I dok su neki kandidati briljirali na sceni, drugi su zbog treme i neiskustva razočarali članove žirija i propustili priliku da se plasiraju u naredni
I dok su neki kandidati briljirali na sceni, drugi su zbog treme i neiskustva razočarali članove žirija i propustili priliku da se plasiraju u naredni krug, a neki su čak uspeli i da posvađaju članove žirija.

Još jedna emisija prvog kruga „Zvezda Granda“ doneo je nove izazove kako za kandidate koji prvi put pevaju na velikoj sceni, tako i za žiri koji se bori da u svom timu ima najbolje.

Neki od njih mentorstvo prihvataju olako, a neki pažljivo biraju kome će pokloniti svoje vreme i znanje. Čini se da je u tome i dalje najodlučniji Dragan Stojković Bosanac koji do sad ima najmanje kandidata, a ove subote samo jedan takmičar završio je u njegovom timu.

Aleksandar Veljković - (10. 12.)
Potpunu konfuziju među članovima žirija stvorio je tridesetdvogodišnji Aleksandar Veljković iz Štrpca. Tokom izvođenja numera Željka Samardžića i Amadeus benda, žiriju se menjalo mišljenje te su se smenjivali i panik tasteri, ali i glasovi podrške.

Na samom kraju situacija je bila izuzetno teška – 3 panik tastera i tri glasa od strane Đorđa, Cece i Viki.

-On je prebledeo kada je video panik tastere- konstatovala je Violeta, nakon čega je Saša Popović želeo da porazgovara sa Vojom Nedeljkovićem koji je takmičaru večeras bio jedina podrška iz čuvene sobe emocija.

-Pa gde je čovek? Je l’ on to priča sa mnom iz toaleta!?- našalio se Popović dok nije ugledao voditelja, što je sve nasmejalo do suza.

-Jurim pratnju, da vidim da li nekoga ima, ali nema- oglasio se Voja, a onda je usledilo i nagradno pitanje.

Naime, Popović je rešio da presliša Voju te ga je upitao koliko je bilo panik tastera.

-Pa ja ne vidim baš dobro, ali mislim da je bilo tri- odgovorio je i dao tačan odgovor.

Međutim, s obzirom da tri glasa nije dovoljno za prolazak u naredni krug, a da su Mili i Sneža ostali neutralni Popović je takmičaru saopštio tužne vesti.

-Veljkoviću, to je to. Ispao si, žao mi je i doviđenja- poručio je Sale.

Jovana Veljković - Malo mi za sriću triba i Negative - (10. 12.)
Hrabro i samouvereno, Jovana Veljković (29) iz Bosne i Hercegovine rešila je da ponovo okuša sreću na Grandovoj sceni. Međutim, nije krenulo sve baš onako kako je zamislila.

Numerama „Malo mi za sriću triba“ i „Negative“ uspela je da razmrda pojedine članove žirije te su usledila samo četiri glasa, što na žalost nije bilo dovoljno da se plasira u naredni krug takmičenja.

-Žiri je rekao da ovo nije dovoljno dobro za ovu sezonu- konstatovala je Sanja Kužet, a Popović je želeo da čuje stručno mikšljenje članova žirija.

–Bilo je dosta hladno i nezainteresovano, neka ravna linija. Nije se ništa desilo i ništa me nije pokrenulo. Nekada me neko harizmom, igranjem ili scenskim nastupom natera da dam glas, pa čak i kada to nije dobro- objasnila je Viki Miljković.

Na prvu loptu takmičarka je uspela da osvoji simpatije Đorđa Davida koji joj je prvi dao glas podrške, ali do samog kraja uspela je i njega da razočara.

-U drugoj pesmi se desio daun, nisi ušla u intonaciju i pokazala si sve svoje falinke- tvrdio je roker, dok je Ceca smatrala da je najveći krivac trema sa kojom Jovana nije mogla da se izbori.

Da je falilo faktora poput ludosti, scenskog nastupa i šarma smatrala je i Marija Šerifović čiji je glas ovoga puta izostao.

I ostale kolege su bile saglasne sa tim mišljenje, ali su dale su vetar u leđa takmičarki uz objašnjenje da ima potencijala.

-Koštale su te intonacije, imaš ti to nešto! Sigurna sam da je ovo bilo pola tona gore da bi sve bilo bolje. Miki je rekao da ukoliko bi ga odabrala da bi pristao da je uzme, zato sam joj dala glas- smatrala je Snežana Đurišić, dok joj je Bosanac protivrečio.

-Ajde pustite pola tona baš da vidimo, da čujemo- dobacio je Dragan.

Čini se da je jedini koji je poželeo Veljkovićevu u svom timu bio Aleksandar Milić koji tvrdi da u prvom krugu uvek kalkuliše s obzirom da smatra da takmičari sada ne mogu da se predstave u punom sjaju.

-Meni se prva pesma svidela, doživljaj je bio divan i osetio sam divnu emociju, ali druga pesma jeste bila niska i pogrešan odabir. Mislim da nije za ispadanje- istakao je Mili, ali na žalost pravila su pravila.

–Sada jeste za ispadanje, ali videćemo, možda ćemo imati nekoliko mesta za vraćanje, ali za sada je ovako- poručio jhe Saša, nakon čega se takmičarka zahvalila na komentarima i napustila scenu.

Srećko Atić - (10. 12.)
Nastup Srećka Atića (28) sudeći po reakcijama žirija tokom njegovog pevanja počeo je mlako, a kako bi ga motivisali da se pokrene i da sve od sebe Bosanac i Marija dali su mu glas podrške.

-Ajde, ajde sad, ajde evo ti i glas!- bila je iznervirana Šerifovićeva.

Izgleda da je trema bila toliko vidiljiva da je primetio i Voja Nedeljković iz čuvene sobe emocija.

-Je l’ se on malo ukakio?!- pitao je voditelj takmičarovu podršku koja je odmah potvrdila da se mnogo uplašio.

Međutim, iako je žiri pokušao da mu da šansu, Srećko to nije uspeo da iskoristi te su Marija o Bosanac povukli svoje glasove. Ipak nije se samo njemu desio peh, već i Sanji Kužet kojoj se štikla zaglavila na sceni, a u pomoć joj je odmah priskočio Mili.

-Ovo je fenomenalna stvar, ovo je prvi put da vidim da se ovako štikla zaglavila- našalio se Saša, dok voditeljka nije mogla da veruje šta joj se dešava.

-Popoviću dođeš mi jedno hiljadu evra za ovu štiklu! (smeh)- našalila se Sanja.

Saši se izgleda zavrtelo u glavi od cifre njenih cipela te ga je interesovalo koja je to marka.

-Nećemo o markama, ovo je trebala samo da bude šala, ali su skupe (smeh)- odgovorila je Kužetova.

-Ja sam profi u tome! Jednom je Ceci pukla bretela na Ušću, bacio sam gitaru i odmah se pretvorio u šnajdera- ispričao je Mili, dok je Ceca samo ćutala.

-Šta je sve čovek uradio za tebe!- dobacila je Mara.

Nakon malo šale, žiri se osvrnuo na takmičarovo pevanje, a prvi komentar usledio je od Marije Šerifovi.

-Gde je zapelo, bucko? Ja ti vičem sve vreme da pevaš, još sam ti i dala glas! Šta bi sad, cvrc! Idi pevaj još šest godina pa se vrati, ako budemo mi živi- rekla je Mara, a kritikama se pridružila i Ana Bekuta.

Ipak, takmičar je pod uticajem treme ostao bez komentara te mu je Popović poručio da nije prošao u naredni krug nakon čega je Atić napustio scenu.

Emilija Nešić - (10. 12.)
Čini se da žiri večeras nije lake ruke kada su u pitanju tasteri podrške, međutim tridesetogodišnja Emilija Nešić iz Kragujevca uspela je da se izbori za njihove simpatije.

Rešila je da ponovo okuša sreću na Grandovoj sceni s obzirom da se takmičila već tri puta, a njen vokal i upornost ovoga puta žiri je nagradio sa pet glasova.

Kako Popović često voli da proćaska sa podrškom takmičara, to je poželeo i ovoga puta, međutim Vojina soba emocija je bila prazna.

-Iskreno nikome nisam rekla kada imam snimanje, niko nije znao- otkrila je Emilija, a potom nasmejala sve.

-Baš nikome nisam rekla, dečka nemam, čuva me Bog- našalila se nakon Sašinog pitanja zašto nije dovela momka ili muža.

I kako to biva nakon smeha usledio je teži zadatak- izbor mentora. Birati zmeđu Ane, Cece, Viki, Milija i Snežane sigurno nije ni malo lako, mada se čini da Emilija nije imala dilemu.

-Biram Snežu!- rekla je kao iz topa, ali usledila je neočekivana reakcija.

-Hvala ti pre svega, mi se znamo, ali smatram da neko drugi od kolega bi bolje uradio sve sa tobom, ako nemaš ništa protiv. Sigurna sam da će tamo neko to bolje od mene uraditi- istakla je Đurišićeva, a naredni pokušaj je bila Viki Miljković.

-Ja sam ti dala glas podrške takođe. Znam tvoju mamu i jako sam je volela, jako je poštujem i iz tog poštovanja sam htela da joj dam podršku– rekla je Violeta i povukla svoj glas.

-Pa nisi joj dala glas zbog mame nego zbog njenog pevanja! Svi znamo njenu mamu, što to spominješ- rekla je Ceca.

I bingo! Takmičarka je izabrala Milija za mentora što je on prihvatio sa osmehom i upozorio je da je pred njima naporan rad.

–Mili je pravi mentor za tebe, samo da znaš- zaključio je Saša Popović, a sa njegovim mišljenjem se usaglasila većina kolega.

Bojana Čajić - Noćas kuća časti i Nije monotonija - (10. 12.)
Bojana Čajić (25) iz Mačvanskoj Prnjavora imala je velika očekivanja kada je prvi put stala na scenu „Zvezda Granda“, ali je prehlada očigledno bila jača i sprečila je da ostvari svoje snove.

Samo jedan glas od žirija dobila je za izvođenje pesama „Noćas kuća časti“ i „Nije monotonija“ koje u originalu inače peva Ceca Ražnatović.

-Izgleda da ja jedini čujem – konstatovao je Aleksandar Milić Mili nakon Bojaninog nastupa, a Saša Popović odgovorio:

-Mili je glasao zato što je prva pesma njegova, to je normalno!

-Ja mislim da ova devojka ima dobar potencijal, tako lepu boju, ona je relativno tačno otpevala – pravdao je Mili svoj glas, ali se sa njegovim mišljenjem niko iz žirija nije složio.

Takmičarka se pravdala da je prethodnu noć imala temperaturu i da se posledice prehlade i dalje osećaju.

Nakon što je čuo komentar kompozitora prve pesme, Popović je zatražio i mišljenje izvođača pesama koje je Bojana pevala.

-Mislim da je taj vibrato prenaglašen u svakoj reči, to moraš da vežbaš – poručila je Ceca takmičarki, a Ana Bekuta dodala da njen vokal A iritira od početka, ali da se lepo obukla i dobro izgleda na sceni.

Dragan Stojković Bosanac nije želeo previše da komentariše takmičarkin nastup, ali ga je zanimala pozadina sukoba između Milija i Cece oko pesme „Dužan si mi brdo para“.

-Ne bih kinjio izvođača, ako je bolesna, ali me zanima ova prva pesma, ova autobiografska, da li Cecina ili Milijeva, kako se to okončalo ‘Dužan si mi brdo para’, ko je koga tu maznuo? – pitao je Boske, ali je Mili rekao da ne vidi zbog čega mora da mu odgovori.

Saša je objasnio da je sve jasno jer u toj pesmi Ceca kaže „Dužan si mi brdo para“, a ne „Dužna si mi“.

-A, znači Mili ti si u problemu?! Ceco, klepićemo ga na sudu… Ali druga pesma ‘Monotonija’ je tako dobra, tako nabrijana, tako dobro otpevana, mislim na Cecu – pecnuo je Boske ponovo Milija i dodao da bi sigurno naterao sve da glasaju da je takmičarka pevala njegove pesme.

-Ne, ja nemam tu vrstu sujete – dobacio je Mili.

Producent nije želeo da produbljuje ovu temu koju je na kraju Saša Popović prekinuo i zaključio da je Bojana bila odlična na audiciji i da mu je žao što napušta takmičenje.

Dragan Đurić - Dozvola za ljubav i Stan mladosti, stani, stani - (10. 12.)
Veoma samouvereno i sa osmehom na licu u „Zvezdama Granda“ predstavio se Dragan Đurić (27) iz Doboja koji je već sa prvim taktovima pesama „Dozvola za ljubav“, a zatim i „Stan mladosti, stani, stani“ kupio žiri.

Ipak, najveću naklonost i prve glasove dale su Ceca Ražnatović i Viki Miljković koje su ga sve vreme sa osmehom i kroz igru bodrile.

Pet glasova na kraju nastupa osvojio je ovaj simpatični momak iz Doboja, te je odmah dobio priliku i da odabere mentora.

–Teško je izabrati među ovakvim velikanima, ali ja biram Cecu. Moja majka je takođe Ceca -rekao je Dragan.

-Zbog majke znači?!- konstatovala je Ceca i dodala da je odličan i da joj se sviđa kako peva, a zatim otkrila da je vršila pritisak na svoje kolege da glasaju.

-Brinula sam da li ima pet glasova i govorila sam Mariji da glasa Bosanac. Dobro došao u moj tim i pozdravi mamu imenjakinju – poručila mu je Ceca, a Đorđe David dodao da pozdravi i rodni grad.

-Vežbaćeš, radićeš. Budi dobar đak i čekaj Cecin poziv. Kako to dobro zvuči da čekaj Cecin poziv – konstatovala je voditeljka Sanja Kužet, a takmičar sa osmehom potvrdio da jedva čeka.

Angela Koturović - Rođeni i 1003 - (10. 12.)
Nesvakidašnji nastup u „Zvezdama Granda“ imala je Angela Koturović (22), simpatična takmičarka iz Strumice koja je na prvu oduševila sve.

Tokom izvođenja pesme „Rođeni“ od Kaliopi voditelju Voji Nedeljkoviću dogodila se neobična situacija u bekstejdžu sa kojom nije znao kako da se izbori.

Naime, takmičarki je u podršku došao sin i suprug, a usled jake muzike i nepoznatog okruženja beba je počela da vrišti.

-Nemoj da plačeš, mama ima četiri glasa – pokušavao je Voja da umiri bebu i nastavio:

-Biće dobro, lutko. Neće ništa ružno da joj kažu!

Nakon druge pesme „1003“ Angela je dobila svih osam glasova stručnog tima najgledanijeg muzičkog takmičenja.

-Bravo, lutko – gotovo u glas povikao je žiri, a Saša Popović odmah je uključio video bim iz bekstejdža.

-Jaoj – razneženo je povikao žiri kada su ugledali bebu.

–Je l’ plačeš od sreće? Vidi kakvu tercu imaš, osam glasova. Je l’ i tata plače malo od sreće? Njega još i mogu da držim ako plače, ali tebe ne mogu- rekao je Voja takmičarkinom suprugu što je sve nasmejalo do suza.

Popovića je najviše zanimalo koliko godinama ima beba, ali je žiri odmah prasnuo u smeh, budući da Voja od vriske ništa nije čuo.

-Ima 18 godina, mislim meseci, tačnije deset meseci -rekao je voditelj, a Ceca dobacila:

–Au Sale, koliko godina ima? Ma, zreo si da postaneš deda!

Kako beba nije prestajala da plače, Đorđe David poručio je članovima žirija da ubrzaju i da Angela odmah odabere mentora, a ona je kao iz topa izabrala Mariju Šerifović.

-Dobra si bila, ima potencijala. Dobro je, radićemo i srećan put – poručila joj je Marija.

Miloš Bubanja - U tebe sam zaljubljen i Kafana je moja sudbina - (10. 12.)
Kad je stao na scenu „Zvezda Granda“ Miloš Bubanja (27) iz Herceg Novog imao je cilj da oduševi žiri, ali je trema očigledno bila jača.

Tokom izvođenje pesama „U tebe sam zaljubljen“ i „Kafana je moja sudbina“ dešavala se nesvakidašnja situacija, budući da su se smenjivali panik tasteri, a zatim i glasovi.

Niko nije bilo jasno šta se dešava, jer je žiri bio odlučan da mu da panik, ali je u poslednjem trenutku takmičar završio nastup sa čak tri glasa.

–U jednom trenhutku je bilo 5 panik tastera, Ceca je povukla svoj glas – konstatovao je Saša Popović, na šta se Ceca Ražnatović pobunila.

-Ne,nisam uopšte dala panik – rekla je, a Viki Miljković dobacila da se samo igrala sa tasterom i da je žonglirala.

-Ceco, nismo mi kupili te sisice da se ti igraš, nego da stisneš ili ne stisneđ- odbrusio joj je Popović, a ni ona mu nije ostala dužna, te mu je poručila da poveća dioptriju.

Ceca je dodala da Miloš nije bio za panik, a Marija Šerifović objasnila je zbog čega je dala taster za ispadanje, a u poslednjem trenutku promenila odluku.

-Mene je ovaj dečko zabavio, igrala sam. Dala sam mu panik jer prvu pesmu nije otpevao kako treba, a drugo, kad dobije četiri panika,a niko od kolega neće da podrži, daj bre neka ide kući sa tri ozbiljna glasa – prokomentarisala je Marija.

-Vratićeš se kući sa tri ozbiljna glasa, a to što su te traumirali sa tri panika, nisi mogao ni da završiš pesmu -ironično je dobacila Ceca, a Dragan Stojković Bosanac pohvalio takmičara za borbu koju je vodio dok je pevao.

-Ovaj momak je za deset jer je izdržao panik tastere, dobio je glas za borbu koju je imao – rekao je Boske, a Ceca ironično dobacila:

-Jaoj, humani Bosanac, sva sam se naježila!

Boske je odgovorio da treba da bude srećan što je dobio tri glasa i da se njegov uspeh meri sa tim kao da je ušao u finale.

-Prazne priče, Miloše, prazne priče. Vežbaj i dođi sledeće godine – poručila je Ceca.

Martina Jozinović - Kao moja mati i Nismo smeli - (10. 12.)
Prvi put na veliku Grandovu scenu je stala Martina Jozinović (23) koja je došla čak iz Beča da okuša sreću u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“.

Ova šarmantna devojka trenutno studira nutricionizam, a u slobodno vreme se bavi pevanjem. Za svoje prvo pojavljivanje odabrala je da se publici predstavi za dve pop numere „Kao moja mati“ i „Nismo smeli“.

Samouvereno je izašla na binu, a kako su numere odmicale, tako su pristizali glasovi žirija. Već na kraju prve pesme imala je šest glasova, a nastup je završila sa maksimalnih osam i tako je dobila priliku da odabere mentora.

Kreativni direktor Grand produkcije Saša Popović prvi je pohvalio njen nastup, a gledaocima je otkrio kako je Martina pevala na audiciji.

-Ti si zaista bila najbolja u Sarajevu na audiciji, večeras kada si počela bio je jedan flaš, pa se Bosanac odmah uhvatio za panik. Dobro je da si se odmah izvukla –rekao je Saša, a odmah se umešao Đorđe David koji nije mogao da dočeka momenat da iskaže sve pohvale za takmičarku:

-Niti mršavije žene, a iz tebe izlazi takav glas, ma agonija. Svaka čast!

Ana Bekuta je u komplimente imala i jedan savet za kandidatkinju koja je odmah prihvatila kritiku članice žirija.

-Nisi se smejala, to je greška, ogromna greška. Ubuduće se samo smej.

Martina je bez mnogo razmišljanja odabrala Mariju Šerifović za mentora, a ona je sa zadovoljstvom prihvatila saradnju.

-Hvala! Martina ovo je zaista jedan lep dan za porodice Šerifović i Jozinović. Srećno nam bilo, idemo dalje hrabro i jako – poručila je Marija.

Ovu rasprau je zaključila voditeljka Sanja Kužet jednim šaljivim komentarom koji je izazvao smeh:

-Mislim da će ona više uticati na Mariju jer mi se čini da je nutricionista.

-Ma da, kompletan paket – zaključila je kroz smeh Marija.

Dinko Kaljiček - Nikome ni reč i Oprosti mojoj mladosti - (10. 12.)
Da su „Zvezde Granda“ najpopularnije takmičenje u regionu govori i sve veći broj kandidata iz Hrvatske, jedan od njih je i Dinko Kaljiček (26) iz Zupanje koji je rešio da prvi put okuša sreću u nekom šouu.

Publici se predstavio pesmama „Nikome ni reč“ i Oprosti mojoj mladosti“, a svojom inetpretacijom je podigao ceo studio na noge.

Nastup je završio sa pet glasova, što je bilo sasvim dovoljno da takmičar može da odabere mentora, ali je ova priča otišla u potpuno drugom smeru.

Naime, nakon nastupa, Voja je u bekstejdžu prokomentarisao da Dinkova devojka čeka osam godina da se venčaju, a žiri je uložio sve napore da takmičar što pre zaprosi devojku.

-Dinko brate, pa da li treba 18. godina da budeš sa nekim da bi se oženio? – upitao je Saša Popović, a takmičar je na to odgovorio:

-Minimum 10. godina, da ja to sve lepo utvrdim. Čekajte bar da prođem ovaj krug.

Đorđe David nije mogao da se suzdrži pa je Dinku dao savet i objasnio mu je šta je on doživeo na ličnom primeru:

-Nemoj da se igraš sa nečim što ti je sto posto u ruci. Zamalo da ispadnem glup kao ti, ptica brzo odleti, pa ćeš lupiti glavom znaš kako.

Nakon što su se svi malo nasmejali, Dinko je odabrao Milija za mentora, a on ga je prihvatio, ali mu je postavio jedan uslov.

-Može, ali što pre da se oženiš. Mora da padne neka prosidba ovde – rekao je Mili, a kandidat je privatio ultimatum.

Daniel Trenchovski - Lažeš zlato, lažeš dušo i Digni ruku - (10. 12.)
Daniel Trenchovski (28) iz Pariza skupio je hrabrosti da se prvi put pojavi u nekom muzičkom takmičenju, a za premijerno pojavljivanje je odabrao baš „Zvezde Granda“.

Ovaj poreklom makedonac je za prvi nastup izabrao dve tvrde rok pesme „Lažeš zlato, lažeš dušo“ i „Digni ruku“ i tako podigao publiku na noge.

Nastup je završio sa pet glasova, a taman toliko je bilo dovoljno da dobije pravo da bira mentora. Kako je pevao rok numere, a od Đorđa Davida dobio panik taster, Saša Popović je zamolio rokera da objasni svoj stav.

-Tanko, uštinuto, zgrčeno. Ogroman problem sa frazama i disanjem. Nemaš glas za prvu pesmu, u drugoj su se pokazale sve falinke tvog disanja na dugim tonovima. Ti ovaj repertoar ne možeš da pevaš. Hoću da kažem samo da je devojka Laura isto iz Pariza koja je bila prošle godine ovde, nemoj da se ljutiš za klasu bolja od tebe. A žiri je njoj nalazio mane – rekao je Đorđe.

Svima je zapalo za oko da je Bosanac dao glas ovom takmičaru, koji je upravo odabrao njega za mentora i dao obrazloženje zbog čega bira baš njega.

-Imam problem sa dikcijom i disanjem i mislim da mi on tu može pomoći najviše od svih -rekao je Daniel, a Boske je posle malo razmišljanja prihvatio saradnju.

-Pozdrav za moj Pariz, jedini grad gde bih živeo osim Beograda je baš Pariz. Znaš li ti još nešto da pevaš osim ovoga, ako znaš uzimam te. Jeste da ima mnogo kandidata, ali uzimam te – kazao je Bosanac, a Saša Popović se odmah nadovezao:

-Bravo Boske majstore. Znaš kakva će gledanost biti u drugom krugu kad ti njega spremiš?

-Znam, zato sam ga i uzeo. Rekli smo dikcija i to će biti ispravljeno. Da ti nađemo neku devojku iz Beograda pa da se lepo izdišeš. Imam samo jedno pitanje, hoćeš ti dolaziti u Beograd na probe ili ja u Pariz? -zaključio je Bosanac kroz smeh.

Monika Stanišić - Tužna pesma i Negativ - (10. 12.)
Mlada Monika Stanišić (17) iz Bijeljine je sa tako malo godina stala na veliku Grandovu scenu i pokazala svoj talenat u „Zvezdama Granda“.

Za prvo pojavljivanje je odabrala numere „Tužna pesma“ i „Negativ“, ali pevanje nije bili na zavidnom nivou, pa je takmičarla završila nastup samo sa jednim glasom koji joj je dao Aleksandar Milić Mili.

Iako nije prošla dalje, ova kandidatnika je izazvala do sada najveću polemiku u žiriju, a čak su se Đorđe David i Viki Miljković posvađali oko nje.

-Meni ovde neke stvari nisu jasne. Ti si vrlo tačna u odnosu na prethodnog kandidata, valjda zbog toga što nisi iz Pariza, pa zato nisi prošla. Bosanac uzmi harmoniku i pusti mene da pričam. Ti samo imaš problem zbog disanja, za posao si stvarno lutka.

-Ja tebe Đorđe nekad ne razumem, ne samo ja nego ceo svet. Dušo moja imaš malo godina, odabrala si pogrešne pesme. Ti ćeš jednog dana kidati ovu scenu i to stoji, ali sada je ovo tanko, fali ti još malo vremena- rekla je Viki, a onda se umešao i Saša Popović:

-Evo Đorđe u tvoju korist, ja bih isto pustio pre ovu kandidattkinju, nego prethodnog takmičara.

-Pa da, o tome je još Dotojevski pisao. Mili je jedini prepoznao ono o čemu ja pričam – dodao je Đorđe, a onda je Bosanac održao lekciju za pamćenje:

-Baviti se poređenjem ko je šta i kako, a da ne ispadne pred gledaocima da se dogovaramo je jedna zla namera i širenje loše energije. Ti si devojko mlada, od svega što imaš je stas, prvo treba da ide glas, pa na trećem mesti stas. To kod Đorđa može da važi stas, a prvo treba da se peva- kazao je on, a onda je Đorđe odgovorio:

-Šta lupaš Boske, ko je pomenuo stas?

-Nemoj Đorđe, nismo mi na ti da mi se tako obraćaš. Ti imaš da se najedeš muzičkog hleba još mnogo da bi mogao da se obartiš meni, a u poznim si godinama već. Nije ovo obdanište da se tako ponašamo, a neko nije išao ni u obdanište.

–Ja moram da priznam da sam glasao samo za stas – zaključio je MIli.

Momčilo Moskovljević - I sad me po tebi poznaju i Ni jedne usne se ne ljube same - (10. 12.)
Dvadesetsedmogodišnji mladić iz Beograda, Momčilo Moskovljević još jedan je od mladih pevača koji je odlučio da ove sezone okuša sreću na velikoj sceni „Zvezda Granda“, međutim nažalost stvari se nisu odvijale onako kako je ovaj mladić želeo.

Momčilo se u emisiji predstavio izvođenjem pesme „ I sad me po tebi poznaju“ Al Dina nakon koje je dobio aplauz od Aleksandra Milića Milija, ali ne i glasove od stručnog žirija.

Sledeća, brža numera koju je Moskovljević zapevao bila je „Ni jedne usne se ne ljube same“ koju u originalu izvodi Džej Ramadanovski, ali uprkost brzom i veselom zvuku koji ova pesma donosi, takmičar nije uspeo da razdrma žiri, niti da ga očara svojim talentom za muziku, pa je na kraju nastupa radio panik taster.

–Da li se baviš ovim poslom? – pitao je Saša Momčila.

–Tek nedavno sam počeo da pevam – odgovorio je kandidat.

-Prvu pesmu nisi loše otpevao – rako je Saša Popović sa kojim se složio i Bosanac, a na ove reči kreativnog direktora Grand produkcije Marija Šerifović je veoma burno reagovala.

–Dajte ljudi, molim Vas, pa ovo nije ni ono početničko pevanje – rekla je pevačica vidno izrevoltirana Popovićevim komentarom.

Husein Spasoli - Kuda ideš srećo moja - (10. 12.)
Devetnaestogodišnji Husein Spasoli do grandove scene prevalio je dugačak put, čak iz Sarajeva i dao sve od sebe da se u što boljem svetlu predstavi publici i članovima stručnog žirija.

Spasoli je prvo zapevao „Kuda ideš srećo moja„, a dok je pevao u bekstejdžu su mu podršku pružili prijatelj i sestra.

Prvi glas podrške kandidat je dobio od Svetlane Cece Ražnatović, a onda su usledili glasovi i ostalih članova žirija: Milija, Ana, Marija, Đorđa i Snežana te je kandidat nekako uspeo da se izbori i u poslednjem trenutku i dobije pet glasova koji su mu obezbedili prolazak u naredni krug.

–Vršila sam pritisak na članove žirija zbog kandidata – rekla je Ceca, a onda je Đorđe priznao:

–Vršila je pritisak, pretila nam je batinama, ne možete uopšte da zamislite– izjavio je roker.

Nakon nastupa kandidat je uspeo i da nasmeje sve članove žirija. Naime iako se Ceca najviše borila da kandidat ostane u daljem takmičenju, Spasoli je bez razmišljanja za mentora izabrao Milija.

–Pa čekaj, kao ovo? – pitala je Ceca, a kada je Popović pitao mladića zašto je izabrao Milija za mentora kratko je odgovorio:

–Zato što je Mili najbolji – rekao je mladi Sarajlija i nasmejao sve u studiju koji su očekivali da Spasoli izabere folk divu.

–Ja te spasem, a ti izabereš Milija koji se uopšte ne bavi takvom muzikom, pa gde je tu pravda? – prokomentarisala je kratko Ceca.

–Zna se ko pravi zvezde, ko pravi hitove – dobacio je Mili i razbesneo pevačicu.

–Pa koju zvezdu si napravio, mene nisi. Ja sam bila Ceca pre nego što si ti uzeo gitaru u ruke.

–Pre mene si punila hale za 5 000 ljudi, a posle mene hale za 150. 000 – odgovorio je Mili Ceci.

–Pa nisi ti to uradio nego ja, Ceca peva publici, Ceca daje emociju – zaključila je pevačica i rekla Miliju da je prepotentan.

–Pa zar publika ne dolazi da sluša pesme, a ne da gleda izvođača, u čemu je problem? – pitao je Mili, a onda mu je folk diva objasnila.

–Pa bez teksta i glasa teško ta melodija da će da dovede 150. 000 ljudi – odgovorila je pevačica.

-Ali u kom će to smeru sve da ode, to određuje producent – rekao je Mili, na šta se Viki nadovezala.

–Pa zašto onda producent ne peva? – pitala ga je pevačica.

–Sve što sam dotakao, pretvorio sam u zlato! – zaključio je Miligram.

Vanja Nešković - Sačuvaj tajnu i Zvezda Danica - (10. 12.)
Tek punoletna takmičarka i srednjoškolka Vanja Nešković iz Kraljeva u najpopularnijoj muzičkoj emisiji na ovim prostorima „Zvezde Granda“ publici se predstavila pesmom Duška Kostića „Sačuvaj tajnu“ i „Zvezda Danica“ Jelene Broćić koje su na sreću donele veliki uspeh na velikoj sceni, a iz bekstejdža svesrdnu podršku srednjoškolki su pružali roditelji.

Uprkost tome što je veoma mlada, takmičarka se na bini odlično snašla, a raskošnim talentom uspela je da ubedi članove žirija da itekao zaslužuje naredni krug kao i njihove sipmatije, pa je takmičarka nastup završila sa pet glasova, a prvi je dobila od Đorđa Davida i Snežane Đurišić.

Nakon nastupa takmičarak je za mentora izabrala Cecu Ražnatović iako su svi očekivali da njen izbor bude malo drugačiji s obzirom na to kakvu muziku izvodi na sceni.

–Mene biraš? Pa ljubavi, šta ti još pevaš pored ovih pesama? – pitala je Ceca takmičarku.

–Pevam sve – odgovorila je ona.

-E onda si dobrodošla – rekla joj je Ceca uz široki osmeh na licu.

–Mislio sam da ćeš birati Viki, ali može i ovako – zaključio je Saša Popović.

–Ceca ne znam da kaže ne – nadovezao se Bosanac.

–Pa kako da joj kažem ne, imam pun autobus kandidata, ali radićemo – zaključila je pevačica i kandidatkinji poželela puno sreće.

–Pun autobus kandidata, znači što bi rekli „Ceca i deca“ – našalio se Saša Popović.

Alen Kotanić - Dozvola za ljubav i Oči jedne žene - (10. 12.)
Alen Kotanić iz Tešnja ove subote po prvi put se predstavio publici na velikoj sceni „Zvezde Granda“, a za svoje prvo pojavljivanje dvadesetogodišnjak je izabrao pesmu „Dozvola za ljubav“ Dejana Matića i “ Oči jedne žene“

Tokom nastupa iz bekstejdža sve vreme podršku mu je pružao drug koji je takođe muzičar. Alen je nakon otpevanih numera nastup završio sa pet glasova, a nakon toga za svog mentora mladić je izabrao Violetu Viki MIljković.

Pevačica je Alenovu odluku pozdravila sa osmehom na licu i pristala da mu mentoriše, pa ne sumnjamo da će njihova saradnja uroditi plodom u nastavku takmičenja.

-Zašto si izabrao Viki, da li te je to Nermin savetovao?– pitao je Saša.

-Poznajem Nermina, on mi je prijatelj – otkrio je takmičar, što je žiri dočekao sa ovacijama.

-Nije mi Nermin ništa rekao, ali mene Tešanj voli – zaključila je Miljkovićka.

–Hajde idi u Tešanj i neka ti je sa srećom – poručio je Popović kratko kandidatu.

Branislava Isaković - Jedanaest i Čekala sam - (10. 12.)
Takmičarka iz Novog Sada, Branislava Isaković (19) je po prvi put u emisiji „Zvezde Granda“. Odlučila je da se predstavi pesmama „Jedanaest“ od Marije Šerifović i „Čekala sam“ koju izvodi Jadranka Stojaković.

Kako nema iskustva u takmičenjima, iz bekstejdža su joj svesrdnu podršku pružali brat, dečko i drugarica.

Tokom prve numere Đorđe David joj je dao prvi glas, a na kraju druge numere dobila je još dva glasa od Marije i Cece, dok je Bosanac samo aplaudirao.

–Zašto si joj Marija dala glas?– pitao je Saša Popović.

–Dala sam joj glas zato što je bila hrabra i jako je mlada, odabrala si težak program. Nije pevala loše da bi dobila panik taster ili da ne dobije nijedan glas– odgovorila je Marija Šerifović.

–Nije za panik, po mom mišljenju devojka je bolje otpevala ovu drugu pesmu. Dok je pevala Marijinu pesmu bila mi je nerazumljiva i sve je bilo ravno, nije imala tu dinamiku. Marija kada peva ona pokazuje sve to i dočarava svaku pesmu. Mlada si, imaš samo 19 godina, ali u ovoj drugoj pesmi si imala tu neku živahnost i zato sam ti dala glas. Treba na tebi da se radi, jer ti možeš mnogo, mnogo više– prokomentarisala je Svetlana Ražnatović.

–Branislava to je to, samo tri glasa što je nedovoljno za prolazak, ispadaš iz takmičenja– objasnio je Saša.

Vesna Radoičić - Molitva i Pristajem na sve - (10. 12.)
Nekadašnja takmičarka muzičkog programa „Neki novi klinci“, rešila je da okuša sreću u „Zvezdama Granda“. Reč je o mladoj Vesni Radoičić koja ima svega 17 godina i dolazi iz Surdulice.

Ovog puta želela je da se predstavi pesmama „Molitva“ od Marije Šerifović i „Pristajem na sve“ od Šemse Suljaković.

Dok je izvodila Marijinu pesmu, žiri je pomno slušao, a crveni tasteri su se ređali.

–Čekajte da čujemo kako izvodi Šemsu, molim vas- oglasila se Viki Miljković.

Takmičarka je zapevala Šemsinu pesmu i odmah je usledio panik taster.

–Vesna, žiri je hteo još u prvoj pesmi da ti daju panik taster, ali kada su videli da ti je druga pesma od Šemse želeli su da čuju. Mada moram da budem iskren stvarno nije bilo dobro. Tako da to je to napuštatš takmičenje– rekao je Saša Popović.

Daniel Kocalev - Deni i Plava Ciganka - (10. 12.)
Daniel Kocalev ima 32 godine i dolazi iz Skoplja, u „Zvedama Granda“ rešio je da se predstavi pesmama „Deni“ od grupe Cod i „Plava Ciganka“ od Mileta Kitića.

Međutim kako se takmičar pojavio na bini i krenuo sa prvim taktovima pesme, od Aleksandra Milića Milija odmah je dobio crveni taster.

Nažalost panik tasteri su se samo ređali i usledio je onaj glavni koji je Marija Šerifović pritisnula.

–Pa ljudi ovo nije bio za panik taster– oglasila se Snežana Đurišić.

–Uđi malo više u problematiku pa ćeš shvatiti da je bio za dva panik tastera– Đorđe David je odgovorio Snežani, ali ona mu nije ostala dužna:

–Jeste ti ćeš da me učiš.

–Ja ne znam šta je ovo, ne čujem ništa, ne čujem šta Sneža priča. Ovo je jedno veliko nepoštovanje– rekao je Bosanac.

–Ma sve je to banda, najela se krofni i sada ih briga– prokomentarisao je Saša Popović.

–Ti si šef bande- Svetlana Ražnatović je odgovorila Saši, a on se nadovezao:

–Ja ne sedim tu sa vama.

–Ti sve zakuvavaš- odbrusila mu je Ceca.

–Ko je dao prvi panik, Marija ti si, obrazloži?– pitao ju je Popović.

–Ovako se ne peva, sa ovim ukrasima i falševima. Nemojte ljudi da se igramo ovde, to nije ta melodija itd– odgovorila je Mara.

–Danijel, lep put za Makedoniju– oprostio se Saša sa takmičarem.

Mirko Đuretić - Boliš me i Vagabundo - (10. 12.)
Mirko Đuretić ima 26 godina i dolazi iz Podgorice. Prvi put je na sceni „Zvezde Granda“, i imao je veliku hrabrost da otpeva pesmu našeg pobednika iz 2014. godine Mirze Selimovića „Boliš me“, dok je druga numera bila „Vagabundo“ od Gorana Karana.

Mirko je pokazao veliko samopouzdanje na bini, samim tim su se i ređali tasteri i dobio je pet glasova, pritom dobija priliku da bira mentora sa kojim želi da radi.

–Tog koga hoćeš za mentora, nemoj– obratila se Marija Šerifović takmičaru.

–Koga biraš? pitao je Saša.

-Biram Mariju– oglasio se Podgoričanin.

Marija povlači glas: Jesam li ti lepo rekla!

–Ja sam glasala jer si mi simpatičan, bucko si mi, super si se obukao pozdravi oca i eto- rekla je Marija.

Mirko je imao priliku da bira drugog mentora, pa je izabrao Cecu.

–Mene, ali znam ko te hoće– odgovorila je Svetlana i povukla glas.

Takmičar je pokušao treći put i birao Milija, ali i on je povukao glas uz odgovor da zna ko ga hoće.

–E ja više ne znam- kroz osmeh je prokomentarisao Đuretić.

Pošto nije bilo treće sreće desila se četvrta, birao je Đoleta.

–E ja znam koga hoće. Ja te hoću!– izjasnio se roker.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: Dragan Đurić, Vanja Nešković, Emilija Nešić, Dinko Kraljiček, Husein Spasoli, Mirko Đuretić, Angela Koturović, Martina Jozinović, Alen Kotorić, Daniel Trenchovski.

Komentari: