Iako vam se učinilo da je među članovima žirija „Zvezda Granda“ zavladala harmonija, prevarili ste se! Do novog sukoba došlo je ni manje ni više nego između Saše Popovića i Viki Miljković.

Pa naravno, ko će u Violetinu odbranu nego kuma Svetlana Ražnatović?!

-Ovo je baš bilo nisko Sale!- odbrusila je Ceca, zbog čega se direktor pobunio.

Bojan Ilievski - Sin i Pesma (03. 12.)
Sa nadom da će mu drugo pojavljivanje u takmičenju „Zvezde Granda“ doneti sreću, dvadesetdvogodišnjak Bojan Ilievski sa velikom hrabrošću kročio je na Grandovu scenu.

Emotivnim izvođenjem numera „Sin“ Šerifa Konjevića i „Pesma“ Šabana Šaulića osvojio je simpatije žirija koji ga je nagradio sa šest glasova. Tome se najviše obradovala Bojanova baka koja se emotivnim rečima obratila Saši i članovima žirija iz čuvene sobe emocija.

–Ja sam mu baka sa majčine strane. On nema ni oca ni majku, ja sam mu jedina podrška. Umrli su mu i otac i majka- rekla je sa knedlom u grlu, nakon čega nije mogla da zaustavi suze.

I Bojanu se steglo grlo, a suze su same krenule dok mu je rame utehe pružila Sanja Kužet koja se u najtežem momentu našla do njega.

-Hrabar momak, svaka čast. Ovo je trebalo izdržati, ali ovo je zasluženo, u to ne sumnjaj- poručila je voditeljka.

Emocije su se mešale, suze nadolazile, a reći podrške i gromoglasan aplauz pružili su mu svi članovi žirija, kao i publika u studiju.

-Baka je donela sreću, šest glasova, pa to je super. Ovo je respektabilno– istakao je Saša i uspeo da mu izmami osmeh na licu.

Saša Popović nije uspeo ni da završi rečenicu, a Bojan je kao iz topa rekao -Biram Cecu!

Svetlana se borila sa lavinom emocija koje su je obuzele, pokušavajući da progovori i mladiću iz Skoplja poželi dobrodošlicu.

Šta je Ceco i ti si se rasplakala– pitala je Ana.

–Ja, ja… dobrodošao– uspela je Ceca da kaže kroz suze.

Jedan od najemotivnih trenutaka u istoriji „Zvezda Granda“ ni Sašu Popovića nije ostavio ravnodušnim te je rečima podrške dotakao srca svih, a posebno mladog Bojana koji je dobio veliku šansu da svoj život promeni.

-I Ceci su krenule suze, nije lako, nije jednostavno. Specifična je situacija, ali Bojane vidi „Zvezde Granda“ su jedna velika porodica, prema tome dobio si tu jednu veliku porodicu, mnogo prijatelja, trudi se i čestitamo ti što si prošao u drugi krug– objasnio je Popović, nakon čega je mladić konačno nabacio osmeh na lice i sa velikim ponosom napustio Grandovu scenu spreman da krene u ostvarenje svog najvećeg životnog sna.

Ivona Damjanović - Doživotno i Čaroban (03. 12.)
Koliko hrabrih i upornih takmičara ima,u „Zvezdama Granda“ potvrđuje Ivona Damjanović (20). Ova devojka iz Sombora na velikoj sceni se pojavila ponovo nakon dve godine, ali ovog puta sa većim iskustvom i željom da prođe dalje.

Samouvereno se pojavila na bini i otpevala pesme „Doživotno“ od Elene Risteske i „Čaroban“ od Nine Kovač.

-Ima volumen u glasu, ona je odlična za Đoleta– prokomentarisala je Ceca, a ubrzo dobila maksimalnih osam glasova.

–Podseti žiri i publiku, kada si se prvi put prijavila?– obratio joj se Saša, a Ivona odgovorila:

–Bila sam u sezoni 2020/21!

–Da, ti si ispala, pa sam te ja vratio, pa si opet ispala, ali došla si do petog kruga. Mentor joj je bio Mili – prisetio se Popović.

–Šta si pevala Ivona, kada si ispala?– interesovalo je Mariju, a takmičarka odgovorila da je pevala pesmu Emilije Kokić, ali da ne može da se seti naziva.

Kako je svojim glasom kupila sve imala je pravo da bira mentora, a Ivona je odmah izabrala Anu.

–Sada mi reci zašto si izabrala Anu?– pitao ju je Saša.

–Konsultovala sam se, znam da dobro radite sa kandidatima, Vaš rad i Vaše zalaganje isplivava na sceni. To se vidi na kandidatima kako oni iznesu svoje interpretacije i koliko su požrtvovani, i vidi se koliko im ulivate to da vole ono što rade– objasnila je Damjanovićeva.

–Hvala Ivona, ja sam nakon prve pesme poželela da budeš u mom timu i daću sve od sebe da ti ideš što dalje– obećala je Bekuta.

Milorad Petrović - Prosjak i kralj i Povredi me (03. 12.)
Devetnaestogodišnji mladić iz Jagodine Milorad Petrović na velikoj sceni „Zvezda Granda“ predstavio se Adilovom pesmom „Prosjak i kralj“ i „Povredi me“ koju izvodi Nikola Rokvić.

Dok je mladić pevao na sceni, u bekstejdžu podršku su mu pružali brat Petar koji se i sam takmiči u ovogodišnjoj sezoni, majka i sestra koja kako kaže nije talentovana za muziku poput braće.

Prve glasove Miloradu su dali Ceca i Đorđe David.

–Miluje mali dok peva – rekao je roker.

–Ma ima emociju – nadovezala se folk diva.

Milorad je nastup završio sa pet glasova, a dok je pevao članovi žirija su prepoznali mladića iz prethodne emisije.

–To je onaj što je pevao sa bratom – rekla je Ceca kroz osmeh.

–Da je Marija glasala za tebe ne bi mogao da je izabereš za mentora, jer si sa jednim njenim kandidatom u krvnom srodstvu. To bi bio sukob interesa – objasnio je kreativni direktor Saša Popović, a zatim se obratio Miloradovoj sestri koja je brata bodrila iz bekstejdž.

–Šteta što ne pevaš, mogli bismo da napravimo ABBU – rekao je Popović.

Dok je Milorad nastupao njegov brat Petar bio je pod velikomn tremom, kandidat je iz sveg srca navijao za brata, a zbog velike treme jedva je imao snage da priča. Dok je Petar u timu Marije Šerifović, njegov mlađi brat Milorad je za mentora izabrao Aleksandra Milića Milija, a Ana Bekuta je kratko prokomentarisala kandidatovu odluku.

–Mudro, mudro – rekla je Bekuta.

–Jao, kad u sledećem krugu ovde stavim tebe protiv brata, a ovde sednu Mili i gospođica krofnica, pa to će biti ludilo – rekao je Saša, na šta se Mili nadovezao.

-Da li mogu oni da se spoje u jednom trenutku ako Marija i ja napravimo neviđeni rezulatat?

–Onda Morate da se spojite i ti i Marija – odgovroio je Popović Miliju.

Ljiljana Milaković - Malo mi za sriću triba i kralj i Gutljaj vina (03. 12.)
Medicinska sestra Ljiljana Milaković na scenu „Zvezda Granda“ došla je čak iz Petrinje. Tridesetosmogodišnja kandidatkinja predstavila se publici pesmom Doris Dragović „Malo mi za sriću triba“ i „Gutljaj vina“ od Magazina, a podršku u bekstejdžu pružao joj je suprug koji je muzičar.

Dok je pevala, kandidatkinja je uspela da razmrda atmosferu u studiju i podstakne članove žirija na đuskanje, a prvi glas podrške dala joj je pevačica Ana Bekuta. Iako je u nekim trenucima delovalao da će kandidatkinja zaraditi panik taster, to se na sreću nije desilo.

Takmičarka iz Hrvatske završila je uspešno nastup sa pet glasova koji je dobila u poslednjem trenutku i koji su joj obezbedili prolazak u naredni krug takmičenja.

-Samo da kažem, žiri je tu da da glas ne da želi da je uzme da joj bude mentor, nego da joj da glas za prolaz. Evo recimo Bosanac nije dao glas, da li to znači da ona nije za prolaz – pitao je Popović Bosanca.

–Loše vlada dinamikom, jedino u visinama imaš jednu osobnost. Nije mi se dopalo, jedino mi se dopalo tvoje prezime. Da li si možda u rodu sa Milakovićima iz Beograda, oni su isto u muzici? -pitao je Bosanac kandidatkinju, a ona mu je na to simpatično odgovorila:

–Ako će mi to pomoći da prođem, onda jesam.

Ljiljana je za mentora silno želela Mariju Šerifović, ali se pevačici ova ideja nije naročito svidela.

–Ja ću da poludim ovde majke mi. Neću raditi sa tobom Ljiljana jer nemamo mi šta da radimo zajedno. Smatram da osoba od 38 godina koliko ih i ja imam, da sam se prijavila ovde pevala bih tako da ovde svi padnu u nesvet. Puno sreće ti želim u daljem takmičenju i da radiš sa nekim ko ima više strpljenja od mene – rekla je Marija, a Ljiljana je zatim birala Cecu koja ju je na keca odbila.

–Hvala draga, ali ja sam tebi bila smao podrška, znam ko te ovde želi – odgovorila je folk diva, a nakon toga Ljiljana je za mentora izabrala Anu koja je kandidatikni kratko poručila.

-Hvala draga, dobrodošla si.

Matija Sekulić - Perje i kralj i Celu noć i celi dan (03. 12.)
Mladi Crnogorac i student, devetnaestogodišnji Matija Sekulić ove subote prvi put je zapevao u takmičenju „Zvezde Granda“, a dok je on pevao na velikoj sceni iz bekstejdža svesrdnu podršku pružao mu je otac koji je prizao da je imao veliku tremu tokom sinovog nastupa.

Dok je mladić pevao „Perje“ koju izvodi u originalu Milan Stanković, članovi žirija bili su prilično nezainteresovani, a kada je na red došla druga pesma „Celu noć i celi dan“ Mili se opusti i zaigrao, međutim njegova zabav bila je kratkog daha jer je uskoro usledio panik taster.

-Pa šta vam je, taman sam se razigrao – rekao je Mili kroz smeh, iako je on među prvima dao panik taster mladom Crnogorcu.

-Promašio si intonaciju – rekao je Đorđe David Podgoričaninu kod koga su trema i neiskustvo jednostavno učinili svoje.

–Matija, pevaj, pevaj, pa se vrati – rekla je Marija takmičaru, a Saša je zaključio da je momak mlad, ali da se oseti da je totalni amater i da mora još mnogo da vežba i radi kako bi sebi obezbedio opstanak u jednom ovakvom takmičenju kao što je „Zvezde Granda“

Branka Sokolovska - Do mene je i Crno na belo (03. 12.)
Da „Zvezde Granda“ vole i prate kako u Srbiji tako i u celom regionu dokaz je to što se svake godine sve više kandidata prijavljuje iz svih obližnjih republika, a jedna takva kandidatkinja upravo je Branka Sokolovska koja ima 36 godina, a na veliku scenu došla je čak iz Skoplja kao bi svima pokazala svoj talenat za muziku.

Prva pesma koju je Branka pevala bila je „Do mene je“ Tribal benda, na koju su članovi žirija veoma lepo reagovali, pa su odmah usledili i glasovi podrške.

Naredna pesma koju je Branka pevala bio je veliki hit Viki Miljković „Crno na belo“, a pevačica je na prve taktove svoje pesme počela da se zadovoljno smeška i đuska.

Dok je takmičarka nastupala, u bekstejdžu joj je podršku pružala sestra koja nije znala pravila takmičenja, pa se Voja Nedeljković potrudio da joj ih objasni.

Branka je takmičenje završila sa pet glasova podrške, a za mentora je želela Svetlanu Ražnatović, međutim pevačica se sa tom odlukom kandidatkinje nije složila.

–Hvala ti dušo puno, ali ja sam ti večeras bila samo podrška – rekla je Ceca.

Sledeći Brankin izbor bila je Viki Miljković, a Saša se našalio sa pevačicom.

-Ajde sad da te vidim Viki, prvo devojka ima bolju dikciju od tebe– rekao je kreativni direktor, a pevačica je odmah uzvratila.

-Šta se ti sekiraš za moju dikciju? – pitala je Viki Popovića.

–Ovo je bilo baš nisko- ubacila se Ceca u razgovor.

–Što se ti Ceco mešaš u moj odnos sa Viki Miljković, pa ima ona usta da odgovori? – pitao je Saša, a zatim mu je pevačuca objasnila.

–Pa, ako Viki treba da naučio devojku neke stvari koje ne zna, kao možeš da joj kažeš da ima bolju dikciju, kako? -odbrusila je Ceca.

-Ceca je drveni advokat Viki Miljković, pa Viki ima najbolju dikciju od svih vas – rekao je Sale, a Viki se odmah složila.

–Tako je Sale, pa ja najbolju dikciju imam – odgovorila je Miljkovićeva koju je zanimalo šta takmičarka iz Makedonije najviše voli da peva, a kada je rekla da voli zabavnjake odlučila je da je uzme pod svoje mentorstvo.

Jovan Perić - Odiseja i Ja hoću sad (03. 12.)
„Više sreće drugi put“, glase stihovi koje je davno Željko Joksimović opevao u pesmi „Nije ljubav stvar“, a koji mogu da se otpevaju i Jovanu Periću (22) iz Smedereva, budući da prvim pojavljivanjem u „Zvezdama Granda“ i nije ostavio baš sjajan utisak na žiri.

Ovaj takmičar predstavio se čuvenoj osmorci pesmom „Odiseja“ Lea Martina, kao i numerom „Ja hoću sad“ grupe „Ritam srca“, ali bezuspešno.

Iako je razdrmao pojedine članove žirija, povratne reakcije u vidu glasova nije bilo.

-Mili pušten na baterije, igra, ali glasova nema– konstatovao je Voja Nedeljković tokom Jovanovog nastupa, a isto je mogla da potvrdi i Sanja Kužet na kraju.

-Mlad, 22 godine. Nekome je i dao ljubav, radila je ovde dojava. Neko mlad je u tvojoj podršci, tačnije kod Voje– rekla je voditeljka aludirajući na njegovu verenicu u bekstejdžu i nastavila:

–Možemo da ti saopštimo da nisi ni za panik, ali nemaš ni jedan glas.

Saša Popović zatražio je od žirija objašnjenje, a prva je salvu kritika uputila Marija Šerifović.

-Meni je ovo bilo retko neprijatno i naporno za slušanje, zato što sve peva isto, druga pesma pogotovo- rekla je Marija i dodala da mu je dinamika nula sa čim se složila i Viki Miljković.

–Ja sam više bila za panik, nego za glas. Druga pesma je bila jako neprijatna, menjaš melodiju, nakaradno pevaš- obrazložila je Viki, dok je Snežana Đurišić dodala:

–Sve vreme je odmicao mikrofon, bilo je bez dinamike. Prava reč je neprijatno – konstatovala je ona.

Ceca Ražnatović odmah mu je uputila zamerku za odabir pesama, a zatim i za samu interpretaciju.

–Ja kad čujem ovu pesmu ‘Odiseja’, hoću da se obesim. Ne znam zašto tako mladi pevaju ‘Odiseju’, ne mogu da slušam tu pesmu više. Nije poenta da popucaju samo zvučnici, već mora da postoji emocija– rekla je Ceca, dok je Aleksandar Milić Mili poentirao:

-Imaš taj neki vokal a koji je jako iritantan. Tehnička greška koja je neprijatna za slušanje.

Eki i Nejra Prošić - Još ti se nadam i Volim osmeh tvoj (03. 12.)
Nesvakidašnji nastup ove subote imali su brat i sestra iz Cazina, Eki (28) i Nejra Prošić koji su svojim perfomansom i ponašanjem na sceni raspametili žiri.

Jedinstveni kao jedan kandidat, brat i sestra predstavili su se pesmama „Još ti se nadam“ i „Volim osmeh tvoj“, a osam glasova došlo je „kao od šale“.

-Ja sam Nejra, stari kandidat, evo došao je i jedan novi – našalila se Nejra nakon nastupa, a Sanja Kužet dodala:

-Taj novi ti je pomogao da nastup bude još jači!

Snežana Đurišić poručila je da su „osvežili“ i scenu i žiri, a Saša Popović otkrio da je Nejra učestvovala u „Zvezdama Granda“ 2018. godine i da je tad bila u timu Ane Bekute.

-Nisam te prepoznala. Nejra, ti si ozbiljna zverka postala, večeras si bila baš dominantna – prokomentarisala je Viki Miljković, dok je Đorđe David pohvalio njenog brata.

–Uplašio sam se na početku da nećeš moći da je ispratiš, ali si zakucao – rekao je Đorđe, a Snežana oduševljeno dodala:

-Ma, savršeni ste bili!

Reči hvale imao je i Dragan Stojković Bosanac koji je već sa prvim taktovima njihove pesme prepoznao odličan potencija.

-Deco, posle prva dva tona sam pogledao Sašu i rekao ‘Odlično’. Tako se peva na Zapadu, tako se peva u Bosni. Odlični ste bili, bravo – poručio je Boske, dok je Marija dodala da je bratu večeras bilo malo teže, jer su njegove deonice bile više i samim tim i teže.

Saša je otkrio da su brat i sestra bili na audiciji u Tuzli i da su još tad dobili ovacije ostalih kandidata i publike.

-Oni su imali vremena da spreme koreografiju, da sve bude prijatno i za uši i za oči. Sve svedeno, još jednom bravo – rekao je Bosanac.

Budući da su sve oduševili i dobili osam glasova, Eki i Nejra imali su pravo da biraju mentora, ali je brat tu odluku prepustio sestri.

-Marija Šerifović- rekla je Nejra kao iz topa, a zatim obrazoložila zbog čega.

-Koliko godina sam se takmičila Marija i ja smo uvek imale neka razilaženja po pitanju svega, uvek su bili ovde neki teški razgovori, galama, haos živi i nije htela nikad da mi bude mentor. I sad sam rekla ‘Ideš sad sa mnom i tako će da bude’ i evo sad jeste – rekla je u jednom dahu Nejra, što je nasmejalo sve, a pogotovo Mariju.

-Ma, nema problema – poručila je Šerifovićeva sa osmehom.

-Ja je ne bih posle svega izabrao, ma nema šanse – dobacio je Popović, a Ana dodala da je zapravo to veoma mudra odluka.

– Ja bih namerno – odgovorila je takmičarka, a zatim je Bekuta otkrila da Marija nikad nije htela da da glas i da je uvek bilo „povuci – potegni“.

-Ja sam rogove skratila i evo slušam – odgovorila je takmičarka, a mentorka poručila da se nada da jeste i da će slušati.

-Bili ste odlični večeras i dobro došli – zaključila je Ekijeva i Nejrina mentorka.

Hajrudin Pjanić - Hej bi hitri dani (03. 12.)
Pehovi u „Zvezdama Granda“ se dešavaju, pogotovo takmičarima koji na velelepnu scenu i pred stručni žiri stanu prvi put.

Ponekad trema učini svoje, ali panik tasteru često doprinese i loš odabir pesama, a miks svega dogodio se Hajrudinu Pjaniću (22) iz Cazina ove subote.

Iako je sa mnogo elana počeo da peva pesmu „Hej bi hitri dani“ Mileta Kitića, na žalost panik taster čuo se ubrzo.

-Ne volim ovaj zvuk, kao ni kandidati – rekla je Sanja Kužet, a takmičar tužno odgovorio:

-Ni ja nikako.

-Hajrudine mili, ovo nije bilo dobro – dobacila je Marija Šerifović, a takmičar otkrio da se ipak prvi put pojavio u nekom takmičenju, kao i da je samo emisiju pre ovoga bio podrška jednom od kandidata u bekstejdžu.

-Meni je žao što drugu pesmu nije otpevao – dobacio je Aleksandar Milić Mili, ali mu je Marija Šerifović odbrusila.

–Nama ništa nije žao, nemojte da gubimo vreme, nismo Hitna pomoć. Dečko nije pevao dobro, nek ide da peva, pa da se vrati, toliko – poručila je oštro Marija, a takmičar pitao da li ima mogućnost da otpeva drugu pesmu, ali ga je Mara presekla:

-Nemaš, care! Vrati se u podršku!

Lidija Matić - Manite se ljudi i Nema ćara od bećara (03. 12.)
Retkima polazi za rukom da već u prvom pojavljivanju u „Zvezdama Granda“ sve podignu na noge, ali Lidiji Matić (23) iz Ljubljane to je uspelo.

Ova talentovana devojka predstavila se pesmama „Manite se ljudi“ Ane Bekute i „Nema ćara od bećara“ Snežane Đurišić tokom koje je Viki Miljković zaigrala kolce, pa je povukla i Cecu Ražnatović.

-Bravo, malena-povikala je Ana Bekuta na kraju Lidijinog nastupa, koji je žiri nagradio sa šest glasova.

Sanja Kužet konstatovala je da je Viki bila najveselija, što je i potvrdila, dok je za Đorđa dodala da ne zna da igra.

-Za sve pare sam se izigrala- rekla je Viki, a Saša Popović prozvao Bosanca, budući da nije glasao za Lidiju.

-Dao sam glas među prvima, ali sam se ugasio. Bio sam samo podrška, plašio sam se da kolege ne čuju ono što je lepo u njenom glasu. Povukao sam se da može lepo da izabere– obrazložio je, a Popović ga „pecnuo“ da za sad ima dva kandidata i da se plaši da se ne naradi.

Popović je otkrio da je Lidija bila u takmičenju pre šest godina, ali da je bila veoma mlada, te zbog treme nije mogla da da svoj maksimum.

Potom je predstavio njenu podršku u bekstejdžu, a svi su se osmehnuli kada su ugledali takmičarkinog oca Josipa Matića, inače pevača.

-Ooo, naš kolega– dobacila je oduševljeno Snežana, dok je Voja Nedeljković otkrio da Josip prvenstveno ocenjuje Lidiju kao otac, pa tek onda kao muzičar.

-Najteže je biti sa više pevača u kući, to je najveći problem- rekao je takmičarkin otac i otkrio da se i mlađi sin bavi pevanjem,ali da mu je trenutno draža harmonika.

-Dobro, i ja sam nekad bio harmonikaš, pa sam se okrenuo pevanju – rekao je Josip, a Boske dobacio.

-Dobar je tata pevač, odličan!

-Što znači da iver ne pada daleko od klade- konstatovao je Popović, a zatim dao mogućnost Lidiji da izabere mentora. Njen izbor pao je na Snežanu Đurišić.

-Drago mi je da si se rešila treme koju sam zapamtila jer si ćerka našeg kolege, onda sam obratila pažnju na tebe. Verujem da ćeš daleko da doguraš u ovom takmičenju- poručila je mentorka.

Mario Mijatović - Polomio vetar grane i Nemoj pogled da sakrivaš (03. 12.)
Mario Mijatović (22) iz Tuzle rešio je da po prvi put okuša sreću u nekom muzičkom takmičenju, a za premijerno pojavljivanje odabrao je upravo najpopularniji šou na Balkanu „Zvezde Granda“.

Na scenu je izašao sa malom tremom, a milionskom auditorijumu i stručnom žiriju se predstavio sa dva prava narodnjaka „Polomio vetar grane“ i „Nemoj pogled da sakrivaš“.

Već u prvoj pesmi dobio je nekoliko malih panik tastera, ali već nakon nekoliko stihova strofe druge pesme, usledio je zvuk od koga svi takmičari strepe i on je zavšio svoje učešće u ovoj sezoni.

Bosanac je imao priliku prvi da kaže svoje mišljenje, pa je kandidatu uputio jednu bitnu poruku i pohvalio dobre segmente njegovog pevanja:

-Hoću da kažem da biraš dobar program. Samo tako nastavi, moglo je biti za pola tona više, pa bi bilo bolje. Ja mislim smo mogli da čujemo i drugi pesmu do kraja – kazao je Bosanac, a onda se nadovezala Marija i rekla šta je kod Maria bio najveći problem.

-Od početka do kraja sve je bilo falš Mario, falš kao kuća. Mi ovde ocenjujemo ovih tri minuta pevanja -rekla je Mara, a na na samom kraju rasprave voditeljka Sanja Kužet je imala jednu poruku za takmičara:

-Znači ima materijala, samo to malo da središ i uvežbaš, pa nam dođi ponovo.

Maja Jevtić - Ne bih ja bila ja i Između mene i tebe tama (03. 12.)
Maja Jevtić (27) iz Rogatice zablistala je na velikoj Grandovoj sceni već u prvom pojavljivanju, a svojim pevanjem je pokazala da jednako dobro vlada različitim muzičkim žanrovima.

U pesmi „Ne bih ja bila ja“ je na momente po boji glasa podsetila na Lepu Brenu, a u numeri Snežane Đirišić „Između mene i tebe tama“, pokazala je da poseduje kvalitetan triler za pravu narodnu muziku.

Već sa početnim taktovima prve pesme osvojila je žiri, pa su glasovi samo pljuštali, a svoj nastup takmičarka je završila sa maksimalnih osam glasova.

Nakon komplimenata koje je dobila od kreativnog diretora Grand produkcije Saše Popovića, Maja je dobro razmislila i odabrala svog mentora.

-Ja bih ukoliko me Marija prihvati odabrala nju – rekla je takmičarka, a Šerifovićeva se malo premišljala i na kraju donela odluku:

–Majo, ja sam rekla da više neću da uzimam narodnjake, ali i nemam nešto puno narodnjaka ove sezone – rekla je ona, a onda se umešao Đorđe David:

-Moram da kažem, da si ti jedna od retkih koja se pojavila od početka ove sezone sa svim greskama koje imaš apsolutno divna. I penjem, stajlingom i po svemu što si pokazala.

-Dobro, uzimam te – rekla je Marija nakon što je prebrojala koliko ima takmičara ove sezone.

Na kraju se Snežana nadovezala jednim komentarom koji je oduševio takmičarku:

-Kako si otpevala onu prvu pesmu, svi smo se naježili, bar mi ovde u studiju, svaka ti čast.

Luka Vulević - A ja imam tebe i Ti lutko moja (03. 12.)
Luka Vulević (17) iz Mladenovca se pre nekoliko godina takmičio u emisiji „Neki novi klinci“, a sada je dovoljno stasao da zapeva i pred žirijem „Zvezda Granda“.

Sa osmehom na licu i sa divnom emocijom, milionskom auditorijiumu se predstavio sa pesmama „A ja imam tebe“ i „Ti lutko moja“.

Iako je imao nekoliko malih panik tastera, nije se čuo žvuk velikog tastera, pa je takmičar završio nastup bez glasova.

-Luka je bio u „Nekim novim klincima“ i stvarno mi je žao što nije pokazao sve što zna – rekao je Saša Popović, a onda se nadovezao Mili:

-Vidi se da ti voliš muziku, ali daj molim te oslobodi se i vežbaj kao lud, pa nam dođi ponovo – rekao je Mili, a Ana Bekuta je svojim komentarom zaključila raspravu.

-Ja ti nisam dala panik upravo zbog tvoje mladosti, nisam htela da loše to utiče na tebe. Čuje se da ti možeš, vežbaj pa nam dođi za dve, tri godine– izjavila je Bekuta.

Jasna Pezić - Dugo te dugo očekujem i Opet imam razloga da živim (03. 12.)
Jasna Pezić (33) iz Virovitice je po prvi put stala na veliku Grandovu scenu i pokazala svoj talenat u emisiji „Zvezde Granda“.

Publici i žiriju se predstavila sa dve prave narodne pesme „Dugo te dugo očekujem“ i „Opet imam razloga da živim.

Videlo se da kandidatkinja ima neverovatnu tremu, pa je jedva uspela da otpeva prvu pesmu, a već u drugoj je usledio panik taster, i ona ovde završava svoje učešće u ovoj sezoni.

-Ja bih pohvalio izbor prve pesme moje kume Nade Obrić. To je bio dobar izbor, od svih dosadnih pesama koje slušamo ovde – rekao je Bosanac, a onda se Ana nadovezala:

-Ne pametuj sada, pa što onda nisi dao glas?

-Ana mi je rekla čim je videla šta devojka peva, da li odmah da glasa, naravno zbog druge pesme. Ja sam rekao opusti se, ima vremena – odgovorio je Bosanac, ali mu Bekuta nije ostala dužna:

-Kakav kreten! Jasna nije nemoguće da dođeš i sledeće godine. Stvarno sam mislila da je uzmem, zabeleži Saša tamo – žestoko je uzvratila Ana, a Dragan je nastavio raspravu:

-Hoću je i ja, samo zbog prve pesme – pecnu je Stojković, pa dobio još jedan odgovor:

-Ne može, ja sam se prva javila!

Neka, bacićemo kuklu, pa ćemo videti kod koga će biti – zaključio je Bosanac, a Saša je zabeležio njihove želje, te tako postoji mogućnost da Jasnu vidimo ponovo u ovoj sezoni „Zvezda Granda“.

Jasmin Alievski - (03. 12.)
Nakon nekoliko godina pauze, Jasmin Alievski (30) iz Skoplja rešio je da ponovo okuša sreću na velikoj Grandovoj sceni. Prvi put uspeo je da dođe do četvrtog kruga takmičenja, a sada je dokazao da je sa razlogom opet tu.

Numerama Gorana Karana i Tošeta Proeskog stvorio je neverovatnu emociju u studiju, ali je žiri svojim tasterima uspeo da ga zbuni. Naime, Bekuta i Bosanac su dali glas, pa povukli, ali je Jasmin ipak na kraju uspeo da briljira sa neverovatnih sedam glasova.

S obzirom da Saša Popović odlično pamti ne samo takmičare, već i članove njihove porodice, odlučio je da proćaska sa Jasminovom mamom.

-Jao, mama se najviše nervirala svih ovih godina. Nisi se ti takmičio samo pre četiri godne, nego i pre toga. Ovo je sigurno treći ili četvrti put da se takmičiš- objasnio je Sale, a konstatacija kandidatove majke je iznenadila sve.

-Ma prolazi on sad! Znam i ko će da ga uzme, ja to već znam. On se radi njega i prijavio- otkrila je i izazvala smeh u studiju.

I dok su se svi članovi žirija na čelu sa Popovićem pitali koga će izabrati, Jasmin je kao iz topa rekao -Đorđe David!

Roker ga je prihvatio bez razmišljanja i poželeo mu dobrodošlicu u svoj tim, ali uz lavinu kritika na račun pevanja.

-Odradio si prvu pesmu skoro odlično, ali u drugoj je jako loše otpevano, frka sa dahom, da li je to višak kilograma, tvoja nepokretljivost ili trema. Ali ti imaš prostora za rast. Dobrodošao, Makedoniju volim najviše na svetu!- poručio mu je mentor.

-Jao već je zažalio što je tebe izabrao- našalio se Mili.

Iako je mnogima intuicija rekla da će izbor pasti baš na Đorđa Davida, takmičar je želeo da objasni zašto je doneo takvu odluku.

-Iskreno, volim i Mariju mnogo, ali zarad toga što mi fali samopouzdanje na sceni, a mislim da Đorđe to ima, zato sam tako odlučio- rekao je, a Sale mu je na šaljiv način objasnio da se to na srpskom kaže „m*da“!

Nakon malo šale i uz obećanje mentora da će napredovati vrlo brzo Jasmin je srećan napustio scenu.

Zorana Ignjatović - Već viđeno i Duni, duni vetre - (03. 12.)
Dvadesetčetvorogodišnja Zorana Ignjatović iz Novog Sada rešila je da okuša sreću i prvi put zapeva na Grandovoj sceni. Sudeći po izrazima lica tokom izvođenja Cecine pesme „Već viđeno“ žiri nije bio zadovoljan njenim pevanjem.

Negodovanje se nastavilo i nakon prvih taktova hita „Duni, duni vetre“ je jednoglasnom odlukom žirija usledio panik taster.

-Ti si se na kraju predala jer ti se nije dopalo ono što si videla, a njima se nije dopalo ono što su čuli- odmah je konstatovala Sanja Kužet.

I ne samo to, Draganu Stojkoviću Bosancu se nije dopalo što pevanje doživljava samo kao hobi.

-Ako je hobi, onda idi kući. Nije takmičenje hobi, ali pala si zbog prve pesme da znaš. Ja ne znam čija je to pesma?!- zanimalo je Bosketa, dok je Popovi kao iz topa odgovorio da numeru potpisuje Mili.

-Ceco nije ni čudo što si napustila Milija, a Boga mi ste dobro i na sudu završili, moglo je biti i gore kakva je pesma. Šalim se Mili dobra je pesma, nego je malo dramatična i to je upropastilo devojku- rekao je Stojković, a Ceca i Mili su odmah prihvatili šalu te se samo nasmejali.

Na žalost i ostale kolege iz žirija bile su sličnog stava te je takmičarka napustila scenu bez reči.

-Ništa Zorana, to je to. Da ne pričamo više, žao mi je- poručio je Saša.

Igor Juričko - Ti mene ne voliš i Koliko plavo nebi je - (03. 12.)
Elektrotehničar savršenog glasa tridesetogodišnji Igor Juričko iz Hrvatske doneo je pozitivnu energiju, ali i dobru zabavu. Numerama „Ti mene ne voliš“ i „Koliko plavo nebi je“ uspeo je da ramrzda sve, i pretežno osvoji simpatije narodnih pevača iz stručnog žirija.

I na samom kraju poverenje mu je ukazala Viki Miljković i pritisla taster te mu time obezbedila peti glas.

Veliku podršku da ostvari svoj san i okuša sreću pružile su mu kolege iz benda sa kojima ponekad nastupa, ali i supruga koja nije uspela da sakrije emocije zbog krajnjeg rezultata.

Nakon što je sve prošlo kako je zamislio, usledio je onaj malo teži zadatak, nekada za same takmičare, a nekada i za mentore.

-Želeo bih da budem u timu gospodina Bosanca- istakao je Igor, a Bosančev izraz lica govorio je da će ga odbiti.

-Ne, nećeš to uraditi, nećeš!- dobacio mu je Saša Popović, a na veliko iznenađenje svih Dragan je bez pogovora pristao.

-Za jednog Hrvata pevati ovakve pesme i sa ovakvim trilerima, intonacijom i dikcijom, odličan si. Malo ćemo da doradimo. Ostani kakav si bio, i vidimo se u Zagrebu, ne?- nasmejao je Boske sve.

Znamo da Saša Popović zna tajne koje niko ne zna te je otkrio da je Igor imao veliku želju da brani boje Bosančevog tima.

-Nadamo se da ćeš u drugom krugu biti još slabiji (smeh)- našalio se Sale, a s obzirom da je poznato da najmanje kandidata ima upravo Bosanac, Sanja Kužet nije odolela da prokomentariše.

-Čini mi se da vam je Igor treća sreća, da ste dotakli broj tri- dobacila je voditeljka kroz smeh.

Meris Karamustafić - (03. 12.)
Sa samo dvadeset godina momak iz Sarajeva, Meris Karamustafić odvažio se da pred žirijem zapeva numere Šabana Šaulića i Enesa Begovića za koje i profesionalni pevači tvrde da su izuzetno teške za izvođenje.

Žiri je to nagradio sa pet glasova, a podršku su mu dali Viki, Đorđe, Ana, Mili i Snežana, što je sasvim dovoljno da prođe u naredni krug takmičenja.

Iako mu glas još uvek nije potpuno sazreo, od prvog pojavljivanja u „Nekim novim klincima“ je mnogo napredovao. I danas, nakon toliko godina veliku podršku mu pružaju roditelji i sestra koja je veoma emotivno doživela njegov nastup.

Na obostrano zadovoljstvo, završio je u timu Snežane Đurišić.

-Hvala ti što si mene izabrao i što si odmah moje ime rekao. Dobrodošao!- poručila mu je sa osmehom, a njegov izbor pozdravili su i ostali članovi žirija.

-Na dobrom si putu. Napredovaćeš, radićeš, samo napred i hrabro!- poručila je Sanja Kužet, nakon čega je mladi momak iz Sarajeva zadovoljno napustio scenu.

Dragana Mihajlović - Zvuk tišine - (03. 12.)
Dragana Mihajlović (33) iz Ugljevika odlučila je da se u „Zvezdama Granda“ predstavi pesmom“Zvuk tišine“ Aleksandre Prijović, ali je odmah dobila panik taster.

–Lele– rekla je Viki tokom njenog nastupa,a ubrzo je usledio i zvuk koji niko od takmičara ne voli.

–Da li se baviš ovim poslom?– upitao je Saša nakon što je dobila panik taster, a takmičarka odgovorila:

–Da, ali ja sam zaista umrla od treme večeras.

–Čuje se negde da ti možeš, ali te trema...- prokomentarisala je Snežana Đurišić, a Popović dodao:

–Vidiš kada neko umre od treme ne vredi da se takmiči, veruj mi. Mislim i bolje što si dobila panik, nego da si pala ovde na sceni od treme, ali videlo se. Nije bilo tako na audiciji.

–Nije, ali bila sam bolesna, pa sam morala da spustim tonalitet i više nisam bila fokusirana– pravdala se takmičarka.

–Sledeće godine kada ozdraviš biće bolje– zaključio je Saša.

–Daj u sledećoj emisiji da proba kada ozdravi, šteta ovako lepa cura što se loše predstavila, neće jedan kandidat gore dole biti problem– oglasio se Bosanac.

–Znate šta ja predlažem, povucite ove panik tastere, da joj pustimo drugu pesmu, ako ne valja vi joj opet dajte panik– predložio je Saša.

Ipak, Dragana je uspela da šarmira žiri, pa su joj dali šansu da otpeva i drugu pesmu.

Zapeva je Cecin hit „Usnule Lepotice“ ali ni to joj nije pomoglo.

–Ništa Dragana, potvrđujemo onako kako je bilo. Sledeće godine će biti bolje. Doviđenja– prokomentarisao je Popović.

Amel Zukić - Nije taj čovek za tebe i Cveta - (03. 12.)
Samo što je napunio 18 godina, Amel Zukić se našao na bini „Zvezda Granda“. Takmičar iz Živinica predstavio se pesmama „Nije taj čovek za tebe“ od Šerifa Konjević i „Cveta“ Šabana Šaulića.

–Deluje malo nezainteresovano, da li se sam prijavio?– interesovalo je voditelja Voju Nedeljkovića, a takmičarov otac odgovorio da se sam odlučio za takmičenje.

Ipak, za Amela ovo takmičenje bilo je neuspešno, te kritike žirija nisu izostale.

–Gde ti je refren, Amele? Znaš li da si pevao tonski kao i prve delove?– pitala ga je Snežana Đurišić.

–Dobro, mlad je, naučiće– prokomentarisala je Ana Bekuta.

–Jesi li si se uplašio, ili si zaboravio, ili nisi naučio?– nastavila je Snežana, a takmičar odgovorio:

–Zaboravio sam.

Kako nije uspeo da se plasira u drugi krug Saša Popović oprostio se od takmičara.

–Ništa, budućnost je pred tobom. Nisi loš, apsolutno nisi loš i mislim da za godinu, dve možeš da budeš dobar takmičar– ohrabrio je Saša mladog takmičara.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: Bojan Ilievski, Ivona Damjanović, Ljiljana Milanković, Milorad Petrović, Branka Sokolovska, Nejra i Eki Prošić, Maja Jevtić, Lidija Matić, Jasmin Alievski, Igor Juričko.

Komentari: