Žiri večeras nije bio lake ruke kada su u pitanju glasovi podrške, a samo nekolicina takmičara uspela je da ispuni njihove kriterijume koji su strožiji nego ikada ranije.

Nikolina Milosavljević i Jasmin Alievski - (03. 06.)
Nikolina Milosavljević i Jasmin Alievski otvorili su večerašnju emisiju i pokazali koliko su vredno radili sa svojim mentorima Cecom i Đorđem Davidom, a nakon interpretacija žiri je odlučio da su bili ujednačeni osvojivši po pet glasova.

Nikolina je pevala „Crno na belo“, i „Ne idi od mene“, dok se Jamsin predstavio drugačijim repertoarom sa numerama „Sanjao sam noćas da te nemam“ i „General bez činova“.

Dok je saopštavala odluku žirija, Sanja Kužet istakla je kako se greščice u ovoj fazi takmičenja ne praštaju što ih je koštalo maksimalnog broja glasova, a kada je Saša Popović upitao koje su to greške, oona je bez razmišljanja odgovorila:

– Visine kod Alievskog koje nije uspeo da izvuče– zasenila je sve Kužetova, što je ceo žiri pozdravio, a Mili je dobacio kako nije samo lepa, već je i pametna.

Prva je svoj sud dala Marija koja u ovom duelu nije glasala ni za jednog kandidata.

– Ja sam dala glas kandidatu broj dva koji je prvu pesmu otpevao fantastično i bilo je prelepo. Identična situacija bila je u nekom krugu kao da samo imaš snage za prvu pesmu. Ili te paralizuje strah i udari adrenalin i samo moliš Boga da se završi i zato sam povukla glas jer nije za šest. Kandidatkinja broj jedan u drugoj pesmi si bila bolja, ali si dobra– objasnila je Šerifovićeva.

Viki je pohvalila Nikolinu da je bila odlična u refrenu njene pesme, kao i da je drugom pogila studio na noge te je njoj dala blagu prednost i složila se sa Marijom za Jasmina.

I Mili je smatrao kako je Nikolina bila kompletnija na sceni uprkos greščicama, dok je sa kolegama delio mišljenje da je Alievski bio neverovatno dobar u prvoj numeri, ali i loš u drugoj što je potvrdila i Snežana.

– Nikolina, ti nisi neka izvrsna pevačica, ali slatka si, imaš osmeh, harizmu, osvajaš na sceni i držiš pažnju, tako da mislim da ćeš ti napraviti lep posao. Jasmine, neću da ti stajem na muku, prva pesma fenomenalna– smatrala je Bekuta, nakon čega je Bosanac obrazložio.

– Prva kandidatkinja je sa svojim mentorom pogodila u metu. Program je tebi prilagođen i fenomenalno si otpevala i mislim da si bila za dalji prolaz odmah. Ti si ono što če sa dobrom snimljenom pesmom imati dobar prolaz na tržištu u smislu komercijale. Alijevski, problem je što svi koji izabrete ekstremno teške pesme, ti si se skoncentrisao na najviše tonove, a opuštao si se pred njih, ali dao sam ti glas da ne ispada te stalno kinjim– rekao je Boske.

Završnu reč imali su mentori.

– Slažem se sa Bosancem i Marijom, takav autogol je nemoguć. Kako ja da objasnim ljudima da si ti to na probi pokidao? Snežana je odlično kvalifikovala. Molim te samo uključi uvo– rekao je Đorđe, dok je Ceca pohvalila svoju kandidatkinju.

Danijel Ajetović i Igor Knežević - (03. 06.)
Danijel Ajetović i Igor Knežević priredili su pravi spektakl na sceni kada su ukrstili glasove u duelu koji je razgalio žiri koji ih je nagradio sa maksimalnim brojem glasova.

Milijev kandidat nastupio je prvi i izveo je numere „Bele ruže“ i „Kruška“, dok je Snežanin kandidat pevao „Njen oproštaj“ i „Barov bijav“.

Saša Popović pozvao je Voju da uključi iz bekstejdža gde su bile Igorova supruga sa decom kao i sestra, a zatim je podsetio kako se on takmičio u sezoni 2010/2011 sa 12 godina i najavio da će on sedeti u „Zvezdama Granda“ dok njegova deca ne dođu u šou.

– Danijele, znaš da si mi strava isto tako je i Igor razvalio. Ovde mi se desila jedna mala promenica, Danijel mi je mangup koji zna da peva, a Igor mi je i malo seksi ovi njegovi muvići. Prednost dajem, u ovom duelu, Igoru– rekla je Marija sa čim se složila i Bekuta, a za razliku od njih Viki je smatrala da je Danijel bio bolji. I Ceca je dala prednost Igoru kao i Bosanac, a Đorđe Danijelu.

Mili je promenio kurs i upitao žiri za koga od ovih kandidata smatra da će napraviti bolji posao, a kako su njihovi glasovi bili izjednačeni, Popović je presudio da će oboje biti zvezde.

– Oni su toliko različiti i ovo komentarisanje ko će biti veči je nezahvalno– zaključila je Marija.

Sanela Hasić i Ena Radojičić - (03. 06.)
Sanela Hasić i Ena Radojičić odmerile su snage u trećem duelu, a kao rivalke u mentorskim ulogama našle su se kumice Ceca Ražnatović i Viki Miljković.

Sanela je večeras odabrala numere „Odvedi me srećo“ i „Spasi me samoće“, dok je naša konobarica odabrala pesme „Idu mi idu“ i „Sanjam da sam s tobom“. Nastupima su podigle sve u studiju na noge, a žiri je na kraju dao svoj sud.

Cecina takmičarka je prošla dalje sa šest glasova, dok je Ena osvojila tri glasa, što je dovoljno da je ponovo gledamo u baražu.

Nakon toga žiri je obrazložio svoju odluku, a svako je dao neki komentar i pohvalu na račun obe takmičarke.

-Kandidatkinja broj jedan, bilo je sasvim dobro, bilo je malo sitnih propusta u vibratu, krajevima i frazama, ali generalno je to, to. Broj dva, u prvoj pesmi si bila solidna, ali druga nikako. Teška je pesma i lično sam je vežbala da bih je donela na nekom nastupu pristojno – rekla je Snežana, dok se odmah nadovezala Ana:

-Draga moja Sanela, preslatka si i dobra, ali i dalje savetujem ne više u visine, nema potrebe mila, ja to pričam od početka, ali me niko ne sluša. Biću uporna i dalje, ne tolike visine! Ena nisi bila u elementu i nisi bila raspoložena. Imaš ti neku foru, ali mora osmeh i raspoloženje na scenu, pa bar na silu. Zaboravi probleme kada izađeš na scenu.

Iako je dao svoj glas Saneli, Bosanac je izneo niz kritika na račun večerašnjeg pevanja obe takmičarke.

-Prva takmičarka, strofa prve pesme nije valjala ništa, ali sam ti ja dao glas. Refreni su u drugoj pesmi bili niski. Mislim da možeš lepše i bolje, ovo je glas podstreka, ali sledeći put pazi. Druga takmiačrka, prva pesma i pomozi Bože, druga nije imala veze sa životom, mnogo fejlova koje ja ne moram sada da iznosim- dodao je Bosanac.

Marija je sa druge strane bila pri stavu da je Ena pokazala sve što može do sada i da je to sve od nje.

-Kandidatkinja broj jedan dobra, slažem se sa Anom za visine, broj dva, mislim da si ti svoj limit i maksimum dostigla – kazala je Marija.

Mili je istakao da je Ena pogrešila u izboru druge pesme, ali da su mu negde obe bile ujednačene i da je zbog toga dao svoje glasove.

Na kraju su mentoke dale završne reči, a Viki je odlučila da bude fina i dobra kako je sama rekla.

-Mislim da je mogla da dobije još jedan glas, Ena je napredovala ovo je šesti krug, a bez iskustva si bila. Ja sam prezadovoljna i mislim da si dosta toga pokazala – rekla je Viki.

-Ja sam prezadovoljna Sanelom, bićemo sve bolje i sve uvežbanije, slede nam sve teži krugovi – zaključila je Ceca.

Ivona Damjanović i Maja Jevtić - (03. 06.)
Dve mlade i talentovane devojke Ivona Damjanović i Maja Jevtić zablistale su večeras na Grandovoj sceni, a lepotom i harizmom očarale su sve u studiju i kraj malih ekrana.

Takmičarka iz tima Ane Bekute odabrala je numere „Lutka“ i „Boginja“, dok je kandidatkinja iz Marijinog tima odabrala pesme „Bato“ i „Senke“.

Iako su se potrudile da nastupom osvoje maksimalni broj glasova, žiri je ipak doneo malo drugačiju odluku. Na kraju je bilo 5:4 u Majinu korist, pa ćemo ove takmičarke ponovo slušati u baražu.

Navikli smo već da Maja svojim nastupima do sada pokupi sve glasove čuvene osmorke, a večeras je kako su rekli problem bio pogrešan izbor pesama.

-Majo, molim te nemoj da biraš više ove teške pesme kao Kaliopi. Ja sam sve vreme drhtala zbog tvoje trudnoće jer se naprežeš gore, pevaj bre nešto lagano. Bila sam sve vreme u grču dok si pevala. Kadidatkinja broj jedan, ti si toliko slatka i vrcava, vesela i pripadaš ovom nazivu pozadi, meni se to jako dopalo. Što se Maje tiče, danas me je prepala, ja znam kako ona peva, ali je uzela preteške pesme, meni to dopalo i svaka ti čast – rekla je Ceca na samom početku.

-Mora neko i u baraž, meni je ovo bilo baš za baraž. Lepo izgledate, super performans, čestitam vam – dodao je Mili.

Viki je iznela pohvale na račun obe takmičarke, ali se prisetila momenta kada je ona bila trudna, pa je naglasila da razume Maju i njeno drugo stanje.

-Prelepo izgledate i jedna i druga, Majo ti si prelepa trudnica mislim da kad odeš u visine mi smo svi utrnuli. Ali razumem drugo stanje, i ja sam bila znam kako je, ne izađe sve kada pevaš, ali si bila dobra. Znamo kako ti pevaš, ali mislim da ti to stanje onemogućava da pokažeš sve što znaš – kazala je Viki, a odmah se naovezao Đole:

-Broj jedan, ti si sa mene najbolji Anin kanidat, ja posle ovog nastupa tvrdim da ako nastaviš ovako i nakon takmičenja da radiš, bićeš nova zvezda koja će nekima pomutiti vodu. Broj dva, Kaliopi ozbiljan zadatak, mene iznenadiš svaki put, ne daš tom tonu, izvešćeš ga bilo po koju cenu, svaka čast.

Bosanac je Maji i Ivoni dao nekoliko sugestija koje će im sigurno biti od pomoći u nastavku takmičenja, ali i karijere.

-Broj jedan, odličan izbor pesama, pokazalo se sa tvojim glasićem kako se može program prilagoditi tebi. To je sve išlo, teklo i meni se dopalo. Broj dva, ja ću i dalje biti rezervisan prema glasanju, kod Kaliopi u ovoj pesmi, ja mislim da mora da se ponovi drugi refren. U prvom refrenu je ta borba i insistiranje na visinama, ja se pitam da li bi drugi refren mogao da se ponovi. To bi bilo zakucavanje, izvoli pevaj i biće svaka čast kraljice. Ovako si pevala, svi kažu drugo stanje, prvo stanje, bez stanja, da li bi mogao da se otpeva drugi refren. Toliko te prva pesma iscrpela, da je druga bila bez ikakvog smisla, energije – dodao je Bosanac.

Na samom kraju, mentorke su dale završne reči, a kako se čini obe su bile zadovoljne nastupima svojih takmičarki.

-Ono što je žiri rekao Maji za drugu pesmu za umor i gubitak energije, jeste to se čulo, ali ne želim da me to sekira i znam kako Maja peva. Ima vremena do baraža da se sabere i da peva kako treba – rekla je Marija.

-Ivona ja sam zadovoljna, lepo je raditi sa njom, sluša, ponavlja i vredna je. Ona inače studira muzičku akademiji, budući etno-muzikolog – zaključila je Ana.

Aleksa Šuković i Slavica Angelova - (03. 06.)
Sledeći su na scenu izašli Aleksa Šuković iz tima Cece Ražnatović i Slavica Angelova kojoj je mentor Đorđe David. Takmičar iz Kragujevca izveo je „Noć mi te duguje“ od Zdravka Čolića i „Ko ti to grize obraze“ od Tošeta Proeskog za šta je dobio 4 glasa članova žirija, dok je kandidatkinja iz Strumice izabrala da nastupi sa numerama „Melek“ od Edite Aradinović i „Da budeš jednako dobar“ od Maje Odžaklijevske, što je vrednovano sa 5 glasova žirija i obezbedilo duelistima prolazak u baraž.

Marija Šerifović prva je imala priliku da obrazloži svoje glasanje, i nije skrivala kritiku:

-Kandidatkinji broj 2 sam dala glas isključivo jer znam kako je pevala ranije. Prva pesma mi se nije dopala. Bila je napeta i nedovoljno interesantna, nisi uspela da dobaciš do nas, dok je druga pesma bila bolja, kao da si je otpevala 100 puta, a ovu prvu 20 puta. Ne znam da li sam u pravu, ali ta razlika se čuje – rekla je Marija i potom naglasila da kod prvog kandidata nije bilo ničeg novog.

-Dobro je, ali nema nikakvog progresa i smatram da je ovo pretežak program za tebe – dodala je Marija.

Njen kolega iz žirija Dragan Stojković Bosanac imao je nešto drugačije gledište.

-Meni je bilo lepo, nenametljivo. Prva pesma je bila predivna, druga možda nije bila za tebe. Ostani takav i to je to – poručio je Bosanac prvom kandidatu, dok mu se nastup druge takmičarke nije dopao.

-Prva pesma „niđe veze“. Da li ti nisi čula niti osetila tu pesmu, to je toliko neinspirativno bilo. Druga pesma ništa novo, čini mi se da bih i ja mogao da je otpevam. Ali dao sam ti glas radi mira u kući i u korist međudržavnih odnosa – rekao je Boske i kada se umalo iskrala suza takmičarki na oku, kompozitor je presekao:

-Šalim se, dobro ti pevaš, samo birajte malo bolji program, neke malo atraktivnije pesme.

Ana Bekuta imala je slično mišljenje.

-Prvi kandidat dobio je glas zbog prve pesme, dok je takmičarka mene kupila sa drugom pesmom, da se ne ponavljam, već je sve rečeno – rekla je Bekuta.

Kompozitor Aleksandar Milić Mili imao je svoje viđenje stvari i naglasio je da je prvom kandidatu dao glas zbog hrabrosti na izabranom repertoaru.

-Očekivao sam da ćeš da se polomiš, ali si ti ušao u prvu pesmu fantastično. Ti si bukvalno potencijal, ali ideš kao kad gradiš kuću. Ti si izneo te emocije, ali kada odeš gore vidi se da nisi siguran. Nije tu bilo falša, ali je jednostavno ta emocija nestala. Kada i tu gore budeš mogao da izneseš emociju ti ćeš onda biti kompletan pevač, kuća će biti za useljenje – rekao je Mili i naglasio da je nedovoljno bilo pevanje kod druge takmičarke.

Da je pretežak repertoar prvog kanididata misli i Snežana Đurišić.

-Nedovoljno je to bilo da bih dala glas prvom kandidatu, a druga takmičarka nas je zabavila u drugoj pesmi zbog čega je dobila glas – smatra Snežana.

Viki MIljković je odlučila da sve sažme u jednu rečenicu:

-Otpevano tačno od tačke A do tačke B, ali nedovoljno atraktivno – rekla je Viki.

Završnu reč kao i obično imali su mentori.

-Imamo odličnu pesmu za baraž i hoću da verujem da nemamo problem – rekao je Đorđe svojoj kandidatkinji.

Ceca je poručila svom takmičaru da je predivno otpevao pesmu i nije se slagala sa mišljenjem članova žirija da mu je ovo pretežak repertoar.

-Očigledno je jasno da si dobio glasove jer si pokazao nešto prelepo večeras i nije tačno da se nisi pomerio. Drugu pesmu ću preslušati na snimku pa ćemo naknadno komentarisati. Ti pevaš i zabavnjake i narodnjake. U tebe stoprocentno verujem i mislim da si za ovaj format „Zvezde Granda“ – rekla je Ceca i poželela sreću takmičaru u baražu.

Usledila je polemika da li žiri dobro čuje izvođenja u studiju. Bosanac je istakao da svi imaju pravo da pogreše, a Đorđe je predložio da se uvede takozvani „VAR“, kao u fudbalu, gde bi se naknadno utvrđivalo da li su takmičari dobro otpevali pesme ili ne.

Nejra i Eki Prošić i Željko Trbojević - (03. 06.)
Šesti takmičarski par ostao je pomalo u senci pravog šoua koji su priredili njihovi mentori, prvenstveno Aleksandar Milić Mili. Na scenu su izašli Nejra i Eki Prošić koji su maestralno otpevali „Barabu“ od Tife i Elvire i „Obećanja“ od Magazina i Tife, a u duelu sa njima našao se Željko Trbojević koji je večeras pevao „Ja volim samo sebe“ od Psihomodo popa i „Odlazak u grad“ od Riblje čorbe. Duetski par spremao se kod Marije Šerifović dobivši zasluženo 6 glasova kao i drugi kandidat koji je u Milijevom timu.

Takmičari su podigli energiju u studiju, a Mili je sve vreme đuskao, zagrlivši više puta Mariju, a dobar „vajb“ zadržan je i tokom glasanja.

-Željko skini tu periku, spasi se! Sve vreme se mlatiš s perikom – rekla je Ceca, dok je Mili uzeo svoju koleginicu mentora u krilo, a kada se neočekivano stolica isklizla i njih dvoje su pali ispod stola.

-Šta radi ovaj Mili?! – stajao je zgranut Saša Popović.

-Poginuše – prokomentarisao je Đorđe David, a Snežana Đurišić je dala sturčno obrazloženje:

-Oni sad ne mogu da ustanu od smeha – rekla je Snežana i bila je u pravu.

Mili i Marija su se smejali dok su ležali na podu.

-Kad smo ovde dole, šta sad – prokomentarisao je Mili nasmejan, dok je Saša vadio situaciju. A onda su se videle posledice:

-Uh, puče stolica – primetio je Mili shvativši razlog pada.

-Kad ste mi vi živi ostali, sad mi je lakše. Mogli su i vas da povuku u ambis, ko zna kako biste prošli – rekla je voditeljka Sanja Kužet, dok su se članovi žirija smejali ovoj neočekivanoj situaciji.

Popović je zamolio scenografe da nađu još jednu stolicu, a Marija je dala svoje viđenje situacije.

-Sve za ljubav. Samo ljubav – rekla je Marija, a MIli ju je poljubio u obraz.

Viki Miljković je iznela svoj zahtev:

-Želim da mi se plati beneficirani radni staž – rekla je Viki.

Popović je na kraju ipak imao drugačije viđenje čitavog događaja:

-Ne moraš Maro u Ameriku da ideš da zatrudniš, možeš i ovde – rekao je Popović.

Viki je prva dobila reč:

-Rekla sam da želim beneficirani radni staž zbog Đorđa koji ovde vrši atak na mene i Cecu. Što se tiče kandidata bili ste dobri, a što se tiče Đorđa, bio je katastrofalan – rekla je Viki, a Đorđe je objasnio zašto je dobio ovaj epitet od kolega.

-Zato što sam se drao na Čorbinu pesmu, bio je pun pogodak. To se tako radi, prava priča! Koliko je ova prva pesma bila dobra, toliko ova druga nije valjala i ko god da ti ju je dao dabogda bio žedan do kraja emisije i pao sa stolice sa Marijom u krilu – rekao je Đorđe i pohvalio izbor prvih takmičara koji su se odlučili da pevaju duete Mladena Vojčića Tife.

Ceca Ražnatović je insistirala da drugi kandidat skine periku.

-Moji glasovi govore sve. Skini periku! Ugušićeš se, ne možeš da dišeš, da trčiš kako treba – rekla je Ceca.

–Bili ste super, zabavili ste nas i dobro ste pevali – rekla je Snežana, a Dragan Stojković Bosanac i Ana Bekuta su imali slično mišljenje, s obziro da su svo troje na sceni zvučali vrhunski.

Mentori su na kraju pohvalili svoje kandidate koji su se direktno plasirali u sedmi krug takmičenja „Zvezde Granda“.

Dragan Đurić i Mustafa Bidžan - (03. 06.)
Kada je u pitanju naredni duel između Cecinog kandidata Dragana Đurića i momka iz Đoletovog tima, Mustafe Bidžana, žiri je bio prilično saglasan.

Šest glasova osvojio je Dragan, dok se Mustafa izborio za tri glasa stručnog žirija što ga je poslala direktno u baraž.

-Jao Svetlana kada je videla šest glasova, „Dragane, Draganeee!“- našalio se Saša Popović imitirajući Cecu.

Sale je obratio pažnju da su Mustafi u podršci kod Voje Nedeljkovića bile kolege iz takmičenja, Martina Jozinović, Velsan i Dženan Rakić.

-Video sam našu takmičarku da je lomila ruke dok si ti pevao- rekao je Sale.

Iako je Đurić uspeo da se plasira dikretno u naredni krug Sneža Đurišić je smatrala da je ovoga puta pevao dosadno.

-Bio si tačan, ali jednostavno dosadno. Nisam mogla da ti ne dam glas jer si i intonativno dobar bio, ali falilo je dinamike i emocije- objasnila je Snežana tvrdeći da je Mustafino pevanje ovoga puta bilo totalni fijasko.

Pohvale i saveti na račun Cecinog takmičara usledile su i od Ane Bekute, a Dragan je istakao da voli da bira numere koje niko ne peva u takmičenju te je zato izabrao „Lagala si“ i „Pola tebi pola meni“.

–Odlično, sledeći put ispadaš!- dodao je Bosanac i nasmejao sve.

–Dobro Mili, ali pesme moraju da budu hitovi. Bilo kako bilo dobar si kandidat, dok je Mustafa bio nekako zbunjen. Šetao si od nemila do nedraga, ali ti imaš lepu boju. Dala sam ti glas jer je bilo mnogo lepih ukrasa u numeri „Moj Dilbere“- objasnila je Ana, a Bosanac se usaglasio sa mišljenjem Snežane Đurišić.

–Sad se najviše gađa publika, ne može se sa finalom popraviti ceo utisak. Šteta za tebe. Dao sam ti glas, nema tu ništa ružno, ali je daleko ispod nekih tvojih nastupa. Drugi kandidat, ovo što ću ti reći više se odnosi na tvog mentora. Imao sam osećaj da ti je jako neprijatno, da si razmišljao gde ćeš sada. Napevao si se za sve pare, a ništa nije izašlo kako treba- dodao je Stojković koji je Mustafi dao glas da ne bi ispao odmah.

Vrlo sličnog stava kao i kolege bila je Marija Šerifović, dok je Viki Miljković nahvalila Cecinog takmičara čiji nastup za nju nije bio nimalo dosadan.

-Dragane ja sam ti dao glas, bio si tačan, nasmejan, gledao si prema nama, sve je to bilo savršeno, kao jedna divna i otvorena interpretacija, ali samo pevanje je bilo nekako dosadnjikavo. Prebaci energiju na glas i interpretaciju. Kandidat broj dva, meni je greška bila odabir pesme „Jugo“- objašnjavao je Mili dok su ga Bosanac i Popović prekidali kako bi ubrzao izlaganje.

-Prestani da me prekidaš!- dobacio je Milić tvrdeći da je Bosanac ljubomoran na nejgovu dominaciju što je sve nasmejalo.

Na samom kraju reč su dobili i mentori. Ceca je za svog kandidata imala samo reči hvale, dok je Đole smatrao da Mustafa nije ispoštovao sve što su se dogovorili.

-Odjednom neka nesigurnost od momenta kada si kročio na sterjdž, skini sako u baražu i koncentriši se da otpevaš barem 80 posto kao što si pevao na probi- zaključio je roker.

Mia Smiljanić i Nejaz Ramčevski - (03. 06.)
Zbog Mie Smiljanić iz Cecinog tima i Nejaza Ramčevskog koji ove sezone brani boje tima Viki Miljković kumice su imale razloga da budu izuzetno ponosne.

Oba takmičara su nastupe završili sa po šest glasova zbog čega su im Svetlana i Violeta poletele u zagrljaj.

Pozitivna energija vladala je i u Vojinoj sobi emocija s obzirom da je podrška oba takmičara skakala od sreće.

S obzirom da se Miina sestra takođe bavi pevanjem Saša Popović je odmah pozvao da izađe na scenu.

-Znate šta je interesantno Mašo i Mia, pitaju ovi muškarci u publici da li peva i mama- našalio se Sale iako je odgovor bio negativan.

-Stvarno ćete da pevate bez matrice? Pa kako ćete da pogodite intonaciju?- zanimalo je Saleta iako sestre nisu marile već samo pustile svoj glas i zapevale Cecinu numeru „Neću dugo“.

Žiri je bio šokiran, a publika u studiju ih je pozdravila gromoglasnim aplauzom.

-Da li je ovo moguće?! Mašo hvala puno i kada odeš u bekstedž reci tati da ni nešto nisu u redu vrata od terase (smeh). Fenomenalno je bilo Mašo! Mislim da Mia treba da ispadne u sledećem kolu i onda da se sledeće godine takmiči sa sestrom u duetu- rekao je Popović.

-Vidi vidi, radiće štikla, samo ću nežno da ga nagazim, da mu stanem na nogicu-zapretila mu je Ceca kroz osmeh nakon čega je Saša izuo Svetlaninu cipelu i stavio je na sto što je izazvalo gromoglasan smeh u studiju.

Čim se povela polemika oko kandidata Viki je istakla da je Mili sujetan s obzirom da je njen takmičar briljirao sa šest glasova.

-Mili je pošten, evo pa znamo da je Ceci sve pare uzeo- našalio se Saša.

-Što se Mie tiče, fenomenalna je, ima samo devetnaest godina. Prelepa je i prezgodna, muzikalna, a u to me još više ubedila kada je pevala sada sa sestrom. Što se Nejaza tiče ja sam uživala, sjajan si pevač- objasnila je Ana.

Posebno oduševljen izvođenjem Mie i njene sestre bio je Mili koji im je udelio niz komplimenata.

–Čestitam vam na izvođenju, divno ste složile glasove, Naježio sam se kada ste pevale- istakao je Milić.

–Hoću da se zahvalim što ste doveli Mašu ovde zato što smatram da ne mogu ovde da pokažem maksimum sebe osim kada sam sa njom- rekla je Smiljanićeva, a Popović joj je rekao da obavezno naredne godine dođe sa sestrom i da se takmiče u duetu.

Amna Jusić i Darko Gjorgjeski - (03. 06.)
Večeras su na glamuroznoj sceni „Zvezda Granda“ kao poslednji par nastupili kandidatkinja Amna Jusić iz tima Marije Šerifović i Darko Gjorgjeski iz tima Svetlane Ražnatović.

U prvom krugu pesama Amna je pevala „Ti si mi u krvi“, pesmu Zdravka Čolića, a Darko „Tajno moja“ koju u originalu izvodi Toše Proeski.

Najveća podrška bili su im članovi porodice i prijatelji iz bekstejdža, a na sceni njihove mentorke.

U drugom krugu Amna je zapevala „Marija Magdalena“ od Doris Dragović, a Darko malo brži ritam, Azisovu pesmu „San Trope“ kojom je studio digao na noge već na prve taktove, a duel se završio sa po pet glasova za svakog kandidata što nije bilo dovoljno da se plasiraju direktno u naredni krug.

Odmah nako što su otpevali izabrane numere, Saša je iskoristio priliku i obratio se Darku pitanjem:

–Šta si ti po nacionalnosti? – pitao je kreativni direktor takmičara.

–Makedonac – odgovorio je kandidat.

-Pa, zašto onda pevaš na Bugarskom? Ovo je za diskvalifikaciju jer si prekršio pravilo – zaključio je Popović, a onda su se u razgovor umešali i ostali članovi žirija.

Prvi je nastup komentarisao Dragan Stojković Bosanac.

-Prosta je stvar, ako nije na maternjem jeziku nije trebalo! Jedino Romi mogu da pevaju na svim jezicima. Ovde može da se progleda kroz prste, ali ti ovu pesmu nisi pevao kako treba – reka je Bosanac Darku, a onda se Mili uključio u razgovor:

-Podržavam ideju da se ovde peva na svim balkanskim jezicima. Meni na Miligramu gostuje Azis sa jednom interesantnom pesmom koji je insistirao da peva na srpskom. To podržavam.

Milija je odmah podržala Viki Miljković, ali je diskusiju oko jezika prekinuo Saša Popović i rekao kandidatima:

–Dobro, ne moramo da diskutujemo više, oba kandidata idu u baraž i srećno vam bilo.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: Danijel Ajetović, Igor Knežević, Sanela Hasić, Nejra i Eki Prošić, Željko Trbojević, Dragan Ðurić, Mia Smiljanić, Nejaz Ramčevski, Maja Jevtić, Darko Gjorgjeski, Nikolina Milosavljević, Jasmin Alievski, Ivona Damjanović, Aleksa Šuković, Slavica Angelova, Amna Jusić.

Komentari: