I u večerašnjoj emisiji 11 najboljih kandidata prolazi dalje, a produkcija će imati pravo da troje najboljih vrati u šou i pruži im još jednu šansu u 6. krugu.

Josip Nedić i Nenad Kostov - (20. 05.)
Duel koji će se pamtiti, po dobroj pesmi, ali i žestokim rasprsavama bio je između Violetinog kandidata Josipa Nedića i momka iz tima Cece Ražnatović, Nenada Kostova.

Violetin takmičar rešio je da u petom krugu malo izmeni repertoar na koji je pubika navikla od njega te je zapevao numeru „Ne veruje srce pameti“ i pesmu „Zorica“ koje su izazvala oprečne reakcije. Poptuno drugačiji stil bio je Nenadov izbor koji se voga puta predstavio pesmama „Sipajte mi još jedan viski“ i „Ista ja“.

Pre onog žestokog dela koji je usledio kada je žiri počeo da komentariše, vladala je bajkovita atmosfera, a Ceca i Popović su u jednom trenutku čak i zaplesali.

Josip je osvojio pet glasova, dok je Kostov uspe da se izbori za maksimalnih šest tastera.

-Mili glasaj!- viknula je Viki s obzirom da samo Milić nije glasao za njenog kandidata.

Iako na prvu nije želeo da odgovori Viki se bunila da njegov potez nije fer te je producent dao svoje obrazloženje koje je dovele do rasprave sa koleginicom.

Kako bi umirio situaciju na samom startu Saša Popović poželeo je da porazgovara sa podrškom kandidata, a žiri se posebno oduševio Nenadovom suprugom koja je samo nekoliko dana perd porođaj svim srcem podržavala supruga iz čuvene sobe emocija.

-Dečak će biti! Sad sam mirna kad je suprug dobio šest glasova (smeh)- našalila se trudnica, dok se mama momka iz Violetinog tima pobunila što mu Aleksandar nije dao šesti glas.

Mili je tvdio da je on objektivan, ali i da se ne buni kada njegovi takmičari dobiju malo glasova te da isto očekuje i od Violete.

-Viki opet počinješ da pričaš a nemaš znanja iza toga. Jednostavno ovo je bilo nedovoljno za šest glasova. Kandidat broj dva je mnogo sigurniji i glas mu stoji gde treba, počeo je da oseća binu i odlično napreduje. Bravo!- rekao je Mili.

Marija je ovoga puta dala glas i jednom i drugom kandidatu, a za to je imala dobar razlog.

-Dala sam prvom kandidatu glas jer je došao konačno sa nekim programom drugačijim od onoga koji je pevao u prethodnim krugovima. Meni je ovo bilo okej, ima greščica, ali bravo. Molim te nemoj da se vraćaš više u one praistorijske pesme. Mada nemam ništa protiv ovoga što je Mili presudio- objasnila je Mara i pohvalila Cecinog takmičara, ali mu i udelila niz saveta i pozitivni kritika.

Komplimente, ali i savete takmičari su dobili i od Ane Bekute koja je posebno bila oduševljena kako su obojica izveli prve numere.

Veliko iznenađenje usledilo je kada je Josip otkrio da je sam uradio matrice što je potvrdila i njegova mentorka Viki.

-Ja se bavim produkcijom, radim aranžmane- otkrio je Nediić što je iznenadilo Sašu Popovića koji je nakon toga želeo da čuje komentar Dragana Stojkovića Bosanca.

-Bilo je odlično, bilo je super!

Sličnog stava kao i kolege bili su i Sneža Đurišić i Đorđe David koji su pohvalili napredak kandidata.

Na samom kraju, kako to biva, reč su dobile i mentorke.

-Nenade bio si fenomenalan, nastup i energija. Uneo si se lepo u pesme. Izgledaš fenomenalno i hvala žiriju- ponosna je bila Ceca, dok je kod njene kume bila obrnuta situacija.

-Što uvek kod mene padne vruć krompir?! Stvarno nemam ništa protiv kada moji kandidati ne dobiju svih šest glasova, ali najviše imam protiv kada ne znaju šta da kažu. Kada postoji pravi argument prihvatam. Kada neko ne zna zašto ne daje glas nije u redu- bunila se Viki, dok je MIli prekidao pravdajući se da su njegovi argumenti apsolutno na mestu.

-Molim te da ućutiš! Mi ćutimo kada ti pričaš. Non stop se mešaš. Nemaš pravi argument! – prekinula ga je Miljkovićeva odmah.

Ipak, kulminacija svađe usledila je kada je Mili izjavio da njen takmičar peva amaterski što je Violetu potpuno izbacilo iz takta.

-On peva amaterski?! Sram te bilo! Ti si stvarno na nekim tabletama koje si debelo promašio. Ne znaš šta pričaš. Neću da se nadjačavam sa tobom, kao neka žena si! Ne žena, nego ženturača, alapača. Ućuti bre čoveče! Treba da ga stavimo na pijacu da sedne i da krekeće kad prolaze one žene….– vidno izrevoltirana dobacila je Josipova mentorka.

Ovoga puta Saša Popović stao je na stanu Violete smatrajući da je njen kandidat zaslužio i šesti glas.

-Kad je Bekuta dala glas onda to ima težinu. Viki podržavam te ovog puta stvarno- zaključio je Sale.

Ipak, do samog kraja nisu uspeli da se dogovore oko kriterijuma glasanja te je rasprava trajala jako dugo što je izrevoltiralo Mariju Šerifović koja je svađu prekinula kada joj je stvarno prekipelo.

Ksenija Tanu i Slavica Angelova - (20. 05.)
Veoma interesantna situacija dogodila se tokom duela Beloruskinje Ksenije Tanu iz tima Marije Šerifović i Đoletove takmičarke Slavice Angelove. Naime, takmičarke su odabrale istu numeru Parnog valjka pod nazivom „Ugasi me“ i na sceni priredile spektakl.

Iako potpuno različit način interpretacije, obe su uspele da fasciniraju žiri što ih je dovelo do maksimalnog broja glasova.

–Đole je polupao scenografiju od skakanja!- našalila se Sanja Kužet budući da su Šerifovićeva i Đorđe sve vreme đuskali.

Na žalost, kako pravila nalažu, usledilo je preglasavanje koje je direktno u naredni krug odvelo Kseniju koja je osvojla četiri glasa, dok su Ceca i Viki svoje glasove dale Slavici.

-Kandidatkinja koja izgubi moraće da sačeka nekoliko parova, a kada dođemo do petoro njih koji idu u baraž onda je taj kandidat automatski prošao- objasnio je Popović, a potom pohvalio obe takmičarke.

-Ovo je bilo zaista tesno!

Svi članovi žirija bili su fascinirani spektaklom koji su devojke priredile, a svoje oduševljenje prva je pokazala Ceca.

-Smatram da su obe trebale direktno da odu ali pravila nalažu drugačije. Znala sam da će biti ovakav ishod, iskreno kažem. Obe ste fenomenalne i čestitam vam od srca- rekla je Svetlana, a pohvalama se pridružio i Mili.

–Predivna dva kandidata, bilo je greščica koje se ne vide. Interesantno je bilo dve interpretacije iste pesme. Tu sam dao prednost prvom kandidatu jer je bila malo sigurnija u drugoj pesmi- objasnio je Aleksandar.

Pozitivni komentari nastavili su da se nižu, a svoje objašnjenje dala je i Viki Miljković koja je osim pevanja bila oduševljenja i njihovim stajlinzima.

-Izgledate kao na svetskoj sceni! Podjednako ste dobre, ali kod kandidatkinje broj dva mi se baš dopala prva pesma- zaključila je Violeta.

-Ovde imamo dokaz kako dva kandidata istu pesmu pevaju na različite načine, a podjednako dobro to rade- rekla je Sneža objašnjavajući da su ovoga puta zaista nijanse presudile.

Da su sjajne pevačica i pretalentovane devojke potvrdile su i ostale kolege iz žirija, a kako pravila nalažu na samom kraju dobili su reč mentori koji nisu mogli da sakriju ponos zbog uspeha svojih kandidatkinja.

-Ponosan sam na tvoje pevačko umeće, beskrajno ponosan. Konačno sam opušteno gledao kada si krenula tu drugu pesmu da pevaš. Imaš neki nerv, tako si mala, kao neka džepna venera, a takve pevačice se rađaju jednom u četrdeset godina– istakao je roker pohvalivši energiju, ali i različitosT obe takmičarke.

Škrta na pohvalama i komplimentima nije bila ni Marija Šerifović, koja je Đoletovoj takmičarki udella savet zlata vredan.

-Manje više je sve rečeno. Prvo ću se obratiti Đoletovoj kandidatkinji Slavici i to sa najboljom namerom jer pevaš maestralno. Ksenija je pevala prva i videla sam kako te lagano obuzima panika i strah, kako ćeš i šta ćeš, kao ona peva prva, u prednosti je, drž’ ne daj. Ne boj se nikada i nikoga jer pevaš odlično! Videla sam da ti se trese taj abažur oko tebe. Ne prezaj nikada, nema razloga za to! Ksenija odlična si bila i ispravile smo sve što je trebalo iz prethodnog kruga- poručila je Šerifovićeva nakon čega su takmičarke sa osmehom napustila scenu.

Sanela Hasić i Mahir Petrović - (20. 05.)
Tenzija u „Zvezdama Granda“ sve je veća kako se kandidati i njihovi mentori približavaju finalu, a u šestom krugu je eskalirala kada je takmičar odbrusio Mariji Šerifović.

Sve je počelo sa duetom Sanele Hasić (25) iz Banovića i Mahira Petrovića (26) iz Gornjeg Vakufa, u kom je sa šest glasova trijumfovala prva kandidatkinja, dok je drugi dobio samo tri glasa.

Inače, Sanela je sa svojom mentorkom Cecom Ražnatović odabrala pesme „Ko me jednom prevari“ i „Slađano moje, Slađano“, dok je takmičar iz tima Dragana Stojkovića Bosanca otpevao numere „Ti samo ti“ i „Još te volim“ koje žiri nije ocenio kao najbolje.

-Sanela, dobra si bila večeras. Bilo je grešaka u prvoj pesmi, u drugoj si se povratila. To si ti, dobar ti je program. Mahire, da li si ti odobrio ove pesme sa svojim mentorom? – zanimalo je Mariju Šerifović, a takmičar odgovorio da je sam odabrao numere koje će pevati u šestom krugu, što je iznerviralo članicu žirija.

-Meni je samo žao što kandidati poput tebe ne mogu da shvate težinu, ozbiljnost i šansu koja im je pružena da od bilo koga ko ima iskustvo koje mi imamo da uči. Ne mogu da razumem da nemate potrebu da to iskoristite, da vapite za tim, da sedite ispred vrata i čekate da nešto naučite. Ne mogu da shvatim da može da dođe do tih situacija- poručila je Marija Mahiru, pa mu uputila kritiku na račun prve pesme.

–Ti si Šabanovu pesmu otpevao tako da se Šaban u onoj Aleji na Novom groblju okreće u krug na turbini- rekla je, ali je takmičar prekinuo:

-Bilo je i gorih od mene, pa su prošli, ali nema veze.

-Šta sad to znači? – pitala je Snežana Đurišić, a takmičar odgovorio da nije važno i da nastave.

–Evo, neću! Nemamo šta da nastavljamo- odbrusila je Marija, ali je Saša Popović smirio situaciju zatraživši od Mahira da objasni šta se desilo između njegovog mentora i njega.

-Trebalo je da se vidimo, ali sam ja imao nesreću usput i nismo se videli. I danas pred snimanje imao sam opet udes i eto – odgovorio je Mahir, a Snežanu zanimalo zašto se bar telefonom nije čuo sa mentorom.

-To sad zaista nije važno, jer su prolazili i gori – dobacila je Marija, a Popović zatražio od žirija da kažu Mahiru šta nije bilo dobro.

-Ništa nije bilo dobro, za razliku od cure koja je pogodila repertoar. Uzeo je težak repertoar, može da peva, ali to nije izneo kako treba – objasnila je Snežana, a Marija se odmah nadovezala.

–Šta dalje kad su prošli i gori?! A on kad bi znao kolilko može, on se ne bi…Ma neću da pričam – rekla je Šerifovićeva i iznervirano izašla iz studija.

Sašu je najviše zanimalo da li Mahir i Bosanac imaju neki problem, a takmičar je kao iz topa odgovorio:

–Ja radim svaku noć i nemam vremena da ga pozovem i kad imam vremena, ja sam promukao.

Viki Miljković je istakla da Mahir mora da se odrekne nekih stvari da bi ostvario cilj u takmičenju.

-Nisi ti na silu došao ovde, tvoja želja je bila. Ne možeš svaku noć da pevaš, moraš da znaš da imaš mentora, da komunicirate, da odabere pesmu- objasnila je Viki, nakon čega su reč dobili mentori.

I dok je Ceca bila ponosna na svoju kandidatkinju, Bosanac nije želeo ni da da svoj komentar, te se uputio ka svojoj žirijskoj stolici.

Sanja Kužet poželela je Mahiru da ne odustaje i da da maksimum u baražu, jer je očigledno da potencijal kod kod njega postoji, što je podstaklo Popovića da se nadoveže.

-Naravno da postoji, u njemu je greška. On može mnogo od Bosanca da nauči, on je možda za šesti, sedmi krug, možda za finale. On je jedinstven u ovom takmičenju po načinu interpretacije, glasa, snage- rekao je Popović, ali je Viki poentirala:

-Jeste, ali on i prošli put nije imao kontakt sa svojim mentorom, ni ovaj. Pa ne može.

Podsetimo, i u prošlom krugu Mahir je dobio kritiku na račun (ne)rada sa mentorom, za šta je Stojković imao opravdanje, budući da se takmičar nije javljao.

– Sreća što u mojoj dugogodišnjoj karijeri pevači slabo pamte ono što im se objašnjava. Oni shvate tog momenta i prođu i posle misle da nema potrebe da se vidimo i čujemo. Prema tome Mahire, neka si ti meni živ i zdrav, kada možeš javi se. Kada bih ti sve popravio sad, ti bi postao bezličan. Prema tome od sad radi sam– u svom stilu rekao je Bosanac Mahiru u petom krugu.

Sanja Terzić i Nejra i Eki Prošić - (20. 05.)
Sanja Terzić (20) iz Užica nije imala lak zadatak u „Zvezdama Granda“, budući da se u duelu našla sa bratom i sestrom koji od početka takmičenja važe za favorite. Ipak, u šestom krugu dogodio se neverovatan obrt.

Takmičarka iz tima Cece Ražnatović briljirala je izvođenjem pesama „Varaš me, varaš me“ i „Nema ćara od bećara“, dok su Nejra (24) i Eki (29) Prošić iz Cazina razočarali predstavljanjem u numerama „Ne smem da se zaljubim u tebe“ i „Crni sneg“, te je rezultat na kraju bio 6:4 za Sanju.

-Pogrešan izbor pesama, po mom mišljenju si ti pevačica koja treba da peva Draganu Mirković. Drago mi je da si prošla, ali dogovori se za sledeći put sa mentorom da promenite repertoar- poručila je Snežana Sanji, ali se Ceca ubacila:

-Zato pevamo Đurišićku do kraja, ma samo Đurišiću!

Snežana nije reagovala na Cecinu prozivku, već je nastavila da komentariše nastup brata i sestre.

-Ovo je vaše najgore izdanje od samog početka. Sastavili ste se tek u poslednjem refrenu – rekla je Snežana i dodala da je bilo mnogo falša.

-Težak repartoar- dodao je Saša Popović.

-Uglavnom je do sad Nejra bila dominantnija, a sad je bilo obrnuto. Sad je on bio super, a Nejra se malo raspala- konstatovala je Viki, dok je za Sanju dodala da je bila odlična.

Ana Bekuta priznala je da je za Sanju glasala zbog druge numere i dodala je da je jedan od retkih ženskih narodnjaka u takmičenju.

Ali čuveni dvojac nije mogla da pohvali.

-Nejra, nešto nisi bila u elementu večeras, Eki je izvukao glas od mene- dodala je Ana, a Bosanac objasnio da je povukao glas jer je video da je Sanjina mentorka na kraju izletela na scenu, ali ga je ubrzo vratio.

Sašu Popovića je zanimalo zbog čega je štur u komentarisanju večeras i pitao ga da li je uvređen i povređen, ali je Boske „tvrdio pazar“.

–Odlični su, nema potrebe da pričam jer kad dam glasove mogu da kažem samo odlično- u svom stilu rekao je Stojković.

I dok je jedini duo u takmičenju dobijao kritike, Sanja je od svih pokipila komplimente.

-Mene je kao čoveka iz rokenrola obradovala pesma od Lepe Lukić u takmičenju. Sanja meni deluje super na sceni i ja joj verujem kad peva- istakao je Đorđe David, ali nije mogao a da ne pohvali Ekija.

–Sad si grunuo,uleteo i pokosio, ali već u prvoj pesmi je bilo falša. U drugoj numeri ste se oboje tražili, tek pred kraj se našli. Povukao sam glas, jer je Sanja bila dominantnija- dodao je.

Ekijeva i Nejrina mentorka se složila sa svim što su njene kolege rekle, a svojim kandidatima je kratko poručila:

–Hitno da se saberete do baraža!

Anastasija Okolišan i Aleksa Lalović - (20. 05.)
Anastasija Okolišan i Aleksa Lalović kao šesti po redu par za večeras stali su na Grandovu scenu sa velikom željom da daju svoj maksimum.

Takmičarka je odabrala numere „Najgora“ i „Haljina“, a takmičar „Zrno mudrosti“ i „Povredi me“. Iako su se potrudili oko nastupa, dogodilo se ono što niko nije očekivao.

Samo su Ceca i Viki dale glasove takmičarima, tako da su oboje napustili takmičenje za ovu sezonu. Žiri je kratko dao svoje komentare, a kritike su dobili i Anastasija i Aleksa.

-Meni je ovo zvučalo kao da ste došli u treći krug. Ne znam šta vam je bilo, nije bilo tačno, falševa koliko hoćeš. Broj dva, kako si krenuo pesmu falš kao vrata, ne kao vrata nego kao kuća – rekla je Marija.

Kako nisu želeli dalje da ulaze u raspravu, mentori su odmah dali završne reči, pa su se obratili svojim takmičarima.

-Aleksa je vredan i radan dečko. Mi smo imali problem na koji je žiri ukazivao da on stane, koncertiše se i otpeva. Sad smo radili na tome da se malo kreće i nameje. Odgovorno tvrdim da je obe pesme na probama pevao za čistu šesticu. Večeras ne znam šta se dogodilo, ali nije bilo dobro – kazala je Snežana.

-Mogli su da dobiju po tri glasa, u odnosu na neke koji su dobijali i četiri glasa, a nisu bili ni za dva. Mi našu priču nastavljamo dalje, ali je ovo realno stanje – zaključio Đorđe.

Katarina Mulavdić i Petar Bulatović - (20. 05.)
Mladi i talentovani takmičari Katarina Mulavdić i Petar Bulatović odmerili su snage u petom po redu duelu u „Zvezdama Granda“.

Takmičarka iz Milijevog tima odabrala je numere „Željo moja“ i „Bruka“, dok je kandidat it Cecinog tima odabrao pesme „Nije život jedna žena“ i „Ja sam tvoj i kad spavam sa njom“.

Oboje su dali sve od sebe da se pokažu u što boljem svetlu, a tome svedoči i broj glasova čuvene osmorke. Petar se direktno plasirao u naredni krug sa maksimalnim brojem glasova, dok ćemo Katarinu slušati ponovo u baražu, ona je dobila tri glasa koja su bila dovoljna da večeras ponovo nastupi.

Nakon nastupa usledili su komentari žirija koji je izneo pohvale i kritike na račun oba nastupa, a koje će mladim pevačima siguno poslužiti da u nastavku budu još bolji.

-Još ste za mene kadidati, niste još kolege. Prvi kandidat, bila si mi melem za moje ove napaćenje uši, slušajući ovo dranje. Pevala si lepim manirom, pogotovo prvu pesmu, i druga pesma je imala svog šarma, tako da mi se i druga dopala. Što se momka tiče, ti meni pevaš dovoljno je bilo za glas, ali ne Bog zna šta, da budem iskren – rekao je Bosanac, a sa njegovim mišljenjem se saglasila Ana Bekuta.

Nakon toga, Viki je stala u odbranu kuminog kandidata, pa mu je dala jedan savet koji je iznenadio mnoge.

-Petre, ja više volim da mi ne daju glas, nego da me komentarišu tako kao da su mi udelili neku milostinju. Ja ne mislim tako, ti si prelep i opravo što piše zvezda Granda. Mlad si, lep sceničan, istina je da si drugu pesmu malo pregazio, malo te je povukla želja, ali to nije bilo loše. Katarina, izgledaš prelepo, odabir pesama mi se dopao, što se pevanja tiče, zato imamo tri, četiri, pet glasova. Moglo je da bude i četiri glasa – dodala je Viki.

Marija je na samom početku izlaganja naglasila da Katarina ima njen glas iako je glasala nešto kasnije za nju.

-Imaš moj glas, prva pesma jako lepa, meni se druga nije dopala. Petre, ja tebe volim, ali samo jedan savet, ova druga pesma je brza, ima mnogo teksta. Ti imaš problem sa brzim pesmama i sa žvakanjem teksta, kasniš, pa uđeš u frku. Povedi malo računa o tome, ti bi pevao balade i to ti stoje, malo razmisli o tome.

Na kraju su mentori dali svoje završe reči, a Ceca je ovog puta bila zadovoljna glasanjem kolega oz žirija.

-Katarina je pretalentovana, njen glavi posao je voditeljka, ali počela je da nastupa i zovu je. Ona i ja idemo težim putem, ali trudimo se, opet smo u teškoj brobi, ali ja sam zadovoljan – kazao je Mili.

-Petre, prva naša šestica, bravo i drago mi je, Ti si sjajno dete koje sve sluša, upija, ponosna sam na tepe i čestitam ti – zaključila je Ceca.

Mia Smiljanić i Ivona Damjanović - (20. 05.)
Pretposlednji par ove subote u „Zvezdama Granda“ činile su dve mlade, talentovane devojke, Mia Smiljanić iz tima Svetlane Cece Ražnatović i Ivona Damjanović kojoj je mentorka Ana Bekuta.

Mia je večeras pevala „O, da li“, pesmu Dragane Mirković i „Omaklo mi se“ od Ivane Selakov, a Ivona „Gradske priče“ i „Romale, romali“.

Tokom nastupa dve talentovane mlade dame na sceni je vladala sjajna atmosfera, a u bekstejdžu je bila žurka, podršku su im iz sobe emocija pružale kolege takmičari.

Duel je završen sa po četiri glasa za svaku kandidatkinju.

Nastup je prva komentarisala Marija Šerifović.

–Meni su one bile li la, mislim da je najbolja od svih pesama bila „Romale, romali“. Mia bilo je lepih trenutaka, ali nisi bila prisutna, ubila te je trema – zaključila je pevačica, na šta se u razgovor uključio i Saša Popović.

–Gledao sam ja Amidži šou, tamo je bila sjajna .Ne znam šta joj se desilo na sceni? – rekao je kreativni direktor, a onda je Mia zapevala sa Snežanom kao prateći vokal i oduševila žiri, a zatim joj je Ana rekla:

–Mila, trebalo bi da izađeš iz senke Ivane Selakov.

Viki je iznela drugačije mišljenje:

–Devojke prelepo izgledate, imate lepu energiju i meni ste odlične. Uživala sam i trebale ste da imate više glasova – rekla je pevačica.

Mili se složio sa Marijom Šerifović.

–Sve što je Marija rekla je tačno, želim da pohvalim takmičarku za ovo pevanje uz Snežanu. Izgleda super, tonira, ali mora da prevaziđe tremu. Džaba sve ako te uhvati trema, ne možeš da pokažeš ništa od toga – rekao je kompozitor.

Đorđe David bio je kratak ovog puta i samo zaključio:

–Vas dve ste super, alal vam vera na muzikalnosti, izgledu. Zaslužujete da idete u naredni krug.

-Mia, moraš da budeš napred, bila si dobra, ali nije dovoljno za više glasova. Druga takmičarka, njeno izvođenje druge pesme govori da može više od toga što je dala – kazala je Snežana Đurišić.

Za kraj, svoj sud obbrazložio je Dragan Stojković Bosanac:

–Kandidatkinja broj jedan je bila fina, dobra i dosadna, zato sam ti dao glas. Kandidatkinja broj dva je bila još dosadnija – našalio se harmonikaš, ali se mentorkama Ceci i Ani njegova šala ni malo nije svidela:

–Nisma zadovolja glasanjem žirija – istakala je Ana, a njeno mišljenje deli i Ceca Ražnatović koja je zaključilada je ipak najdosadniji Bosanac, te da nije pokazao empatiju, na šta je samo kratko odgovorio:

–Pa nisam ja srpska majka ni srpski otac kao ti – zaključio je harmonikaš.

Mila Smiljković i Hamza Gušić - (20. 05.)
Kao poslednji par u večerašnjoj epizodi „Zvezda Granda“ nastupali su Mila Smiljković iz Niša i Hamza Gušić iz Zagreba. Mila je pevala „Junaci s Košara“ i „Najlepše želje“ od grupe „Zemlja gruva“, a Hamza „Nema me“ i „Ti i ja“ od Ljube Aličića.

Oba takmičara večeras su bili u elegantnim crnim kombinacijama, a tokom nastupa podržavali su ih emotivni partneri. Milu dečko, a Hamzu supruga.

Tokom izvođenja pesama i Mila i Hamza dobili su po dva glasa od muzičkog žirija, a duel se završio rezulatom četiri naprema tri glasa za Hamzu Gušića, oba kandidata završila su u baražu, a nastup je prvi komentarisao Aleksandar Milić Mili.

–Mila, nije bila dobra nii prva ni druga pesma, čak ni odabir pesama, dobre su i interesantne, ali ih nisi donela na pravi način. Hamza pevaj drugu pesmu do kraja takmičenja. Delovao si energično i samouverenog, kao kod kuće. Već vidim sebe kako ti dajem bakšiš u kafani -kazao je kompozitor.

Ceca je pohvalila takmičare:

–Dala sam glas za oba kandidata, lutko nije to bilo toliko loše, u prvoj pesmi ti se nešto desilo, druga pesma mi je bila OK. Hamza, volimo tvoje pevanje, veseo si, nisam imuna na tebe. Srećno u baražu – kratko je prokomentarisala pevačica, a zatim je došao red na Anu Bekutu da da svoj sud:

-Mila, nesklad u ove dve pesme, nije mi se to svidelo. Hamza je neuštimovan od početka do kraja, ništa nije bilo u intonaciji.

Iako je jedan od favorita ove sezone, Viki je Hamzi uputila ozbiljnu kritiku.

–Što se tiče kandidatkinje dala sam joj glas da je spasim. Ništa mi se nije svidelo, ali mislim da nisi za ispadanje. Zaslužuješ da ideš u baraž. Za Hamzu imam pitanje da li ti je Marija dozvolila da ovako pevaš?

–Repertoar da, jedna stvar je na probi, a druga kada ovde izađu – rekla je Hamzina mentorka Marija.

–Zabolela je me glava od ovolikog dranja, znam da hoćeš da se pokažeš, ali ti si ovo silovao. Mozak si mi probio. Preusiljeno je, trebalo je da malo spustiš glas – rekala je Viki kandidatu.

–Hamzo bre, samo tako pevaj, pa neka puca sve. Meni se dopalo, jeste preglasno, ali neka puca sve. Devojčice, „Junaci s Košara“ je jako teška pesma za tvoje lagane, mlade godine. Uvidela sam da to ipak nije tvoja šoljica čaja. Molim te priberi se u baražu, srećno- dodala je Snežana Đurišić, a onada je svojh stav o pevanju kandidata izneo i Dragan Stojković Bosanac:

–Sve je rečeno, ali Hamzi svaka čast kako je otpevao ovu Ljubinu pesmu, baš me zanima ko bi ovo bolje od njega izveo? Pao si na prvoj pesmu, tu je trebalo da isfilinguješ. Kandidatkinja je pokazala potpuni amaterizam – zaključio je harmonikaš.

Završnu reč imali su mentori Đorđe David i Marija Šerifović:

–Ovo je danak tome što smo hteli da raširimo dijapazon onoga što možeš da pevaš, nemoj da te povređuje to što kaže Bosanac, zgazi pesmu u baražu – poručio je roker svojoj kandidatkinji, a Bosanac dodao:

–Amaterizam se ogleda baš u tome, profesionalac uvek peva dobro, a amater često zna da zavara.

–Hamza meni si bio dobar, drugu pesmu si razvalio. Meni se to sviđa, razvali u baražu– rekla je Marija svom pulenu.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: Nenad Kostov, Kseniya Tanu, Slavica Angelova, Sanela Hasić, Sanja Terzić, Petar Bulatović, Josip Nedić, Nejra i Eki Prošić, Mia Smiljanić, Ivona Damjanović i Hamza Gušić.

Komentari: