki Miljković bila je oduševljena.

-Momci, jedna predobra energija, vi fantastični, sa osmehom na licu takav žar. Vidi se i da ste dobri i privatno. Nema ljubomore i sujete. Toliko na visini zadatka a obijic fantastični – rekla je Viki.

Popović je otkrio jednu zanimljivost o učešću drugog kandidata.

-Prošao je prvi krug, ja kažem izbaciću ga u drugom krugu. Došao je drugi krug, on doveo porodicu, ja rekoh kako sad da ga izbacim. NIje bio toliko loš, mogao je da ispadne. Kažem, hajde, prošao je i drugi krug, ali od trećeg sigurno ga skidam. Treći 6, četvrti 6, peti 6, šesti… Ne vredi. Ja ne mogu ni da dođem do tebe… Želim da kažem da je svaki krug sve bolji, svaka ti čast – rekao je Popović drugom kandidatu, a Mili je sa maskom ajkule kružio oko direktora.

Snežanu je zanimalo da li Popović razume muziku koju su takmičari izvodili, na šta je Sale vrisnuo i odgovorio potvrdno.

-Da ne volim tu muziku ne bih Đoleta ni zvao u žiri – bio je decidiran Popović i dodao:

-Odrastao sam na Bijelom dugmetu, na Mehi Puziću.

Dragan Stojković Bosanac je zamolio Đorđa da stane pored svog kandidata kako bi ustanovio ko od njih dvojice ima veći nos.

-Ipak Dženan ima veći nos, što je u izlogu to je i u radnji – rekao je Boske i nasmejao sve.

-Bili ste dobri, odlični. Dženane nemoj biti mrgud, a ovaj drugi… Takvi smo mi iz Londona – dodao je Boske.

Ana Bekuta takođe je čestitala na nastupima, a završnu reč imali su kao i uvek mentori.

Đorđe David istakao je da se njegov takmičar popravio u odnosu na ranije nastupe.

-Unakaziće nas u polufinalu ako ne budemo neke stvari uradili još 40 do 50 posto bolje. ALi energija je sve i čestitam obojici – rekao je Đorđe, a Mili je naglasio da želi da detaljno analizira nastup.

-Ma razvalili ste, čestitam – rekao je Mili.

Igor Knežević i Josip Nedić - (10. 06.)
Na veliku Grandovu scenu izašli su Igor Knežević kome je mentor Snežana Đurišić i Josip Nedić iz tima Viki Miljković koji su odmerili snage u duelu. Prvi kaniddat za „Zvezde Granda“ izveo je pesme „Bela“ od Ivana Kuritća i „Hitno“ od Adila, dok je drugi takmičar odabrao „Perje“ od Milana Stankovića i „Koliko sam usana poljubio“ od Nikole Rokvića.

Prvi kandidat briljirao je na sceni i zasluženo osvojio 6 glasova žirija i plasirao se u polufinale, dok se drugi takmičar sa osvojena 4 glasa morati da potraži sreću za prolaz dalje u baražu.

Marija Šerifović se prva javila za reč.

-Prvi kandidat je tako i toliko lepo pevao prvu pesmu da je to bila fantazija. Bravo dečko! Bravo Snežo! Iz kruga u krug si sve bolji– rekla je Marija i poručila da je drugi kandidat imao grešaka i da treba da se bori u baražu.

Saša Popović je naglasio da se prvi kandidat Igor takmičio 2010. godine i da je kroz te emisije dobio čak 300.000 SMS glasova, jer je glasanje u ti vreme išlo putem poruka. Potom se za reč javila Ceca Ražnatović.

-Što se tiče prvog kandidata, već su te nahvalili što i ja isto tako mislim. Sve si stabilniji iz kruga u krug i pokazuješ samopouzdanje na sceni, dok se drugi takmičar jako trudi da parira na ovoj sceni, i to je za svaku pohvalu, naročito kada je reč o stajlinzima – rekla je Ceca dok je Popović upao u reč rekavši da tako priča o kuminom kanidatu.

-Da li ste primetili da kad god nešto pokušavam da kažem meni neko upada u reč, ili Mili ili Sale. Htela sam da kažem da imaš super pesmu za baraž, a što se tiče pevanja, samo malo obrati pažnju na te ulaze – rekla je Ceca, a Popović je nastavio.

-Svetlana, sve sam mogao da razumem, ali ti da kažeš nešto loše za kandidata – prokomentarisao je Popović, na šta je Ceca odgovorila:

-Pa nije ništa loše. Ovo je konstruktivni savet za dečka kome sam dala glas – rekla je Ceca.

Aleksandar Milić Mili je imao drugačije mišljenje.

-Nije u redu da tako kritikuješ Viki i njen rad pošto se ona mnogo trudi u granicama svojih mogućnosti. A ti tako oštro i po kandidatu, vidi se da se trudio. Vidiš koliko šljokica je stavio. Samo da znaš, ja sam na tvojoj strani 100 posto – rekao je Mili, na šta se Viki upitala:

-Šta je pisac hteo da kaže? – pitala je Viki.

Đorđe David bio je kritičan:

-Kandidat broj dva, bio bi savršen da nisi krenuo kada je reč o mom ukusu i sluhu da padaš. Sve je bio okej, imao si pravu energiju. Ne znam zašto si pao u drugoj pesmi. Opusti se i udri iz svog raspoloživog oružja. Mislim da ti ova scena pripada – rekao je Đorđe, a potom se obratio prvom kanidadatu:

-Blago onom ko peva tu vrstu muzike a da mu je mentor Snežana Đurišić. Ti definitivno jesi izvanredna pričai dobrodošao u polufinale – poručio je Đorđe.

Ana Bekuta je istakla da je kod drugog kandidata primetila određene nelogičnosti.

-U drugoj pesmi si dok je pevaš shvatao da si pogrešio u izboru pesme. Dala sam ti glas jer mislim da zaslužuješ šansu – rekla je Bekuta, a takmičar je priznao da je sve krenulo nizbrdo jer se više puta vraćao kući pre dolaska u večerašnju emisiju.

-Zaboravim prvo, zaboravim drugo, zaboravim treće, i eto nesreće – rekao je kandidat, a Đorđe je primetio da je to sjajnarima za pesmu.

Bekuta je pohvalila prvog kandidata a Dragan Stojković Bosanac je imao slično mišljenje.

-Pevaš saftale, sa saftom, što bi rekli u Bosni. Pa ti si takav pevač, ja bih sutra napravio jednu žurkicu i pozvao samo tebe sa klavijaturistom. Verovao sam od prvog dana u tebe, pevaš kao namazani Bosanac, debelo. Bravo majstore – rekao je Boske koji se složio sa kolegama iz žirija oko grešaka i loših ulaza kod drugog takmičara.

Završnu reč imali su mentori. Viki je odmah prokomentarisala Milijev komentar.

-Vidi, i da si se vraćao jednom ili pet puta Mili ti ne bi dao glas. Na jedvite jade si mu prošli put dao glas i posle sam iskukala jer si mi seo na glavu – rekla je Viki Miliju i poželela dobar nastup u baražu.

Snežana Đurišić zahvalila se na podršci i glasovima žiriju.

-Igor je dečko sa kojim nije teško raditi i ono što je možda i bio problem u takmičenju mi smo ispravili tako da tebi više i ne treba mentor – poručila je Snežana.

Sanela Hasić i Amna Jusić - (10. 06.)
Dve prelepe devojke, različitih muzičkih žanrova, Sanela Hasić i Amna Jusić večeras su odmerile snage u pravom duelu u kome su se ukrstili narodnjaci i pop. Sanela je bila nadmoćnija i još jednom u ovoj sezoni osvojila maksimalan broj glasova, za razliku od Amne koja je dobila tri glasa.

Sanela se predstavila sa pesmama „Pristajem na sve“ i „Rođen za mene“, dok je Amna pevala „Idemo dalje“ i „Bitanga i princeza“.

Prva je svoj sud dala Snežana Đurišić koja je pohvalila Cecinu kandidatkinju.

– Sanela meni se sviđa kako ti pevaš, posebno pesme Dragane Mirković, bilo je malo greščica, malo vibrato je usporen ali to može da se sredi– rekla je Đurišićka, kada je Ceca zatražila reč kako bi opravdala svoju takmičarku koja je večeras pevala pod stresom usled lošeg zdravstvenog stanja.

– Ja sam dao obema glas. Nije mi bilo po volji, ali ajde da ne kvarimo ovako divan dan. Sanela, nema veze. „Pristajem na sve“, ti si bila sve vreme iza ,kao da si iz Vojvodine sad si dobila moj glas, sledeći put vodi računa. Nemoj pevati ako si bolesna. Druga pesma, nigde one trojke da naglasiš na kraju. Amna, ti si pevala van intonacije skoro celu drugu pesmu. Šta je bilo, mogu da pretpostavim, ali dao sam glas u ime vaših prošlih nastupa, ali vas čeka finale i tu ću biti rigorozan– jasan je bio Bosanac, koji je svojim stavom izrevoltirao Viki.

– Ne razumem one koji daju glasove i posle ih nakrpe. Devojka prošla direktno, neka ti je sa srećom lutko. Amna, nije bilo savršeno, ali nije ni za tri, mogao je još jedan ili dva glasa– kratko je prokomentarisala Miljkovićeva.

Ana Bekuta nadovezala se na Viletin stav i istakla kako Marijina kandidatkinja nije bila za pet glasova jer nije dobro izabrala pesme i da je delovala bezvoljno, dok je za Hasićevu imala veliki kompliment.

– Sanela, ja ću uvek glasati za tebe i navijam za tebe zato što neguješ jedan repertoar i ne odustaješ od njega. Ti si maltene jedina devojka koja to neguje i samo tako nastavi– bodrila je Bekuta.

Mili se našalio na račun Bosanca koji je prethodno u svom stilu u i taktovima pokušao da objasni kandidatkinjama šta nije valjalo, rekavši da se slaže sa njim, dok je pohvalio Amnu kojoj je dao glas i za koju tvrdi da izgleda zavodnički na sceni.

Đorđe David upitao je Amnu da li ima krajnike, a kada je ona potvrdila da ih ima on je ostakao kako je to razlog zbog toga što njen glas ne može da dođe do izražaja, što je Saša Popović negodovao sa čim su se složili i ostali članovi žirija.

Završnu reč imale su njihove mentorke.

– Sanela bravo, sve čestitke. Amna, meni je drago što smo te izmestili iz pozicije u kojoj pevaš i to je koštalo možda falševa, tako da se rebalansiraj za baraž– rekla je Marija, dok je Ceca svojoj kandidatkinji kratko poručila- Bravo.

Hamza Gušić i Sanja Terzić - (10. 06.)
U poslednjem duelu večeras predstavili su se Hamza Gušić i Sanja Terzić koji su svojim izvedbama podigli ceo studio na noge i oboje osvojili maksimalan broj glasova.

Hamza je večeras pevao „Da me je ona volela“ i „Jednoj ženi za sećanje“, dok se Sanja predstavila sa numerama „Odakle si sele“, i „Ostavljena ja“.

– Sanja mi je hit hitova. Ja dva kruga razmišljam da je izbacim i kažem ostaviću je za četvrfinale, kad ono opa šestica, ode u polufinale– sa osmehom je priznao Saša Popović, dok mu je Bosanac prebacio kako je njemu lako jer ne čuje.

Bosanac je istakao kako je Hamza bio dobar, i da nije fer uvek da ga kude, a onda je u svom stilu dodao kako je pokupio sve falševe u prvoj pesmi, što je Marija negirala aludirajući da je ta numera odlično otpevana.

– Druga kandidatkinja, meni se dopala posebno dopala prva pesma, a drugi si pocepala u visinama i neverovatno je koliko si napredovala kao da te je Ana Bekuta spremala– rekao je Bosanac, a zatim je Bekuta pohvalila oba kandidata za sjajan nastup kao i Hamzu za neverovatnu fizičku transformaciju.

– Sanja, u drugoj pesmi si imala falša, prva je mogla za pola tona više, ali generalno je bilo dobro. Hamza, bio je kiks u drugoj psemi,a li velika je promena i prihički i fizički. Čestitam oboma, ali pazite za dalje– dodala je Snežana, a komplimenti na račun oba kandidata su došli i od Viki Miljković, kao i od Đoleta.

– Ovakav par sa ovako dobrom energijom zaslužuje samo aplauz. Odabrali ste odličan repertoar. Snežana vrlo lepo, tačno i blago zamera. Iako ovo nije moja muzika, mene ste obradovali– jasan je David, dok je na kraju Mili poentirao sa svojim komentarom.

– Hamza, dao sam ti glas zato što te volim. Sanja, tebi sam dao glas zato što Bosanac voli Cecu– rekao je Mili.

Na kraju, svoje mišljenje dal esu mentorke koje su ponosne na prolazak oba učesnika.

– Hamza, prva pesma fantastično, bravo care. O drugoj može da se komentariše, ali sve skupa pokušali smo da udovoljimo i babi i stričevima– rekla je Marija, dok im je Ceca čestitala.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: Petar Bulatović, Slavica Angelova, Dženan Rakić, Željko Trbojević, Igor Knežević, Sanela Hasić, Hamza Gušić, Sanja Terzić, Jasmin Alijevski, Ivona Damjanović, Amna Jusić i Josip Nedić.

Komentari: