Kako se bliži završnica takmičenja za „Zvezde Granda“ tako i članovi žirija postaju sve nervozniji, a muzičko nadmetanje kandidata rasplamsalo je i borbu između samih mentora. Žestoki okršaji očekuju nas u subotu od 21 sat na TV Pink, a pretnje i zamerke koje su mnnoge od njih doveli na ivicu sukoba obveležiće predstojeću emisiju.

Vanja Nešković i Daniel Trenčovski - (25. 03.)
Težak zadatak ove večeri imali su Vanja Nešković iz tima Cece Ražnatović i Bosančev pulen, inače momak iz Pariza, Daniel Trencovski koji su prvi nastupili.

Neškovićeva je izabrala nesvakidašnji repertoar, a već nakon prvih stihova numere Vere Ivković „Dala sam ti oči vrane“ njeno pevanje nagradili su Snežana Đurišić, Đorđe David, Ana Bekuta i Viki Miljković.

Međutim, njen kolega predstavio se potpuno drugačijim žanrom i otpevao numere Željka Joksimovića i Željka Bebeka, što je rezultiralo njegovom prednošću.

Naime, žiri je devojci iz Svetlaninog tima dao četiri glasa, dok je Daniela nagradio sa pet tastera.

Ono što je najvažnija oba takmičlara imala su veliku podršku u čuvenoj sobi emocija te su Voja Nedeljković i Saša Popović sa njima proćaskali.

-Tu je Danielu u podršci jedna devojka koja se takmičila- rekao je voditelj, a Popovića je zanimalo šta se desilo pa ona više nije u takmičenju.

-Bila sam u prvom krugu ali sam ispala, tada sam bila plava (smeh)- našalila se takmičarova podrška.

Nakon malo šale, došao je i onaj teži deo, bar za takmičare, a to je komentarisanje stručnog žirija.

-Ja sam u poslednjem trenutku dala Danielu glas zato što sam sa jedne strane videla da ima dva glasa, ovu drugu stranu uopšte nisam osmotrila. I smatram da je dečku mesto u baražu. Sve pohvale za ideju i matricu. Može mnogo bolje, a što se Vanje tiče, ti imaš 19 godina i znaš da pevaš, ja nemam ništa protiv narodne muzike, izvodi je i moja majka. Ali jako mi je teško da prihvatim da osoba koja ima devetnaest godina energetski dođe i predstavi se kao da je došla moja mama da peva. Iz tebe mroa da vrca najvedrija energija na svetu, osmeh. Prva pesma je bila okej, druga pesma mi se nije dopala- objasnila je Marija, a kako bi stala u zaštitu takmičarke odmah se umešala Ceca.

-Pročačkaj uši! Ustala si nadrndana, pričaš o njenoj energiji, treba da ocenjuješ kako peva!- bunila se Svetlana.

Potencijalnu raspravu odmah je prekinuo Saša Popović koji se prisetio jedne anegdote sa Lepom Brenom.

-Ja sam Lepu Brenu doveo u orkestar kada je imala devetnaest godina i kada sam je pitao šta ona peva, rekla je Tinu Tarner i slično. Odmah sam joj rekao da će da nauči narodnjake i prva pesma koju je morala da nauči je ova pesma od Vere Ivković- ispričao je Popović, a Ceca je sve vreme tvrdila da glasovima nije uopšte zadovoljna.

Sa Marijom se u potpunosti usaglasio Mili, dok je Bekuta rešila da im kontrira.

-Isto smatram da je ova devojka trebala da ide direktno zato što su ovo pesme, pogotovo prva, koje su standard. Na tim standardima se uči!

S obzirom da je Šerifovićeva i dalje tvrdila da ovo nije adekvatan repertoar iako je veliki ljubitelj i takve vrste muzike, Popović je rešio da izbegne njenu i Cecinu raspravu i prebacio na šalu.

-Ceca daje pesme iz doba kada je rođena (smeh)- našalio se Sale.

-Vi ste danas krivo nasađeni, plakaćeš posle! Suze će da liju- nastavila je Ražnatovićeva.

Razumevanja za Marijin komentar imala je Snežana Đurišić koja ipak nije krila oduševljenje talentom mlade Vanje za koju smatra da je sjajan vokal.

Viki Miljković se prisetila da je Cecina takmičarka i u prethodnom krugu izazvala lavinu reakcija, ali joj dala vetar u leđa i podršku da nastavi da peva ovakve pesme.

Nakon Violete došao je red da svoj sud da i Đorđe David koji se ovoga puta fokusirao na pevanje momka iz Bosančevog tima.

-Ovo je pesma koja je negde moj milje, ali na tim visokim delovima gde je trebalo da bude režanja imao si ga i to pohvaljujem- istakao je roker tvrdeći da je Vanja saliveno pevala.

Na samom kraju nezadovoljstvo glasanjem nije uspeo da sakrije ni Bosanac smatrajući da je njegov kandidat zaslužio svih šest glasova.

-On je bio odličan kao što su svi rekli! Voleo bih da si imao tri glasa jer u baražu lakše prođu sa tri nego sa pet glasova. Što se Marijinog, Aninog, Milijevog i Snežinog izlaganja tiče potpuno se slažem, moj kandidat je bio daleko bolji– nasmejao je Boske sve dok je Popović pokušavao da ga prekine.

-Ugasite mu mikrofon!- nastavljao je Stojković i nasmejao sve u studiju

Na samom kraju i Ceca je dobila reč koja je tvrdila da je izuzetno ljuta i uvređena s obzirom da su Marija i Mili njenu takmičarki oštetili komentarima.

-Ja da se pitam rekao bih da je rezultat pet prema četiri ali za Cecinu takmičarku. Danijel je napredovao mnogo u odnosu na prvi krug- zaključio je Saša.

Slavica Angelova i Igor Knežević - (25. 03.)
Još jedan duel koji je večeras izazvao lavinu komentara je duel Slavice Angelove iz tima Đorđa Davida i Igora Kneževića koji ove sezone brani boje tima Snežane Đurišić.

Iako su oba takmičara izuzetno talentovana žiri je ovoga puta presudio u korist momka iz Snežaninog tima, koji je briljirao sa svih šest glasova, dok se devojka iz Makedonije izborila za četiri tastera.

-Igor Knežević, dvadeset i četiri godine, iz Žablja, takmičio se u „Zvezdama Granda“ u sezoni 2010/11, imao je samo dvanaest godina. Bio je ljubimac nacije, sećam se toga- otkrio je Saša Popović ne krijući oduševljenje što ga danas iz bekstejdža podržava ćerkica Gabrijela koja je osvojila sve simpatije celog studija.

-Ovo uopšte nije realno, trebalo je da bude pet prema šest. Momak je pevao jako lepo, ali mislim da je Slavica totalno oštećena! Nije dobila dovoljno glasova! Mene zaista zanima zašto ona nije bila za šest, pa po svim parametrima je bila fenomenalna- pobunila se Viki Miljković na samom početku.

Iako je i Igoru i Slavici dala glasove podrške, prva je želela da da objašnjenje Marija Šerifović.

-Evo ovako ja sam devojci dala glas jer bi bilo sumanuto da joj nisam dala zbog svega što je večeras pokazala, ali druga pesma nije bila dobra. Umorila si se i izabrala dve preteške pesme, mada možda je ovo više priča za Đoleta. Sva snaga ti je ispala u prvoj pesmi. I ti se svađaš dok pevaš, nemoj da se svađaš, to je ljubavna pesma, razumeš? Što se drugog kandidata tiče, otpevao je prvu pesmu jako dobro, a druga korektna, ali sve skupa mislim da zaslužujete glasove- objasnila je Marija.

Pohvale na račun Đoletovog kandidata stigle su od Cece koja je smatrala da je ovoga puta Slavica zaista oštećena.

Niz konstruktivnih saveta usledio je i od Bosanca, posebno na račun pevanja Slavice Angelove.

-Da li si se ispucala, istrošila na prvoj pesmi, a u drugoj da će proći, nije uspelo. Ja obrazlažem moje neglasanje, što se Igora tiče prva pesma je bila odlična, a druga još bolja- rekao je Boske i udelio mu i nekoliko kritika, nakon čega su Igor i njegova mentorka Snežana zajedno zapevali.

S obzirom da je numeru koju je izvodio Snežin takmičar komponovao Saša Popović rešio je da se suprotstavi Bosančevom mišljenju i kritikama, naravno u šali.

Članica žirija koja poput Bosanca nije dala Slavici glas bila je Ana Bekuta te je usledilo i njeno objašnjenje.

-Od obe pesme jedino si dobro otpevala samo refren prve. Strofe nisu bile dobre i htela sam da ti skrenem pažnju, jedva si čekala refren i one visine. I molim da se iz našeg rečnika izbaci reč da su kandidati oštećeni- rekla je pevačica i pohvalila Igora.

Na samom kraju reč du dobili i mentori, a Đorđe David se ovoga puta usaglasio sa kolegama kada je reč o drugoj pesmi.

-Tačno je da je nestalo snage u drugoj pesmi, toga smo se i plašili da će da se desi, ali nema veze. Znam da ćeš u baražu to pokidati, ali moram da kažem ko je sve dobijao pet glasova, ovo je sramota! Za tebe takvu pevačicu, ti si majstore ovde ozbiljno oštećena što se tiče glasova. Trebala si bar pet glasova da imaš- poručio joj je roker, a svoj stav iznela je i Sneža.

-Nećemo ići na to da li je Bosanac u pravu, stariji je pa neka bude u pravu. Čestitam Igore, idemo dalje i ispravićemo ono što nije dobro.

Adna Svraka i Sanja Terzić - (25. 03.)
Večeras su u najgledanijem muzičkom šou na ovim prostorima kao treći par držeći se za ruke i pružajući jedan drugoj podršku, nastupile dvadesetogodišnja Adna Svraka koja dolazi iz Sarajeva i u timu je kod Viki Miljković i njena vršnjakinja, Užičanka Sanja Terzić koja je u timu kod Svetlane Cece Ražnatović.

Prva pesma koju je Adna večeras zapevala bila je „Jesen u meni“, a Sanja je pevala „Vratiću se tamo“ od članice stručnog žirija Snežane Đurišić.

Dve dame su iz bekstejdža tokom nastupa podržavali njihovi najbliži: Adnu momak, a Sanju roditelji.

Sledeće dve numere koje su izvodile ove mlade devojke bile su: „Bosnom behar probeharao“ koju je pevala Adna i „Cipelice“ koju je zapevala Terzićeva.

Ovog puta prvi je glasao Mili koji je dao glas za obe kandidatkinje, dok je sledeći glasao Đorđe David koji je prednost dao Sanji. Duel se završio tako što su obe takmičarke otišle u baraž sa četiri glasa. Jedina članica žirija koja nije dala ni jedan glas ovog puta bila je Marija Šerifović, pa je upravo ona prva komentarisala ovaj takmičarski par.

–Ovako, Adnina prva pesam je još i bila đene, đene. Sve je bilo ravno, bez ijednog pop ukrasa koji u toj pesmi postoji. Dake, ni jedan nisi otpevala. Ta pesma se tako ne peva. U drugoj pesmi mi se nisi dopala. Dve muške pesme, nemam sa tim problem, ali mislim da si mogla mnogo pametnije da biraš. Drugoj devojci nisam dala glas jer zvuči kao da je pevala do sedam jutros. Pred kraj druge pesme si počela da krčiš. Ovu drugu pesmu ni ne znam, ali dobro. Ima li narodnjaka iz ovog milenijuma? – pitala se Marija i objasnila svoju odluku, a nakon nje reč je dobio Mili.

–Dao sam glasove, kadidatkinja broj jedan izgleda super, glas joj je moćan. Ove fraze koje su stvarno svojstvene pop muzici nisu izašle, ali ni to nije bio problem. Bila si izvan i jedne i druge pesme. Kada dođete ovde morate da zaboravite na sve što se dešava, uđu u pesmu i ne izbace emociju, to je najveća šteta – započeo je Mili svoje izlaganje, a onda ga je u jednom trenutku prekinula Marija:

–Ljudi vi želite da kažete da je Adna Svraka koja ima četiri glasa i njeno znaje isto i isto nagrađeno kao i Slavica Angelova (prehodni takmičarski par)? Da li ste vi zaista normalni? – pitala je pevačica svoje kolege i nastavila:

-Šta hoćeš da kažeš, ne razumem – pitala je Viki Mariju koja joj je odgovorila:

–Hoću da kažem da ne može da se kaže da je devojka bila za bolje, za prolaz jer nije! Mili je rekao da treba da prođe dalje, a to nije tačno.

–Šta pisac hoće da kaže? Ništa te ne razumem – opet je pitala Viki.

–Hoću da kažem da devojka treba da bude isto kvalifikovana kao i kandidatkinja u prethodnom paru – objasnila je Marija.

Viki je začuđeno gledala pevačicu što je Šerifovićevu izrevolitralo pa joj ju je pitala:

–Viki šta ne razumeš, hoćeš na engleskom? Devojko ti si u američkom vremenu. Nije devojka pevala i nije za direktan prolaz! To je odgovor Miliju na njegovu konstatciju – zaključila je Marija, nakon čega je Mili nastavio sa komentarisanjrem:

–Druga kandidatkinja je samo u jednom momentu od mene dobila glas. To je kada se otvorila gore na refrenu. Tada ti je bio jedan divan, okrugao glasa prijatan za slušanje. „Cipelice“ neću da komentarišem – našalio se Mili, a onda je Snežana Đurišić dodala:

–Šta treba da peva devojka njenih godina nego te „Cipelice“? Šta je sa vama ljudi? – pitala je Snežana i iznela svoj sud.

-Kandidatkinja broj jedan, mislim da Parni valjak nije repertoar za tebe. Druga pesma je bila bolja. Četri glasa su sasvim u redu. Druga kandidatkinja nije čula moje savete na probi. Obema vam želim sreću u baražu.

Sledeći je komentarisao Bosanac:

–Mislim da se ovde jedna stvar provlači. Prva ima dobru boju glasa, ali nema ni kod jedne interpretacije, ovo je puko izbacivanje nekih tonova koji ne znače ništa. Kandidatkinja broj jedan mi je bila bolja, nekako je bilo sređenije, a i ti si iz mog rodnog Sarajeva. Što se tiče prve kandidatkinje ono što je Sneža rekla je čula od mene, druga pesma nema blage veze. Da je tako Ceca pevala ne bi snimala tamo gde sam ja bio urednik– rekao je Bosanac, a Ceca ga je upitala:

-Aman čoveče, odakle si ti više?

–Iz Jugoslavije – odgovorio je harmonikaš.

-Pa gde si rođen prijatelju? – pitala je pevačica.

–U Sarajevu.

Ana Bekuta bila je veoma kratka ovog puta.

–Sve su već rekli – rekla je kratko pevačica, a onda je kandidatkinje komentarisao Đorđe David.

–Za sada još dajem sebi pravo da nagrađujem ono što je talenat. Prvi kandidat ima ozbiljan vokal, druga me je zabavila sa tim programom iako to nije moja muzika.

-Adna ima svoj fazon, meni se to kod nje sviđa. Ona donosi pesme na svoj način, druga devojka je lutka i bila mi je super – rekla je Adnina mentorka Viki, a završnu reč imala je Ceca.

–Nezadovoljna sam, Sanja pevaj prvu pesmu u baražu. „Cipelice“ je nezgodna za izvođenje uživo zbog uzimanja vazduha, to moje kolege znaju. Ona je mlada da bi znala da kalkuliše, ali će naučiti vremenom.

Aleksa Lalović i Željko Trbojević - (25. 03.)
Večeras su četvrti par u „Zvezdama Granda“ činila dva talentovana mladića, Aleksa Lalović (26) iz Zrenjanina koji je u timu kod Snežane Đurišić i Željko Trbojević (33) koji je u timu kod Aleksandra Milića Milija. Aleksa dolazi iz Zrenjanina dok Željko živi u Engleskoj.

Lalović je večeras pevao „To je žena mojih snova“ i „Odlaziš od mene“, a podršku su mu tokom nastupa pružile majka i devojka i već nakon prve pesme imao je četiri glasa. Željko je pevao „Nekako s proljeća“ i „Pekar, lekar, apotekar“, rok pesme kao što smo to od njega do sada i navikli, a u podršci su mu bili supriga, dva sina i ćerka. Nakon izvođenja prve pesme Željko je dobio jedan glas.

Ovaj nastup završio se sa šest glasova za Aleksu koji je direktno prošao u sledeći krug, dok je Željko dobio pet glasova i otišao u baraž. Za njega ovog puta nije glasao Đorđe David, pa je upravo on imao priliku da prvi obrazloži svoju odluku.

–Vrlo je jednostavno, razlika je na strani kandidata broj jedan. On je toliko milozvučan, tačan i mogu da mu kažem samo bravo. Napravio sam ovu razliku zbog druge pesme. Jurio si se sa tempom i ritmom. Bilo je mnogo falša, rok mora da se peva. Ti si iz Hrvatske, ne moramo da govorimo šta su Hrvati dali rok muzici – objasnio je roker, a potpuno drugačije mišljenje je imala Ceca Ražnatović:

–Uopšte se ne slažem sa tobom, kandidat broj jedan mi se jako dopao. Bilo je emotivno i lepo, imaš kristalno čist glas. Drugi kandidat je bio odličan i dao nam je onu energiju na koju smo navikli.

Marija se složila sa Cecom.

-Kandidat broj jedan je odlično izabrao prvu pesmu, druga možda i nije morala. Kandidat broj dva je bio odličan i interesantan, ne znam koliko možeš da napreduješ i daješ više i više -rekle je Šerifovićeva.

Ana Bekuta udelila je savet kandidatima i otkrila šta im zamera.

–Aleksa sjajno, perfektno, ali imam jednu zamerku. Nema više gledanja u pod, moraš da se obraćaš nama, znam da ti treba koncentracija, ali moraš nama da pevaš. Željko ti si što se mene tiče bio perfektan večeras – rekla je pevačica, a na sličan način kandidate je prokomentarisao i Bosanac.

-Prvi kandidat, Boga mi je bio jako dobar. Slažem se sa Anom za ovu zamerku koju ti je dala. Druga pesma je promašaj i moraš da nas šarmiraš. Drugi kandidat, Englez, moram da kažem da sam očekivao da odvali prvu pesmu. To je jedan sarajevski šmek, a ti si bio ravan brate! Suviše si počeo da kalkulišeš, a taj šmek se izgubio. Bili ste jako dobri – rekao je on.

Viki je ovog puta bila kratka pri komentarisanju kandidata.

–Mrzim kad me pitaš na kraju, kada već svi sve kažu. Sve je već rečeno. Bili su slični, imali su po jednu dobru i jednu lošu pesmu, eto – rekla je pevačica kratko.

-Ne slažem se a Viki, čestitam Aleksi. Ova primedba da gledaš u pod je možda i na moj račun jer sam ih savetovala da se koncentrišu pa markar gledali u pod – objasnila je Aleksaina mentorka, Snežana.

–Željko, to što si ti pokazao na sceni je tačno ono što mi tražimo u ovom šou. Nadan se da ćeš proći dalje jer to što ti nudiš je ono što nam ovde treba – rekao je svom kandidatu Mili.

Almin Džanković i Alina Juhart - (25. 03.)
U petom po redu duleu ove večeri našli su se Almin Džanković iz Sarajeva i Alina Juhart iz Slovenije. Sigurni i spremni izlašli su na Grandovu scenu da pokažu svoj talenat i to koliko su napredovali u radu sa mentorima.

Almin je za ovo pojavljivanje odabrao numere „Kad ljubav zakasni“ i „Pitaju me pitaju“ dok se Alina predstavila pesmama „Bog i batina“ i „Moj očka ima konjička dva“. Odabirom druge pesme takmičarka je ispunila želju Draganu Stojkoviću Bosancu koji je u prethodnom krugu zamerio što baš tu numeru nije pevala.

Kako je nastup odmicao, tako su se samo nizali glasovi žirija. Alina se potrudila i da vizuleno dočara pesme koje je pevala, pa je tako u prvoj numeri oduševila Sašu Popovića koji je odmah ustao i učestvovao u nastupu, dok je drugom razigrala i nasmejala sve u žiriju.

Ovaj duel se završio u korist takmičara broj jedan koji je dobio pet glasova, dok je Alina dobila samo glas manje od njega i oboje će večeras ponovo pevati u baražu.

-Ovde u žiriju imamo konjička tri, hajde prvo konjička jedan bez kose neka kaže – rekao je Popović prozivajući Aleksandra Milića Milija da iznese svoj komentar.

-Meni je ovo bilo dobro, moram da kažem da ja od kandidata broj jedan očekujem mnogo više. Ne znam šta se desilo, nešto ti je sa glasom jako čudno, to nismo navikli od tebe, ali si jako dobar takmičar. Alina ti si šou, ja sam glasao za to i meni je šou mnogo važniji – rekao je Mili.

Viki Miljković se iznenadila što je dobila reč već na početku od Popovića, obzirom da se do sada žalila da uvek poslednja govori.

-Hvala Bogu da me nisi pitao na kraju. Alina, dopao mi se tvoj izbor pesama, večeras si bila vesela i pozitivna, mislim da si počela da se pronalaziš i da tražiš svoj pravac. Jako lepo si obučena, ovom drugom pesmom si poslala i lepu poruku. Što se tiče Almina, složila bih se sa Milijem, mislim da ti se nešto dešava sa glasom – dodala je Viki.

-Alina, kako rekoše za šou si ti dobra i to su eto četiri glasa, ja pre svega slušam pevanje. Ti si više bila rep, ja očekujem neko konkretnije pevanje, glasovi su realno stanje. Almine, kao da su dve pesme pevala dva čoveka. Dobio si glas, ali vodi računa, da je četrti krug ne bi dobio glas od mene, bilo je falša, a zvučalo je i malo neuvežbano – kazala je Snežana Đurišić.

Ana Bekuta je na samom početku izlaganja obrazložila zbog čega nije dala glas prvom takmičaru, pa je uputila nekoliko kritika i saveta.

-Almine, da sam ti ja dala glas, dobio bi šesticu, a nisi bio za šest glasova, zato nisam glasala. Nisi nešto bio u elementu, nije ovo tvoje veče. Što se Aline tiče, vredna si, čuo se u pesmi uložen tud i vidi se da ste razmišljale o svemu. Ti si dobra za šou, ta tačka koju si ti izvela je bila večeras baš kako treba – rekla je Bekuta.

Nakon ovog izlaganja Saša i Snežana su ušli u jednu raspravu. Naime, Popović je upitao pevačicu da li bi dala glas da se na sceni pojavio Nući, Vojaž ili Buba Koreli, a ona ne odgovorila odrično.

Iako je on predložio Alini da peva drugu pesmu, Bosanac joj večeras nije dao glas, a to je iznenadilo mnoge. Harmonikaš je u svom izlaganju izneo nekoliko zamerki na račun oba takmičara.

-Prvi kadidat bilo je dovoljno da se za Sarajevo da jedan glas. Boga mi jedva, znaš kako slabo svetli da nema dalje. Ja ne gledam šta se radi unutar glasanja, nego glasam sam, ti si pevao samo u nagoveštajima, biće, a neće biti. Alina, ti jesi divna i sve to, ali se meni više sviđa Ceca –rekao je on, ali mu je Alina odmah odgovorila:

-Rekli ste prošli put da ako pevam očka da ću proći kao brzi voz. Ne znam gde je sada taj brzi voz? Ali ja znam da mi niste dali glas da bi je pevala ponovo – rekla je Alina, a Bosanac je nastavio:

-Bez obzira na što si ti dobra za šou i što si potrebna ovde u ovoj gunguli, mora se i konjička pevati tačno. Onog momenta kada pustiš glas ti sve zabrljaš, ona prva pesma je bila dobra. Ovo je tebi samo znak za dalje, čestitam ti za trud – zaključio je on, ali se Ceca umešala:

-Bar da ja tebi zahvalim da si nam dao glas, nego ovako. Kakav si to čovek, nikakav!

Dorđe David je ostao pri svom stavu iz prošle emisije, pa je još jednom podvukao da je ovo 21. vek i da je Alina kao takva potreba ne samo „Zvezdama Granda“ nego i čitavoj muzičkoj sceni.

Ceca je na kraju pohvalila svoju takmičarku na svemu što je prikazala večeras, ali se Bosanac odmah umešao.

-Alina se trudi da savlada naš jezik i trudi se baš oko nastupa i vežbanja. Vredna si, ti si pravi šomen, ne očekujemo da izađeš ovde i da pevač kao Pavaroti. Ti si super i Zvezde Granda to tolerišu – kazala je Ceca.

-O čemi vi pričate? Kakvo tolerisanje? Mi cenimo i pevanje i glas i stas. Pevanje je loše i nema nikakve veze ni sa pričom jednom, ni sa pričom drugom, pustimo to. Alina se ovde nama predstavila kao cura, ja je gledam i ocenjujem kao curu i njeno pevanje. Hoću da kažem da treba da gledamo ono što pred sobom vidimo – kazao je Bosanac, a Ceca je odgovorila:

-Ona je devojka koja nama donosi performans ovde i to podržava ono što piše tamo, a piše Zvezde Granda. Ja nisam shvatila što se Bosanac pobunio – zaključila je Alinina metorka.

Ivona Damjanović i Danijel Ajetović - (25. 03.)
Mladi i talentovani takmičari Ivona Damjanović i Danijel Ajetović večeras su pokazali zbog čega su stigli do trećeg kruga najpopularnijeg takmičenja na Balkanu „Zvezde Granda“.

Za ovo pojavljivanje takmičarka iz tima Ane Bekute odabrala je pesme „I da mogu“ i „Sat što kasni“, dok je Milijev kandidat odabrao numere „Sunce brže zađi“ i „Moje bivše žene“.

Kako su pesme odmicale, tako su oni bili sve sigurniji i bolji u pevanju, a tome svedoči i broj glasova koji su na kraju dobili. Pokazali su nam da su vodili računa i o scenskom nastupu, pa žiri nije zao da li pre da ih gleda ili sluša.

Ivona i Danijel su osvojili maksimalnih dvanaest glasova i oboje su se dikrektno plasirali u naredni krug takmičenja.

Nesvakidašnja scena se dogodila kada je Saša Popović saopštio odluku da oboje odmah prolaze dalje. Naime, takmičari su čestitali jedno drugom, a onda su krenuli sa scene bez da su čuli jedan komenar od članova žirija.

Kada je ovo video, Popović je ostao u čudu, pa je odmah odreagovao:

-Ejj! Pa gde ćete vas dvoje? – upitao je kreativni direktor Granda, a oni su se odmah vratili nazad.

Nakon toga je nastao pravi žamor među članovima žirija, a Marija je imala jednu poruku za Danijela i Ivonu.

-Bolje im je da idu odmah, neka idu – rekla je ona.

Na kraju je Saša prelomio, pa je uz još par reči ispratio mlade takmičare sa scene.

-Dobro, onda idite, bili ste super. Doviđenja!

Branka Sokolovska i Marija Previšić - (25. 03.)
Takmičarke Branka Sokolovska i Marija Previšić nisu briljirale večeras na sceni, a slab nastup koštao je prvu kandidatkinju direktnog odlaska kući. Iako je bilo polemike među žirijem da je možda trebalo da joj daju glas pa da ode u baraž to se ipak nije desilo i kandidatkinja iz tima Viki Miljković je završila takmičenje u trećem krugu. Ona je izvela pesme „Ima moje“ od Jelene Tomašević i „To mi nije trebalo“ od Dona Ares.

Nešto bolje je prošla druga takmičarka koju je pripremao Dragan Stojković Bosanac koja je u poslednjem trenutku uspela da prikupi 4 glasa i tako obezbedi mesto u neizvesnom baražu. Ona se na sceni u trećem krugu predstavila pesmama „Kao moja mati“ od Zdravka Čolića i „Daj šta daš“ od Jelen Rozge.

Prva se javila za reč Marija Šerifović koja je istakla da je dala blagu prednost drugoj kandiadtkinji.

-Sve skupa molila sam boga da se ovo što pre završi. Jedan haos, sklad nesklada, tok energije je stao kao matriks. Baš se nešto loše dogodilo. Branka, to je bio zločin šta si uradila pesmi. Kandidatkinja broj dva, prva pesma je bila lepa, u drugoj se nisi složila i to su pesme koje subjektivno traju 7 minuta! Nikako da se završe. To je sve jedna ravna situacija. Generalno ovo je bio jedan par koji nije bio ugodan i prijatan – iznela je svoje mišljenje Marija.

Ceca Ražnatović je istakla da prva takmičarka nije zaslužila samo dva glasa i pitala se da li je to greška u glasanju.

-Imali smo mi i prethodne kandidate koji su puno grešili pa smo im davali šansu za baraž – rekla je Ceca.

Njeno izlaganje Marija je prekinula naglasivši da se i jednom njenom kandidatu isto to dogodilo pa da nije ništa komentarisala. Ceca je rekla da joj je žao što se takve stvari dešavaju i složila se sa Marijinim mišljenjem i nije imala ništa da doda.

Druga pesma prve kandidatkinje dopala se Đorđu Davidu zbog čega joj je dao svoj glas.

-Tu si mi nešto živnula. Smatram da ti je trebalo dati šansu da ideš u baraž jer druga kandidatkinja kako je peval ai kretala se na sceni nigde se nije pomerila od nastupa u drugom krugu. To što si ti uradila, to je školska priredba. Šokiran sam glasanjem, mislim da je ‘ladno trebalo da se da treći glas prvoj kandidatkinji – rekao je Đorđe.

Snežana Đurišić se složila sa Cecom i Đorđem, ali je istakla da ni jedna ni druga takmičarka nisu zadovoljile kriterijume trećeg kruga takmičenja.

Marija je negodovala, pa se Viki MIljković umešala u debatu:

-Ti si prva Marija pravila problem, zašto se sad pitaš, ti si odavde skakala kada tvoj kandidat nije dobio tri glasa – rekla joj je Viki, na šta Marija nije ostala nema:

-Ali moj kandidat nije pevao za ispadanje što se u emisiji čulo.

Snežana je uspela da dođe do reči istakavši da kod prve takmičarke nastup nije bio uopšte dobar, dok je kod druge pohvalila izvođenje prve pesme.

-Ali je zato druga pesma bila totalni promašaj – rekla je Snežana i upitala zašto se takmičarke odlučuju da izvode pesme Zdravka Čolića kada ima toliko pesama ženskih vokala.

Ana Bekuta prepoznala je da se Branka profesionalno bavi muzikom pa joj je dala konstruktivnu kritiku.

-Nisi naučila da razdvojiš kako ide narodna a kako se peva zabavna miuzika. Tako smo videli odnosno čula sam da u pesmi „Ime moje“ koristiš previše narodnjačkih ukrasa koji tu ne idu nikako. NIje bio koncentracije. I druga pesma je na isti fazon otpevana – rekla je Bekuta i potom pohvalila nastup druge takmičarke.

Da su oba nastupa bila loša smatrao je i Aleksandar Milić Mili.

-Apsolutno se ne slažem da mi imamo neka tri set-apa. Možemo nekog da izbacimo, da ga pošaljemo u baraž ili da direktno prođe. Mi moramo sva tri set-apa da koristimo. To što mi stavljamo pod tragediju kad neko ispadne, to znači da smi mi izravnali njega sa nekim ko je sebi obezbedio baraž. Meni je to nepravedno – naglasio je Mili i rekao da misli da treba i da izbaciju kandidate.

-Ovo je takmičenje, ispao si, idi kući – poručio je Mili.

Kao i obično završnu reč imali su mentori. Dragan Stojković Bosanac odgovorio je na Snežaninu primedbu o izboru pesama:

-Zašto je izabrala prvu pesmu od Zdravka Čolića. Ima milion primera. Evo jedan: „Mila majko, šalji me navodu“ peva je Himzo Polovina i to je bila hit pesma u to vreme i danas se peva. Da li je to predrasuda ili nije, bitno je da si ti to donela i otpevala i to je okej – rekao je Bosanac i poželeo sreću svojoj takmičarki u baražu.

Mentor kandidatkinje koja je ispala Viki Miljković složila se da nastup nije bio dobar:

-Evidentno je da se desio pad energije. Branki sam govorila i na probi da zgazi malo i da energiju, to mora da postoji što prodire do publike, ali to se nije desilo večeras. Ali mislim da Branka nije zaslućila samo 2 glasa – poručila je Viki.

Senad Kadrijević i Maja Jevtić - (25. 03.)
Poslednji su večeras nastupili Senad Kadrijević iz tima Cece Ražnatović i Maja Jevtić kojoj je mentor Marija Šerifović. Kandidat je izveo pesme „Bilo čija“ od Muharema Serbezovskog i Đanijev hit „Da li znaš“ osovojivši 4 glasa, dok je takmičarka za nastup u trećem krugu odabrala numere „Kiše“ od Snežane Đurišić i „Imam pesmu da vam pevam“ od Lepe Brene za šta ja nagrađena ovacijama žirija i maksimalnim brojem glasova.

-Za ovih 7 godina nisam video da se Marija toliko uzbudila – prokomentarisao je reakciju Marijine mentorke Saša Popović, a Šerifovićeva je objasnila.

-Ovo je bila borba, nisam videla da je dobila 6 u prvoj pesmi, a znala sam šta je druga pesma, rekla sam sebi: jao sad kad krenu da se gase tasteri, sad ću da se ubijem. A ona… Pevaj bre, pevaj ko da sutra ne postoji, bravo – rekla je Marija, a potom prokomentarisala da je mnogo zabolela glava.

Među onima koji su bili gotovo iznenađeni sjajnim nastupom druge takmičarke bila je i Viki Miljković:

-Nisam te toliko registrovala da tako dobor pevaš kao što si večeras pevala. Bravo! Marija, ovo ti je najbolji pevač – poručila je Viki drugoj takmičarki, a Snežana Đurišić je objasnila svoj stav:

-Umorili smo se ne zato što si pevala loše i usiljeno nego što smo videli kako se i na koji način boriš. Alal ti vera, izborila si se sa teškim programom. Svaka ti čast – rekla je Snežana drugoj takmičarki, a prvom kandidatu je poručila da je prvu pesmu otpevao usput ali i da je drugu doneo kako treba zbog čega mu je dala glas.

Dragan Stojković Bosanac bio je mišljenja da su dobra oba kandidata, s tim što je takmičarka 3 koplja bolja. On se obratio i prvom kandidatu pred kojim je baraž:

-To što se priča o ciganskoj duši, ti malo duše imaš, to ništa nije valjalo. U drugoj pesmi kao da je moj Bosanac polupijan pevao pod nekom šatrom još pijanijim gostima. Ti si naš Beograđanin, moj Beograđanin – poručio je Bosanac, na šta se Đorđe David grohotom nasmejao, pa je Boske morao da reaguje:

-Ja sam predratni Beograđanin. Do 1999. sam patio jer su mi svi govorili da su predratni Beograđani, pre Drugog svetskog rata. Kad su te ’99 pukoše ovi, u ovom jadu ako ništa drugo ja postadoh predratni Beograđanin – rekao je Boske i potom pohvalio nastup druge kandidatkinje i istakao da je i sam izvodio numeru koju je pevala, na šta se uključio Popović.

-I ja sam drugu pesmu svirao na hiljadu koncerata, samo da se zna – poručio je Popović jer je takmičarka pevala Breninu pesmu.

-„Kiše“ su starije od ove Brenine pesme – poručila je Snežana da se zna.

Da je savršena energija ključ svega poručio je Aleksandar Milić Mili.

-Sa tom tvojom energijom nebo se otvorilo. Pustila si glas kao što to pravi pevači pevaju. Svaka ti čast, jedva čekam tvoj nastup u četvrtom krugu – rekao je Mili.

Ana Bekuta je istakla da se čuje nerad kod prvog pevača i da peva na kafanski način, a takičarki je poručila da je sada videla kako treba i da nastavi tim putem.

Đorđe David je smatrao da je prvi takmiar možda mogao da dobije još jedan glas, a onda otkrio čime ga je kupila druga takmičarka.

-Kada su rešila da u drugoj pesmi repila da uđeš u totalni fajt, čak i da ogrebeš grlo ako treba pokazuje tvoju rešenost. Svaka čast! – poručio je Đorđe.

Na kraju su reč imali mentori. Ceca Ražnatović je poručila svom kandidatu da ne može da peva sebi za dušu već da se obrati publici i da mu se veruje, a na kraju je Marija Šerifović poslala poruku svojoj kandidatkinji:

-Od svih mojih kandidata ti si me ponajviše iznenadila – priznala je Marija.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: Igor Knežević, Aleksa Lalović, Ivona Damjanović, Danijel Ajetović, Maja Jevtić, Vanja Nešković, Slavica Angelova, Adna Svraka, Sanja Terzić, Željko Trbojević, Alina Juhart, Marija Previšić.

Komentari: