Podsećamo, emisija „Zvezde Granda“ emitovaće se u petak, 12.maja i u subotu, 13. maja u 21 čas na Pink televiziji i TV Nova BiH u 19.30 h.

Alen Skopljak i Mustafa Bidžan - (13. 05.)
Alen Skopljak i Mustafa Bidžan imali su čast da otvore večerašnju emisiju, međutim ni jedan ni drugi nisu uspeli direktno da se plasiraju dalje.

Marijin kandidat, Alen, pevao je pesme „Sve još miriše na nju“ i „Merak mi je“ za šta je nagrađen sa pet glasova žirija, dok je Mustafa iz tima Đorđa Davida osvojio glas manje izvodeći numere „Ptica bijela“ i „Nepoznat broj“.

Svoj sud prva je dala Viki kojoj su se dopala oba kandidata.

– Lepa energija i lep početak emisije. Alene, bio si vedar, vrlo zanimljiv i simpatičan. Mustafa, prva pesma prelepa emocija, u drugoj mi ništa nije smetalo– rekla je Viki, međutim za razliku od nje Anu Bektu ovi takmičari nisu oduševili i ostali su uskraćeni njene podrške.

– Alene, ja sam iznenađena izborom tvojih pesama. Ti to možda voliš, ali ti se tu nisi snašao. Bila je divna energija, ali me nisi ubedio, žao mi je. Mustafa, prva pesma ti je legla, ali nije bilo dovoljno emocije– objasnila je Bekuta.

Bosanac je smatrao da je Alen večeras pevao iz inata što se njemu dopalo i što je nagradio, dok mu je pevanje bilo okej. Za Mustafu je rekao kako mu se nije dopalo i da nije bio ubedljiv.

Iako je glasala za obojicu, Snežana je Alenu zamerila trilere koje je imao u pesmi Parnog valjka, a kod Mustafe joj je smetao falš u prvoj pesmi, ali da se izvukao šarmom u drugoj.

– Alene, samo nastavi tako, odličan si. Složio bih se možda da ne biraš pesme kao što su ove koje Aki peva, ali ja te podržavam. Mustafa, jedan deo mi se strašno video kod tebe, a to je između dve pesme kada si đuskao, imao si najbolji bek nastup– obrazložio je Mili.

Ceca je pohvalila Alena, ali i Bidžana čije energija joj se posebno dopada.

Đorđe i Marija, na kraju, su poželeli sreću svojim kandidatima u baražu.

Željko Trbojević i Adna Svraka - (13. 05.)
Željko Trbojević i Adna Svraka, kandidati su koji su ostavili utisak svojom autentičnom pojavom na sceni, a večeras su po peti put dali sve od sebe da dokažu da su vredni ostajanju u najgledanijem muzičkom šou.

Milijev pulen Željko, ovog puta predstavio se pesmama „Ti me izluđuješ“ i „Mala grupa pedera“, dok je Adna pevala „Oro“ i „Luče“, ali sudeći po glasovima žirija, oni su podbacili i osvojili po tri glasa kao i šansu da se bore u baražu.

Marija je prva dala svoj sud i rekla kako su oboje trebali da imaju po četiri glasa, što je naljutilo Viki koja se odmah pitala zbog čega nije tako.

– Dala sam prednost kandidatu broj jedan. Bio je bolji od Adne koja ne može da peva ovako teške pesme, ne bi trebala. Ako uzmeš pesmu koja je u svojoj originalnoj intonaciji visoka i ti to supustiš, to više nije ta pesma, ta energija, to nije to. Moj savet malo lakši program, jer se ovako ne dobija efekat– obrazložila je Šerifovićeva svoje glasanje.

Sledeća je trebala da dobije reč Ceca, kada je Saša Popović prokomentarisao kako kumi uvek prva daje glas, i obrnuto, a Viki se pobunila kako je Ražnatovićka relano glasala.

– Glasanje je sramota. Ja nemam više živaca, ne mogu više da govorim kako je ovo nepravda. Ajde da pitamo publiku– vikala je Miljkovićeva, što je izrevolitiralo Mariju koja je odbrusila kako poštuje gospođe u publici, ali da ne mogu one da sude da li je dobro otpevano.

– Jel vidiš kako ona postaje krvoločna kada joj ne glasaš za kandidate? Ništa joj nije po volji, šta bi promenilo da je dobila četiri? Ona ne ispada ovog momenta, ide u baraž– rekla je Ana, kada se Popović našalio na Bosančevu redovnu opasku kako u baražu najbolje prolaze kandidati sa tri glasa.

Ceca se prvo obratila Miliju i objasnila mu kako ona ima trenutno 13 kandidata za razliku od njega koji ima četiri i da nemaju isti tempo ni program rada sa njima, a zatim je prokoemntarisla dueliste.

– Željko, dobio si glas zbog energije, i počuvenje. Trudio si se, ali nije ti dan i ja to mogu da ukapiram i imaš moj glas. Adna, počela si da se smeješ, što je jako bitno. Počela si da plešeš, donela si radost i veselost, imaš glasčinu, te sitnice ćeš popraviti, bitno je da imaš da čim da pevaš– istakla je Ceca.

Ana Bekuta nastavila je svoje izlaganje i poručila Adni da je imala pogrešan repertoar kada je u pitanju pesma Jelene Tomašević, dok se složila da Željko nije bilo elementu iako ceni njegov trud.

– Koliko god si bio brijilantan u prošlom krugu, sada si faulirao, ovde te nema. Morao si da podigneš ton, gušio si se, posebno u drugoj pesmi. U prvoj je bilo falševa i nije mi jasno kako se to desilo kada si prošli put bio brutalno tačan. Adna, probudila si se i tome sam se obradovao, znači da možeš i da umeš– poručio je Đorđe.

– Željko ti si prvi kandidat koem sam dala glas na osnovu onoga što sa, videla, a ne onoga što sam čula. Bio si tako zabavan i pozitivan. Adna, ništa mi tu nije smetalo, ali slažem se sa kolegama da je „Oro“ pretežak zadatak– istakla je Snežana sa čim se složio i Bosanac.

Maja Jevtić i Melis Jusić - (13. 05.)
Neočekivano se dešava u „Zvezdama Granda“, pa i da se među takmičarima nađe i trudnica. Maja Jevtić (27) iz Rogatice iznenadila je žiri u petom krugu kad se pojavila sa stomakom.

Inače, ona se našla u duelu sa Melisom Jusićem (23) iz Ljubljane, takmičarom iz tima Snežane Đurišić, dok lepa trudnica brani boje tima Marije Šerifović.

Prvi takmičar predstavio se pesmama „Gde ste sada drugovi“ i „Moje bivše žene“, dok je Maja odabrala numere „Zrno bibera“ i „Manastirska vrata“, a krajnji rezultet bio je 6:5 u trudnicinu korist.

-Majo, sve nas interesuje u kom si mesecu? – pitao je Saša Popović, a takmičarka odgovorila:

–Ušla sam u šesti mesec.

-Bolje da ispadne- našalio se Bosanac, a Popovića je zanimalo kada je termin za porođaj.

-Termin je 19. avgust, imamo još vremena– odgovorila je Maja, a zatim je Saša zatražio da uključe ekran iz bekstejdža kako bi videli Majinog izabranika i budućeg oca.

-Da ga pitamo je l’ mogao bolji termin da ubode… Kad se već bavimo ovom temom, je l’ znate kad se trudnoća dogodila? – pitala je Marija, a Majin suprug odgovorio je da desilo krajem novembra, početkom decembra.

-Znači, usred takmičenja. Pa gde si zapeo u novembru, usred takmičenja?– našalili su se Marija i Popović, nakon čega je pitao Majinog izabranika koliko su u vezi, a on odgovorio da su zajedno godinu i po dana.

-Omaklo mu se- otpevala je Marija, a Saša dao svoj sud o Majinom učešću u takmičenju u podmukloj trudnoći.

-Meni to ne smeta, ja se radujem kad zvezde Granda se šire. Sve trudnice kod Marije, a ona nikako da zatrudni. Može da se desi da u finalu pevaš sa stomakom do zuba, finale će biti 24. juna- rekao je Saša, pa se povela polemika oko pola deteta. I dok se većina žena složila da je devojčica, Popović je tvrdio da zna.

–Ja kažem muško– rekao je Popović, a složile se Viki i Ceca.

–Želim vam devojčicu jer imam jednu. Svejedno je, samo da je živo i zdravo – poručio je Đorđe David.

Popović je zatim prokomentarisao da je Maja razvalila večeras, a potom zatražio od žirija da prokomentariše i Melisa.

–Bilo je mnogo grešaka, prva pesma je bila skandalozna- rekla je Ana Bekuta Melisu, ali se njegova mentorka nije složila jer su Melis i Maja pevali različit repertoar.

-Ovo je njegovo najbolje izvođenje do sad. Zaslužio je da ide u šesti krug –dodala je Snežana, a složila se i Ceca.

-Dobro došla u klub, da vidiš kako boli kad se porede dva kandidata – poručila je Viki Miljković Snežani, a Popovića je zanimalo u kom klubu ona igra.

–U klubu pravednih i poštenih- odgovorila je Viki i dodala da je Melis napravio ogroman napredak i da takav trud treba podržati.

Ceca se složila da je Melis večeras imao svoj najbolji nastup do sad, a zatim pohvalila trudnicu.

-Melise, bio si u falšu, bio si vrlo dobar, ali ne odlično za šest glasova. Nije bilo tu ničega što bi bilo impresivno za napredak. U drugoj pesmi je bilo ok, bio si za pet glasova i slažem sa sa Anom koja se ne pripada nijednom timu- objasnio je Dragan Stojković Bosanac, nakon čega je počela rasprava između njega i Cece, ali se brzo stišala.

-Šta se trpate gde vam nije mesto? -pitao je Cecu koja je branila Viki, nakon čega je nazvao šiparicom.

–Ajde, matori pali!- odbrusila mu je Ražnatovićka, a Mili rekao da apsolutno podržava Bosanca i Anu i njihov klub.

Amir Duraković i Velsan Zulović - (13. 05.)
U drugoj emisiji petog kruga „Zvezda Granda“ Amir Duraković (25) iz Sarajeva ukrstio je glas sa Velsanom Zulovićem (25) iz Bijelog Polja, a kranji rezulat bio je 5:3 u korist drugog kandidata.

Prvi takmičar iz tima Viki Miljković predstavio se pesmama „Ti mene ne voliš“ i „Ti meni lažeš sve“, dok je kandidat Đorđa Davida otpevao numere „Nek to budem ja“ i „Mećava“, ali žiri nije bio oduševljen njihovim nastupima.

–Amire, progledao si, pevaš otvorenih očiju i tu se vidi napredak, ali kod pevanja slaba. Nije bilo tačnih tonova, nije bilo dobro- prokomentarisala je Ana Bekuta, dok je Velsanu rekla da je mu nije bio dobar manir kod Luisove pesme, a sa njom se složio i Dragan Stojković Bosanac.

–Velsan ima odličnu boju, premuzikalan je, dosta je to bilo ušuškano. Samo nemoj karikirati – posavetovao ga je Boske, a Marija Šerifović dodala:

-Moja jedina zamerka je što stalno pomera mikrofon. Drži, bre, taj mikrofon.

Za Almira je rekla da nedovršeno peva i da nijedna fraza ne izađe kako treba.

–Kod tebe sve nešto muljvo, muljaš, a ništa ne izađe. Imaš potencijal, ali to mora da se brusi – objasnila je Marija, a Sneža dodala da nisu za ispadanje, ali da nisu ni briljirali.

–Amira je spržio adrenalin i prevelika želja da to bude još bolje, mislim da te je to ponelo. Čuje se da ti znaš da pevaš, imaš i lep triler- rekla je Ceca, a Velsanu je poručila:

-Imaš odličnu tehniku pevanja, boju, a u te kritike ne bi ulazila.

-Bilo je dosadnjikavo i sa puno grešaka, nisam se zakačio ni za jedan takt– konstatovao je Mili.

Završnu reč dobili su mentori, a prva je u odbranu svog kandidata stala Viki.

–Kod njega je bila prevelika želja, na probi nije bilo tako. Ja moram da se složim sa Marijinim komentarom- rekla je Viki, ali je Popović prekinuo:

–Ja ne mogu da verujem šta pričaš! Ti se slažeš sa žirijem?

–Sa Marijinim komentarom se slažem, ja sam uvek iskrena i poštena– odgovorila je Viki, a Marija prasnula u smeh:

–Ovo me Viki vrbuje za njen tim!

–Uvek si dobrodošla– poručila joj je Viki.

Viki je objasnila da je njen kandidat amater u pevanju, konobar što je oduševilo Popovića.

-Svaka ti čast, amater i dogurao do petog kruga – konstatovao je Saša, a Đorđe David stao u odbranu svog kandidata i dodao da ima potencijal, da samo nabaci osmeh i razvali u baražu.

Aleksa Šuković i Sara Milivojević - (13. 05.)
Kao sledeći takmičarski par na scenu „Zvezda Granda“ izašli su Aleksa Šuković i Sara Milivojević, a takmičarka je bila za nijansu bolja i zasluženo je sa osvojenih 6 glasova obezbedila direktan plasman u sledeći krug. Kandidatkinja je inače bila vraćena odlukom produkcije, a pokazalo se da je to bila mudra odluka.

-To je bila dobra lekcija za nju – poručila je takmičarkina mentorka Ana Bekuta koja je bila zadovoljna njenim nastupom.

Samo glas manje imao je kandidat iz tima Cece Ražnatović koji će prolaz u šesti krug ipak morati da potraži u baražu.

Prva se za reč javila Marija Šerifović koja se obratila Bekuti.

-Znam da ti voliš da fantaziraš sa izborom pesama. Ponekad odeš u preveliki šiz. Međutim, spoj ove dve pesme, mislim da Ana kao mentorka dugo ništa pametnije nije smislila – rekla je Marija, pohvalivši izbor numera „Fina“ od Frajli i evergrin „Čamac na tisi„, a potom se obratila takmičaru:

-Imaš moj glas, ali ti i scena ste posvađani! Mi kao interpretatori služimo tome da nekoga razgalimo. nateramo da se proveseli, da se digne, da se rasplače, da polomi čaše. Ti pevaš sam sebi. MOraš da nađeš način da se sa scenom upoznaš. Super izgledaš, lep si, dobro pevaš. Moraš da radiš na tome jer tvoja energija dalje od metar ne dobacuje – poručila je Marija kandidatu koji je na sceni pevao numere „Ludak kao ja“ Željka Joksimovića i „Mangupsku“ Zdravka Čolića.

Producent Aleksandar Milić Mili istakao je da je fan druge kandidatkinje još od ranijih krugova.

-To je nešto što mi nemamo i ti to izvodiš i energetski i dinamički tačno kao treba. Pogađaš u centar sa tim tvojim osmehom i epohom u celom izvođenju – rekao je Mili, a u vezi sa nastupom prvog takmičara se složio i naglasio i da je imao nekih grešaka, potencirajući pevanje u gornjim lagama, u kojima kandidat ima visinu, ali ne i pravu boju.

Saša Popović je zamerio Miliju na previše detaljnim objašnjenjima u kojima je istu stvar navodno više puta ponavljao sa čim su se svi složili iz žirija, a Dragana Stojkovića Bosanca je zanimalo šta je sa donjim lagama.

Sledeća je svoje glasoveobrazložila Viki Miljković koja je imala suprotno mišljenje od Marije i Milija.

-Ti si sceničan, a uz to si i muško. Tvoj repertoar ne dozvoljava takve performanse, tako da si na mene ostavio jak utisak – rekla je Viki i naglasila da nije fer što oba takmičara nisu dobila 6 glasova.

Đorđe David je istakao da mu je prvi kandidat ljubimac i dodao:

-Mislim da treba da budeš slobodniji kad krećeš da pevaš. Kad odlaziš gore, nemoj da se preispituješ da li ćeš da to dohvatiš, jer ti to imaš. To što si stao ovde samo treba da bude ajnšpric da to uradiš opušteno kao si sa mentorom na probi uradio. Prevaziđi tu priču da imaš 2 metra i što je ona u odnosu na tebe kao čvarak. Vidim da me dečko razume – rekao je Đorđe, a onda se obratio kandidatkinji:

-Ti si bila bomba u maloj bočici. Meni je taj bend uvek zvučao lokalno. U tvom izvođenju pesme mi zvuče kao da ceo život slušaš američke pevačice iz pedesetih i šezdesetih godina – rekao je Đorđe.

Snežana Đurišić takođe je bila kritična prema prvom takmičaru:

-Savršeno bi to zvučalo da se nisi ugasio. Probudi se, uključi se i onda će emitovanje toga što imaš delovati na nas onako kako treba To je tvoj jedini rpoblem – rekla je Snežana i potom uputila komplimente kandidatkinji.

Čestitkama kandidatkinji pridružio se i Dragan Stojković Bosanac.

-Bravo za jednu malu dozu erotike u tvom glasu i jedan pokret fizički koji si tako ukopila divno da sam ja ovako mator, mlađi od Popovića, ustao da igram. Rekoh, sad će preskočiti srce, ali nije. Bravo za izbor pesama – rekao je Boske, a potom izneo svoj stav o prvom takmičaru.

-Mislim da vi na drugaiji način doživljavate kandidata. Ja ga doživljavam ovako, obo nije skaradno, ovoje možda čak preporuka. Ti si fantastičan pevač. Izgledom, glasom nenametljivošću za neki skupi hotel da pevaš ručak kad dođu neke žene u pedesetim godinama, da pevaš za veliku lovu. Ima ljudi koji nisu za a-bu-dža-bu. Ti si Hulio Iglesias – rekao je Bosanac i dodao:

-Da li ti trebaš ovde, meni ne smeta. Ali ti se očigledno ne snalaziš ovde.

Viki je dodala da je za Bosanca preporuka starački dom, a Popović je upitao:

-Preporuke je to i za Svetlanu posle 14. juna? – upitao je Saša, a Boske je dodao da su oni već u staračkom domu.

–Mi ćemo nazvati ovo „Zvezde Granda – starački dom“ – zaključio je Saša Popović i rekao:

-Da čujem Svetlanu!

Ceca je napustila svoje mesto:

-Da se nosite bre! – rekla je Ceca i objasnila:

-Znala sam da će biti ovakav ishod glasanja, znala sam da Mili neće dati glas. To je tako pokvareno, to je toliko jadno – rekla je Ceca, a Mili je takođe ustao.

Ceca je svom kandidatu na kraju ohrabrila takmičara, s obziorom da ga je i publika prepoznala.

-Da li ćeš ti da pevaš gospođama u godinama ili klinkama, to će publika odlučiti. Ovo su jako ružni i maliciozni komnetari. Mislim da si oštećen za glas – zaključila je Ceca nazvavši članove žirija kompleksašima.

Ana Bekuta se zahvalila kolegama.

-Hvala na divnim komentarima. Ona uvek dođe sa ovolikim spiskom pesmama i uvek imam muku da izaberemo pesmu, ali sada smo ubole – rekla je Bekuta.

Ena Radojičić i Amna Jusić - (13. 05.)
Ena Radojičić iz tima Viki Miljković i Amna Jusić kojoj je mentor Marija Šerifović nastupale su sledeće na velikoj Grandovoj sceni. Prva takmičarka je otpevala „Nisam ti ja baš bilo ko“ od Nede Ukraden i „Boli me uvo za sve“ od Lepe Brene, dok se druga kandidatkinja opredelila za pesme „Loše vino“ od Zdravka Čolića i „Luče“ od Milene Vučić.

-Desilo se čudo 6:6 – saopštila je Sanja Kužet rezultate glasanja žirija koji je odlučio da obe kandidatkinje idu direktno u šesti krug takmičenja za „Zvezde Granda“.

Saša Popović je naime naglasio da ovoga puta neće biti takozvanog preglasavanja i da oba kandidata idu dalje i dodao:

-Kada sam prošli put pustio prvu kandidatkinju nakon baraža da ude dalje jedan člna žirija mi je rekao da je sramota što sam je pustio. Neću da kažem ko je, ali taj član žirija je sad dao glas – rekao je Saša ne želeči ni na insistiranje članova žirija da otkrije o kome se radi.

-Prepoznaće se – rekao je Saša.

Viki Miljković, koja je mentorka kandidatkinji je želela da da svoj komentar:

-Hiljadu puta sam htela da zaplačem od muke kad neko ne dobije glas, pa sam se jedva suzdržavala, širila oči da mi suze ne krenu. A sad sam zaplakala od sreće. Ena je takav borac, ona se bori kao lavica i ona opstaje zato iz kruga u krug. Bravo, svaka čast! Podržavam žene borce! – uputila je Viki čestitke svojoj kandidatkinji.

Članovi žirija nisu želeli da govore, osim Cece Ražnatović.

-Imam šta da kažem. Aleksa pošto nijevisio sa plafona dobio je 5, ove devojčice nisu visile sa plafona dobile u 6. To ijefer. Samo kažem da su kriterijumi za jedne ovakvi, za druge ovakvi – rekla je Ceca i čestitala takmičarkama na dobrim nastupima.

-Ali ovde se videla energija – rekao je Popović, na šta je Ceca reagovala:

-Jeste, mrtvi smo svi od energije.

Viki se pobunila:

-Izvini ali Ena je imala vrhunsku energiju – rekla je Viki.

Dragan Stojković Bosanac se takođe osvrnuo na prethodni nastup, u kojem je iskritikovan Cecin kandidat Aleksa Šuković.

-Pevati i svirati u Las Vegasu, to je najveći nivo u Americi, izvini molim te – rekao je Bosanac, na šta je Marija Šerifović odgovorila:

-Ja tako zamišljam penziju, da pevam u hotelu. Majke mi – rekla je Marija, a Saša se pohvalio.

-Ja sam ’84. svirao u Las Vegasu sa Lepom Brenom i evo dočekao sam penziju – rekao je Popović, a Aleksandar MIlić Mili podsetio je na početak Popovićeve karijere:

-Ti si Sale u hotelu krenuo? Hotelski bend „Slatki greh“ pa onda Brena – upitao je Mili Popovića, koji je potvrdio da je svirao u hotelu, samo sa drugim bendom.

Saša je potom upitao Mariju da li ima nešto da doda, ali ona nije želela da kvari nastalu idilu a pre pristupanja baražu zainteresovao se za stajlinge kandidatkinja i voditeljke Sanje Kužet.

Igor Knežević i Darko Gjorgjeski - (13. 05.)
Večeras su kao pretposlednji par u najgledanijem muzičkom šou programu „Zvezde Granda“ nastupila dva talentovana mladića. Igor Knežević iz Žablja koji je u timu Snežane Đurišić i Darko Gjorgjeski iz Gostiva (Severna Makedonija) koji je u timu Svetlane Cece Ražnatović.

Prvu pesmu koju je Igor večeras zapevao bila je „Veruj u nas“ nakon koje je odmah dobio tri glasa, a zatim „Buzuki“ dok ga je iz sobe emocija sve vreme bodrio otac, ali i mentorka.

Darko je nastupao kao drugi takmičar, a večeras je zapevao „Živi moje milo“ i „Zek, zek“. Podrška je iz sobe emocija ovog puta izostala, ali je uz takmičara celo vreme bila mentorka Svetlana Ražnatović Ceca.

Ovaj fantastičan duel završio je rezulatom šest naprema šest, te su oba kandidata mogla da odahnu jer su uspela da se direktno plasiraju u naredni krug takmičenja.

Posebno srećne bile su njihove mentorke koje su im odmah pritrčale u zagrljaj i iskreno čestitale prolazak u naredni krug.

Prvi koji je ovog puta komentarisao takmičare bio je Saša Popović:

–Jedan od četiri takmičara koja smo vratili u takmičenje je i Darko i evo je šestica. To samo govori da nepogrešivo vraćamo kandidate – rekao je kreativni direktor, a na njegove reči nadovezala se Marija Šerifović:

-Svaka čast kandidatima, ali po mom mišljenju kako je Igor otpevao prvu pesmu pregazio bi i najboljeg kandidata. Tako si je pevao. Vidi se da si se spremao, bravo Snežo. Kandidat broj dva je super, ali može on mnogo bolje.

-Naterala sam ga da nauči romski jezik – dodala je Snežana.

-Nije džabe kandidat iz Žablja 2011. dobio preko trista hiljada glasova. To treba da se zna – dobacio je Popović.

Đorđe David uživao je u interpretaciji talentovanih maldića.

–Kad te neko ovako zabavi muzikom koja nije moja mogu samo da kažem nazdravlje – rekao je kratko roker sa kojim se složila i Viki Miljković:

-Bili ste fenomenalni momci, ajmo dalje.

-Kandidat broj jedan je najbolji ovog puta. Ti si daleko najbolji u svo žanru. Snežo, svaka tebi čast. Drugi kandidat je bomba, samo malo na dinamici poradi. „Zek, zek dadule“, pa gde me nađe? – komentarisao je Dragan Stojković Bosanac.

Ceca je na kraju izlaganja muzičkog žirija otkrila nešto što do sada šira publika nije znala o njenom kandidatu.

-Darko je inače kompozitor, on je autor pesme „Bog i batina“. To klinci slušaju, a vi treba da znate – objasnila je folk diva, a Snežana je za svoj pulena imala samo reči hvale:

–Igore, odličan si bio. Vidiš kako se isplati kada poslušaš? Uradio si sve kao treba, čestitam. Idemo dalj!

Jasmin Alievski i Viktorija Lučić - (13. 05.)
Večeras su kao poslednji par nastupili Makedonac Jasmin Alievski iz tima Đorđe Davida i Beograđanka Viktorija Lučić koja je u timu Svetlane Cece Ražnatović.

Jasmin je večaras zapevao „Zajdi, zajdi“ i „Po tebe“ dok ga je iz bekstejdža podržavala verenica. Viktorija se večeras predstavila pesmama „Kruna“ i „Luče“, a velika podrška bili su joj prijatelji i mentorka.

Nakon što su na najbolji način pokušali da na veliku scenu donesu izabrane numere, ovaj duel završen je rezultatom šest naprema šest što je takmičare i njihove mentore veoma obradovalo, a kako i ne bi kada im je prolazak u naredni krug odlukom žirija bio zagarantovan.

–Odlična dva kandidata. Ovo je bilo baš emotivno. Viktorija je pokazala da se može sve ono što mi tražimo, aktivno se krećeš na sceni, bila si predivna – prvi je prokomentarisao Mili, a na njegove reči nadovezala se Viki:

–Jasmine, zamolila bih te da više nikada ne pevaš „Zajdi, zajdi“. Ni jednu frazu nisi završio kako treba. Vi ste kao par bili lepi i odlični. Viktorija, prelepo izgledaš.

Svoje mišljenje je zatim iznela Marija Šerifović.

-Mislim da kandidatne treba da poredimo sa Tošetom Proeskim. Ti si to pokušao, može to tako, ali moraš da dovršiš frazu. U drugoj pesmi je počelo da ti curi gorivo. Dala sam vam glasove jer ste bili hrabri. Takmičarka se izborila sa pesmom odlično, zato si i dobila glas i iznenadila si me – zaključila je pevačica.

Ana Bekuta bila je kratka tokom izlaganja.

-Neću da pametujem, kandidat nije kriv, takva je bila matrica. Viktorija, mačkice veoma si mi se dopala večeras, bravo – kazala je pevačica, a Đurišićeva dodala:

–„Zajdi, zajdi“ ne može tako da se peva. Druga pesma je bila odlična. Devojčica nas je sve prijatno iznenadila, lepo izgledaš i bravo.

Bosanac je takmičarima uputio nekoliko kritika.

–Ove polovne matrice mi sviramo ujutru kada su svi pijani. To ne ide kandidatu na dušu, čuvaj svoje narodno blago. Curica je neverovatna, u jednom krugu padne, a u drugom me zadivi. Bila si lepa i razdragana, ni falš mi nije smetao – objasnio je harmonikaš, a završnu reč imali su mentori:

–Što se mene tiče napravio si veliki pomak i zasluženo si se vratio u takmičenje. Nije mi žao ni jedne kapi znoja koju sam zbog tebe prolio – rekao je Đorđe David, dok je Ceca bila kratka i samo svesrdno čestitala kandidatima na prolasku u naredni krug.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: .

Komentari: