Ponovo su sevale varnice na sve strane, bilo je šale, dobre pesme, ali i novih, neočekivanih svađa između članova stručnog žirija.

Kako se bliži kraj drugog kruga, tako su strasti sve uzavrelije, a mentori koji se bore za svoje kandidate sve borbeniji i napetiji.

I ove subote očekuje vas najbolja zabava u najgledanijem muzičkom šou-programu na Balkanu „Zvezde Granda“.

Hamza Gušić i Melani Tarčulovska - (18. 02.)
Volja za uspehom u „Zvezdama Granda“ je velika kod kandidata, zato se većina trudi da ispoštuje sve što njihovi mentori zahtevaju od njih. A najbolji primer ove subote bio je Hamza Gušić (31) iz Hrvatske koji je na zahtev svoje mentorke Marije Šerifović napravio drastično transformaciju i za dva i po meseca smršao 11 kilograma.

On se našao u duelu sa Melani Tarčulovskom (17) iz Skoplja, a krajnji rezultat pevačkog dvoboja bio je 6:4 u koristi talentovanog Hamze.

Marijin kandidat predstavio se pesmama „Njen oproštaj“ i „Majko“, dok je miljenica Đorđa Davida odabrala numere „Jovano, Jovanke“, i „Magla“.

Gušić je oduševio žiri, iako ga u prvi mah niko nije prepoznao, a Sašu Popovića najviše je interesovalo da li mu večeras podršku daje supruga.

-Hamza, je l’ ovo supruga u bekstejdžu? – pitao je Saša, a takmičar odgovorio da mu je u podršci koleginica i prijateljica.

-A ženu kriješ? Gde je žena? – zanimalo je Anu Bekutu, a Hamza odgovorio:

-Žena je kući, čuva troje dece. Prvo sam gledao da kupim kuću, pa da osnujem porodicu, a onda da guram karijeru. Sad mogu da sve uložim u sebe.

Aleksandar Milić Mili istakao je da je ovaj spoj u duelu bio drugačiji i da je Hamza bio bolji.

-Odličan pokušaj i lepa boja glasa, ali nisam čuo tu Makedoniju u pesmi – rekao je Mili za Melani i dodao da je čuo falševe koji joj ne priliče, što je i nasmejalo i naljutilo Đorđa Davida.

-Jesi ti gluv? Kaži da ne znate pesmu, a ne da ima falševe u drugoj pesmi – poručio je roker i dodao da je kao producent sam sebi pucao u koleno.

Viki Miljković je istakla da ne zna pesmu, ali da smatra da falša nije bilo.

-Meni je bilo top- rekla je Ceca Ražnatović, dok je Dragan Stojković Bosanac objasnio da je ipak bilo falševa, ali da je možda tako i u orginalu.

-Bilo je dosta nesigurnosti u strofi- dodao je Boske, a Bekuta se složila.

Melanin mentor branio je svoju takmičarku i rekao da je pevala kao sa CD-a, ako se izuzme prva pesma.

Marija je pak branila svog kandidata, ali je Popović zaključio da je sve rečeno, što se Bosancu nije dopalo.

-Imamo svašta da kažemo-dobacio je Stojković, a Popović dodao da nema potrebe dalje da se komentariše.

-Zato će ispasti sledeći krug, a zašto? E, pa neću da ti kažem. Nemamo vremena – odgovorio je Boske, te je Popović zatražio od Viki da kaže svoje mišljenje. Ipak, nije video da je Miljkovićka napustila svoju sudijsku stolicu.

-Viki prodaje stan – dobacila je Bekuta, a Popović rekao da to nema smisla.

-Pao joj je šećer, otišla je po šećer i vodu. Nije otišla zato što joj je bilo dosadno, zna da mora da sedi ovde, tako da je otišla s nekim razlogom – branila je kuma Ceca, a Šerifovićeva dobacila: -I nije neka šteta!

Marija nije želela da komentariše pevanje svog kandidata, verujući da je sve bilo kako su se dogovorili na probama, ali je pohvalila neverovatnu transformaciju koju je napravio za potrebe šoua.

-Skinuo si 11 kila za dva ipo meseca. Care, svaka ti čast. To je bilo važnije, sad idemo dalje u sitna crevca – zaključila je Marija.

Sanja Terzić i Aleksa Lalović - (18. 02.)
Duel koji je ove subote u „Zvezdama Granda“ podelio žiri dogodio se između Sanje Terzić (20) iz Užica i Alekse Lalovića (26) iz Zrenjanina.

Prvi kandidat iz tima Ceca Ražnatoivić otpevao je pesme „Devojko, veštice“ i „Požuri ljubavi“, dok je drugi, inače iz tima Snežane Đurišić, otpevao numere „Snegovi beli opet veju“ i „Ti si žena koju ludo volim“, a rezultat je do samog kraja varirao, da bi na kraju Sanja povela sa 5:4.

-Siguran baraž- konstatovala je voditeljka Sanja Kužet nakon duela, a Saša Popović pitao žiri zašto se okrenuo rezultat, budući da je Aleksa sve vreme vodio, a Marija Šerifović i objasnila.

-Mislim da je u ovom duelu bolji bio drugi kandidat, ali ono što nije bilo dobro jeste druga pesma. Ne valja, bio si visok, još sam ustala da ti pokažem da se opustiš, da ne budeš u šestoj brzini. Smatram da ti je mesto u sledećom krugu- prokomentarisala je Marija Šerifović za Aleksu, a Dragan Stojković Bosanac dodao:

-Prvi kandidat nije valjao ništa. Nisam razumeo šta je pevala, nisam shvatio poentu pesme.Glasao sam zbog druge pesme koja je iole bila razumljiva. Drugi kandidat je bio bomba.

Viki Miljković je istakla da joj se Sanja dopala i da se ne slaže sa kolegama.

-Ovo je tek drugi krug, meni je ovo bilo lepo, dovoljno za ovaj krug – rekla je, a Bekuta se pitala šta je zapravo u Sanjino nastupu bilo lepo.

-Sve- odgovorila je Viki, ali je to zasmetalo Popoviću koji je Bekuti zamerio što je onda uopšte glasala.

-Zamolila me Svetlana da glasam -odgovorila je, a Ceca dodala da nije tačno.

-Ne laži. Znam te, Ana. Žena sa toliko godina našla da laže, nemoj molim te– poručio joj je Popović, a Ceca se nasmejala i dobacila:

-Pogledaj mi kolena, klečala sam na kukuruzu i molila Bekutu!

Aleksandar Milić Mili uputio je kritiku na račun Cecine kandidatkinje i prve pesme „Devojko, veštice“, smatrajući da nije dobra.

-A mentorka koja je peva, ona ne zna kako treba – pitala je Viki, a Mili ironično odgovorio:

-Je l’ ja sa svoje leve strane čujem šušanj?

To je izbacilo Viki iz takta, te mu je u svom stilu odgovorila:

-Ti bi da iskopiraš Karleušu, a nisi Karleušu. Ne može da iskopiraš!

-E, Karla, zadnje vreme došlo – dobacila je Marija.

Đorđe David i dalje je bio ljut i nije želeo da komentariše, smatrajući da je oštećen zbog prethodnog duela u kom se takmičila njegova kandidatkinja.

-To je sramota, nije u redu i nije lepo. Ako ćemo jedno drugome da vraćamo preko kandidata, to ne dolazi u obzir – poručila je Snežana i dodala da je prezadovoljna kako je Aleksa otpevao i poželela mu sreću u baražu.

Romano Vlaho i Slađan Dangubić - (18. 02.)
Takmičar iz tima Ane Bekute, Romano Vlaho i Slađan Dangubić čiji je mentor Mili našli su se u narednom duelu koji je izazvao oprečne reakcije.

Na samom kraju za nijansu bolje prošao je momak iz Milijevog tima koji je osvojio pet glasova, dok se Romano izborio samo za jedan glas manje.

-Romano prva pesma kuku lele, jedva si se sabrao, a druga pesma, dobra energija, tek je drugi krug. Nešto te je spopalo, zbrzao si se, ali sam ti dala glas podrške i mislim da treba da se boriš u baražu. Što se tiče drugog kandidata, to je onako đetićko, pa energija, veselili smo se- rekla je Ceca.

-Ma uživali smo, istopili smo se- dobacivala je Marija, a Ceca je odmah ućutkala.

-Ma nema pojma bre! Nije bilo dobro momci, ovako se ne takmiči, ovako se ne nastupa, ovako se ne biraju pesme i ovo se ovako ne radi. Ovaj moj komentar vama jeste verovatno grub, mada niste bili katastrofa, ali niste bili ni na visini zadatka onako kako su vaši mentori očekivali od vas. To falš pevanje, hoće neko da prestane da se zove pevačem i da smatra da je pevati falš u redu- iskrena je bila Marija, a Snežana Đurišić se usaglasila sa njom iako je tvrdila da njeni kriterijumi nisu toliko vis0oki s obzirom da je tek drugi krug.

Ipak, iako svestan da nije sve prošlo perfektno Mili je tvrdio da njegov kandidat nije baš toliko falširao što je izazvalo smehotres u studiju.

-(smeh) Upucaću se majke mi- kroz smeh je rekla Šerifovićeva.

Saša Popović je želeo da čuje i mišljenje Viki Miljković.

-Iskreno ili neiskreno da kažem- pitala je Violeta, na šta je Mara imala opasku.

-Neiskreno kao i uvek!

-A šta ti veštice hoćeš?! Kako to kao i uvek? Ja sam uvek iskrena, samo sad pitam, dala sam glas, a ne znam zašto sam ga dala. Glava me zabolela a dala sam glas-branila se Viki dok su kolege tvrdila da ona uvek imala lepe reči kada su u pitanju Cecini kandidati.

-Nisam ja kriva što moja kuma dobro spremi kandidate i ja moram da dam glas i vi pukoste od muke, šta da radim! E sad da kažem iskreno, glava me je zabolela. Puca, preznojila sam se, mokra sam. Žao mi je da neko ispadne a da nije otišao u baraž- priznala je pevačica.

Iako je Romano bio prilično iskritikovan Bosanac je tvrdio da momak ima izuzetno lepu boju glasa i da to uopšte nije bilo tako loše.

-Ti si meni dobar, tvoja muzikalnost je odlična. mislim da je druga pesma bila intonativno nestabilnija, ali ti si sve to lepo kao nekim usisivačem pokupio. Što se tiče Milijevog kandidata prva pesma je bila niđe veze, a druga pesma je bila razdragana, mada tu nema ni šta da se peva. To bi mogli i Popović i ja da pevamo. „Gori more, tope se planine!“ To je vaćaroška pesma i ti si to tačno otpevao i to je u redu- objasnio je Bosanac, a potom zapevao „Gori more“ i iznenadio mnoge.

Miliju se nije dopalo Bosančevo mišljenje te je i on zapevao jedan stih tvrdeći da to mogu samo pravi pevači da otpevaju kako treba.

I na samom kraju došao je reč da i mentori daju vetar u leđa svojim kandidatima. Bekuta je poručila Romanu da u baražu da sve od sebe, kao i Mili koji se našalio da se ovoga puta slaže sa mišljenjem Marije Šerifović.

Elmedina Laličić i Mirko Đuretić - (18. 02.)
Uprkos vežbanju i radu sa mentorima čini se da ne ide uvek sve po planu. Dok neke ubije trema, pojedinci smatraju da su izabrali pogrešne pesme, a to se večeras desilo mladoj Elmedini Laličić iz Goražda čiji je mentor Marija Šerifović. Osamnaestogodišnjakinja se ovoga puta predstavila numerama „Moja poslednja i prva ljubavi“ i „Ceo svet je moj“, dok se Mirko Đuretić, koji se našao sa njom u duelu predstavio pesmama „Evo zora“ i „Onaj ko te ljubi sretan je“.

Žiri je odlučio da oba kandidata „pošalje“ u baraž, a Elmedina je svoje izvođenje završila sa četiri glasa, dok se momak iz Đoletovog tima ovoga puta izborio za tri glasa podrške.

-Bolje da ne komentarišemo- rekla je Snežana Đurišić, a Ana Bekuta je zahtevala da kažu svoje mišljenje.

-Elmedina, prva pesma jako pristojno i lepo, čak mogu da kažem i vrlo dobro, odlično nije, a druga pesma je propast. Moj glas imaš zbog te prve pesme. Čemu ti rasponi? Ti to možeš, ali očito nisi imala dovoljno koncentracije. Što se tiče Mirka, tvoj kostim je fenomenalan za ovaj nastup večeras, ali nemaš ti baš neki raspon glasa. Trebalo je naći neku jednostavniju pesmu- rekla je Ana, a potom je reč dobio Bosanac.

-Pokušao sam sad da budem jako realan i da uđem, uslovno rečeno u Marijinu kožu i ona bi sada rekla „Bljak“. Prva pesma je bila jako gruba i više se očekivalo. Nama treba neka emocija koju vi izbacujete, pa makar ona bila lažna, a druga pesma je bespotreban izlet. Mislim da si muzikalna i dobar pevač, ali mi izgledaš nekako nevoljno, ali nema veze večeras u Goraždu kada izađeš svi će da govore „Đe si mala, gledali smo te“, ali nije bilo dobro- objasnio je Bosanac i Mirka posavetovao da bude slavonski tamburaš budući da ima takav glas i manir.

Ceca Ražnatović je poput mnogih kolega smatrala da je Elmedina sa samo osamnaest godina izabrala potpuno neadekvatan repertoar za svoje godine.

-Došlo mi je da se izbodem dok slušam to, ne mogu da slušam te pesme, pogotovo kada vidim tu mladost u tebi! Ti treba da nas razoriš energijom, a ne da nas uspavaš. To je moj prijateljski savet- savetovala je Svetlana i poželela takmičarima sreću.

Istog stava je bila i Viki smatrajući da je Marijina kandidatkinja veliki potencijal, ali da joj je potrebno da peva nešto komercijalnije.

Mili nije bio zadovoljan pevanjem Elmedine i Mirka, ali se u svom stilu našalio.

-Meni je od svega najbolji njegov kostim!- rekao je Milić.

Ipak, bilo je onih članova žirija koji su imali drugačiji stav kada je u pitanju izbor pesama, a tu se našao i Đorđđe David.

-Prošle sezone smo ovu pesmu slušali šest ili sedam puta i pevale su je devojčice koje su bile mlađe od nje. Elmedina je po meni bila divna u toj pesmi- rekao je roker i istakao da se zalaže da na repertoaru treba da se nalaze numere koje su evergrin.

Iako se uvek zalaže i staje u odbranu svojih kandidata, kao i svi članovi žirija, sada je bio veoma iskren i objektivan te dao niz saveta i kritika takmičaru iz svog tima.

-Nedovoljno dobro, apsolutno se slažem sa svima kada je u pitanju druga pesma. Nemoj da odmačinješ mikrofon. Znam da se gušiš u tom kostimu i da nije lako. Pozdravi oca i svi koji ovde nisu dali glas, nemaju avionske karte kada dođe letnja sezona iz Podgoriuce i iz Tivta za Beograd- poručio mu je roker, na šta je Sneđža dobacila da ovo nije korumpiran žiri.

Veoma iskrena je bila i Marija prema Elmedini i upozorila je da u baražu veoma vodi računa.

-Rekla sam ti ne za drugu pesmu, a ti si insistirala, a sada vidi pažljivo šta ćeš sa njom u baražu. Zapni iz svih snaga, oružja i petlje– savetovala je Šerifovićeva.

Amir Duraković i Viktorija Lučić - (18. 02.)
U petom po redu duelu ove večeri našli su se Amir Duraković i Viktorija Lučić. Takmičari su dali sve od sebe da pokažu koliko su vežbali sa svojim mentorima, a broj glasova govori da su zaista ozbiljno radili.

Violetin takmičar se predstavio numerama „Polomio vetar grane“ i „Suđeno nam nije“, dok je Cecina takmičarka odabrala pesme „Dođi“ i „Slatka mala“.

Kako su numere odmicale, tako su oni bili sve sigurniji na sceni, pa se ovaj duel zavšio u korist takmičarke broj dva koja je dobila svih šest glasova, dok je Amir sa pet glasova otišao u baraž.

-Kandidat broj jedan bio si korektan, taman za pet glasova, u drugoj pesmi si imao puno grešaka. Broj dva, prva pesma prehisterična za moj ukus u drugoj te ubio adrenalin, išla si ispred matrice, ajde neka ti je sa srećom – rekla je Marija na samom početku.

Svima je na samom početku komentarisanja bilo čudno što je Cecina takmičarka odabrala pesmu Jelene Karleuše, a i sam Popović je dao jednu konstataciju.

–Interesantno, Cecina takmičarka, a dala joj je Jeleninu pesmu – kazao je Saša, a Ceca mu je odmah odbrusila:

-Pa šta je tu interesantno!?

Odmah se u ovu raspravu umešao i Đorđe koji je dao svoj sud.

-Nije ovo prvi put da je dala pesmu i Jelena je davala Cecine pesme. Ja znam jer vodim statistiku, plaćaju me njih dve za to.

Bosanac je kao i uvek dao komentar u svom stilu, a ponovo je uspeo da isprovocira Cecu koja nije mogla da ostane imuna na njegove reči.

-Broj jedan dobar. Broj dva, probaj da u visinama kad pevaš, ako niko drugi neka ti baka pokaže da izbegneš te jodlove, to malo smanji, nekad je to lepo, ali ne uvek – kazao je on, a Ceca se odmah umešala:

-Čekaj bre, ko je njoj mentor, baka ili ja? Što bi pitala baku kad bi imala mene. Znam ja šta si ti mislio. Ja za nju nisam baka, nego Ceca kao i za tebe, brkatio čudovište – odgovorila je ona, a raprava se nastavila:

-Ja sam mislio na njenu baku kući. Ali se ti lepo obrati baki Ceci i da ti ona to objasni najbolje. Ali i neka baka kući drži sve pod kontrolom – zaključio je Bosanac.

Na kraju su i mentorke dale svoj sud, a obe su imale poruke za svoje takmičare.

-Amire, bio si dobar, da te trema ubila, razbila te je. Imaš ovu drugu pesmu, drži se u baražu – kazala je Viki, a Ceca je kratko poručila.

Danijel Jovičić i Sara Simeunović - (18. 02.)
Danijel Jovičić iz Valjeva, iz tima Marije Šerifović večeras je ukrstio glas sa Sarom Simeunović iz Aranđelovca čiji je mentor Mili.

Jednoglasnom odlukom žirija, Sara je osvojila maksimalan broj glasova i plasirala se direktno u naredni krug, dok je Danijel osvojio tri glasa podrške.

Pre nego što je dao reč članovima žirija, obrazložio je svoj stav Saša Popović koga je ovo glasanje zapanjilo.

– Mislim da je ovo jedno totalno nerealno glasanje i ovo što ste uradili je jedan presedan, neverovatno jer devojka broj dva apsolutno nije za šest glasova. Čak nije ni za pet, evo ja to iskreno kažem– jasan je Popović.

Bosanac je smatrao kako Marijin kandidat nije zalužio baraž i da je načinjena nepravda prema ostalim kandidatima, dok je glasanje za takmičarku iz Milijevog tima za obrazlaganje.

– Kandidat koji greškom ode u baraž ja tu grešku ispravim i ne pustim ga, ali kada neko dobije 6 a nije zaslužio, e to ne mogu da ispravim– istakao je vrhovni sudija, a složila se i Snežana.

– Ovo je bio toliko loš kandidat da je ona u odnosu na njega bila savršena, ali četiri glasa su realna za nju kada se gleda samo ona– rekla je Đurišićka

Kada je Viki počela da objašnja zbog čega je dala glas Sari, Saša je prekinuo i upitao svakog člana da li je ona zaslušila maksimalan broj glasova, za šta su se svi osim Bosanaca i Ane složili da nije dok su njih dvoje rekli da je u poređenju sa Marijinom kandidatom bila bolja i da zbog toga jeste zaslužila.

Izrevoltiran po njegovom mišljenju neprevednim glasanjem, Popović je odlučio da kandidate počne da upoređuje upravo sa njom

Đorđe je rekao kako je prvom kandidatu dao glas jer je u pravilnom intervalu bio falš u obe pesme smatrajući da nije dobro čuo matricu, međutim kada ga je Saša pitao da li je čuo rekao je da jeste, ali da mu je grlo bilo suvo.

Iako je Snežana bila ubeđena da su sva tri glasa za Danijela bila iz sažaljenja, i Viki je kao i David pokušala da odbrani svoj glas kako je čula da ima potencijal što je naljutilo Đurišićku.

– Neko ko peva dve pesme falš sve vreme, ne može bre tačka– povisila je ton Sneža.

Marija je istakla kako je njen kadidat strašno pevao i nije joj bilo jasno šta mu se desilo.

– Nedopustivo je da osoba koja se ovim poslom bavi ne čuje da je u falšu i ne pokuša da se iz tog vrtloga iskobelja- grdila je Danijela mentorka.

Mili je pohvalio žiri za glasove koje su uputili njegovoj kandidatkinji, dok se Saša obratio Sari i rekao kako ne treba njegove reči da shvati lično jer su se one odnosile na odluku žirija.

Aleksa Šuković i Mila Smiljković - (18. 02.)
Na velikoj Grandovoj sceni večeras su se u duelu našli Aleksa Šuković iz Cecinog tima i Mila Smiljković iz tima Đorđa Davida.

Direktno u naredni krug plasirala se Mila koja je osvojila svih 6 glasova, dok su 4 glasa odvela Aleksu u baraž.

– Aleksa, prva pesma bila lepa dobra, ali druga je bila katastrofa i nisam mogla da ti dam glas, pa neka se Saša u baražu pozabavi tobom. Mila, bila si inspirativna i taj trud se isplatio, čuje se da si radila i pevala u odnosu na prvog kadidata koji mi deluje da je olako shvatio ovaj krug koji je preloman– prva je svoj sud dala Ana Bekuta sa čim se složio i Bosanac.

Marija je istakla kako su njene kolege u pravu i dodala kako je Davidovoj kandidatkinji nedostajalo snage u drugoj pesmi, ali da je bilo lepo.

Snežana je rekla kako je ovo bilo relano glasanje i čestitala Mili na sjajnom nastupu, na šta se Mili nadovezao kako je ona pokazala „unutrašnje sagorevanje“.

– To unutrašnje sagorevanje je nešto što je najvažnije zato što masa kandidata misli da će da razvali, ali to ne izađe napolje, ali ti si to pokazala i to je ta razlika– obrazložio je Milić.

Za Viki je ovaj duel bio pravo osveženje koje joj se dopalo, nakon čega je Saša upitao zbog čega uvek prva da glas kada je Cecin kandidat u pitanju.

– Možeš i na kraju da daš da ne bude tako providno. Zašto moraš uvek prva– pitao se Popović dok je se Miljkovićeva branila kako to nije tačno, pa navela primer kada je jednoj Cecinoj takmičarki dala tek u drugoj pesmi glas.

Na kraju, Đorđe David pohvalio je Milu koja je pokazala izuzetan trud koji se isplatio na sceni, dok je Ceca pitala svog kandidata šta se desilo sa drugom pesmom koja je na probi bila sjajna.

– Spustio sam pesmu pola tona– odgovrio je on, što je zapanjilo mentorku koja nije bila u toku sa ovom promenom.

– Vidiš da ne znam da je spustio intonaciju na svoju odgovornost. Jao Aleksa, Aleksa– žalila se Ražnatovićka koja mu je preporučila da u baražu podignu ton na šta je on pristao.

Robert Tadić i Ljiljana Milaković - (18. 02.)
Osmi večerašnji takmičarski par bili su Robert Tadić iz Beča kome je mentor Dragan Stojković Bosanac i Ljiljana Milaković iz Petrinje kojoj je mentor Ana Bekuta. Već sa prvim taktovima pesme „Nije mi ko tebi“ koju u originalu izvodi Enes Begović takmičar je oraspoložio članove žirija, a uz drugu numeru „Sve behara“ od Safeta Isovića Viki i Đole su i zaigrali. Robert je zasluženo osvojio svih 6 glasova za razliku od druge kandidatkinje koja nije baš sjajno izvela pesme „Ja samo pjevam“ od Severine i „Svatovsku“ od Maje Šuput i Mareda, zbog čega je morala je da se zadovolji sa 3 glasa i odlaskom u baraž.

Bosancu su odmah čestitali što je sjajno pripremio kandidata koji je u prvom krigu osvojio svega 2 glasa, pa je vraćen zahvaljujući odluci produkcije, što se na osnovu večerašnjeg nastupa pokazalo kao pun pogodak.

-To sam ja i očekivao, da neko dođe da popravi harmoniku u mom glasu – bio je iskren Robert zahvaljujući žiriju na glasovima.

Marija je rekla da je takmičar bio dobar, i da malo samo pripitomi vibrato:

-Samo malo ubrzaj vibrato da ne verglaš baš toliko, ali si bio dobar, pogotovo u prvoj pesmi.

Takmičar je naglasio da je prvi put od Marije dobio glas, podsetivši da je sreću u „Zvezdama Granda“ okušao i pre sedam godina.

MIli je nastavio sa komentarisanjem kandidata.

-Bila je mnogo bolja. Evo šta znači kad Bosancu doneseš Mocart kugle iz Beča. Svaka čast, odličan si bio – rekao je Mili dok je za drugu kandidatkinju rekao da to nije bilo to.

-Ali joj je mesto u baražu i dala sam joj glas – naglasila je Marija.

Ceca se pobunila:

-Htela sam da joj dam glas ali je Marija rekla „dosta!“.

Sa Cecom se složio i Đorđe što je izazvalo negodovanje kod Ane koja joj je mentorka, a Marija je objasnila da je to dosta zbog baraža.

-To je dosta jer za dalje od baraža nije – objasnila je Marija.

Saša je upitao Mariju da li ona misli da takmičarka onda u baražu treba da ispadne, a Marija i Đorđe su jednoglasno rekli da ukoliko bude pevala kao sada onda da.

Ana je pitala šta je potrebno da bude bolje u njenim pesmama a Đole je prvi uzeo reč:

-Potrebna je dinamika, ozbiljno se tučeš sa njom, i trebaš uzimati vazduh…

Ana je odmah reagovala:

-Misliš treba da uzima vazduh.

-Ne stari, trebaš uzimati, ona dolazi sa Petrinje. Ne pričam stalno tako nego kada je neko sa tog govornog područja onda trebaš uzimati vazduh tamo gde je početak fraze a ne na sredini. Pogotovu kada je u pitanju Maja Šuput – bio je kategoričan Đorđe, koji je potom prvom kandidatu Đole udelio komplimente:

-Svaka ti čast! Ti si sa mojim skromnim poznavanjem narodne muzike najbolji narodnjak koji je večeras pevao.

Viki se podsetila nastupa prvog takmičara iz prvog kruga a onda je naglasila da je večeras bio dobar sve vreme i da je igrala tokom njegovog nastupa:

-Ti si se već oformio kao pevač, samo treba to da nam pokažeš. Rekla bih samo da još alo budeš dinamičniji. A što se tiče druge kandidatkinje, da nije zapevala „Vadi Sale keš, keš“ ne bi dobila moj glas zato što je amaterski. Prva pogotovo, ali i druga pesma.

Saša je upitao Viki:

-Šta fali drugoj pesmi, pa je l’ si ti čula original?

Viki je odgovorila odrično a Sale je naglasio da je takmičarka izvela drugu pesmu mnogo bolje od originalne verzije.

Snežana je pohvalila takmičara ali se ipak nije složila sa ostalim članovima žirija po pitanju prvog takmičara:

-Da si najbolji narodnjak večeras nisi, ali si ipak dobio glas i srećno u nastavku takmičenja. Što se tiče Ljiljane, ti si mene divno zabavila, a da pričam o tvom pevanju ne mogu jer ga nisam čula. Ovo što si večeras uradila tako se to radi, a za dalje vidi sa svojim mentorom.

Bosanac je pohvalio svog kandidata i poručio mu:

-Kada odem u Beč da malo odmoriš od posla. Samo uporno i doći ćeš ko zna dokle. Što se tiče druge kandidatkinje ko nije čuo neka ode malo uz Savu i hrvatsku obalu i nek čuje kako pevaju bećari. To se peva upravo tako kako ti pevaš.

Na opšte iznenađenje takmičar se zahvalio svom paru iz duela što je večeras dobio svih 6 glasova od žirija, a onda je kandidatkinja objasnila o čemu se radi:

-Robert je večeras skoro na infuziji završio, a s obzirom da sam ja iz medicine onda sam mu sa te strane pomogla da ne mora da ide u bolnicu.

Takmičarka je otkrila i da je u međuvremenu smršala 10 kilograma, što je žiri nagradio aplauzom.

Harun Ćostović i Lidija Matić - (18. 02.)
Poslednji takmičarski par na sceni bili su Harun Ćostović iz Tešnja i Lidija Matić iz Ljubljane. Takmičar kome je mentor Marija Šerifović izveo je pesme „Nazdravite drugovi“ od Hasima Kučuka Hokija i „Jednoj ženi za sećanje dugo“ od Jašara Ahmedovskog, dok se kandidatkinja koja je u timu Snežane Đurišić predstavila pesmama „Stani dušo da te ispratim“ od Ilde Šaulić i „Jedini čovek“ od Branke Stanarčić.

Takmičarka je zasluženo osvojila 6 glasova i plasirala se u treći krug takmičenja, dok je prvi kandidat sakupio 4 glasa i otišao u baraž.

Sale je rekao takmičarki da uoči razliku pošto se ponovo pojavljuje na velikoj sceni Granda posle pet godina, a ona je naglasila da njen uspeh zavisi i od dobrog mentora.

Prva je komentarisala kandidate Ceca. Prvom takmičaru poručila je da se još malo doradi pa da stigne Nermina Handžića, pobednika prošle sezone, s obzirom da su obojica iz istog mesta, a potom je takmičarki poručila:

-Lutko, ti si mene razveselila. Ta energija u glasu. Veselo, poletnost, bravo!

-Kada si već pomenula pobednika, kako se zove naš pobednik? – upitao je iznenada Sale Cecu, a Bosanac je dobacivao pogrešno ime

-Bože, Nerminčića da ne znam, jesi li ti bre normalan? Obožavam ga – rekla je Ceca Popoviću.

Sale ipak nije bio zadovoljan odgovorom.

-Zašto ti Viki šapućeš? – skrenuo je pažnju Saša članici žirija.

-Nisam šaputala, kako pališ vatru? – pobunila se Viki.

I ona i Ceca su negirale šaputanje, a Sale je naglasio:

-Čućemo na snimku, mi sve čujemo. Kako se preziva?

-Zna Ceca mnogo bolje nego što vi mislite, ne sekirajte se – rekla je.

Sledeća je iznela svoje mišljenje Bekuta, koja je započela sa kritikom prvog takmičara.

-Prva pesma je bila dobra ali sam mudro sačekala drugu i shvatila sam da nisi za glas, bar ne moj, a dobio si 4 glas. Imaš lepu boju i osećaj za muziku – rekla je Ana i potom istakla sjajan nastup druge kandidatkinje.

Mili je pohvalio nastupe oba kandidata, a Bosanac je obrazložio svoje glasove:

-Hajrune bio si ti dobar, bio si malo nedovršen ali meni to nije smetalo zato što ti imaš u sebi zdravu boju glasa. Čini mi se da je malo falilo pola tona gore-dole. Da je bilo više u „Nazdravite drugovi“ bilo bi bomba. Što se tiče Lidije, drago mi je što je moja Ljubljana propevala i što Slovenija ide krupnim koracima ka narodnjacima, tako da je to lepo čuti. Divno si pevala. Početak pesme od Ilde Šaulić nije bio dobar ali to nikome nije smetalo da ti dobiješ 6 glasova. Bravo!

Đoleta je interesovalo da li su kanddatkinjini roditelji Slovenci, na šta je ona odgovorila potvrdno, nakon čega je Đole istakao kako se uvek može doći do uspeha kada kandidat ima volju i želju za tim. Prvom kandidatu je poručio:

-Upucao si me emotivno sa prvom pesmom. Vratilo me je u neka vremena kd sam bio mlad, kad je postojala SFRJ. Podsetio si meporodice koju više nemam.

Viki je naglasila da prvi takmičar ima lepu boju glasa ali da mu nedostaje iskustvo, a onda priznala pod kakvim se pritiskom našla.

-Ti si iz Tešnja a odatle ima nekog ko je meni ovde seo na glavu da ti dam glas. Hiljadu poruka sam dobila i morala sam da ti dam glas, što sam učinila od srca – priznala je Viki i poželela takmičaru sreću u baražu.

Sve je zanimalo ko je Viki seo na glavu, a odgovor je bio očekivan:

-Nermin, ko bi drugi.

Viki je potom iznela i komplimente za nastup druge takmičarke, a Đole je dodao u svom stilu, na slovenačkom jeziku, ostavši dosledan da govori na jeziku odakle su takmičari:

-Lep pozdrav za Ljubljance!

Završnu reč imali su mentori.

-Za dečka koji se ne bavi ovim poslom i nigde ne peva niti radi, ti si odličan bio. To može i još bolje, ima tu i straha i treme, imaš lepu boju, lepe ukrase. Direktor će odlučiti, ali ja lično mislim da je tebi mesto u nastavku takmičenja – rekla je Marija branivši svog kandidata.

Snežana se izvinula što će prokomentarisati kandidata iz drugog tima, što inače nema običaj da radi.

-Ovaj dečko je otpevao pesmu koja je bila veliki hit onda kada on nije bio ni u planu da se rodi. Stvarno ti čestitam što si imao i volje i snage da to učiniš i sasvim si lepo to uradio. Što se tiče Lidije, idemo dalje onako kako možemo i ti i ja – poručila je Snežana.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: Sara Simeunović, Amir Đuraković, Robert Tadić, Ljiljana Milaković, Sanja Terzić, Viktorija Lučić, Aleksa Šuković, Mila Smiljković, Aleksa Lalović, Lidija Matić, Hamza Gušić, Harun Ćostović.

Komentari: