-Nisi fer, tačka. Odlazim – rekla je Ceca i demonstrativno krenula ka vratima. Da li će se Ceca vratiti saznaćete u subotu...

Red pesme, red svađe i red emocija naizmenično su obeležili odnose među članovima žirija Zvezda Granda među kojima je, kako odmiče drugi krug takmičenja, sve više netrepeljivosti. Počelo je ipak sve kao u bajci, lepom pesmom koju su gotovo svi horski prihvatili.

Ali ubrzo se pesma pokazala samo kao varka. Niko nije očekivao da će Ana Bekuta bito toliko stroga prema koleginici Viki Miljković.

Alen Skopljak i Vanja Nešković - (04. 02.)
U novoj epizodi drugog kruga najgledanijeg takmičenja na Balkanu „Zvezde Granda“ probli su led Alen Skopljak iz Malmea i Vanja Nešković iz Kraljeva.

Iako je kod kanditata vladala velika trena, oni su dali sve od sebe da pokažu koliko su napredovali od prvog kruga, pa se prvi takmičar predstavio numerama „Mina“ i „Drska ženo plava“, dok je dama za drugo pojavljivanje odabrala dva prava narodnjaka „Kazni ga Bože“ i „A tebe nema“.

Kako su pesme odmicale, tako su oboje bili rapevaniji i sigurniji, pa se ovaj duel završio u Aelnovu korist koji je dobio šest glasova i plasirao se u treći krug, dok je Cecina takmičarka dobila pet glasova i ponovo će pevati u baražu.

Samo što su završili sa nastupom, odmah je krenula rasprava žirija. Na samom početku emisije žestoko su se posvađali Ceca i Bosanac, a onda su se umešali i ostali članovi žirija, pa je nastao potpuni haos.

-Prvi kadidat je bio dobar, bio si na ivici falša, ali si se izborio onako muški do kraja. Duga pesma je bila odlina, čista, dovoljno za drugi krug nećemo sada u sitna crevca, reče ja, a Ceca ostade živa. Što se tiče takmičara broj dva, ja mislim da si ti precenjena od strane svoje mentorke, počev od prve pesme. Nju si dobro skinula, ali druga nije za tebe. Ti Zoricu Brunclik nisi sastavila, počev od ukrasa, melodije i emocije koju ta pesmsma nosi, zato nisam mogao da ti dam glas – reklao je Bosanac, a Ceca je odmah odgovorila:

-Muka mi je, muka mi je! Tu ne može ni soda bikarbona da mi pomogne – poručila je Ceca, a nakon njenih reči Snežana je poručila da predsnost daje Alenu zbog toga što je Vanja odabrala teške pesme koje nije mogla u potpunosti da inese do kraja.

Viki je kao i po običaju stala na kuminu stranu, a onda se posvađala sa kolegama iz žirija, pa su pale i neke teške reči.

-Ja se ne slažem sa tim, mislim da je Vanja dobar narodnjak i mislim da nam je potrebno dobrih narodnjaka. Bravo za prvu pesmu, a što se tiče druge pesme ,meni nije falilo ništa. Šta je tu falilo, ne možemo svi da budemo Zorica Brunclik, mislim da si dobar narodnjak i da si i drugu pesmu dobro otpevala – rekla je Viki, a onda je nastao opti haos kada je Ana Bekuta dobila reč:

-Slušam sada Violetino izlaganje i uvek mora da bude kontra od svega što smo rekli, to joj je manir. Ona kad ne bi rekla da se ne slaže, a nikad ne kaže zbog čega se ne slaže. To je kumina kandidatkinja i mora da bude tako – dodala je Bekuta, a odmah se umešala Snežana:

-Mi imamo ista mišljenja u 90 posto slučajeva, Viki ti to čuješ ima taj jodl na kraju i proskiči uvek, nemoj da si kontra.

-Mislim da si morala da radiš još pet, šest krugova sa Cecom, pa da ideš na Zoricu, msilim da je prerano – kazao je Mili, a Popović se odmah umešao:

-Ona će da radi sa Cecom, ali ti više nikada nećeš raditi sa njom.

-Draga moja Vanja, meni je u prirodi da morama da oponiram žiriju, ali ti i sama znaš da je na probi bilo dobro. Pet glasova je realno, kažem to teška srca, ni su Breninoj pesmi nisi izvela što smo vežbali– rekla je Ceca, a Bosanac se odhav zahvalio Ceci jer je potvrdila sve ono što je on u izlaganju rekao.

Ovu raspravu je zaključio Saša Popović koji je bacio rovca između dve kume:

-E sad si usra*a sve što je Viki rekla – dobacio je Saša i nasmejao sve, a Ceca je poručila da se uvek slaže sa Viki i da ne može da ih posvađa.

Velsan Zulović i Anđela Đurić - (04. 02.)
U drugom po redu duelu ove večeri našli su se Velsan Zulović iz Bijelog i Anđela Đurić Lazarevca. Mentorsko nadmetanje između Đorđa i Ane krenulo je žestoko od samog početka, pa su oboje iz sve snage bodrili svoje takmičare.

Velasn je za ovo pojavljivanje odabrao pesme „Ja ću i dalje da ti pišem pesme“ i „Slike u oku“ dok je Bekutina takmičarka odabrala „Ivanova korita“ i „Senke“.

Kandidati su se potrudili da daju poslednji atom snage na Grandovoj sceni, a u ovom duelu bio je uspešniji prvi takmičar koji je dobio maksimalnih šest glasova, dok je Anđela dobiila svega tri glasa.

Kako se završio nastup, tako je se nastavila svađa između Cece i Bosanca, a ona mu je još jednom stavila do znanja da mu nije oprostila to što nije dao glas njenoj kandidatkinji iz prvog duela.

-Ja želim da kažem da je definitivno Dragan Bosanac gluv! Mojoj Vanji nisi hteo da daš glas, ovoj devojčici sam apsolutno svesno dala glas, ima 19. godina i tek treba da se gradi kao pevačica. Bosanac je osakatio Vanju, a ovde je zbog Bekute dao glas, je l to pravda? Čistog obraza kažem, a ti sram te bilo, muzičke karijere te sram bilo, da ti moje dete saplićeš – rekla je Ceca besna kao ris.

Posle ovog izlaganja, Bosanac je odgovorio onako kako samo on zna i pokušao je da pojasni zbog čega je dao glas.

-Prvi kandidat je bio dobrar, imalo je grešaka, ali tvoja boja glasa i igranje tvog mentora je presudilo, pa sam ti dao glas. Ceca je upropastila svoju kandidatkinju, pa je stajala kao mumija – odgovorio je on, Mili je odmah reagovao i stao u Cecinu odbranu, a ovu situaciju niko nije očekivao:

-Pa on je lično poznavao mumiju – dodao je Mili i nasmejao sve u studiju i kraj malih ekrana.

-Broj dva, počeo sam, gledajući takmičarku i gledajući Cecu koja se istraumirala kod svoje takmičarke i dala je glas. Ja da je ne bi traumirao ja sam je podržao i mora da shvati koliko ne zna. Prema tome, ja volim Cecu – dodao je on.

Anu je strašno zanimalo zbog čega Violeta nije dala glas njenoj takmičarki, pa je sa nestrpljenjem čekala da Viki dobije reč i obrazloži svoju odluku.

-Dolazimo na ono što ja pričam već godinama, glasa se za mentora – rekla je Viki, a Mili je odmah oldbrusio:

-Pa ti si prva dala 600 glasova za Cecine i Đorđeve kandidate...

Viki je nastavila sa izlaganjem, pa je obrazložila zbog čega uvek glasa za njih.

–Nisam ja kriva što oni uvek dobro spreme svoje kandidate. Znači i ti spremi tvog kandidata, pa ćeš dobiti glas od mene. Ja ne glasam za mentora nego za kandidata. Mili, oprostila ti je Ceca, sedi i smiri se. Čekala sam drugu pesmu kod takmičarke i htela sam da ti dam glas i rekla sam da želim da podržim narodnjake, ali bilo je puno grešaka i falša – kazala je Viki.

Bosanac je odmah ustao i želeo je da napusti emisiju, a Đorđe je priznao će napustilti koaliciju jer ne može da veruje da su se Mili i Ceca pomirili.

-Ja sam razočaran, mislio sam da će se pre pomiriti Putin i Zelenski, nego njih dvoje. Ceco, havla ti na izdaji jedva si čekala da sedneš pored njega – rekao je Đorđe.

Mili je pokušao svima da stavi do zananja da je njegov odnos sa bivšom saradnicom isti kao prvog dana, a onda je Saša Popović jedno rečenicom zaključio sve.

-Jeste, isti je jer ste još uvek na sudu – zaključio je Popović.

Husein Spasoli i Zoran Pavlović - (04. 02.)
Duel koji je podigao na noge ceo studio, podelio članove žirija u „Zvezdama Granda“ i doneo veliki obrt među „zaraćenim stranama“ dogodio se ove subote između Huseina Spasolija (21) iz Sarajeva i Zorana Pavlovića (23) iz Bratunca.

Prvi kandidat iz tima Aleksandra Milića Milja, predstavio se pesmama „Otac“ i „Ej, od kad sam se rodio“, dok je miljenik Viki Miljković odabrao da se predstavi numerama „Ne pitaj“ i „Izađi mala“, a krajnji rezultat bio je 5:5.

-Skaču čak i zabavnjaci – konstatovala je Ceca Ražnatović nakon fantastičnog duela uz koji su svi bili na nogama, a koji jedino nije nagradila Ana Bekuta.

-Tebe je upropastila slučajno, a Viki namerno – dobacio je Saša Popović Miliju nakon što Ana nije dala glas ni za jednog kandidata, što je i obrazložila.

-Nikoga nisam oštetila, jednostavno nisu za šest. Husein je tanko pevao pesmu „Otac“ koja je preteška pesma, a druga koja je vaćaroška i veliki hit nije dobro otpevao, iako je podigao publiku. Zoran seče fraze, guta reči. Oni svi slušaju snimke uživo, niko ne sluša originalne snimke- prokomentarisala je Ana.

-Što da ne slušaju snimke uživo? Šta fali? – pitala je Viki, a Ana odgovorila da to nije za takmičenje, što je iznerviralo Miljkovićku.

-Ne moraš da uvažiš to. Ti si aspolutno raspoložena za svađu – ubacila se Snežana Đurišić, što je iznerviralo Popovića koji je rekao ostalim članovima žirija da se ne mešaju u raspravu između Ane i Viki.

-Njima drveni advokati ne trebaju- dobacila je Viki, a Bekuta odgovorila:

-Sneki mene brani, kao što tebe brani tvoja kuma! Jednostavno ti kandidat nije za šest.

Mili je ozbiljno shvatio Aninu kritiku da je njegov kandidat pevao „tanko“, te je objasnio da ga je Husein svaki put na probi rasplakao sa pesmom „Otac“, a Bekuta mu odbrusila da je očigledno slab na oca.

-Svi smo mi slabi na očeve- rekla je ona, a Milić odgovorio da su takvi momenti retki i da mu je kandidat ponovo i u studiju naterao suze na oči, smatrajući da ima „neku emociju u glasu“.

-Mislim da je emocija važna i mislim da je na osnovu toga trebalo da dobije glas – rekao je Mili, a Bekuta nastavila sa tvrdnjom da je očigledno slab na tu pesmu.

-Ja sam pomno slušala tu pesmu koju inače volim. Koga briga da se to desilo u studiju na probama?- odgovorila je Ana, a njeno mišljenje podržao je i Dragan Stojković Bosanac.

-Ona ima pravo na svoje mišljenje i mora se ukazati poštovanje, a ne ovakav agresivan način. Moraš poštovati svoju koleginicu i njen stav– rekao je Boske, dok je Đorđe David dobacio da niko nije skapirao Milija.

Bosanac je odgovorio da je nagradio autentičnost Milijevog kandidata, ali da ne želi da ulazi u „sitna crevca“. Takođe je savetovao takmičare da slušaju originale, a ne lajv izvođenja a uspeo je i da „pecne“ Milija.

– Ceca i Mili stalno zastupaju stav da pevaju falš na koncertima. Ne treba da slušate to, popravite to. Pevačima ni malo nije lako u studiju. Kad sedi producent kao ja, njemu je lako, ali kad sedi kao neko kao Mili, onda pevač peva kako hoće – rekao je Bosnac, što je iznerviralo Cecu,te je stala u Milijevu odbranu.

-Kakav god on bio producent, sa mnom na Ušću je imao 150.000 ljudi. Prvo je ružno da jedne druge spuštamo i vređamo, to je jako nisko. Ne verujem u tvoje opravdanje, ali imaš pravo na to ali nije u redu da spuštaš moje kolege – odbrusila mu je Ražnatovićka i rekla da publika ne čuje šta je falš i da ju je uvredilo što je rekao da na svojim koncertima pevala falš.

-Ja najveću emociju pružam na koncertima kad me ponese publika – odgovorila mu je Ceca, ali je Saša prekinuo raspravu.

-Mi branimo ono što smo napravili, ono što je ti nećeš ostvariti za šest života- odgovorio je Mili, a Popović mu odgovorio da se ne pale na akumulator i da ih Bosanac samo pecka.

-Ne bih da kvarim ovu idilu, ovu razmenu emocija između Cece i Milija – rekla je Marija Šerifović i zaključila da su kandidati bili dobri.

Ksenija Tanu i Daniel Trenčovski - (04. 02.)
Iako slabo govori srpski jezik Ksenija Tanu (30) iz Belorusije uspela je da briljira u „Zvezdama Granda“ i to u domaćim pesmama sa delimičnim strofama na ruskom, što je iznerviralo jednog člana žirija.

Ksenija se našla u duelu sa Danielom Trrencovskim (28) iz Pariza, a kranji rezultat bio je u korist mlade takmičarke i to 6:5.

Kandidatkinja Marije Šerifović inače se predstavila pesmom „Ginem“ koju je donela i na ruskom, kao i numerom „Tango“, dok je štićenik Dragana Stojkovića Bosanca otpevao hitove „Ako odam vi Bitola“ i „Lipe cvatu“.

-Bosanac mi je rekao da bi Ksenija trebalo da bude diksvalifokovana, jer peva na ruskom jeziku, ali svaki kandidat koji učestvuje ovde može da peva na svom maternjem jeziku – rekao je Saša Popović, dok je Marija stala u odbranu i objasnila da je pesma „Ginem“ zapravo ruska i da je zato njena kandidatkinja zato jedan deo otpevala u originalu.

-Znači i moj kandidat je mogao da peva na francuskom – konstatovao je Boske, a Popović potvrdio, što iznerviralo Viki Milljković koja je tražila da njen kandidat iz Bugarske peva na svom jeziku, ali Saša nije dozvolio.

-Dozvolio sam, nemoj da pričaš gluposti, nemoj da lažeš – dobacio je Popović i objasnio da svako od kandidata može da peva na svom maternjem jeziku, što je ponovo izbacilo Stojkovića iz takta.

-Molim Tutankamona da se smiri – rekao je Popović.

Ceca Ražnatović stala je takmičarkinu odbranu i rekla da joj se ceo njen perfomans dopao.

-To je toliko lepo za gledati. Otpevala je super, ali je loš govor srpskog jezika. Za sledeći put moraš da se potrudiš da te razumemo, da to bude čistije, a za perfomans aplauz – rekla je Ceca, dok je drugom kandidatu dala glas jer joj je simpatičan.

-Ksenija i Marija, čestitam. Danijelu i Bosancu mogu da kažem da su promašili skroz. U prvoj pesmi nije bilo makedonije, u drugoj nije bilo „Bijelog dugmeta“. Treba samo ozbiljnije raditi – prokomentarisao je Aleksandar Milić Mili, a njegovo mišljenje delimično je delila i Snežana Đurišić.

-Može malo bolje, mislim da je ovo realno stanje- rekla je Snežana, dok je Viki Miljković obasipala komplimentima Kseniju uz Belorusije.

-Jako si lepa, slatka, imaš neku mistiku u pogledu. Kad te gledam sigurna sam da bih te u moru pevača prepoznala. Originalna si, mislim da je pred tobom blistava karijera i da ovakvoj sceni „Zvezdama Granda“ svakako trebaš, jer si drugačija, lepa, a i lepo pevaš – prokomentarisala je Viki Miljković, dok je Popović imao drugačiju opasku.

-Udata si za Crnogorca, živiš u Crnog Gori, onda moraš da pevaš na crnogorskom – rekao je Saša Beloruskinji, što je nasmejalo sve u studiju.

-Ti nisi perfektna i idealna pevačica, ali imaš energiju da mi mislimo da jesi. Bila si divna, krasna i ja sam oduševljena – dobacila je Ana Bekuta, a Đorđe David dodao da je večeras obe numere izvela za filmsko platno.

-Zakucala si bezobrazlukom i samouverenošću. Verovao sam ti od prve do poslednje sekunde – rekao je roker.

Završnu reč imali su mentori, a prvi je dobio Bosanac koji je prokomentarisao protivnicu iz duela.

-Mala je bila odlična, ali moraš učiti. Bolje pevaj sve na ruskom ili beloruskom, pogledaćemo prevod, pa ćemo na osnovu toga prosuditi. Držaću se principa, inače si odlična, bravo – rekao je Boske, a Marija dodala da je njena takmičarka razumela samo ovo poslednje bravo.

-Žiri je sve rekao, dosta lepih stvari su rekli, a ti idi na translate pa poslušaj. Ono što si večeras pokazala je bilo LU-DI-LO – zaključila je Marija za kandidatkinju iz svog tima.

Semir Džanković i Slavica Angelova - (04. 02.)
Naredni duel doneo je dva fantastična vokala, Semira Džankovića iz Cecinog tima i dvadesetogodišnjakinju, Slavicu Angelovu koja brani boje tima Đorđa Davida. Sudeći po reakcijama žirija, svi članovi uživali su u svakom taktu ova dva talentovana pevača, a pred njima nije bio ni malo lak zadatak.

Konačan rezultat bio je izjednačen, a oba kandidata slavila su sa po šest glasova zbog čega su ponosni mentori potrčali ka sceni i čestitali im. Dokaz koliko su talentovani je što su i u prvom krugu imali maksimalan broj glasova, podsetila je Sanja Kužet.

-Vojo kod tebe je neka gužva?- upitao je Saša.

-Da, kod mene je stao autobus. Ovde je nekoliko porodica, Semirova deca, ćerka i sin! A tu si i Slavicina mama, drug i drugarica- objasnio je Voja, a ceo studio se istopio zbog dva mališana koji su svim srcem podržavali tatu.

Bez mnogo razmišljanja ovoga puta Saša Popović je rešio da olakša žiriju i presudi upravo on.

-Oboje idete direktno dalje!- rekao je Popović, nakon čega je usledio gromoglasan aplauz ali i uzvici ponosnih mentora.

-Kad je nešto dobro treba nagraditi- dodala je Sanja Kužet.

Iako se retko dešava, žiri je ovoga puta odlučio da nema potrebe za komentarima, a njihov stav pokvario je Bosanac.

-Mogu li ja nešto da kažem?- pitao je Stojković, a Ceca ga je odmah zamolila da ostane suzdržan i ne kvari utisak.

-Nemoj ljubim te ništa- našalila se Ceca, a Boske je rešio da je ovoga puta posluša.

Srećni i ponosni mentori su napustili svoje pozicije, a takmičari odšetali sa scene sa širokim osmehom na licu nakon rezultata koji su definitivno zaslužili.

Igor Knežević i Ines Senjić - (04. 02.)
Kada je u pitanju duel Igora Kneževića iz Snežinog tima i mlade Ines Senjić iz Milijevog tima neizvesnost je vladala do samog kraja.

Ipak, šestorka je presudila u korist momka iz Žablja, koji je slavio sa svih šest glasova, dok je sedamnaestogodišbjakinja iz Aleksandrovog tima osvojila u poslednjoj sekundi tri glasa.

-Igore šestica, a? Posle dvanaest godina pojavljivanja, dobro je… Želim prvo Violetino mišljenje da čujem- rekao je Saša Popović.

-Igor je meni večeras bio jako dobar. Iskreno nisam te do sada registrovala i primetila, sad si mi baš onako skrenuo pažnju. Nisam od onih koji daju glas pa da dam sto razloga zašto nešto ne valja. Što se Ines tiče, divno izgledaš, ali pevanje nije bilo baš dobro- smatrala je Viki.

S obzirom da je prvobitna situacija ukazivala na to da će Ines ispasti budući da je imala samo dva glasa, Ceca je rešila da ovoga puta spasi takmičarku trećim glasom koji će je poslati u baraž i dati još jednu priliku da se izbori za svoje mesto u „Zverzdama Granda“.

Dok su komplimenti na račun Igorovog pevanja pljuštali, Đorđe David uputio mu je kritiku koja se odnose na fizički izgled.

-Skini par kilograma do sledećeg kruga molim te, nisi svestan koliko će to da ti pomogne. Što se Ines tiče, nešto radi nepravilno. Treba više da obratiš pažnju na to kako treba da zvučiš u ovakvom jednom takmičenju. Nisi ni ‘vamo ni tamo- rekao je roker.

Da su Sneža i njen kandidat napravili dobar posao i vidno napredovali zajedničkim snagama potvrdila je i Marija Šerifović.

-Zakucao si to gore, super, snažno i lepo Igore! što se Ines tiče mislim da ne treba da odustaje, ima samo sedamnaest godina, ali ovo večeras nije bilo dobro. Pevaj, pevaj pa se vrati- rekla je Mara.

Koliko su takmičari napredovali od prvog kruga zahvaljujući trudu i radu sa mentorima konstatovao je i Saša Popović, a Cecina upadica mnoge je nasmejala.

-Očekujemo povišicu- dobacila je Svetlana.

-Pa kupili smo ti sad Ceco štikle od šesnaest centimetara. Mi smo ti kupili kao produkcija- rekao je Saša.

-Ko mi bre kupio?! Kada ću da dobijem te štikle?!

-Za Đurđevdan!- umešala se Ana Bekuta.

-Ma daj tih šesnaest centimetara da ga tresnem po tintari- obratila se Ceca Bosancu koji joj je rekao da nema pravo na reč.

Došlo je vreme da i mentori daju svoj sud, a ponosna Snežana nije krila oduševljenje zbog brilijantnog pevanja svog kandidata.

-Srećna sam što si uvažio sve što smo se dogovorili i na čemu smo radili. Neka nam je Bog u pomoći za dalje- rekla je pevačica, dok je Mili tvrdio da je Ines ponosan bez obzira na glasove žirije.

-Ona ima sve adute, izgled, glas koji prolazi kroz matricu. Sa takvim stvarima si rođen i to je ono što je bitno, ali smo i na probi imali problem da zbog svoje nesigurno i svojih sedamnaest godina dolazimo do ovoga. Ja da tako izgledamj bio bi ponosan sam na sebe. Moraš da budeš sigurna u svoj glas i interpretaciju a to ovde nisi pokazala- savetovao je Milić smatrajući da su ovakvi kandidati budućnost Granda.

Dragan Rajković i Goran Dimić - (04. 02.)
Ove subote sedmi par bila sa dva mlada, fantastična mladića. Prvi je nastupio dvadesetpetogodišnji Dragan Rajković iz Beograda iz tima Ane Bekute, a podršku su mu pružili prijatelji. Pod brojem dva nastupio je Cecin kandidat Goran Dimić koji ima svega sedamnaest godina i dolazi iz Žablja, a podšku su mu pružili brat, drug i kum.

Prvu pesu koju je pevao Dragan bila je „Kako mi nedostaješ“ od Harisa Džinovića, a Dimić je pevao „Bela“ koju u originalu izvodi Ivan Kuritić. Dok je njen kandidat pevao, Ceca je sve vreme igrala i na taj način podržala mladića.

Od bržih pesama Rajković je pevao Cunetov hit „Zapevajte pesme stare“, a kandidat broj dva „Nema ništa majko od tvoga veselja“, stari hit Šabana Šaulića.

Prvi od članova žirija koji je glasao bio je Đorđe David, a takimčari su završili glasanje rezultatom četiri naprema tri za kandidata broj dva.

Pevačke sposobnosti kandidata prva je prokomentarisala Marija Šerifović.

–Pomislila sam da uopšte neće biti glasova u ovom duelu i da ću ja biti jedina koja je dala glas kandidatima. Gorane, bio si bolji, ali dosta zatvoreno pevaš. Moraš da budeš razgovetan, ne razumem te. Zaslužio si glasove, ali ako ne ispraviš te stvari neće biti dobro za tvoju karijeru. Prvi takmičar, nije bilo dobro – prokomentarisala je pevačica.

Nakon Marije, reč je dobio Dragan Stojković Bosanac.

-Prvi takmičar nije bio dobar ni po jednom elementu sem boje glasa koja je fantastična. Stalno zanosiš na krivini, a nikako da je pogodiš. Muzika je pedanterija, to uvek govorim. Broj dva, drži se prve pese, tog južnjačkog manira pevanja. Ovo drugo sa Šabanom nema veze – objasnio je kompozitor.

Viki je kratko prokomentarisala izvođače:

–Prvi kandidat treba i zaslužuje da ode u baraž. Dragi Gorane, prva pesma je bila fantastična, a za Šabanovu pesmu se slažem sa Bosancem.

Snežana je istakla da joj se kandidati ne dopadaju, ali da im želi sreću u narednok krugu takmičenja.

-Niste mi se dopali, ali želim vam sreću u baražu – kratko je prokomentarisala Đurišićeva, a onda je na red došao i roker:

–Za prvog kandidata sam glasao samo zbog boje glasa, sve ostalo je katastrofa. Kandidat broj dva, slažem se sa Marijom – kazao je Đorđe David.

Ana Bekuta obećala je članovima žirija da će se njen kandidat popraviti u baražu, dok je Ceca ljutito čekla svoj red za komentar.

–Smejaće se u baražu itekako moj kandidat i bolje će pevati – dodala je Ana Bekuta, a onda je Ceca prokomentarisla nastup svog kandidata vidno potrešena zbog broja glasova.

–Što se tiče razgovetnosi i razumnjivosti moram da se obratim žiriju. Beloruskinja nema pojma srpski, popadali ste mrtvi. Pričate mi o objektivnosti, ti Bosanac pogotovo. Ovo dete od sedamaest godina se potrudilo da skine majstora pevanja, Šabana, to nije za pljuvanje nego za pohvalu. Kome si sve davao glasove Bosanac, ovo dete je trebalo da dobije glas bar od tebe, sada blamiraš sam sebe. Nisi fer večeras niti objektivan i tačka.

Nakon izlaganja, pevačica je ljutito napustila žirijsku stolicu.

–Gde ćeš Ceco? Ona je skroz odlepila – rekla je Ana na šta joj je Ceca odgovorila:

–Odlazim, prijatno!

Mile Čobić i Kristina Krstičević - (04. 02.)
Poslednji su ove večeri svoje glasove ukrstili Mile Čobić iz Ulcinja i Kristina Krstičević iz Ploča. Takmičarka je bila ubedljiva na sceni za šta je zasluženo osvojila svih 6 glasova članova žirija i plasirala se direktno u treći krug takmičenja. Njena mentorka Viki odmah joj je čestitala zagrlivši je na sceni.

Za razliku od nje prvi kandidat je uspeo da sakupi svega 2 glasa čime je završio takmičenje.

-Samo dva glasa za prvog takmičara, ne vidim čak ni onaj treći utešni, jel imamo taj treći – upitala je Sanja Kužet članove žirija, ali je Saša direktno odgovorio da je to kraj glasanja.

-Nemamo, nemoj sad Sanja. Čim si počela da pričaš to je gotovo, nema navođenja žirija – bio je izričit Sale.

-Ne, samo sam pročitala broj glasova, dva glasa, žao nam je, tako je kako je – objasnila je Sanja.

Prvi je dobio reč Bosanac.

-O prvom takmičaru glasovi sve govore, ne bih komentarisao, bilo je sve loše. Druga takmičarka boga mi bilo je super – iskren kao i uvek bio je Boske.

-Ja sam doslovno kaiš skinula – rekla je takmičarka.

-Ma boga mi si ti skinula i kaiš i sve,… Matrica u drugoj pesmi je bila brža, inače bi ti i mnogo više mogla da pokažeš. Ali si bila super – istakao je Bosanac.

Ova Bosketova izjava žacnula je Milija. Sale mu je dao reč jer je upravo MIli bio taj koji koji je radio na pesmi „Romale, romali“ koju je pevala kandidatkinja, a u originalu pesmu izvodi Ana Nikolić.

-Ja sam producirao tu pesmu, tako ide – rekao je Mili, ali se Boske držao svojih stavova da je pesma brža nego što treba da bude.

Boske je nastavio sa provokacijom.

-Važno je da pitam Cecu, ove pesme što ste radili ti i Mili, koliko ste platili autorima?– upitao je Boske.

-Pa za taj nivo autora jedno 25 evra možemo da damo– rekao je Mili.

Ceca se umešala u razgovor.

-Kaže da si krao od autora pesme– objasnila je Ceca Miliju, ali je Boske sve negirao.

-Hajde kaži jednu pesmu od autora koju sam ja ukrao – pitao je Mili Bosanca.

Kao da se Mili i Bosanac nisu razumeli, pa se u čitavu priču umešao i Saša.

-On kaže da si uzimao od drugih autora pesme– pojasnio je Saša, na šta je Mili odgovorio:

-Ja druge autore i ne poznajem.

Đole je istakao kako je najlepše trenutke proveo u okolini Metkovića, što je po njegovim rečima najlepši deo jadranske obale.

-Devojke koje tamo rastu i vaspitavaju se izgledaju još uvek tako kao ti i pevaju odlično kako pevaš ti – uputio je reči hvale Đole takmičarki iz Hrvatske koja se direktno plasirala dalje.

Sjajno mišljenje o nastupu Kristine imali su svi u žiriju. Ceca je istakla njeno vladanje na sceni.

-Devojka je atraktivna, scenična. To što nam je otpevala uradila je lepo. Srećno u sledeći krug – rekla je Ceca.

MIli je bio među retkima koji su prokomenatrisali prvog kandidata.

-To što je Marija tebi rekla da radiš ti ništa nisi primenio. Ti imaš glas, sredine, fraze, ali nemaš fokus. Ispao si iz matrice tonski toliko da je to nezamislivo – rekao je MIli a onda se obratio kandidatkinji:

-Kristina ti sve imaš. Nadam se da neće Viki da te uprapasti.

Viki mu je odmah odbrusila:

-Mili, sam ćeš ispasti, dobijaš pedalu odmah – poručila mu je Viki.

Ana Bekuta je imala drugačije mišljenje od ostalih.

-Kristina, prva pesma odlična, druga katastorofa! Nisi ton pogodila! Popustila koncentracija – oštra je bila Ana Bekuta ali je kandidatkinji ipak dala svoj glas.

-Na Kristinu sam ponosna i složila bih se sa Snežaninim komentarom da ti imaš tu pozitivnu drskost i da ćeš daleko da doguraš – zaključila je bila Viki.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: Alen Skopljak, Velsan Zulović, Ksenija Tanu, Semir Džanković, Slavica Angelova, Igor Knežević, Kristina Krstičević, Vanja Nešković, Husein Spasoli, Zoran Pavlović, Daniel Trenčovski.

Komentari: