Svaka epizoda najpopularnijeg muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ sa sobom donosi zanimljiva dešavanja, ali i nove rasprave između čuvene osmorke.

Ksenija Tanu i Viktorija Lučić - (15. 04.)
Druga emisija četvrtog kruga najpopularnijeg muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ počela je obećavajuće. Izvanredan duel dve devojke, Ksenije Tanu i Viktorije Lučić oduševio je žiri te nije ni čudno što se završio nerešeno i to sa po šest glasova.

Ksenijina mentorka Marija nije krila ponos, kao ni Ceca koja je vredno vežbala sa talentovanom Viktorijom čiji pevački napredak nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Naravno, konačna odluka bila je na Saši Popoviću koji je prvo želeo da čuje mišljenje stručnog žirija.

-Ugledaj se na Kseniju Viki, vidiš kakav ona ima izgovor srpskog jezika- našalio se Popović s obzirom da je devojka iz Belorusije.

-Mislim da si danas nadrljao! Danas je dan D, neću te pustiti! A šta to fali mom izgovoru??- nije mu ostala dužna Violeta.

Ipak, Sale se samo našalio te je Viki nastavila sa komentarisanjem takmičarki.

-Devojke izgledate fenomenalno. Mislim da mom akcentu ne fali ništa, pričam onako da me ceo svet razume, osim Saše Popovića, on je uvek mimo sveta. Ksenija, prva pesma je bila jako lepa i to kako si pripremila ovaj filmić baš mi je bilo emotivno. Ostavila si jako lep utisak na mene i uspela si da privučeš pažnju celog žirija, a i publike. To je cilj jer mnogo vas ovde lepo peva ali ne privuče pažnju. Druga pesma mi se nije dopala, bilo je falša i netačnih tonova. Viktorija mi je bila bolja u drugoj pesmi, ali nekako kompletnija u obe- detaljnije objasnila Viki.

Gotovo istog stava što se tiče obe kandidatkinje bila je i Ana Bekuta.

-Prva pesma je kod Ksenije bila odlična, ali od druge me je zabolela glava. Imaš li onaj jedan aspirin? Treba sputati tu tvoju energiju, mnogoje šalješ. To je super, ali bi bilo divno da umeš da svedeš na jednu meru koja bi prijala ušima. Što se Viktorije tiče divno si pevala drugu pesmu. Bilo je greškica ali neću o njima, želim da prođete obe jer ste divne cure koje su za ovo takmičenje- istakla je pevačica.

Ipak, po mišljenju Đorđa Davida prva numera „Ne otkrekajutsya lubja“ koju je izvela Beloruskinja nije bila otpevana savršeno kao što su njegove kolege to smatrale.

–Ja poznajem tu materiju, morala si tu da tražiš tvoj pevački izraz,. Meni se tvoja energija nenormalno dopada, ali ove fraze mi nisu bile dobre. Mislim da je ovo tvoj najlošiji krug ali ako uzmemo u obzir šta si nam do sada sve pokazala ja sam ti dao glas bez dvoumljenja- rekao je Đole koji je pak za Cecinu takmičarku tvrdio da je ovoga puta briljirala i da je ovo njen najbolji nastup do sada.

Jedini član žirija koji se večeras, čini se, dvoumio oko glasova i u poslednjem trenutku pritisnuo taster bio je Mili koji se svog stava držao do samog kraja.

-Ne znam, meni je Ksenija bila fantastična! Hteo bih samo jednu stvar da apostrofiram, pesmu od Ivane Negativ ona je pevala sa mnogo više fraza nego što je to u originalu. Meni se to sviđa, pokazala si da znaš. Mislim da svaki krug sa Marijom ideš stabilno. A Viktorija mi nije bila za šest glasova, bar ja nisam hteo da ti dam, ali sam to uradio na kraju. Super ti je energija, ali druga pesma je katastrofa. Ipak sam dao glas zbog te tvoje želje, pokazalo se da želiš da napreduješ – rekao je Mili, a najon njegovog komentara nastala je rasprava između članova žirija.

Ništa manje oduševljena od ostalih kolega nije bila ni Sneža Đurišić, a posebno je pohvalila napredak Cecine Takmičarke.

-U drugoj pesmi si briljirala čestitam ti i samo nastavi tako!

–Nema šta ovo su zasluge iz prošlih krugova. Ne znam što je Marija pustila da peva ovako staru pesmu. Bila je okej, samo jedna stvar, Kseniju su izdale visine, to je verovatno neraspevanost prvog para koji nastupa. Glas joj je čak i krljao- objašnjavao je Bosanac, a kada je shvatio da je izneo niz kritika našalio se da će zbog Saše Popovića da komentariše samo u superlativu.

Osim toga, Boske je zamerio što pevačice pevaju muške pesme, a ta zamerka se najviše odnosila na Cecu Ražnatović, ali i Popovića.

-Ti shvataš, ja imam borbu sa tim. Devojke moje hoće da pevaju pesme od muških izvođača, to mi je i Bekuta prošli put rekla. Tu te podržavam apsolutno, ali džabe ne mogu da izađem na kraj sa njima- objasnila mu je Ceca.

-Dobra si bila iako je bilo greščica, ali ja sam zadovoljna. Bravo za obe devojke- rekla je Mara na samom kraju, a Ceca se pridružila čestitkama.

Ono što se Saša Popović posebno primetio je neverovatan napredak mlade Viktorije te nije odoleo a da je ne pohvali.

-I pevački napredak i vizuelno!

Neizvesnost koja takmičarka će proći vladala je do samog kraja, a Sale je odlučio ono što niko nije očekivao.

-Puštam obe!

Rajo Simonović i Ljiljana Milaković - (15. 04.)
Duel u kome su učestvovali Snežin kandidat Rajo Simonović i devojka iz tima Ane Bekute, Ljiljana Milaković izazvao je buru komentara koja je dovela i do rasprave pojedinih članova žirija.

Rezultat je ovoga puta išao u korist Snežaninog takmičara, koji je osvojio četiri glasa, dok se Ljiljana izborila za tri tastera što znači da će se večeras oboje boriti u baražu.

-U ovom duelu je meni za nijansu bio bolji Rajo, kandidatkinja dva je bila okej i korektna, ali nedovoljno dobra za peti krug. Istovremeno mi je Rajo bio bolji u prošlom krugu- bila je jasna Marija Šerifović.

Malo opširniji bio je Bosanac koji je izneo nekoliko kritika na račun takmičara.

-Ovo ti je bio najlošiji nastup od pojavljivanja ovde. Ja sam objašnjavao da se treba smejati na zadnjim tonovima, ali ti si se toliko smejao na tužnu pesmu da je meni to bilo komično. Ne može da peva „Da ljubim drugu ne mogu“ i da se smeje– objasnio je Stojković imitirajući Simonovića.

-Bosanac kad ne zna šta će da kaže smeta mu osmeh- branila je Sneža svog takmičara.

-Je l’ sam trebao da zaplačem?- našalio se Rajo.

-Tvoja razdraganost mi je govorila da si jedva čekao da je šutneš- našalio se Boske.

Što se tiče pevanja Anine takmičarke Bosanac se donekle usaglasio sa Marijom.

-Umereno, lepo i donekle dosadno moram priznati, ali sam glasao za tvoj trud. Uživao sam slušajući te-objasnio je Dragan.

Da Ljiljani fali emocije tokom izvođenja smatrala je i Ceca Ražnatović koja joj je udelila niz saveta.

Od reči do reči, potpuno istog mišljenja kao Marija bio je i Đorđe David, dok Mili koji je prednost dao Aninoj takmičarki.

-Slomio sin se Rajo na drugoj pesmi i mislim da se to desilo jer si počeo da razmišljaš o nečemu drugom, a ne o pesmi. Nisi nikako ušao u drugu pesmu, od tebe više očekujem- objašnjavao je Mili, a kolege se nisu složile sa njim.

-Šta nije bilo u redu u drugoj pesmi?- zanimalo je Popovića.

-Ako ja kažem da nije bio u pesmi, onda nije bio u pesmi! Ja svaki dan produciram nekog od velikih zvezda i znam– odbrusio je Milić.

-Isecite ovo što je Mili rekao, ajmo dalje- pobunio se odmah Đorđe David s obzirom da je smatrao da Mili nije u pravu, kao i Ceca koja nije mogla da veruje šta Mili priča.

-Toliko si pričao, a ništa nisi rekao- umešala se i Viki.

Međutim to nije sprečilo Milija da nastavi svoje izlaganje te je Violeti poručio da između njih postoji intelektualna evolucijska razlika.

Rasprava Milija i Violete je čak i nasmejala pojedine članove žirija, a posebno Cecu i Đoleta koji u par navrata nisu verovali šta čuju.

-Pevač nije dobar onoliko koliko dobro peva već onoliko koliko mu ljudi veruju. To je pevač! On mora da uđe u ulogu- pokušavao je da objasni Mili, međutim Violeta nije marila te je dala svoje obrazloženje.

-Bilo je dosadnjikavo, pevali ste a kao da niste pevali. Ništa se nije desilo. Bila sam prisutna u šminkernici Rajo kada te je tvoja mentorka pitala da li si okej i verovatno te nije to uzaludno pitala. Danas nije tvoj dan i ona je čula na probi šta ti nedostaje. Ne znam šta ti je danas ali te glas nije služio najbolje- istakla je Viki, međutim Sneža, Ana i Popović vidno izrevoltirani njenim komentarom tražili su joj da zapeva i pokaže kako se fraze donose.

Ceca i Viki su zapevale, a Bekuta je odmah našla zamerku i pokazala kako treba. Ipak Ceca nije marila za komentare i nastavljala je da peva.

To njene kolege nije sprečilo da nastave raspravu, a Snežana je sve vreme tvrdila da oba kandidata zaslužuju više glasova.

-Moj životni moto nije da kukam što drugi ima a ja nemam tako da Rajo samo ovako i taj kraj otpevaj onako kako si ga otpevao drugi put i ti si Bog- pručila mu je mentorka, dok je i Ana Ljiljani dala niz korisnih saveta kako bi se što bolje pokazala u baražu.

Robert Tadić i Nejra i Eki Prošić - (15. 04.)
Kao treći par večeras na velikoj Grandovoj sceni nastupili su Robert Tadić i Nejra i Eki Prošić koji su dali sve od sebe da se što bolje pokažu u ovom krugu.

Kako što smo do sada navikli Bosančev takmičar je nastavio sa pravim narodnjacima, pa je za večeras odabrao numere „Ja sam ostavljen“ i „Najlepša ženo vremena svih“. Sa druge strane, brat i sestra su ponovo napravili pravi šouu na sceni, nastupili su sa pesmama „Ti i ja“ i „Sviraj nešto narodno“.

Drugom pesmom su napravili pravi spektakl, a haos je nastao kada su se na sceni pojavili u majicama koje su na sebi imale lik Dragana Stojkovića Bosanca i gde je pisao slogan „Sviraj nešto narodno“. Ni harmonikaš ovom šarmantnom gestu nije mogao da odoli, pa je izašao na scenu i zaigrao je sa njima.

Brat i sestra su odneli pobedu u ovom duelu sa maksimalnih šest glasova, do je Robert imao samo jedan glas manje i ponovo će pevati u baražu. Nakon nastupa žiri je dao svoj sud, a svi su pohvalili nastup Nejre i Ekija koji su još jendom na sceni pokazali pravi performans.

-Ja hoću da čestitam sestri i bratu, divni ste, lepo pevate, vidi se da se trudite i samo tako nastavite. Roberte, vidi se da si dobar pevač, ali moj utisak je da nisi sa mentorom baš radio. Vidim neke propuste koje on ne bi dozvolio – rekla je Snežana Đurišić, a Robert je potvrdio da nisu radili jer je bio bolestan.

Ana Bekuta se složila sa Snežom kada je u pitanju Robert, dok je Nerju i Ekija pohvalila, to je takođe uradila Ceca Ražnatović koja je posebno pohvalila performans brata i sestre.

-Nerjra i Eki su bili odlični večeras i zaslužuju svaku pohvalu, iz kruga u krug ste sve bolji i sve je bilja energija. Što se tiče Roberta, prva pesma i nije bila nešto u drugoj si bio bolji – dodala je Viki Miljković.

Aleksandar Milić Mili je priznao da je samo dao glasove, ali bez kako je rekao bez ushićenja. Odmah se i Đorđe David nadovezao i rekao da je takođe dao glas bez ushićenja i da su i Nejra i Eki imali neke greške večeras.

Na kraju su mentori dali svoj dali završne reči, Marija je samo pohvalila Nejru i Ekija dok je Bosanac održao malu lekciju svom takmičaru.

-Robertu želim da što brže ozdravi, jeste prehlađen. Malo i da se odmoriš, ne smeš sebe da naprežeš da radiš. Moraš malo da staneš do sledećeg kruga inače nam se ne piše dobro. Što se tiče drugog kandidata moram da kažem da moji Bosanci vole mene i ja njih, pa sam morao da izađem da vas podržim – rekao je Bosanac.

Marija Previšić i Milolad Petrović - (15. 04.)
Marija Previšić iz Neuma i Milolad Petrović iz Jagodine večeras su nastupali kao četvrti par, a na Grandovu scenu su stali sa željom da se pokažu u najboljem svetlu.

Za večerasnji nastup Marija je odabrala pesme „Idemo dalje“ i „Srećo reci“, dok je Milorad odabrao numere „Živi moje milo“ i „Svi me poznaju“.

U ovom trenutku Bosančeva takmičarka ima malu prednost sa pet glasova, dok je Milijev takmičar osvojio glas manje i oboje će ponovo pevati u baražu.

-Neumnjanka je večeras bila bolja, prva pesma je bila dobra, u drugoj si se malo pogubila, ali sam ti dala glas. Milorade, ne zna šta ti se desilo, kada si video da ti je krenulo po zlu bio si sve gori, imao si ranije bolje nastupe -rekla je Viki.

Za razliku od nje, Đorđe David je dao svoj glas Miloradu, dok je rekao da su za takmičarku ove pesme pretežak izbor.

-Tebi sam dao glas zbog druge pesme, prva nije bila dobra, ali si mi u drugoj bio nekako prisutan. Broj jedan mislim da su ove pesme teške za tebe, nisi sve uspela da izvedeš kako trebe – dodao je David.

-Što se takmičarke tiče, ti imaš 20. godina, vidi se da se trudiš i da se boriš na sceni, ja sam ti dala glas jer mislim da zaslužuješ. Što se kandidata broj dva tiče, ti dete znaš da pevaš, ima tu i viška, ali dobro je da ima pa može da se seče – dodala je Ceca.

Marija je dodala da ovo nije bilo tako loše večeras, pa je otkrila da Milorad ima jedan problem jer je falset pevač pa mu je teško odabrati pesme za takmičenje.

-Apelujem Milorade i na tebe i na brata koji je bio kod mene u timu, uzmite nekog profesora pevanja i hitno izađite iz falseta – kazala je Marija.

-Mislim da je Marija zaslužila direktan prolaz dalje bila si odlična. Milorade, meni ni smetao taj falset, ja sam ovde i pisala reči gde je bilo falša. Meni smeta to što gledaš u pod, nisi nas pogledao, samo si dva ti puta pogledao u mentora- Ovo je tvoj manir, gde ti misliš da pevaš danas, a da gledaš u pod? Moraš to da promeniš nisi me pogledao ne znam da li se plašiš mene – dodala je Bekuta, dok je Saša dobacio da se možda takmičar i plaši jer sa šerirom i naočarima izgleda kao učiteljica.

Na kraju si mentori dali svoj sud, ali je Bosanac bio ljut na kolege jer smatra da je Marija morala da dobije ne šest nego sedam glasova.

-Ti si se izborila, čisto si pevala, doći ovako skockana i tako pevati. Prešla si 700 kilometara, došla si skockana, pevala si jako čisto, to je bilo za sedam glasva, ali imaš moj glas i ne boj se dušo – rekao je ljutito Boske.

-Milorade, Ana i Sneža su ti rekle sve zaista, ako gledaš u pod ne može glas da se otvori zaista – dodao je Mili, Saša i Bosanac su ga poljubili u glavu nakon izlaganja.

Hamza Gušić i Jovana Veljković - (15. 04.)
Pored dosadašnih sjajnih nastupa i talentovanih takmičarskih parova koje ste mogli da ispratite u „Zvezdama Granda“, večersa su u paru nastupili Hamza Gušić i Jovana Veljković.

Tridesetdvogodišni Hamza dolazi iz Zagreba, a u dogovoru sa mentorkom Marijom Šerifović na sceni je večeras izveo „Koja žena prokle mene“ i „Ej, od kad sam se rodio“, a iz bekstejdža su ga podržavali prijatelji.

Jovana Veljković dolazi iz Bosne i Hercegovine, ima trideset godina, a za mentorku je izabarala Anu Bekutu. Večersa je na sceni izvela pesme „Vlak“ i „To“. Svesrdnu podršlu iz sobe emocija ovog puta pružao joj je dečko i sve vreme sa užiavnjem gledao svoju devojku na sceni.

Čim je Hamza zapevao čuveni hit Sinana Sakića, Ceca i Viki su zaigrale, a dobra atmosfera u studiju je vladala i tokom takmičarkinog nastupa.

Kada je došao trenutak za glasanje, žiri nije mogao odmah da se usaglasi, pa je tako Mili glasao i zatim povukao glasove, a onda ipak odlučio da glasa za oba kandidata, dok je Bosanac glasao tek nakon što je Snežana Đurišić promenila odluku i povukla svoj gals. Bilo kako bilo, duel je završen rezultatom pet naprema četiri glasa za Hamzu, ali ni jedan kandidat nije prošao direktno u naredni krug takmičenja.

Prvi je nastup komentarisao Bosanac:

–Dvoumio sam se kome da dam prednost jer su mi oba kandidata tu negde. Više prednost dajem narodnjaku. Hamza, nije Bosna deranje već duša, ono što ti nemaš u ovom krugu. Ovo je potpuni promašaj večeras po mom mišljenju. Ima avaza kod tebe, ali ga ne upotrebljavaš kako treba. Šteta da nisi uvežbao pesmu kako treba jer si potencijal. Kandidatkinja je bila divna i kao da se nikad nisi susrela sa Anom jer si pevala kao Hamza, ali malo nevinije jer si žena.

–Hamza zbog svega što ti je Bosanac rekao ja ti nisma dala glas, ali zaslužuješ da ideš dalje. Devojka je imala intonativne nestabilosti, bila je bolja nego pre. Zato sam ti dala glas – nadovezala se Snežana Đurišić.

–Bili ste podjednaki, meni se atak koji Hamza ima jako dopada. Mislim da ti je takva i boja glasa. Mislim da si bio pretačan, ali si bledunjav u smislu izraza. Kandidatkinja mi je kada je Anin tim u pitanju favorit – objasnio je Đorđe David.

Ceca je kratko prokomentarisala njihov nastup.

–Meni se oni sviđaju – bila je kratka pevačica.

–Hamza je nešto na šta se računa, ali mislim da sada mora nešto da se promeni. Možda da poradiš na dinamici i u glasu da tražiš više ljepote nego snage – rekao je Mili, na šta ga je Ceca pitala:

-Sad si i ti počeo da pričaaš ljepote?

-Ja tako uvek pričam – odgovorio je Mili.

–Mislim da su oba kandidata bila podjednaka, Hamzu volim i želim mu sve najbolje ovde. Ne znam zašto si kiksuo kod prve pesme, ti to inače odlično pevaš. Malo si se i ritmički raspao, ali druga pesma je bila super. Kandidatkinja je bila korektna – dodala je Viki, a Hamza se pravdao da mu je grlo bilo suvo.

–Suvo ti je grlo Hamza zato što vičeš, malo uključi i mozak sledeći put mili. Moja kandidatkinja je bila super, jako sam zadovoljna, pogotovo u prvoj pesmi. U baražu ćeš da zagrmiš– zaključila je Bekuta, a završnu reč imala je Marija Šerifović:

–Hamza nemoj da se sekiraš, mirna sam jer znam šta ćeš pevati u baražu.

Srđan Simić i Alina Juhart - (15. 04.)
Večeras su na velikoj sceni „Zvezda Granda“ kao šesti par nastupila dva ekstravagantna i atraktivna kandidata, dvadesetogodišnji Srđan Simić iz Bosne i Hercegovine i tridesetogodišnja Alina Juhart rodom iz Slovenije, a stalnom adresom u Beogradu.

Srđan koji je u timu Đorđe Davida večeras se predstavio izvodeći numere „Indija“ i „Koketa“, a Alina iz tima Svetlane Cece Ražnatović izvela je „Tresi, tresi“ i „Crno oko“.

Tokom izvođenja druge pesme Srđanu je Alina bila inspiracija, pa su zajedno napravili šou za publiku. Kada je kandidatkinja zapevala drugu pesmu, u stidiju je nastala prava žurka, a najveselija bila je Ceca Ražnatović.

Duel se ovog puta završio rezultatom tri naprema pet glasova za Srđana Simića, što znači da ni jedan kandidat nije direktno prošao u naredni krug takmičenja.

Ipak, kandidati su uspeli da sjajno zabave publiku, a takmičarski par je prva komentarisala Marija Šerifović.

–U ovom duelu prednost dajem Srđanu, prva pesma je bila strava. To su možda najbolja dva minuta u tvom celokupnom predstavljanju. Druga pesma je bila zabava. Alina, dala sam ti glas da ne ispadneš. Senzacija je super, super je borba, hrabrost je strava, ali moraš da vežbaš pevanje. U drugoj pesmi imaš tri tona, ako to ne može da bude tačno onda šta dalje da pričamo? Znam da Ceca ima muke sa tobom, koju pesmu da pevaš, ali ako prođeš dalje moraš da vežbaš dnevno po pet sati da nešto tu bude tačno jer ti si ipak izabrala da budeš pevačica – rekla je Šerifovićeva, a na njene reči se nadovezao Aleksandar Milić Mili:

–Čestitao bih kandidatima jer su napravili šou. Kandidatova prva pesma je bila odlična, druga je bila korektna. Alina nije ni u vežbanju stvar, moraš da održiš koncentraciju. Obrati pažnu na matricu. Hteo bih da predložim produkciji da ovaj duel zadrže i u narednom krugu ako prođu, drugačiji su i treba ovo negovati.

Viki Miljković se složila u izlaganju sa svojim kolegama.

-Ono što je rekla Marija je tačno i to je mišljenje svih nas. Jako lepo izgledate na sceni, interesantni ste. Slažem se sa Milijevim predlogom – rekla je pevačica.

Ana Bekuta je posavetovala kandidate.

–Srđane bio si dobar večeras, moram to da priznam. Ipak mislim da je ovo nedovoljno za šest glasova i peti krug. Alina ja mislim da si ti fora, ali i fora mora nešto da zapeva. Nisi se pomerila ni makac od prvog kruga. Što se kaže „Fora da peva mora“ – rekla je Ana, a sa njom se složila i sama takmičarka:

-Slažem se. Mnogo se trudim i vežbam, pogađa me i boli kada kažete da ne znam da pevam. Dobro se snalazim u pesmama na engleskom jeziku.

–Ti moraš da kreneš od solfeđa, od prvog časa muzičkog vaspitanja. Poštujem tvoju hrabrost, ali moraš da pevaš – dodala je članica žirija.

Snežana Đurišić složila se sa Marijom i čestitala Srđanu na napretki, a Bosanac je bio opširnijii u izlaganju:

–Srđane, moram da primetim da si večeras bio jako dobar. Falilo je energije, ali si pokazao da imaš prelepu, mušku boju glasa. Zato sam ti dao glas. Alina, svi pokušaji da se zabašuri tvoje katastrofalno pevanje nisu u redu. Ti se frljaš sa tonovima, po tebi svi su ostali trebali da dobiju šest glasova. Za tebe je teško naći numeru, možda da sledeći put naprave presedan i da zapevaš na engleskom i vidimo da li je ono što si rekla stoji ili ne stoji. Scenu i jurite, to ne treba da bude izgovor.

Završnu reč kao i uvek imali su mentori:

–Srđane na svakoj probi si mi bio potresan i čak mi se čini da su tehnički problemi bili tebi podstreh da to zgaziš onako kako treba. Mislim da ti jeste mesto u petom krugu jer si poseban i autentičan. Sviđa mi se Milijev predlog i slažem se da je to nešto o čemu će se pisati i nešto što je drugačije. Aplauz za oboje – rekao je Đorđe David, a Ceca je kratko prokomentarisala:

–Čestitam Srđanu na performansu, a što se moje Aline tiče mora da nauči da sluša sebe dok peva.

Hasan Redžić i Dragan Đurić - (15. 04.)
Hasan Redžić iz tima Viki Miljković večeras je ukrstio glas sa Draganom Đurićem kome je mentor Ceca Ražnatović u još jednom pravom narodnjačkom duelu.

Hasan se predstavio numerama „Dotaknuću“ i „U plamenu jedne vatre“, dok je Dragan pevao „Ne traži je sine“ i „Ne daju mi da te volim“, a žiri je presudio da je u ovom duleu bio bolji Đurić koji je osvojio maksimalan broj glasova za razliku od Redžića koji je imao tri glasa podrške.

Prva je reč dobila Marija Šerifović koja je svojim glasom presudila o Hasanovom odlasku u baraž.

– U poslednjoj sekundi sam dala glas. Meni se to nije dopalo, ali nisi pevao da momentalno ispadneš. Kandidat broj dva, prva pesma odlična, šta se desilo u drugoj? Kao da je otišlo gorivo, ugasio si se, videla sam da si se borio i zato sam ti dala glas. Prva pesma strava, druga ne. Nije mi jasno kako ne možete dva puta po dva minuta da pevate. To je 32 minuta pevanja da stigneš do kraja, ako to ne možete idite kući učite škole nemojte da pevate– rekla je Marija, sa čim se složio i Bosanac koji je dodao kako nije to veliki zadatak koliko je opterećenje za takmičare.

– Kandidat broj jedan ono što sam rekao za Hamzu ti si sada sušta suprotnost. Kraj je najvažniji, a vi svaki kralj smandrljate. Sve si otpevao, ništa nisi pevao. Drugi kandidat, tvoja boja glasa, tvoja umerenost u trilerima, tvoj izgovor teksta, tvoja stilska opredeljnost pevanja, fantazija. Jedini problem, kada se peva visina ide se napred ne gore. To ti je mana i koštaće te pesama koje imaju raspon– objasnio je Boske.

– Hasane, nisam ti dala glas iz više razloga, ali ono što je meni najviše smetalo je što nigde nije bilo emocije, sve si mehanički pevao. Imaš ti elemenata dobrog pevača, ali toliko nisi razmišljao o interpretaciji da je sve bilo bućkuriš. Tvoja boja glasa je diskutabilana, ja ne volim te nazalne glasove, ali tu ima tračak nade ako se vežba, tehnički je korektno, ali sve ostalo je upitno. Dragane, prva pesma fantastična i dala sam ti glas odmah, o drugoj ne bih čuli smo sve– dala je svoj sud Ana.

Snežana se složila sa Bosancem i istakla je kako Hasanovo pevanje nije bilo dobro, dok je Cecinom kandidatu čestitala, a Đorđe David je rekao kako su oba kandidata bila intonativno odlična.

Popović je prokomentarisao kako je po njegovom mišljenju Hasan zalužio makar još jedan glas, sa tim se složila i njegova mentorka koje je zamalo pala u nesvet zbog odluke žirija.

– Kada sam videla da ima samo dva glasa, da Marija nije dala zamalo me je srčka strefila. Nije fer i nije pošteno. Hasane, ja sam te molila da uzmeš neku drugu pesmu, a on je Halida izabrao zbog Bosanca i molio me jer je to njegova pesma i lepa je i eto ti sad zbog Bosanca. Da ne bi Marije ode ti kući pod ruku sa Bosancem, Anom i Milijem– objasnila je Viki, a Boske se našalio i pritisnuo taster kada je čuo ovo objašnjenje.

Ceca je zapevala stih svoje numere „Dragane moj“ u znak ponosa koji ima na njenog pulena koji je još jednom ispunio njena očekivanja.

Darko Gjorgjeski i Lidija Matić - (15. 04.)
U poslednjem duelu za večeras predstavili su nam se Darko Gjorgjeski iz tima Cece Ražnatović i Lidija Matić kojoj je mentorka Snežana Đurišić.

Darko je odabrao numere „Cipele“ i „La Miami“, dok je Lidija pevala „Pustite me da ga vidim“ i „Poludelo srce“, a žiri je presudio da oboje idu u baraž sa 5:4 glasova za Matićevu.

– Darko, Emir je jedan od najkarekterističnijih, snažnih i tačnih vokala na našoj estradi, a ti si se izgubio u toj pesmi i to te je koštalo glasa. Druga pesma, ako ideš na foru onda ga napravi. Između tvog ponašanja i teksta je bila velika razlika. Lidija, ja bih iskreno voleo da ovakvi vokali što duže ostanu u takmičenju jer ti kada pustiš taj prelepi glas meni je to skroz specifično, ali ti fali iskustva da ti budeš sigurna u sebe– obrazložio je Mili, a Snežana je opravdala kako pije antibiotike i da se izborila odlično s obzirom na njeno zdravlje.

Marija je istakla kako je Darko bio bolji u prethodnom krugu i da joj je zvučalo usiljeno za razliku od prethodnog puta kada je bilo odlično, dok je Lidiju pohvalila da je dobila glas zbog druge pesme.

Popović je prokomentarisao kako mu se ne dopada što darku piše da je iz Graca kada je iz Makedonije, jer ako dođe do finala smatra da ljudi neće dovoljno glasati za njega, a Ceca je branila svog takmičara i istakla kako je to greška produkcije jer je on i tek kako ponosan što je Makedonac, kada je Saša nazvao tetkom.

– Za tebe sam bre beba u pelenama, jel si ti normalan? Bekuta hvala na glasu, Bosanac takođe, Viki i Đole hvala, Mili crko dabogda, Marija članak uganula dabogda. Dete, ti ćeš bolje da pevaš ovu prvu pesmu sledeći put. Šalim se naravno, povlačim sve što sam rekla za ove kletve, ja odoh– završila je Ražnatovićka nakon čega je Sanja Kužet najavila početak baraža.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: Kseniya Tanu, Viktorija Lučić, Nejra i Eki Prošić, Dragan Ðurić, Rajo Simonović, Marija Previšić, Hamza Gušić, Jovana Veljković, Srdan Simić, Alina Juhart i Lidija Matić.

Komentari: