U epizodi u subotu očekuje vas i ljubav i rat. Milionski auditorijum uživao je prošle subote u još jednoj epizodi najpopularnijeg takmičenja na Balkanu „Zvezde Granda“, a ove subote očekuje vas poslednja emisija drugog kruga u kojoj će preostali takmičari ukrstiti glasove ne bi li se plasirali dalje.

Sanela Hasić i Melis Jusić - (25. 02.)
Sanela Hasić (25) iz Banovića i Melis Jusić (22) iz Ljubljane otvorili su ovonedeljnu epizodu „Zvezda Granda“, oduševili žiri i nakon maestralnih nastupa zaradili maksimalnih šest glasova.

Prva kandidatkinja, inače iz tima Cece Ražnatović, predstavila se pesmama „A tebe nema“ i „Sto ću čuda učiniti“, dok je miljenik Snežana Đurišić odabrao numere „Ciganin sam, al’ najlepši“ i „Maro, dušo“ koja je razgalila Mariju Šerifović.

-Svadbarska atmosfera za stolom, Mara, Bosanac i Mili kao da su na svadbi, ali kao gosti – konstatovao je Voja Nedeljković, a nakon završenog duela rezultat je bio izjednačen 6:6.

Usledilo je preglasavanje gde je ubedljivu pobedu i prolazak u treći krug odnela Sanela.

-Smatram da su zasluženo što su oboje dobili šestice– istakao je Saša Popović, a Marija dodala da je Sanela bila bolja u ovom duelu.

-Ne znam koja ti je ovo sezona,peta, ali sad je to to– rekla je Marija, a zatim obrazložila i svoj glas za Melisa:

-Dala sam ti glas nakon ove emotivne manipalacije, druge pesme ali si dobar.

Melisova mentorka morala je da objasnio zbog čega večeras nije bio na visini zadatka i dao svoj maksimum.

–Melis je inače baš bolestan, zaista se potrudio koliko je mogao – rekla je Snežana, a takmičar dodao:

-Pet dana sam imao upalu krajnika i temperaturu 39. Preznojio sam se ovde hiljadu puta!

-Znači korona- dodao je Dragan Stojković Bosanac kroz osmeh, a zatim prokomentarisao Sanelu.

-Napredovala si i drago mi je što sam bio u pravu pre nekoliko godina da od tebe ima štofa. Sedam godina ranije sam rekao da će od nje biti pevačica, evo je, postade. Em je lepa, em je propevala zahvaljući mentorki koja je danas moja Španjolčica- izjavio je Boske, ali ga je Ana Bekuta demantovala.

-Sanela je prvo prošla kroz moje ruke i moju školu. Čestitam, zaista si napredovala – dodala je Ana, dok je Aleksandar Milić Mili istakao da su oboje za treći krug.

-Svaka čast, imam tri kandidata večeras, nije mi dobro, ajmo dalje – zaključio je Đorđe David.

Martina Jozinović i Amel Škrijelj - (25. 02.)
Komšinica Amara Gileta, talentovana i prezgodna Martina Jozinović (23) iz Beča raspametila je sve u najgledanijem muzičkom takmičenju i od stručne osmorke dobila komentar da je „zvezda rođena“.

Martina u „Zvezdama Granda“ predstavila pesmom „Ako je vrijedilo išta“ koja je na prvu kupila žiri, te joj je ceo studio, zajedno sa žirijem apaudirao, a najveće iznenađenje bio je Saša Popović koji je po prvi put ustao nekoj kandidatkinji.

Martinin protivnik u duelu bio je Amel Škrijelj (23) iz Prilepa, kandidat Viki Miljković, koji se predstavio pesmama „Zeleni dol“ i „Maskara“, dok je njena druga numera bila „Đavo“ od Ane Nikolić, a krajni rezultat 6:4 u njenu korist.

Kako je Martina, kandidatkinja iz tima Marije Šerifović, opčinila žiri i sve u studiju, Saša Popović zatražio je da vidi njenu podršku, a kada je ugledao roditelje imao je samo jedno pitanje.

-Odakle ste vi?– zanimalo je Sašu, a takmičarkin otac odgovorio:

-Mi smo iz okoline Zepča, a živimo u Kaknju.

-Znači Bosanci, brate?! Onda će od sad Martini da pišemo Kakanj, Amar Gile, jer ko će iz Beča da glasa, ali kad kažemo Kakanj, jasno je – objasnio je Popović.

-To nam je komšija – dodao je Martinin tata, a ona dodala da se slaže sa tim da je iz Kaknja iako živi u Beču.

Viki je istakla da je nezadovoljna što je njen kandidat dobio samo četiri glasa, ali se slaže da je Martina bila dominantnija. Ipak je dodala da je trebalo da bude 6:6, sa čim se Saša nije složio, te je upitao ko joj od njih dvoje više liči na zvezdu „Granda“.

-Martina više liči na zvezdu, slažem se sa vama, atraktivnija je. Amel je muško, ne mogu da mu obučem kratku haljinu – odgovorila je Viki, a Marija joj kroz smeh odbrusila:

-Možeš, kako Đole nosi suknje?!

Viki je nastavila da „rešeta“ žiri, tvrdeći da im kriterijumi za glasanje nisu uvek isti, a Popović je zatražio komentar od kumice Cece Ražnatović.

-Martina je otpevala prvu pesmu, znači ludilo mozga, ali drugu mentorka treba da ti zabrani. Da nije bilo prve numere ne bismo čuli kako raskošan glas ima – rekla je Ceca, pa stala u kuminu odbranu da je prvi kandidat trebalo da dobije svih šest glasova.

-Martina je bolji pevač, ona je izdominirala večeras u odnosu na Amela, briljirala je- izjavila je Ana Bekuta, a Viki je upitala po kom parametru ocenjuje.

-Po svom!– odbrusila joj je.

Aleksandar Milić Mili nije mogao da sakrije oduševljenje talentom simpatične Martine.

-Ti si rođena za ovaj šou, bukvalno si oduvala i pevanjem i izgledom. Mene zanima samo šta treniraš kad imaš tako izvajane tricepse? – pitao je Mili, a takmičarka odgovorila da studira nutricionizam i da u skladu sa tim pokušava da ostane u formi.

-Vidi se, svaka čast“. A što se tiče Amela, meni to nije bilo ni blizu nje. Ja da sam dao oba glasa, tačno bih se ubio, ni blizu Martine koja je bila bolja – rekao je Mili, ali se Viki pobunila zbog njegove izjave.

-Violeta, ne ocenjujemo tebe nego tvog kandidata – poručila joj je Bekuta.

Snežana Đurišić delila je Violetino mišljenje da je nepravedno da Amel ima samo četiri glasa, ali je istakla da je Martina bila bolja.

-Kako si prvu pesmu otpevala možeš do finala. Za tebe nema zime – poručila je Snežana takmičarki, a ni Đorđe David nije mogao da sakrije oduševljenje.

-Jako mi je drago što se pomenuo Kakanj i Amar Gile, odatle je i Adi Begić. Tvoja druga pesma nije bila dobra, ne trebaju ti lagane pesme jer raskoš koji ti imaš treba da daješ iz kruga u krug. Zvezda je rođena – prokomentarisao je roker, a Dragan Stojković Bosanac dodao za Martinu:

-Na žalost bila si odlična, a zašto nažalost, zato što nisi moja kandidatkinja. Bila si fenomenalna, talentovana si, bravo dušo moja i bravo tvojoj Mariji. Biće to još bolje. Molim samo Sašu Popovića da ne aplaudira zbog drugog kandidata, ti moraš biti miran, ali ne vredi kad si i ti muzičar pa te pogodi pesma.

-Posle ovakve interpretacije prve pesme, pa ja bih bio idiot da nisam ustao- odgovorio mu je Popović.

Martinina mentorka bila je prezadovoljna kako se večeras predstavila žiriju i publici, a voditeljka Sanja Kužet poentirala je za kraj:

–Ne sećam se da je nekog žiri ovako ishvalio. Svaka čast i samo napred! Možda je zvezda zaista rođena.

Željko Trbojević i Arsena Sapi - (25. 02.)
U trećem po redu duelu ove večeri našli su se Željko Trbojević i Arsena Sapi. Oni su se potrudili da pokažu sve što su vežbali sa mentorima u proteklom periodu, a onda su usledili i sjajni rezultati.

Takmičar iz Milijevog tima predstavio se numerama „Ostani đubre do kraja“ i „Ko me tero“, dok je Anaina kandidatkinja odabrala pesme „Akana nane“ i „Aj vino vino“.

Kako su pesme odmicale, tako su Željko i Arsena bili sve sigurniji na Grandovoj sceni, a tome svedoče i glasovi stručnog žirija. Uspeli su i da sve podignu na noge, pa je žiri zajedno sa publikom u studiju napravio pravu žurku.

Ovaj duel se završio nerešeno, oba takmičara su dobila masimalnih šest glasova, čak se i Željko rasplakao od sreće kada je video broj glasova. Međutim, nakon nekoliko sekundi usledio je hladan tuš za Sašu Popovića, jer žiri nije hteo da ispoštuje preglasavanje.

-Nije valjda da si se rasplakao, ma svaka ti čast – rekla je Sanja Kužet dok je takmičar brisao suze sa lica.

Kada su se strasti malo smirile, Popović je zamolio žiri da donese konečnu odluku ko je bio bolji u ovom duelu.

-Od šestoro kandidata imamo dosta šestica, moramo da radimo preglasavanje, molim vas – rekao je Saša, a Marija se odmah pobunila.

-Neću da glasam, ne ne mora!

Saša je pokušao ponovo da ubedi žiri, ali ni iz drugog pokušaja to mi nije pošlo za rukom.

-Molim vas, imamo 18 kandidata, šta ako svi dobiju šestice, šta ćemo onda?

-Neće se desiti, nema šanse. Imamo još koliko parova danas, ali moram da kažem da su oni najbolji u drugom krugu – žestoko je odgovorila Marija, a u tome su je podržale i ostale kolege.

Na kraju je Mili preuzeo mikrofon od Popovića i doneo konačnu odluku, pa je kretivni direktor Granda popustio pod pritiskom i poslao je oba takmičara dalje. Čak se i Bosanac u jednom momentu ponudio da uzme ostale kandidate ako se ispuni kvota do kraja večeri.

-Možete da idete kući, oboje ste prošli u naredni krug, to se nikada nije desilo – rekao je Mili, a Saša je na kraju pristao da na ovakvu odluku žirija.

Marija Previšić i Mustafa Bidžan - (25. 02.)
Kako veče odmiče, tako nam na Grandovu scenu dolaze sve bolji i spremini takmičari. U duleu su se našli Marija Previšić i Mustafa Bidžan.

Mladi takmičari su sa malom dozom treme počeli svoje nastupe, ali su se brzo oslobodili, pa je nastao pravi spektakl u studiju.

Marija je odabrala pesme „Odlazim, a volim te“ i „Činim pravu stvar“, dok je Mustafa odabrao „Još i danas zamirišu trešnje“ i „Sve nas cure čekaju“.

Kako je takmičarka ispala u prvom krugu, Saša Popović je prepoznao njen talenat i dobila je novu šansu, a Bosanac je sa zadovoljstvom prihvatio saradnju sa njom.

Rad sa mentorima je i kod ovog para urodio plodom, pa je palo ukupno 12 glasova. Oboje su maestralnim inrerpetacijama oduševili žiri i podigli sve u studiju na noge.

-Kada sam pregledao snimak iz prvog kruga pošto je Marija ispala, pitao sam Bosanca, da li bi hteo sa njom da radi da je vratimo u takmičenje. On je to zaista odmah prihvatio i evo šest glasova, Boga mi svaka ćast. Prema tome, imamo još dve šestice i vi idete odmah u sledeći krug. Samo da kažem i Sneži onda i Melis Jusić ide dalje sa šesticom – rekao je Saša Popović.

Naravno da je Bosanac u svom stilu morao da se našali, ali je u jednom momentu priznao da je Marija ipak zaslžna za ovakav rezultat.

-Ja moram da kažem da je ovo bilo dovoljno i da ne komentarišemo više. Ti si Marija jedno divno stvorenje i otkrovenje. Moram da priznam da je ovo tvoja zasluga 80 posto, ja sam rekao da nešto iznemiš, a ti si izmenila i na bolje još. Imaš i dobar štos, na probi si pevala falš, a ovde si pokidala, bravo. Hvala kolege ja sam se uplašio da li ćete glasati za nju – zaključio je Boske.

Dušan Vukadinović i Nataša Radivojević - (25. 02.)
Svi su čekali nastup Dušana Vukadinovića u „Zvezdama Granda, koji je optužio Snežanu Đurišić da navodno uzima mito, a ove subote konačno je prikazan duel iz drugog kruga u kom se našao sa Natašom Radivojević iz Milijevog tima.

Njihov duel izazvao je brojne komentare članova žirija i do poslednjeg trenutka situacija je bila neizvesna, a konačni rezultat bio je 5:4 u korist Snežaninog kandidata.

-Trebalo je da dobije šest glasova. E Dušane oštećen si, ali nema veze- dobacila je odmah Snežana na račun svog kandidata.

Međutim, takvog stava nije bila Marija Šerifović koja je istakla da smatra da je njegov nastup bio pun grešaka.

-Dušan je pevao za pet glasova i neću reći da su ga greške koje je pravio koštale mog glasa, to je činjenično stanje, ali smatram da zbog tih grešaka nisi trebalo da prođe direktno dalje- objasnila je Mara, a na pitanje Saše Popovića koje su greške u pitanju detaljno je objasnila:

-Bilo ih je previše. U drugoj pesmi ukrasi mu nisu izlazili, menjao je melodiju, u nekim trenucima je bio nizak. U prvoj numeri nizak često, je l’ dovoljno da nema šest glasova?

Saša Popović se usaglasio sa Marijinim komentarom budući da je i on, kao vrsni poznavalac muzike i najveći estradni mag takođe čuo te greške.

S obzirom da je Mara u poslednjem trenutku dala glas dami iz Milijevog tima, tu zaslugu pripisala je njenom izvođenju Karleušine pesme za koju je tvrdila da je odlično „skinula“.

U svom stilu, kroz šalu, i Bosanac je dao svoje mišljenje te u jednom trenutku izimitirao glas Jelene Karleuše.

-Mene je oduševilo „Ogledalce“ kroz nos to mi je bilo bomba! Ti si jedna razdragana osoba, osoba koja očito nema nikakvih problema u životu i tako si pevala. Svaka ti čast. Sve se prenosi, kad dođe tegoba na scenu od kuće, to se i vidi- rekao je Stojković, a potom Dušanu udelio savet.

-Pun glas imaš, ali moraš da vodiš računa oko salivanja tonova, ako prođeš. To će ti Sneža objasniti kao šećer. Poslušajte iako je ona jako naporna kada objašnjava, ja sam jednom bio prisutan, ali budi uporniji od nje i biće rezultata- posavetovao ga je Boske i nasmejao sve kolege.

Viki Miljković nije ostala ravnodušna na Dušanovo izvođenje čuvenog hita „Romanija“ te se usaglasila sa ostalim članovima žirija da je prvu pesmu mnogo bolje izveo u odnosu na numeru Šerifa Konjevića.

-Nisam te nekako registrovala u prvom krugu, malo Crnogorac koji se vuče, čini mi se da ti je sve poteško da uradiš, ali imaš tu glaščinu. Slušaj svoju mentorku i bićeš ti dobar. Što se Nataše tiče, meni je sve bilo tu i tamo, čak je odabir pesme „Ogledalce“ dobar, ali se meni nije dopalo kako si je ti otpevala- iskrena je bila Viki.

Iako čvrstog stava da mu je ovoga puta bolji bio Snežin takmičar, Đorđe David pohvalio je i izvođenje Nataše Radojević.

-Ja sam povukao svoj glas za takmičarku u trenutku kada sam video da je Mara dala za nju jer ja kao član žirija dajem sebi za pravo da napravim razliku u korist kandidata broj dva, iz prostog razloga jer je njegova boja meni fenomanalna. Smatram da Nataša u prvoj pesmi nije bila dobra i zato sam napravio tu razliku, a za drugu numeru se slažem da je bila bombona- rekao je roker.

Za razliku od kolega, Ceca i Ana Bekuta su pohvalile takmičare bez objašnjenja što je publika u studiju pozdravila gromoglasnim aplauzom.

I kao što to obično biva, nakon članova žirija reč su dobili i mentori koji su dali niz saveta, ali i vetar u leđa svojim takmičarima kako bi zablistali u baražu.

-Dušane, evo čuo si. Ono o čemu smo pričali sve vreme upravo ti je rekla i Viki i skoro svi članovi žirija. Moraš da se probudiš. 60 posto sam teškom mukom uspela da ga pokrenem, stalno kasni, stalno se sve to vuče. Prelepa boja, divan talenat, sve imaš što treba da ima jedan dobar pevač, još samo da se probudiš i biće super. Bori se u baražu, držim palčeve i tebi i sebi- poručila je Sneža Dušanu, dok se Mili osvrnuo na neverovatan napredak talentovane Nataše.

-Ne znam da li se sećate Nataše iz prvog kruga… Ali ja mislim da je ovo jedan toliki skok i scenski, i samopoudzdanja i svega. Mislim da su te dva glasa koštala jer nisi pokazala snagu koju imaš. Tačno si otpevala, ali je falila malo ona Nataša koja divlja. Valjda si se više koncentrislaa na nastup ili na nešto, tu smo malo bili u dizbalansu, inače ne da sam zadovoljan nego sam prezadovoljan- rekao je Milić.

Dženan Rakić i Ena Radojičić - (25. 02.)
Dva potpuno različita izvođača kada su u pitanju žanrovi, Dženan Rakić i Ena Radojičić svojim nastupima razmrdali sve prisutne.

Momak iz Đoletovog tima razneo je studio numerama Olivera Mandića i Dina Dvornika, dok je čuvena konobarica iz tima Viki Miljković pokazala neverovatan napredak.

Krajnji ishod ovog duela išao je u korist talentovanom Dženanu koji se izborio za svih šest glasova, dok je devojka iz Violetinog tima osvojila tri glasa.

Saša Popović želeo je da proćaska sa podrškom koja se nalazila u Vojinoj sobi emocija, a veliku pažnju privukao je Dženanov prijatelj za koga su mnogi pomislili da je takmičarov brat budući da neverovatno podsećaju jedan na drugog.

-Ovo je čovek koji je polu lud i može da imitira šta hoćeš! Ajmo ovako, Kristijan Golubović, Bosanac i treće po tvom izboru- rekao je Đorđe David, dok je žiri zahtevao da imitira samo Bosanca.

-Draga moja, ovako bih ja rekao tebi. Što se tiče druge pesme, ovako, početak započela malo distoniranjem, gornje lage malo nesigurne, možda te je malo trema pojela, a ti Popoviću ne kolutaj učima. Što se tiče a, o, u, ispevavanje mora da bude na niovu. A što se tiče ovog malog iz Bihaća tako se peva- imitirao je takmičarov drugar Bosanca bukvalno identičnim glasom što je publiku i žiri nasmejalo do suza.

Nakon malo šale, došao je red i na komentarisanja, a prvu pohvalu je momak iz Bihaća dobio od Bosanca.

-Prvi kandidat mi je bio super, ali moram priznati da je na prvu pesmu navalio kao na drugu iako je stilski drugačije. Imaš štofa, bacaš šarma, ali ti si ubio, a ja se onda pitam može li još jače. Fantastičan je pevač, umeo si da prospeš onu bosansku dušu, a ti si samleo tu emociju. To je zamerka konstruktivne prirode, ti si već postao zvezda. Evo publika vreć navija za tebe. Što se tiče Ene suviše je to amaterski, nedovršene su fraze, ali mi se dopada njena boja glasa, ali ima dosta da radi. Nije Brena podvriskivanje, to je neka druga filozofija- objasnio je Stojković.

Mara je pohvalila njen izbor pesama uz savet da radi na sebi, a impresije zbog Đoletovog kandidata nije mogla da sakrije.

-Vrlo konstruktivno, ali potrudi se da svaka pesma ne bude ista. Ne mora uvek da se reži i kroz zube-posavetovala ga je Šerifovićeva.

Imuna nije ostala ni Ceca kada je u pitanju Dženanovo izvođenje za koga tvrdi da je čista desetka, a za Enu je smatarala da je mogla da dobije bar glas više.

-Lepa si i scenična ali bih te zamolila da se malo više smeješ. Scena ne trpi da budeš namrgođena. Kako god da nam je u životu moramo da se smejemo ispred publike jer stvarno si jako lepa da bi bila ljuta-poručila je Svetlana.

Iak Sneža ne peva ovu vrstu muzike istakla je da je Dženan sjajan takmičar, a poput kolega dala savet Eni da nastavi da radi na sebi.

Istog stava bio je i Mili koji je bio očaran talentom mladog momka iz Bosne.

-Nađite ti i Đole impostaciju glasa i to je toliko skupo, ja garantujem da to može da ide do finala. Ovo je jedna energija koju mi tražimo ovde- pohvalio ga je Mili tvrdeći da su Ena i Viki oštećene za glasove.

-Ja osećam i znam da u tebi postoji vatra koju ti ovde nisi izbacila. Umrtvila si svoj nastup. Ako dobiješ šansu raspali tu vatru!

-Sledi ti cipela u bekstejdžu, šta sam ti rekao za prvu pesmu ? Ne reži nego pevaj- složio se Đole sa kolegama iako je preponosan na uspeh svog takmičara.

-Dozlojadilo mi je da se uvek nešto borim i svađam. Ena je napravila veliki korak, dosta je napredovala, toliko se trudila. Nekada tu decu treba da nagradimo kada naprave taj iskorak. Taj jedan ili dva glasa njima mnogo znači- rekla je Enina mentorka, a Saša je odmah podržao.

-U prvom krugu ona je bila više konobarica nego pevačica, a sada je više pevačica nego konobarica!

Amna Jusić i Bojan Ilievski - (25. 02.)
Večeras su kao sedmi par nastupili dvadesetogodišnja Amna Jusić iz Tuzle čija je mentorka Marija Šerifović i dvadesetdvogodišnji Bojan Ilievski iz Skoplja koji je u timu Svetlane Cece Ražnatović.

Dok su takmičarku iz sobe emocija podržavali mama i tata, takmičaru je ovog puta podrška bila baka.

Za prvu pesmu Amna je izabrala „Ne spominji ljubav“ koju u originalu izvodi njena mentorka Marija Šerifović, a Ilievski pesmu makedonskog pevača „Milica“, a tokom izvođenja prve glasove takmičaru su dale Snežana Đurišić i Viki Miljković.

Kandidati su zatim zapevali drugi krug pesama, „Zavoleh te“ i „Stari putnik zalutali“, a duel se završio rezultatom 5 naprema 3 glasa za kandidata.

Saša Popović smatrao je da Amna zaslužuje više glasova, a sa njim se složila Viki Miljković koja je prva komentarisala večerašnji nastup takmičara.

-Slažem se sa Sašom da je Amna oštećena, barem za jedan glas. Da sam videla da imaš tri glasa dala bih ti i ja svoj jer znam da vam znači podrška. Prva pesma je bila dobra, ali druga je bila jako loša. Bojan je prvu pesmu jako lepo otpevao, imaš neku setu u glasu koja mi se dopada – zaključila je Viki, a nakon nje reč je dobila Snežana Đurišić.

–Bili ste ujednačeni. Prva pesma je kod oba takmičara bila dobra, druga kod oba loša. Amana je loše pevala Aninu pesmu, to mi se nije dopalo – prokoemtarisala je kratko Đurišićka.

Ana je prvo pohvalila takmičarku, pa joj skrenula pažnju na stvari koje joj se nisu dopale.

-Divna ti je haljina, lepo si se ponašala na sceni. U prvoj si bila dobra, druga ti i nije baš legla. Treba to šire pevati, doduše nisi ispadala iz tonaliteta, bila si prilično tačna. Još jedna stvar koju želi da kažem je da u pesmi ide: „Da li sam to lasta“, a ne ko lasta. Većina ljudi to greši, pa i ti. Bojanu sam dala prednost zbog prve pesme – objasnila je Ana.

Mili je priznao da nije primetio greške kod kandidadata kao ostali članovi žirija.

–Meni su oboje bili dobri. Makedonci su dobri u tim tradicionalni pesmama -prokomentarisao je Mili, a onda primetio da je na podu završio deo voditeljkine haljine:

–Sanja, je li ti to pao grudnjak? Nije? Šteta! Pade nešto, pa reko da nije nešto bitno – našalio se Mili, a zatim se ispostavilo da je na podu završila Sanjina rukavica.

Đorđe David nije delio Miljevo mišljenje.

–U drugoj pesmi mrtva trka ko je bio lošiji. Kandidatkinja izgleda kao Holivud – zaključio je roker, a Bosanac je ovog puta bio prilično kratak kada je komentarisanje kandidata u pitanju.

–Sve su već rekli, kandidatkinja izgleda sjajno. Ana vidiš da ti je onaj koji ti je producirao pesmu loše producirao kad se ne zna da li je „kao lasta ili to lasta“ – dobacio je harmonikaš svojoj omiljenoj koleginici.

Mentorke su poslednje komentarisale svoje kandidate.

–Amna mogu da ti poručim da vodiš računa na svaki aspekt i segment tvoje interpretacije u baražu. Mislim da ga zaslužuješ, imaš vremena da se sabereš i da u baražu otpevaš pesmu baš onako kako treba – rekla je Marija.

-Bojane prva pesma je bila za deset stvarno. Ako prođeš u sledeći krug što se ja iskreno nadam nema više Šabana i tvoje improvizacije, nema, nema. Sada sam te pustila jer je drugi krug, ali od sada ti ja biram pesme– rekla je Ceca svom kandidatu.

Monika Stanišić i Josip Benšak - (25. 02.)
Ove subote kao osmi par nastupili su sedamnaestogodišnja Monika Stanišić iz Bjeljine i osamnaestogodišnji Josip Benšak iz Velike Gorice (Hrvatska).

Dok su nastupali na velikoj sceni podršju su im pružali mentori Đorđe Davi i Svetlana Ceca Ražnatović, a iz bekstejdža takmičarku su podržavali dečko, tata i mama. Uz Josipa su bili kolega, kum i prijatelj.

Monika je u ovom krugu takmičenja pevala pesmu Emine Jahović „Vuković“ i „Predaleko“ od Ivane Banfić, dok je Josip izabrao Samardžićevu pesmu „Grlica“ i „Dajte vina hoću lom“ od Harisa Džinovića, međutim skoro do samog kraja duela glasova nije bilo.

Ovog puta na opšet iznenađenje pvi je glasao Bosanac koji je oba kandidata častio glasom, a nakon njega glasala je Viki Miljković koja se odlučila da podrži Josipa.

Nakon što su otpevali pesme, svoj nastup završili su rezulatatom 4:4, a pevačke sposobnosti ovih takmičara prva je prokomentarisala Marija Šerifović.

-Kod kandidatkinje Monike Stanišić se oseća neiskustvo. Težak program i trema. U prvoj pesmi se čuo falš i tako si nastavila do kraja pesme. Bilo je i lepih trenutaka, ali ovo zaista nije bilo dobro. Dala sam vam glasove jer nisam želela da neko ode kući. Dala bih mikroprednost kandidatu broj dva zbog druge pesme – obajsnila je pevačica.

Nakon Šerifovićke, reč je dobila Snežana Đurišić.

–Dogovarali smo se da vam damo glasove da ne ispadnete. Bilo je prilično amaterski, prilično nespremno, baš onako kako je Marija rekla. Takođe, da treba kandidatu broj dva bih dala blagu prednost – složila je sa Marijom Đurišićka.

Dragan Stojković Bosanac izneo je svoje argumente zbog čega je glasao za ove kandidate.

-Kad ja glasam, Popović postane blažen od sreće. Loše računam, ja se ne dogovaram, pa velim daj da dam oba glasa i nek oni popunjavaju da Popović bude miran. Star je on čovek, treba ga čuvati jer će nam on još trebati, nama mlađima – našalio se Bosanac, a onda se Saša nadovezao:

-Pa kakve ja veze imam sa glasanjem?– pitao je Popović, a onda je Bosanac objasnio:

–Ti gledaš, streljaš. Ja sam glasao, pa nek drugi računaju i kalkulišu sa njim. On izludi. Mislim da je trebalo četiri. Pa to što on misli, opet stalno pričamo o tome. Režijo, nemojte mi gasiti ove tastere do kraja nikako. – zaključio je Bosanac.

Za kraj, svoju pulenku prokomentarisao je Đorđe David.

–Ova devojka je najveća enigma za mene u mom timu, to moram da priznam. Pre nekoliko dana desilo se nešto u njenoj glavi, a šta ja ne znam. Bilo je mnogo bolje na probi. U baražu oderi grlo, to nam je poslednja šansa – zaključio je roker.

Ceca je svom takmičaru dala savet zlata vredan.

–Što se tiče mog kandidata, desilo se ono što sam mu i govorila. Mora da mi da atak, atak na pesmu.To je ono što budi publiku i sve nas u studiju. Realno, ti si bio korektan, ali mi treba atak da sve eksplodira u pesmi. Uvek si fin, naljuti se malo. Srećno u baražu – rekla je pevačica Josipu.

Bakir Mečkić i Martin Kostadinov - (25. 02.)
Kao poslednji par ove subote nastupili su Bakir Mečkić koji ima dvadeset godina i dolazi iz Sarajeva i devetnaestogodišnji Martin Kostadinov iz Đevđelije (Severna Makedonija).

Njihove mentorke su bile Marija Šerifović i Ana Bekuta. Prva pesma koju je Mečkić večeras izveo bila je „Duga“ od Dženana Lončarevića, a Martin „Ja izlazi gjurgjo“, međutim nakon izvođenja prvog kruga pesama glasovi su izostali.

Sledeće dve pesme koje su takmičari izveli bile su „Neka me“ od Magla benda i „Dirlada“ od grupe Memorija.

Prvi glas dao je Đorđe David, a zatim su glasali i ostali članovi žirija.

Nažalost, ovaj duel završio sa rezultatom 2:2 što je značilo da oba kandidata ispadaju i nemaju mogućnost da svoje glasove sposobnosti pokažu u baražu.

–Jeste li normalni? Dajte bar baraž!– iznenađeno je reagovala Ana Bekuta nakon odluke žirija.

Ništa manje začuđen nije bio ni Saša Popović koji je dodao:

-Kandidat broj jedan samo dva glasa?Bože, ne mogu da verujem.

–Ne mogu da verujem da ste kandidatu broj jedan dali samo dva glasa i da je ispao, zašto? Zbog čega? Da li ste vi normalni? – pitao se direktor.

–Kako je ovaj kandidat pevao za ispadanje? – pitala je Marija svoje kolege besno, a na to joj je Mili odgovorio:

–Pogrešno da je to strašno, toliko dosadno, ma pakao. Sve je falš od početka do kraja, katastrofa – zakljuio je Mili i dodao:

-Drugi kandidat super izgleda, ali ne peva.

Đorđe David kao i Saša Popović prednost je dao kandidatu broj jedan.

–Kandidat jedan ima boju koja otkida. Morao sam da mu dam glas, ima potencijal. Ti nisi za ispadanje – zaključio je roker.

-Moja kandidatkinja Amna je dobila tri glasa, a više je grešila? Zašto? Zato što je dobro obučena lep žena?-pitala je Marija Šerifović Milija koji je odgovorio:

–Amina je za njega Bijons.

Bekuta je bila prilično potrešena rezultatima glasanja.

–Za baraž je moralo biti – zaključila je Ana.

Viki Miljković obrazložila je svoju odluku.

-Nekada se dese neke stvari koje ne predvidiš. Meni se ovo ništa nije svidelo, ali nije za ispadanje. Bilo je dosadno, ništa niste emitovali, umrtvila sam se, ne mogu da se pokrenem -rekla je Viki koju je prekinuo Saša Popović:

-Nije bitno da li je pesma dosadna ili nije, nego kao ju je takmičar pevao. Znaš li koliko je bilo dosadnih pesama tvojih kandidat, pa si im dala glas- vikao je Saša Popović, a onda ga je Viki prekinula:

–Dobro, ne deri se. Mnogo smo puta to komentarisali.

Ceca je kandidatima dala podršku, a sada je kratko prokomentarisala.

–Mislila sam da će Bakir dobiti više glasova, zaslužuješ baraž. Što se Makedonca tiče, čuje se da si amater, ali ti si se doterao, potrudio da nas uveseliš. Vidim napredak kod tebe, pa sam htela to da podržim – kazala je folk diva.

Đorđe David molio je Sašu Popovića da napravi presedan i dozvoli prvom kandidatu da se pokaže u baražu, ali je direktor bio neumoljiv, a Snežana je kratko prokomentarisala:

–Martine divno izgledaš, lepo si nas zabavio, ali pevanje je bolje ne. Mislim da ti kao pevač još uvek nisi stasao. Mlad si, dođi sledeće godine. Bakiru se izvinjavam, zabrojala sam se i nisam videla da nemaš glasove, žao mi je.

Bosanac je objasnio šta je bio najveći problem.

–Popoviću, problem je kalkulacija. Đorđe kaže da vidi potencijal, pa nismo mi investitori. Šta će biti nije bitno, vi sad treba da pravite branu, pa da li će pasti ili neće videćemo – zaključio je Dragan.

–Ovo je skandalozno kako su glasali – rekla je Bekuta, a kratko je prokomentarisala svog kandidata i Marija.

–Bakire, žao mi je što si ispao. Trebalo je da ideš u baraž. Za dalje bi bilo upitno, ali baraž zaslužuješ. Drago mi je da je ovo, ako ništa, poslednja emisija drugog kruga jer ću u trećem glasati kao da je sedmi.

-Takođe, baš ste mi dali šlagort sada – složila se sa Marijom Ana.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: Sanela Hasić, Melis Jusić, Martina Jozinović, Željko Trbojević, Arsena Sapi, Marija Previšić, Mustafa Bidžan, Dženan Rakić, Bojan Ilijevski, Dušan Vukadinović, Ena Radojičić.

Komentari: