Ipak, nijedna epizoda „Zvezda Granda“ ne može da prođe bez dobre doze smeha u šta ste se uverili odavno, a glavni krivac ove subote bio je Aleksandar Milić Mili.

Semir Džanković i Milan Bukilić - (27. 05.)
Semir Džanković i Milan Bukilić otvorili su večerašnju emisiju i samom početku pokazali da su zasluženo stigli u ovu faznu takmičenja.

Cecin kandidat Semir, predstavio se numerema „Ne pitaj“ i „Sve je na prodaju“, dok je Milan it tima Đorđa Davida pevao „Cveta trešnja“ i „Kome se raduješ“, a žiri je presudio da su bili podjenako dobri i nagradio ih sa maksimalnim brojem glasova.

Saša Popović zatražio je da se uključi Voja iz bekstjdža, a zatim im saopštio lepe vesti.

– Ja im kažem da Semir i Milan direktno idu u četvrt finale– rekao je Popović što je ispraćeno gromoglasnim apalauzom, a zatim je dao reč Mariji.

– Dobri kandidati, dobro pojavljivanje, potvrdili su sve što su radili do sada. Dala bih prednost prvom, bio si bolji nego u prethodnom krugu– kratka i jasna je bila Šerifovićeva, dok je za razliku od nje Ana Bekuta smatrala da je Davidov kandidat bio bolji.

– Bukilić je bio stameniji, više borbe, bolje pesme za takmičenje. Semire, malo pad energije. Nemoj više nikada da staviš taj mikrofon na stalak- savetovala ga je Ana, dok je Popović umesto Viki rekao da bi ona sigurno dala prednost Semiru, što je ona potvrdila uz smeh.

– Kandidat broj dva, njegova interpretacija je bila zahtevnija. Dve totalno različite atmosfere koje je teško izneti, prva pesma teška, svaka čast. Semire, super si i vidim kako ti taj posao možeš da radiš, ali postoji jedna razlika između pevača koji rade na tezgi i onih koji guraju muziku napred. Ja mislim da bi ti trebao da počneš da se rešavaš toga jer ovo malo zvuči tezgaroški- obajsnio je Mili što je zasmetalo Ceci koja je smatrala kako on treba da oceni da li mu se sviđa ili ne, a ne daodvaja način pevanja.

– Nisi ukapirala šta ja kažem. To možeš ti da pričaš kao laik da li ti se sviđa ili ne– odbrusio je Milić, što je naljutilo Viki koja je odmah zauzela Cecinu stranu i odbrusila mu da ne može da bude laik ako je u žiriju.

Mili se branio kako je dao stručan savet i da mu to govoti iz namere da sačuva glas, a ne da troši glas kao što se to radi na tezgi. Iako su mentorka i Mili pokušavali da dolažu svoja suprotna mišnjenja, Saša ih je prekinuo i dao reč Snežani.

– Dva neosporna kandidata, ali bih prednost dala kandidatu broj dva zato što je Semir imao neke greške u prvoj pesmi– smatrala je Đurišićka.

Bosancu su oni bili podjedaki i nije želeo da daje prednost. Na kraju su se oglasili mentori.

– Ja sam želeo da se setimo Zorana Simjanovića koji je napravio muziku za film „Sabirni centar“, i Anice Dobre koja je to otpevala i mislim da smo uspeli da malo promenimo priču- kazao je Đorđe, kada je njegov pulen zatražio reč.

– Meni će brak da pukne zbog ovog čoveka, mi svakog dana imamo probe sa njim po 7,8 sati. Ja porodicu ne gledam, toliko nas je sve podigao na viši nivo– iskren je bio Milan.

Ceca se zahvalila svima na glasovima i Semiru poručila kako je bio odličan i da idu u nove pobede.

Katarina Mulavdić i Nenad Kostov - (27. 05.)
Sjano stilizovani, ali ne tako dobro pevački spremni na sceni „Zvezda Granda“, večeras su se pojavili Katarina Mulavdić i Nenad Kostov.

Milijeva kandidatkinja, Katarina pevala je „Haljina“ i „Bred Pit“, doke je Cecin kandidat odabrao“Zagrli me“ i „Ne zovi me“, a u poslednjem trenutku žiri je glasao i svakome dao po četiri glasa.

Snežana je prva istakla da su bili ujednačeni i da je konačnu odluku želela da prepusti Saši.

– Prednost kadnidatu broj dva, bio je bolji pevački. Katarina je bolja nego u prošlom krugu i „Bred Pit“ ti je bolje legla– smatrala je Viki, sa čim se složila i Bekuta koja nikome nije dala glas jer je smatrala da nisu pokazali dovoljno za sledeću fazu takmičenja.

– Ja dugo ništa strašnije nisam čula od prve pesme Katarine Mulavdić. Ništa te nisam razumela, ja sam sigurna da mi uzmemo da pišemo taj tekst, to nema veze sa onim u originalu. Ja ne bih dala glas nikome, ali da ne ispadnu zbog toga sam glasala. Mislim da si ovu šansu trebala pametnije da iskoristiš. Nenade, prva pesma okej, ali druga, to si omanuo sto posto– rekla je Marija sa čim se složio Đorđe koji je dodao da su bili lepo obučeni.

Bosanac je delio mišljenje sa kolegama i istakao da nije video pomak uprkos trudu.

Na kraju, mentori su dali svoj sud. Mili je otkrio kako su komentari žirija na mestu i da prva pesma nije bila dobar izbor za Katarinu koja je insistirala da to peva, ali da on nije bio za to.

– Ja nisam zadovoljna glasanjem. On je prvu pesmu otpevao na svoj način, duga pesma takva je napadačka je. Kada se neko ugasi, što se ugasio, kada napada, što napada, te histerilno je za mozak. Ko ugodi, alal mu vera. Što se mene tiče tis i za ovu scenu, talenat si i baražu pokidaj– poručila je Ceca.

Rajo Simonović i Martina Jozinović - (27. 05.)
Nastup o kojem će se sigurno dugo pričati i to iz više razloga je duel Raja Simonovića iz Snežaninog tima i Martine Jozinović koja ove sezone brani boje tima Marije Šerifović.

Numerom „Moja poslednja i prva ljubavi“ Tereze Kesovije talentovana devojka iz Kaknja uspela je da raspameti studio i potpuno očekivano dobije svih šest glasova stručnog žirija i tako sebi obezbedi direktan prolaz u četvrt finale.

Međutim, Rajo ovoga puta nije imao toliko sreće te se izborio za četiri glasa koja ga vode u baraž.

S obzirom da se Đorđe David jedini nećkao kada je u pitanju glas za Martinu, Saša Popović želeo je da čuje prvo njegovo mišljenje.

-Pa ovako, Martina ovo je po mom mišljenju tvoje najlošije pojavljivanje od početka takmičenja- počeo je da obrazlaže roker zbog čega je Popović negodovao.

-Evo neću da nastavim da pričam! U redu, super si i ćao. Pusti me da završim. Ti si neko ko caruje u visinima, neko si ko je u žiži pet ili šest kandidata, ali Terezu sam slušao u mnogo boljim varijantama. Kao da si imala neki mali strah od te pesme. Čak ti je dolazilo i do promene boje kada si odlazila na refren. Ja ti samo ukazujem na stvari koje ne bi trebale da ti se dešavaju kao pevaču koga ja uvažavam. Kao Popović te brani od mene, pa ja sam za tebe čoveče, da se razumemo– objasnio je Đorđe i dodao da smatra daje Rajo zaslužio ipak pet glasova.

Ceca Ražnatović nije ostala imuna na energiju, osmeh i šarm momka iz Snežinog tima zbog čega ga je pohvalila, a komplimente nije štedela ni kada je u pitanju Martina.

-Martina meni je ova druga pesma koju si pevala, „Ceo svet je moj“ bila neviđeno dosadna. Imaš moj glas znam kako pevaš i toliko od mene- jasna je bila Svetlana.

Međutim, kada je Bosanac dobio reč usledile su kritike, posebno na račun Simonovićevog izvođenja druge pesme „Ja ne pijem“.

-Prva pedma perfektna, u drugoj nisi sastavio strofu. Kompletno intonativno loša strofa, Bože pomozi. Zato nisam glasao za ovaj krug i stojim iza svake svoje reči- iskren je bio Stojković, a Rajova mentorka Snežana ga je odmah podržala.

Za razliku od Stojkovića Viki je glas podrške dala i jednom i drugom takmičaru.

-Rajo lepo si ti otpevao, bilo je korektno, ali ako prođeš dalje moraš da pružiš neki leve više. Potrudi se i u baražu malo dodaj gas i unesi se. Odglumi malo. Što se Martine tiče, ti si svakako jedan od favorita i mislim da je dtuga pesma pogrešan odabir ali ti si fantastična. Izgledaš fenomenalno kao prvo. Kada vas uporedimo sve sad koji ste jednaki, ti odskačeš- rekla je Viki.

Iako Bekuta nije bila zadovoljna pevanjem momka iz Snežinog tima, ni ona, baš kao i Ceca nije odolela njegovom osmehu i šarmu zbog čega mu je dala glas.

-Doš loje do stagnacije u pevanju, ali dala sam glas jer tvoj osmeh mene sruši- priznala je Ana nakon čega su se ona i Rajo izgrlili i nasmejali ceo studio.

-Zagrljaj se ne broji ako ne traje minimum sedam sekundi- našalio se Simonović i ponovo zagrlio Bekutu, a gotovo daje ceo studio ovaj potez ispratio gromoglasnim aplauzom.

Kritike na račun izbora Martinie druge pesme usledile su i od Milija, a to je posebno zamerio mentorki Mariji Šerifović.

-Tebi je suđeno šest glasova, ali potrudila se Marija, ova pesma je jedna od najvećih frljoka koje je uradila za ove tri sezone- kroz smeh je objasnio Mili, a njegov govor prekinuo je Boske koji gaje poljubio.

Na samom kraju reč su dobili i mentori. Dok je Marija Šerifović bila zadovoljna, Sneža je Raju skrenula pažnju na pojedine greške koje treba da ispravi u baražu.

Uprkos kritikama Rajo je tvrdio da ovoga puta nema razloga za tugu s obrizom da su prvi put sa njim na snimanje došle i majka, supruga, sestra i ćerke.

-Ja sam čuo da tvoja mama odlično peva. Dođite na scenu da pevate malo- iznenadio je Popović pevačevu majku koja se sinu pridružila na sceni.

-Cela naša porodica je muzički obdarena, ali honorari stoje kod mene (smeh) Nisam se spremila, ne pevam već jedno četiri godine, ali kad već moram otpevaću Silvaninu „Srećo moja“- istakla je Lidija nakon čega je i zapevala.

Rajova majka priredila je feštu na sceni „Zvezda Granda“, a žiri i publika u studiju su je sve vreme oduševljeno posmatrali i aplaudirali.

Ipak, najeveće ludilo usledilo je kada joj se na bini pridružila mentorka njenog sina Snežana Đurišić i zapevala s njom u duetu.

-Rajo ajde ti fino kući, neka ostane mama- našalio se Bosanac.

Studio je nakon njenog izvođenja bukvalno skandirao, a Raja je ova situacija dovela do suza.

Ova situacija je raznežila i Viki koja nije mogla da sakrije suze.

-Meni neko treba da popravi šminku, suze su mi krenule, bravo i daste živi i zdravi sto godina– rekla je Violeta, a gospođa Lidija je sa scene ispraćena uz reči hvale svih prisutnih.

Dženan Rakić i Viktorija Lučić - (27. 05.)
Duelisti koji su izazvali lavinu reakcija ove večeri bili su momak iz Đoletovog tima Dženan Rakić i Viktorija Lučić kojoj je mentor Ceca Ražnatović.

Iako se glasanje nije završilo onako kako su takmičari želeli, svaki savet žirija prihvatili su sa osmehom. Dženan je osvojio pet glasova što znači da će se prvi put boriti u baražu, dok se Viktorija izborila za tri glasa.

-Viktorija ono što si ti nama večeras pokazala je samo tvoja želja i ambicija, da ne ulazim u detalje. Ovo je tvoj najlošiji krug i jako si loše pevala. Kompletan haos, ne znam šta se desilo- iskrena je bila Marija koja je ovoga puta predost dala Dženanu.

Da se pad energije večeras dogodio kod oba kandidata konstatovala je i Viki Miljković.

-Viktorija, prošli put si bila dobra. Utihnula si, nešto te nema. Izgledaš prelepo, ali što se pevanja tiče kao da ti je neko isisao energiju. A Dženane tebe večeras nisam ništa razumela, nisi otvarao usta. Nešto se desilo, ti si za mene jedan od favorita. Volim sve što radiš ali si sada bio muljav- objasnila je Violeta.

Ambiciju i želju kod mlade Viktorije primetio je i pohvalio Bosanac koji se usaglasio sa Marom da pevanje ovoga puta nije bilo najbolje.

-Bez obzira da li je bilo energije, nagradio bih želju za pobedom. Imaš dobru boju glasa, ali si bila niska i zato nisam mogao da ti dam moj glas. Dženanu bih dao glas i da je izašao četvoronoške, ali pošto sam u jednoj emisiji dobio komentar da sam geolog nateralo me je da dođem na probu ranije i preslušam ko šta peva. Prvo pevaš kroz zube, ti imaš osnovnu stvar koja ne valja, pevaš zemljače nazad, ne pevaš u tajmingu. Vuče te matrica. Ništa nisam razumeo šta si pevao prema tome vodi računa o izgovoru teksta. Bosna je sa tobom, imaš šarma i lepote. Geolog je pročeprkao i video šta ne valja. To ti je mana koju tvoj mentor ne čuje jer možda i on tako peva– objasnio je Stojković.

-Al’ si se nalupetao! Dado Topić nema nijednu baladu koju peva na keca, vuče unazad. Kada je u pitanju Dino Dvornik on stalno u brzim pesmama ulazi na s. Ljudi će posle ovoga otići na Jutjub i videti da li sam ja u pravu- bunio se Đole, a potom dodao:

-Šta ste se navrzli na dečka još od prošlog kola?!

Raspravu je prekinuo Popović koji je želeo da čuje Milijevo mišljenje.

-Viktorija nije to bilo tako loše. Ja sam morao da glasam jer je Viktorija traila da kupi moju pesmu (smeh) Šalim se, nije to bilo loše i super si izgledala. Ima grešaka ali su to greške koje se brzo popravljaju- rekao je Aleksandar kome se ne dopada izbor Dženanovih numera iako tvrdi da je on fantastičan kandidat.

Da Viktorija ima i stas i glas i da poseduje sve što jedna zvezda treba da ima potvrdila je Sneža Đurišić.

-Ovaj program je samo pretežak za tebe i ako prođeš se baziraj na ono što možeš da izneseš. Dženanu nisam dala glas i ovo treba da mu bude opomena da ne može da peva nerazgovetno- bilo je mišljenje Sneže Đurišić.

Sličnog stava kao i kolege bila je Ana Bekuta, a na samom kraju reč je dobila i Ceca.

-Viktorija je zahvalan kandidat, mnogo se trudi i radi. Mila moja potrudi se u baražu, ja verujem u tebe stoprocentno– rekla je Svetlana.

Petar Bulatović i Marija Previšić - (27. 05.)
Na grandioznoj sceni „Zvezda Granda“ večeras su nastupili kao peti par Petar Bulatović iz Podgorice i Marija Previšić iz Neuma (Bosna i Hercegovina).

Petar se večeras predstavio sa pesmama „Ko te ljubi ovih dana“ i „Dukat u nedrima“, a Marija „Četiri stađuna“ i „Dat će nam Bog“. Najveća podrška tokom nastupa bili su im mentori Svetlana Ceca Ražnatović i Dragan Stojković Bosanac.

Ovaj duel završen je rezultatom pet naprema četiri glasa za Petra Bulatovića, a prvi koji je večeras komenatrisao nastup bio je Aleksandar Milić Mili.

-Bili su podjednaki, sigurno je za baraž, ali ne i za šest. To mora bolje, ova Nina Badrić deluje slabo, kandidat broj jedan šeta sa ritmom malo levo, malo desno – reka je kompozitor, a na njegove reči nadovezala se Marija Šerifović:

-Očekivala sam više od ovog duela. Mislim da je Petar u padu, nešto nije OK. Večeras uopšte nisi bio u ovom studiju niti u fokusu. Tempo ide, a ti nisi u pesmu. Povedi računa, kod kandidatkinje mi se dopala prva pesma.

Ana Bekuta ovog puta je bila blaga prema kandidatima.

-Sa osamnaest godina Petre ti si ovo super odradio, Marija ti si moj favorit od početka takmičenja i bićeš do kraja– rekla je pevačica, a nakon Ane priliku da komentariše kandidate imala je Viki Miljković:

-Dugo sedim u ovom žiriju, desi se da dobrim kandidatima naiđe loš dan. Odlični ste kandidati i veliki potencijali, ali u duelu prednost dajem Petru. Mislim da nisi bio prisutan ovde, imam ja takvog jednog kod kuće. Kod njega su kada je odsutan uvek u pitanju devojčice neke, a kod tebe? – zaključila je Viki, pa se obratila kandidatu koji je kratko odgovorio:

-Moguće da je to razlog.

Nakon izlaganja Viki Miljković ostali članovi žirija su zaključili da je uvek naklonjena kandidatima svoje kume Svetlane Cece Ražnatović, pa su na njeno izlaganja Marija i Ana imale repliku u vidu pesme i zapevale: „Nije kuma dugme“. Njihov potez u studiju je izazvao salvu smeha i dobro raspoloženje.

Završnu reč imali su kao i uvek mentori:

Bosanac je prvo udelio komplimente voditeljki, a zatim se zahvalio svima koji su glasali za njegovog kandiadata.

Ceca je zdušno podržala svog pulena.

-Što se Petra tiče mislim da je oštećen jer je lep i talentovan, apsolutno stvoren za scenu, ali i Marija takođe.

Ksenija Tanu i Josip Nedić - (27. 05.)
Večera su kao šesti par nastpili Beloruskinja Ksenija Tanu iz Gomelja i Josip Nedić iz Orašja.

Prvi je zapevao Josip koji je izabrao „Žale godine“ i „Ne znam gde si“, a Ksenija „Ne voliš je znam“ i „Ti me ne voliš“, a velika podrška pored porodice i prijatelja bili su im mentori Viki Miljković i Marija Šerifović.

Ovog puta oba kandidata uspela su da se direktno plasiraju u naredni krug takmičenja, a prvi je njihov nastup komentarisao Đorđe David.

–Mislim da je Ksenija neko ko u svakom segmentu zaslužuje šesticu, ona mene dobija uvek jer je takva hijena, tako je bezobrazna na sceni. U stanju je da izgine, da slomi nogu, samo da bi izvukla ton koji joj treba. Kandidat broj jedan zaslužuje aplauz za drugu pesmu jer je tu takva papazijanija nesloge da je to pakao, ti si jedini kandidat koji je uspeo da je je izgura do kraja – zaključio je roker.

Snežana Đurišić kratko je prokomentarisala ovaj nastup i priznala da su je kandidati oduševili.

-Kandidatu broj jedan svaka čast, oduševili ste me energijom na sceni – rekla je pevačica.

Svetlana Ceca Ražnatović istakla je da njena odluka pri glasanju sve govori.

–Moji glasovi sve govore. Bravo Ksenija za energiju, trud i rad, oseća se koliko grizete, svaka vam čast – kazala je folk diva.

Mili je udelio komplimente takmičarki, dok je nešto strožiji bio prema kandidatu.

–Ksenija je jednostavno fantastična. Josipe loše si pevao, ali sam ti dao glas jer imaš energiju, želim da te čujem u punom maksimumu sa pesmama koje ti leže – istakao je kompozitor.

Iako važi za najstrožijeg člana žirija, ovog puta kandidatima je pohvale uputio i Bosanac.

–Josipe bio si dobar boga mi, dao sam ti glas jer si fin momak i fin vokal. Što se tiče kandidatkinje ona je fantastična, ne treba da odmičeš mikrofon, neka puknu bubne opne – rekao je harmonikaš.

Završnu reč imale su ponosne mentorke, prvo Viki, a potom i Marija.

–Sve je već rečeno, Josip je fenomenalan kandidat, napreduje iz kruga u krug – istakla je mentorka Viki.

Marija se obratila kandidatkinji na engleskom:

–Ksenija neverovatna si, jako sam ponosna na tebe i vidimo se u sledećoj rundi – uz osmeh je rekla Marija.

Sara Milivojević i Milica Trajkov - (27. 05.)
Na scenu „Zvezda Granda“ sledeće su izašle kandidatkinje Sara Milivojević iz tima Ane Bekute i Milica Trajkov kojoj je mentor Aleksandar Milić Mili, a nastup prve takmičarke nagrađen je sa 6 poena. Prva takmičarka je izvela romski tradicional „Ederlezi“ i sevdalinku „Aj mene majka jednu ima“, dok je druga kandidatkinja odlučila da večeras peva „Crno i belo“ od Kaliopi i „Slatka mala“ od Jelene Karleuše, za šta je osvojila 4 glasa.

Saša Popović je bio mišljenja da Ceca Ražnatović nije pratila glasanje, a Dragan Stojkovič Bosanac prokomentarisao je:

-Glasala je po savesti.

Ceca nije ostala bez odgovora, pa mu se direktno obratila.

-Zato ti Brko gledaš, pa povlačiš glasove. Sučeš brkove pa razmišljaš kako ćeš da glasaš – rekla je Ceca.

Popović je potom istakao da misli da nijedna kandidatkinja nije bila za 6 glasova, ali je ipak dao glas žiriju.

Marija Šerifović je prva komentarisala nastupe, istakavši da je dala glas prvoj kandidatkinji jer joj se izuzetno dopalo njeno izvođenje prve pesme.

-Izuzetno mi se dopao tremol, rubato, onaj deo bez ritma. To je bilo pretačno i prelepo. E, onda se sve to rastroćkalo. Druga pesma je meni lično bila dosadna, ništa se nije desilo – rekla je Marija a onda uzdahnula pred komentar nastupa druge kandidatkinje.

-Ti si hrabra jedna devojka i imaš ozbiljan potencijal, kvalitete i temelje. Međutim, mislim da si malo preterala u zadatku koji si dala sama sebi. Ne znam odakle tebi sa 18 godina tako umorni vibrato. Rasteže se kao da je 6.15 ujutru a ti pevaš svadbu već 8 sati – poručila je Marija kandidatkinji i istakla da je bila bolja u prethodnom krugu takmičenja.

Na insistiranje Ane Bekute svoje glasove objasnio je Bosanac.

-Prvi deo prve pesme ti si prelepo otpevala. Verovatno te je malo adrenalin pukao, a možda je i malo jača mogla matrica da bude, pošto je melodijski siromašna, da te malo više podrži i ti bi bila savršena. A druga pesma je takva, ko je zna, zna, ko je ne zna neka cupka – objasnio je Boske glas koji je dao prvoj kandidatkinji i naglasio:

-Popović tu pesmu ne zna i njemu je dosadna. Al’ kada bi on znao šta je u drugoj strofi, i u trećoj, on bi onda zavoleo i tu pesmu. Ali ne zna – dodao je Boske i potom započeo obrazlaganje glasa koji je dao drugoj takmičarki.

-Kada se uzima visina… Ovo govorim za sve, ja sam ovde da edukujem, i članove žirija – započeo je Boske obrazlaganje, koje je nasmejalo kolege u žiriju.

-Jao, jao, jao! Da li si ti naš edukator? Ma da li si ti naš učitelj? LIder? – upitala je Ceca.

Boske je nastavio i objasnio na koji način je potrebno da izvođači biraju tonalitet:

-Kada biraš tonalitet uzimaš tako da publika misli da ti možeš još pola tona gore. Ti si uzela maksimum maksimuma i ja sam mislio da je gotovo. To je jedini problem koji si imala.

Đorđu Davidu se dopao izbor pesama druge kandidatkinje, ali je imao i zamerke.

-Pesma od Kaliopi stoji uz tebe, ali je tvoje pevačko znanje malo i morala bi tu na mnogo elemenata da radiš. Trudeći se da dostigneš onaj vrisak mislim da si dosta toga prodala u pesmi i bila si na ivici toga da ti pukne grlo. Samim tim te je to koštalo i u drugoj pesmi. Biraj pesme koji ti stoje, kao u prošlom krugu. Ono „Motori“, ono ću da pamtim. Izgledala si kao neka vamp evropska žena, izašla si ovde i pocepala. Odlično! Ali ovo danas nije bilo dobro – rekao je Đorđe, i naglasio da je prva kanidatkinja bila bolja večeras, ali da i po njegovom mišljenju nije za 6 glasova.

Ceca Ražnatović pohvalila je takmičarke.

-Sarice, ti si preslatko dete, talentovana i jako si mlada. Čuje se još uvek taj amaterizam, ali što je normalno i prirodno i ti ćeš tek da sazrevaš. Drago mi je što eksperimentišeš i trudiš se da uvek budeš drugačija. I uspeva ti, evo dobila si šesticu zahvaljujući meni, naravno – rekla je Ceca i istakla da zna njenu drugu pesmu.

-Mi koji se bavimo muzikom i imamo širok repertoar. A Popović ne zna, on je direktor – dodala je Ceca, koja je drugoj kandidatkinji poručila da je talentovana.

-Ti vrcaš od energije. Ti samo što ne eksplodiraš na bini da bi nam pokazala u jednom momentu šta znaš. Ali to prosto nekad ne može. Mislim da je pesma od Kaliopi bila preteška za tebe ali zaista si se trudila – rekla je Ceca.

Završnu reč kao i obično imali su mentori.

-Dušu ste mi zadovoljili, hvala kolege – poručila je Bekuta, dok je Mili dao komentar bez komentara.

-S obzirom na Milicinu energiju, stajling, i to kako je vladala na bini ja tu ne bih ništa komentarisao. Zamolio bih jedino gledaoce na jutjubu da oni ostave komentar da li sam ja lud što mislim da je ona za šest.

Popović se umešao:

-Hajde da pitamo žiri da li je on lud – pitao je Popović, a Marija je dala upečatljiv odgovor.

-Nije to uopšte nužno loše, tako da jeste – rekla je Marija.

Lidija Matić i Sanja Terzić - (27. 05.)
Pretposlednji su večeras nastupali Lidija Matić kojoj je mentorka Snežana Đurišić i Sanja Terzić iz tima Ceca Ražnatović. Prva kandidatkinja je izvela „Nije ovo naše vreme“ od Verice Šerifović i „Aj vino vino“ od Zlate Petrović, dok se druga takmičarka odlučila za pesme „Zaboravi srce“ od Dragane Mirković i „Udario tuk na luk“ od Snežane Đurišić.

Iz bekstejdža je podršku kandidatkinji Lidiji Matić davao Anid Ćušić, pobednik „Zvezda Granda“ iz sezone 2017/18, koji je otkrio da je sa njom u emotivnoj vezi.

Obe kandidatkinje dobile su po 5 glasova žirija a prva je glasove obrazložila Ana Bekuta, koja je pohvalila nastupe.

-Retko slušamo narodnu muziku ovde. Mogli bismo da raspravljamo o izboru pesama, ali tako narodnjački pevati, meni je to sjajno. I uvek ću glasati za to, bravo cure! – rekla je Bekuta, a sa njom se složila i Viki Miljković.

-Željna sam da čujem narodnjake u „Zvezdama Granda“. Molim vas da se u novoj sezoni prijavi što više narodnjaka. Apelujem, kumim, molim, stvarno nam nedostaje to – rekla je Viki i pohvalila nastupe takmičarki.

Dragan Stojković Bosanac pohvalio je žiri:

-Mislim da je ovo realno glasanje, ne znam koliko je moja Marija trebalo dobiti glasova, ali ‘ajde sad. Šalu na stranu, prva kandidatkinja ne može biti bolja. Tvoja boja glasa je toliko komercijalna, fraze su odlične. Ti si ih završavala kako treba. Bežao ti je glas na momente, a i meni bi pobegao. Iskreno, ti si suvo narodnjačko zlato od ženskihpevača u ovoj sezoni – rekao je Bosanac prvoj kandidatkinji, dok je drugoj takmičarki objasnio finese u kojima je imala sitnegreške po njegovom mišljenju.

-Mislim da si bila hendikepirana sa drugom matricom jer se nije čuo taj izvanredni foršpil koji je razbio. Ali ti si se izborila i pobedila matricu, alal mu ćufte ko bi pevao uz ovakvu matricu – zaključio je Boske.

Saša Popović je prekinuo ovo obrazlaganje glasova sa važnom informacijom:

-Kada pričamo o kandidatkinji broj jedan Lidiji Matić ona je našla sebi dečka po meri i on se nalazi u bekstejdžu. To je jedan od pobednika „Zvezda Granda“, da li će neko da pogodi ko bi to mogao da bude? – pitao je Popović žiri.

-Jel’ Haris Berković sa Radom još? Jel’ on? – pitala je Marija Šerifović.

Nakon negativnog odgovora Viki je dala svoj sud:

-Anid Ćušić – rekla je Viki, a režija je uključila bekstejdž i bilo je jasno da se radi o Anidu, koji se rukovao sa Vojom Nedeljkovićem.

-Ne bih te ni prepoznao da mi Voja to nije rekao – iskren je bio Popović, a Đorđe David je dodao da bi mislio da je to košarkaš Luka Dončić, što je nasmejalo sve u studiju.

Saleta je zanimalo kako ta veza funkcioniše.

-Koliko ja znam ti si iz Mostara, Lidija ti si iz Ljubljane… – počeo je Popović.

-Viđaju se u Banja Luci – primetila je Marija, a Anid je pojasnio da je ipak reč o Zagrebu.

-Dva meseca smo skupa. Sad je najslađe – priznao je Anid a Voja je otkrio šta je razgovarao sa pobednikom „Zvezda Granda“.

-Pitam ga da li je on izabran zato što je pobedio ili zato što ga ona voli, a on je rekao da je to zato što ga voli – rekao je voditelj.

Ponovo se pristupilo komentarisanju nastupa a Marija je istakla šta treba prva takmičarka da uradi kako bi bila još bolja.

-Najpre da prestaneš da praviš vilicom ukrase, pod dva ono magare vibrato, šta će ti to? I treće kada kreneš da pevaš neki ukras razloži ga kako bi izašao tačan a ne u nekom polunedovršenom jodlu. Hitno primeni to i biće dobro – poručila je Marija i naglasila da joj se nastup druge kandidatkinje nije dopao.

Đorđe David se složio sa mišljenjima kolega a objasnio je da nije dao glas prvoj takmičarki jer se prema njegovom mišljenju Verica Šerifović ovako ne peva.

-Nemoj da si bezobrazan – reagovala je Snežana Đurišić, a Đorđe je odbrusio:

-Neću ulaziti tebi u rečenicu kada ti budeš pričala… – počeo je Đorđe, a Sneža je uzvratila:

-Lupaš Đorđe. Izvini, ali lupaš – rekla je Snežana ljutito.

Roker nije ostao dužan:

-Ne lupam! Nemoj me prekidati, nemoj da si nepristojna! Nema potrebe, pusti me da završim – reagovao je Đorđe i nastavio sa objašnjenjima glasova.

-U prethodnom krugu si mi bila bolja, a kada je u pitanju kaniddat broj dva, mene si ti jednostavno više zabavila. Ali sve u svemu ovo mi je malo bilo vašar. Malo se nisam snašao u svemu tome i nije mi baš prijalo kao publici. I da zovem narodnjake da se prijave, fale, ali isto tako zovem pop i rok pevače. Pa da se ćeramo – rekao je Đorđe.

Marija je imala pitanje:

-Ko nevoli da čuje dobrog narodnjaka, ja se izvinjavam? – upitala je Marija.

Snežana je rešila da pojasni Đorđevo mišljenje:

-Ako ne zna neka pitakao što ja pitam Đorđa kada je neki rok da li ovo valja. Priča gluposti – rekla je Snežana, a Đole je negodovao.

Popović je presekao:

-Kanidatkinja broj jedan je suva komercijala. Ne može niko da peva ko Verica, i ne treba, da se razumemo.

Aleksandar Milić Mili je imao svoje mišljenje:

-Meni je ovo bilo simpatično poselo, i to je – rekao je uz osmeh Mili očigledno želeći da isprovocira reakciju, a prvi je reagovao Bosanac.

-Jok bolja je ona vaša rokerska cika – naglasio je Boske, a Viki je dodala:

-Arlaukanje, vika i sve ostalo – rekla je Viki.

Završnu reč su kao uvek imali mentori. Ceca je pohvalila nastup svoje kandidatkinje:

-Lepo si to otpevala, podigla si publiku što je bi i cilj, a pažljivo ću da preslušam tvoj nastup kada se bude emitovao. Želim ti svu sreću u baražu – poručila je Ceca svojoj takmičarki.

Snežana nije skrivala da je bila nezadovoljna glasanjem.

-Sigurna sam da je trebalo da imaš 6 glasova kao i druga kandidatkinja. Ako može nekima da se da 6 glasova koji nisu to zaslužili, onda ne znam zašto se ne bi dalo pevačima koji apsolutno to zaslužuju?! Niko nije Verica Šerifović od onih ljudi koji sede tamo, ali s obzirom da ti je rok pevač uštinuo glas samo napred, pevaj i srećno – poručila je Snežana svojoj takmičarki.

Velsan Zulović i Hamza Gušić - (27. 05.)
Prvu emisiju šestog kruga svojim nastupima završili su Velsan Zulović i Hamza Gušić. Momci su dali sve od sebe da se pokažu u što boljem svetlu, a tome svedoče i glasovi stručnog žirija.

Velsan se predstavio pesmama „Sniježana“ i „Kosa crna oko plavo“, dok je Hamza večeras odabrao numere „Ti me nikad nisi volela“ i „Svirajte mi za Željanu“.

Žiri je na kraju večeri bio mišljenja da su oba takmičara ujednačena, pa se ovaj duel završio nerešenim rezultatom.

Kako se završilo pevanje, tako je Đođe prišao Snežani i poljubio je u znak zahvalnosti što je njegovom takmičaru dala glas, aludirajući na to što on njenoj takmičarki nije dao glas u prošlom duelu.

-More marš bre! – rekla je Snežana ljutito.

Velsan i Hamza su dobili po pet glasova, a Mili je bio taj koji je presudio u ovom duelu, pa je nakon nastupa obrazložio svoju odluku.

-Ja ne znam šta ovi glasaju, prvi kandidat pakao, pogrešno otpevano, puno falševa. Ranije si mislim bio mnogo bolji. Hamza, ja tebe podržavam i zato ti nisam dao glas. Ja sam tvoj fan i prošli put sam te branio, tada si bio dobar, sada si se spustio, pao si u obe pesme- rekao je Mili.

Nakon Milija, Bosanac je dao svoj komentar, pa je priznao da je prošlo izlaganje shvatio kao atak na narodnu muziku.

-Ne znam da li je ovo atak na narodnu muziku, ali stvarno nema smisla. Prvi kandidat, ti jesi pevao razne verzije pesama, u prvoj pesmi je bilo tri verzije, dobro si pevao i ne znam kako se to peva. Ja znam da Mili ne čuje dobro. Hamza, ti si tek sad otpevao Ljubu kako treba, prošli put ti nisi imao veze, sad si tek ubio Boga – rekao je Bosanac.

Nakon toga Snežana i Ana su ušle u malu raspravu. Bekuta je tvrdila da je Hamza napravio pet dikcijskih grešaka u Đanijevoj pesmi, dok je Sneža sa druge strane ostala pri stavu da joj to ne smeta, a napomenula je koleginici da je i ona napravila grešku u izgovoru u numeri „Cven konac“ kada je pogrešno izgovorila reč urekla ga.

Nakon toga mentori su dali završne reči, a kako se čini Marija i Đorđe bili su zadovoljni nastupima svojih takmičara.

-Hamza, druga pesma je meni bila pucka, ne mogu sada da komentarišem za dikciju, ali ajde da čujemo. Intonacija, dinamika sve na mestu i konačno smo čuli Hamzu kako peva i u falsetu i ovako, hvala – rekla je Marija.

-Što kaže Snežana, ako ja kao neznalica za narodnjake dođem sa tobom i dovedem te u situaciju da ti pet narodnjaka da glas, onda i nisam neka neznalica – zaključio je Đorđe.

Takmičenje su napustile dve dame, Marija Previšić i Katarina Mulavdić.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: .

Komentari: