Podsećamo, emisija „Zvezde Granda“ emitovaće se u petak, 12.maja i u subotu, 13. maja u 21 čas na Pink televiziji i TV Nova BiH u 19.30 h.

Danijel Ajetović i Nejaz Neki Ramčevski - (12. 05.)
Mladi i talentovani pevači Danijel Ajetović i Nejaz Neki Ramčevski otvorili su u velikom stilu prvu emisiju petog kruga takmičenja „Zvezde Granda“.

Sugurni i sa osmehom na licu stali su na Grandovu scenu i otpevali numere koje su uvežbali sa svojim metorima. Prvi takmičar iz Milijevog tima odabrao je numere „I opet u kafani“ i „Maruška“, dok je kandidat iz tima Viki Miljković odabrao numere „Cigani drumovi“ i „Princeza“.

Momci su dali sve od sebe da se pokažu u što boljem svetlu, a tome svedoče i glasovi stučnog žirija. Ovog puta su nijanse presudile, pa je tako Danijel odneo pobedu sa samo jedanim glasom više u odnosu na Nekija koji će večeras ponovo nastupati u baražu.

Kako je Đorđe David presudio u ovom duelu, odmah se nakon glasanja obratio takmičarima i priznao da je pogrešio. Kako je rekao učinlio mu se da je u jednom trenutku bilo nerešeno pet, pet, pa je hteo da i on da svoj glas.

Odmah se oglasila i Marija Šerifović koja je iznela i zamerke i pohvale na račun oba takmičara.

-Obzirom da od petog kruga, da li bilo šest, šest morali bi da imamo preglasavanje i ja ne želim da se ovde davimo kao zmija žabu. Kada god budem osetila da je neko za koplje bolji, ja ću svoj glas ostaviti. Meni je Danijel bio bolji, sve pohvale za drugu pesmu, to je bio jedan jako uspešan izlet. Ovde se ne hvali tako često to, Mili i ti ste to dobro uradili. Broj dva, mesto ti je u sledećem krugu, ali sam ja dala predsnot Danijelu – rekla je Marija.

Ceca je priznala da je je izneadila Marijina odluka, pohvalila je oba takmičara i istakla da su obojica trebali da imaju po šest glasova.

Viki Miljković nije nikako mogla da se pomiri sa činjenicom da njen takmičar nije dobio sve glasove i odmah je ušla u polemiku sa Milijem.

-Ti ne poznaješ ovu vrstu muzike i nemaš pojma – rekla je ona, dok je Marija odmah odgovorila:

-Danijel je razigraniji, veseliji, smeje se. Ne može da dođe ovde i da peva Princezu kao tužna vrba. Da li bi ti tako pevala, pa ne bi! Ja govorim samo prednosti kandidata broj jedan. Kao član žirija sam dala svoje mišljenje i ne želim da budem psihički zlostavljana jer imam svoje mišljenje.

Nakon što je Marija dala svoj sud, desilo se čudo u „Zvezdama Granda“. Saša Popović je dao reč Ani Bekuti, koja je ipak dala malu predsnot Violetinom takmičaru, a ona je ostala iznenađenja.

-Meni se više dopao Nejaz! Kad ja nisam bila divna Viki? Nejaz je tipičan naslednik repertoara Murahema Serbezovskog i mislim da si njegov naslednik. Emociju koju ti prostreš ovde, Danijel to ne može. Ali je Danijel upotrebljivi i ti to možeš da naučiš od njega – kazala je Ana.

-Ju Bekuta iznenadila si me, šaljem ti poljubac – dodala je Viki iznenađena nakon ovih reči.

Bosanac je na samom početku izlaganja rekao da će se takmičarima od petog kruga obraćati kao kolegama jer idu koracima ka profesionalizmu, ali je naglasio da će biti oštar.

-Prvi kandidat, ovde se vrši zamena teza. Marija je časno i pošteno glasala, a Đorđe kalkuliše, i pogrešio je. Nema Mariji šta da se spočitava. Kolega broj jedan prva pesma odlična, bavio si se inetpretacijom, problem je oštru boju namestiti, a lakše je kod tebe mutnu izmeniti. Duga pesma je bila vrh vrhova, jedan kulturološki pomak romske muzike i zato od mene dobijaš debelu desetku. Drugi kolega, ja sam zamalo hteo da ne glasam, jeste sitno, ali smo kolege, ne može se u prvu pesmu ući sa takvim falšom. Izbor tvojih pesama je niskoprofilisan, to svi pevaju svuda. Kad bih se opredelio, bio bi kolega broj jedan, za tebe jendna lepa osmica. Mili samo da kažem nisi nikakav producent, kada bi se moji pevači obtratili meni takvim tonom, nikad ne bi više ispred mene zapevali – rekao je Bosanac.

Na kraju su mentori dali završne reči. Mili je bio zadovoljan učinkom, dok je Viki i dalje ostala pri stavu da je njen takmičar morao da dobije sve glasove.

-Mene ništa ne čudi ovde, sad kada sam slušala ovo, većina je bila za takmičara broj dva. To znači da sam ja u pravu. Falš se desi svima, to je manja greška nego kada je boja zatvorena i tupa, ali nije moje da sudim o tome. Ali ako moramo da se opredelimo za jednog kanidata, mislim da će nastavak emisije biti interesantan – kazala je Viki ljutito.

-Jednom prilikom mi je moj otac koji je neuropsihijatar dao savet. Viki iza reči moraju da stoje misli, moraš da smisliš pa da kažeš. Kad bez misli pričaš onda si zanimljiva. Taj savet glasi, ako nemaš rešenje odloži ga. Upravo ćemo to sada da uradimo, pa ćemo da vidimo za koga će se od njih dvojice više čuti – rekao je Mili, dok je Viki sve vreme dobacivala i negodovala.

Martina Jozinović i Milan Bukilić - (12. 05.)
Kao drugi takmičarski par za večeras na veliku Grandovu scenu izašli su Martina Jozinović i Milan Buklić koji su maestralnim nastupima ostavili sve bez daha.

Za ovo pojavljivanje Martina je odabrala pesme „Ja volim svoj greh“ i „Loko Loko“, dok je Milan odabrao pesme „Ostavljam te samu“ i „A šta da radim“. Svojim pevanjem i odličnom energijom razdrmali su sve u studiju i kraj malih ekrana, a koliko su večeras bili dobri govori i broj glasova koji si doblili od stručnog žirija.

Kako su oboje dobili šest glasova, usledilo je preglasavanje. Martina je odnela pobedu u ovom duleu sa četiri glasa nakon preglasavanja, dok je Milan dobio dva glasa i on će ponovo nastupiti u baražu.

Usledili su i komentari žirija, a posebne simpatije večeras je odnela Martina za koju je čuvena osmorka imala samo reči hvale.

-Martina, ti si uvek fenomenalna i večeras izgledaš prelepo, meni je drago koliko se trudiš. Od samog starta ti odskačeš od ostalih kandidata i ja volim to da vidim bez obzira da li je taj kandidat u mom timu ili u nekom drugom timu. Iz kruga u krug si kao zvezda Granda sve bolja i bolja. Kod mene je presudilo to što je Milan ranije imao dosta oprečnih komentara, malo sam pogledala to i mislim da sam u pravu. Večeras je Milan imao lepu emociju, kod tebe Martina u drugoj pesmi te nisam razumela – rekla je Viki.

Mili je u svom komentrau otkrio da je Martina baš takava pevačica koju ovo takmičenje traži i dodao da je ona nova zvezda Granda u svakom smislu te reči.

-Martina, kod tebe se sve čuje i sve se vidi, tu priči nema više mesta. Ti si rođena da budeš zvezda, način na koji izvodiš pesme, od prvog dana do sada, tvoj pogled koji je siguran kao da si pevala na trideset stadiona do sada.

– Želim i da se obratim gledaocima, sve devojke koje su do sada videle Martinu, ako osećaju da mogu da dođu do te slobodne makar 20 odsto, neka se prijave na audiciju. Ovo je ono što mi tražimo, ovo je „Zvezda Granda“. Što se Milana tiče, tvoju energiju obožavam i nastaviću da te podržavam. Prva pesma nije za šouu, ali si je ti izveo kao da jeste. Duga pesma nije za tebe, slušao sam te, bio sam na tvom nastupu, zaboravio sam da je bio ovde, ono što ste vi prikazali to je odlično – kazao je Mili.

Ceca i Snežana bile su saglasne da su oba kandidata bila dobra, i obe su pohvalile trud, rad i napredak mladih pevača.

Bosanac je posebno izneo pohvale na Martinin račun i otkrio je da ga je oduševila svojin nastupom večeras.

-Koleginice bravo, svi elementi koje ja cenim su na jako visokom nivou. Pre svega od lepote, stajliga, pevanja. U prvoj pesmi i tvoj mentor bi mogao čiti kako treba izvesti tu pesmu, a da nisi njena kopija. Marija, bilo je elemenata da ti nešto uzmeš od toga. Druga pesma, ja ovu gupu ne volim da slušam i pokušavao sam, ali nisam oduševljen bio, od maženja i cupkanja, a ne izlazi glas od njih. Ti si ovo izvela da da mi se ova pema čak i dopada, bravo. Ti iz kruga u krug držiš nivo pevanja, bravo. Kolega dragi, i tebi moram reći bravo, bravo, bravo. Prva pesma je bila predivna, naručito strofa gde si mi ličio na Masima Savića. Druga pesma prerfektna, falilo ti je samo da si skinuo mikrofon i da si malo prošetao kao Cukić – dodao je Bosanac.

Ana Bekuta je pored pevanja, pohvalila Martinin izgled i prirodnost koju neguje od prvoj pojavljivanja. Savetovala je mladu pevačicu da ostane takva i u narednim krugovima takmičenja, ali i u nastavku karijere koja je pred njom.

-Pored pevanja, sve sam saglasna. Ti si jedan orginal, nemaš umetke u kosi, nemaš nadogradnje, molim te ostani takva. Sjajna si i izuzetno lepo pevaš. Što se tiče Bukića, bio si odličan, nadvadao je samo višak zvezdane prašine koji Martina ima.

Na kraju su mentori dali svoje završne reči, Marija i Đorđe su bili zadovoljni kako su se njihovi takmičari pokazali večeras.

-Žiri sve ste lepo rekli, bravo čestitke. Nije bilo tako teško, ne to što je Martina moj kandidat. Imali smo priliku da uživamo u nečijem daru, lepoti, znanju, poslušnosti. Martina, idemo jako, najjače, znaš gde – rekla je Marija.

-U petom krugu imamo decu koja ozbiljno rade i ozbiljno napreduju, to me raduje. Mislim da je ovo što su prva četiri kanidata pokazala primer kako da se peva. Milane, bio si odličam, zadovoljan sam, imaš odličnu pesmu za baraž – zaključio je Đorđe.

Marija Previšić i Semir Džanković - (12. 05.)
U duelu petog kruga „Zvezda Granda“ našli su se Marija Previšić (20) iz Neuma i Semir Džanković (32) iz Novog Pazara dobio je neočekivani obrt, a sve zbog žirija koji su tokom emisije priredili rođendasko iznenađenje Saši Popoviću.

Sve je proticalo po planu, sve dok žiri nije došao na ideju da zasvira Popoviću na uvce i otpeva rođendansku pesmicu, što je direktora iznenadilo.

Marija iz tima Dragana Stojkovića Bosanca predstavila se pesmama „Šta to beše ljubav“ i „Bitanga i princeza“, dok je miljenik Cece Ražnatović odbarao numere „Još je ne zaboravljam“ i „Ne znam gde si“, a nakon duela rezultat je bio izjednačen – 5:5.

Iako je delovalo da će Semir dobiti šesticu, Marija Šerifović je u poslednjem trenutku povukla svoj glas.

-Kandidatkinja pod brojem 1 je prelepo pevala prvu pesmu, a u drugoj je malo više je menjala melodiju, više nego što mi volimo,ali bila je bolje nego u prvom krugu. S druge strane, žiri je ovde komentarisao ko će da ugasi svoj glas za Semira. Vidi, nije bilo dobro, nije ti leglo, kao silovanje neke pesme. Žao mi je, znaš da te volim, ovo je prvi put da sam povukla glas. Mnogo si pregazio drugu pesmu- prokomentarisala je Marija, a takmičar odgovorio da je to učinio od prevelike želje.

–Ajde da se pravimo da se to nije desilo – dodala je Marija, dok je Snežana Đurišić ishvalila prvu kandidatkinju, a drugog iskritikovala.

-Veliki kiks se dogodio, nije za oprostiti za ovaj krug, u baražu povedi računa. Ali svakako si kandidat koji zaslužuje da ide dalje – rekla je Sneža Semiru, a njeno mišljenje delila je i Ana Bekuta.

-Mislim da ne razmišljaš dobro, ne biraš pesmu koje ti leže. Više si pokazao svojih nedostataka, nego pevanje. Umešnije biraj pesme – posavetovala ga je Ana.

Aleksandar Milić Mili istakao je da je glasao za Mariju jer dobro peva, dok je Semiru uputio par kritika.

-Ono što ti možeš ja mislim da je više nego što pokazuješ. Kad hoćeš da daš energiju ti se izgubiš. Ovo nisu teške pesme, a gađaj falševe bez ikakve potrebe. Imaš 70 posto što treba svakom pevaču, a na ovih 30 treba da radiš – rekao je Mili.

Pored takmičarke i sam mentor dobio je pohvale za rad sa kandidatima, a to je prvi primetio Đorđe David.

-Definitivno se vidi da se Bosanac uključio. Ovo je tvoje najbolje izvođenje od početka takmičenja– rekao je Mariji roker, dok je Semiru poručio:

-Kad sam čuo da si podigao zadnji točak, ti si meni tu dao za pravo da se opredelim za tebe i glasam.

-Meni su oba kandidata bila dobra, mislim da su za sledeći krug. Tačno je da je Semir imao kiks, ali to je bilo iz prevelike želje, ali ne bih to uzimala za zlo. On je ozbiljan kandidat i jedan od favorita u Cecinom timu – istakla je Viki Miljković, a takmičarka iz Bosančevog tima zatražila je reč.

-Zahvaljujem se modnoj kući Bosanac fashion na ovoj divnoj kreaciji– rekla je Marija, a Viki pitala da li je on to šio.

-Kad je on pored Cece, on ništa ne čuje – dobacio je Popović, a takmičarka odgovorila da se samo našalila.

-Taman sam se uplašila – rekla je Viki, a Boske se nadovezao:

-Ali sam uticao!

Završnu reč dobili su mentori. Ceca je istakla da publika već zna o kakvom pevaču radi, te nije želala da kudi svog takmičara.

-U njega verujem sto posto, nisam gluva da se suprotstavljam kolegama da nisi bio u falšu, ali idemo dalje, znam da ima šta da da – istakla je Ceca, a Bosanac je svoj komentar poželeo da da pesmom.

On se dohvatio harmonike, pa na uvce zasvirao Saši Popoviću rođendansku pesmicu, a horski ga je ispratio ceo žiri.

-Neka ti je srećan 29. rođendan – našalila se Sneža.

-Pamti pa vrati – dobacio je Bosanac.

Ovaj gest dirnuo je Popovića, te se obratio kolegama i gledaocima.

–Kad sam prvi put počeo da vodim „Zvezde Granda“ imao sam 49 godina, sad imam 69, a nadam se da ću i sa 79 godina sedeti ovde- rekao je setno Saša, a Marija se nadovezala:

–Ali sa novim žirijem.

-Može da bude novi žiri, ali u publici će biti Novka– našalio se Saša, dok je žiri zatražio od Bosketa da oplete jedno kolce za direktorov rođendan.

-Bez tebe i Novke ništa – rekla je Marija, a Popović se zahvalio i poručio publici da će kolo zaigrati kolo kod Žike u emisiji „Nikad nije kasno“.

Alina Juhart i Srđan Simić - (12. 05.)
Od početka takmičenja u „Zvezdama Granda“ Alina Juhart (30) iz Beograda i Srđan Simić (20) iz Teslića privlačili su veliku pažnju javnosti i briljirali iz kruga u krug, ali u petom kolu nisu dali svoj maksimum i na iznenađenje mnogih ispali iz šoua.

Alina je u dogovoru sa mentorkom Cecom Ražnatović odabrala da se predstavi pesmama „Replay“ i „Martini“, dok je miljenik Đorđa Davida otpevao numere „Kopriva“ i „Sretan put“. Uprkos odličnim kostimima i šouu koji su doneli na sceni, žiri nije mogao da glasa za njihov prolazak dalje.

-Samo dva glasa i to od Viki Miljković, što znači da je ovo ujedno i kraj takmičenja za njih dvoje – konstatovala je voditeljka Sanja Kužet, dok je Saša Popović dodao da ne bi komentarisao dalje, ali je ipak dao reč Viki da obrazloži svoj glas za oba takmičara.

– Dala sam im glas čisto da ne bude da nemaju nijedan glas. Uložili su trud, došli su, ali nije bilo dobro – rekla je Viki, a Marija se nadovezala i prokomentarisala Srđanov nastup večeras.

-Daleko si bio bolji u prethodnom krugu, da li je do odabira pesama, da li je stvar trenutka, ali nisi bio dobar. Meni je žao – istakla je.

Iako nije želeo da produbljuje priču, budući da je žiri svojim neglasanjem rekao sve, Saša je ipak morao da se obrati kandidatima i zahvali im se za sve što su uradili za šou.

-Bili ste vrlo interesantni, vrlo zanimljivi, televizijska publika je uvek reagivala na vas, imali smo velike šerove i rejtinge, ali žiri je ovog puta ovako presudio i to je za vas kraj ovog takmičenja- rekao je Popović, a Alina je od njega zatržila reč.

Iako su mnogi mislili da je razočarana što se nije plasirala dalje, ona se obratila svim članovima žirija, kao i gledaocima kraj malih ekrana i zahvalila se na podršci.

-Ja sam svima prezahvalna na predivnom isksutvu, moja poruka je oduvek bila i zauvek će biti ljubav. I idemo dalje, širimo ljubav. Hvala svima – rekla je Alina i poslala srce svim članovima žirija.

Iako se Alinina mentorka nije oglašavala, Srđanov mentor je to morao da uradi.

-Žao mi je što se rastajemo jer je ovaj mladi čovek neverovatno kreativan. On se inače bavi komponovanjem i zamolio me je da javno zamolim Cecu da presluša neke pesme koje ima. On je ovakav kakav jeste i ljubimče je svih nas u celom timu, ali ovo večeras je bilo bez energije- rekao je Đorđe David, a Ceca odgovorila da će sa zadovoljstvom preslušati njegove pesme.

Lidija Matić i Dragan Đurić - (12. 05.)
Lidija Matić iz tima Snežane Đurišić večeras je ukrstila glas sa Draganom Đurićem koji brani boje Cecinog tima u pravom narodnom duelu u kome su oboje pokazali rad i napredak koji je žiri nagradio.

Nakon što je Lidija izvela numere „Bitku sam izgubila“ i „Slađano moje“, a Dragan „Pokloni poljubac prijatelju starom“ i „Moj sokole“, žiri je odlučio da su bili podjednako dobri i zaslužili maksimalan broj glasova što ih je oboje odvelo direktno u naredni krug.

Kandidatima se prvi obratio Bosanac koji je Lidiji poželeo dobrodošlicu i pozdravio njenog oca Josipa, koga poznaje odavno, a zatim je dao komentar na njeno pevanje.

– Prva pesma, dobro je to bilo, ali meni je zvučalo kao da peva Snežana, ali u malo lošijem izdanju– počeo je Stojković kada ga je koleginica prekinula.

– Kako te nije sramota da me pljuješ kao pevača? Sram te bilo– uzvratila je Snežana.

– Znaš šta Snežo, nisam ja Mili, vodi računa– pokušao je da joj odgovori Boske, kada ga je Sneža presekla i rekla kako ne može da bude Mili, što je sve nasmejalo.

Draganu je Boske zamerio što je pevao obe spore pesme, nakon čega je Saša Popović prozvao Viki koja je irevoltirano istakla kako njene kolege samo pričaju, a ništa ne kažu i kratko zaključila da su oba takmičara bila super.

Marija je prvo dala svoj sud o Lidiji koja je izvela pesmu njene majke.

– Lidija, druga pesma jako dobro pogođeno odlično, prva pesma pevala si tačno na tvoj način, ali da li je to prokletstvo zbog Verice ona sve to tako nežno, a ti si mi otpevala hladnjikavo. Kandidat broj dva, prva pesma super, druga pesma udavi me, ali ja tebe volim– rekla je Šerifovićeva, ali za razliku od nje Ana Bekuta smatrala je kako je Matićeva emotivno izvela pomenutu numeru, dok je za Dragana imala primedbu.

– Dragane, nije mi se dopao izbor pesama, bio si bolji u prošlom krugi radije sam ti dala glas prošli put- kazala je Bekuta sa čim se složio i Mili kao i Đorđe David rekao je da su oboje bili dobri

Na kraju mentori su čestitali svojim kandidatima na koje su ponosni za ostavren rezultat u ovom krugu.

Jovana Veljković i Milica Trajkov - (12. 05.)
U pravom ženskom duelu večeras su se našle Jovana Veljković i Milica Trajkov koje su odmerile muzičke snage i dale sve od sebe da se plasiraju u sledeći krug, međutim ni jedna ni druga nisu uspele da zadovolje kriterijume žirija.

Jovana se predstavila pesmama „Kad bi bio blizu“ i „Upravo ostavljena“, dok je Milica pevala „Ja volim svoj greh“ i „Motori“, a svojim zanimljivim scenskim nastupom pokupila je simpatije i bila nadmoćnija od svoje koleginice osvojivši jedan glas više, odnosno pet tastera podrške.

Saša Popović dao je reč Ceci koja je podržala obe kandidatkinje koje su, prema njenom mišljenju, bile dobre u ovom duelu.

– Ja sam obema dala glas. Kandidatkinja broj jedan je bila bolja u prvoj pesmi, a Milica je bila bolja u drugoj. Stoji ti ta energija, i nastup, dopao mi se ceo performans, potrudila si se i podrška za obe– dala je svoj sud Ceca sa čim se složila i Viki Miljković koja je pohvalila njihove energije.

– Meni se od svega dopala opšta agresija druge kandidatkinje u drugoj pesmi. Savet kandodatkinji jedan, dobro promisli, fokusiraj se, jer ti je druga pesma bila loša, a nju pevaš u baražu. Malo me je iznendio ovaj program– iskrena je bila Marija.

Đorđe je istakako kako je Jovana bila bolja u prethodnom krugu, a zatim joj je zamerio stajling koji se nije slagao sa izborom pesme.

– Ne može Jelena Karleuša da se peva u haljini do zemlje. Ona je ludak, ona je jahač apokalipse, moraš da pokažeš makar koleno– rekao je David, što je izrevoltiralo Cecu.

– Ne mora baš ni u gaćama da peva. Neka peva kako hoće, bitno je da tačno otpeva, a ne kako se obukla. Lepa i zgodna– dobacila je Ceca.

Snežana se složila sa kolegama i njihovim kritikama, a zatim je otkrila kako nije dala šesti glas jer nije bilo dovoljno za direktan prolazak dalje.

Bosanac je pohvalio Jovanu za pevanje i svedeni stajling, ali i Milicu za energiju.

Na kraju, Ana Bekuta obratila se svojoj kandidatkinji i posavetovala je da presluša svoje snimke sa probe.

– Milice, to što si dobila od Marije glas, a pevala si njenu pesmu to je za mene dovoljno. Snežana ne da je pogrešila, ovo je za šest glasova– zaključio je Mili.

Dženan Rakić i Nikolina Milosavljević - (12. 05.)
Na veliku scenu „Zvezda Granda“ sledeći su nastupili Dženan Rakić i Nikolina Milosavljević, a šarmantni takmičar iz Bihaća priredio je emotivni šou na sceni, osvojivši svih 6 glasova članova žirija čime se direktno plasirao u 6. krug takmičenja, dok je kandidatkinja iz tima Cece Ražnatović morala da se zadovolji sa 3 glasa.

Takmičar iz tima Đorđa Davida inspiraciju za prvu pesmu pronašao je u voditeljki Sanji Kužet, gledajući netremice u nju dok je izvodio „Ako tražiš nekoga“ od Prljavog kazališta. Potom je kandidatkinji pomogao u muškom vokalu u Cecinoj numeri „Ljubav fatalna“, a na kraju je podigao sve na noge pesmom „Benzina“ od Masima dobivši zasluženo ovacije publike.

Prvi je svoj sud o takmičarima izneo Dragan Stojković Bosanac koji je pohvalio „standardno“ izvođenje prvog kanidadata i dao mu predlog.

-Najbolji si bio u onom delu Cecine pesme kod koleginice. Možda bi mogao da se okušaš u izvođenju Cecinih pesama, to bi bilo vrlo zanimljivo tebe čuti – rekao je Bosanac naglasivši da je njegovo pevanje postalo pomalo monotono i dosadno.

-Lepa je ta tvoja laga dole, ali da bi nešto bilo lepo dole, nešto mora i gore, pa da još lepše bude – rekao je Bosanac, a takmičar mu se zahvalio dubokim glasom.

Takmičarki je poručio da je imala dosta falša, a obrazložio je i svojeglasanje:

-U jednom neformalnom razgovoru Ceca mi je rekla: „Boske, ti najbolje glasaš, samo reži!“. Tako da nisi prošla. Ima kod tebe štofa, jako si talenotvana, ali je tvoje pevanje „jako prljavo“ – rekao je Bosanac.

Ana Bekuta pohvalila je kandidata, rekavši da mu se dopadaju njegovi nastupi, pa se obratila takmičarki:

-Verujem da ćeš napraviti najbolji posao od svih ovih pevača koji se takmiče, jer imaš to nešto. Nije ti pevanje najbolja strana, ali imaš taj neki kontakt, osmeh. Poradi malo, ne pevaj tako „prljavo“. Malo te je pokvarila kafana. Vodi računa, uvek budi čista – poručila je Ana kandidatkinji, a Ceca Ražnatović se uključila:

-Svi smo mi počeli na Milanskoj skali, pa nemoj da te kvari kafana, znaš – prokomentarisala je Ceca ironično.

Bekuta je reagovala:

-Nije to do kafane. Ja i u kafani pevam čisto, i u Sava centru. Napravićeš posao samo ako se vratiš čistoti pevanja – rekla je Bekuta.

Viki Miljković je bila zbunjena:

-Bože, svašta napričaše. Dženane, ti si fenomenalan. Ja ne znam koji izbor pesama tebi treba jer ti si fenomenalan! Pa ti imaš boju od milion dolara! Ti kad staneš kao pojava ti pleniš, i to je ono što tražimo. PO mom mišljenju ne da si ozbiljan favorit za najviše ciljeve u ovom takmičenju nego mislim da ove godine imamo mnogo dobrih rok i pop pevača. Nekako su nam narodnjaci malo utanjili… Koliko si dobar… – govorila je Viki, a Saša Popović ju je prekinuo.

-Koliko ga hvališ, već 5 minuta – pitao je Saša Violetu.

Takmičar se zahvalio, a Viki se pobunila i obratila Saletu:

-Ti samo zineš kada ja govorim, a kada govori ova desna strana ćutiš kao zaliven – pobunila se Viki.

Usledila je debata između njih dvoje, koja je završena time što je Viki okarakterisala to što je drugoj takmičarki dat mali broj glasova sramotom.

Glasove je objasnila Marija Šerifović, obrativši se takmičarki:

-Bila si mi bolja u prethdnom krugu, milsim da je problematika izbor pesama. Pesme koje biraš sa manama koje imaš, morate da pronalazite pesme u kojima će to da se što manje vidi – rekla je Marija apstrofirajući pesmu „Aj vino vino“ od Zlate Petrović koju je takmičarka izvela na sceni, dok je prvom takmičaru zamerila slične stvari kao i Bosanac:

-Čime ćeš ti da me iznenadiš. Već peti put slušam isti fazon, istu temu, neću da kažem istu pesmu – rekla je Marija.

Ceca i Đorđe su se pobunili.

-Standardno dobri, šta će da izmisle – rekla je Ceca i naglasila:

-Moji kandidati pevaju i zabavnjake, i narodnjake, i teške narodnjake… – rekla je Ceca, a Đole je dodao:

-To je ta boja. Masimo ne može da peva Bebeka. Stojnić ne može da peva Zdravka Čolića! To je ta boja! Over! – rekao je Đorđe.

Marija je ostala bez teksta:

-Onda ja nemam ni za šta da glasam.

Popovića je zanimalo šta bi kanididat trebalo da peva, a da zvuči drugačije.

Posle nekoliko prekidanja Marija je došla do reči:

-Samo pitam čime će on da fascinira žiri! Peti je krug, mora se pronaći nešto po čemu će neko postati malkice drugačiji. Da ne dođeš u šesti, sedmi osmi krug gde ti je i mesto, a da bude sve isto – rekla je između ostalog Marija.

Aleksandar Milić Mili se javio za reč:

-Ja ću da vam kažem šta treba Dženan da peva! Tačno ovo što je otpevao! Jedino u čemu je greška jeste što ima izrazito krupan glas i njemu treba da se pojačaju matrice da bi izneo svoj glas.

Popović je priznao da je utišao matricu u studiju, ali je i naglasio da je Dženan sve otpevao kako treba, dok je Bosanac intervenisao na račun Milijevog izlaganja.

-Ostanimo na nivou muzičke terminologije, on nema krupan več izrazito dubok glas,“ tembr“. Ima „tembr“ – rekao je Boske.

Na kraju je Snežana Đurišić presudila.

-Ovo je razgovor gluvih, dali ste dečku 6 glasova, ubiste ga od kritike – rekla je Snežana i dodala:

-Ti imaš takvu boju glasa i takav šarm na ovoj pozornicu i, baš te briga šta ćeš da pevaš. Čestitam ti – rekla je Snežana prvom takmičaru i uputila savet kandidatkinji:

-Nikolina, ti si rođena za pozornicu, takav utisak odaješ. Samo malo da poradiš što se tiče pevanja.

Završnu reč imali su mentori.

-Bosanac ne razume tu prvu pesmu. Zato smo Mili i ja teolozi, a Bosanac je geolog – rekao je Đorđe, dok je Ceca poželela sreću svojoj kandidatkinji u baražu.

Za kraj je kandidat pripremio iznenađenje, poklonio je slike Đorđa Davida i Marije Šerifović, koje je nacrtao jedan umetnik iz Bihaća.

Rajo Simonović i Alen Kotorić - (12. 05.)
Poslednji su večeras u „Zvezdama Granda“ nastupili Rajo Simonović iz tima Snežane Đurišić i Alen Kotorić koji se pripremao kod Viki Miljković. Prvi takmičar je otpevao „Poznaćeš me“ od Harisa Džinovića i „I kad me svi zaborave“ od Marinka Rokvića, dok se drugi kanididat predstavio u duelu sa numerama „Dvadesete“ od Halida Bešlića i „Najlepšu haljinu večeras obuci“ od Asima Brkana. Ipak, nijedan ni drugi nisu uspeli da dobiju više od 3 glasa članova žirija.

Saša Popović je došao do zaključka da se žiri podelio u dva tima, pošto je jedna polovina dala gasove, a druga ne, a Đorđe David je da i nazive:

-Svetlo i mrak – rekao je Đorđe.

Ceca Ražnatović je prva obrazložila glasove:

-Dala sam glasove. Znam kako Rajo peva, nekad lepo, nekad manjelepo, ali svakako ti si standardan. Alene, korektno, veselo – rekla je Ceca, a sledeći je obrazlagao glasove Đorđe:

-Faulove koje ste imali opravdavam umorom. Neću da zaboravim prethodne krugove u kojima ste bili odlični. Uvek sam vam davao glasove. Oseća se umor. Ogrebao si grlo, čak si i proklizao, ali ne posustaješ. Vidim da nešto lifa, ali greh bi bio da ne dam glas – rekao je Đorđe i obratio se drugom kandidatu:

-Ti si meni Dejvid Patrik Keli, slab sam na to, kao da si mu brat blizanac. Bosanac je rekao da negde postoji varijanta ovo, ono. Od šestog kruga siguran sam da neću ni ja više progledavati na ovave stvari. Ali ovo je peti krug. Smatram da treba da dobijete šansu i da date sve od sebe – rekao je Đorđe.

Aleksandar Milić Mili je istakao da mu je drago što je dao svoje glasove jer bi ispala obojica, a potom se obratio prvom kandidatu.

-Ko god je krenuo sa Džinovićem taj se tu slomio, a ti si dao tako divnu energiju u toj pesmi. BIo sam siguran da ćeš drugu pesmu da oduvaš. Reci mi šta se desilo? Nisi ti pevao netačno nego si se izgubio iz pesme – rekao je Mili naglašavajući ogronu razliku između izvođenja prve i druge pesme, koju je takmičar pravdao alergijom. Pevanje drugog kandidata ocenio je kao dobro, ali slabije nego prošli put.

Za Mariju Šerifović kandati nisu ispunili očekivanja.

-Nedovoljno, bezvoljno. Ako gledamo prethodni par, oni je trebalo da ispadnu sa minus 3 glasa – rekla je Marija, a ni Draganu Stojkoviću Bosancu se takođe nije dopalo njihovo pevanje.

-Drage kolege, nije to to – poručio je Bosanac.

Ana Bekuta nije želela da opterećuje prvog takmičara negativnim komentarima, a drugom kandidatu je poručila:

-Prva pesma je bila jako slatka, a u drugoj pesmi kada je trebalo da poentiraš bio si prilično nesiguran – rekla je Ana, a takmičar je nesigurnost prvdao time što prima inekcije.

-Koliko je onih sa 3 glasa prošlo do sada – prokomentarisao je Saša, a Ceca je primetila da prošlogodišnji pobednik nije nijednom imao 6 glasova pa je pobedio.

Mentori nisu bili zadovoljni ishodom glasanja. Viki Miljković je naglasila da će publika reći svojeu finalu.

-Neću reći da su bili za 6, ali za 4 ili 5 jesu sigurno. Čuje sa da je bio malo nesigurnosti, ali za 4 ili 5 glasova jeste – rekla je Viki naglasivši da su se mnogi bunili i za poedu Nermina Handžića i Džejle Ramović u prethodnim serijalima:

-Ko gubi ima pravo da se ljuti – poručila je Viki koja je želela da napusti svoje mesto, a Snežana Đurišić je zamolila svog kandidata da u baražu da sve od sebe.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: Danijel Ajetović, Martina Jozinović, Milan Bukilić, Lidija Matić, Dragan Đurić, Dženan Rakić, Nejaz Ramčevski, Marija Previšević, Semir Džanković, Milica Trajkov i Nikolina Milosavljević.

Komentari: