U emisiji pred nama očekuje nas i mnogo nerazumevanja, a reč koja je izazvala spor bio je izraz „zabraniti“ i to kako se ona pravilno akcentuje kako bi bila razumljiva svima.

Dejan Dačević i Amir Duraković - (11. 03.)
Priliku da otvore emisiju i probiju led večeras su imali Dejan Dačević i Amir Duraković koji su odmerili muzičke snage u pravom muškom duelu koji se odigrao na Grandovoj sceni.

Marijin takmičar, Dejan predstavio se pesmama „Nisam te ponizio“ i „Prokleta je violina“, dok je kandidat od Viki Miljković odabrao numere „Bez tebe je gorko vino“ i „Kafanica laganica“, a žiri je presudio da su bili podjednako dobri i nagradio ih sa po šest glasova.

Dok je Viki odmah izašla na scenu da čestita svom pulenu, Marija je želela da sačeka konačnu odluku Saše Popovića koji je bez oklevanja rekao kako obojica prolaze direktno dalje što je ispraćeno gromoglasnim aplauzom.

– Oba kandidata su dobra, lepo su nas zabavili. Kandidat broj dva vidni napredak i čestitam tebi i tvom mentoru– pohvalila ih je Snežana sa čim se složio i ostatak žirija.

Đorđe David istakao je kako bi voleo da se na kraju sezone puste momenti iz „zverinjaka“ koje publika nema prilike da čuje, na šta su se ostali sa osmehom pobunili kako to ne bi bilo dobro.

– Obojica ste bili veseli, trudili ste se, ne bih stavljala na tas ko je bio bolji, želim vam sreću– kratka je bila Ceca što je potvrdio i Mili iako je Saša očekivao da će imati neki dodatak na pohvale koje se nižu.

– Dobri dečaci, moram da kažem imaju malo problema sa uzimanjem vazduha, anročito momak broj dva jer tebi mentorka ne ume da objasni gde treba da uzmeš vazduh, šalim se za mentorku, ali imaš problema što sve pevaš iz jednog daha– objasnila je Ana Bekuta, dok je Bosanac u svom stilu obojicu posavetovao.

– Ja bih pohvalio obojicu, prvom bih samo dao savet da ne peva više strofe nego samo refrene. Što se tiče drugog kandidata isto da nastojiš da izbegneš reči koje se završavaju na i jer ih pevaš na e, dobio si glas samo zbog Duška Kuliša- jasan je Boske.

Mentorke su istake kako su zadovoljne nastupima svojih kandidata koji su pokazali napredak u odnosu na prethodni krug, a onda se u poslednjem trenutku desio neočekivani obrt kada je Saša Popovič rekao da če ipak biti preglasavanja.

– E dobro ipak ćemo preglasavnje, molim vas stanite jedan pored drugog, ne može to. Sada ćemo ići na preglasavanje koje kažu da obojica idu dalje– našalio se Popović.

Dušan Vukadinović i Sanela Hasić - (11. 03.)
Nakon bure u javnosti koja je nastala zbog optužbi Dušana Vukadinovića da je Snežana Đurišić navodno tražila mito u „Zvezdama Granda“, mnogi su željno iščekivali da vide šta se zapravo desilo u njegovom poslednjem pojavljivanju u takmičenju kada je i ispao.

On se u trećem krugu našao u duelu sa Sanelom Hasić, takmičarkom iz tima Cece Ražnatović, ali je talentovana devojka bila ubedljivo bolja.

Sanela se inače predstavila se pesmama „Tvoj pogled“ i „Treba mi neko“, dok je Snežanin takmičar odabrao numere „Ti za ljubav nisi rođena“ i „I tebe sam sit kafano“, a žiri je presudio 6:3 u korist Hasićeve.

Marija Šerifović je prva dala svoj sud i pohvalila Sanelu da je bila odlična, dok je Dušanu poručila da nije bio dobar, sa čim su se složili i ostali članovi žirija.

– Sanela, top! Samo nastavi da radiš na tom pevanju, ti si vrh. Bravo, mačko– rekao je Aleksandar Milić Mili, dok je Dušana iskritikovao.

-Druže, ti meni zvučiš kao robot koji se pokvario. Ja ne znam da li si išta poslušao svoju mentorku, pošto nema šanse da bi Snežana pustila da neko tako kasapi pesmu. Imaš ti glas, sigurno ste radili, ali ništa nije usvojeno– obrazložio je svoje mišljenje Mili, a Viki Miljković se nadovezala kako je Cecina kandidatkinja razgalila.

– Svi mislimo uglavno isto. Sanela, ovo je tvoja godina, sve si bolja i bolja i bravo za izbor pesama, oduševila si me. Što se tiče Dušana svi mislimo isto, dali smo ti glas da bi išao u baraž, više zbog mentorke jer znam koliko se trudi i radi sa vama, pa ti se potrudi i opravdaj njeno poverenje u baražu– rekla je Miljkovićeva.

Bosanac je još jednom naglasio da je Sanelin potencijal prepoznao još pre nekoliko godina kada se pojavila u ovom takmičenju, ali skrenuo joj je pažnju na dikciju i posavetovao kako treba da vežba i igranje na sceni a ne da bude „drvena Marija“, kao njena mentorka.

– Slušaj ti Bosanac, je l’ to dikcijski pravilno „zabranit“? Treba mi titl da te razumem, treba nam prevodilac– odbrusila mu je Ceca.

I Ana Bekuta je istakla kako je Sanela bila odlična dok Dušana nije želela da komentariše jer, kako tvrdi, nije bilo dobro.

Na kraju oglasile su se mentorke, a Snežana je imala podugačak komentar na nastup njenog kandidata.

– Što se tiče Dušana, on i ja vodimo istu borbu, on želi da meni nametne svoje. Nemam ništa protiv ako si u pravu, očigledno je da nisi u pravu. Moraš da slušaš, imaš prelepu boju glasa, dobar si pevač, prelep momak, ne možeš ubacivati svoje mišljenje kako treba jer ne znaš. On ima svoje mišljenje kako šta treba da otpeva. On je potencijal i dobar je momak, i hoću i dalje da radim makar i na mišiće, ali moraš da slušaš. Prekinjem te, probudi se malo, energičnost i bori se u baražu iz sve snage ću najvijati za tebe– jasna je bila Đurišićka.

Ceca je pohvalila svoju takmičarku kako je poslušna i poželela joj još mnogo krugova u ovom takmičenju jer on to zaslužuje.

Podsetimo, bura se oko Snežaninog kandidata podigla nakon što je njegova majka javno optužila pevačicu i članicu žirija da joj je navodno tražila novac, a zatim iznela niz kontradiktornih informacija zbog kojih je Đurišićka presavila tabak.

Saša Popović javno je stao u odbranu žirija i istakao da je ovo samo jedan bezuspešan pokušaj da se naruši ugled i kredibilitet ovog takmičenja.

-Ne može ovo da baci mrlju na našu produkciju, moram da kažem da su ovo zaista laži. Prvo je majka rekla da mu je Snežana tražila pare, a onda je on rekao da mu je tražila pare. To ne može da bude istina nigde, nema teorije. On je poslao Snežani poruku nakon što je ispao gde je rekao da je on Genije sa velikim G za Mariju i Milija, onda je umešao sve u tu priču i Bekutu i Bosanca. Pazite, on može da kaže da je genije za njih. Stoji to da je talentovan pevač, bio je na audiciji u Podgodici i ja sam ga pustio. U prvom krugu je dobio pet glasova i odabrao je Cecu, ona ga je odbila i Snežana je prihvatila saradnju sa zadovoljstvom -rekao je Saša.

Popović je istakao da su svi članovi žirija koji su do sada sedeli u „Zvezdama Granda“ pošteni ljudi koji imaju svoje ime i prezime u ovom poslu.

-Svi koji su sedeli u žiriju i ovi sada, ali i pokojni Šaban, Zorica, Lukas i Jelena, svi su pošteni ljudi. Snežana je jedna situirana žena koja ima sve u životu, da li neko može da pomisli da bi ona mogla nešto ovako da uradi. Žena je u šoku, čuo sam se sa njom trenutno je u Italiji – izjavio je Popović.

Rajo Simonović i Dženan Rakić - (11. 03.)
Tenzija, stres i napetost među kandidatima u najgledanijem muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“ je uglavnom velika, ali kada su takmičari sigurni u sebe nema ih ni na vidiku. U to smo se uverili u duelu dva talentovana momka, Raja Simonovića i Dženana Rakića koji su i razgalili, neki i slagali ali i nasmejali članove žirija i produkcije.

Rajo (32) iz tima Snežane Đurišić oduševio je žiri izvođenjem pesama „Ovako Cigani“ i „Kafanica, laganica“, dok je Dženan (23), štićenik Đorđa Davida, odabrao da se predstavi numerama „Lud i ponosan“ i „Ja bih da pevam“ i ceo studio podigne na noge.

Po prvi put u takmičenju ljuti rivali na sceni zapevali su i zaigrali zajedno, što je rezultiralo maksimalnim brojem glasova stručnog žirija koji je već bio na nogama.

Nakon fantastičnog folk- pop duela sjajnih momaka, ponosni mentori izašli su na scenu da čestitaju kandidatima.

-Ne idemo odavno dok ne vidimo da su obojica prošli – našalila se Snežana, a Saša Popović prvo zatražio od žirija da ugase tastere i da se pripreme za preglasavanje, a zatim poručio da se ipak šalio i da obojica idu dalje.

-Najbolji si direktor – dobacila je ushićeno Snežana.

Podrška i radost zbog Raja i Dženana širila se i u Vojinoj sobi emocija u kojoj su nekadašnji učesnici popularnog takmičenja i najbolji guslar Crne Gore bodrili momke.

Popović je nakon duela odlučio da otkrije manje poznate detalje o duelistima, tako je sa gledaocima i publikom u studiju podelio informaciju da je Dženan bio na audiciji kada je imao samo 17 godina, a kada je upitao Simonovića da li se i on nekada pojavio na kastingu, takmičar je počeo da vrda sa odgovorom.

– U ‘Zvezdama Granda’ nisam bio nikad, možda jednom u Kruševcu pre desetak godina. Prošao sam prvu audiciju, ali bio sam sprečen da učestvujem jer sam često putovao kao član folklora – rekao je Rajo, ali ga je Popović „poklopio“ odgovorom.

-Bio si 2013. godine, imam snimak, gledao sam te. Sve vas ja pratim, samo da znaš – odbrusio je Saša, a voditeljka Sanja Kužet dodala:

-A ko će drugi?!

Žiri nije želeo da troši reči, jer smatra da su oba kandidata bila fantastična, a ni mentori nisu imali šta da dodaju.

-Fenomenalni ste, idete u četvrti krug – poručio im je Popović.

Josip Nedić i Mustafa Bidžan - (11. 03.)
Josip Nedić (28) iz Orašja i Mustafa Bidžan (26) iz Sarajeva ukrstili su glasove u trećem krugu šoua „Zvezde Granda“, ali umesto pohvala njihov duel izazvao oprečna mišljenja stručnog žirija.

Takmičar iz tima Viki Miljković predstavio se pesmama „Eh, kad bi ti“ i „Kukavica“, dok je pulen Đorđa Davida odabrao numere „Ludo, luda“ i „Budi moja voda“, što je na kraju i izazvalo polemiku među članovima žirija i same produkcije, a sve zbog hita Damira Urbana.

Na kraju duela žiri je glasao sa 4:3 u Josipovu korist, dok je odabir Mustafinog repertoara bio upitan.

-Ja sam mislila da ne glasam uopšte. Mustafa, nešto s tobom nije u redu, nisi koncetrisan, nisi u redu. To nije taj čovek, nije u fokusu- rekla je Marija Šerifović i dodala da je Josip pevao tačno, ali hladno.

-Ti to radiš mnogo školski. Lepo izgledaš, super se ponašaš, ali nema uživanja- konstatovala je Šerifovićeva, ali se Josip pravdao da se opustio tek tokom druge pesme.

-Šuti, bolan – odbrusio mu je Dragan Stojković Bosanac, a Saša Popović objasnio šta je zapravo problem.

-U prvim parovima imamo dosta šestica i sad kad uporedimo vidimo da su zategli… Sad da li ste realno glesali, videćemo… – rekao je Popović, a Aleksandar Milić Mili dobacio da su zapravo gladni.

Iako mentorima nije bilo pravo zbog rezultata, Viki nije mogla da sakrije radost što je njen večeras dobio više glasova.

-Čim glasamo za Violetinog ona je mirna. Meni je Josip večeras bio dobar, lutka, bombona. Za Mustafu prva pesma je bila fijasko- prokomentarisala je Ana Bekuta, a Boske stao u odbranu prvog kandidata koji se prvenstveno nije dopao Mariji.

-Meni si bio dobar. Sve je bilo na mestu, možda da si malo dinamički ljuljao, nekako je sve bilo predivno. Čvrst narodnjak, znaš triler, zato sam ti dao glas –obrazložio je Stojković za Josipa, a zatim iskritikovao Mustafu, pa zbog repertoara pecnuo Popovića.

-Kladim se da drugu pesmu nikad nisi čuo – rekao je Boske, a Popović objasnio da zna numeru, ali ne i tačne stihove, pa mu odbrusio:

-Damir Urban je urban, a ti si seljak!

Kako je u drugom krugu bio odličan, tako je u trećem Mustafa sve iznenadio manjkom energije.

-Nije mi bilo dobro, ali biće. Nešto je iznutra- branio se takmičar, ali bezuspešno.

Aleksandar Milić Mili je istakao da je glasanje bilo realno i podržao i Marijin i Bosančev stav da je Josip večeras bio i hladan, ali i dobar.

-Tvoja boja ima tehnički problem, sve ti ide kroz nos i to je iritirajuće– rekao je Mili, dok je Snežana Đurišić dodala da je problem manjak emocija na sceni.

Iako se takmičar pravdao da je reč o problemu sa sinusima, Ceca je istakla da isti nema kad priča.

-U tome i jeste štos, to je pevačko foliranje, ja to tako zovem – odgovorila je Snežana, a Mili dobacio da je to tehnički problem.

Mustafin mentor dao je poruku svim takmičarima da svaki prethodni dobar duel treba da ih motiviše, a zatim otkrio da njegov kandidat neverovatno energičan i da mu je žao što to nije pokazao.

-Mačko, privatni problemi me uopšte ne interesuju. Ako hoćeš da budeš profesionalac, nemoj da zaboraviš šta smo radili na probi. Ne ide, ne može, nedopustivo je, nemoj da zaboraviš šta smo radili. Umri u baražu, uradi sve kako smo radili- poručio je Đorđe David, a Popovića je interesovalo kako su došli na ideju da Josip pevao hit Damira Urbana.

–To je bila njegova ideja, ja sam planirao nešto drugo. Verovao sam da će lagano da prođe dalje – objasnio je roker, ali ga je Saša prekinuo zbog Bosančeve opaske da on ne zna ko je Damir.

-Bosanca ću pozvati u Opatiju da ga upoznam sa Urbanom, on je moj komšija iz Rijeke. Stanuje blizu mene, a pošto Bosanca nikad neću pozvati nikad ga i neće upoznati – odbrusio je Popović.

Bojan Ilevski i Amna Jusić - (11. 03.)
U petom po redu duelu ove večeri našli su se Bojan Ilevski i Amna Jusić koji su dali sve od sebe da pokažu koliko su napredovali od prošlog kruga.

Bojan je za ovo pojavljivanje odabrao numere „Zašto si me majko rodila“ i „Stani mome da zaigraš“, dok je Amna odabrala pesme „Više nisi moj“ i „Boginja“.

Kako su numere odmicale, tako su oni bili sigurniji na Grandovoj sceni, ali nisu uspeli da oduševe žiri. Ovaj duel se završio nerešenim rezultatom, 3:3 i oba kandidata idu u baraž.

Nakon nastupa žiri je izneo svoje mišljenje i uputio kritike na račun takmičara, dok su mentorke Ceca i Marija stale u zaštitu svojih kandidata.

-Mislim da oba takmičara treba da idu u baraž, ja sam u poslednjem momentu dala glas dvojci. Lepa si, super si se skockala, potrudila si se oko stajlinga. Bilo je onako nezainteresovano, mislim da je pesma trebala da ima drugu intonaciju, pa bi izgledalo da ima više energije. Broj jedan, sladak si i simpatičan, pevao si dve makednske pesme, tako da to ja mislim da treba ponovo da pevate u batažu– rekla je Viki.

Đorđe David se nadovezao, pa je priznao da je bilo preglasavnja dao bi predsnost kandidatu broj jedan, dok je kandidatkinja žvučala kako je rekao, kao da ima neku krpu preko glasa.

-Ja sam ta koja je kazala da je broj jedan prevao tezgaroški. Suviše tezgaroški si pevao obe pesme, kasnio si, dala sam kandidatkinji glas zato što mi je na početku zvučala dobro, kasnije je bilo falš. Pogotovo druga pesma je bila falš – rekla je Snežana, dok je Mili priznao da mu nije bilo toliko loše.

Bosanac je kao i uvek izneo nekoliko kritika na račun oba kandidata i time im ukazao na greške koje su imali u pevanju.

-Lele, lele, lele, moj batko pa tako se ne peva u tvojoj i našoj Makedoniji. Brete rođeni, što nisi usporio matricu, pa nisu važni trileri, druga pesma stalno si kasnio. Ima od tebe štofa, ja tvrdim da ovo ne razumem uopšte. Duga takmičarka je bila razdragana, ali glasa nigde. Toliko falša, ali ljudi moju i deco, malo se protrljate tamo iza scene, jeste hladno, ali neka malo krne krvotok – rekao je Bosanac dok je Ana pohvalila izbor pesama.

-Super izbor pesama, samo da nisi Bojane samo toliko vikao. Treba da se istakne bol majke, a ne da vičeš na sva zvona. Amna, bila si dobra u prvoj i to mi se dopalo, druga je bila onako.

Na kraju su mentorke dale završne reči i iznele su svoj stav o nastupu svojih takmičara.

-Istina je ovo što je Ana rekla, u prvoj si bila okej, sve je dobro krenulo. U drugoj si se malo rastrućkala, ima vremena do baraža da se sabereš, pa ćemo videti. Evo kažu da je na probi pevala dobro, ne znam šta da radim, da se ubijem- rekla je Marija.

-Što se Bojana tiče, Ana je u pravu za prvu pesmu, i druga pesma je na tvom maternjem jeziku i hteli smo da se razigramo malo. U obe pesme si ušao falš, raspevaj se malo do baraža – poručila je Ceca.

Na samom kraju ovog nastupa, Saša je pohvalio Cecin novi stajling i priznao da izgleda skoro dvadeset godina mlađe.

Petar Bulatović i Perica Veljković - (11. 03.)
Kako veče odmiče, tako nam na Grandovu scenu dolaze sve bolji i spremiji kandidati. Tako su dva momka Petar Bulatović i Perica Veljković samouvereno izašli pred žiri da pokažu sve što znaju.

Cecin takmičar je odabrao pesme „Sačuvaj tajnu“ i „Oči jedne žene“, dok je Marijin kandidat odabrao numere „Šadrvani“ i „Da li znaš“.

Momci su dali svoj maskimum tokom nastupa, pa se ovaj dulet završio u tako što oba takmičara idu u baraž. Malu prednost je dobio Perica koji je osvojio pet glasova, dok je Petar dobio četiri glasa od žirija. Ceca se odmah pobunila, pa je priznala da ne može da veruje da njen takmičar nije dobio svih šet glasova jer zaslužuje to.

Kada se nastup završio, obratio se Voja iz bekstejdža, a među podrškom bila je i nekadašnja učesnica „Zvezda Granda“ Andreana Čekić koja je došla kao pratnja Perici Vasiću. Saša je ostao iznenađen kada je ugledao pevačicu, pa je priznao da mu je drago što je došla večeras.

-Pa gde si Andreana? Znaš koliko dugo te nisam video, ja te samo viđam sada po televizijama – rekao je Saša, a ona je odgovorila:

-Ja ću onda da dođem češće.

Upoznali smo večeras prvi put i Peričinu mamu Silavnu, koja je priznala da je ona zadužena za njegov stalnig tokom takmičenja, a večerašnji odabir je posebno oduševio žiri.

Nakon ovoga žiri je prešao na komentare, pa je izneo pohvale i kritike na račun oba takmičara.

-Bila sam u klinču sa Svetlanom, ali tvrdim i stojim iza svog mišljenja koje ću reći. Petre, ne može sa 17. godina da se peva ovakav repertoar i ne može verzija Saše Matića umesto Duška Kuliša. To je prvi faul, a drugi je bio kod druge pesme, meni je važno da pevač krene pesme od početka do kraja kako treba. Ima kod tebe materijala, takmiči se kali se. Što se tiče Perice, umalo da ne glasam za njega, Ceca me je podstelila- rekla je Ana, a Ceca se odah naovezala:

-Boga ti, smak sveta da ne glasaš za Pericu, ja te podsetila, a ti mom takmičaru nisi mom dala glas. Niste normalni, smatram da ste gluvi, strašno. Bosanac, ti si moje razočarenje- rekla je Ceca ljutito.

Nakon kratke polemike, tamičarima se obratio Bosanac i priznao da večeras nisu ostavili poseban utisak na njega.

-Ja ne znam smem li išta reći? Da budemo jasni, nije to bio toliki napredak od prošlog puta. Jeste napredovao Perica, ali druga pesma te je oduvali. Što je tiče Petra, ova prva pesma pokazala je da ti možeš da pevaš narodnjake, ali pored svih faulova, mislim da je ovo sasvim realno – kazao je kompozitor.

Viki je priznala je Petar trebao da dobine šest glasova, a Pericu je pohvalila u prvoj pesmi. Ostali članovi žirija su imali slična mišljenja kada su u pitanju greške i dobre stvari kod oba takmičara.

Posle polemike žirija, mentorke su dale zavšne reči, jedna je bila zadovoljna, dok je druga bila besna kao ris na kolege.

-Perice imaš dobru pesmu, pokako samo, pa ćemo videti – rekla je Marija, dok je Ceca i dalje ostala ljuta na žiri, pa im se žestoko obratila:

-Neću da trošim reči, ovo dete je trebalo da ima šest glasova, ali čućemo u snimku. Narod mi je svedok, izdajnici.

Melis Jusić i Harun Ćostović - (11. 03.)
Iznenađenje večeri bili su glasovi žirija nakon večerašnjeg nastupa Melisa Jusića iz Ljubljane i Haruna Ćostovića iz Tešnja. Melis kojeg je pripremala Snežana Đurišić izveo je pesme „Sin“ od Šerifa Konjevića i „Kako da preživim je“ koju u originalu izvodi Haris Kulović, dobivši za svoj nastup svega 3 glasa članova žirija.

Harun je vežbao sa Marijom Šerifović opredelivši se večeras za nešto stariji repertoar, pa je izvođenjem pesama „Oči moje kletvom bih vas kleo“ od Safeta Isovića i „Ima jedna krčma u planini“ od Nedeljka Bilkića osvojio 5 glasova.

Popović nije skrivao iznenađenje.

-Ovo nisam video od 46-te. Odavno nisam video da nisi nikom dala glas – obratio se Saša Popović Ceci Ražnatović koja je prva obrazložila situaciju.

-Nisam dala glas što smatram da je dovoljno. Sad ću ja da budem gluva – rekla je Ceca.

Snežana Đurišić je pitala iznenađeno:

-A nisi gluva?!

Ceca nije želela dalje da obrazlaže svoje razloge, a Đorđe David je prokomentarisao da je kao Mesi

-Kad krene da vodi loptu po levom terenu svi se sklanjaju – rekao je Đorđe.

Prvi je počeo da obrazlaže svoje glasove Dragan Stojković Bosanac, koji se najpre nasmejao tvrdeći da ga Ana Bekuta zasmejava, a nakon izvinjenja rekao:

-Prvi kandidat, prva pesma je sve bilo dobro do kraja. Tako uzmete pesmu za koju nemate raspon glasa i onda uprskate. Sve reskirate zbog ovog kraja, a ne možete da ga dohvatite. Što uzimate te pesme? Ja sam o tome govorio i u nekoj od prethodnih emisija, da ne ponavljam. Dao sam mu glas zbog boje glasa, njegove muzikalnosti, dovoljne sređenosti i kada je upadao u probleme znao je da se izvadi – rekao je Bosanac, a potom izneo zamerke drugom kandidatu.

-Prva greška je što ti Bog Alah neće pomoći da ispraviš taj vibrato. Ali, prva pesma je bila niska, čak ceo ton. Da si podigao razbio bi. Ti si ostao u bunaru i stalno si zatvarao usta. Ali tvoja boja i muzikalnost kada si dobio malo intonacije ima štofa. Ali jako prljavo pevaš – poručio mu je Bosanac uz opasku da je dao glas zbog smirivanja strasti u žiriju.

Popović se pitao o kakvom je smirivanju žirija reč, a potom dao reč Bekuti koja se složila sa Bosančevim mišljenjem. Ana je drugom kandidatu poručila i da nije dovoljno radio.

-Harune, možeš i moraš bolje od ovog što si večeras prikazao, da ne udaram na Marijinog kandidata – rekla je Ana.

Prema mišljenju Aleksandra Milića Milija oba kandidata su bila odlična.

-Ja ne znam kako oni nisu dobili po 6 glasova. Tvoja boja ogromna, ti veseo, sigurni nastupi. MAlo glasova ali mislim da idete dalje, bravo – poručio je Mili.

Đorđe je ovoga puta dao kratak komentar.

-Za mene je kandidat broj 2 bio prijatniji, dominantniji, veštiji – rekao je Đorđe, a potom je Viki Miljković istakla kako je Melis u prošlom krugu bio ubedljiviji iako je nastupao bolestan.

-Meni se nikako nije dopala druga pesma. U njoj si imao i dosta falša. Što se tiče Haruna, ti si jako simpatičan. Lepo ti stoji taj osmeh. Fali ti iskustva, kao što su rekle i druge kolege, ali ima u tebi materijala. Da li će se to desiti ove godine ili neke naredne, nemoj da odustaješ. Radi, treba to još puno, a moj glas imaš, ti si iz Tešnja – rekla je Viki.

Završnu reč imali su mentori. Marija Šerifović je priznala da je prijatno iznenađena.

-Harune, za dečka koji se nikada nije takmičio i mene si iznenadio. Bilo je grešaka, ispravićemo. Za mene je ovo strava i bilo je bolje nego prethodni krug što je jako važno – rekla je Marija svom kandidatu.

Snežana je bila mišljenja da žiri nije glasao pravedno prema Melisu.

-Oštećen si! Sramota je da dobiješ samo tri glasa ali to svakome na savest. Taj kraj u prvoj pesmi koji si na probama pevao savršeno, ta tvoja nesigurnost koja tebe uzme kad ti nešto u svojoj glavi skontaš da nije dobro koštala te je večeras glasova. Drugu pesmu si otpevao odlično, isto tako je otpevaj u baražu i mislim da neće biti problema – iznela je svoj stav Snežana o poželela sreću kandidatima u baražu.

Petar Petrović i Aleksa Šuković - (11. 03.)
Poslednji su u takmičarski duel na veliku Grandovu scenu izašli Petar Petrović iz Jagodine i Aleksa Šuković iz Kragujevca. Oba kandidata su bila na visini zadatka, a Aleksa koji je pevao hitove „Deset mlađa“ od Merlina i „Nepopravljivo“ od Milana Stankovića bio je za nijansu bolji i plasirao se direktno u četvrti krug takmičenja, osvojivši šest glasova. Njegova mentorka Ceca Ražnatović bila je presrećna zbog sjajnog nastupa, čestitajući mu i izgrlivši ga na sceni odmah po saopštavanju rezultata.

Za razliku od njega Petar koji je izveo pesme „Hej Jano, Jano“ od Šabana Šaulića i „Bogovi zemljom hode“ od Ljube Aličića morao je da se zadovolji sa 5 osvojenih glasova.

-Ceki jel’ si zadovoljna – pitala je Ana Bekuta odmah Aleksinu mentorku, koja joj nije ostala dužna odgovor.

-Jesam, Anči – odgovorila joj je Ceca.

Dragan Stojković Bosanac se prvi javio za reč, ali nije bio zadovoljan prvim takmičarem poručivši mu da mu nikada više neće dati glas jer ga poredi sa jednim svojim kandidatom, a na pitanje Saše Popovića zašto mu je uopšte dao glas, objasnio je:

-Zato da bih to rekao i da bih pokazao da sam dobar čovek.

Bosanac se onda obratio drugom kandidatu.

-Tako se peva, a ne kao prošli Cecin kandidat. Jako si uvežbao, lepo, naročito onaj kraj. kako to izvedeš, ja sam oduševljen. Zato sam glasao jer ti si stvarno fenomen – rekao je Bosanac, a Ceca je insistirala kod režije da se Bosketu isključi mikrofon.

On je upitao Cecu da li želi da hvali kandidata ili da govori istinu a u dijalog se umešala Marija Šerifović.

-Najbolje da ništa ne govoriš jer imamo baraž sa 187 kandidata. Da idemo u baraž – rekla je Marija.

Saša Popović je insistirao na istinitim komentarima.

-Kaži istinu. Svetlana je uvek bila za istinu a i ja sam za istinu – rekao je Popović, a za reč se javio Aleksandar Milić Mili.

-Ja sam glasao, mislim da je on super i za lepotu – rekao je Mili što je izazvalo burnu Cecinu reakciju.

-Pa jel’ moguće da tako uvredite decu da kažete da ste mu dali glas za lepotu? A što se trudi? – negodovala je Ceca.

-Ne vređaj se, dao sam mu glas, šta hoćeš? – pitao je Mili, na šta mu je Ceca uzvratila:

-Pa ti onda nikada ne bi dobio glas… Za lepotu… – rekla je Ceca što je izazvalo aplaiz u studiju.

-Nego za talenat – dodala je Ceca koja je bila nagrađena aplauzom.

-Ne možete davati glas za lepotu. Deca pevaju. Nisu na izboru za mis – rekla je Ceca, a Popović je dodao da je Ceca sada „ubila“ komentarom Milija.

-Dečko se mnogo potresao što si mu ovo rekao. lepo peva, lepo izgleda, vidi ga – poručio je Popović.

Snežana Đurišić se pitala koji bi repertoar prvom kandidatu najbolje odgovarao.

-Tehnički si sve dobro otpevao, ali ta boja glasa, kao da si se stisao – pitala se Snežana, a njegova mentorka Marija je rešila da joj odmah odgovori:

-Nije sporan izbor pesama. Sporan je njegov aparat koji je tako namešten. Dečko ima problem sa punim glasom. Godinama . Pristup svakoj pesmi je da se peva tačno, ali kada je dinamika u pitanju tu je stvarno u problemu – objasnila je Marija, a potom se pristupilo baražu.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: DEJAN DAČEVIĆ, AMIR DURAKOVIĆ, SANELA HASIĆ, RAJO SIMONOVIĆ, DŽENAN RAKIĆ, JOSIP NEDIĆ, MUSTAFA BIDŽAN, AMNA JUSIĆ, PETAR BULATOVIĆ,. MELIS JUSIĆ, HARUN ĆOSTOVIĆ, ALEKSA ŠUKOVIĆ.

Komentari: