Neverovatan žar borbe mentora i njihovih kandidata da dođu do trećeg kruga, dovešće do žestokih zamerki, sukoba, pa čak i ućutkivanja pojedinih članova žirija od strane njihovih kolega.

Danijela Ritan i Almija Krdžalić - (04. 03.)
Čast da u prvoj emisiji trećeg kruga „Zvezda Granda“ prve nastupe imale su dve dame. Prva je nastupila dvadesetpetogodišnja Danijela Ritan koja trenutno živi u Nemačkoj, a takmičarka broj dva bila je Almija Krdžalić koja ima osamnaest godina i dolazi iz Tešnja.

Danijela je prvo otpevala „Ne dam na tebe“ od Jelene Tomašević, a Almija „Jelen“ od Slađe Alegro.

Nakon izvođenja prve dve pesme glasova nije bilo, ali stanje se promenilo kada su zapevale drugi krug pesama.

Daniijela je za drugu pesmu izabrala „Ako poludim“, a Alimija „Legitimno“ i odlukom stručnog žirija ovog puta obe kandidatkinje su nakon izvođenja imale po pet glasova, pa ni jedna od njih dve nije prošla direktno u naredni krug.

Marija Šerifović večeras je prva prokomentarisala ovaj nastup.

-U ovom duelu meni je bila bolja kandidatkinja broj dva. Razlog je prost. To je zato što si bila tačnija. Više si bila u intonaciji jer za ime boga, poželjno je biti u intonaciji kada se peva. Nedostajalo ti je ponašanje na sceni. Kandidatkinja broj jedan je bila konstantno nisaka i u falšu. Mislim da prvoj pesmi nisi dorasla – zaključila je pevačica.

Aleksandar Milić Mili sledeći je komentarisao kandidate.

–Mislim da je ovo realno, čak i previše glasova. Meni je druga kandidatkinj u drugoj pesmi bila dobra. Prva je bila naporna, ali uz taj izgled volelo bih da te vidim dalje. Kandidatkinja broj dva, bilo je mnogo grešaka i mnogo falševa. Iščupala si se, ali nisi donela na pravi način pesmu „Legitimno“. Imaš potencijala, pazi na odabir pesama ubuduće, biraj one koje će iz tebe da izbace više energije – rekao je Mili, a na njegove reči se nadovezala Ana Bekuta:

–Kod prve kandidatkinje druga pesma mi je bila bolje, zato sam ti dala glas. Delim mišljenje sa Marijom, ubuduće biraj pesme koje će nas više zabaviti. Druga kandidatkinja mi se dopala. Ubuduće biraj lakše pesme – posavetovala je Ana takmičarke, dok je Boske kratko poručio:

–Rečeno je sve, meni se nije dopala ni jedna ni druga, ali hajde. Prva kandidatkinja ne odmiče mikrofon kada su visine u pitanju. Izbor pesama je bio dosadan. Druga kandidatkinja se malo otrgla, dobar ti je stajling. Glas sam ti dao jer slušaš savete, ali i da ne bi bilo kokodakanja ovde u žiriju -rekao je kompozitor.

Ceca je kandidatkinjama udelila nekoliko korisnih saveta:

–Što se prve kandidatkinje tiče posavetovala bih je da kao što ova pesam kaže, malo poludi. Tebi to treba metaforički, da poludiš i daš malo energije. Mnogo si lepa i zgodna, ali ne možeš uvek da budeš nežna, moraš malo i da poludiš. Kandidatkinja broj dva mi se dopada kako peva, ona je još devojčurak, vidim u tebi potencijal, samo je još uvek mlada.

Snežana Đurišić skrenula je takmičarkama pažnju da ubuduće kontrolišu tremu.

–Dve lepe i malade devojke, dobre pevačice ali su večeras napravile niz grešaka koje mogu da isprave. Svi na probama trebate mnogo bolje, trema nije drug. Toga ćete se rešiti kada budete sigurne u sebe i ono što pevate. Srećno obema u baražu – rekla je Snežana.

Završnu reč imali su mentori, a prva je komentarisala Viki.

–Ovde mnogo toga nije realno. Almija sa svojih osamnaest godina peva mnogo dobro. Imamo samo jedan problem, a to je da više voli da radi na svoju ruku – započela je svoje izlaganje Viki, pa se obratila Miliju:

-Što se tiče mentora koji nije glasao, neka prvo nauči sve što treba svoje kandidate, pa onda neka mojim traži zamerke, prvo neka počisti đubre ispred svojih vrata, pa onda neka ga traži kod mene – ljutito je odreagovala pevačica na Milijeve zamerke koje je uputio njenoj kandidatkinji, na šta joj je on odgovorio:

-Kod mene nema đubreta. Podigla si joj pesmu, a ona se ugušila u refrenu. To je greška mentora.

Na Milijevu stranu stala je i Ana Bekuta.

–Viki, tim komentarima si zapečatila svoje komentarisanje jer svoje kandidate nisi naučila ništa.

Miljkovićeva je nastavila raspravu sa kolegama.

–Šta se ti mešaš kad se tebi nisam ni obratila, naučila sam ih više nego vi svi zajdno svoje! Zašto se osećaš prozvano kad te nisam prozvala?- obratila se Viki Ani koja je kratko odgovorila:

-Evo, videli smo večeras. Kao da je u bunaru, ne može da dohvati ton.

Rasprava između Viki Miljković i Milija potrajala je još neko vreme, a Đorđe David je odlučio da se posluži hranom i kratko porokomentarisao svoju kandidatkinju.

–Hvala žiriju, sve su u pravu, ali mi se tek sa njima upoznajemo. Morate da verujete u sebe. Molim te, rokaj kao u ovoj drugoj pesmi, a izgledaš fantastično – rekao je roker kandidatkinji iz njegovog tima.

Lidija Matić i Katarina Mulavdić - (04. 03.)
Večeras su na scenu izašle Lidija Matić iz Ljubljane i Katarina Mulavdić iz Zagreba. Prva takmičarka predstavila se folk pesmama, izabravši numere „Učinilo vreme svoje“ od Zlate Petrović i „Robinja“ koju u originalu izvodi njena mentorka Snežana Đurišić. Druga takmičarka koju je pripremao Mili odlučila se za pop repertoar, izvevši na sceni „Neka mi ne svane“ od Danijele Martinović i „Tarapanu“ od Severine.

Žiri je Lidiji dodelio 6 glasova, dok su za Katarino pevanje isprva dali 6 glasova, ali su na kraju odlučili da ona ipak dobije 5 glasova i plasira se u baraž.

Iako je Đorđe okarakterisan da je bio taj koji je najpre dao pa povukao svoj glas, on je predložio da se uvede VAR, sistem naknadnog gledanja snimaka koji od skoro postoji na fudbalskim utakmicama, kako ne bi bilo polemike na ovu temu.

Katarina inače radi na hrvatskoj muzičkoj televiziji DMC TV, a Sašu je zanimalo kako reaguju njene kolege otkako se ona takmiči u Zvezdama Granda.

-Šef je oduševljen, šef je sretan – rekla je Katarina, a Marija je dala predlog:

-Znači povišica?

Takmičarka se složila sa Marijinom idejom i rekla da će preneti šefu poruku od Marije.

Šerifovićeva je potom obrazložila svoje glasove.

-Lidija je imala dobar nastup. Meni se ne dopada i mislim da je tvoj trajni problem što u Snežinoj pesmi nijedan ukras nisi otpevala kako treba. Imaš neki čudni, prečudni jodl koji se pojavljuje u nekim ukrasima. Bojim se da je to već sada manir i to i Bog ne ispravi. Zato apelujem da birate pesme u kojima makar nema toliko sitnih ukrasa – rekla je Marija prvoj kandidatkinji.

Sa Marijinim mišljenjem se složila i mentorka Snežana koja je istakla da su upravo o tome pričale ona i kandidatkinja prethodnog dana, i konstatovala da se manje to primećuje kada peva pola tona niže.

-Tebi sam dala odmah glas, prva pesma je bila dobra, a u drugoj pesmi je bilo falševa i pretpostavljam da je to bio razlog zašto ti je Đole vratio glas – nastavila je Marija obraćajući se takmičarki.

Đorđe je najpre izneo opravdanje:

-Moram da kažem da ja nemam nikakvu zadnju nameru da ne bi neko pokrenuo temu da prema određenim mentorima simpatiju a prema drugima antipatuju. Mislim to je tačno, ali to neutiče na vas koji se pojavljujete na sceni. Kandidatkinja broj jedan, ti si rođena dvojka i ćao. Apsolutno si bila dominantnija u ovom, Snežana, bravo za rad sa devojkom – pohvalio je Đorđe nastup prve takmičarke, dok je drugoj kao glavnu zamerku izneo problem sa disanjem:

-Tu si imala faulove zbog kojih sam ja oduzeo glas u poslednjem trenutku kada sam video da će biti 6:6.

Mili je insistirao da Đorđe proba da otpeva sam tu pesmu, na šta je on rekao da je kao mentor imao takmičarke kojima je objasnio kako se uzima vazduh u pesmi „Tarapana“.

-Morate da napravite razliku između onog što je snimak i šta je lajv. Pa pitaj Cecu da li peva isto u studiju ili uživo. Morali bismo da imamo još po dva balona vazduha sa strane kao kamile – rekao je Đorđe a potom primetio da mnogi takmičari koji dolaze iz Hrvatske žele da pevaju srpske narodnjake što smatra greškom.

-Ti si meni super. Oduzeo sam ti glas ali navijam za tebe. Moram da napravim razliku u odnosu na nekoga ko je bio u svim segmentima apsolutno bolji – dodao je Đorđe.

Viki je započela „priču o mentroima“.

-Kako Bog namesti situaciju da uvek dođemo nekako na isto. Ali ja nisam kao neki pa da kaznim kandidata pa da ne dam glas. Dajem glas jer se čuje da devojka lepo peva, fantastično izgleda. Čujem da je talenat i to treba nagraditi. Ne treba da vas kažnjavamo i sečemo vam krila – rekla je Viki.

Mili se osetio prozvanim pa se ubacio u razgovor:

-Nisam ja kaznio tvog kandidata.

-Jesi, kaznio si. Ali ono što neki mentori pričau neka prvo nauče svoje kandiate. Ista situacija. Molim te stani da te naučim, da te edukujem malo, ako ne znaš, slušaj. Em ne znaš, em pričaš preko. ZAto i ne znaš, jer ne slušaš – rekla je Viki Miliju.

Producent je negodovao, na šta je Viki ponovila:

-Opet on priča kao da prodaje jaja na pijaci.

Mili je nastavio u istom tonu:

-Prodaješ kupus:“Moj kupus je najbolji“, kupite kupus, krava žvakala…

Bekuti nije bilo jasno čemu polemika.

-Šta ti je, šta si se razgoropadila? – pitala je Ana Viki.

Miljkovićeva se požalila Bekuti da je ne prekida, na šta joj je Ana poručila:

-Pa ti prodaješ jaja ovde konstantno, ponašaš se kao pijačarka!

Viki je otkrila da je ovo nije iznenadilo.

-Dobro, Ana, znam da imaš nešto protiv mene, molim te ženo sjaši. Pusti me onda na miru – rekla je Viki iako je Bekuta tvrdila da nema ništa protiv nje.

Saša je morao da prekine verbalni duel između dve članice žirija rekavši da jedva čeka sledeći par gde će upravo njih dve biti jedna protiv druge kao mentorke.

Viki je nastavila sa obrazlaganjem glasova, poručivši Miliju da je pogrešio u intonaciji zbog kojih se takmičarka u iskim lagama udavila i ponovila:

-NIje dete krivo što ti ne znaš da pokažeš.

Viki je pohvalila Snežanino mentorstvo i nastup prve kandidatkinje, a onda je reč preuzela Ceca.

-Kandidatkinja borj jedan, ti si tipični narodnjak. Meni se dopalo kako si to izvela. Sad te neke sitnice, u pravim si rukama mentora koji zna sve to da sredi i skocka ali to zavisi i od vas. Što se tiče druge kandidatkinje, obe ste mi scenične, lepe, zgodne, sve što „Zvezde Granda“ treba da imaju. Svi smo čuli da si napredovala – rekla je Ceca.

Bekuta je istakla da je prva takmičarka dobro prošla ali je uverena da još nije pružila svoj maksimum.

-Ne znam koje ti je po redu ovo učešće. Konačno se opusti, izađi i zakucaj to pevanje jer možeš, mila – rekla je Bekuta i potom naglasila činjenice u vezi sa nastupom druge takmičarke.

-Ovde se provlači jedna teza skoro kroz celo takmičenje da mi pevači uživo pevamo drugačije u odnosu na ono kako smo to uradili u studiju. To ne smemo više da radimo, da deci ubacujemo te teze koje ne stoje. Sve svoje pesme se trudim da pevam onako kao sam ih snimila. Da ih pevam drugačije onda je trebalo drugačije i da ih snimim. Tempo u kome sam snimila pesmu, to mora tako da bude na nastupu i tačka. Kako bi bilo da ti Bosanac ne sviraš foršpil „Rano moja, rani ljuta“ nego da nešto tamo zapleteš? – upitala je Bekuta.

Boske je odgovorio da ga je nervirao taj foršpil, a Đorđe se pitao da li Ana aludira na njega.

-Ne, bio sam na njenom koncertu i nije isto – rekao je Đorđe misleći na Severininu pesmu.

-Taj snimak se godinama sluša i nama je ušao u glavu, i onda kada se peva drugačije nama se čini da nije u redu – rekao je Saša.

Đorđe je istakao da je mislio na uzimanje vazduha i opet se rasplamsala polemika ko je bio na kojim koncertima i da li je isto ili nije.

Bosanac je uzeo svojih 5 minuta.

-Prvi kandidat nije valjalo ništa, nije bilo drugih glasova, u drugoj pesmi je Sneža nagurala drugi glas i bilo je bomba – rekao je Boske i osvrnuo se na drugu kandidatkinju.

-Meni si bila odlična. O drugoj pesmi bih u načelu pordiskutovao nešto. ZA sve ove godine ko god je pevao Severinine pesme nije se snašao. A sešću pa ću prosvirati da vidim da li su Severinine pesme toliko teške ili Severina mangupski u ženskom rodu afektira na takav način da vas zavede a da ne možete da dobijete to što pokušavate – pitao se Bosanac i poručio:

-Čuvajte se Severininih pesama, jer tu postoji neka kvaka, neki sesepil u glasu. Čuvajte se jer svi padate.

Završnu reč imali su mentori.

Snežana se zahvalila na obrazloženjima i podršci potkrivši da je radila na ispravljanju nosa u poslednjem trenutku, a Mili se od svih komentara složio sa Sašom Popovićem.

-Mi smo puno napredovali i to je to – rekao je Mili.

Ljiljana Milaković i Zoran Pavlović - (04. 03.)
Ljiljana Milaković iz tima Ane Bekute u ovom krugu ukrstila je glas sa Zoranom Pavlovićem kome je mentorka Viki Miljković i koji je žiri jednako ocenio glasovima 5:5.

Marija Šerifović jedina je koja im nije dala glas, zbog čega je prva dobila reč da svoju odluku i obrazloži.

– Ja sam šokirana ovim glasanjem, ali meni je ovo skandalozno. Mislim da je najpametnije da budem kratka. Jedan opšti sklad nesklada, neukusa, bljak. Kada bih ulazila u sitna creva tu bi bilo i nešto dobro, ali celokupna slika je neukusno, neinteligentno, neduhovito, nezabavno meni– surovo iskrena je bila Šerifovićeva.

Za razliku od nje, prema Milijevom mišljenju ovaj duel je bio savršen i tačno za šou.

– Fantastičan odabir pesama i vidi se puno rada, želje i energije. Ja sam bio spreman da održim govor Popoviću da vas pusti oboje. Bravo za mentore, bravo– rekao je Mili , dok je Marija sa osmehom dobacila da laže.

Đorđe David je glasao za oba kandidata jer je uzeo u obzir da je treći krug i video je u njima umeće.

Ceca je pohvalila Aninu kandidatkinju da ih je dobro zabavila, dok je Violetinom takmičaru poručila da ima lepu energiju i da ume sa publikom zbog čega im je dala svoju podršku, nakon čega je Popović pokušao da unese malo nemira kada je rekao kako ona ne sme da kaže ništa loše za kuminog kanididata.

Viki se odmah pobunila kako nema šta loše da kaže, a Marija je i dalje peckala kako niko od njih ne govori istinu i da je samo njeno mišljenje iskreno.

– Marija ti strašno čuješ, gde si ta naučila ovako da slušaš– odgovorio joj je Bosanac, pa nastavio:

– Druga pesma kod Ljiljane je bila stvarno dobra, mada je Marija sve u pravu, drugi kandidat ništa nisi napredovao sve si ponovio iz prošlog kruga, ali nisam hteo da kvarim sreću, međutim sledeći put nema toga– zaključio je Stojković.

Snežana je takođe Aninoj kandidatkinji dala glas zbog druge pesme, a Zoranu je zamerila da „sirovo“ peva ali da ima talenta na kome mora da se vežba i da će biti dobro.

Na kraju, mentorke su dobile reč i spremile su se da uzvrate žiriju.

– Ja ne kažem da je bilo idealno, mi smo radili koliko smo mogli, ali ne slažem se da se kaže: „Bljak“, Marija Šerifović, jer nije bilo. Šta misliš da neko sada na tvoj komentar kaže da je bio bljak– obratila se Viki Šerifovićevoj koja je ohladila i rekla kako je to svačije pravo.

Saša Popović poentirao je kako je Viki mnogo vremena provodila na turnejama žirom sveta, aludirajući da nije imala vremena da se posveti kandidatima, što je izrevoltiralo Cecu koja mu je odbrusila kako svi članovi žirija imaju život i druge obaveze pored „Zvezda Granda“, dok je Viki dodala kako nijedan kandidat nije bio na gubitku zbog toga.

– Kolege, hvala kako ste glasali jako sam zadovoljna. Marija, nisam zadovoljna kako si glasala i nije u redu– kratka je bila Ana kojoj je Šerifovićeva uzvartila kako je i ona jednom prilikom rekla kandidatkinji da joj se povraća.

– Da, ali to je bila ona replika iz filma: „Povračaču“– izvlačila se Bekuta, što je ispraćeno smehom.

Srđan Simić i Mahir Petrović - (04. 03.)
Pravi rok- narodnjački okrašaj dogodio se večeras na Grandovoj sceni kada su se u duelu našli Srđan Simić sa numerama „Dođe mi da vrisnem“ i „Mi nismo isti“, i Mahir Petrović koji je izveo „Hej Jano, Jano“ i „Koliko plavo“.

Žiri je još jednom večeras bio izjednačen u glasovima, pa su ovi momci otišli u baraž sa po 5 glasova podrške.

Prva je dobila reč Ana Bekuta koja je glasala za oba kandidata, međutim jedan je na nju ostavio pozitivniji utisak.

– Srđane, razmišljala sam da li da glasam za tebe. Nemam nikakvu rekciju, ni pozitivnu, ni negativnu. Ne smetaš, ali mislim da još nisi pronašao svoj izraz u muzici i pesme koje ćeš izneti na pravi način. Stajling mi je malo čudan, malo mi je smtao taj plaš u drugoj pesmi. Mahire, bio si mnogo ubedljiviji i osmeh i interpretacija, pravi si narodnjak– dala je svoj sud Bekuta sa kojom se složila i Snežana Đurišić.

Marija je poslednja koja je pristisnula taster i dala svoj glas, a sada je objasnila i zbog čega.

– Kandidat broj jedan mislim da ovo baš jeste on, sada dragi Srđane nije ni nužno te svako oseća i to je normalno. Kandidat broj dva, nisam ti dala glas jer mi se nije dopala prva pesma, to se ne peva tako i malkice si kasnio u drugoj pesmi. Dobar si, ima štofa, ali to je kao drvo koje tvoj mentor treba da brusi- izjavila je Šerifovićeva.

Ceca je istakla kako joj je bilo krivo kada je Srđan ispao jer je prepoznala njegov potencijal i da joj se dopaa jer se vidi napredak u nastupu, a zatim je neočekivano citirala Milija.

– Sad će Mili da me grdi, kaže čula sam od njega,, ali jesam. Dok pevaš Olivera moraš taj vazduh da ispuštaš kroz vokal– savetovala je Simića, a Mili je dobacio: „Samo ti ponavljaj za mnom“.

Mahirovo izvođenje dopalo se Miliju koji ga je pohvalio, a zatim je sve nasmejao kada je rekao kako mu se dopao stajling i izvođenje Davidovog kandidata i da mu zato nije dao glas.

Violeti se takođe dopao Srđanov nastup, ali ga je posavetovala da probudi u sebi „punch“ i da će sve biti sjajno, dok je Mahiru dala glas zato što je potencijal, ali da joj se njegova interpretacija večeras nije dopala.

Na kraju, završnu reč imali su mentori.

– Sreća što u mojoj dugogodišnjoj karijeri pevači slabo pamte ono što im se objašnjava. Oni shvate tog momenta i prođu i posle misle da nema potrebe da se vidimo i čujemo. Prema tome Mahire, neka si ti meni živ i zdrav, kada možeš javi se. Kada bih ti sve popravio sad, ti bi postao bezličan. Prema tome od sad radi sam– u svom stilu rekao je Bosanac.

Đorđe se složio sa Bosketovom konstatacijom da kandidati ne primenjuju sve što im mentori pričaju i poželeo je Srđanu sve najbolje u baražu.

Milica Trajkov i Jovana Veljković - (04. 03.)
U petom po redu duelu ove večeri glasove su uksrtile Milica Trajkov i Jovana Veljković. Takmičarke su dale sve od sebe da pokažu koliko su napredovale od prošlog kruga, a da su dobro radile sa mentorima govore i glasovi koji su usledili.

Milijeva kandidatkinja odabrala je pesme „Neka te boli“ i „Ne tiče me se“, dok je Anina takmičarka u ovom krugu izvela pesme „Da ima nas“ i „Kesteni“.

Čim su stale na veliku Grandovu scenu svima je za oko zapao stajling koji je Milica odabrala za večeras. Kombinezon koji je pokazao sve njene atribute upotpunio je šeršir koji do sada nije viđen u ovom takmičenju.

Kako su pesme odmicale, tako su i pristizali glasovi žirija, pa se ovaj duel zavšio 5-4 u korist Milijeve takmičakre.

Kako Viki Miljković nije dala svoje glasove, Sašu je zanimalo zbog čega, pa je prva dobila reč. Dok je Ana odmah prkomentarisala da Violeta nije dala glas upravo da bi prva govorila.

-Vidi, podjednako su imale dobrih momenata i loših i smatram da nisu za šest glasova. Milice, predivno uzgledaš večeras i taj kostim je super, fenomenalno. Ova scena tako nešto zašlužuje i prvi deo kada si imala šeir i sada, ne znam šta je lepše. Šta mi se nije svidelo, pitala sam kolege na kom jeziku pevaš, nisam razumela makedonski. Bilo je nerazumljivo zaista, druga pesma je bila preagresivna, ja jesam fajter, ali ti si se zaista svađala i delovalo je kao da si ljuta. Što se tiče Jovane, prva pesma je bila dosadnjikava, drugu si krenula dobro, ali nisi lepo završila – kazala je Viki.

Kako je njen a kuma Ceca dala oba glas, odmah je posle Violete obrazložila svoju odluku.

-Meni je kod prve takmičarke presudio prerformans. ti si izašla na scenu, vidim da ti stalo da istaneš u ovom jatu i treba da se nagradi to, htela si da nas sve zadiviš. Što se Jovane tiče, ti zaista imap dobar glas, sada fal gore, dole nema veze, želim vam sreću -rekla je onda, a oda se nadovezao Đorđe:

-Ja mnogo volim Makedoniju, a ti nemaš veze ni sa prvom ni sa drugom pesmom, dao sam glas zbo truda. Prva pesma puna emocija, treba da bude blaga, a ne ovako. Druga pesma, velika je razlika između agresije i svađe. Ja sam mislio da si htela da nas šamaraš sve ovde. Broj dva, ja mislim da si mogla da dobiješ šest glasova.

Za njim je Marija iznela jasan stav, prvo je pohvalila Milicu i Jovanu, a odnda je iznela i neke kritike.

-Ja sam takmičarki broj jedan dala glas jer pred sobom vidim ekstremno ambicioznu devoju, na pevanjuu moraš puno da radiš pododta. Zvučiš negde kao da ti glas nije zreo još uvek, kao da treba da trčiš da sve to dođe na svoje. Broj dva, retko lepa, bistra zvonka boja glasa, lep glas baš.

Bosanac je naravno udario kontru pa se zapitao ko bi mogao da dobije glas, ako ne ovekve takmičarke. Na ovo se Mili odmah naodvezao i očitao lekciju žiriju.

-Ja ne mogu da shvatim da nisu obe dobile šest glasova. znam šta tražimo ovde, mi smo to dobili, a vi ste to puljunuli. Tražimo egergiju, nastup sve, a sve smo dobili večeras – rekao je Mili ljutito.

Zatim su Đorđe i Mili ušli u jedan veliki suko, a Marija ovo nije mogla više da sluša, pa je prišla Davidu i stavila mu ruku na usta kako bi na kraju ućutao.

Za sam kraj je Ana uzvratila Violeti, pa je priznala da je njena Jovana večeras oštećena.

Martina Jozivović i Marija Stamenković - (04. 03.)
Kako veče odmiče tako nam na Grandovu scenu stižu sve bolji i pripremljeniji kandidati. Tako su Martina Jozivović i Marija Stamenković pokazale svima kako se peva u „Zvezdama Granda“.

Njih dve su odabrale i drugačiji repertoar od svega što smo večeras čuli, pa je Marijina kandidatkina otpevala pesme „Što te nema“ i „Tango“, a Cecina takmičara „Zlarni dan“ i „Ako poludim“.

Da su dale svoj maskimum pokazali su i glasovi žirija, pa su obe sa maksimalnim brojem glasova otišle u naredni krug takmičenja.

Nakon nastupa su usledili komentari žirija, a samo su pljštale pohvale na račun njihovog pevanja.

-Oduševljen sam, Martina fantastično i prošli put si bila top i sada si, svaka čast i za devojku broj dva -rekao je Mili, a Viki se nadovezala:

-Martina, to se očekivalo od tebe, a što se Jovane tiče, vidi se zaista veliki napreak.

Boske je morao da nađe i malu zamerku, pa je uputio kritiku, ali ne na račun takmičaki, već je kritika išla Mariji Šerifović.

–Martina odlična, samo ti je mentorka uvalila matricu koja brzo svira, pa je gitara ubila, ti si sve stigla i pevala si i više nego što treba, ali je Marija kriva za sve – kazao je Bosanac, njena menorka je uzvratila na kritike:

-Pa to je orginal matrica što bih je menjala.

Ana Bekuta je ostala iznenađenja nakon nasrupa druge takmičarke, pa je priznala da dugo nije čula bolje pevanje.

-Čestitke, Marija dugo nije neko ovako inspirativno otpevao Zlatni dan kao ti, svaka čast. Martina odlična, može se diksutovati o ovome što je Bosanac pričao, jeste čulo se, ali dobro.

Alen Kotorić i Mia Smiljanić - (04. 03.)
Alen Kotorić iz Tešnja i Mia Smiljanić iz Beograda bili su ujednačeni nakon večerašnjeg nastupa osvojivši po 5 glasova žirija, što je Sašu Popovića odmah stavilo na muke.

-Koliko imamo ovih 5:5, sve ste meni uvalili vruć krompir – rekao je Sale koji je shvatio da će imati pune ruke posla nakon mnogo večerašnjih nerešenih ishoda.

-Mislim da je ova devojčica zaslužila da direktno ide u sledeći krug – naglasila je Bekuta, sa čime se složila i takmičarkina mentorka Ceca. Na Popovićevo pitanje zašto im onda niste dali glas, Bekuta je rekla kako je Mili oštetio dete jer joj je zakinuo glas. Takmičaru je uputila priredbe na račun repertoara.

-Malo je repertoar kojem nisi dorastao. Čuje se neiskustvo i trema. Čuje se mnogo falša kroz celu prvu pesmu, netačnih i promašenih tonova. Na svim izdržavanim tonovima si visok, ovo ti pričam iz najbolje namere da ti ukažem na greške pošto tvoja mentorka to nije uspela da ti objasni. Inače ima štofa – rekla je Bekuta i potom pohvalila kandidatkinju:

-Mia Smiljanić je nadmoćna, svaki interval. Precizno, kao da svira neki instrument.

Đorđe je bio mišljenja da je prvog kandidata uhvatila trema:

-Odsekao si se. Mislim da je to problem, pobeleo si skroz. Ne smeš da dozvoliš da te trema pobedi! Nikad u životu! Ti si muškarac pre svega. Jeste da si cvrčak građom, ali otrov se čuva u malim bočicama. Majstore, pocepaj to iz sve snage kad budeš došao u baraž – poručio je Đorđe takmičaru.

Kandidatkinja broj 2 bila je izenađenje za njega:

-Ne znam da li je pesma ikada ovde izvođena. Pokušao sam sa nekom mojom kandidatkinjom to da izvedem, nije upalilo za ovaj krug, što se mene lično tiče odlična! U drugoj je bilo nekih faulova i ti si toga svesna. Verovatno Mili zato nije dao glas. Međutim, u poređenju sa nekim drugima možda je moglo da ti se progleda, ali ti si napredovala nenormalno.

Snežana je smatrala da je trebalo da kandidati direktno prođu u sledeći krug.

-Mislim da su ova dva kanidata oštećena. Oboje ste bili za 6 poena. Tačno je da je trema malo uticala na interpretaciju kod kandidata broj jedan, ali ništa to tako strašno nije bilo. Kandidatkinja broj dva, divna je ova Brenina pesma i zaista si je lepo otpevala, ne znam zašto niste oboje dobili po 6 poena – rekla je Snežana.

Posle nje svoje glasove objasnio je Tutankamon, kako je Sale nazvao Milija.

-Dva odlična kandidata. Ti si podigla publiku, fali malo iskustva ali i taj baraž u kojem ćeš da pevaš, i to će biti jedno lepo iskustvo. Ti i lepo izgledašm i lepo si se sredila, ali se čulo da tu ima još da se radi, pa kada smo dali po 6 glasova pre toga, onda je ovde 5:5 realan rezultat – objasnio je Mili svoje stavove.

Marija je istakla da je sve rečeno:

-Dala bih blagu prednost drugoj kandidatkinji. Kandidat broj jedan je pevao lepo, ali jeste bilo malih intonativnih nestabilnosti u provoj pesmi.

Bosanac je izneo kritike o pevanju:

-Prva i druga pesma mogu se sa muzičke strane okarakterisati kao vrlo dobro izvođenje. Ali postoji nešto kod pevača što ga čini u datom momentu inspirativnim ili ne. Ti si sve ursadio: operacija uspela, pacijent jok. Falilo ti je još samo sugestivnosti. Glasao sam u ime nekih tehničkih elemenata. Moraš da zamisliš nekog kome pevaš i kome daješ poruku, i to ti je moj savet jer si tamo moj sa zapada – poručio je Boske takmičaru, a onda pohvalio drugu kandidatkinju:

-Ne znam što ste vi nadali dreku kako je ona fantastična. Ona je stvarno fantastična!

Popović je zaključio kako su Mili i Bosanac pobedili večeras u komentarima, a potom je Ceca obrazložila svoje glasove.

-Stvarno mislim da je Mia oštećena i da je trebalo da dobije od Milija glas jer se u prvoj pesmi apsolutno čulo kako dete peva. I druga je imala energiju, ali bilo je tih falšića, dešava se. Poenta je da šta si ti nama prezentovala ovde da si uskraćena za glas. Mili se malo čas bunio za devojku iz Makedonije koja se nije sastavila intonativno zašto nije dobila 6 glasova. Ja sam nagradila njene distonacije i loše pevanje samo zbog performansa, jer je šteta oštetiti nekog ko se bori i ko je za „Zvezde Granda“. Ti si apsolutno za „Zvezde Granda“ – rekla je Ceca.

Mili se umešao:

-Ići će dalje – rekao je Mili što je izazvalo reakcije među žirijem.

-Kako ti znaš da će ići dalje? – upitao je Milija Bosanac, što je izazvalo polemiku, koju je presekao Popović.

-Za sve kandidate koji nisu prošli direktno rekli ste: ali ti ćeš ići dalje! Ne mogu da idu svi dalje, ne mogu – bio je kategoričan Popović.

-Jedino za mog kandidata ste rekli da neće ići dalje, pa ćemo videti – prokomentarisao je Bosanac.

Viki je rešila da članove žirija poistoveti sa junacimao popularne TV serije:

-Mislim da je ova gospođa iz serije „Alo alo“ večeras oštetila mog kandidata.

-Moramo da stanemo jer gospođa priča sa Bosancem i nije čula – rekao je Sale.

Viki je ponovila šta je prethodno rekla a Bekuta se zahvalila:

-Hvala, to je za mene kompliment – rekla je ali ti nije zadovoljilo Viki.

-Ja tebi kompliment a to mog kandidata puf, pa po glasu – tvrdila je Viki.

-Nije zaslužio, veruj mi – rekla je Bekuta.

-Jeste – negodovala je Viki.

Ona je naglasila da je svima večeras dodelila uloge tokom emisije:

-Mislim da je Bosanac onaj Rene – što je izazvalo smeh u studiju. Viki je nastavila sa rezultatima kastinga.

-Ana je Reneova žena Edit, Snežana je Helga – rekla je Viki, a onda se obratila Popoviću:

-Ti si her Flik – poručila je Viki Saletu i podigla mu na kratko naočare.

Sve je zanimalo ko je po ovom kastingu onda Mili, a Sale je rekao:

-Mili je iz drugog serijala, on je iz Mapet šoua – poručio je Popović, do je Mili dodao kako su on i Marija Prle i Tihi.

Nejra i Eki Prošić i Jasmin Alievski - (04. 03.)
Poslednji takmičarski duel bili su Nejra i Eki Prošić koje je pripremala Marija Šerifović i Jasmin Alievski kome je mentor Đorđe David. Takmičari su dobili maksimalan broj bodova i direktno se plasirali u sledeći krug takmičenja.

Đorđe je prvi otkrio da je njegov kandiat dao Mariji neko srce.

-Vidi, o ovome ćemo da razgovaramo ti i ja– poručio je mentor svom kanidadatu, a Sale je ponovio naziv pesme koju je takmičar izvodio:

-Srce nije kamen.

Ceci je imala pritužbe na Milija u vezi sa glasanjem jer joj je Mili rekao kako nisu zaslužili po 6 glasova, a na njeno pitanje zašto im je onda dao glas Mili je objasnio da to čini kako bi se oslobodio baraž:

-Mislim da oni nisu za 6 jer imaju mnogo falševa oko kojih se mi stalno raspravljamo.

Saši se nije nimalo dopalo Milijevo objašnjenje:

-Ovo je ponižavajuće što pričate. Ceca je milion puta rekla da se i nama pevačima na nastupu dese falševi. Gledaš ukupan njihov nastup, toliko su sugestivni bili. Ubedljivi su bili.

Mili se nije slagao i objašnjavao da nije baš tako a bilo je poređenja sa prethodnim glasanjima.

-Dao sam im glas samo zato što su bili življi od onih kandidataod Viki. Ponudili su nešto – tvrdio je Mili.

Ceca je na to burno reagovala:

-Šta pričaš, Vikijev kandidat je digao čitavu publiku.

Polemiku je morao da preseče Popović i dao reč Ceci.

-Naravno da su kandidat i jedan i dva za dve šestice. Vi ste bili sjajni – rekla je Ceca. Sa njom se složili i Viki, a Mili je dodavao da je potrebno da se oslobodi baraž.

Snežana je bila kategorična:

–Ubedljivo najbolji večeras – rekla je Snežana, a Bekuta se složila da su kandidati bili odlični.

Bosanac je imao svoje viđenje:

-Složio bih se sa Milijem donekle, a složio bih se i da su bili za 6. Zašto nisu bili? Prvih dva su bili zato što su iz Bosne. Šalim se, odlično ste odradili… To je bilo dobro jako, bili ste pokretni, ubedljivi. A što se tiče falševa, tačno je Mili u pravu za drugg kandidata. „Srce nije kamen“ svaki put u ponavljanjima je bio falš. Kamen, kamen, kad si se vratio pobegao si iz intonacije. Očito si se stresao. ZAto sam i glasao za tebe, jer ja volim kada neko peva falš a zna da je loše otpevao pa se popravi. Zato sam te nagradio. Prema tome valja ‘mret, valja pravo govoriti, zato Popoviću, skoncentriši se i slušaj malo, nemoj samo da gledaš u tu sliku tamo – rekao je Boske.

Saša je i slušao sa nevericom njegov komentar:

-Toliko su bili sugestivni, pa gledaš ga da l zna da peva, da l zna da se ponaša – negodovao je Saša, a Boske je dodao da se kaje što je svima dao glas, jer drugi takmičar nastupa već 7 godina.

-Duet je prvi put, a tebi ću, zamo se, doći ako treba i na svadbu – naglasio je Boske.

Jasmin Alievski je inače pekao zanat na velikoj Grandovoj sceni.

-Stvarno je toliko napredovao da je on po meni najbolji kandidat iz Makedonije – rekao je Saša.

Kadidatov mentor je opravdao njegovo izvođenje:

-Imam jedno opravdanje vrlo ozbiljno, čovek ima trenutno 38,5 temperaturu. Meni je još draže jer je prvu pesmu potresno dobro otpevao… Samo da kažem, testiran je, koronu nema – rekao je između ostalog Đorđe, a Saša je uzeo toplomer u ruke.

-Samo da vidimo da li ima 38,5 ? – upitao je Popović i istresao toplomer, pa se pristupilo merenju temperature kandidatu.

-Slučajno sam poneo toplomer zato što sam ja malo bolestan – obajsnio je Saša.

Takmičar je priznao da je popio antibiotik i paracetamol, pa je Ceca izazvala sumnju u mogući rezultat.

-Čovek je popio paracetamol, to je oborilo temperaturu.

Delovalo je da je Marija najviše bila zapanjena medicinskom kontrolom koja se odvijala na sceni.

-Šta sada treba da radimo 5 minuta – pitala je Marija.

Đole je nastavio sa konstruktivnom kritikom takmičarevog nastupa.

-Molio bih te najlepše da ubuduće nemamo više nikada raspravu, pošto znate da imamo situacije da oni sve najbolje znaju. Da ne dolazim više nikad u situaciju da gubim glas objašnjavjući ti da si potpuno u pogrešnom načinu razmišljanja, Kao što vidiš, to je to gde treba da ideš. To gde si se isfalširao u pevačkim deonicama je stvar koju dajem isključivo za temperaturu – obratio se mentor svom kandidatu, a pohvalio je i napredak muškog dela prvog kandidata.

Saša je opisao kako je duet Nejre i Ekija bio izuzetno muzikalan, pamteći ih kada su se prvi put pojavili na audiciji u Tuzli, a ond ase Marija obratila svojim kandidatima.

-Rekla bih da ste bili bolji nego u prethodnom krugu, što nam negde jeste i namera. Neću deliti sa publiko i žirijem sve naše priče i kako na vašim nastupima radimo. Izuzetno ste poslušni i nadam se da će to tako da ostane do juna meseca, ako me razumete – rekla je Marija.

Sale je primetio da je Mili ljubomoran na neke Marijine kandidate.

-Ovo je drugi krug za redom gde Mili ima problem da njima da glas, a nikada ne mogu da čujem do kraja zašto – rekla je Marija, na šta je Mili odgovorio:

-Njihovo pevanje i prošli i ovaj put bilo je potpuno isto. Nisu složeni glasovi. Tvoja namera je bila savršena ali je mnogo bilo falševa. Dao sam im glas jer su bili puni energije – rekao je Mili.

Marija se obratila Saši:

-Jel ti shvataš ko sluša i ko ocenjuje kandidate – pitala je Marija Popovića.

-Čuo sam i zabezeknut sam – rekao je Saša, a pošto je uzeo toplomer od kandidata pročitao je rezultat:

-Samo da kažem, 37,8 – saopštio je Popović rezultat merenjatemperature drugo kandidatu, a potom su usledili nastupi takmičara koji su otišli u baraž.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: Lidija Matić, Martina Jozinović, Marija Stamenković, Nejra i Eki Prošić, Jasmin Alievski, Mia Smiljanić, Katarina Mulavdić, Jovana Veljković, Srđan Simić, Mahir Petrović, Milica Trajkov, Alen Kotorić.

Komentari: