Sledeće nedelje gledaoci će imati priliku da pogledaju prvu emisiju petog kruga Ovo je ujedno bila i poslednja emisija četvrtog kruga.

Husein Spasoli i Slavica Angelova - (29. 04.)
Poslednju emisiju četvrtog kruga otvorili su Husein Spasoli i Slavica Angelova koji su odmerili snage u jednom narodnom pop-rok duelu.

Milijev pulen, Husein, predstavio se pesmama „Čaše lomim i kraljica“, dok je takmičarka iz tima Đorđa Davida, pevala „Ja volim svoj greh“ i „Tango“, a žiri je presudio da je Slavica bila bolja i nagradio je sa pet glasova, dok je Spasoli osvojio tri tastera podrške.

– Prvi kandidat prosto to više ne može dalje ovako. Toliko bezvoljno, prva pesma ni tonove nisi pogodio. Sinan nije bio loš– rekao je Bosanac dok ga je Mili ubeđivao kako je Husein pevao po originalu i da tako ta pesma inače zvuči sa čim se Stojković nije složio a zatim je prešao na komentarisanje druge kandidatkinje za koju je rekao da je bila prazna i da mu se nije dopalo.

– Može neko da ne voli tu vrstu muzike, ali Husein je pevao kako treba. Druga kandidatkinja je trebala da ima sve glasove jer su obe pesme bile fenomenalne– rekla je Viki sa kojom je mišljenje delila Ceca.

Snežana se složila sa Bosancem da je ovaj Huseinov nastup bio njegov maksimum, i smatrala je da je Angelova zaslužila šest glasova.

– Huseine dala sam ti glas jer idi u baraž, druga pesma je bila okej. Kandidatkinja broj dva je dobra pevačica i dobro si se izborila. Istina, mogla si direktno dalje, ali odabrala si da pevaš, ne težak program nego da li ti te pesme stoje, ovo pevaju dve divljakuše, a ti si fina devojka. Problem je bila ekspresija, ali si dobra pevačica i mesto ti je u drugom krugu- dala je svoj sud Marija što je podržala i Ana Bekuta koja je dodala da je pesma „Tango“ bila tanka što je izrevoltiralo Davida.

– Daj Ana, molim te. Vi sve dublje i dublje upadate u septičku jamu sa tim komentarima. Žena peva bolje od svih tvojih pevačica koje imaš ove godine u takmičenju– drao se Đorđe, dok mu je Bekuta uzvraćala.

– Sujeto, prestani bre više! Sujetan si, imam pravo da kažem svoje mišljenje, prestani da me prekidaš– odbrusila mu je Ana koja je dodala kako Huseinu zamera što nije bilo borbe, ali da nije loš pevač.

Na kraju reč su dobili mentori, a Đole se pre svega izvinio Aninim kandidatkinjama.

– Slavice, ja ti potpisujem da si ti jedna od četiri izuzetne pevačice ove godine. Neka devojka je pevala bolje od tebe, a mnoge gore i dobile su šest. Odvali u baražu– rekao je David, a Mili je u svom stilu prokomentarisao kako je Spasoli imao odličnog mentora i da je bio dobar.

Amir Duraković i Maja Jevtić - (29. 04.)
Dva kandidata koji su u prošlom krugu osvojili maksimalan broj glasova, Amir Duraković i Maja Jevtić ukrstili su glasove u četvrtom krugu kada su dali sve od sebe da opravdaju očekivanja.

Duraković iz tima Viki Miljković pevao je „Tebi“ i „Kad me svi zaborave“, dok je Maja koja je vežbala sa Marijom odabrala „Sto života“ i „Pitaju me u mom kraju“, a žiri je presudio da su bili ujednačeni i nagradio ih sa po pet glasova.

Saša Popović nije mogao da veruje da Maja nije dobila maksimalan broj glasova, a jedini koji nije glasao bio je Bosanac.

– Kako je ova devojka otpevala, posebno prvu pesmu, ovo je domaći zadatak– rekao je Popović.

Snežana je smatrala kako je Amir pevao netačno i da je bio za četiri glasa, a Maja za šest.

Ceca je glasala za oba kandidata, dok je za Maju objasnila kako je bila bolja u prvoj pesmi.

Ani Bekuti se Amir nije dopao kada mu je ukazala na greške koje je imao u pevanju, i složila se da je Marijina kandidatkinja trebala da ide direktno.

– Prvi kandidat ima odličnu boju glasa, lepu izražajnost i vrlo prljavo pevanje za ovaj krug. Međutim, ti napreduješ, to se čuje, ti želiš napred i dao sam ti glas podstreka. Druga kandidatkinja, bila si daleko lošija nego prošli put. Moje muzičko poštenje moram da vagam. Prva pesma jako umorno je delovala, sam ulazak u prvu pesmu bio je debeo falš. Za tvoj nivo i tretman koji si postavila to ti se nije smelo desiti, druga pesma mi se više dopala i uskraćenje mog glasa je bilo za podsterk– objasnio je Bosanac.

Marija je poručila svojoj kandidatkinji da je bila dobra i za prolaz, a da će sitne greške ispraviti.

Mili se složio sa prethodnim komentarima za Amira, ali i za Maju kako je imala odlične momente ali i greške.

– Počev prethodnog para i ovog vi sada da izađete na bilo koji festival vi biste objasnili šta je pevanje na bilo kom terenu, što znači da mentorski rad ima smisla– istakao je Đorđe.

Viki je pohvalila svog kandidata da je divan momak koji mnogo radi, ali da u tolikoj želji ume da „izgori“ i zahvalila se kolegama na komentarima.

Sanela Hasić i Sara Milivojević - (29. 04.)
Sanela Hasić (25) iz Banovića uspela je da u četvrtom krugu „Zvezda Granda“ podeli mišljenja stručnog žirija i pokrene polemiku, što je na kraju rezultiralo svađom između Saše Popovića i Dragana Stojkovića Bosanca.

Sanela se u duelu našla sa Sarom Milivojević (17) iz Brčkog, a krajnji rezultat išao je u korist mlade Hasićeve koja je dobila maksimalan broj glasova.

Inače, Sanela iz tima Cece Ražnatović predstavila se pesmama „Volele se oči crne i zelene“ i „Sreća mi je okrenula leđa“, dok je njena protivnica, miljenica Ane Bekute otpevala bumere „Ej, Romale“ i „Nema ljepše cure od malene Đule“.

Iako je delovalo da je situacija veoma jasna i da Sanela ide u peti krug, pojedini članovi žirija je nisu štedeli.

Ana Bekuta nije bila zadovoljna glasanjem svojih kolega, smatrajući da je njena kandidatkinja oštećena, prva je dobila reč Viki Miljković koja jedina nije glasala za Saru.

-Nisam dala glas jer mi se nije dopalo. Prva pesma je pogrešan odabir za tebe, pitala sam se kako si do ovog kruga došla?! Mislila sam da će druga biti bolja, ali ne…Ne znam šta je žiriju danas. Ovde su dvostruki i trostruki aršini- objasnila je Viki i dodala da ima pravo da glasa kako smatra da treba.

Dragan Stojković Bosanac je otkrio da je na probi slušao obe takmičarke i da su bile odlične, što ne može da kaže za ono što su na sceni pokazale.

-Pusti probu – dobacio mu je Saša Popović, a Đorđe David se kroz osmeh nadovezao:

–Čovek nikad nije bio na probi!

Za Sanelu je rekao da je ovo njeno najgore izdanje i da vrlo dobro zna da odlično peva, ali da joj se večeras dogodio kiks.

On je objasnio da su obe kandidatkinje grešile večeras, ali da su vizuelno odlično izgledale na sceni. Ipak, morao je nešto da dobaci svojim kolegama i ponovo zatražio reč.

-Zamolio bih Popovića da ne skače kao gumeni zec. Ja ne glasam ne obraćajući na ishod glasanja mojim kandidatima. Ima dva ali vredna. Popoviću, brini se malo i oko mojih kandidata- istakao je Stojković, a Popovića je najviše zanimalo zašto je naružio Sanelu i još joj dao glas.

–Ona je moja i imam prava da je kritikujem – odgovorio je Boske, a Popović ljutito konstatovao:

-Ako si ti normalan… Ja bih za Sanelu glasao i volim što je dobila šest glasova, a da daš glas, a da je ovako naružiš, ma daj!

Bosanca je to izbacilo iz takta, te je upitao Sanelu kako je ona doživela njegovu kritiku, na šta je odgovorila da je razumela da je samo pogrešan izbor pesama u pitanju.

-Sad ću ti reći nešto. Možda sam ja gumeni zec, ali ti si jedan plastični matorac– odbrusio je Saša Bosancu.

I Marija Šerifović se delimično složila sa Bosančevim mišljenjem. Ona je opravdala svoj glas za Sanelu za koju tvrdi da je u prethodnim krugovima za nijansu bila bolja.

-Meni je ovo bilo ili za 5:5 ili za 6:6. Sanela je dobila moj glas samo zato što znam da postoji jedna Sanela koja odlično peva, ali je ovo večeras bilo odsutno. Ali kvalitet treba podržati – istakao je Aleksandar Milić Mili.

Za kraj, reč su dobili mentorke koji su, uprkos kritikama, večeras bile ponosne na svoje kandidatkinje.

–Greškice se dešavaju, tu su da se ispravljaju. Hvala žiriju na podršci- rekla je Ceca, a Ana dodala:

–Meni je žao što jedan član žirija ne razume našu priču. Ja sam kriva što joj nisam odredila pravi tonalitet u drugoj pesmi. Sara je divan umetnik i sve pohvale za nju.

Dženan Rakić i Vanja Nešković - (29. 04.)
Ulični svirač Dženan Rakić (23) iz Bihaća našao se u duelu sa Vanjom Nešković (19) iz Kraljeva, ali iako je oduševio žiri, takmičar je zbog imidža popio kritiku od Dragana Stojkovića Bosanca.

Dženan, inače iz tima Đorđa Davida, priredio je pravi scenski perfomans izvođenjem pesama „Kladim se na nas“ i „Klaun“, dok je kandidatikinja Cece Ražnatović zablistala u narodnoj nošnji i izvela numere „Dobro jutro Šumadijo“ i „Noć se sprema“.

Krajnji rezultat ovog zanimljivog duela u kome su se nadmetali rokeronrol i narodnjaci, žiri je dao svoj sud, a to je da u peti krug direktno ide Dženan.

On je osvojio maksimalnih šest glasova, dok je Vanja dobila četiri glasa.

–Dženane, ti si stvarno fascinantan, ali se ne bih složio sa tvojim odabirom pesama. Ja bih to promenio da pokažem da možeš još više, da vidimo pravog Dženana– rekao je Aleksandar Milić Mili, dok je za drugu takmičarku rekao da odlično izgleda, ali da je povukao svoj glas jer je prednost želeo da da Dženanu.

–Ono što se meni nije svidelo jeste što postoji konstantna promena boje glasa. Verujem da je to zbog straha i treme, ali imaš glas- dodao je.

Snežana Đurišić je istakla da je Dženan zabavio žiri, a za Vanju je imala par zamerki.

–Znam da si dobar pevač, ali u prvoj pesmi je bio pogrešan tonalitet. Mislim da je ovo realan broj glasova, izborila si se, ali mora bolje- rekla je ona. Marija Šerifović je istakla da joj je realno da je Dženan prošao dalje jer je paket i gotov proizvod.

–Mislim da tebe, lutko, čeka još dosta pevanja i vežbe – dodala je Marija za Vanju.

Viki Miljković je otkrila da joj je Dženan favorit iz Đorđevog tima, a Ana Bekuta dodala da je standardno dobar.

–U pravu je Mili, mogao bi malo da nas podigneš, čisto malo da promeniš repertoar, da bude nešto komercijalnije. Ti si maestralan – izjavila je Bekuta i Vanji poručila da je očigledno strah večeras savladao.

Nakon niza pohvala za Dženana, Dragan Stojković Bosanac rešio je da mu uputi kritiku na račun imidža koji ga je večeras ometao.

-Ti mene oduševljavaš muzičkom prefinjenošću kao da si iz Konjica. Svako očekivanje ispunjavaš, jedino zamerku koju imam je na tvoju kosu. Sve vreme su ti dlake ulazile usta i to te je dekoncentrisalo. Ti si momčina, ošišaj se lepo – poručio mu je Boske, ali se Ceca Ražnatović pobunila:

-Nemoj to da mu govoriš, to je tako seksi!

Iako je trebalo da slavi prolazak svog kandidata, Đorđe David bio je ljut na njega, te mu je javno uputio kritiku.

-Folirao si, šesticu jesi dobio. Jesi gotov proizvod, ali nemoj da ti istekne rok trajanja, moraš da nosiš tu kosu. Kosa je zastava koja se nosi sa ponosom i najskuplja stvar u rokenrolu, ali moraš da paziš. Smetala mu je kosa večeras- konstatovao je Đorđe David i dodao da je ovo njegov najlošiji krug.

-Dženane, ti si to. Slušaj šta ti govore žene, one su tvoja publika – branila je Ceca Dženana.

Velsan Zulović i Nejaz Neki Ramčevski - (29. 04.)
Velsan Zulović kome je mentor Đorđe David i Nejaz Neki Ramčevski iz tima Viki Miljković sledeći su ukrstili glasove u večerašnjim duelima u „Zvezdama Granda“. Oba kandidata sjajno su pevali odabrani repertoar i zasluženo dobili po 6 glasova žirija, ali je ipak bilo primedbi na izbor pesama.

Prvi kandidat pevao je Harisove „Pariške kapije“ i „Čija li si“ Muharema Serbezovskog, dok je drugi takmičar izveo „Amalipe“ od Zvonka Demirovića i „Da ili ne“ od „Monkey & Snake“.

-Nejaze, dobio si 6 glasova. U 5. krugu žreb izvlači parove ali mislim da će ti par biti takmičar koji te prati u bekstejdžu – rekao je Saša Popović misleći na Danijela Ajetovića koji je bio u studiju, a onda se obratio prvom kandidatu:

-Što se tiče Velsana, ovde imamo jedan problem dečko je pevao obe spore pesme. Da sam video ova spisak morali biste da menjate pesmu. Govorim to zbg jedne druge stvari, jer ako pređemo preko ovoga svaki član žirija ima pravo da to uradi, a to nije u redu – istakao je Popović, što je izazvalo negodovanje njegovog mentora. Prva je ipak dobila reč Marija Šerifović da obrazloži svoje glasove.

-Zaista sam se dvoumiula. Prvi kandidat je bio dobar u prvoj pesmi, druga mi se nije svidela. Isto tako i kod drugog kandidata. Prva pesma je bila zategnuta, sve kako treba, drugu pesmu si pevao kao da je balada a ne brza pesma – rekla je Marija a Saša je upitao zašto je onda glasala za njih.

-Zbog prve pesme a i zato što mislim da im je mesto u sledećem krugu – naglasila je Marija.

Ceci Ražnatović se naprotiv dopalo izvođenje druge pesme prvog kandidata.

-Meni se baš dopalo što si pevao Muharemovu pesmu kao Luis. Jako lepo izgledaš, vidi se da si se potrudio, apsolutno imaš glas od mene čist kao suza – rekla je Ceca dok joj se kod drugog kanidata dopala prva numera u kojoj je pokazao puno emocije.

Ana Bekuta je zamerila prvom takmičaru što nije malo više otvorio usta kod izvođenja vokala, dok je drugu pesmu pevao malo kao Muharem malo kao Luis.

-Snašao si se, nije bilo falša, bio si u ritmu – rekla je Bekuta i potom se obratila drugom kandidatu:

-Glasala sam za tebe zbog prve pesme koju si izveo fantastično, druga ti nije išla nikako. Prosto kratke note kad treba da ubijaju ne izlaze. To se i meni nekad desi.

I Snežana Đurišić imala je nešto drugačije mišljenje o pevanju prvog kanididata od ostalih članova žirija.

-Meni se jedino nije dopalo kako si pevao prvu pesmu. Svima se dopalo, meni nije. Po mom mišljenju kasnio si, stalno se nešto vuklo – rekla je Snežana a drugom takmičaru poručila da drugu pesmu bolje da nije ni pevao:

-Prvu pesmu otpevao si savršeno. Ova druga mogla je i da ne bude, što bi rekao Bosanac.

Aleksandar MIlić Mili imao je sično mišljenje kao i Marija Šerifović, a drugom kandidatu je poručio:

-Otpevao si tačno ali to jednostavno nije pesma za tebe.

Dragan Stojković Bosanac bio je mišljenja da je bilo malo neraspevanosti.

-Mene je zadivila tvoja interpretacija na drugoj pesmi. Krenuo si kao Luis pa si počeo da pevaš svojim glasoml To je muzička estetika i jedna kultura pevanja prilagođena ovoj sceni i načinu takmičenja, i pokazivanju u 2 minuta šta sve ti možeš. Ja ti čestitam – rekao je Bosanac i potom se obratio drugom takmičaru.

-Prva pesma je bila iz tvog miljea i to je bilo fantaastično, druga pesma nije valjala ništa. Ali dao sam glas jer si u jednom od prethodnih krugova povredio sevdalinku i skaradio nešto što je tradicija. Nivo tvog muzičkog izražavanja je na jako niskom nivou. Ti pevaš romske pesme i balade, sa sada si se otkrio da ti ne leže ni ritmičke numere. Ali prva pesma je bila savršenstvo – poručio je Bosanac.

Završnu reč imali su kao i obično mentori. Đorđe David je istakao koliko je njegov kandidat napredovao.

-On je bio polumutav na početku takmičenja. Pomak je ogroman – rekao je Đorđe koji takođe misli da je takmičar imao nešto grešaka, a obećao je da će u sledećem krugu izvesti obe brze pesme zbog večeras upućenih primedbi.

Milica Trajkov i Aleksa Šuković - (29. 04.)
Milica Trajkov i Aleksa Šuković doneli su dobru energiju na scenu takmičenja za „Zvezde Granda“, a kandidatkinja koja je u timu Aleksandra Milića Milija zapalila je scenu i dobila zasluženih 6 glasova. Samo jedan poen delio je i takmičara iz tima Cece Ražnatović da joj se pridruži u direktnom plasmanu u sledeći krug, pa će sreću okušati u baražu.

Ipak ono što je obeležilo ovaj duel jeste Marija Šerifović koju su pogodile pesme, pa se popela na sto i đuskala, izazvavši pravu euforiju u velikom Grandovom studiju.

-Pogodila me pesma – priznala je Marija.

Inače, kandidatkinja iz Severne Makedonije izvela je „Suze za kraj“ od Danice Krstić i Karleušinu „Insomiju“, dok je Kragujevčanin pevao „Perje“ od Milana Stankovića i „Da mi je, al’ nije“ od Darka Radovanovića.

-Kandidatkinja je apsolutno iznenađenje. Bilo je tu grešaka, ali koga briga – rekla je Marija oduševljena takmičarkinim nastupom i obratila se kandidatu:

-Ja na stolu, publika na nogama, ti i dalje nešto metiljavo. Kao da ti ide kroz krv kisela voda. NIsam mogla da verujem! Nisi se iz mesta pomerio! Vidi, naravili smo ti prrazan penal, prazan gol – rekla je Marija, a Saša Popović je dodao:

-Samo je trebalo da priđeš i da odeš i ti na sto.

Đorđe David je pohvalio takmičarkin nastup.

-Kandidat borj jedan, ti si ozbiljna hijena. Ona nije iznenađenje, ti si lavina večeras. Kapa dole. Kandidat broj dva, američki glumac, ja sam na tebe slab. Ti nama trebaš realno – rekao je Đorđe.

Ani Bekuti se nije dopalo pevanje drugog takmičara:

-Aleksa, zašto ta hladnokrvnost? – pitala je Bekuta takmičara, a njegova mentorka se uključila u odbranu:

-Pa jel’ pevao ili je bio hladnokrvan? – pitala je Ceca, a Bekuta je objasnila.

-Niti si pevao, a bio si hladnokrvan – rekla je Ana, što je Ceca negirala.

-Da li si se uplašio nje? Meni je to tako izgledalo. Ja znam da će te Saša pustiti u baražu – dodala je Bekuta, na šta je reagovao Saša Popović:

-Čekaj malo, ovde su ozbiljni kandidati u baražu.

Ceca se umešala:

-Nije poenta u tome. Ni ova mala nije pevala tačno, ali je odigrala, pokazala. Dečko uopšte nije bio tako loš da bi ga zakinula za glas – rekla je Ceca.

Bekuta i Dragan Stojković Bosanac rekli su da Cecin kandidat nije bio za 6 glasova, a sa tim se složio i MIli, na šta je Ceca rekla:

-Ćuti ti, šta se ti petljaš? – obratila se Ceca svom kolegi mentoru.

-Zato što sam ja jedini realan. Ja kad kažem to je tako. Arhumentima kažem da je takmičar broj jedan bio bolji. Ne znam ko je mentor ali svaka mu čast – rekao je Mili i nasmejao se.

Popović je sproveo istragu da li je Cecin kandidat bio za 6 glasova. Bekuta, Bosanac bili su protiv, dok su ostali u žiriu smatrali da je trebalo i on da prođe direktno u sledeći krug takmičenja.

Snežana Đurišić je obrazložila svoje glasove.

-Jedina je razlika što je ona gorela, a on nije. A pevali su podjednako dobro i treba oboje da idu dalje – rekla je Snežana.

Popović se obratio Ceci:

-Tamo piše „Zvezde Granda“ a to je sublimacija svega: i pevanja i nastupa, i svega – počeo je Saša, a Ceca ga je prekinula:

-Pa svi su ovi prethodni visili sa plafona pa su dobili šetsice?! Ne izvodi molim te besne gliste – rekla je Ceca ljutito a Saša je odgovorio:

-Nemoj da vičeš na mene, ja odlučujem u baražu – rekao je Popović.

-Da li ti treba ovaj kanididat ili ne. Meni ni iz džepa ni u džep. Ti ćeš zarađivati na njemu, ne ja – nastavila je Ceca.

Popović je insistirao da se ovo razreši:

-Da razrešimo, ja neću zarađivati, firmu sam prodao. Tu sam samo da vodim – naglasio je Saša i dao reč kandidatu.

-S obzirom da imam 2 metra ni u jednom sledećem krugu sigurno neću skakati i igrati – rekao je Cecin kanidadat, a Popović ga je ispravio jer mu do 2 metra fali 2 do 3 cm visine.

-Ne traži niko to od tebe. Energičnije pevaj, bori se. Nema borbe kod tebe – rekla je Bekuta, a sti m se složio i Bosanac.

-Prva kandidatkinja bila je perfektna, visine ubijaju, nizine razumljivo. Stajling, svaka mu čast! Ma ti si makedonsko zmijče. Večeras si za mene bila daleko najbolja od svih – rekao je između ostalog Bosanac, i potom se obratio drugom kandidatu:

-Trebalo je možda da obučeš neko odelo. Vidi nje kako je došla ko lampa, a ti si kao držač za lampu. Drug, pevanje je i ubeđivanje očima. Dao sam ti glas čisto da žuč stane na mestu i da ne rade kamenčići – rekao je između ostalog Boske, a Cecaje i dalje negodovala.

-Povucite glasove jer niste korektni i niste fer – govorila je glasno Ceca.

Bekuta je uzela ponovo reč:

-Svetlana, ne ocenjujemo tebe žeo pobogu, nego tvog kandidata, šta ti je? Jel’ si nenormalna? – pitala je Bekuta.

-Hvala na komplimentu, ja tebi nisam rekla jel’ si nenormalna. Ja sam apsolutno normalna nego nisi objektivna – odgovorila joj je Ceca, a Bosanac je napustio ovo poprište sukoba.

-Izvadi prangiju i pucaj, šta – dobacio je Đorđe.

-Da l’ je ovo bilo realno glasanje – upitao je Mili, a Ceca je nastavila.

-Ti umukni! Tvoja pevačica je bila falš u obe pesme, to smem da potpišem – rekla je Ceca Miliju.

Ovu raspravu je na kraju morala da prekine Sanja Kužet isprativši takmičare sa scene i najavivši novi takmičarski par.

Marija Stamenković i Igor Knežević - (29. 04.)
Uvereni da će se ovog puta predstaviti u najboljem svetlu i u nadi da zaslužuju naredni krug takmičenja večeras su kao sedmi takmičarski par na veliku scenu Grand produkcije stala dva kandidata iz Vojvodine, dvadesettrogodišnja Marija Stamenković iz Kovina i dvadesetčetvorogodišnji Igor Knežević iz Žablja.

Marija je u ovom krugu zapevala „Dođi u pet do pet“ i „U meni jesen je“, a Igor „Sin“ i „Lepotica grada“.

Tokom nastupa takmičare su zdušno podržavali njihovi mentori, Mariju Svetlana Ražnatović, a Igora Snežana Đurišić. Očekivano ili ne, tokom izvođenja prvog kruga pesama glasova nije bilo, a u istom ritmo žiri je nastavio i tokom naredne dve numere što je zabrinulo Voju Nedeljkovića.

–Da li je to žiri objavio štrajk? – zapitao se voditelj.

Iako su kandidati dali sve od sebe da nastupoma zabave članove žirija, ali i publiku ovog puta im to nažalost nije pošlo za rukom. Ovaj duel završen je sa tri glasa za svakog kandidata, te ni jedan kandidat nije prošao direkno u naredni krug takmičenja.

Odluku muzičkog žirija prva je prokomentarisala Marija Šerifović:

-Kandidatkinja broj jedan je bila neubedljiva i neatraktivna. Nije bilo ni krvi, ni mesa, ni borbe kao neka muzika koja može i ne mora. Nije bilo falševa, ali je bilo kao neka muzika koju pustiš dok kuvaš, čistiš spremaš. Igore, ovo je tvoj najgori krug. Inače pevaš strava, ali večeras ti ništa nije išlo na ruku.

-U ovom duelu bi kandidatkinji dala prednost, prva pesma mi je bila jako simpatična. Lepo izgledaš, a kandidat broj dva kao da mu nije bio dan. Kao da peva neka druga osoba -dodala je Viki Miljković.

Slično mišljenje deli i Ana Bekuta:

–Kandidatkinja je izabrala pesme u kojima je pokazala sve svoje mane, u drugoj pesmi si bila jako loša. Što se Igora tiče nije bio tvoj dan uopšte, nešto mu se desilo na energetskom nivou. Nikako nisi mogao da se iščupaš odatle – zaključila je pevačica.

Sa Anom se kao i u većini slučajeva složio Dragan Stojković Bosanac, pa nešto opširnije prokomentarisao:

-Dao sam vam glasove da prođete u baraž. Tvoja usiljenost da budeš razdragana ti nije uspela. Druga pesma mi nije jasna. Glasao sam da ne bude „Seča Knezova“. Drugi kandidat, tebe je koštala druga pesma, jer kad krene onaj ritam trebao si da seckaš pesmu. Sada sam blag tokom komentarisanja jer sam se prilično umorio – rekao je harmonikaš.

–Jako mi je drago što smo usvojili standarde. Ove interpretacije po mom miišljenju nisu za peti krug, zato nisam glasao – kratko je dodao Mili, a Đorđe je nastavio:

-U četvrtom krugu svi imaju glas i barataju materijom. Kandidatkinji bih dao prednost, a što se tiče Igora koji je do sada razvaljivao, u šoku sam prosto!

Završnu reč imale su mentorke, Snežana i Svetlana Ražnatović:

–Šta se desilo Igore, nije mi jasno? – pitala je svog pulena vidno uznemirena pevačica dok ju je Popović smirivao, pa nastavila:

–Sada sam tužna, razočarana i ljuta. Sve si uprskao! Uzalud se trudimo i ti i ja. U baražu daj sve od sebe.

–Marija malo više energije u baražu, daj sve od sebe. Znam da ti to možeš. Srećno! – poručila je Ceca svojoj kandidatkinji.

Alen Skopljak i Dijana Čobić - (29. 04.)
Polako, ali sigurno došli smo do kraja takmičarskog dela emisije. Ovog puta kao poslednji par nastupili su Alen Skopljak koji dolazi iz mesta Malme (Švedska) i Dijana Čobić iz Novog Sada.

Tokom nastupa na glamuroznoj Grandovoj sceni iz sobe emocija kandidate su podržavali emotivni partneri i članovi porodica.

Alen je zapevao večeras pesmu „Ponoć“ iz filma Toma, a Dijana „Sparta“ od Džejle Ramović, nakon kojih su glasovi otišli na Alenovu stranu.

U sledećem krugu pesama Alen je zapevao „Ne zovi doktore“, a Dijana „Upravo ostavljene“, nakon čega je Alen završio u narednom krugu takmičenja sa šest glasova, dok je takmičarka ostala bez ijednog glasa i odmah završila takmičenje bez prilike da opet zapeva u baražu. Ovaku scenu odavno nismo imali prilike da vidimo u muzičkom takmičenju, još od prvog kruga, pa možemo zaključiti da je Dijana nažalost doživela pravi debakl na sceni.

–Kandidat divno, divno, divno. Naročito prva pesma, ja sam je zaista doživeo. Kandidatkinja, boga mi nije bilo dobro. Nisi se sastavila -kratko je prokomentarisao Dragan Stojković Bosanac, na šta je takmičarka odgovorila:

–Svesna sam svega.

Završnu reč imao je Saša Popović koji je smatrao da nema potrebe da članovi žirija nadalje komentarišu ovaj nastup.

–Ne bih dalje da komentarišemo, jedinica bravo, ideš u sledeći krug. Čobićka znaš da ja tebe volim, ali to je tako – rekao je Popović.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: .

Komentari: