Sada sve izlazi na videlo, pa će se tako lako videti koliko su mentori radili sa mladim pevačima, ali i koliko su ih takmičari slušali i primenili sve ono što su im govorili na probama.

Ekipa emisije „Zvezde Granda“ nastavlja dalje udarničkim tempom, pa se ove subote emituje prva emisija drugog kruga najpopularnijeg muzičkog takmičenja na Balkanu.

Meris Karamustafić i Angela Koturović - (14. 01.)
Čast da otvore drugi krug takmičenja Zvezde Granda pripala je Merisu Karamustafiću iz Sarajeva kome je mentor Snežana Đurišić i Angeli Koturović iz Strumice koja je u timu Marije Šerifović.

Takmičari su ukrstili glasove u pevačkom duelu. Meris je izveo pesme „Lepotica iz grada“ Šabana Šaulića i „Ne daju mi da te volim“ Enesa Begovića, dok je Angela otpevala „Poljubi me“ Nine Badrić i „Nismo smeli“ Marije Šerifović.

Takmičarka iz Severne Makedonije ispunila je očekivanja žirija koji joj dao šest glasova čime je prošla direktno u finale, dok se Meris sa osvojena četiri glasa plasirao u baraž.

Viki Miljković je prva pohvalila Angelin nastup.

-Dobra energija, nijednu zamerku ti nisam pronašla. Takva moć u glasu, prelepa boja, baš u pravom smislu reči pevanje. Ti si večeras pevala. Čujem da imaš jedno malo slatko detence – pitala je Viki.

Pevačica je potvrdila a oglasila se i Ceca Ražnatović koja je prva članovima žirija prenela tu informaciju:

-Već sam svima rekla – kazala je Ceca.

Pevanje muškog kandidata u ovom duelu izazvalo je najviše polemike.

-Merise, ti si za mentorku veliki posao. OK je to koliko je Snežana imala vremena sa tobom da radi. Imate dosta problema koje treba da rešite, dosta si zatvoren – rekla je Viki, a sa njom se saglasila i Snežana.

-Dosta toga smo ispravili ali nismo skroz – konstatovala je Snežana.

Dragan Stojković Bosanac je odlučio da slika telefonom zamerke koje je pribeležio na račun Angelinog pevanja.

-Dobar si pevač ali ako bude „č“ umesto „ć“, i u niskim lagama se ne razume šta pevaš… Možda će se razumeti na televiziji. Ako tako bude dalje, biće povuci potegni jer si jedan pevački kapital koji je šteta da se ne unapredi. Vodi računa da malo doneseš tekst, u stvari pročitaj i vidi o čemu peva tekst – rekao je Bosanac i nastavio:

-Što se tiče prvog kandidata, nije to to. Popraviti te tvoje greške je veliki posao, daj Bože Snežo, nek vam je sa srećom. Jeste drugi krug ali ja ću se držati kao da je peti.

Saša Popović smatra da Bosanac drži stroge kriterijume, pa mu je poručio:

-Pričaš kao pre 12 godina kada si prvi put došao u Zvezde Granda. Kao da si uplašen, poplašen. A u pretprošloj emisiji cirkus je bio ovde, samo što nam se nisi na glavu popeo – rekao je Saša.

-Hoćeš da kažeš?!– začudio se Boske

-Samo pričaš kao pre 12 godina kada sam te doveo prvi put u žiri – bio je jasan Saša.

Bosanac je obrazložio svoje stavove:

-Pa da malo podsetim šta je žiriranje kad si bio u šoku i nisi mogao da mrdneš – rekao je Bosanac.

Popović je dao reč Miliju i napomenuo Bosancu da sluša kako se žirira.

-Slušaj sada i zapisuj – rekao je i Mili Bosancu i izneo mišljenje o kandidatima.

-Drago mi je što je ste baš vi otvorili drugi krug jer je bilo grešaka i kod jednog i kod drugog kandidata – rekao je Mili. Dao sam vam glasove jer bih voleo da vas oboje vidim u sledećem krugu, a vi ste nekako standard sada – rekao je Mili.

-Angelu ćeš svakako videti u sledećem krugu – ubacio se Saša.

Ceca je imala razumevanja i gledala je malo drugačije na nastupe kandidata.

-Vi otvarate drugi krug i ubeđena sam da oboje imate jako veliku tremu što ste na ovoj veličanstvenoj bini – rekla je Ceca.

Ana Bekuta je prepoznala potencijal kandidata i dali su savete Merisu šta da radi dalje.

Đorđe je pohvalio napredak kandidata.

-Ovo je ozbiljan pomak, bez obzira što je malo vremena bilo. Ne znam koliko si ti svestan da si stvarno krenuo uzlaznom putanjom zahvaljujući Snežani. Nastavi da rasteš – rekao Đorđe Merisu.

Snežana je potvrdila da su dosta toga uspeli da isprave, a Marija je imala isto mišljenje o nastupu kandidata kao i drugi članovi žirija.

Srđan Simić i Đurđina Stevanović - (14. 01.)
Nakon što je prvi par završio svoj nastup, u drugom krugu najpopularnijeg muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ na veliku scenu stali su Srđan Simić koji je u timu Đorđe Davida i Đurđina Stevanović kojoj mentoriše Aleksandar Milić Mili.

Dvadesetogodišnjeg Srđana iz sobe emocija podržali su brat, snaja i drugarica, dok je takmičarki podršku pružila sestra.

Srđan je otpevao pesmu „Nije ljubav stvar“ od Željka Joksimovića, a dok ju je izvodio njegov mentor nije trepnuo. Sa druge strane Đurđina je odabrala pravu žensku baladu koju u originalu izvodi Nataša Bekvala „Ponovo“, a dok ju je pevala Mili joj je sugerisao da se opusti i čini se da se prilično zabavljao.

Nakon izvođenja prvog kruga pesama, glasovi su izostali, a situacija se nije promenila ni tokom izvođenja drugog u kome je Srđan zapevao „Obična ljubavna pesma“ od „Aerodroma“, a Đurđina „Ne ti če me se“ pesmu koju je izvodila Jelena Rozga dok je bila deo grupe „Magazin“.

Ovaj duel završio se rezultatom 2:4 za Đurđinu za koju su glasale Ceca, Ana, Viki i Snežana, dok je Simić glasove dobio samo od Cece i Viki tako da se njegovo takmičenje ovde i završilo, dok je kandidatkinja još jednu šansu dobila u baražu.

–Žao mi je što kandidat broj jedan nije dobio treći glas, pustio bih ga sigurno u baraž -rekao je Saša Popović, a na njegove reči odreagovala je i Viki Miljković:

-Bili su ujednačeni, jednostavno nije fer. Ni jedan ni drugi kandidat nisu bili dobri, pa sam im dala glas da ih spasim jer mi je žao. Kandidat broj jedan je veoma specifičan, ima svoj personaliti. Dobar je za šou, ali pevanje je budi Bog sa mnom. Đole šta je tebi bilo da mu daš ove pesme večeras gde on ima duge tonove, a ni jedan ne može da izdrži? Trebaju mu kraći tonovi i drugi repertoar. Kao pojava je fantastičan, ali pevanje nije bilo dobro, žao mi je što si ispao – uputila je Viki kritiku Srđanovom mentoru Đorđe Davidu.

-Sve ću reći kasnije – odgovorio joj je roker.

Kada je kandidatkinja u pitanju, Viki je zaključila:

-Super izgledaš, scenična si, ali nije izašao ni jedan ton. Ovo je muzičko takmičenje, mora da se peva, a večeras od pevanja ništa.

-Kandidat broj jedan je dobio dva glasa zato što nije dobro pevao, kandidat broj dva isto. Što se mene tiče, ovo glasanje je bilo potpuno validno i ispravno – Marija.

–Slažem se sa kolegama. Srđane, što se tiče druge pesme tu si mi bio mnogo bolji, videla sam u tebi potencijal i žao mi je što si ispao. Mogao je Đorđe bolje to da izbrusi. Đurđina prva pesma je bila bez energije, moraš da veruješ u to što pevaš. Morate da nam držite pažnju – dodala je Ceca.

–Neću da komentarišem rad mentora jer deco, vi pevate. Kad neko dobro peva, ne može se protiv muzike. Avaz je na prvom mestu, neko mora ići u baraž, a neko mora i kući. – kratko je prokomentarisao Bosanac.

Marija je zaključila da je prvi kandidat bio njen da mu nikada ne bi dal da peva ovako tešku pesmu, već je trebalo samo da ih zabavi, a onda je konačno svoj sud dao i mentor.

–Srđane, sa iskustvom koje imam nikada ne bi dao takmičaru pesmu za koju mislim da ne može da izvede. Šta se desilo pojma nemam. Poginuo si od straha, drugu si pevao radi reda.

Završnu reč imao je Mili koji je čak i opsovao u jednom trenutku.

-Slažem se sa Marijom, kada nema dogovaranja među članovima žirija i kada se mi iznenadimo objektivnošću gde svako donese odluku kada sklopi izgled, interpretaciju i je*i ga, nije mi za galsanje. Izvinjavam se na psovci, ali mislim da je to odličan put za sve nas. Kadndidat dva mora da ima energije i da radi na jačini glasa – istakao je kompozitor.

Mia Smiljanić i Stefan Lazarević - (14. 01.)
Strog ali pravedan žiri „Zvezda Granda“ spremno je dočekao i treći nastup večeras.

U trećem duelu glasove su ukrstili osamnaestogodišnja Mija Smiljanić i Stefan Lazarević iz Beograda.

Tokom izvođenja prve pesme „Vučice“ od Kaliopi Miji su podršku pružile sestre, a za Stefana su iz sobe emocija navijali devojka i brat dok je izvodio pesmu Šabana Šaulića „Viđaš li mi staru ljubav“ , a uz ovu numeru Ceca i Bosanac su se zagrlili koji su i mentori kandidatima.

Nakon prvog kruga pesama ukupno je bilo dva glasa, za svakog kandidata po jedan.

Kada je Mija zapevala „Nek te telo nosi“ od Van Goga, uspla je da razdrma članove žirija Viki i Đorđa od kojih je i dobila glasove, dok je Miloš odabrao „Ruzmarin“, a tokom nastupa Viki je i njemu dala glas podrške.

Kandidati su nastupe završili jednakim rezultatom 4:4 i zajedno otišli u baraž, a osim toga kandidati su isto godište i oba kandidata su iz Beograda.

–Realno je da idu u baraž oboje. Kandidatkinja broj jedan je izabrala pogrešne pesme, mislim da joj ne leži ni Kaliopi niti Van Gog, ovo nije priredba. Ovde se bljuje krv. Mesto ti je u sledećem krugu. Miloše mislim da ti ove pesme ne znaš da pevaš -rekla je Marija Šerifović iskreno.

Sa Marijom se složila i Snežana Đurišić.

-Kandidat broj jedan je pevao bez energije kao da mu niz vene ide kisela voda -sugerisala je Snežana Đurišić.

–Kandidatu broj jedan sam dao glas jer mislim da si imao niske intonacije, mislim da je to trema, a „Vučici“ sam dao glas jer mi se dopala druga pesma, prva je bila puna falševa. Mora da se reži, ako prođeš neka ti Ivana objasni koliko se krvi i znoja da na svakom tonu – bio je komentar Đorđe Davida.

–Mislim da je kandidatkinja bila bolja od kandidata. Izgledaš fenomenalno, a bila si večeras ubedljivija i dominantnija – dala je Viki svoj sud, a onda ju je u izlaganju prekinuo Saša Popović.

–Dobro Viki, budi malo kraća – rekao je pevačici Saša Popović i prekinuo izlaganje.

–Dobro evo završila sam, mene uvek prekidaš -odgovorila je ljutito Viki.

Na ove reči Saša je zamolio Milija da iznese svoj sud i nauči Viki kako da komentariše kandidate.

-Divni ste, super izgladate, ali nije dovoljno. Jednostavno pevački nije dovoljno. Bili ste loši – kratko je rekao Mili, a Ana i Bosanac nisu želeli ništa da komentarišu, ali je zato Ceca zaratila sa žirijem.

-Naravno, ne slažem se sa žirijem. Ova devojčica je ozbiljan talenta, ima potencijal. Ne mogu i ne treba svi da pevaju kao Pavaroti da bi napravili uspešnu karijeru – rekla je folk diva.

–Stefane, čuli smo se dva puta i oba puta sam te uputio, dao sam ti korisne savete. Svaki put si mi rekao da znaš. Prema tome kad si znao nisam imao šta da ti pokažem. Rekao sam ti na šta sve treba da paziš, a ti si rekao znam. Naučićeš ti sve, dobar si ti. Talentovan si – poručio je Bosanac svom kandidatu.

–Ipak ja imam razumevanja za Bosanca, on ima čak četiri kandidata – našalio se Saša Popović.

Ema Stojančić i Meho Muslija - (14. 01.)
U drugom krugu „Zvezda Granda“ pevačku borbu za naredno kolo vodili su Ema Stojančić (20) iz Niša, kandidat Marije Šerifović i Meho Muslija (28) iz Tešnja, kandidat iz tima Aleksandra Milića Milija, ali bezuspešno.

Prva kandidatkinja predstavila se pesmama „Ti si mi u krvi“ i „Čaje šukarije“, dok je drugi odabrao da se bori numerama „Otvaram ti dušu“ i „Plava Ciganka“, ali je do samog kraja bilo neizvesno i bez glasova.

Ipak, na kraju duela rezultat je bio 4:1 u korist Meha iz Tešnja.

–Moraćemo da se oprostimo od Eme. Draga, kažu da nije bilo dobro – konstatovala je voditeljka Sanja Kužet i dodala da su uprkos lošem rezultatu, oba takmičara bila vesela na sceni.

-Meni su bili ujednačeni. Cura je bila tanka, pogotovo u prvoj pesmi, a u drugoj se nije ni sastavila-rekao je Dragan Stojković Bosanac, a kritike nije štedeo ni drugog takmičara.

I Ana Bekuta bila je na strani svog kolege, a za Emu je prokomentarisala da je šteta što je dobila samo jedan glas.

-Dosta naivno i amaterski. Ali nisi gluva, možeš ti to, ali sa velikim radom. Imaš dobru i zanimljivu boju glasa, ali nisi uspela to da iskoristiš – rekla je Bekuta, dok je za drugog kandidata istakla da ima ruralne trilere, ali je ipak dala glas podrške.

Ceca Ražnatović prokomentarisal je da se kod Eme čulo amatersko pevanje i da je sve vreme bila u falšu, a ni njenim protivnikom nije bila oduševljena.

Viki Miljković istakla je da se Ema nije sastavila i da joj je žao zbog toga jer je preslatka. A reči hvale uputila je njenom protivniku, mada nije u potpunosti bila oduševljena njenim nastupom.

-Meho, imaš nerv i mislila sam da će biti bolje, pogotovo kod „Plave Ciganke“ ali nije – dodala je.

Kritike za Meha imala je i Snežana Đurišić koja smatra da je imao sreću što je njegova protivnica večeras bila baš loša.

-Jesi se ti uopšte video sa Milijem? – pitao je Bosanac nakon što su svi imali kritike za oba takmičara, a Meho odgovorio da jeste.

-Jesmo preko kamere (smeh). On je jedini kandidat koji nije mogao da dođe – objasnio je Mili, a Đorđe David dodao da bi Meho trebalo da promeni nadimak u Medo.

-Ma kakav Medo, Meho je legendarno ime – istakao je Saša Popović.

Završnu reč dobili su mentori. Marija Šerifović je istakla da joj je žao što je njena takmičarka ispala i dodala da mora iz korena da promeni neke stvari, dok je Mili rekao da je Ema potencijal, ali da je „pobrljala mnogo toga“.

Za svog takmičara istakao je da na probama bio mnogo bolji, i da iako fizički nisu vežbali zajedno da je bio dosta opušteniji.

-Meho, nemoj da se stidiš svojih emocija. Dok smo radili pio si pivo, bio opušten. Ovo je bina gde se gori, a ti imaš emociju koju izbaciš glasom, ali se stidiš da je pokažeš i telom – zaključio je Mili.

Marija Stamenković i Nedim Bećirović - (14. 01.)
Žanrovski potpuno različit duel Marije Stamenković iz Cecinog tima i Nedima Bećirovića koji je večeras branio boje Violetinog tima izazvao je oprečne reakcije.

Dvadesetdvogodišnjakinja iz Kovina večeras se predstavila numerama „Pretraži me u pretgrađu“ i „Ona to zna“, a mladi Nedim otpevao je „Moj dilbere“ i „Sam za stolom sedi jedan čovek“. Sudeći po reakcijama žirija u pitanju su nijanse, te su oboje završili sa po četiri osvojena glasa i to od strane Đorđa, Sneže, Marije i Bosanca.

S obzirom da je Marija Šerifović bila jedina koja je dala glas i jednom i drugom takmičaru, a potom oba povukla, Saša Popović je želeo da čuje prvo njeno mišljenje.

-Kada sam videla da je ipak i Boske glasao, ja sam povukla jer inicijalno nisam planirala da im dam glasove. Da im on nije dao, dala bih ja jer smatram da nisu baš za preglasavanje i ispadanje. Meni je ovo bilo dosadno. Kandidatkinja broj jedan, imaš lepu energiju, potrudila si se da imaš lepu haljinu, sve je to okej, ali nije bilo ubedljivo. Kandidat broj dva toliko ovih trilera, mislim ti znaš da pevaš, ali to trpanje trilera je previše. Izgledaš kao da si došao da odneseš nekome poštu, ne mislim na garderobu, nego na govor tvog tela- iskrena je bila Marija, što se Violeti i nije baš dopalo.

-Pa on se dečko ne bavi pevanjem!- pobunila se Viki.

-Ovo je televizija, ovo je jako skup biznis, moraš da vežbaš svašta nešto. Mogao si da stojiš i ti i čiviluk, isto je!- nastavila je Šerifovićeva, nakon čega je Violeta objašnjavala da je on potpuni amater i da se bavi gradnjom montažnih kuća.

Kritike su prerasle u raspravu između Marije i Violete koja je srdačno branila svog kandidata.

-Je l’ si već počela čavko?! Nemoj molim te, početak je drugog kruga, ja sa tobom želim da sklopim mir. Ne želim dramu, ne želim tuču, ne želim hitnu pomoć, molim te nemoj upadati u reč članovima žirija. Jedino ti to ovde radiš, jedino ti! Dečko iil se probudi ili lepo uzmi čekić, zidaš kućice i živiš kao Bog- poručila je Mara bez dlake na jeziku.

Raspravu je prekinuo Mili kada se našalio na svoj račun, ali i na račun Cece Ražnatović.

-Ja sam provalio da kada sedim u ovoj stolici uvek glasam za Cecine kandidate (smeh)- rekao je Aleksandar.

-To se zove prpa, Mili!- dobacila je Šerifovićeva.

Ana Bekuta bila je jedini član žirija tokom ovog duela koji nikome nije dao glas, a za to je imala i dobro objašnjenje.

-Htela sam Mariji da dam glas jer je u prvoj pesmi bila dobra, ali mislim da ima problem u visinama. Čuje se strah. Svakako mislim da je 5:5 bilo previše, a kod Nedima je nedostajalo daha- objasnila je Bekuta, a kako je Viki i nju prekinula poručila joj je da će to rešiti, ali van kamera.

Bosanac je bio sličnog stava kao Ana kada je reč o Cecinoj takmičarki, dok je momku iz Violetinog tima udelio nekoliko saveta kada je u pitanju pevanje.

Međutim, Sneža je bila drugačijeg stava za razliku od mnogih kolega tvrdeći da je momak iz Bosne veoma veliki potencijal.

-Dopada mi se kako pevaš i mislim da od tebe može da bude baš dobar pevač, ali si ove dve pesme unakazio!- iskrena je bila Snežana,a gotovo sa svakom njenom rečju složio se i Đorđe.

Iako je delovalo da se situacija potpuno smirila rasprava između Violete i Marije se ipak nastavila s obzirom da je Viki i ostalim kolegama, kako su tvrdili, upadala u reč tokom izlaganja.

-Zašto vama to smeta? To je oduvek tako bilo i biće, pa ne možete samo vi da pričate i ja da klimam glavom. Dok ja dođem na red zaboravim šta sam htela da kažem. Ovaj dečko je početnik, radi pošteno i pravi kućice i želi da postane pevač! Zar nije šteta da on ne bude pevač? Pa kako možemo mi od njega za dva dana da napravimo da bude Šerif Konjević, treba vremena! Da li vi čujete koliki je on potencijal?!- rekla je Nedimova mentorka, dok je Ceca tvrdila da su mentori imali veoma malo vremena da vežbaju sa kandidatima te da smatra da kolege treba da smanje kriterijume.

Nenad Kostov i Sara Milivojević - (14. 01.)
Nenad Kostov iz Niša u večerašnjem duelu ukrstio je glas sa Sarom Milivojević iz Brčkog, međutim ovaj nastup obeležilo je nešto veće od njihovih sjajnih performansa koji su nagrađeni sa maksimalnom brojem glasova.

Saša Popović pozvao je Voju da se uključi iz bekstejdža, a zatim bez razmišljanja presudio da oba takmičara prolaze direktno u naredni krug što je najviše obradovalo njihove mentorke Anu Bekutu i Cecu Ražnatović.

Đorđe David konstatovao je kako je ovaj par bio pravo osveženje na sceni.

– Ispravno i realno– dobacila je Snežana, sa čim se složio i ostatak žirija.

Saša je pozvao Nenadovu suprugu da dođe na scenu, dok je kandidat otkrio kako čekaju bebu i da će baš tu saznati kog je pola prinova.

– Vojo, bićeš kum– dobacila je Sanja i nasmejala sve dok je voditelj donosio ogroman balon na scenu.

Na pitanje da li više priželjkuju dečaka ili devojčicu, oboje su odgovorili kako im je svejedno pošto već imaju i sina i ćerku, a kada je Kostov probušio veliki balon izletelo je mnoštvo malih plavih balona koji su značili da stiže još jedan dečak u njihovu porodicu.

Žiri je čestitao roditeljima koji nisu mogli da sakriju sreću što će za nekoliko meseci njihova porodica postati jača za još jednog člana.

Petar Petrović i Branka Sokolovska - (14. 01.)
U drugom krugu „Zvezda Granda“ u duelu su učestvovali Petar Petrović (20) koji je u timu Marije Šerifović i Branka Sokolovska (36) kojoj je mentor Viki Miljković. Prvi takmičar predstavio se pesmama „Svako ima onog kog nema“ od Saše Matića i „Konja vrana“ Bekija Bekića, dok je takmičarka iz Skoplja izvela narodnu makedonsku pesmu „Ako zgrešim neka izgoram“ i „1003“ od Tamare Todevske.

Ovaj duel je završio sa jednikim brojem glasova i to najvećim. Oba takmičara su dobili po šest glasova.

–Ja kao sudija mogu da menjam pravila, smatram da ovo ne može da bude 6:6. Želim da čujem prvo komentare pa bih prvo krenuo od Snežane– izjasnio se Saša Popović.

–Oba kandidata odlična, s tim što ja prednost dajem kandidatu broj jedan– rekla je Snežana Đurišić, a Saša se nadovezao:

–Kandidat jedan drugu pesmu nije otpevao kako treba.

–Nema veze lepa je pesma i lepo je on to otpevao, ništa mi nije smetalo. Baš mi se sviđalo a vidim i publici isto. Sigurna sam da nisam omanula, naravno nije kao što to Beki Bekić radi, ali pesmu je radio Saša Popović pa zato sada može da nas zavitlava, ali nema veze. Ovo je Popoviću drugi krug i on je prvu i drugu pesmu otpevao odlično– pobunila se Snežana.

Dok je Saša negirao i bio nezadovoljan izvedbom druge pesme takmičara pod rednim brojem jedan, rešio je da čuje šta o svemu misli Bosanac.

–Ja mogu reći da je bilo strašnih grešaka i stvarno sam glasao po principu gde svi tu i mali Mujo. Zašto? Prvi kandidat, ja sam mislio Bogami da imaš govornu manu, ne znam koja je pesma u pitanju otpevao si „Vata ugašena“ valjda „Vatra ugašena“. Iako imaš problem sa slovom R, to nije razlog da ti ne pevaš, ali nešto od Šešelja uzmi (smeh). Drugo glas mi se ne dopada, bolje da budem iskren, boja glasa mi se ne dopada. Što se tiče Branke, ja bih deco molio da učite tačne melodije, da pratite orkestar a ti to nisi radila. Muzika je pedanterija. Druga pesma, najlakše je otpevati refren gde grunu prateći vokali i ja bih to mogao da uradim. Neću da vam kvarim sreću ali niste bili za šest glasova– direktan je Bosanac.

–Ceco zašto si ti glasala? Video sam da si se dvoumila pa kao ajde dala si glas?– upitao ju je direktor.

–Znaš kako, pod pritiskom Đurišićke sam dala jedinici glas– opravdala se Svetlana Ceca Ražnatović.

–Mili molim te reci mi, da li je ovo bilo za 6 glasova, pitam za kandidata jedan?– insistirao je Saša.

–Nisu za šest, ali su dobra dva kandidata. Imali su dosta grešaka, nema emocija …– dok je Mili iznosio svoje mišljenje, Viki se pobunila i žestoko branila svoju takmičarku.

–Ja sam bolje spremila kandidata nego što si ti, ona je bila za šest– bila je žustra Viki.

Nakon silne rasprave na red je došla i Marija Šerifović da da svoj sud:

–Da ne sedim ovde, ja možda njima ne bi dala glas. A evo i zašto, kandidat broj jedan iako si moj, sada ti govorim kao mentorka. Ono što sam ti rekla na probi je tvoj apsolutni fokus da li će triler da izađe ili ne, to nije pevanje i to nije muzika. Izašli su i to je sve ok, a gde je sve ono ostalo, gde je volumen, tamo gde treba da nagaziš ti se povučeš. Takmičarku broj dva neću komentarisati jer to nikada ne radim. To su moje zamerke mom kandidatu.

Dok je Marija iznela svoje mišljenje za koju se smatra da je uvek iskrena pa makar bio i njen kandidat, Viki je bila sledeća da iznese svoje mentorsko stavove:

–E sada da li su bili za šest.. smatram da je moja kandidatkinja bila jako dobra. Kandidata broj jedan neću komentarisati jer to ne radim, sladak si i lep si, to je to.

–Isključite svi tastere, ne mogu oboje da idu dalje, idemo na preglasavanje– naredio je Saša.

U treći krug plasirala se Branka Sokolovska koja je dobila četiri glasa, a kandidat broj jedan dva. Mladi Petar Petrović naći će se u baražu gde će otpevati pesmu koju je izvodio i za koju je dobio najviše kritika.

Anastasija Okolišan i Danijel Ajetović - (14. 01.)
Osmi duel po redu između Anastasie Okolišan i Danijela Ajetovića izazvao je pravo oduševljenje žirija i milionskog auditorijuma kraj malih ekrana.

Mladi i talentovani pevači su večeras pokazali koliko su radili sa svojim mentorima Đorđem i Milijem, a sudeći po glasovima žirija, rad je urodio plodom. Dva potpuno žanrovski različita pevača ukrstili su glasove, pa je tako Anastasia otpevala dve pop numere „Korake ti znam“ i „Kad bi bio blizu“, a Danijel se predstavio sa dva prava narodnjaka „Hanuma“ i „Bolje mi je“.

Oboje su se potrudili da daju sve od sebe, a kako su pesme odmicale, tako su pristizali glasovi žirija. Posebno lep trenutak dogodio se kada je Danijel pevao drugu pesmu, a koleginica mu se pridružila i zaigrala sa njim. Ovaj duel se zavšio tako što je mladi Danijel prošao dalje sa šest glasova, a Anastasia će svoju sreću okušati u baražu, obzirom da je dobila četiri glasa. Posebnu pažnju je privukla u Anastasina podrška koja je imala majice sa njenim imenom, a nisu zaostajali ni prijatelji i otac drugog takmičara koji su ga maksimalno bodrili iz bekstejdža.

-Danijele, odličan si pevač, doneo si lepu energiju, ima života u tebi, sve si nas pokrenuo i doneo nam osmehe na lice. Što se Anastasie tiče, ja mislim da si ti lutko rođena za ovu scenu – rekla je Ceca, dok Ana je imala jedno pitanje za takmičarku:

-Da li je to tvoja prava kosa ili perika? Marija i ja smo se kladile u večeru, vidim da je prava, tako da je Marija izgubila opkladu. Bila si bolja u prvoj pesmi koja je teža nego druga, Danijele, bio si odličan -poručila je Bekuta.

-Prva kandidatkinja je bila dobra, ali mislim da si mogla bolje, daleko ćeš dogurati sigurno, obzirom da ti je prava kosa. (Smeh) Što se Danijela tiče, dobro je to bilo, ali prva pesma je problem, to ti je kao da izvrćeš ruglu takvog pevača kao što je bio Šaban Bajramović. Dao sam ti glas zbog Đanijeve pesme – rekao je Bosanac.

Viki Miljković nije mogla da prećuti, pa je iskreno iznela nekoliko kritika na račun pevanja drugog kandidata.

-Meni uopšte nije bilo simpatično to što si ti karikirao, glas je dobio zbog druge pesme. Ja dobro poznajem opus Šabana Bajramovića, slušala sam ga nekoliko puta dok sam živela u Nišu, čak sam nekoliko puta nastupala sa negovim bendom. Ovo je zabranjeno da se ovako peva – rekla je Viki, a MIli je odmah stao u odbranu kandidata:

-Šaban je isto ovako pevao, imao je takav nači pevanja, kao da vojvođanski izgovara neke reči – rekao je Mili, a Viki je odmah odgovorila:

-Koliko je Šaban vojvođanin, tako je i on pevao tu pesmu – zaključila je Viki.

Na samom kraju Đorđe David je pokazao koliko nema sujete u sebi, pa je pohvalio Milijevog kandidata:

-Ovo što ti radiš, ti si gromčina. Evo ja ti kažem koji sam iz drugog sveta. Tako se radi kada hoćeš narod da podigneš na noge – poručio je Đorđe.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: Angela Koturović, Nenad Kostov, Sara Milivojević, Branka Sokolovska, Danijel Ajetović, Meris Karamustafić, Mia Smiljanić, Marija Stamenković, Nedim Bećirović, Anastasia Okolišan, Petar Petrović.

Komentari: