–Izvini lutko, ali ti ne treba da se baviš ovim poslom. Razumem ljubav prema muzici, ali ne mogu svi da pevaju – rekla je Marija, međutim takmičarka joj je žestoko odbrusila.

–Ja znam da pevam. Niko nije savršen, svi imamo greške, ali znam da pevam– rekla je takmičarka i iznenadila pevačicu.

-OK, ali ovo što si ti pevala sada, to je katastrofa – zaključila je Marija.

Još jedno veče puno iznenađenje, smeha, ali i razočarenja je za nama. Žiri večeras nije bio lake ruke kada su u pitanju glasovi podrške, a samo nekolicina takmičara uspela je da ispuni njihove kriterijume.

Josip Benšak - Da me nije i Nije ljubav fotografija - (24. 12.)
Josip Benšak (24) iz Velike Gorice (Hrvatska) napravio je pravu pometnju u „Zvezdama Granda“, a sve zbog glasanja žirija koje je do samog kraja bilo neizvesno.

Ovaj takmičar odabrao je da se predstavi pesmom „Da me nije“ Željka Samardžića, tokom koje je Đorđe David dobacio da zvuči kao da je labuda progutao.

Ipak, tokom druge numere „Nije ljubav fotografija“ popravio je opšti utisak žirija, mada je do samog kraja nastupa bilo neizvesno. U poslednjoj sekundi nakon nastupa takmičar je dobio pet glasova, što je izrevoltiralo Mariju Šerifović.

-Ja sam ga ostavila u takmičenju, ja sam insistirala da glasaju jer treba da prođe dalje – rekla je Ceca Ražnatović, ali je Marija imala dilemu i pitala Sašu Popovića koliko sekundi treba da prođe za glasanje i koliko važi to razvlačenja glasova koje se dogodilo večeras.

-Kako mu se hoće, još se uhodavamo! Mladi smo, ima vremena– dobacila je Viki Miljković.

-Onda oni nisu bili u tajmingu. Saša, sudi, radi nešto! Šta nas gledaš k’o u televizor? – odgovorila je Marija, a zatim je Popović pecnuo Đorđa i kontatovao da glasa kad mu Ceca naredi.

– Pa šta bi ti uradio da ti preti batinama?! Pritiskaj to, kaže, dobićeš po glavi – rekao je roker, a Ceca odgovorila da izmišlja i da smatra da ovaj momak treba da ide dalje, ali je Popović prekinuo njeno izlaganje, što ju je naljutilo.

-Kad god mi postaviš pitanje, ti me prekineš! – odbrusila je Ražnatovićka, a Popović joj odgovorio da voli da joj uđe u šesnaesterac.

–Možeš da uđeš samo u diskusiju – dobacila je ona.

Marija je i dalje tvrdila da je glasanje žirija nije bilo validno.

– Dečko pevuši, treba taj glas da se pusti, ali se plašim da je za 24 godine za to kasno – konstatovala je ona, a Mili se našalio da dečko izgleda i ponaša se kao da je došao na fakultet, a ne u „Zvezde Granda“, što je Popović i podržao.

-Mi sad možemo da pričamo šta god, ali ti si prošao– rekao je Popović takmičaru, a Marija dobacila:

-To sad iskoristi. Vežbaj dok ti oči ne ispadnu!

Ipak, zamerke je imao i Đorđe koji je dobacio da takmičar izgleda i peva kao da progutao labuda pre tri minuta, što je Popovića iznerviralo, budući da je tom istom momku dao podršku u prvom krugu.

-Šta sad hočeš, dao si glas?! Vi koji ste mu dali glas, nemojte da ga kritikujete! Evo, Viki, zašto si dala glas, zato što ti je Ceca šapnula da daš glas?!? – pitao je Popović, a Viki negirala, tvrdeći da momak zaslužuje šansu.

-Ćuti, Viki. Znam kome nisi sve davala glasove. Đorđe i ti ste stativa sto posto, samo prihvatam glasove od Cece, Ane i Snežane – prokomentarisao je Popović i zatražio obrazloženje od Bosanca zašto nije glasao.

–Na mene niko ne može da utiče da glasam, ako mislim da ne treba i to je kraj- rekao je Boske, a Popović ga ishvalio:

-Sviđa mi se što imaš svoj personaliti, što imaš svoju ličnost, što imaš svoje ja!

To je naljutilo Viki koja je pitala da li to znači da ona nema svoje JA, a Popović joj odbrusio da nema. I Đorđu je zasmetala Popovićeva tvrdnja da se dodvorava Svetlani, te je želeo da objasni da se članovi žirija dogovaraju oko glasanja i borbe oko kandidata.

Mili nije želeo da ulazi u ovu raspravu svojih kolega, te je kratko prokomentarisao nastup momka iz Hrvatske.

-Ja mislim da je mrtvo i uspavljujuće, a jedino što treba ovde da uradi jeste da izbaciš energiju i emociju iz sebe,a ti to nisi uradio – zamerio mu je Mili, a Popović se nadovezao:

-Ovo je šansa. Ja da se takmičim, bilo da sam pevač ili ne, ja bih vama skrenuo pažnju i dobio bih barem devet glasova sigurno!

-Kakvo samopoudanje – dobacio je kroz osmeh Boske, a zatim je takmičar dobio priliku da odabere mentora, a njegov izbor bila je Ceca koja se večeras i zalagala za njega.

–Čini mi se da si dobio šta si hteo – konstatovala je nakon svega Sanja Kužet, a Saša dobacio da će zbog toga posebnu pažnju obratiti na njega u narednom krugu.

Marija Ilievska - Med i žaoka - (24. 12.)
Velika scena kao što je ona u „Zvezdama Granda“, takmičarima izaziva veliku odgovornost, a često i tremu. To se dogodilo Ana Mariji Ilievskoj (21) iz Austrije koja zbog istih nije mogla da da maksimum, iako je veliki potencijal.

Ona se žiriju i publici predstavila pesmom „Med i žaoka“ Jelene Tomašević, ali je njen nastup naglo prekinut.

-Šta je bilo? Šta se desilo? – pitao se žiri, ali je neko od njh odgovorio da je to taj tajming, aludirajući na nekoliko panika koji je dobila. Međutim, nakon izvođenja pesme „Tažna ljubov srekna pesna“ takmičarka je uspela da dobije jedan glas i to od Ane Bekute.

-Toliko te je trema pojela, hoćeš li moći da se predstaviš? Čemu tolika trema, odgovornost? – pitala je Sanja Kužet, ali je takmičarka rekla da ne zna. Međutim, njen otac otkrio je pozadinu svega.

–Ja sam najveći krivac za tremu. Prijavio sam je bez njenog znanja, a rekla je da ima tremu. Mislio sam da je sad vreme. Bilo je sve ok dok smo vežbali – rekao je njen otac sa suzama u očima.

Članovi žirija bili su i neverici zbog svega što se desilo, a Viki Miljković dodala je da je trema zaista bila glavni okidač takmičarkinog peha.

-Nadala sam se da će nešto da promeni, da će biti bolje. U drugoj pesmi je trema skroz savladala, mislim da joj treba još neka godina i to će biti to – rekla je, a Ceca Ražnatović dodala se vidi da devojčica nema iskustva, da je samlela trema, scena pojela, ali da je neosporno talentovana.

Međutim, Saša Popović nije se složio i ovu takmičarku uporedio sa prethodnim, tvrdeći da je Ana Marija veći potencijal od onog koji je prošao.

-Ni ova devojka, ni onaj dečko nisu za prolaz, ali ona bar ima karakter, ima drajf, ima nešto – rekao je Saša, a njegovu stranu poržao je i Aleksandar Milić Mili, što je naljutilo Cecu, budući da je Mili dao panik.

-Neko da panik, a onda drži ovde vakele. Ja bar nisam dala panik. Ti svoje odluke donosi sam, pusti nas da donosi svoje indivudalne odluke. Ovde je svako individua za sebe – poručila je ljutito Miliju, a Dragan Stojković Bosanac dodao:

-Ne znam da li mi treba da se svađamo ovde?!

Bosanac je istakao da je muzika zapravo melem za uši, ali i da svako od članova žirija ima različita poimanja užitka u muzici i indirektno pecnuo Milija da mu najvažnija zapadnjačka buka koju je usvojio u ocenjivanju kandidata.

-Mislim da ova devojka treba da vežba, ne treba da odustaje. Takođe, msilim da se tu krije neki vrag, nema treme, ovaj posao to ne trpi – zaključila je Marija Šerifović.

Nikola Nikolov - (24. 12.)
Sa nadom da će se izboriti za svoje mesto na Grandovoj sceni, dvadesetšestogodišnji Nikola Nikolov pokušao je da fascinira žiri. Ne samo pevanjem, već i izborom numera koje su se pokazale kao pogrešne.

Tokom izvođenja pesme Harisa Džinovića usledilo je nekoliko panik tastera, a kada je zapevao hit Šabana Šaulića žiriju je postalo jasno da ovo nije dovoljno za prolazak.

-Viki ajde, dajte panik- rekla je Marija, s obzirom da je samo još jedan falio te je Violeta i poslušala.

-Ne dopada nam se ovo što se večeras dešava, ne znamo zašto je to tako. Da li je do treme ili do kvaliteta- prokomentarisala je voditeljka Sanja Kužet, nakon čega je usledilo i takmičarovo objašnjenje.

-Nisam znao kako će biti, ja sam pevao kako znam i umem.. Imam i malo tremu, ali mislim da je to normalno- priznao je Nikola.

Ipak, Saša Popović bio je saglasan sa žirijem i potvrdio da ovo nije bilo ni blizu dobrog, ali da je za to delimično kriv i loš izbor pesama.

-Nema šta ovde, sve je jasno, pogrešan odabir pesama!- dobacila je Mara, dok je Boske tvrdio da su pesme sjajne, ali ne u njegovom izvođenju.

–Što baš Džinović i Šaban? Uzeo si dva najveća muška pevača bukvalno- rekao je Popović, dok je Mili tvrdio da ove pesme zapravo nisu njegov stil što je sve nasmejalo.

–Inače Mili zna koji je tvoj stil!- našalio se Sale, što je Bosketu bilo simpatično.

–Ma Mili ima njuh!- dobacio je Stojković nakon čega je mladi pevač iz Makedonije potišten napustio scenu.

Almija Krdžalić - (24. 12.)
Mlada Almija Krdžalić sa samo sedamanest godina odlučila je da se upusti u borbu na Grandovoj sceni. Iako se već bavi pevanjem, tvrdi da svoj posao želi da podigne na viši nivo.

Prvi korak u toj zamisli je ostvarila, osvojivši pet glasova. Prvi taster pritisla je Viki Miljković, dok su za njom podršlu pružili Đorđe David, Ana Bekuta, Ceca i Sneža Đurišić.

Veoma često se dešava da je napetija situacija u Vojinoj sobi emocija nego na samoj sceni, a tome svedoče i suze Almijine majke koja je veoma teško podnela ćerkin nastup.

Kako bi uneo malo šale u svom stilu Voja Nedeljković je Sašino pitanje da li je tu i takmičarkin otac odgovorio:

-Ja sam joj tata, a ovo joj je dečko!

-Maloletna, a već dečka dovela na televiziju- našalio se Sale, a onda jednom informacijom šokirao studio.

-Ti si bila na audiciji u Tuzli, broj 47, sećam se- rekao je Popović, dok su svi ostali šokirani s obzirom da je to zapamtio pored ogromnog broja učesnika.

Nakon ćaskanja i upoznavanja, usledio je i onaj malo teži zadatak- izbor mentora. Iako je svima bila misterija koga će Almija odabrati, ona je bez razmišljanja donela odluku.

-Poštujem svakog od vas i nije zbog prošlogodišnjeg pobednika i svega, ali ja biram Viki- rekla je takimičarka, na šta je Ana Bekuta dodala -Da, znamo da nije…

-Pobednika znam, družimo se i prijatelji smo i čula sam se sa njim dok se takmičio i znam kako je Viki radila sa njim- objasnila je takmičarka.

Na samom kraju Popović je tvrdio da je znao da će baš Violeta biti njen izbor s obzirom da je pevala njenu pesmu, ali i da je prvi glas usledio upravo od nje.

-Dobrodošla, mislim da sa tobom može mnogo toga. Ti si mlada, treba da radimo, imaš lepu boju glasa i tu neku moć u glasu. Mislim da možemo mnogo toga da pokažemo- poručila je Viki.

Međutim, Marija Šerifović je smatrala da je Almija mlada i da treba još da sačeka kada je reč o takmičenju.

-Mislim da treba da se vrati za dve godine i da bi tad pevala mnogo bolje jer se vidi da ima potencijal, volumen i zdravu boju glasa. Ali ima problem sa ukrasima i intonacijom. Tako bi ja razmišljala, ali svakako želim svu sreću- smatrala je Marija, a Almija je zadovoljna napustila scenu.

Pero Vasiljević - Jedan dan i Ove noći jedna žena - (24. 12.)
Svoju sreću u „Zvezdama Granda“ pokušao je da nađe i Pero Vasiljević (23) iz Prijedora.

Pero je za prvu numeru izabrao „Jedan dan“ od Dina Merlina, za koju je već na prve taktove dobio glas od Milija. Ipak ostatak žirija imao je podeljeno mišljenje i dok je Marija insistirala da pritisnu panik dozivajući Sašu Popovića, Bekuta je smatrala da treba da mu daju šansu i sačekaju drugu pesmu.

Ipak, čim je završio prvu numeru, Marija je uznemireno počela da stiska panik pitajući se što to već nije urađeno.

– Pa dok ste se sporazumeli zbunili ste i kandidata– konstatovala je Sanja Kužet koja ga je upitala šta se desilo nakon što je dobio glas.

– Krenuo si fantastičnoi odjenom su ti misli bile svuda okolo osim u pesmi– rekao je Mili.

Ana Bekuta još uvek je pokušavala da se izbori da čuju i drugu pesmu, a u tome su je podržali i Đorđe, Ceca i Sneža, ankon čega je Popović popustio i dao mu drugu šansu koju je Pero uprskao čim je ušao u drugu pesmu „Ove noći jedna žena“ kada se posle nekoliko sekundi zaučo panik.

– Pero, obojica smo se izblamirali moram da ti kažem i meni je sad neugodno– zaključio je Mili.

Bosanac je zatražio reč i istakao kako se ovakvom odlukom dovodi u pitanje kredibilitet žirija i cele emisije koja je na eminentnom nivou, sa čim se složio i Popović koji je objasnio kako je takvu odluku doneo zato što je zatražila većina članova žirija, ali i da toga više neće biti.

– Pero, brate, odmah da ideš sa scene ajde brzo, i više neću dozvoliti kada se da panik taster da se da druga šansa– jasan je bio Popović.

Alen Alićehajić - I sad me po tebi poznaju i Nisam ljubomoran - (24. 12.)
Sa velikom dozom treme, na Grandovu scenu pravo iz Beča došao je Alen Alićehajić, koji je dao sve od sebe da se plasira u naredni krug, ali to mu ovog puta nije pošlo za rukom.

Naime, mladić se predstavio pesmama „I sad me po tebi poznaju“ i „Nisam ljubomoran“, kada je tokom izvođenja druge numere dobio panik taster.

Saša Popović zatražio je da se uključi Voja iz bekstejdža gde se nalazila Alenova devojka koju je upitao šta se desilo.

– Mislim da ga je uhvatila trema– tvrdila je ona.

– Alene, previše amaterski. Čuje se da ti pevušiš, ali to je daleko od profesionalca– rekla je Marija, a takmičar je potvrdio kako se inače ne bavi pevanjem nakon čega je ispraćen sa scene.

Lucija Lenardić - Ja te pjesmom zovem - (24. 12.)
Lucija Lenardić (20) iz Đurđevca, okušala je svoju muzičku sreću na velikoj Grandovoj sceni, kada se predstavila pesmom Hanke Paldum „Ja te pjesmom zovem“ tokom čijeg izvođenja je dobila panik taster.

Saša Popović konstatovao je da će „Zadruga“ večeras ranije da počne usled velikog ispadanja kandidata, a onda mu je Marija skrenula pažnju.

– Ja više ne učestvujem u tasteru. Ti si odsutan, ti si postao sve senilniji, ti ne pratiš šta ti radi žiri, nisi u toku- istakla je Šerifovićeva, na šta je Popović odgovorio jednom anegdotom.

– Došla Mara u žiri 2015. godine i kaže ona meni: „Tu sam samo ovu godinu ne mogu ja 2016.“, ja kažem okej, ali razmisli: Sledeće godine kaže ona: „Dve godine sam tu, ne mogu više“ i tako redom sve do danas– zasmejao je sve aludirajući na to da su njene pretnje pusta obećanja.

– Ja moram da priznam da su tada „Zvezde Granda“ dobile novu publiku zajedno sa Karlom i zaista lepo sarađujemo, i divne stvari su se desile za ove godine, ali ja ću se zasita potruditi da mi ovo bude poslednja godina u „Zvezdama Granda“– rekla je pevačica Saši koji tvrdi da tu rečenisu sluša već osmu godinu za redom, a zatim se prebacio na Bosanaca za koga ima osećaj da je tu „od prošlog veka“.

– Ja sam došao kad niko više nije hteo i Popović je rekao da probamo i sada sam kao naša vlada, već 12 godina– objasnio je Stojković.

Kako je ovo najgledanije muzičko takmičenje u regionu, brojne ličnosti sa javne scene sve bi dale da postanu član ove ekipe, što je potvrdio i direktor koga mnogi pevači i pevačice pritiskaju da ih „ubaci“ u program, međutim on tvrdi da ne može da zameni najbolji žiri.

– Kada mi odemo želim o nama ode u svakoj emisiji da se zna da smo mi bilo najbolji žiri i ako dođe neko drugi mi smo najbolji- zaključila je Šerifovićeva.

Andrijana Crnogorac - Nokturno i Ovo je zamlja mojih snova - (24. 12.)
Devetanestogodišnja Andrijana Crnogorac iz Kovina, večeras se predstavila pesmama „Nokturno“ i „Ovo je zamlja mojih snova“, međutim njeno pevanje nije zadovoljilo kriterijume žirija koji je odlučio da pristisne panik taster tokom druge izvedbe.

Ceca je upitala da li je amter, kada je takmičarka odgovorila da je nedavno počela da se bavi pevanjem.

– Nastavi da pevaš, pevaj, pa se nekada vrati– poručila joj je Marija sa čim se David nije složio.

– Ja mislim da ne nastaviš ili da budeš ozbiljna kada počneš da se baviš. Nije pevanje stvar koja se završava za 200 evra u kafiću i to je prva stvar koju moraš da naučiš. Nedopustivo je Dragojevića pevati sa klasičnim tezgaroškim poštapalicama, a Tijanu si otpevala… Imas 19 godina, moram da se kontrolišem da ti kažem koliko to nije bilo dobro, ovo ti čista srca govorim– obrazložio je svoje mišljenje roker, nakon čega je Sale konstatovao da ne treba devojku demoralisati i poručio joj da nastavi da peva sa čim su se složili i Sneža i Mili.

Dženan Rakić - Iz jednog pogleda i Lutka za bal - (24. 12.)
Dženan Rakić iz Bihaća (23) stao je prvi put na veliku Grandovu scenu i pokazao žiriju i milionima gledalaca raskošan talenat koji poseduje.

Za premijerno pojavljivanje u „Zvezdama Granda“ odabrao je zanimljive numere „Iz jednog pogleda“ i „Lutka za bal“, a maestralnom interpretacijom dokazao je da je ovo takmičenje pravo mesto za njega.

Čim je zapevao prve stihove, dobio je glas od Milija, a onda su se samo nizali glasovi ostalih članova žirija. Nastup je završio sa maksimalnih osam glasova, a dobio je ovacije publike i veliki aplauz od svih članova žirija. Svima se posebno dopala njegova nesvakidašnja boja glasa, koja je kako su zaključili u žiriju potrebna našoj muzičkoj sceni.

-Ja mogu da ga hvalim do prekosutra, stvarno svaka čast – rekla je Ceca, a onda se nadovezao Đorđe David:

-Čudno je, evo ja ti kažem kao neko ko se bavi tom vrstom muzike da do sada niko za tebe nije čuo. Ti si na toliko visokoj razini pevačkoj, da sam ja frapiran. Ti si čovek koji je već trebao da ima ime što se mene tiče, bravo!

Ni Viki Miljković nije mogla da sakrije oduševljenje nakon Dženanovog nastupa, pa mu je poručila:

-Boja od milion dolara, izgledaš fanstastično, ja sam se naježila par puta dok si pevao, bravo – rekla je Viki.

Priča da je Dženan nekoliko godina radio kao ulični pevač i svirač je posebno zainteresovala Sašu Popovića, koji je imao nekoliko pitanja za takmičara:

-Ti sada izađeš na ulicu, uzmeš gitaru i pevaš, da li su ljudi ostavljali bakšiš?

-Ja sam sticajem okolnosti bio prvi ulični svirač u istoriji grada Bihaća. To sam radio nekih godinu dana, kada sam imo nekih 16. godina, bilo je i bakšiša. Kasnije sam počeo profesionalno da radim i nastupam sa benom po pivnicama i pabovima – odgovorio je takmičar, a onda je odabrao mentora:

-Ako se neće ljutiti Đorđe David, ja bih kod njega u tim.

-Vidi, taman si dovoljno lud, da ćemo se super složiti – zaključio je Đorđe koji je za zadovoljstvom prihvatio ovu saradnju.

Hamza Gušić - Stari i Da je krv voda - (24. 12.)
Hamza Gušić (31) iz Zagreba vratio se nakon četiri godine pauze u muzičko takmičenje „Zvezde Granda“ sa mnogo većim iskustvom, ali i sa tremom koju ni ovog puta nije mogao da savlada.

Publici i žiriju se predstavio sa pesmama „Stari“ Slobe Radanovića i „Da je krv voda“ Džeja Ramadanovskog“.

Žiri ga je prepoznao čim je izašao na scenu, a kako su pesme odmicale, tako su pristizali i glasovi, pa je nastup završio sa pet glasova koliko je bilo doboljno da bira mentora.

Svima je zasmetao izbor druge pesme, koju takmičar nije izveo baš najbolje, a priznao je da je ovu numeru odabrao na nagovor klavijaturiste iz benda.

-Ja bih pre svega pohvalio klavijatruristu, pohvalno je da je Hamza pevao, vežbao i spremao se za nastup. Samo te nije čuo u donjim lagama, pa je mislio da ćeš proći na visinama, drugu pesmu nisam ništa razumeo. Dao sam mu prvi glas da bi ga podigao, u visinama ima prelep umeren triler, odličnu boju. Ti si odličan materijal za rad, moram još jednom da pohvalim tvoj bend, posebno harmonikaša, klavijaturista izgleda tu vodi glavnu reč, a on samo cokće – rekao je Bosanac.

-Hamza, u prvoj pesmi te ništa nisam razumela, ko je kome baba, tekta stric. Razumela sam da si tu pesmu pevao upravo zbog refrena da bi tu mogao da rukneš, nije baš pamento, ali si to dobro otpevao. Druga mi se nije dopala, nisi ni tekst pevao tačno – rekla je Majija.

Hmaza je nakon ovih komentara za mentora odbarao Mariju, a njena rekcija je nasmejala sve.

-Nemoj mene života ti. Sale koliko imam kandidata, evo neka Svetlana uzme -rekla je Marija, a Saša je odgovorio:

-Ti imaš 15, Ceca 18, a Bosanac nećete verovati ima četiri kandidata.

-Može Hamza, ajde da probabo, ako ne budeš bio dobar ja ću dići ruke od tebe. Samo nemoj da me nerviraš jer sam gladna i nervozna, ako nisi u stanju to da ispuniš, onda nećemo da se igramo – rekla je Marija, atakmičar je odgovirio:

-U stanju sam da ispunim to, jer sam i ja uvek gladan i nervozan.

Marijana Paunović - Pazi kome zavidiš i Muke moje - (24. 12.)
Marijana Paunović (28) iz Larazevca rešila je ponovo da okuša sreću u mizičkom takmičenju „Zvezde Granda“.

Gledaocima i žiriju se predstavila sa pesmama „Pazi kome zavidiš“ i „Muke moje“. Međutim, trema je učinila svoje, pa je takmičarki sve vreme glas podhtavao, a nastup je zavšiila samo sa jednim glasom podrške od Snežane Đurišić.

Takmičarka se nakon nastupa rasplakala na sceni, onda je ulsedila žestoko svađa žirija, a sve je ovo posebno pogodilo Mariju Šerifović koja nije mogla da prećuti kolegama.

-Nemoj sunce moje da plačeš, nije bio panik, dobila si čak i jedan glas – reako je Saša, a takmičarka je upitala:

-Da li mogu da otpevam neku baladu?

-Ti se preučila, tebi se sve trese, završila si nastup, a ja sam nastavio da se tresem. To ne ide tako, znači da si to totalno van pesme, ne znam da li je to strah, ali je ovo bilo teško za slušanje. Moraš još da vežbaš imaš i glas i stas – rekao je Mili, a onda se nadovezala Marija:

-O čemu vi pričate? Zašto zamajavate devojku? Sta ste vi slušali u ove dve pesme? Izvini lutko, ali ti ne treba da se baviš ovim psolom, ti ovo ne umeš da radiš, veruj mi uz najbolje moguće namere. Ja razumem ljubav prema muzici, ali ti ne umeš da pevaš, razumeš. Otud ova estrada liči na šta liči, jer svako želi da peva i da bude poznat. Ne znam, što ste slušali ove dve pesme, devojka se bruka, da se mi smejemo – rekla je Marija, a takmičarka je odgovorila:

-Uz dužno poštovanje, ja ne da volim, ja znam da pevam, svi mi imamo greške – rekla je ona, a Marija je nastavila:

– Ali ovo što si ti pevala sada je katastova, razumeš, to nije dobro – zaključila je Marija.

Rajo Simonović - Anđele moj i Imao sam devet žena - (24. 12.)
Šarmanti Rajo Simonović (32) iz Podgorice zablistao na privi put na velikoj Grandovoj sceni i doneo neverovatno lepu energiju koju je preneo na sve u studiju i kraj malih ekrana.

Publici se predstavio sa pesmama „Anđele moj“ i „Imao sam devet žena“, a izbor druge pesme je žiriju privukao posebnu pažnju.

Nastup je završio sa pet glasova, a onda je objasnio svima zbog čega je odabrao da drugu pesmu peva u takmičenju.

-To sam odabrao zbog tate i dedova, svi su se ženini po tri puta. Ja sam oženjen za sada jednom. Pre mesec dana sam dobio drugu ćerku – rekao je takmičar.

Mili je posebo iznenađen izborom druge pesme, pa je reako:

-Ja sam glasao samo zbog druge pesme, svidelo mi se – rekao je Mili, a onda se Voja javio iz bekstejdža šaljivom porukom:

-Evo ja sam otišao do Podgorice po pratnju. Evo me kod Kolašina, ulazim na autoput – rekao je Voja, a Saša se nadovezao:

-Voja je otišao do toaleta, pa se od tamo javlja.

Rajo je prvo za mentora odbrao Mariju, a ona ga je odbila uz komentar:

-Joj Rajo, ja sam jedanesta žena! Ja ću ti reći ne, praštaj, ne znam šta bi radila sa tobom. Beskrajno si simpatičan i harizmatičan imaš lepu energiju i želim ti su sreću –rekla je Marija, a Saša je dodao:

-Ajde drugi pokušaj Rajo. Vidim da gledaš u Svetlanu, ali ona ne gleda u tebe. Ja bih je birao pa nek ide život – rekao je Saša, a takmišar je reako drugu želju:

-Gospođa Snežana mi se smeje, upoznali smo se prošlo leto, ako se sećate – rekao je on, a Snežana je prihvatila saradnju:

–Što bi rekla Marija šta da radimo sa tobom. Ja ću prihvatiti, hrabra sam i uporna, pa ćemo da vidimo.

Saša je onda upitao kandidata koliko dece ima, a on je dao odgovor koji je nasmejao sve:

-Ima dve ćerke, idemo sad drugo poluvereme – odgovorio je takmičar, a Saša se ubacio komentarom:

-Dobro, a šta ćemo dalje, ako i treće dete bude ćerka?

-Tek je prvo poluvreme, idemo dalje, pa i četvrtu ćekru da dobijem šta ima veze. Kod nas u Crnoj Gori kažu, mora prvo sin, ne mora. Kad imaš ćerke ima ko da te voli.

-Kad te tako gledam, moga bi ti da ideš i u političare – zaključio je Saša.

Erol Jakupovski - Još je ne zaboravljam - (24. 12.)
Tridesetdvogodišnji takmičar Erol Jakupovski iz Severne Makedonije po zanimanju je policajac, ali s obziorom da veoma voli muziku odlučio je da se prijavi na „Zvezde Granda“ i okuša svoju sreću u najpopularnijem muzičkom takmičenju na ovim prostorima.

Iza scene podršku su mu pružala njegova četiri prijatelja i kolege policajci, a prva pesma koju je kandidat zapevao bila je „Još je ne zaboravljam“ koju u originalu izvodi Bane Mojićević.

Iako je takmičar veoma lepo izgledao na sceni, već tokom izvođenja prve pesme žiri se spremao da kandidatu da panik taster što se i desilo nakon nekoliko minuta pevanja.

Svetlana Ražnatović pritisnula je panik, a onda je nastupio poznati, neprijatan zvuk koga se svi takmičari pribojavaju.

-Bolje druže da nisi poslao snimak, veruj mi– rekao je Saša Popović kandidatu koji smatra da je panik dobio zbog lošeg izbora pesme.

–Ti varaš, poslao si odličan snimak, lepo izgeldaš. Očekivao sam da ćeš se ovde super pokazati– dodao je Popović.

–To vam je za nauk, da ne šminkate videe – rekla je Snežana, a Đorđe David kratko je prokomentarisao:

–Ne valja ništa – rekao je roker.

S obzirom da je takmičar policajac Popović ga je upitao:

–Jel nosiš pištolj?

Nakon što je Erol potvrdno klimnuo glavom, Saša se našalio i rekao:

–E ako nosiš pištolj, molim te napusti studio.

Dušan Maksimović - Željo moja i Ti za ljubav nisi rođena - (24. 12.)
Beograđanin Dušan Maksimović ima dvadeset četiri godine, a tokom nastupa na sceni iz sobe emocija podršku su mu pružile tri dame, majka, drugarica i devojka.

Mladić je za prvu pesmu odabrao „Željo moja“ od Dejana Matića, koju je pokušao da donese sa puno emocija, ali tokom izvođenja prve numere nije bilo glasova stručnog žirija.

Sledeća pesma koju je takmičar zapevao bila je „Ti za ljubav nisi rođena“, međutim ubrzo je usledio panik taster.

–Neverovatno, svi koji su se onlajn prijavili na takmičenje su ispali. Od sledeće godine svi će morati da dođu na audiciju, to vam je to, da znate. Od sad tako ili nikako – doneo je Saša odluku.

–Ako doživimo sledeću godinu– našalio se Đorđe David.

–Dušane, ti si iz Beograda? Pa, kreni polako, stićićeš brzo kući – rekao je Saša takmičaru.

Teodora Zbilić - Ne dam na tebe i Zbunjena - (24. 12.)
Šesnaestogodišnja Teodora Zbilić pravo iz Smedereva došla je u popularno muzičko takmičenje „Zvezde Granda“, a podršku iz bekstejdža pružili su joj roditelji koji su otkrili da je kandidatkinja muzički obrazovana i da pohađa muzčku školu, kao i da se nekada takmičilia u „Nekim novim klincima“.

Nakon prve pesme koju je takmičarka zapevala „Ne dam na tebe“ od Jelene Tomašević, Dragan Stojković Bosanac odmah se spremao da joj da panik taster dok su ostali članovi žirija ostali suzdržani.

Sledeća pesma koju je Teodora pevala bila je „Zbunjena“, a na kraju izvođenja dobila je samo jedan glas, od Đorđa Davida.

–Mislim da ti glas još uvek nije sazreo, mlada si i hormoni rade svoje po logici stvari. Nisi gluva uopšte, ovo je glas podrške – obrazložio je Đorđe svoju odluku.

-Mlada si i neiskusna – dodala je Ceca.

–Mlada si, ima vremena za tebe Teodora, nadamo se da ćeš doći opet – uputio je Saša kandidatkinji reči podršeke.

Amir Duraković - Nije mi ko tebi i Zanela me svetla velikoga grada - (24. 12.)
Amir Duraković (24) dolazi iz Sarajeva, a ovom prilikom je rešio da se predstavi numerama „Nije mi ko tebi“ od Enesa Begovića i „Zanela me svetla velikoga grada“ od Marinka Rokvića.

Tokom prve numere Viki Miljković je dala glas i sa osmehom na licu pružila podršku takmičaru.

Tokom druge numere usledila su još dva glasa, što nije bilo dovoljno da se plasira u naredni krug takmičenja. Međutim situaciju su izvukle Svetlana Ražnatović i Ana Bekuta koje su dale glasove ovom mladom učesniku te je uspeo da zauzme svoje mesto u „Zvezdama Granda“.

Duraković je imao tremu prilikom izbora mentora, a Ceca mu je dala vetar u leđa i objasnila da ne treba da se plaši.

–Svi su super, ne treba da se plašiš– na šta je takmičar odgovorio:

–Ja sam sada emotivan i uzdrman i ne znam ni šta pričam.

Saša Popović je poželeo da čuje i kakav komentar imaju njegova majka i devojka.

–Svaka čast sine, rodila majka– kroz suze je rekla Amirova majka, a ni devojka nije mogla da sakrije ponos i sreću.

–Da li se baviš ovim poslom?– upitao ga je Saša Popović.

–Aktivno ne, bilo je par koncerata kada sam imao druženje sa svojim sevdalinkama, to je kulturno umetničko društvo Safet Isofić, tada smo radili neke koncerte– odgovorio je Duraković.

–Posle ove emisije imaćeš posla veruj mi. Sada imaš pet mogućnosti da izabereš svog mentora, pa biraj– rekao je Saša.

Njegov izbor bila je Viki Miljković koja mu je poželela dobrodošlicu u svoj tim.

–Naravno, meni se jako dopada kako on peva i baš mi se dopada što nigde nije pevao, jer to mi je mnogo bolje i lakše nego kada rade i kada se pokvare. Bravo, dobro došao– oduševljena je Viki Miljković, a Sale se našalio na njen račun.

–Kako je krenulo takmičenje mislio sam da Viki neće imati nijednog takmičara, nego će samo da prodaje stanove, kada ono ima ih jedanaestoro– rekao je Popović, a Viki mu nije ostala dužna.

–Ja sam prodavala stanove, radila ovde i pobedila, tako da sve mogu da stignem.

Mirsad Čobić - Laku noć i Santa leda - (24. 12.)
„Zvezde Granda“ su idealna prilika za talentovane ljude željne znanja i uspeha kao što je i Mirsad Čobić (21) iz Ulcinja koji je rešio da okuša svoju sreću.

Učesnik je izabrao da se predstavi žiriju numerama „Laku noć“ od Adila i „Santa leda“ od Lapsus benda.

Nakon prve numere Mirsad se naklonio, a žiri ga je pažljivo slušao. Posebnu pažnju je privukao Mariji Šerifović koja nije skidala pogled sa njega.

Do samog kraja je bilo neizvesno, a tek kada je takmičar završio sa izvođenjem pesme usledili su glasovi koji suz mu omogućili prolazak u narednib krug.

–Mirsade imaš pet mogućnosti, koga god da izabereš pogrešićeš- rekao je Saša Popović.

–S obzirom da pevam Adilove pesme, uz Adila ide i Marija, tako da biram Mariju– obratio se Čobić žiriju.

–Može!– bez razmišljanja prihvatila je Marija Šerifović.

–Mislim da Mara nije ni smela da te odbije– prokomentarisao je Popović, a Marija se nadovezala:

–Ne, ne, odbila bih ga da nije pevao dobro, sviđa mi se kako peva i mislim da može da napreduje podosta. Drugu pesmu nisi dobro odabrao. Super mi je Mirsad, ajde ne brini– iskrena je Šerifovićka.

Tadea Filipa Mamić - Ne spominji ljubav i Zbunjena - (24. 12.)
Tadea Filipa Mamić (26) dolazi iz Zagreba, a ovo je njeno prvo pojavljivanje u takmičenju „Zvezda Granda“. Žiriju se predstavila pesmama „Ne spominji ljubav“ od Marije Šerifović i Adila i „Zbunjena“ grupe Negativ.

Tokom njenog nastupa dobila je jedan panik taster od Svetlane Cece Ražnatović, ali i glas podrške od Đorđa Davida.

–Dobila si jedan glas od Đoleta. To je u ovom trenutku nedovoljno za bilo kakav prolaz. Tako da se ovog trenutka rastajemo od tebe– obratio se Saša Popović Tadei.

–Ovo ne znači da ti ne umeš, ovo znači samo da si odabrala do te mere pogrešne pesme za sebe, jer sve što ti možeš i pesme i tvoj vokal su dve galaksije– posavetovala ju je Marija Šerifović.

–Ja sam joj zato dala panik taster, po boji njenog glasa ne odgovara repertoar, po energiji koju ti dušo emituješ ne odgovara za ovaj repertoar. Obe pevačice koje si ti odabrala imaju agresivniji nastup i izražavanje kroz pesmu koje one emituju, što kaže Marija to su dve različite vasione. Ti si muzikalna to je činjenica, tvoja energija je mekana, svilena, za razliku od Marije i Ivane Peters– objasnila je Svetlana Ražnatović i obrazložila zašto je dala panik.

–Ja kao Đorđe David Nikolić ne mogu da ne dam glas Tadei Filipi Mamić– prokomentarisao je Đorđe David.

Takmičarka se zahvalila na savetima i napustila binu bez mogućnosti da bira mentora.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: Josip Benšak, Almija Krdžalić, Amir Duraković, Dženan Rakić, Kenan Aljukić, Hamza Gušić, Mirsad Čobić, Rajo Simonović.

Komentari: