Bilo je i smeha i razočaranja, a samo najbolji su uspeli da prođu dalje. Ovoga puta produkcija se našla na velikim mukama jer su samo dva takmičara uspela da se direktno plasiraju u nastavak takmičenja, pa je sva težina odluke bila na Saši Popoviću.

Dejan Dačević i Adna Svraka - (28. 01.)
Nije lako probiti led, a ovaj težak zadatak večeras su dobili Dejan Dačević iz Marijinog tima i Adna Svraka koja brani boje tima Viki Miljković. Međutim sudeči po nerešenom rezultatu čini se da i za članove žirija ovo nije bio lak zadatak budući da nisu mogli da presude ko je bolji.

Đorđe, Mili, Ceca i Sneža dali su po glas i jednom i drugim kandidatu, a ovu situaciju je Saša Popović ocenio kao veoma interesantnu te je prvo poželeo da čuje mišljenje Ane Bekute i Bosanca s obzirom da nijednom kandidatu nisu dali glas.

-Ako znamo da se peva iz glave, srca i stomaka, odnosno dijafragme ja bih za vas dvoje ovog momenta mnogla da kažem da ste pevali samo iz stomaka. Nije bilo ni mozga, ni srca. Ništa mi se to nije dopalo. Dejane ima tu dobrih elemenata i jeste da je ovo drugi krug, da ne treba da idem u sitna crevca. Ovo se odnosi i na devojku– objasnila je Ana i udelila im niz pevačkih saveta.

-Što se Adne tiče, kako divno ime i prezime, tako zvučno. Ti si jedna srećnica!- dodala je Bekuta.

Iako je Mili dao glas, usaglasio se sa nekoliko kritika koje im je uputila njegova koleginica Ana verujući da je takmičarima potrebno vremena i još vežbe da usavrše svoje pevanje.

Da su odlični kandidati u borbi za zvezdu Granda, ali i ozbiljni potencijali potvrdila je Ceca Ražnatović.

-Prvi probijate led, imali ste tremu, a ja vas se sećam iz prvih drugova. Ti lutko imaš glaščinu, samo ti treba da se opustiš i uslovno rečeno još više poludiš. Dejan ima prelepu boju i ti mali kiksevi su u redu, imate veliku odgovornost- zaključila je Ceca.

Svetlanu je publika u studiju nakon ovog komentara podržala gromoglasnim aplauzom, a Saša Popović nije mogao a da ne primeti da Mili nije dobio aplauz iako je bio istog stava.

-Mili je dao isto dva glasa kao ceca, njemu niste hteli da tapšete kad je rekao nešto za kandidate, a Ceca kad je rekla samo jedno slovo vi već tapšete. Zašto? Baš me interesuje! Volite Cecu (smeh)- rekao je Sale, a publika je objasnila da obožava Cecu i da ona komentariše iz srca.

Među prvima se pobunila Ana Bekuta tvrdeći da je publika plaćena.

-Oni su dobrovoljci. Pa da li ti Ana misliš da bi gospođa Novka uzela jedan dinar iz mog džepa?!- našalio se Sale i nasmejao ceo studio.

-Bi uzela, ali ti nemaš pare kod sebe nikad- dobacila je Ceca.

Nakon malo šale i smeha došao je red da i ostali članovi žirija daju svoj komentar, među kojima je bio i komentar Dragana Stojkovića koji jedini osim Bekute ovim takmičarima nije dao glas.

-Slažem sa se Anom. Što se tiče takmičarke, ova pesma nije za tvoje godine. Opasna je pesma, opasan je tekst, ja sad kad o njemu razmislim meni knedla krene u grlu- zaključio je Boske, nakon čega su i mentori dali svoj sud.

Marija Šerifović je kao i uvek bila surovo iskrena prema svom takmičaru i skrenula mu pažnju na sve greške koje je napravio, dok je Viki tvrdila da je pevanjem svoje takmičarke zadovoljna.

-Ti da hoćeš da budeš realna, fer i poštena priznala bi da si joj dala pogrešnu pesmu da peva. Pa priznaj, budi fer, nemoj da lažeš njih, nemoj da lažeš sebe. Nije to pesma za nju- poručila je Mara iznervirano i napustila svojuz stolicu.

-Mara je poludela, dođi ovamo kod mene u krilo- dobacio je Đorđe, a Viki je tvrdila da Adna zaslužuje više glasova.

-Spusti se bre na zemlju Violeta!- umešala se Bekuta.

Popović je rešio da raspravu prekine, a takmičarima je ostalo da daju sve od sebe u baražu i obezbede svoje mesto u narednom krugu.

Petar Bulatović i Dea Danilović - (28. 01.)
U drugom duelu borili su se sedamnaestogodišnji momak Petar Bulatović čiji je mentor Ceca Ražnatović i Dea Danilović iz Bosančevog tima.

Dvadesetpetogodišnja devojka iz Crne Gore ovoga puta imala je manje sreće izborivši se za samo tri glasa, dok je Bulatović osvojio pet glasova podrške.

-Ovde osećam, biće krvi do kolena- zaključio je Popović i pre nego što je žiri dao svoj sud.

Članovi žirija, ali i sam Saša se zbunio s obzirom da nisu nmogli da se sete kako je Dea završila baš u timu Bosanca.

-Vi ste tako odlučili da budem kod njega- rekla je takmičarka Saši.

-Smatram da je Petru apsolutno mesto u sledećem krugu i po mom skromnom mišljenju si pevao za šest glasova. Prva pesma ti je bila bez greška, ali svejedno pvakvo pevanje, ponašanje, energijica, sve je na mestu za drugi krug- bilo je mišljenje Marije Šerifović.

Sa njenim mišljenjem se Popović odmah usaglasio, ali i priznao da mu je mnogo žao što Cecin kandidat nije dobio svih šest glasova jer mu je želja bila da izađe na scenu i prošeta svoju mini suknju. To je izazvalo lavinu smeha, a Svetlana je rešila da izađe na scenu bez obzira na broj glasova i izgrli mladog Crnogorca.

-E toliko favorizuješ da ću sada da napustim emisiju, odem do toaleta jer mi je već muka od tvog favorizovanja!- bunio se Boske nakon što je Sale priznao da je takmičar zaslužio svih šest glasova.

S obzirom da samo Mili nije dao glas Cecinom kandidatu svi su jedva čekali da čuju njegovo objašnjenje.

-Ti ćeš sigurno da ideš dalje i sigurno si potencijal, ali samo u odnosu na one takmičare koji izađu i razvale nas. Ti si sad u procesu građenja i sa Cecom ćeš da napreduješ. Mnogo falša, nema energije- objasnio je Mili, dok je Sale tvrdio da nije u pravu.

Međutim, za razliku od Milije, Ana Bekuta tvrdila je da je uporno pokušavala da nađe neku grešku Petru, ali u tome nije uspela.

-Zvuči amaterski!- dobacio je Mili, dok je Ceca žustro branila svog kandidata.

-Ma šta zvuči amaterski?! Ajde mu ti pokuži intonaciju, nisi dao adekvatne razloge! On ima samo sedamnaest godina! Nisi u pravu i priznaj kad si pogrešio, ja kad pogrešim kažem! – bunila se Ceca.

Zbog cele ove rasprave Viki Miljković je predočila Saši da u žiriju postoje klanovi, tvrdeći da je Bekuta to svojim potezom i pokazala budući da je dala glas Bosančevoj takmičarki, iako nije zaslužen.

-Anino obrazloženje da će uvek glasati za Bosančeve kandidate je apsolutno u suprotnosti sa propizicijama „Zvezda Granda“- rekao je Saša, nakon čega je Bosanac izašao na scenu.

-Čekajte da pokažem nove patike (smeh) Bila si odlična, mrze nas, zato si ispala! Šalim se, nju je trema pojela, vežbvala je toliko da mi se na glavu popela- rekao je Stojković Dei, nakon čega su mu objasnili da ona još uvek nije ispala.

Dok su se svi smejali Bosketovom potezu, Ceca je prišla Miliju vidno ljuta i razočarana.

-Stvarno si jadan, ispao si jadan. Pa da mu ne daš glas, majke mi ti kažem. Ti si gluv, ja nisam kriva što si ti gluv. Ogrešio si se- poručila mu je Svetlana, a Mili je sve vreme tvrdio da je veoma realan i objektivan.

–Ti nisi prošao pored realnog, živiš u svojoj vasioni -poručila mu je Ceca, a Mili nasmejano odgovorio:

-Pa to, ja živim u svojoj, neću u tvojoj!

-Pa ne možeš u mojoj, ne snalaziš se – odbrusila mu je Ceca.

Nakon svađe usledila je Sašina dilema da li da je pusti u baraž, a na nagovor Bosanca odlučio je da joj pruži još jednu šansu.

Milan Bukilić i Nejra i Eki Prošić - (28. 01.)
Treći par koji je ove nedelje izašao na veliku scenu Grand produkcije s ciljem da se plasiraju u naredni krug takmičenja i jednog dana postanu velike muzičke zvezde poput svojih mentora bili su Milan Bukilić iz Crne Gore koji ima dvadeset šest godina i u timu je Đorđe Davida i Nejra i Eki Prošić iz Cazina (BiH) koji su u timu Marije Šerifović.

Nakon što su otpevali pesme „Brod u boci“ koju je pevao Milan i „Ako je do mene“ koju su Nejra i Eki pevali u duetu bilo je ukupno četiri glasa, po jedan za oba kandidata od Viki Miljković i Cece Ražnatović.

U narednom krugu pesama kandidat je pevao „Sunčan dan“, a takmičarski par „Ja imam nekog“, a nastup su završili sa po šest glasova, pa su oba kandidata prošla direktno u naredni krug.

–Mislim da oba ova kandidata nisu bili za šest glasova, svako je imao neki deo koji je bio OK, ali svaki ovaj kandidat je imao i grešaka. Dao sam im glasove, ali svi mi dobro znamo kako zvuči kandidat koji je za šest glasova – rekao je Mili, na šta mu je Đorđe David odmah odresgovao.

–Ono što su pokojni Drgojević i Hauzer uradili sa klavirom smo skinuli od A do Š. Možda mislim da je neprimeren bio smeh na licu dok je pevao ovu pesmu, ali odgovorno tvrdim da je devedest pet posto tačno pevao.

–Đole, odakle ti živci, šta pričaš to? – pitala je Marija Šerifović.

Ana Bekuta smatrala je da su oba takmičarska para bili dobri, ali da je prvi kandidat trebalo da ima glas manje, dok je Đorđe tvrdio da je ovaj takmičarksi par bio najbolji u odnosu na kandidate pre njih na šta je Ceca burno odreagovala.

-Ma šta pričaš, Đorđe? Smatraš da su ovi kandidati bili bolji negom Petar? Šta pričaš? – odreagovala je Ceca izrevoltirano.

Mili je celo vreme imao drugačije mišljenje od ostalih članova žirija i tvrdio da je realno stanje trebalo da bude pet naprema četiri glasa za prvog kandidata, a onda mu je Đorđe rekao:

–Bustuješ se nečim pogrešnim – poručio je Miliju roker.

–Bustujem se znanjem i emocijom koja nije došla do mene – odgovorio je Miligram.

–Ovakve situacije me teraju da se ponašam nekolegijalo i neprimereno. Jedino ću reći da se slažem sa Cecom. Da mi treba da otpevamo sada ovde pesmu od Olivera Dragojevića ne bismo se sastavili. Tačka i kraj – rekla je Marija i najavila da će ubuduće biti stroža u ocenjivanju tuđih kandidata.

-Prvi dečko je odličan, ali ti dečko ne osećaš tu pesmu. Zelen si još za nju. Vokal A ti nije lep, ježim se na to. Drugi par je bio sinhron, odličan. Mislim da je sada vaše vreme – objasnila e Ana.

-Ovde ima više Baba Vangi nego pevača u ovom studiju. Mislim da su oba para bila fantastična, šta više reći – zaključila je Viki.

–Mislim da je po šest glasova sasvim realo – kratko je rekla Sneža, a završnu reč je imao Bosanac.

–Ne znam da li mogu da se ne slažem sa tobom Sale ako želim da i dalje budem deo ovog šoua, postao si jako navalentan u svojim stavovima– rekao je Bosanac Saši, a onda se obratio kandidatima:

-Kandidat jedan ima kod mene kredit jer se ozbiljno bavi muzikom i svira, ali ti u svojoj interpretaciji imaš nešto pretenciozno dosadno kako bih ja to definisao. Ti si agresivan u želji da budeš ubedljiv, a deluješ kao jako sumorna ličnost. Deluješ tmurno. Dao sam ti glas zbog druge pesme i zato što imaš potencijala. Kandidat broj dva, ja sam vas podržao jer ste duet. Takvih nemamo puno, brat je neiskusan, to se oseti.

Nilvesa Hajdarević i Filip Angov - (28. 01.)
Četrvrti par koji se ove večeri predstavio na Grandovoj sceni bili su Nilvesa Hajdarević iz Beča i Filip Angov iz Đevđelije (Makedonija).

Kandidatkinju je iz sobe emocija podržavala sestra, a prvu pesmu koju je pevala bila je „Ista nam je tuga“.

Filip je zapevao “ I sad me po tebi poznaju“, dok su mu podršku iz bekstejdža pružali drug i rođaka.

Nakon prve dve pesme bio je jedan glas koji je Ana Bekuta dala kandidatkinji iz Austrije.

U drugom krugu pesama kandidati su zagrejali atmosferu u studiju. Nilvesa je pevala „Uno momento“, a Filip „Otkači sa mnom do ludila“ i oba kandidata završili su svoje nastupe sa po četiri glasa i tako otišli u baraž.

Takmičare je prva prokomentarisala Ana Bekuta.

–Kandidatkinji sam dala glas još u prvoj pesmi, a htela sam da dam i Filipu glas, ali ga je dala Svetlana. Mislim da je pet glasova bilo previše za tebe, ovo je realan rezultat – objasnila je pevačica.

–Dečku sam dala glas jer ima fenomenalnu energiju, ostavio je utisak na mene. Niste za šest glasova, a on je nekako ostavio bolji utisak od devojke – kratko je rekla Ceca, a sa ove dve dame složio se i Bosanac koji je kandidatu zamerio što ne zna tekst pesme.

-Uglavnom su sve rekli, ali bih prednost dala kandidatu broj dva iako sam za oba glasala jer mislim da je kandidatkinja u drugoj pesmi podbacila – dodala je Snežana Đurišić.

–Tanko, Nilvesa ti mnogo bolje pesvaš. Možda je i odabir pesama presudio, Filipe taman ovoliko glasova koliko si i dobio – kazala je Viki.

-Nilvesa ko te je nagovorio da pevaš ovu, drugu pesmu? – pitao se Đorđe David.

–Misli da je žiri realno glasao. Niste dobili više glasova jer niste savladali strah. On vas je vukao dole. Nilvesa da li si plakala danas? -pitao je Mili svoju kandidatknju koja je rekla da nije plakala, ali da je imala loš dan, na šat je Mili rekao:

–Ovde se ne laže. Nadam se da ćete proći dalje, jer to zaslužujete – zaključio je Mili.

–Filipe ti si bio dobar, ali sa očekivala više. Sušila su ti se usta, nastao je kolaps, imao si tremu i strah. Imaš dobru pesmu za baraž i to je super – zaključila je Marija, a Đorđe se našalio.

–Marija imam pitanje. Da li je i tvoj kandidat plakao na probi? – pitao je Đorđe što je nasmejalo Mariju koja je odgovorila:

-Nije plakao na probi, plakao je kod mene na probi – odgovorila je pevačica kroz osmeh.

Alina Juhart i Kenan Aljukić - (28. 01.)
U petom po redu duelu ove večeri najgledanijeg muzičkog takmičenja na Balkanu „Zvezde Granda“ glasove su ukrstili transrodna takmičarka Alina Juhart i Kenan Aljukić.

Kandidatkinja iz Slovenije izazvala je veliku pažnju javnosti u prvom krugu, pa je ceo region danima brujao o transrodnoj pevačici koja se pojavila u popularnom šou. Čini se da je večeras na scenu izašla sa malo više treme zbog svega što se izdešavalo od prethodnog kruga do danas, a publici se predstavila numerama „Mogla sam“ i „Uno momento“. Na sceni je zablistala u elegantnoj haljini sa visokim potpeticama, a sve je upotpunila prirodnom šminkom i tako pobrala sve komplimente.

„BUDI FER, NEMOJ DA JE LAŽEŠ!“, Marija pobesnela zbog Viki, Bosanac ŠOKIRAN: „Stala mi je knedla“

Da je Alina na svojim leđim ponela veliki teret govore i glasovi stručnog žirija, te se ovaj duel završio u Kenanvu korist koji je dobio pet glasova, dok je ona dobila tri glasa, a ovakvom podelom poena oboje su otišli u baraž.

Večeras se i prvi put javnosti predstavila njena porodica, otac, brat, snajka i bratanica koji su joj najveća životna porška.

-Pozdravljam vas sve, znam da je teško, ali navijamo za našeg čoveka. Mi se nadamo da će proći u treći krug, navijamo, ali joj najviše u životu želimo zdravlje, sreću i ljubav – poručio je Alinin tata sa suzama u pčima.

Žiri često ima prepirke i nesuglasice oko takmičara, a su ove subote svi bili saglasni u jednom mišljenju, da je Alina podbacila zbog priče i svega šta se dešavalo oko nje i da joj je to stvorilo teret koji nije mogla da iznese do kraja.

-Ovaj par mi uopšte nije prijao u ovom trenutku. Alina, sve pohvale za tebe kada je u pitanju ponašanje na sceni, ples, svetlo, kamere. Pevanje u ovom momentu nije bilo dobro, ne kažem da je bila katastrofa, bila si u intonaciji, ali imajući u vidu kakve kandidate imamo, morala bi da vežbaš mnogo. To ne znači da nećeš biti bolja u drgom krugu. Sa druge strane Kenane, ovo mi je bilo preagresivno, do te mere agresivno da nije bilo lepo. Sam si sebi dao penal bez golmana. Sa ovom mamom si me ubio, ne znači ako pevaš visoko da si dobar pevač. Imaš zanimljivu boju, ali je večeras bilo mnogo agresivno – rekla je Marija.

-Ja bih se nadovezala na komentar za ponašanje na sceni, svako od nas ima po nekog kandidata u timu koji ne zna šta će sa sobom na sceni. Bila sam svedok da su neki kandidati bili takvi na početku, ali su se posle popravili. Nadam se Kenane da ćeš ti to ispraviti sa svojim mentorom ako prođeš dalje. Što se Aline tiče, mislim da si ti imala veliki teret, puno se o tebi pisalo i pričalo, bacio se veliki akcenat na tebe. U prvom krugu si izašla izašla neopterećena i bila si svoja, sada se vidi da si malo više opterećena da li ćeš opravdati očekivanja, želela si da budeš još bolja, mislim da te je to večeras malo koštalo. Verujem da ćeš proči dalje i da ćeš pokazati da si još bolja – poručila je Viki.

Dragan Stojković Bosanac je na početku izlaganja izneo nekoliko zamerki i kritika na račun oba kandidata, ali je za Alinu imao i jedan zanimljiv predlog.

-Kandidat broj dva neosporno da si taletovan i da ti je lepa boja glasa, ali nesporno da je druga pesma promašaj. Pogotovo oni drugi glasovi koji dreče, mama šlogirala i ti je drmaš i vičeš mama, prva pesma je bila dobra i glasao sam jer vidiš da ti možeš mnogo. Alina, svi natpisi i sve što se piše i priča o tebi nek ide na stranu. Pogrešila si kod izbora pesama, da si izašla u slovenskoj narodnoj nošnji i otpevala „Moj očka ima konjička dva“ prošla bi kao brzi voz dalje i napravila bi haos – kazao je on.

Bez obzira na činjenicu da je takmičarka večeras podbacila, Mili je uveren da je ona pomerila granice i da je potrebna ovom šouu.

-Što se Aline tiče, morao sam da promenim kriterijum glasanja, i glasao sam za tebe zato što mislim da ta količina orginalnosti koji si donela u ovaj šou moramo zadržati. Jedva čekam da te vidim u narednim krugovima, i u finalu, ali da bi ti Popović ukazao to poverenje, mora taj tvoj unutrašnji svet, nemir i mir i energija, to mora da izađe. Moraš da budeš dvadeset puta orginalnija i šira i tada će to prevazići ove tehničke nedostatke koje imaš u pevanju, znači sve ono dvadeset puta bolje. Što se tiče drugog kandidata, ne slažem se sa Viki i Marijom, meni si bio odličan, nastup je bio odličan – rekao je Mili.

-Alina, i sama si potvrdila da te je sve ovo malo ponelo, ali da si malo više vežbala i radila bilo bi bolje. Imam osećaj da si malo lenja kada je vežbanje u pitanju –rekla je Ana, a ona je odmah odgovorila:

-Ja iskreno imam problem sa akcetovanjem reči, uzela sam čak i logopeda da ispravljam greške – kazala je takmičarka, a Ana je nastavila:

-Nemoj da se opterećuješ oko toga, uzmi logopeda i vežbaj, ali moraš da menjaš repertpar, da tražiš fazon i fora pesme da bi nas zabavila i da dobijaš glasove od nas. Ti ne možeš da pevaš pesme Milice Pavlović ili ovu drugu.

-Ceca se baš potrudila oko mene i zaista sam bila iznenađena, zajedno smo tražila pesme i žezbale – dodala je Alina.

Na kraju su mentori zaključili ovu raspravu svojim komentarima, a Đorđe je rekao Alini nešto što će joj sigurno biti veliki podstrek ako prođe dalje.

-Ti nenormalno trebaš ovom takmičenju, ti si neko ko je u vremenu i prostoru, u 21. veku ti se dešavaš u Zvezdama Granda i to je dobro. Osmeh na lice i guraj dalje, ti si za mene već zvezda – rekao je Đorđe, a Ceca je zaključila:

-Ja nemam ništa da ti zamerim, potpuno te razumem i podržavam, Što se tiče scenskog nastupa bilo je za deset, radićemo na ostalim falinkama da popravimo i ispravimo, ja sam ponosna na tebe.

Emilija Nešić i Hasan Redžić - (28. 01.)
U „Zvezdama Granda“ velika pažnja ove subote bila je usmerana ka Emiliji Nešić (30) iz Kragujevca, ćerki pokojne pevačice Vere Nešić, koja se u drugog krugu našla u duelu sa Hasanom Redžićem (27) iz Cazina.

Kako je njeno pojavljivanje u najgledanijem takmičenju u prvom krugu izazvalo veliko interesovanje javnosti, tako je pritisak u narednom postao veći, te nije mogla da da svoj maksimum, iako joj je ovo četvrti pokušaj u ovom šouu.

Zajedno sa mentorom Aleksandrom Milićem Milijem odabrala je da se predstavi pesmama „Tu sam ruku da ti pružim“ Ane Bekute i „Otkači“ Mire Škorić, ali je uspela da dobije samo tri glasa stručnog žirija, dok je njen protivnik dobio četiri.

Hasan se predstavio pesmama „Otkud tebe da se setim“ Jašara Ahmedovskog i „Neću, neću dijamante“ Halisa Bešlića, koje je odabrao sa svojom mentorkom Viki Miljković.

-Baraž je siguran, bar kod takmičara pod rednim brojem dva – konstatovala je Sanja Kužet nakon duela, a Viki je bila u neverici što njene kolege nisu glasale. Saša Popović poručio je da traži objašnjenje od žirija, ali je ona negodovala.

-Nema šta da mi objašnjavaju, sve je jasno – poručila je ljutito Viki, dok je Marija Šerifović pitala za šta da glasaju.

-Sebi dajem za pravo da kažem da je Hasan pevao loše, intonativno katastrofa, bio je jako loš, neugodan. Svako ko ti kaže drugačije, veruj mi da te laže. Ovo večeras nije bilo dobro – poručila je Marija za Hasana, dok je za Emiliju rekla da pamti i njene bolje trenutke.

Viki je istakla da se ne slaže i da smatra da je Hasan bio dobar, u drugoj pesmi čak odličan i da je sa njom podigao na noge sve u studiju.

-Njima niko ne može da ugodi- rekla je Viki aludirajući na svoje kolege, na šta je Marija odgovorila:

-Bosanac se evo krsti!

Popović je otkrio da je Dragan Stojković Bosanac producirao Halida Bešlića, te je zatražio stručno mišljenje kako je takmičar otpevao hit „Neću, neću dijamante“.

-Na drugoj pesmi je nedopustivo da se nabije ovakav tempo u matrici. Ispalo je kao karikatura- rekao je Boske i dodao da se slaže da treba podići tempo zbog publike i atmosfere, ali da ne treba to raditi pošto-poto, kao i da takmičar nije kriv.

Stojković je uputio kritiku i prvoj kandidatkinji, ističući da je evidentno da postoji muzikalnost, ali joj zamerio zbog načina na koji peva.

-Muzika je pedanterija. Ti u istoj frazi, na jednoj reči otpevaš čisto, a u sledećoj falš i non stop ideš čisto, falš. Nemoj se boriti sa trilerima, imaš ga. Torta bez 12 domaćih jaja kad se pravi patišpanj, možeš naslagati šta hoće i biće super, a kad ga napraviš na piškote, možeš baciti i piškote i tortu – slikovito je objasnio Dragan, dok je Saša pitao žiri da li ima nešto pozitivno da kaže u vezi ova dva kandidata.

-Ima – rekao je Boske sa osmehom, a Đorđe David dodao da mu se dopada energija drugog takmičara, a njegovo mišljenje delila je i Ceca Ražnatović.

-Kod Emilije je pogrešan izbor pesama, ja sam bukvalno večeras kalkulisala, dala sam Emiliji treći glas da bi mogla da ide u baraž, inače ne bih nijednom dala glas. Prednost bih dala drugom kandidatu- poručila je Snežana Đurišić, a poslednju reč imali su mentori.

Mili se složio sa Bosančevim mišljenjem u vezi njegove kandidatkinje i kritike koju joj je uputio, a zatim joj i sam poručio:

-Imaš glas, imaš izgled, ali ti fali postojanost vokala. Dolaziš iz muzičke porodice, ne znam gde se to izgubilo. Mislim da kod tebe imaš nešto umetničko!

-Mislim da nema samopozdanje – dodala je Snežana, dok su ostali članovi konstatovali da je sigurno trema, ali je takmičarka odgovorila da je problem u njenoj glavi.

-Isključi glavu, uključi srce i pevaj – rekla je oštro Ana, na šta je takmičarka odgovorila:

–Imam problem u glavi. Više je trema i nesigurnost!

Ipak, zbog njene pokojne majke i potencijala koji poseduje Boske se ponudio da joj pomogne i pokaže joj kako da više ne peva polu-glasom.

-Javi se čika Draganu, neće mi Mili zameriti, mi smo drugari, pa ću ti pokazati – rekao je Bosanac, a Mili šaljivo dodao da ne petlja sa njegovim kandidatom.

Filip Caković i Marija Baljević - (28. 01.)
Duel koji je ove subote u „Zvezdama Granda“ izazvao najviše polemike i kritika svakako je onaj između Filipa Cakovića (28) iz Kragujevca i Marije Baljević (27) iz Obrenovca.

Prvi takmičar, inače iz tima Marije Šerifović, predstavio se pesmama „Za Ljiljanu“ i „Ko nam brani“, dok je takmičarka čiji je mentor Snežana Đurišić, otpevala „Ako nikada“ i „Okeani“, a krajnji rezultat bio je 5:4 za drugog kandidata.

Odmah nakon duela žiri nije štedeo reči, a najviše kritika dobio je Marijin kandidat i to isključivo zbog odabira pesama.

-Toma Zdravković lepo, ali ništa više od toga, nije me dotakla emocija. U drugoj kod Petra Graša mi se ništa nije dopalo, bio si blag i neubedljiv – prokomentarisala je Viki Miljković za prvog takmičara, dok je drugu nahvalila.

-U svim promašajima koje ste imali, odlučio bih se za drugog kanidata – rekao je Đorđe David, a zatim se obratio Mariji koja je u prvom krugu pevala narodnu muziku:

-Nemoj više da pevaš narodnjake, ovo ti leži. Ti to možeš dobro, a Snežani svaka čast! Što se tiče prvog kandidata, deluje mi gospodski kao ozbiljan baja na stejdžu i zato sam dao glas.

Ana Bekuta dodala je da ima nečega u tome što je Đorđe izjavio u vezi Filipa.

-Pojava si, ali izbor pesama je jako diskutabilan. Sklon si tome da menjaš melodiju, da li nisi dobro navežbao ili ne čuješ dobro… Pri tom sve pevaš zatvorenih očiju. Otvori oči, šarmiraj nas – poručila je Bekuta, dok je Ceca Ražnatović dodala da nije samo za tri glasa.

-Sceničan si, zgodan si momak, lep si, muzikalan, ali zamerila bih ti tu emociju. Veštačka emocija nikad ne prolazi, ne može da se glumi i da se peva, ili se uneseš u taj tekst ili ga ne pevaš, nisu sve pesme za svakoga. Malo mi više emocije treba od tebe, inače si kao američki tinejdž idol i ja ti želim puno sreće – poručila je Filipu Ceca, a Aleksandar Milić Mili istakao da je njegova emocija dotakla Dragana Stojkovića Bosanca.

-Ali ta emocija nije bila u glasu. Glasao sam jer si pojava, ali mislim da tvolja mentorka Marija može da sastavi to drugačije – rekao je Mili, a Bosanac ga uporedio sa agentom prodaje koji nakon brzog kursa krene od vrata do vrata.

-Ti si tako pevao Tominu pesmu kao da ti nije bitno šta pevaš. Nisi ti to loše odradio, ali sam sklop je bio komičan. Treba da me ubediš u to što pevaš – prokomentarisao je Boske i dodao da je Snežana sa svojoj takmičarkom odradila odličan posao i da se vidi rad.

Završnu reč dobili su mentori. I dok je Snežana bila zadovoljna onim što je čula, Šerifovićeva složila se sa kritikama kolega u vezi svog kandidata.

-Rekla bih da je žiri sto posto u pravu, najviše za menjanje melodija i linija. Bilo je hladno, pevao si tačno, sve na mestu, ali mora dosta drugačije – poručila je Marija Filipu.

Nevena Marković i Darko Gjorgjeski - (28. 01.)
Nevena Marković iz tima Ane Bekute u drugom krugu ukrstila je glas sa Darkom Gjorgjeskim koji je vežbao sa Cecom Ražnatović.

Nevena se predstavila numerama „Isuse“ i „Nešto mi govori“, dok je Darko odabrao „Perje“ i „Zauvek tvoj“.

Do samo kraja ovog duela žiri se nećkao oko glasanja, da bi nakraju presudio 4:3 u korist Cecinog kandidata.

Mili je prvi dobio reč i bez previše objašnjavanje zaključio kako je ovo glasanje bilo realno s obzirom na greške koje su napravili.

– Ja mogu vanredno da se obratim u Snežanino ime. Ovo nije valjalo ništa, ni jedan ni drugi kandidat. Poslednji ste, večerali niste, načekali ste se i nije fer da odete odmah kući, ali nije bilo dobro– istakao je Boske dok ga je Đurišićka nagovarala da je drugi kandidat bio bolji, međutim on se nije složio i pohvalio je kako je prva kandidatkinja lepša.

Đorđe David pokušao je da dobije reč, što je izrevoltiralo Viki koja mu je odbrusila kako ne mora da čuje njegov sud.

– Ja ćutim celu emisiju, ti pričaš 90 minuta i sada mi kažeš: „Nemoj Đorđe više“- naljutio se David koji je želeo da kaže kako je Darko „ozbiljna fora“ i da ostali članovi to ne mogu da ukapiraju.

– Mi nećemo fore, hoćemo ozbiljne pevače– pobunila se Snežana.

Marija Šerifović složila se da su oba kandidata grešila, ali da prednost daje Darku.

– Maro dobro si rekla, nije to Nevena bilo kako smo se dogovarale i probale, ali ima tu elemenata da se čuje da si vežbama, međutim trema je bila jača– dodala je Bekuta, nakon čega se obratila i Ceca.

– Što se mog kandidata tiče, on mi je tinejdž zvezdica, mora da se doradi, došrafi, energija, otvori usta i smej se bre! Makedonče moje daj mi tu energiju- savetovala ga je Ražnatovićka.

Na kraju je Saša Popović odlučio da Neveni da glas za baraž.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: Milan Bukilić, Nejra i Eki Prošić, Dejan Dačević, Adna Svraka, Petar Bulatović, Filip Angov, Alina Juhart, Hasan Redžić, Marija Baljević, Nevena Marković, Darko Gjorgjeski.

Komentari: