-Ajde Viki, ti pričaš kao da prodaješ kupus brate! Ja, moj kupus je najbolji….- imitirao je Aleksandar.

A naravno ko će drugi podržati Violetu, nego kuma Ceca Ražnatović?!

-Vas dve ste sto posto u koaliciji, ali ako ovako Svetlana nastavi dalje imaćemo ozbiljnih razgovora ona i ja u četiri oka- upozorio je Saša Popović.

-Što se mene tiče u tri jer ću jedno da ti izvadim za moju kumu!- odbrusila mu je Svetlana.

Jovana Lazić i Milorad Petrović - (11. 02.)
Tridesetdvogodišnja Jovana Lazić iz Sremske Mitrovice i devetnaestogodinišnji Milorad Petrović iz Jagodine uspeli su da duelom podele žiri „Zvezda Granda“.

Takmičarka iz tima Marije Šerifović predstavila se pesmama „Neko nije“ i „Nije vetar, nije kiša“ u drugom krugu, dok je miljenik Aleksandra Milića Milija odabrao da se predstavi numerama „Plačite sa mnom jesenje kiše“ i „Bre Gidi Džanum“, ali je do samog kraja bilo neizvesno.

Glasovi su stigli u poslednjem trenutku, jer je žiri većao kome da da prednost. Ipak, na kraju Milorad je poveo sa 4:3, a Saša Popović zatražio je od žirija da kažu zašto su dali, pa povlačili svoje glasove.

-Ne vidim odavde, nisam htela da glasam, te sam dala glas kako bi Jovana imala tri, pa sam se povukla posle kad sam videla da ih ima – rekla je Viki Miljković, pa se obratila prvoj kandidatkinji:

– Lepo izgledaš, scenski pokreti su bili fantastični i nisi za ispadanje, ali nije bilo dobro.

Viki je pohvalila Milijevog kandidata, istakavši da je sve „slatko otpevao“, dok se Ana Bekuta nadovezala oko komentarisanja prve kandidatkinje.

-Ti si nam dala trećinu onoga što znaš i možeš. Imala si tremu i to ti ne zanemaram, ali nisi svesna o svemu pevaš, a možeš mnogo. Dopadaš mi se kao pevač – istakla je Bekuta, dok je Miloradu rekla da je talentovan, ali da mu je program bio pogrešan.

-Mislim da je Milorad oštećen. Sve je lepo otpevao, ali mislim da je trebalo da ima dosta više glasova. Što se devojke tiče, mislim da niste da budete izjednačeni, jer je Milorad baš dominirao – rekla je Ceca Ražnatović, a Snežana Đurišić dodala da bi Jovana, s obzirom na godine, trebalo da bude sigurnija.

-Ova tri glasa su u redu za ono što si nam večeras pokazala. U baražu se potrudi, imaš fino vladanje na pozorornici i trebalo bi da ideš u sledeći krug – dodala je ona.

Đorđe David zamerio je Jovani na izvođenju prve pesme, istakavši da za to ne može da glasa, ali je pohvalio drugu numeru koju je otpevala. Ali dok je Jovana dobila kritike, Milorad je pokupio komplimente od rokera, pogotovo što ima samo 19 godina.

-Ti si za mene iznenađenje, mislim da imaš potencijal – rekao je Đorđe, a Dragan Stojković Bosanac istakao da se slaže sa kolegama, ali da je u ovom duelu glasao prema kriterijumima Saše Popovića.

-Ako gledamo zvezdu „Granda“, Jovana je bila sugestivnija večeras, igrala je, čak i u falševima je donosilo to nešto. To se sad gleda ko igra, a kako je pevala manje je bitno- rekao je Bosanac, dok je za drugog takmičara dodao da bi glasao ali samo zbog njegovog mentora koji je sve vreme igrao.

Završnu reč dobili su mentori, a prvi se oglasio Mili koji je bio ljut zbog glasanja njegovih kolega.

-Ana i Bosanac nisu dali glas i imali su priliku da obrazlože zašto nisu. Pažljivo sam slušao njihovo komentarisanje i u svemu nisu rekli ništa. Glasanje je bilo neobjektivno, meni je to uvreda za ono što smo Miodrag i ja uspeli a to je da pređemo jednu stepenicu iz prvog kruga kod drugog – rekao je Mili,a Bekuta mu ukazala na grešku.

-Kod klavirske pratnje uz neku brzu pesmu ne može da se koriste isti trileri. On to nije osetio, nije dorastao klavirskoj pratnji- nadovezala se Bekuta, ali se Viki nije složila.

-Ja sam se naježila dok je dečko pevao, oduševio me je – dobacila je.

-Dečko, top si. Tačka – odbrusila je i Ceca, a Snežana prokomentarisala da od kako su se Ceca i Mili pomirili, ona prvo daje glas za njegovog kandidata.

-Tako je, živeo govornik!

Đorđe Radić i Biljana Velinović - (11. 02.)
Đorđe Radić (35) iz Beograda i Biljana Velinović (21) iz Vranja imali su veoma interesantan duel u „Zvezdama Granda“, budući da nijedan nije mogao da da svoj maksimum, uprkos trudu mentora.

Prvi takmičar, inače iz tima Cece Ražnatović, odlučio je da se za treći krug bori pesmama „Brod u boci“ i „Dolazim za pet minuta“, dok je pulenka Đorđa Davida otpevala „Dodirni mi kolena“ i „Gad“.

Veliku podršku, osim one kraj malih ekrana, takmičari su dobili od svojiih najbližih u studiju, a prvom je najveći oslonac u takmičenju bio brat, inače poznati mađioničar.

Kako se Zeka bavi magijom, voditelj Voja Nedeljković pitao ga je da li može da magijom stvori poene kod žirija, što je potvrdio.

-Samo kažemo čarobne reči, a nisu ni Abrakadarba, ni abrakatebra – našalio se poznati mađioničar, ali to nije vredelo jer je rezulat na kraju bio 3:2 u korist Đorđa.

Iako su glasovi rekli sve, Marija Šerifović morala je da iznese svoje mišljenje i prvo prokomentariše Đorđa.

-Mesto mu je u baražu. Možemo sada da pričamo da ti je lepa boja glasa, kao wow, ali zvuči izraubovano, to nije dobro. Ne znam zašto je to tako, da li si radio, da li si bolestan, da li si umoran ali je greaota da ti vokal zvuči kao ispucali auto put, tako si i pevao Stvarno je bilo krnjavo – istakla je Marija, dok je za drugu takmičarku rekla da joj je jasno šta je mentor zamislio, ali da to nije dobro.

-Još uvek ne znaš kako da se ponašaš na sceni, možda ne kao što je tvoj mentor očekivao. Sve je bilo pogrešno – dodala je.

Dragan Stojković Bosanac se složio sa Marijom, a zatim pitao Đorđa šta mu je sa glasom, a on odgovorio da je bolestan.

-Ne treba te ni komentarisati onda. Druga kandidatkinja se nije sastavila, bilo je sve amaterski – prokomentarisao je Boske, a Ana Bekuta dodala da Biljanu ni reč nije razumela.

Aleksandar Milić Mili se nije složio sa mišljenjem kolega, smatrajući da je Đorđe veliki potencijal.

-Imaš boju glasa koja je nenormalno skupa, imaš pravi muški glas. Drugo, ti toniraš, ali je sve na tebi. Izgledaš kao bajker i to treba da grmi kad počneš da pevaš. Treba da budeš pojava, a sad izgledaš kao amaterski narodni pevać – rekao je Mili, pa ga uporedio sa Isakom Šabanovićem i njegovim prvim pojavljivanjem.

-Imam to iskustvo sa Isakom koji se plašio svoje boje glasa. Prihvatio je sve što smo pričali, stao je iza svog glasa i razneo. Ti si taj tip – dodao je.

Viki Miljković se delimično složila sa Milijem, tvrdeći da je u boji glasa zapravo prednost takmičara pod brojem jedan.

-I tako bolestan je iskontrolisao dobro. Muka nam je više da slušamo jedne te iste, svi su kao jaje jajetu – prokomentarisala je Viki, dok je Biljani rekla da ništa nije bilo dobro.

-Probali smo, ali… Kad se desi trema onda se desi ovakva stvar. Vidimo se u nekom drugom ratu – poručio je mentor Đorđe David svojoj takmičarki, dok je Ceca dodala da njen kandidat ima vanserijsku boju glasa i da je uvek tu kao podrška.

Josip Nedić i Anđela Anđelić - (11. 02.)
U večerašnjoj emisiji najgledanijeg muzičkog šou programa na ovim prostorima „Zvezde Granda“ kao treći par nastupili su Josip Nedić iz Orašja i Anđela Anđelić iz Valjeva.

Prvi kandidat, Josip je za prvu pesmu odabrao „Samo jednom srce voli“ , a Anđela je zapevala popularni zabavni hit „Htela bih“.

Dok su im iz bekstejdža podršku pružali članovi porodica, na sceni su sve vreme tokom nastupa uz njih bili njihovi mentori Viki Miljković i Aleksandar Milić Mili.

Prvi krug pesama prošao je bez glasaova, ali je zato nakon drugog rezultat bio pet naprema dva glasa za Josipa koji je dobio šansu da svoje muzičko umeće pokaže još jednom u baražu. Sa druge starne ovakav rezulat za kandidatkinju iz Valjeva značio je kraj takmičenja u ovoj sezoni, a zbog čega je žiritako odlučio prva je prokomentarisala Ana Bekuta.

–Mislim da ovaj dečko nije za direktan prolazak u nastavak takmičenja. Za devojku sam glasala misleći da ima već dva glasa, pa da joj moj glas bude treći kako bi dobila još jednu šansu. Josipe nisi ti loš, ali gde si našao ovu „Ludu devojku“? – pitala je Ana kandidata, a na njene reči odmah je reagovala Viki Miljković.

–Šta sad tome fali? Ovo nije normalno, ko će njima ugoditi? Kada su ister pesme onda kažu da svi biraju iste, a kada nisu onda im opet ne odgovara. Treba da slušate pevača, a ne pesmu. Meni je ova pesma fenomenalna – zaključila je Josipova mentorka.

Dragan Stojković Bosanac sledeći je komentarisao kanididate, a sve je začudila blagost koju je ovog puta iskazao prema takmičarima.

–Kandidatkinjina boja glasa je odlična, izražajnost je super, pa si dobra i kad grešiš. Falš će se popraviti, ali tvoj izgled i nastup koji zastupa i Saša Popović su fenomenalni. Tvoja borba na sceni je bila odlična. Prvi kandidat je imao greške, ali se borio, zameram mu to što je duga pesma bila katastrofa – rekao je kompozitor.

–Slažem se sa Bosancem i smatram da je kandidatkinja trebalo da ide u baraž. Ona super izgleda i ima lepu boju glasa – dodao je takmičarkin mentor Mili.

Viki je zbog Milijevih reči negodovala, na šta joj je on uzvratio:

–Viki, ti kao da prodaješ kupus, pa koji je bolji i jeftiniji.

Snežana Đurišić bila je kratka i odmerena u komentarima, a Ceca je imala slično mišljenje kao i ostali članovi žirija.

–Prvi kandidat mi se svideo, bio je veseo i pozitivan. Što se tiče kandidatkinje slažem se sa kolegama, veruj mi razilazila si se sa pesmom, ali nisam znala da nemaš tri glasa, spasila bih te – rekla je Ceca.

Marija je kratko prokomentarisla da joj se prvi kandidat svideo, ali ne i izbor pese „Luda devojko“, dok je o takmičarki stekla isti utisak kao i njene kolege. Đorđe David ovog puta je bio kratak, a podrlku je priužio kandidatu i zaključio da će se u nastavku takmičenja nadobijati šestica ukoliko mu se mentorka bude više posvetila.

Završnu reč kao i uvek imali su mentori:

-Sa mojim kandidatima se viđam i preko interneta, moj kandidat je bio za šest glasova – rekla je Viki sa kojim se složila Ceca, dok je drugačije mišljenje imao Saša Popović koji se našalio sa folk divom:

-Svetlana, ako ovako nastaviš imaćemo ozbiljan razgovor u četiri oka– rekao je Saša, na šta je Ceca dodala:

–Što se mene tiče možemo u tri jer ću ti jedno izvaditi za moju kumu.

Ines Guberinić i Mahir Petrović - (11. 02.)
Nakon tri para, na red su došli i Makedonka Ines Guberinić koja je u timu Marije Šerifović, a rame uz rame sa njom u duelu zapevao je Mahir Petrović iz Gornjeg Vakufa (Bosna i Hercegovna) kome mentoriše Dragana Stojkovića Bosanca.

Za prvi krug pesama takmičarka je odabrala pesmu „Idemo dalje“ od Aleksandre Radović, dok je Mahir zapevao „Željo moja“ od Saše Matića.

Sledeći krug pesama započela je Ines Guberinić pesmom „Kafe“, a Mahir je pevao „Otkud tebe da se stim“

Dok je takmičarku u jednom trenutku na sceni savlada trema tokom izvođenja pesme, Mahir je poznatim narodnjačkim hitom razdrmao publiku i žiri, pa su ovog puta glasovi bili na njegovoj strani.

Duel je završen rezultatom šest naprema pet glasova što je ovog put Mahiru obezbedilo direktan prolazak u treći krug takmičenja, dok je Ines ostalo da u baražu da sve od sebe kako bi nastavila takmičenje.

–Takmičara ćemo diskvalifikovati jer sam mu dozvolio samo da zagrli Cecu, ali ne i da je poljubi, a tI Ines si bila kao da ti je neko umro na sceni. Šta se desilo? – našalio se Saša Popović, a žiri je konstatovao da je takmičarku obuzela velika trema na sceni.

Ovog puta takmičare je prvi komentarisao Đorđe David koji je presudio da Mahir ode u treći krug.

–Makedonija je moj omiljnei deo Balkana, to moram da kažem, a Mariju izuzetno cenim. Ovo sam uradio teška srca, ali ti si se odsekla od treme. Veoma si se uplašila, pogotovo kada je izašao drugi takmičar koji je ovde izašao kao medved koji se najeo meda – rekao je roker, a kandidata je pohvalila i Viki Miljković:

–Mahire bio si jako dobar, zasluženih šest. Treba da poradiš na dosta stvari, ali imaš potencijala. Ines prva pesma je bila dobra, ali ne i druga, ništa te nisam razumela dok si pevala.

–Što se tiče Ines, meni je falilo napada na reč i na ton. Sad u baražu pokidaj kao da ti je poslednji put. Mahir sledeći put ne sme da skida osmeh sa lica – zaključila je Ceca Ražnatović.

Mili je kandidatkinji uputio nekoliko saveta.

– Kandidatkinja ima veliki potencijal, ali ovo nije bilo dobro. Predivno izgledaš, ali je bilo dosadno. Kandidat broj dva razvaljuje, samo nastavi tako – rekao je kompozitor.

–Ines tanan glasić je to po mom mišljenju, međutim veliki si potencijal. Marija mora iz tebe da izvuče tu pozitivnu drskost, Mahiru sma rekla još na probi da se smeje, u drugoj pesmi si me nervirao – kazala je Snežana Đurišić, a sa njom se složila i Ana Bekuta:

-Ines imaš sjanu pesmu za baraž, moraš da se boriš na život i smrt. Mahire super si bio svaka ti čast.

Poslednji su svoje pulene prokoemtarisali njihovi mentori i udelili i korisne savete za nastavak muzičke karijere.

-Mahire mogao bi da smršaš – našali se i kratko prokomentarisao Dragan Stojković Bosanac.

–Ines je jedna veoma mila, tiha, talentovana devojka. Vaspitana i obrazovana, ali kao što si mogla da primetiš po komentarima ova scena zahteva jednu dozu ataka, borbenosti i mikro agresije koja je tebi nedostajala. Kada budeš gledala na televiziji shvatićeš o čemu pričam i sama. Želim ti svu sreću u baražu – zaključila je Marija Šerifović.

Senad Kadrijević i Jovana Veljković - (11. 02.)
U petom po redu duelu ove večeri našli su se Senad Kadrijević iz Beograda i Jovana Veljković iz Banja Luke. Koliko su radili sa mentorima od prvog kruga pokazalo se u njihovim večerašnjim interpretacijama.

Za drugo pojavljivanje prvi takmičar je odabrao pesme „Prosjak i kralj“ i „Sve moje zore“, dok se takmičarka odlučila za numere „Kofer ljubavi“ i „Mazno“.

Čim su stali na veliku Gradovu scenu, odmah se videlo da su imali manje treme nego u prvom krugu, a čulo se i videlo da su i pevački napredovali izneđu dva nastupa. Kako su pesme odmicale tako su pristizali i glasovi žirija, a iz ovog duela niko nije prošao direktno. Senad je dobio pet glasova, a Jovana tri i tako će oboje ponovo pevati u baražu.

Nakon nastupa žiri je dao svoj sud, a uputili su i nekoliko kritika na račun oba kandidata, ali su ih pohvalili napredak koji se desio u proteklom periodu.

-Mislim da je ovo realno stanje, Senad je za komicu bio bolji, ali ti ne otvaraš usta, pomeraš mikrofon, ništa ja ne razumem, mislim da druga pesma nije za tebe. Nit’ znaš šta pevaš, ni kakva je to pesma, ni šta ta Grčka znači, udaljen si planetama od te ideje. Kandidatkinja broj dva, ovo je bio jedan lagan zadnji red u autobusu, ekskurzijski program, samo fali gitara – rekla je Marija, a onda se Mili saglasio sa njenim mišljenjem.

-Mislim da niko nije za šest, da nije Marija to uradila ja bih presekao, ima potencijala ima svega, ali mislim da je večeras bio pogrešan odabir pesama. Mislim da si dobar kandidat i da treba da ideš u treći krug. Drugi kandidat mnogo grešaka, dosadan repertoar i dosadno je izgledalo sve to- dodao je Mili.

Đorđe je ipak bio drugačijeg mišljenja, pa je pohvalio drugu takmičarku i dao joj podršku.

-Meni je ova druga pesma bila dobra što se repertoara tiče, imala si dosta faulova u drugoj pesmi nego u prvoj. Ti meni nisi dosadna na stejdžu – rekao je roker.

Bosanac je kao i uvek na početku izlaganja udario kontru kolegama iz žirija, pa je sa osmehom na licu poručio:

-Ja stvarno ne razumem ove komentare, bez uvrede. Pazi, ja sam glasao za oba kandidata, bili su ne mogu biti bolji, ja stvarno ne razumem vas. Meni kada se ne sviđa nešto ja ne glasam, a ne ovako.

Nakon toga se Saša umešao i objasnio zbog čega je harmonikaš dao ovakav komentar:

-Idu komentari žirija, Ceca nervozna, ne sviđa joj se šta žiri priča pre Bosanca, ustaje nervozno sa stolice i gleda u njega. On vidi da je frka, i odmah kaže sve je bilo dobro –rekao je on, a Ceca je dodala:

-Pustite čoveka da završi rečenicu. Boske, završi ti šta si hteo, pusti provokatore – kazala je ona, a onda je on nastavio da hvali njenog takmičara na sva usta.

-Prva pesma, lepa boja glasa, nastup, ma znaš kako je to bilo, duga pesma još bolja. Šalim se, mislim da druga pesma nije za tebe. Ja sam rekao realno druga pesma nije za tebe, možeš biti moderan i bez ovih pesama. Kandidatkinja broj dva, bez obzira na faulove, meni se druga pesma svidela pa sam ti dao glas, meni nisi bila dosadna, rekao sam sve što i Đorđe, a on ti nije dao glas – poručio je Bosanac.

David na ove reči nije mogao da ostane imun, pa je poručio:

-Bosanac, brkovi ti kvare mozak, nisam ja rekao da je dosadna nego Mili.

-Ceco, samo da ti kažem, pređi u ovaj tabor gde su muzika i znanje, dođi ovde gde ti je mesto – pecnuo je ponovo Boske.

Viki je odmah stala u odbranu „tabora“ pa je poručila kolegama da ne razumeju te veze i da će Ceca ostati tu gde je i bila do sada.

-Oni takve veze ne razumeju i nikada neće razumeti, ali mislim da su mladi i da mogu da uče. Senad je bio za šest isto kao i moj Josip, bio je za šet i tačka. Jovana ti dobro izgledaš, ali večeras nije bilo tvoje veče – kazala je Viki.

Ceca i Ana su na kraju zaključile ovu raspravu, a Ražnatovićka je imala jednu snažnu poruku za žiri.



-Ja se obraćam onima koji nisu glasali, nema šta da se kažem onima koji su dali glas, mi smo istomišljenici. Marija nije dala glas jer ona u principu ne daje glasove pevačima kao što si ti Senade, jer misli da niko ne može da otpeva Adila, i tada je teško zadobiti njen glas. Ovo je drugi krug i mislim da preterijemo sa kriterijumima, ti si bio za šest. Ko čuje, on čuje i odmaknuti mikrofon, šta da ti kažem – rekla je Ceca.

-Ja sam shvatila da si ti Jovana ptrebala da pevaš drugu pesmu sa pola tona više, mislim da u baražu otpevaš tako, zamolićemo naše divne tonce, drži se, biće to dobro – zaključičla je Bekuta.

Adil Kurtić i Katarina Mulavdić - (11. 02.)
Kako veče odmiče, tako se sve više zahuktava situacija u najgledanijem muzičkom takmičenju na Balkanu „Zvezde Granda“. Kao šesti par večeras u duelu su se našli Adil Kurtić iz Gradačca i Katarina Mulavdić iz Zagreba.

Takmičar je dobio novu šansu nakon što ga je produkcija ponovo pozvala u takmičenje posle prvog kruga, a vežbao je sa Marijom Šerifović, dok je lepa voditeljka očarala sve prvim pojavljivanjem i tada je za mentora odabrala Aleksandra Milića Milija.

Adil je za drugi krug odabrao numere „Lažeš zlato“ i „Bosnom behar probeharao“, a Katarina je izvela dve pop numere „Nikotin“ i „Dani su bez broja“.

Iako su dali sve od sebe i podigli atmosferu u studiju do usijanja, ipak nisu uspeli da pridobiju sve glasove stručnog žirija. Ovaj duel se završio tako što je Adil dobio dva glasa i napustio takmičenje, dok je Katarina dobila tri glasa i ponovo će večeras nastupiti u baražu.

-Vidi, uhvatio si me na emociju u onoj prvoj emisiji, to je zaista bilo iskreno, zato sam te vratio, a Marija je prohvatila da ti bude mentor koliko može, a Katarina sa tri glasa ide u baraž – poručio je Popović.

-Ja ne znam ljudi šta se ovo događa? Glasao sam za Kurtića jer sam malo prešao i počeo da radim u spasilačkoj ekipi Cece Ražnatović i sad treniram, a ona čeka da vidi da li sam dobio sertifikat. Nema veze Kurtiću, pozdravi sve tamo, nije bio dobro, što si onoliko žurio – kazao je Bosanac, a takmičar je odgovorio:

-Čuo sam ritam lepo, ali nisam imao dovoljno vremena da se spremim – kazao je on.

Ana Bekuta nije mogla da ostane imuna na ove reči, pa je takmičaru dala savet koji može da služi svim kandidatima koji nastupaju u ovom talent-šou programu.

-Kako nisi imao vremena mili, šta si radio sve ovo vreme? Da sam na tvom mestu bila, ne bih spavala, ne bih jela, samo bih vežbala. Imao si životnu šansu, da si imao dan, tri sata mogao si da se spremiš – poručila je Bekuta, a Marija je stala u odbranu kandidata:

-Nije stvar da se on nije spremao, bio je na probama, dolazio je u Beograd bio je ovde u studiju. Radi se o tome, dečko radi pogrešne stvari već neko vreme i treba vremena da se to popravi sve, treba pet, deset proba.

Kako Boske nije zavšio svoj konentar do kraja, vratio se na takmičarku i upuito joj sve pohvale.

-Ti si dušo moja, bila meni kao bombona, izgled i glas i stas. Tu je samo jedan problem, a to ne neodgovornost tvog mentora koji ti je dao drugu pesmu od Magazina koja sva zvoni. Tebi je glas malo zakoreniji i pored svog truda nisi mogla da otpevaš to – rekao je Boske i pecnuo Milija.

Na kraju su mentori dali zavšne reči, a oboje su imali poruke pordške za svoje kandidate.

-Adile, ja sam rekla sve, smatram da ovim poslom možeš da se baviš. Vedar si, fin, nasmejan, ali imaš mnogo grešaka koje moraš da popraviš. Da li ćeš uzeti nekoga da radiš sa njim, ali se u takmičenje obavezno vrati, mislim da ti ovo mesto – rekla je Marija.

-Ja želim da čestitam Katarini što je uspela da se izbori za baraž. Njoj se desio veliki hendikep, dolaziili su kandidati da radimo zajedno u grupama, ali ona nije. Imali smo neki pogrešno zapisan broj i kada smo je zvali nismo mogli da je dobijemo. Pre tri dana smo se čuli preko Intagrama, obrabrali smo pesme za dvadeset minuta i sama si spremila sve. Mislim da Saša treba da ti da šansu, bila si dobra, nije bilo za šest glasova, ali za pet je bio sigurno – zaključio je Mili.

Dragan Đurić i Danijela Ritan - (11. 02.)
Dragan Đurić iz Doboja kome je mentor Ceca i Banjalučanka Danijela Ritan koju je pripremao Đorđe imali su solidan nastup, ali se žiri složio da svakom da po 4 glasa i tako ih pošalje u baraž gde će pokušati da izbore prolaz u treći krug takmičenja za „Zvezde Granda“. Danijela se opredelila da na sceni izvede „Kako sam te voljela“ od Magazina i „Petak“ od Doris Dragović, dok je Cecin kandidat otpevao „Ja se ne predajem“ od Saše Matića i „Nekad sam ti bio drag“ od Halida Bešlića.

Viki je prva komentarisala nastupe takmičara i odmah se dotakla repertoara:

-Kad god čujem pesmu Halida Bešlića meni non stop u glavi odzvanjaju Snežini prateći vokali. Obožavam kako je to otpevala i mnogo mi se dopalo.

-I kako je odsvirano – rekla je Bekuta.

-Fenomenalno, Bosanac fenomenalno – nastavila je Viki.

Saša joj je sugerisao da priča o kandidatu.

-Pa bio mi je dobar, bio mi je super – dodala je Viki.

-Kad pričamo o tvom sviranju „tdrtt…“, a kad pričamo o Bosančevom sviranju… – ubacila se Bekuta.

-Inače obožavam tu pesmu i aranžman, bio si mi ko lutka. Malo nisam čula te prateće vokale i to mi je nedostajalo. Danijela, Magazin mi je bio lep, čak i ličiš malo na njihvu pevačicu. Za drugu pesmu možemo malo da diskutujemo,a li je već bio dosta diskutovanja u ovoj emisiji – nastavila je Viki.

-Na koga liči? – upitao je Saša.

-Na Ljilju Nikolovsku, pevačicu Magazina – odgovorila mu je Ceca.

-Iz mlađih dana – pojasnila je Viki.

-To je snimljeno dok je Tonči Huljić vozio bicikl – rekao je Đorđe.

MIli nije ni jednom kandidatu dao glas a sada je i obrazložio:

-Mislim da su kandidati bili ujednačeni, niko nije bio za 3 ali ni za 5 glasova. Ovo je skroz realno glasanje i ostavio sam tako.

Snežana se složila delimično sa MIlijem.

-Bili su ujednačeni ali je trebalo da imaju po 5 glasova. Devojka mi se dopala više u drugoj pesmi, a što se tiče kandidata broj jedan, ništa mi nije smetalo, to je to za drugi krug. Srećno vam bilo u baražu – poručila im je Snežana.

Marija je iznela svoje impresije:

-Meni se kod kandidata dopala prva pesma, a kod Danijele „Petak“. Samo malkice to smiri, nešto mi je to divlje sve – rekla je obraćajući se kandidatu dok je takmičarki objasnila da peva sve tačno , ali da joj nedostaje malo žara.

-Nedostaje malo neke borbenosti, malo krvi, malo mesa – rekla je Marija.

Bosanac je priznao da mu je prvi kandidat bio dobar, ali da je greškom dao glas drugom:

-Ali nema veze, ništa ne bih promenio, ali evo i zašto. Ulazak u prvoj pesmi mi se nije dopao, to stalno objašnjavam mojim kandidatima. Prva četiri takta, pipkajte polako dok osetite zvuk sale. Jer drugo je na probi dok nema publike. Kad publika uđe promeni se zvuk. I ti kada si uleteo, onaj prvi ton, ode, ode, ode. Ova druga pesma nije loša, mada i ona ima neki svoj filing. Tad se raspevava, ali ima od tebe štofa.

Boske se potom obratio kandidatkinji.

-Prva pesma je bila na ivici odličnog, sem visina koja si se plašila da otpevaš. Šta je problem: vas je sramota da tamo kada čekate 4 do 5 sati da dođeš na red, da sedneš u jedan ćošak da se malo raspevate, pa kad izađete na scenu da to bude to. Nego pričate „joj što ti je divna haljina“, „ko ti je kupio“, „a gde ima“ i to vam je raspevavanje. E samo vi tako nastavite pa ćete proći ovako – objasnio je Bosanac zašto takmičarke završavaju u baražu.

-Druga pesma mi se nije dopala ništa, ali omakao mi se glas pa nek’ je sa srećom – dodao je Boske.

Saša je morao da primeti ovu sitauciju:

-Kako si kontradiktoran, to je neverovatno. Hvali prvog, dao drugom glas.

-Hit, ovo nema nigde – prokomentarisala je Viki.

-Popoviću, ti nemaš pojma. Ti si toliko odsutan, ti ne možeš da se sabereš uopšte. Nemoj sada da izvadim adute odavde! rekao je Boske

-Kakve adute? Nemoj ja da vadim adute, molim te – nasmejao se Saša.

Ceca se držala za glavu a Ana je zaključila da ju je glava zabolela od komentara.

Ana je pohvalila nastup prvog kandidata koji je imao odličan izbor pesama i koje su mu legle odlično.

-Borio si se za razliku od Danijele. Danijela, hajdemo borba za baraž, molim te – rekla je Ana.

Mentori su poslednji dali komentar. Đorđe se složio sa mišljenjim članova žirija, naročito sa Bosančevim stvovima.

-Sve što je Boske rekao je tačno. Pala si. Koncentracija i te visoke tonove šamaraj. Ti si muzički obrazovana žena, poznaješ zanat. Izvuci tog zeca da krene da trči po stejdžu i mislim da će biti super – rekao je Đorđe.

Ceca je istakla da je po njenom mišljenju trebalo oboje takmičara da dobiju više glasova.

-Bili su dva jaka kandidata. Dragane, što se tvog mikrofona tiče ti si zvučao sve vreme mat. Poznajem tvoju boju glasa. Da li je do mikrofona ne znam, nema visokih tonova. Ovo je večeras bilo sve muljavo a znam kako pevaš. Jako mi je žao ako oni nisu mogli to da čuju kako treba – rekla je Ceca i poželela sreću u baražu.

Almija Krdžalić i Rajo Simonović - (11. 02.)
Poslednji duelisti koji su izašli na scenu bili su Almija Krdžalić iz Tešnja koju je pripremala Viki i Rajo Simonović iz Podgorice kojem je mentor Snežana. Takimčarka je izabrala da se predstavi sa pesmama „Stani dušo da te ispratim“ od Ilde Šaulić i „Tvoj pogled“ od Suzane Jovanović, dok se kadidat odlučio za „Med i slatko grožđe“ od Nikole Rokvića i „Ruzmarin“ od Saše Matića.

Ni njihovi nastupi nisu očarali žiri, Almija je dobila 3, a Rajo 4 glasa žirija i oboje su otišli u baraž. Ceca je prva prokomentarisala odluku žirija.

-Što se Almije tiče, ti si dušo ozbiljan potencijal, samo malo da obratiš pažnju na visine. Ali ti si jako mlada, još se formiraš. Mislim da ćeš mnogo napredovati ako prođeš u sledeći krug. Meni se to jako sviđalo, izabrala si super pesme. Razveselila si me, bilo je veselo, pozitivno – rekla je Ceca i obratila se drugom kandidatu:

-Meni je to bilo kulturno, fino i pitko za uši. Ti si se sredio i spremio za ovaj nastup. Uživala sam apsolutno i oboje ste mi bili super.

Marija je objasnila zašto je dala drugom kandidatu glas:

-Dopala i se prva pesma, ali u drugoj si se pokvario. Ostao si energetski u baladi. Ne bih ni glasala, nego Ceca me roknula laktom u rebra i odlučila sam da dam prednost tebi – rekla je Marija i naglasila da se slaže sa Cecinim mišljenjem u vezi sa prvom kandidatkinjom:

-Mislim da ti je pesma bila malo visoka, da je trebalo da ide pola tona dole.

Almija je objasnila da je probala da izvede pesmu pola tona povišenu, što je zapanjilo Mariju.

-Ali nije poenta da pevaš što više, već kako to zvuči. Je l’ prijatno, je l’ uznemirava. Nisi ti bila loša, taman imate ovoliko glasova koliko zaslužujete – objasnila je Marija.

Bekuta je bila iznenađena tonalitetom Almijinog pevanja.

-Sve vreme kao da ne čuješ matricu, sve vreme si niska, za nekih četvrt tona koji bole. Preslušaćeš snimak pa će ti biti jasno o čemu pričam. Inače ti imaš, što kaže Svetlana, potencijala. Ima tu štofa, slatkog trilera, svega pomalo ali nogo rada treba da se to napravi. Za početak da se pravilno uđe u intonaciju – rekla je Ana i potom dala komentar za Rajin nastup:

-Glas samo zbog prve pesme. Ne znam šta ćeš sa ovim „Ruzmarinom“ u baražu.

Mili je istakao da je dao glas prvoj kandidatkinji kako bi je spasao od ispadanja.

-U poslednjem momentu sam ti dao glas kako ne bi ispala. Meni se mnogo svidelo što ti imaš ogromnu snagu u glasu. Ali vi niste uspeli da je ukrotite. Ti gruneš toliko da ispadaju šrafovi iz zvučnika, ali se ne vraćaš odatle. Isto krećeš i u strofu. Samo čekaš gde ćeš to jako da pritisneš i nigde nisi uspela da se emotivno povežeš sa pesmom. Ali ta snaga, to je već jedan talenat i predispozicija da kada budeš to uklopila u jednu emotivnu rečenicu svake pesme, to bi moglo da zvuči jako zanimljivo. Vi to sada niste uspeli, i to te je zamalo koštalo ispadanja – objasnio je Mili do detalja nastup prve takmičarke i poručio joj da misli o tome u baražu.

I za drugog takmičara je imao primedbu:

-Ti si zadao jedan zadatak u prvoj pesmi i onda kada je trebalo sa „Ruzmarinom“ da nas podigneš, ti to nisi uspeo.

Rajo se pravdao blagom prehladim koja ga je omela da da maksimum, ali je Mili bio kategoričan da se radi o doživljaju pesme i da tada treba sve da se zaboravi.

-Ono što imam, to dajem maksimum! A to se nije videlo, bez obzira na bolest. Može da krči glas ali se vidi kada neko gori za pesmom – objasnio je Mili.

Bosketu je bilo žao što je Saša prekinuo Milija pa je rešio on da nastavi.

-Reći ću pametno što je trebalo svi da kažu, a nećete da mi date. Prva kandidatkinja, talenat da, iskustvo ne. Drugi kandidat, uglađenost crnogorska, druga pesma pad i ispao – rekao je Bosanac.

Đorđe se osvrnuo na muzički žanr:

-Kad legneš na ton i daš taj vibrato, pogotovo kada je reč o toj vrsti narodne muzike, pokazuješ da si izuzetna što se mene tiče i mog znanja te muzike. Ionako ima malo narodnjaka koji imaju tu vrstu potencijala – obrazložio je Đorđe svoj glas takmičarki.

-Devojka ima triler možda i najbolji večeras – složio se Saša Popović sa Đoletom.

Almijina mentorka Viki složila se sa većinom konstatacija, a naročito sa opisom njenog specifičnog trilera.

-Mislim da treba obratiti pažnju na to. Almija ima samo 18 godina, njen triler je fenomenalan. Što se tiče ženskih vokala narodnjaka, tu imamo jako mali izbor a ona je fantastična i tek treba da se razvija. Obećavam da ćemo raditi na tome. Mislim da je trebalo da ide pola tona gore, ali nije se osećala komforno i nisam htela na tome da insistiram. Čuje se koliki je potencijal u njoj i treba da joj damo priliku – rekla je Viki, a onda je izbio neočekivani „tehnički incident“:

-Ne mogu da shvatim da dok Viki govori Đole prođe ispred njene kamere. Pa to je Đole nedopustivo! – bio je izričit Saša.

-Đorđe, sabotiraš me! – rekla je Viki.

-Ti si stvarno Đole jedna magarčina, veruj mi kad moram tako da kažem! Kako da prođeš ispred kamere koja svetli i koja snima Viki? ‘Ajde objasni mi – bio je besan Popović.

-Pa sad treba da puziš dole da dođeš – nastavio je Sale, a Viki je rekla:

-Neću mu oprostiti ovo nikada. Celu emisiju me sabotira!

Đole se vratio na svoje mesto ne prekidajući da se smeje.

-Njegova glavudža ovolika ispred kamere! – opisao je Saša situaciju i dodao:

-Ja sve mogu da shvatim, ali takvu neozbiljnost i neprofesionalizam…

Đorđe je sve vreme „umirao od smeha“ i rekavši:

-Dođi ti ovamo da čuješ šta se priča. Nije za javnost… – rekao je Đorđe kroz napad smeha.

-Sad kas bude Sneža pričala isto glavudžu stavi ispred kamere, molim te – poručio mu je Popović.

Snežana je poželela svom kandidatu prolaz u baraž, a Đorđe i Ceca su sve vreme na svojim pozicijama smejali, ne mogavši da se uozbilje još otako je roker prošao ispred kamere.

Snežanin kandidat se na kraju obratio žiriju i rekao da ga je Mili razočarao jer je očekivao od njega glas podrške makar zbog frizure i pitao Milija da li svako jutro brije glavu, što je ovaj potvrdio.

-Na Cetinju bi rekli: „Brate, legendo, da te pitam, jeli ti to skaj ili koža“ – ispričao je takmičar vic, a potom su oboje kandidata otišli da se pripremaju za baraž.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: Milorad Petrović, Katarina Mulavdić, Josip Nedić, Almija Krdžalić, Mahir Petrović, Jovana Veljković, Senad Kadrijević, Dragan Đurić, Danijela Ritan, Rajo Simonović.

Komentari: