Kao što ste to do sada i navikli kada su „Zvezde Granda“ u pitanju i ove subote očekuju vas sjajni muzički dueli, a samo oni najbolji sebi će osigurati prolazak u naredni krug takmičenja.

Alen Kotorić i Amna Jusić - (22. 04.)
Večerašnju emisiju otvorio je derbi između Tešnja i Tuzle u kome su Alen Kotorić iz tima Viki Miljković i Amna Jusić koja je radila sa Marijom Šerifović odmerili pevačke snage.

Alen se predstavio pesmama „Ja bez tebe ne mogu da živim“ i „Zvijezda tjera mjeseca“, dok je Amna pevala „Rijeka bez imena“ i „Da li znaš da te ne volim“, a žiri je presudio da su bili ujednačeni sa po pet glasova.

Prvi je dobio reč Mili koji je oba takmičara nagradio svojim glasovima.

– Meni su ovo dva odlična kandidata. Mnogo mi se svideo i jedan i drugi nastup. Alene bilo je sitnih grešaka, ali to je bio odličan nastup. Amna, prva pesma tačno, super, druga pesma kad zapeš : „Ruši se sve“, sve se srušilo kao da si napamet naučila falš, ali sve ostalo je bilo tačno– dao je svoj sud Mili sa čim se u potpunosti složila i Snežana koja je takođe podržala oboje.

Ceca je primetila promenu boje kose kod Marijine kandidatkinje koju je pohvalila da izgleda kao princeza, i složila se da su oba kandidata sjajana kojima ne zamera sitne greške s obzirom da su prvi nastupali večeras, a komplimenti za Jusićevu nisu izostali ni od Davida.

– Ti izgledaš kao Karijatida. Svaka čast, zaista si za stejdž i kapa dole, ali ovo nije za 5:5, prva pesma je bila loša, druga te je popravila i zbog toga sam ti dao moj glas. U tom slučaju smataram da je kandidat broj jedan trebao da ima 6 glasova jer je bio dominantniji– objasnio je Đorđe.

Ana je podržala samo Amnu u kojoj vidi ogroman muzički potencijal.

– Ona je tipični predstavnik onoga što ovde radimo, prava „Zvezda Granda“, iako je Alen prvu pesmu pevao sjajno, u drugoj mi se nisi dopao, to je tvoj teren– rekla je Bekuta što je podržao Popović.

Bosanac je istakako kako je Kotorić imao greške, ali da je primetio njegovu estetiku pevanja što je i podržao, dok je Jusićevoj zamerio kako se opustila s obzirom na pozitivne komentare od ranije, međutim pohvalio je njen stajling i posavetovao da ipak fokus zadrži na pevanju jer je to na prvom mestu.

Na kraju, svoje mišljenje dale su i mentorke.

– Opšte je poznato da levi deo žirija ume da ošteti, ume da kazni, ima da da neka obrazloženja kada su u pitanju moji kandidati. Alen je trebao da dobije šest, oštećen je– počela je Viki, kada je Saša Popović prekinuo i rekao kako nije bilo za šest jer drugu pesmu nije otpevao sa slatkoćom, a zatim je pozvao Snežanu u pomoć.

Đurišićka je objasnila kako to nije otepvao kako se očekivalo zbog toga što mu je bilo visoko zbog čega je izgubio osećaj, a Viki iako je priznala tu grešku nastavila je da brani svog puelena ističući da je zaslužio još jedan glas, što je izrevoltiralo Bekutu.

– Violeta, ostavi sujetu kod kuće, a ovde dođi da budeš realna– odbrusila joj je Ana, dok je Miljkovićeva tvrdila da je ona ta koja ima sujetu i koja nije realna.

Bosancu je prekipelo od svađe i poželeo da može da povuče glas i ukaže na sve greške, ali nije želeo da demorališe kandidata za koga je smatrao da je dobar, ali ne za maksimlan broj glasova oko čega se polemiše.

Marija je potvrdila da niko nije bio za šest, i poručila svojoj kandidatkinji da se bori u baražu.

Meris Karamustafić i Petar Bulatović - (22. 04.)
Meris Karamustafić iz tima Snežane Đurišić ukrstio je glas sa Petrom Bulatovićem koji je vežbao sa Cecom Ražnatović.

Meris je za ovaj krug odabrao numere „Da zna zora“ i „Kako se radujem“, dok je Petar pevao „Spreman na sve“ i „Ne dolazi u snove“, a i u ovom duelu bili su ujednačeni i još jednom glasali sa po pet glasova.

Pre nego što je žiri dobio reč, Popović je tražio da se uključi bekstejdž u kome je između ostalog bila i Viktorija Lučić koja je došla da podrži kolegu iz tima što je bilo sumnjivo Saši koji je upitao da li se tu rodila neka ljubav.

– Ne, ne stvarno. Družimo se– kroz smeh je rekla Viktorija.

Marija je dala prednost Petru jer joj se kod Merisa nije dopala prva pesma. Iako je Petru dala glas smatra je da nije dao 100% i da nije bilo namešteno kako treba.

– Meni su u principu oni bili podjednaki. Dobri su mi kandidati, kanddat broj dva bilo je mnogo grešaka, ali ja sam stvarno zadovoljan kada se osvrnemo na prvi par vi niste bili bolji. Imate potencijal, ali mora da se radi– objasnio je Mili.

U svom stilu Bosanac se našalio kako ne vidi da je išta falilo ovim kandidatima, a zatim i počeo da obrazlaže. Merisu je zamerio uzimanje vazduha, kao i drugu pesmu, ali je dao glas kako kaže zbog mira u kući. Za drugog kandidata je istakao kako je dao glas zbog mentora koji će mu to objasniti.

Ana Bekuta je pitala Snežanu da li su probali sa nižom intonacijom, na šta je ona odgovorila kako je bio visok.

– Petre, ako bih pravila paralelu ti si više dao i ovaj natpis „Zvezde Granda“ ide uz tebe- rekla je Bekuta.

Viki je smatra da su oba kandidata bila dobra i da su oba trebala da dobiju po šest glasova, dok je Davidu Petar bio dominantniji i sa više želje, a zatim su se oglasili i mentori.

– Meris je samo preusmeren. On je sada nešto drugo u odnosu na ono što je bio i to nije ni malo lako za pevače, ali ja sam jako zadovoljna kako radi i kako sluša i koliko se trudi. Prva pesma slažem se sa Bosancem, u drugoj si bio odličan samo obrati pažnju na intonaciju u baražu– savetovala je Đurišićka.

– Ja sam lično videla kada su se Marija i Mili dogovorili da je to to, dovoljan broj glasova što je potpuno bezveze jer smo potpuno kontradiktorni. Nekima dajemo glasove u skladu sa naslovom iza leđa, nekima zato što se dobro kreću n abini, nekima kada imaju doživljaj pesme.. Bog sveti zna ko će ugoditi žiriju, meni je samo žao što ovo dete nikada nije dobilo šesticu ja svojim imenom prezimenom i kredibilitetom stojim da ovo dete vredno onog naziva, a ova domunđavanja ne mogu da podnesem– rekla je Ceca dok je ustajala sa svog mesta, a Popović je molio da sedne što je ona odbila.

Marija je želela da objasni šta su se „domunđavali“ i otkrila da Mili nije moga da se seti Petrovog prethodnog pojavljivanja zbog čega ga je ona podsetila na njegovo pevanje, zbog čega je Ceca rekla kako Mili očigledno ima problem sa njenim kandidatom, a zatim otišla sa svog mesta.

Završnu reč dao je Saša Popović koji se osvrnuo na reakcije publike.

– Novka podbada ovaj deo publike za Cecine kandidate, misleći da će Svetlana doneti i novčanik uz tašnu– bocnuo je Popović, a ona je uzvratila kako bi taj novčanik i napunila, dok on svoje obećanje da će da joj pokloni novčanik nije ispunio.

– Ja uvek Novki tutnem nešto – nasmejao je sve Popović odgovorom.

Katarina Mulavdić i Milan Bukilić - (22. 04.)
Kao treći par za večeras, sigurni i spremni da publici pokažu sve od sebe na Grandovu scenu stali su Katarina Mulavdić i Milan Bukilić.

Milijeva takmičarka je za ovo pojavljivanje odabrala numere „Ja sam lažljiva“ i „Danas sam luda“, dok je roker iz tima Đorđa Davida odabrao pesme „Magdalena“ i „Ljubavna“.

Iako su se takmičari potrudili i napravili pravi spektakl na sceni niko nije direktno otišao u naredni krug. Katarina je ovojila tri glasa, Milan pet glasova i oboje će večeras ponovo pevati u baražu. Nakon nastupa nastala je i velika svađa u žiriju koja dugo nije viđena u ovom šou programu.

-Dala sam prednost Bukiliću jer je bio bolji u drugoj pesmi. I ne znam Bukiliću dokle ćes da pevaš Olivera Dragojevića, stvarno ću da odlepim, ne ide ti to. Što si tako uporan ili ti i tvoj mentor? Znači glasa nema ako prođeš i u sledećem krugu pevaš Olivera i hoćeš li konačno ispraviti taj tvoj vokal „A“ koji ovako ne zvuči. Ovo je sve iz najbolje namere Bukiliću. Što se Katarine tiče lepo si se obukla, ali mislim da nisi dobro navežbala pesme – rekla je Ana Bekuta.

Nakon Ane, odmah se nadovezala Snežana koja je imala zamerke na pevanje oba kandidata, a dala im je i nekoliko saveta koji će im sigurno značiti u nastavku karijere.

-Takmičarka broj jedan, nesigurno i amaterski. Dala sam ti glas da ne bi ispala, ali u ovom ovo nije bilo dobro. Kod takmičara broj dva sve mi se svidelo osim tih volaka.

Viki Miljković je ovog puta imala drugačiji stav, pa je priznala da se njoj svidelo kako je Milan otpevao numereu Olivera Dragojevića, a nakon njenih reči nastao je pravi haos.

-Nas ovde ima raznih, meni se baš sviđa kako ti pevaš Olivera, meni se to stvarno sviđa i u toj pesmu sam ti dala glas -počela je Viki, a odmah se umešala Marija:

-To je zbog toga što si ti mimo sveta! Ti nisi Olivera slušala ukupno više od 17 minuta u životu. Postoje stvari u koje se ne dira, kao i sevdalinka – kazala je ljutito Marija, a onda se umešala Ceca koja je stala u kuminu odbranu:

-Ajde, ajde, stvar je ukusa. To su uvrede, slušala si Olivera 17 minuta!

-Znam ja sve! Kako je on dirao, pevao je kako treba, nije bilo loše. Da li je on pevao Olivera nakaradno? Ne sme da se dira, ali ne znam šta on nije dobro otpevao i šta je dirao? – izgovorila je Viki, dok je Snežana sve vreme oponirala da Milan nije bio dostojan ove pesme.

-Ja kada dam glas kandidatu, ne pokušavam da unakazim kanididata, nego da ga podržim. Dala sam mu glas jer mi se sviđa kako peva, svako ima svoj način pevanja i svakome može to da se svidi ili ne. Šta to sada znači, mnogi pevaju Olivera i Šabana i ako nisu kopije to ne valja, to ne može tako. Ili mi doneseš emociju koja me dodirne ili ne, ne kažem da niste u pravu, nego ja iz svog ugla gledam – dodala je Ceca, onda se u raspravu uključila Marija.

–Boja glasa Olivera Dragojevića je svakako neponovljiva, ali svi znamo šta znači u muzičkom smislu, muški, muškarac. Vi to svakako pevate kao neke da ne kažem sad. To se ne peva tako, to nije ta priča. Ne mora da znači da treba neko da pati i da mjauče dok peva. Ja sam ti dala glas svideo mi se kostim, vidi se da ste radili, ali moram da kažem šta nije dobro. Ja sam slušala Olivera, mislim da je on najslušaniji pevač u mom domu, znam svaki stih pesme, to može tako da se peva, ali nije dobro i nije tačno – kazala je ona.

Kako je Ceca ustala sa svoje stolice, a Popović je odmah prozvao, nastao je haos i velika svađa izneđu nih dvoje.

-Gospođo što stojiš? Bakice što stojite? Sedi dole! – rekao je Sale, a Ceca mu je žestoko odgovorila:

-Ja imam svoje ime i prezime i to jako poznato. Rekla bih ti ja što stojim samo da nismo na televiziji. Neću ja da sednem, nisi ti meni proefror u školi da mi određuješ šta da radim!

Bosanac se u svom izlaganju složio sa Marijom i kazao da je Oliver Dargojević jedan od retkih pevača sa ovih prostora koji je bio muško i pevao kao muškarac u svojim pesmama.

Na kraju su i mentori dali svoje završne reči, dok je Đorđe David izneo do sada najžešće kritike na račun nekog svog takmičara.

–Mi smo „Magdalenu“ skidali od prvog snimka, skidali smo svaku reč kako treba i onda čovek izađe ovde i ovako peva. Ne znam šta je sa tobom, ti dobiješ neko teranje? Kako ja sad njima da objasnim kako si ti pevao veče pre, u dah u vreme tačno, izađeš ovde i sje*eš sve. Znam šta treba, ali ti dođeš ovde i use*eš sve. Kad si ti na prbi radio ovo, gde je dah koji teba da se pojavi, šta ja da im kažem, njoh dvoje su u pravu, ali su u pravu i Viki i Ceca. Ti sutra treba da budeš producent, pa kako ćeš da budeš kad ne umeš ovde da otpevaš ono što smo vežbali na probi? Ovo je škola čoveče, to moraš ozbiljno da shvatih, sa prvom pesmom pucao si i u tebe i u mene. Druga pesma je dobra i evo ti aplaz, ali faulirao si me u prvoj, nemoj da te sanjam u boji. Koga da prevariš ti ovde, pa jesi li ti lud – besno je rekao Đođe, dok mu je Milan odgovorio samo jednom rečenocom

-Ja volim Olivera, ovo mi je lekcija, tako da neću više da ga pevam.

Nakon ovoga Mili je samo poručio svojoj takmičarki da je bila odlična i nije imao snage posle ove rasprave da širi priču.

Adna Svraka i Ivona Damjanović - (22. 04.)
Dve mlade i talentovane devojke Adna Svraka i Ivona Damjanović večeras su se potrudile da ostave žiri i publiku bez daha nastupom u „Zvezdama Granda“.

Takmičarka Viki Miljković odabrala je numere „Što te nema“ i „Ratne igre“, dok je pevačica iz tima Ane Bekute odabrala pesme „Panika“ i „Provereno“.

Devojke su se potrudile i da vizuleno dočaraju pesme, a donele su i puno pozitivne enegrije. Ovaj duel se zavšio u Ivoninu korist koja je dobila svih šest glasova, dok je Adna sa četiri glasa završila u baražu.

Nakon nastupa Viki Miljković nije mogla da podnese što je njena takmičarka u ovom duleu dobila manje glasova, dok je Marija priznala da je možda pogrešila i da je realno stanje bilo da obe odu u baraž.

-Ja sam bila na telefonu, stigao mi je jako važan mejl, na trenutak nisam slušala. Dala sam glasove i mislim da sada treba da mi budete zahvalne, jer je žiri sada na mene ljut – rekla je Marija.

Odmah se nadovezao Saša Popović koji je otkrio da su se Viki i Ana sve vreme dok je trajao nastup svađale, a da se takva situacija do sada nije dogodila u „Zvezdama Granda“.

Zatim je reč dobio Dragan Stojković Bosanac, a Viki se odmah umešala i rekla da će on da pohvali Aninu takmičarku jer je on njen izaslanik koji diriguje žiriju.

-Mislim da je Marija pogrešila i realno je bilo 5-4. Dvojka broj dva jeste bila bolja, ali broj jedan sve sađa u prvoj pesmi i ne znaš šta peva ta pesma, naručito u refrenu. Pa ko bi što te nema došao da ne znam šta da mu radiš. Malo se približi njemu, napišite tekst, pa pročitejte to sam govorio i ostalim takmičarima. Sad bi ti rekao da recituješ, ali Bog me ubio ako bi je znala do kraja. Ti si moja iz Sarajeva i nisam ti dao glas iz pedagoških razloga – rekao je Bosanas, dok je Adna izrecitovala deo pesme koju je pevala.

Omdah je ustala Viki koja je iz sve snage stala u odbranu svoje takmičarke i žestoko se suprostavila žriju.

–Bitno je da su rekli da ona ne zna! Bosanac će sada sve da izvrne naopačke jer ne može da opravda ono što ne može da opravda. Sad će i na glumačku akademiju da je pošalje – rekla je besno Viki.

Bosanac je nakon toga dodao da bi se Adna mnogo bolje pokazala da je uspela tekst pesme „Što te nema“ da donese upravo onako kako je recitovala.

Na kraju su mentorke dale svoje zavšne reči, naravno da Viki nije odustajala od svog stava i nastavila je do kraja da brani svoju takmičarku.

-Kada je palica kod nas u žiriju tako, svaki član može žirija može da kaže šta god hoće. Ako je tiho onda ne pevaš muški, miluješ. Ako pokaže raskoš glasa onda se dere i viče – rekla je Viki, a odmah se ubacila Ana:

-Ne može Vikice da peva tako u pesmi „Što te nema“- ove reči su još više razbesnele Violetu koja je nastavila žestoko:

-Ti i tvoj izaslanik tamo, on te savetuje šta da kažeš. Znam vas kao svoj džep. Kako tvoja može da peva falš, što je nisi naučila to. Ceo refren je bila u falšu, ali je tvoj izaslanik dao glas, pametujete mi tu.

Bekuta je sa druge strane branila svoju takmičarku rečima da je samo imala jedam falš, a ovu raspravu je na kraju prekinuo Saša Popović.

Anastasija Okolišan Kiselica i Semir Džanković - (22. 04.)
Anastasija Okolišan Kiselica i Semir Džanković nastupili su večeras kao peti duel u najgledanijem programu na Balkanu „Zvezde Granda“.

Takmičarka iz tima Đorđa Davida odabrala je pesme „Mahovina“ i „Upravo ostavljena“, dok je momak iz Cecinog tima odabraio numere „Kad ljubav zakasni“ i „Da mi je“.

Iako su dali sve od sebe, ovaj duel se završio nerešenim rezultatom. Oboje su osvojili po pet glasova i ponovo će večeras nastupiti u baražu. Ovakvo glasanje posebno je pogodilo Cecu koja je posle rasprave sa Bosancem koji je presudio ovaj duel napustila studio.

-Ja mislim da nije fer da se ovako glasa, ali svako ima svoje pravo i ja to poštujem. Prvi kandidat druga pesma nigde veze, prva odlična. Drugi kandidat prva pesma vrlo dobra, čak odlična, druga nije dobra, čak si izašao iz intonacije i sve vreme si tako pevao – rekao je Bosanac, dok se Snežana saglasila sa njegovim izlaganjem, ali je dodala da takmičari ne treba da budu kažnjeni zbog grešaka koje su imali.

Bosanac je trvdio da oni nisu kažnjeni, samo su ocenjeni kako su večeras pevali, a Snežana je ostala pri stavu da nisu bili za šet glasova. Ovo je posebno razbesnelo Cecu koja je napravila pravi haos u sudiju.

-Ma kako da ne, prošla šestica je bila besprekorna! Ajde saberite se! Kažeš sa pesmu da je bila fanstasnična, pa nagradi ga za tu pesmu, zašto im odmah sečete ruke i noge. Niste u pravu i neću da učestvujem u tome više, nije u redu bre! Saberite se više! Nisam ja rekla tebi Snežana, ti si glasala, kažem za one koji nisu glasali – rekla je Ceca aludirajući na Bosanca.

Viki je odmah stala u Cecinu odrbranu, pa je pomenula kako je u prošlom duelu takmičarka Ane Bekute dobila šest glasova koje po njenom mišljenu nije zaslužila.

-Ja sve to znam i takvu sam muku imala godinama ovde. I kako se bude približavalo finale, prolaziće kandiati ovih iz koalicije. Ja ne postajem krvoločnija, nego mi je zao dece, što sad Semir nije prošao – rekla je ljutito Viki, a onda se umešala Marija:

-Anastasija, prva pesma strava, to je baš redak primer pesme u kojoj nema vike i cike, a koja može da bude dobra. Drugu pesmu ne znam ko ti je rekao da pevaš sa stalka, tu mora da se igra da ti kukovi ispadnu. Semire, ti uvek pevaš ovako i meni je to okej. Moja zamerka je da tu ima malo kafane i da se to čuje ovde, mislim da si čak i jedan od najboljih takmičara kod Cece.

Ana Bekuta je na početku svog izlaganja samo konstatovala da kada sluša kometre žirija, realno je bilo da su oboje dobili po četiri glasa. U tom mometu je Ceca pobesnela i napustila studio.

-Ma nule Bekuta, nule ste trebali da date! Povucite sve glasove što se mene tiče, sramota. Neću da slušam ovo bre, neću da se vratim, doviđenja, prijatno, sramota – rekla je Ceca i otišla sa scene, a nakon nekoliko minuta se vratila i natavila:

-Ćuti bre Bosanac, nemoj da mi skačeš po nervima! Idi ti i nemoj da se vraćaš biće nam lepše bez tebe, smarači jedni! Samo svoje hvalite, sram da vas bude. Semire odličan si bio. Oštećen si glasanjem, pripadaš „Zvezdama Granda“. Mnogo mi je žao što nisi prošao. Bio si dobar i mislim da su morale glat da budu dve šetice ovde – zaključila je Ceca besno.

Aleksa Lalović i Sara Simeunović - (22. 04.)
Naredni duelisti bili su Aleksa Lalović iz tima Snežane Đurišić i mlada Sara Simeunović koja u ovoj sezoni brani boje tima Aleksandra Milića Milija.

Ovoga puta situacija nije bila neizvesna, već naprotiv, vrlo jasna. Momak iz Snežinog tima briljirao je i osvojio svih šest glasova, dok je Sara dobila samo dva glasa i to od Ane Bekute i Đorđa Davida.

Ponosni takmičar odmah je poleteo mentorki u zagrljaj, a na žalost od Sare se ovoga puta opraštamo budući da je ispala iz takmičenja.

-Moram da kažem da sam iznenađen što je jedinica dobila šest glasova, mislim da nije baš za direktan prolaz- istakao je Saša Popović, dok je Marija smatrala da je samo imao sreću što je takmičarka iz duela bila mnogo lošija.

Među prvima se pobunio Mili koji je tvrdio da žiri nije realan.

-Šta je problem, spremao se dečko vidi se – dobacila je Šerifovićeva.

U jednom momentu Mara je iznenadila pitanjem koje je bilo upućeno Saši Popoviću.

-Da li ćemo u sledećoj sezoni da sedimo isto ovako, mi članovi žirija ili ćemo konačno malo da se razmaknemo?- zanimalo je pevačicu.

-Evo kako bi ja uradio! Stavio bi Viki pored Ane Bekute, Bosanca obavezno pored Cece, Mara može bilo gde, nije problem. A Đole pored Milija. Šalu na stranu, biće malo drugačija scenografija- objasnio je Sale.

Za razliku od Mare, Ceca je imala drugačiji predlog, a to je da žiri bude malo više blagonaklon prema takmičarima budući da se ona trudi da svakom mladom pevaču udeli reči podrške.

-Ovde te gleda pet miliona ljudi, deca izađu isprepadana, ovo podmuklo glasanje i saplitanje me toliko nervira! Nepravda me toliko boli da hoću majke mi moje mile da eksplodiram. To nešto na sitno tako- rekla je Ceca, a na pitanje zašto nije povukla glas za Snežinog kandidata ukoliko nije zaslužio ukupan broj glasova poručila:

-Zato što Đurišićka uvek podrži mog kandidata, lepo ga posavetuje i ne sapliće gha. Ovo dete nije za saplitanje već za konstruktivni savet- ljutito je poručila Svetlana.

Ipak, Popović nije bio saglasan sa njenim stavom objašnjavajući da su „Zvezde Granda“ arena u kojoj se takmičari bore.

-To mora tako da bude, nema ovde milosti. Koliko ti mene voliš Svetlana?-našalio se Sale.

-Pa volim te!- odgovorila je Ceca zbog čega se Popović predomislio i priznao da je za sve u pravu.

Ipak, šalu na stranu, Popović je i dalje tvrdio da se ovoga puta ne slaže sa glasovima žirija, iako su po njegovom mišljenju do sada uvek glasali realno.

-Takmičarka broj dva je Bogom dana, ali je već dva kola tužna- pokušao je da objasni svoje mišljenje Đorđe David, ali ga je prekinula svađa Bosanca i Milija.

Njuhova rasprava prerasla je u opštu gungula, a više se nije znalo ko se sa kim svađa te je Saša Popović prekinuo viku.

Kristina Krstičević i Sanja Terzić - (22. 04.)
Na veliku Grandovu scenu izašli su kandidatkinje Kristina Krstičević iz Ploča koja je iz tima Viki MIljković i Sanja Terzić iz Užica kojoj je mentor Ceca Ražnatović. Takmičarka „Zvezda Granda“ koja se pripremala kod Cece otpevala je „Obraše se vinogradi“ i „Poludelo srce“ osvojivši zasluženo svih 6 poena čime je postala treća takmičarka koja se plasirala direktno u peti krug.

Saša Popović nije isprva dozvolio Ceci da ode do svoje kadidatkinje i odmah joj čestita prolazak dalje, ali je popustio pod pritiskom ostalih.

Voditeljka Sanja Kužet primetila je da večeras isto glasaju Ana Bekuta i Dragan Stojković Bosanac, a s obzirom da su isto glasali i Đorđe David i Aleksandar MIlić Mili što niko nije primetio, roker je „naterao“ producenta da ustane da bi se srdačno izgrlili.

-Širimo ljubav – prokomentarisala je Sanja.

Prva takmičarka izvela je pop pesme „Ja za ljubav neću moliti“ i „Bižuterija“ za šta je dobila 4 glasa, a prvi put u takmičenju imala je u bekstejdžu podršku supruga Luke i sina Adrijana, što je doživela vrlo emotivno brišući suze sa lica.

Mili je prvi dobio reč.

-Prvi kandidat je izuzetno atraktivan i zato sam dao glas, a druga kanididatkinja, svi mi znamo ko je za 6 glasova jer ta energija se vidi… Zato me sad duša boli što nisu dobili neki kandidati kada smo dali neka sasvim drugačija merila, i onda smo sve pokvarili. Treba biti objektivan, kad neko dođe ovde i razvali, i pokaže energiju, e to je za 6 glasova – rekao je Mili, a Popović ga je upitao zapanjeno:

-Znao sam da ti imaš novčanik, ali nisam znao da imaš i dušu? – prokomentarisao je Saša, a Mili je priznao da ima obe stvari i dodao:

-Ona je upravo to uradila, bilo je greškica, ali ona je izašla punim srcem, prijatna boja glasa, otpevala, kupila nas i to je za 6 glasova.

Bosanac nije želeo da detaljno obrazlaže svoj stav o kandidatima.

-Moji glasovi govore o mom poštenju, mom pristupu i mojoj blagonaklonosti ka muzici – rekao je Boske, a Ana Bekuta se složila sa njim i istakla da joj je žao što prva kandidatkinja nije imala više glasova.

Viki je prekinula obrazlaganje žirija.

-Pipni me, ja verovatno buncam, haluciniram, ne znam šta mi je dešava. Negde sam u nekom bunilu, jel’ sam umrla, Bože me oprosti? Jel’ imam temperaturu? – upitala je Viki Popovića koji je ustao i ocenio da li je Miljkovićevoj vruće čelo.

-Pipni i nju, ali ne po nozi nego po čelu – rekla je Viki sugerišući Saši da pipne njenu kumu, a Bosanac se javio:

-Sale mogu li ja da pipnem? – pitao je Boske.

-Ti ne možeš, ja mogu jer sam sudija – rekao je Popović, a Ceca ga je upitala:

-Otkad se temperatura meri na kolenu? – rekla je Ceca na šta je Saša odgovorio:

-Gore hladna dole vruća – rekao je Saša posle „pipanja“ što je izazvalo smeh u studiju.

Viki i dalje nije jasno kako su Bosanac i Bekuta dali divne komentare.

-Ne znam šta me strefilo – rekla je Viki, a Ani nije prijao ovaj hvalospev.

-Daj molim te prestani! Ja sam ovde najrealnija od svih vas – rekla je Ana.

Sledeća je reč dobila Marija Šerifović koja je istakla da je druga kandidatkinja bila bolja, a onda obrazložila zašto nije podržala prvu takmičarku.

-Nisi dobro pevala. Mislim da je „Ja za ljubav neću moliti“ za tebe teško – rekla je Marija a onda je kandidatkinja frapirala žiri:

-Imam dijagnozu, nodule na glasnim žicama, malo je hornično i moram da napravim pauzu s pevanjem ili operaciju – rekla je takmičarka, a Marija joj je poželela brz oporavak kada uđe u tu intervenciju.

Potom je Snežana Đurišić na Sašino insistiranje otpevala pesmu „Borim se, borim“ od Nade Obrić, a svi članovi žirija su je prihvatili.

Viki je objasnila kako je bilo pripremati takmičarku.

-Žao mi ješto joj se ovo dešava jer mislim da ona može mnogo. Imali smo otežane uslove, nismo mogli puno da vežbamo jer je ona prosto morala da ćuti. Mislili smo proći će od nedelje do nedelje i koliko nismo mogli puno da radimo ja sam i sa ovim prezadovoljna – rekla je Viki, a potom je Ceca još jednom čestitala svojoj kandidatkinji na zasluženoj šestici.

Arsena Sapi i Harun Ćostović - (22. 04.)
Poslednji su večeras na scenu izašli Arsena Sapi iz tima Ane Bekute i Harun Ćostović kome je mentor Marija Šerifović. Takmičarka je izvela pesme „Šta će tebi“ i „Tu mareja man“ i dobila u poslednjem trenutku 3 glasa, dok se kandidat opredelio za numere „Šta sam ja u tvom životu“ i „Dobro veče izgubljena nado“ za šta je osvojio 5 glasova žirija.

-Ništa nije valjalo ali sam glasao samo da kandidatkinja ne ispadne na keca. Za jednu minornu nijansu si bila bolja od devojke koja je već ispala. Ovo je tvoj najlošili krug, ti iz kruga u krug ideš sve niže i niže, a oba kandidata ste pevali kao da ste na nivou 4. razreda osnovne škole – prvi je obrazložio glasove Đorđe David, a umnogome se sa njim složila Viki Miljković.

-Bilo je dosta falša i nesigurnosti u pevanju. To mislim i za Arsenu i za Haruna. Ovo pevanje je dosta amatersko i mislim da Hariun treba da krene da radi negde, jer mu fali iskustvo. Čuje se da je amater – rekla je Viki naglasivši da je za peti krug potrebno ipak nešto više od amaterskog pevanja.

Ceca Ražnatović je malo ublažila većinski stav žirija.

-Arsena, kod tebe se čuje da ti znaš da pevaš, ali večeras nije bilo tvoje veče. Apsolutno se slažem sa ovim što su kolege rekle da se nisi sastavljala sa intonacijom – rekla je Ceca i poželela sreću u baražu kandidatkinji, a onda istakla da je drugi kandidat dosta napredovao u ovom takmičenju:

-Radi na sebi, slušaj svog mentora i mislim da možeš dosta da napreduješ.

Aleksandar Milić Mili složio se da je prva kandidatkinja slaba, dok je pohvalio drugog takmičara.

-Meni je bilo odlično. Toliko sigurno i prijatno si pevao. Tamo gde je trebalo da daš energiju ti si dao . Iznenadio sam se da si amater. Ono što ti zameram i zbog čega mislim da nisi za 6 glasova je to što nisi na sebi nimalo poradio imidžom da nekako ispoštuješ ovaj stejdž. Ti stvarno izgledaš kao da si mesarski pomoćnik – rekao je Mili.

Dragan Stojković Bosanac se obratio Ceci da pokaže kako se glasa jer je po njegovom mišljenju ona napravila dramu i pokvarila celu emisiju, na šta mu je ona uzvratila.

-Nisam pokvarila celu emisiju nego se bunim protiv nepravde – rekla je Ceca, sa čim se složila i Snežana Đurišić.

-Poslali smo gomilu dobrih pevača u baraž. Sreća što Saša odlučuje inače bi ovo bila kataklizma – rekla je Snežana.

Završnu reč imali su mentori.

Ana Bekuta je istakla kako su ona i njena takmičarka sinoć do ponoći razmenjivali poruke i zanimalo ju je šta je bio problem, na šta se kandidatkinja požalila na određene tehničke probleme, a potom je reč preuzela Marija Šerifović.

-Harune, za amatera pevaš… Sve je tačno. Upevan si, hajde idi, samo „drmni“ čašu vode – rekla je Marija, nakon čega je usledio baraž.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: Petar Bulatović, Semir Džanković, Sanja Terzić, Amna Jusić, Alen Kotorić, Adna Svraka, Ivona Damjanović, Aleksa Lalović, Katarina Mulavdić, Milan Bukilić, Anastasija Okolišen.

Komentari: